#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/03/2009 14:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα μαύρα ταμεία και οι διαπλεκόμενοι κορσέδες

 Ο κ. Κιουλάφας Κυριάκος, ομότιμος καθηγητής Οικονομικού Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής Διατμηματικού Προγράμματος Νοσηλευτικής και Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχε σε Τριμελή Επιτροπή για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών υποψηφίων.

Χθες ο δραστήριος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας να πληροφορηθεί τα ονόματα των φοιτητών στους οποίους χορηγήθηκε διδακτορικό δίπλωμα από το 2003 μέχρι σήμερα από την επιτροπή του κ. Κιουλάφα, καθώς και το θέμα της διατριβής του καθενός.

Δεν μας λέει όμως ο κ. Καρχιμάκης, κατά την προσφιλή του τακτική, τους λόγους για τους οποίους ερευνά το θέμα και μας έβαλε σε περιέργεια. Επειδή ο κ. Κιουλάφας τυγχάνει και πρόσωπο της στενής επιρροής της Αγίας Οικογένειας και υπήρξε και  διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ επί κυβέρνησης Τζανετάκη, τότε δηλαδή που άρχισε η άλωση του ΟΤΕ από την Ζήμενς και την Ιντρακόμ του Κοκκαλίνου.

Με την ευκαιρία, πάντως, ένα καλό σχετικό θέμα διατριβής είναι το εξής: «Ο ΟΤΕ, η Ζήμενς, η Ιντρακόμ και οι στενοί διαπλεκόμενοι κορσέδες».

Όπως γράφαμε στο http://www.antinews.gr/?p=2311  στις 6 Οκτωβρίου 1997 εστάλη από το γραφείο του Ηλία Γεωργίου (σημαίνοντος στελέχους της Ζήμενς που βρέθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τις καταγγελίες για τα μαύρα ταμεία) σημείωμα για εσωτερική πληροφόρηση των τότε στελεχών της Siemens Hellas, κ.κ. Καραβέλα και Σταυριανού που γράφει το σημείωμα: «Υποβοηθητικές ενέργειες του κ. Κιουλάφα (βλέπε συνημμένα). Μου έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στενός κορσές. Πάντως, είναι αλήθεια ότι με τις ενέργειές του βοηθά στη γενικότερη διαμόρφωση του κλίματος. Γι' αυτό το συνέδριο (ημερίδα) στη Σάμο. Την ουσιαστική βοήθεια θα την έχει από το χωριό. Από μας ζήτησε γύρω στο ένα-δύο εκατ. δραχμές. Φρονώ ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε».

Με την ευκαιρία: Ποιον είχε χαρακτηρίσει «τυφλοπόντικα της διαπλοκής» ο κ. Ι. Κεφαλογιάννης;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 20/03/2009 14:50:54

  ΦακτοραΧ και άλλοι ακαδημαϊκοί στον ΟΤΕ, μετά το Μητσοτάκη, επί ΠΑΣΟΚ-Σημίτη, απολάμβαναν τα ίδια "προνόμια" με τον Κιουλάφα. Με την ευκαιρία: Ο ανακριτής Ζαγοριανός έχει ξεκινήσει έρευνα για τις προγραμματικές συμφωνίες Ζημενς-ΟΤΕ (στην πραγματικότητα Ζημενς+Ιντρακομ -50%/50%- με τον ΟΤΕ). Τι γίνεται; Λέτε να πιάσει και την Ιντρακομ; 'Η θα μείνει μόνο στη Ζημενς; Προς το παρόν πρώην στελέχη του ΟΤΕ (απί ΠΑΣΟΚ) και στελέχη της Ζημενς έχει καλέσει.

 2. Le canard avatar
  Le canard 20/03/2009 14:51:52

  ... αν ανοίξει τους φακέλλους από έρευνες στο παρελθόν (δεκαετία 1990) δεν θα χρειαστεί καν να κανακάνει καινούργια έρευνα.

 3. Xitis avatar
  Xitis 20/03/2009 16:15:29

  ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΕΙ ΚΙ Ο ΠΙΟ ΑΦΕΛΗΣ, Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

  ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝΟΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ "ΧΟΥΝΤΑ".

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/03/2009 19:47:37

  Πλάκα πλάκα και αν εξαιρέσει κανείς τις καθαρευουσιάνικες κοτσάνες και τους αασυνάρτητους νεολογισμούς και σολοικισμούς των ημιμαθών και ανερμάτιστων στη σκέψη συνταγματαρχών του `67, η ρητορική τους όσον αφορά στα επιχειρήματα για τους λόγους της "επαναστάσεώς" τους, είναι πολύ μα πάρα πολύ επίκαιρη σήμερα.
  Άκου να δεις....
  Βρε μπας και γέρασα πολύ;

 5. MIG-21 avatar
  MIG-21 22/03/2009 11:27:45

  ρε....που παμε....ρε !!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.