08/08/2009 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα μαζεύει τώρα ο ΠούτινΥπέρ της «δίκαιης λύσης» του Κυπριακού τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ερωτηθείς στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με το πρόβλημα που δημιούργησαν οι χθεσινές δηλώσεις του (Δεν μας τα λέει καλά ο Πούτιν).

«Γνωρίζετε βέβαια τη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το κυπριακό πρόβλημα, το πρόβλημα της κυπριακής διευθέτησης. Τασσόμαστε υπέρ της δίκαιης επίλυσης του ζητήματος, τόσο του τουρκικού όσο και του ελληνικού τμήματος του νησιού. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και τα σχέδια του ΟΗΕ, υποστηρίζουμε επίσης και το σχέδιο Ανάν. Θα επιδιώξουμε και στο μέλλον την οικοδόμηση των σχέσεων και με τις δύο πλευρές, τα δύο τμήματα της Κύπρου. Θα αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με το τουρκικό τμήμα. Το έχουμε πει επανειλημμένα και το θεωρούμε σωστό βήμα, που λειτουργεί προς όφελος της διευθέτησης».

Όπως φαίνεται από την πλήρη βιντεοσκόπηση της συνέντευξης, η οποία παρατίθεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, ο κ. Πούτιν ανέφερε εκ παραδρομής ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και με «τις δύο χώρες», σπεύδοντας να διορθώσει σε «δύο τμήματα», αν και η σχετική αναφορά «δύο χώρες» παραμένει στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού.

Κατά τα άλλα, οι απαντήσεις στα ερωτήματα για την στάση του Ρώσου πρωθυπουργού βρίσκονται εδώ: Ραγδαίες αλλαγές στην περιοχή: Η Τουρκία στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. nik avatar
    nik 08/08/2009 19:36:12

    Γιατί, πότε ήταν αξιόπιστοι οι Ρώσοι; Η μόνη φορά που βοήθησαν στην πράξη ήταν με 2 Έλληνες σε θέσεις-κλειδιά, ο ένας υπεξ του Τσάρου κι ο άλλος αξιωματικός του ρωσικού στρατού που ανέλαβε τον κρίσιμο αντιπερισπασμό στη Μολδοβλαχία. Όλες τις άλλες φορές (ορλωφικά, Α'ΠΠ, εμφύλιος) η ανάμιξη και οι (φρούδες) ελπίδες που δημιούργησαν μόνο την καταστροφή έφεραν.

  2. Naruto avatar
    Naruto 10/08/2009 16:10:06

    Ζητειται μεσσιας τζαμπα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.