#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2012 08:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα μυστικά ραντεβού στη Βουλιαγμένη "έκαψαν" τον ΚαμμένοΜια αποκαλυπτική ιστορία για τον Πάνο Καμμένο, περιγράφει το Έθνος της Κυριακής. Αφορά στη συνάντηση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. με τον Γ. Βουλγαράκη στη Βουλιαγμένη, η οποία τώρα συνδέεται με τις καταγγελίες του βουλευτή Γ. Κουράκου για «μαύρο» πολιτικό χρήμα που μπορεί να προέρχεται από τον πρώην υπουργό. Το ρεπορτάζ του Έθνους προκάλεσε ταραχή στον κ. Καμμένο ο οποίος το πρωί μιλώντας χθες στον Σκάϊ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μπόμπολα και των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Μια συνάντηση μεταξύ δύο πολιτικών προσώπων σε ένα trendy cafe της Βουλιαγμένης, πριν από ενάμιση μήνα περίπου, ίσως να εξηγεί πολλά από τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται βουλευτές και στελέχη του κόμματος που πριν από λίγες ημέρες αποφάσισαν να διαχωρίσουν την πολιτική τους τύχη από τον κ. Π. Καμμένο...

Το ραντεβού ήταν μεταξύ δύο παλιών φίλων και συνεργατών, του κ. Π. Καμμένου και του κ. Γ. Βουλγαράκη. Οι δύο άνδρες επέλεξαν να συναντηθούν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, γεγονός που θα τους επέτρεπε να μιλήσουν ανοιχτά για όλα, χωρίς να φοβούνται τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, η συνάντηση δεν έμεινε κρυφή από ορισμένα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. Το θέμα δεν συζητήθηκε ποτέ και εκείνοι που το πληροφορήθηκαν το θεώρησαν φυσικό οι δύο παλαιοί συγκάτοικοι στο υπουργείο Ναυτιλίας να θέλουν να ανταλλάξουν απόψεις.

Πριν από λίγες ημέρες όμως, το όνομα του κ. Γ. Βουλγαράκη ενεπλάκη στις εσωκομματικές εξελίξεις στους ΑΝ.ΕΛ. Η καταγγελία του κ. Γ. Κουράκου σχετικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρώην υπουργό και ειδικά η φράση «Γιάννη, τώρα που βρήκαμε λεφτά, εσύ φεύγεις;», που φέρεται να είπε ο κ. Βουλγαράκης, προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια. Όλοι όσοι γνώριζαν για το ραντεβού στη Βουλιαγμένη άρχισαν να συνδυάζουν τα γεγονότα και να θέτουν πιεστικά πλέον ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματός τους και για το έντονο ενδιαφέρον του πρώην υπουργού για την πορεία των ΑΝ.ΕΛ. καθώς και την επιλογή του να χρησιμοποιήσει το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο (λες και ανήκε και ο ίδιος στο κόμμα) στη συνομιλία που είχε με τον κ. Χρ. Ζώη.

Το δολάριο

Η εμπλοκή Βουλγαράκη, που άλλωστε δεν είναι από τα πλέον δημοφιλή πρόσωπα στον χώρο της Κεντροδεξιάς (κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος, ασχέτως εάν θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από πρόσωπα και καταστάσεις), οι αναφορές σε χρήματα που δεν έχουν σχέση με την κρατική χρηματοδότηση, καθώς και η εμπλοκή αμερικανικών ιδρυμάτων όπως είναι το Black Summit Financial Group που επικαλέστηκε ο κ. Καμμένος προκειμένου να στηρίξει την άποψή του ότι το δολάριο μπορεί να αποτελέσει... νομισματικό καταφύγιο για την Ελλάδα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τρία μέλη της διοικούσας επιτροπής και δύο βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.

Ωστόσο, οι «σκιές» για τη διακίνηση πολιτικού χρήματος δεν είναι το μόνο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει τώρα ο κ. Καμμένος. Ένα εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι και το πολυσυζητημένο non paper που έφερε τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. να συμφωνεί στο διάστημα μεταξύ των δύο εκλογών αναμετρήσεων (Μάιος-Ιούνιος) να δώσει ψήφο ανοχής στην όποια κυβέρνηση συνεργασίας σχηματιζόταν τότε με ανταλλάγματα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις στην Επιτροπή Διαχείρισης Υδρογονανθράκων.

Δύο βασικά στελέχη του κόμματός του, εκείνη την περίοδο, οι κ. Μαρκόπουλος και Μανώλης, δηλώνουν σήμερα ότι το κείμενο αυτό που δόθηκε από τον κ. Καμμένο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε συνταχθεί από στενούς συνεργάτες του προέδρου κατόπιν δικής του εντολής. Ο κ. Μαρκόπουλος μάλιστα ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον κ. Κ. Παπούλια, ενώ ο κ. Μανώλης είπε ότι τότε, μετά το πρώτο λάθος που ήταν η συγγραφή του κειμένου, έγινε και το δεύτερο, με την επίθεση που είχαν εξαπολύσει τότε οι ΑΝ.ΕΛ. κατά του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας.

Ο κ. Καμμένος σε όσους μιλούν για διακίνηση πολιτικού χρήματος αλλά και στις αποκαλύψεις για το non paper απάντησε με καταγγελίες περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και για την ύπαρξη σχεδίου διάλυσης των ΑΝ.ΕΛ. που εκπονήθηκε από τη ΝΔ.

Ακόμη και στελέχη, πάντως, που επέλεξαν να παραμείνουν -επί του παρόντος- εντός κόμματος μιλούν για «σκιές» διακίνησης πολιτικού χρήματος και ζητούν «εδώ και τώρα» εξηγήσεις από τον κ. Καμμένο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Γ. Δημαρά, που δεν είδε θετικά την εμπλοκή του ονόματος Βουλγαράκη και με ανακοίνωσή του απαίτησε ουσιαστικά πειστικές απαντήσεις από τον κ. Καμμένο...

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. επέλεξε να μιλήσει για την ύπαρξη σχεδίου διάλυσης του κόμματός του, φωτογράφισε τον κ. Α. Σαμαρά ως ενορχηστρωτή αυτής της προσπάθειας και κατήγγειλε τους αποχωρήσαντες βουλευτές ότι δεν άντεξαν στα δύσκολα. Σε ό,τι αφορά την ουσία των καταγγελιών, υπενθύμισε ότι το κόμμα του ζήτησε τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του κ. Βουλγαράκη κατά την πρόσφατη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής...Είναι βέβαιο πάντως ότι για να διαλυθούν οι «σκιές» και να αποκατασταθεί η -κατά την άποψη του κ. Καμμένου- αλήθεια χρειάζονται στοιχεία, ουσιαστικά επιχειρήματα και πειστικός πολιτικός λόγος. Σε διαφορετική περίπτωση, η εσωστρέφεια θα ενταθεί και το ενδεχόμενο της διάσπασης-διάλυσης του κόμματος, που δημιουργήθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ουσιαστικά, θα έρχεται ολοένα και πιο κοντά...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σκαρλάτος Νικόλαος avatar
  Σκαρλάτος Νικόλαος 17/12/2012 09:54:09

  Αρχή άνδρα δείκνυσι.

 2. jhk avatar
  jhk 17/12/2012 18:09:58

  Κουίζ:
  (Δεν ξέρω αν έχει σχέση ο Βουλγ. με όσα του καταλογίζουν για Καμμένο...)
  Υπηρετεί -όμως- στο γραφείο του ή γραφείο ΑΝΕΛ, κυρία που υπηρετούσε στο γραφείο Βουλγ.., και σήμερα ..."λύνει και δένει";

 3. Sofia avatar
  Sofia 18/12/2012 14:37:56

  Την τρίχα την κάνετε τριχιά!

 4. of8almos avatar
  of8almos 18/12/2012 16:39:37

  Ο πράγματι ανεπάγγελτος Καμένος που λέει την πρόταση είμαστε πολλοί είμαστε ανεξάρτητοι και άλλες τέτοιες κινηματογραφικές μπαρούφες μου είχε τραβήξει την προσοχή την πρώτη φορά μπαίνοντας στο στάδιο του περιστερίου το 2004 στην ομιλία του Καραμανλή. Μπήκε 15 λεπτά πρίν αρχήσει ο πρόεδρος του με τα χέρια ψηλά και χαιρετώντας όλο τον κόσμο!! και όταν έρχισε η ομιλία έφυγε με γοργό ρυθμό όταν πρωτού κάν τελειώσει το καλωσόρισμα ο Καραμανλής!!!
  Αυτός και ο Δημαράς έκαναν έτσι, όπου πηγαίναν σε συνεστιασεις συγκετντρώσεις κλπ την κάνανε στα πρώτα 5 λεπτά. Τόσο πολύτιμος ήταν ο χρόνος τους γι'αυτό και τα βρήκανε και πανε στο ταμείο ανεργείας και οι δύο χέρι-χέρι και με τον Καρατζαφέρη ;)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.