#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2011 15:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ξεδοντιασμένα ΜΜΕ συνεχίζουν να δαγκώνουν...

 (...και η ΝΔ να "τσιμπάει")

 

Το θέμα που δημιουργήθηκε με τις επιστολές του  Πέτρου Δούκα προς τον Κώστα Καραμανλή, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το ρόλο του συστημικού τύπου.

Ακόμα και ξεδοντιασμένος από την οικονομική κρίση βρυχάται. Μάλλον περισσότερο για να κρύψει τον φόβο του για τα επερχόμενα.

Κατ’ αρχήν οι επιστολές αυτές είχαν δημοσιοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό και το περιεχόμενό τους ήταν γνωστό, τουλάχιστον στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο πιστοποιεί ευκόλως του λόγου το αληθές.

Προς τι, λοιπόν, η αποκάλυψη του ΒΗΜΑΤΟΣ μιας ήδη αποκαλυφθείσας αλήθειας;

Πρόκειται για τη ματαιοδοξία τους να επιβάλλουν ως είδηση έστω και μια παλιά είδηση; Γιατί ουδέν το νεώτερον κομίζουν οι περί ού ο λόγος επιστολές!

Μήπως πάλι είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση του εκλεκτού τους; Δεν θα σταματήσω ποτέ να υπενθυμίζω, γιατί πρόκειται περί κατάντιας, ότι την τελευταία Κυριακή πριν τις εκλογές του 2009, το ΒΗΜΑ είχε παραχωρήσει τη θέση όπου φιλοξενείται η γνώμη της εφημερίδος, σε άρθρο του κ. Παπανδρέου. Ο απόλυτος ορισμός της πολιτικής υποτέλειας. Αυτό ούτε η παλιά ΕΞΟΡΜΗΣΗ θα το είχε αποτολμήσει!

Μήπως πάλι, επειδή βλέπουν ότι η ΝΔ παγιώνει  ένα προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, επιχείρησαν  να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο εσωστρέφειας, που ως γνωστόν φθείρει τα κόμματα;

Μήπως, απλώς θέλησαν να αλλάξουν την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης για λίγες ημέρες;

Μήπως, απλώς πρόκειται για μια χοντροκομμένη προσπάθεια πολιτικής εκδούλευσης με στόχο απλά και μόνο κανένα κοκαλάκι από τις κρατικές διαφημίσεις; Με τις κυκλοφορίες στον πάτο, το διαφημιστικό τζίρο μειωμένο τουλάχιστον κατά 45%, όποια βοήθεια  ενισχύει το ταμείο , έστω και κατ΄ ελάχιστον, είναι ευπρόσδεκτη!

Αυτόν, όσον αφορά στις προθέσεις και τις επιδιώξεις.

Το δεύτερο θέμα που έχει ενδιαφέρον να εξετάσει κανένας είναι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός  του συγκεκριμένου συγκροτήματος. Ο Πέτρος Δούκας, ήταν επί μακρόν στο στόχαστρο του ΒΗΜΑΤΟΣ ως «βατοπεδινός»! Θα έχουν γράψει σεντόνια ολόκληρα για το θέμα! Το ίδιο και για το «σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων»! Συνετέλεσαν τα μέγιστα  στην  πολιτική του απαξίωση.  Αίφνης, λοιπόν, εκεί στο ΒΗΜΑ είδαν το φώς το αληθινό. Ο Πέτρος Δούκας είναι έγκυρος οικονομικός αναλυτής και αξιόπιστος πολιτικός! Ηξερε και προέβλεπε τις εξελίξεις! Προβάλλουν τις επιστολές  του άκριτα, υιοθετώντας πλήρως το περιεχόμενό τους!

Το τρίτο ζήτημα έχει να κάνει με το θέμα της δεοντολογίας. Το ΒΗΜΑ υποτίθεται ότι είναι μια σοβαρή και έγκυρη εφημερίδα. Ούτε μια  αναφορά στις πηγές που δημοσίευσαν προηγουμένως τις ίδιες επιστολές! Συγχωρούνται, αν ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν! Αλλά αν δεν γνώριζαν, τότε μάλλον θα πρόκειται για δημοσιογραφική επιπολαιότητα η ανακίνηση ενός παλαιού θέματος που δεν αρμόζει  σ΄ ένα …σοβαρό Συγκρότημα.

Το τέταρτο ζήτημα αφορά  την αναπαραγωγή του θέματος. Η δήθεν αποκάλυψη του ΒΗΜΑΤΟΣ «έπαιξε» στο αδερφό MEGA,  στον ανταγωνιστικό ANTENA (εικάζω και αλλαχού, αλλά γράφω για αυτά που είδα). Επομένως, εδώ κατεβλήθη προσπάθεια προβολής του θέματος. Αρα υπήρξε και …συντονιστής! Εκεί μάλλον θα έβαλε το χεράκι του ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μαξίμου!  Ο ομφάλιος λώρος δεν αποκόπτεται ποτέ!

Το συμπέρασμα είναι ότι όλος αυτός ο διαπλεκόμενος και κρατικοδίαιτος τύπος, που κυρίως ανδρώθηκε επί διακυβέρνησης Σημίτη, είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ. Είναι ταυτισμένος μαζί του. Μπορεί κατά καιρούς να τα «σπάνε», (προβλήματα υπάρχουν σε κάθε έγγαμη σχέση), αλλά ο γάμος δεν …διαλύεται γιατί οι δεσμοί είναι ισχυροί! Ποτέ δεν θα …πονέσουν ο ένας τον άλλον!

Αυτά να τα βλέπει  η Ν.Δ.,  η οποία, αν και  κατ΄ επανάληψη παθούσα, επιμένει να παραμένει ανεπίδεκτη μαθήσεως. Συνεχίζει να παίζει με τα ίδια μέσα, με τους ίδιους ανθρώπους, με τους ίδιους όρους! Και το κάνει τώρα που τους βρίσκει στη χειρότερη φάση από τις ιδρύσεώς τους!

Χαϊδεύει πάλι αυτιά, όπως το έκανε το σύστημα Ρουσόπουλου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Καραμανλή. Όσο ο Καραμανλής ήταν ισχυρός, τον ανέχονταν. Όταν έδειξε σημάδια αδυναμίας, τον αποτελείωσαν.

Στις λυκοφιλίες κερδίζει πάντα ο λύκος. Ακόμα και αν είναι …ξεδοντιασμένος…

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. letta avatar
  letta 02/08/2011 15:44:30

  Συμφωνώ αδέξιε Δεξιέ με το άρθρο σου. Δόθηκε η ευκαιρία στην ΝΔ να τους ξεδοντιάσει όταν ήταν κυβέρνηση. Να πλήρωναν όλα τα χρωστούμενα στο κράτος , να μην τους δάνειζαν και να μην τους έδιναν αλλύπητα τις κρατικές επιδοτήσεις. Θα έκλειναν όλα σε μια νύχτα. Για να το κάνεις αυτό όμως θέλεις κότσια. Εδώ κερδίσαμε το βασικό μέτοχο στο δικαστήριο στην Ευρώπη και η ΝΔ που θα έπρεπε να το κάνει σημαία το κάνει γαργάρα. Τι περιμένεις προκοπή από ένα κόμμα που φοβάται τον ίσκιο του; Γιαυτό ο άλλος αλωνίζει ανενόχλητος. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Εγώ έχω πλήρως απογοητευθεί. Ας βγει ένας να μου εάν είναι σωστή αυτή η αντιπολίτευση. Εγώ πίστευα ότι ο Σαμαράς είναι πολύ σκληρός. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Όπως δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω τι συνέβη με τον Καραμανλή και έφυγε. Ας μου δώσει κάποιος μια λογική εξήγηση.

 2. Aggelos avatar
  Aggelos 02/08/2011 15:51:38

  "Μήπως πάλι, επειδή βλέπουν ότι η ΝΔ παγιώνει ένα προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, επιχείρησαν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο εσωστρέφειας, που ως γνωστόν φθείρει τα κόμματα;"


  το πιο πιθανο..
  αλλα εχουν αλλαξει οι εποχες πια.
  και τα παλια κολπα δεν πιανουν..

  ο Γιωργακης κλπ γυρω του ,εχουν καει,,πια..

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/08/2011 16:40:39

  Αχχχ... Τα λες εσύ Αδέξιε, αλλά ποιος να σε ακούσει στη ΝΔ...

 4. charulisN avatar
  charulisN 02/08/2011 16:55:29

  Ως χώρα του μύθου που λέει και η διαφήμιση έχουμε διαχρονικά προσάψει σε διάφορα έντυπα έξτρα ονοματολογίες, όπως παραδοσιακή, έγκυρη, συντηρητική, προοδευτική κ.λπ. Μία από αυτές που απέκτησαν το χαρακτηριστικό ιδίωμα «έγκυρη εφημερίδα» ήταν και η εφημερίδα «Βήμα».
  Ε λοιπόν η συγκεκριμένη μόνο έγκυρη δεν είναι, παραδοσιακή σε θέματα προβοκάτσιας, μόνο προοδευτική δεν είναι, αλλά υπογείως υπαγόρευε πάντα τις εξελίξεις.

 5. victoria (true) avatar
  victoria (true) 02/08/2011 17:32:01

  Αδέξιε, μπράβο!

  Τα μμε αυτά έχουν όση (οργουελική) αξία τους δίνεται. Και να τους δίνει αξία η κυβέρνηση για να κάνει τη δουλίτσα της, το καταλαβαίνω. Η αντιπολίτευση γιατί να τους δίνει αξία, δεν το καταλαβαίνω... Γιατί επιβεβαιώνει το "ό,τι γράφουμε εμείς είναι η αλήθεια και το πολιτικό τρεντ" και δεν τους στέλνει αδιάβαστους με κανένα "γράφετε βλακείες", φιλικά, νέα δημοκρατία, χαχα.

  Αν δεν μπει, τώρα που είναι ξεδοντιασμένοι, ο 'τσαμπουκάς της σχέσης' μεταξύ μμε και της οποιασδήποτε πολιτικής σκηνής στη σωστή διάσταση, δλδ τι επιτρέπεται και τι όχι, τι είναι πολιτικό σχόλιο και τι είναι προπαγάνδα, ίση μεταχείριση κλπ, δεν θα γίνει ποτέ.

 6. juliet avatar
  juliet 02/08/2011 18:10:14

  Δεξιέ μου,σαν αδέξιος τα γράφει επιδέξια ενώ η Ν.Δ σαν επιδέξια λειτουργεί αδέξια.
  Πότε θα κατανοήσουνε ότι ο λύκος δεν αλλάζει; υπάρχει ελπίδα ; θα παραμείνουνε πρόβατα ; θα εμπεδώσουνε ότι τα πρόβατα είναι για να βελάζουν ενώ οι λύκοι να πίνουνε αίμα ;

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/08/2011 18:36:10

  Το Βημα δεν παιζει αυτο το ρολο απο την εποχη Σημιτη.Τον παιζει εδω και ενα αιωνα.Τα ερωτηματα δεν ειναι αυτα που λεει το αρθρο αλλα αλλο :
  Γιατι η ΝΔ δεν εκοψε καθε σχεση με το συγκροτημα της αλητειας και γιατι συνεχισε να τα δινει στο μεγαρο Μουσικης;
  Υπαρχουν πολλοι τροποι για να κλεισουν νομιμα οι αλητες της "δημοκρατικης παραταξης".
  Ο Δουκας αφου ηταν "βατοπεδινος" γιατι δεν απαντησε στο δημοσιευμα με δηλωση οτι δεν διαλεγεται με απατεωνες και συκοφαντες;

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ ψυχραιμια 02/08/2011 19:15:09

   Για ψάχτε επί εποχής παντοδυναμίας της ΝΔ πόσους διθυράμβους έγραφε το ΒΗΜΑ για τον Σιούφα και τον τοτε γ. γραμματέα Νίκο Στεφάνου (τον βόλεψε ο Σιούφας Δ/ντη στη Βουλή) και θα καταλάβετε τις σχέσεις ορισμένων πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ με τη διαπλοκή.

   • juliet avatar
    juliet @ Κώστας Σταματάκης 02/08/2011 19:27:51

    χαχαχα ,ποιόν τον ''Νέστωρα'' της παράταξης;Αυτά δεν μπόρεσε να έλεγξει ο ΚΑΚ και όλοι μαζι φάγαμε το κεφάλι μας .Ξέρεις τι είναι να τον βλέπεις πρώτο τραπέζι πίστα στις ομιλίες του Σαμαρά ,τις ακούω απο το διαδύκτιο για να μην τους βλέπω.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ juliet 02/08/2011 21:46:01

     Ποιός είναι ...Νέστωρ;
     Ο Σιούφας;
     Ελεος!

     • juliet avatar
      juliet @ Κώστας Ροδινός 02/08/2011 23:14:47

      Κ.Ροδινό
      Δεν είπα ότι είναι,ότι λέγανε ....και εγώ έχω την ίδια εκτίμηση με σας για τον ''Νέστωρα''.

 8. Stefanos avatar
  Stefanos 02/08/2011 18:38:42

  Συμφωνώ με το άρθρο αλλά και ο Δούκας δεν σταματά κάθε μέρα με συνεντεύξεις να τους δίνει άφθονη τροφή. Δεν θα τα έκαναν όλα αυτά αν δεν έβρισκαν...ηλίθιους πολιτικούς να παίζουν στο γήπεδό τους. Τους έχουν ξεσκίσει επί 20 χρόνια και εκεί...Θα παραδεχτώ μόνο εκείνον που θα τους χ..ει πατόκορφα. Αλλά φόβος και εξάρτηση.

 9. spiros avatar
  spiros 02/08/2011 21:33:57

  Επιδεξιότατος .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.