#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2010 16:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα μέτρα οδηγούν σε βαθειά ύφεση και στην διάρρηξη του κοινωνικού ιστούΗ 3η του Μάρτη του 2010, θα μείνει στην ιστορία. Ο Γιώργος Παπανδρέου Β΄ παρέδωσε τη χώρα στους γιάπηδες των Βρυξελλών. Φτάσαμε εδώ, επειδή μια ανίκανη κυβέρνηση, που σύμφωνα με τον Αλμούνια, «νόμιζε ότι θα πάει μια ευχάριστη εκδρομή», λειτουργούσε ως  15μελές!

Και σήμερα μας έδωσε και καταλάβαμε! Τα μέτρα που μας εισηγήθηκαν οι χαμηλόβαθμοι γιάπηδες  των Βρυξελλών, μια περήφανη κυβέρνηση θα τα πέταγε εκεί που πρέπει: στον κάλαθο των αχρήστων!

Δε θα λύσουν το πρόβλημα. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Να  μας καταστήσουν εσαεί ομήρους.

Εξηγώ:

Διόγκωση του χρέους:

Η Ελλάδα έχει τρία βασικά προβλήματα  δημόσιο χρέος,  έλλειμμα και χαμηλή ανταγωνιστικότητα. Οι γιάπηδες των Βρυξελλών για να μειώσουν το έλλειμμα  στο 3%, αυξάνουν το δημόσιο χρέος και πλήττουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Αυτό οδηγεί στη χρεοκοπία.  Αν δεν αυξήσουμε την παραγωγικότητα,  δεν πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης, στο  εγγύς μέλλον δε μπορέσουμε να  εξυπηρετήσουμε  το χρέος μας.

 Βαθειά  ύφεση:Τα εξοντωτικά μέτρα που ανακοίνωσε  ο ΓΑΠ  μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα, περιορίζουν τη ζήτηση και αυξάνουν τον κόστος παραγωγής.

Και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών γνωρίζει ότι αυτή είναι συνταγή ύφεσης! (Δε χρειάζεται να είναι «τεχνοκράτης» του ΔΝΤ και «εμπειρογνώμων» της ΕΕ!)  

Ελλοχεύουν ακόμα δύο κίνδυνοι: Η αύξηση στα καύσιμα θα μεταφερθεί στον τελικό καταναλωτή, οπότε τα νοικοκυριά θα δουν τις τιμές στα ράφια να παίρνουν την ανιούσα.  Ο δεύτερος κίνδυνος είναι η αύξηση της ανεργίας. Και η συνέχεια; Αφήστε την καλύτερα! Η ύφεση θα οδηγήσει σε μειωμένους τζίρους. Οι μειωμένοι τζίροι σε λιγότερα έσοδα! Παράλληλα, η ραγδαία άνοδος της ανεργίας θα οδηγήσει στην αύξηση των σχετικών επιδομάτων (άρα μεγαλύτερες δαπάνες) και μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος, άρα περαιτέρω ύφεση!

Κοινωνική ρήξη  

Όλοι συμφωνούν ότι στο δημόσιο χρειάζονται περικοπές. Όμως το ποσό που θα εξοικονομηθεί με τις  σημερινές περικοπές, μπορεί να βρεθεί και αλλού.  Γιατί η  Ε.Ε. επιμένει σθεναρά στη μείωση μισθών και συντάξεων; Αυτή η βίαιη λιτότητα θα προκαλέσει  κοινωνικές εντάσεις, θα οδηγήσει τμήματα της κοινωνίας εκτός οικονομικής ζωής και θα  διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, με απρόβλεπτες συνέπειες.Τα μελλοντικά νέα μέτρα:

Στο κλίμα αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση δε θα πετύχει τους στόχους και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Αν η χώρα διολισθήσει σε μια ύφεση της τάξεως του 2%, τότε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα αποδειχθούν ανεπαρκή (και ήπια!) γιατί απλούστατα άλλαξε η βάση επί της οποίας υπολογίστηκαν!  Αρά μην εκπλαγείτε, αν στο τέλος Μαρτίου αρχίσει η φιλολογία για πρόσθετα μέτρα. Ύστερα; Το σενάριο θα αρχίσει ξανά!

Η ανεπάρκεια της Ε.Ε. και το 3%

Δυστυχώς η Ε.Ε  είναι δέσμια του στόχου: έλλειμμα  3%.  Όμως  ο στόχος αυτός τέθηκε όταν  η Ε. Ε ήταν σε περίοδο οικονομικής σταθερότητας. Σήμερα, που τα δεδομένα άλλαξαν, έχει ξεπεραστεί! Επομένως είναι λάθος να αντιμετωπίσουμε μια κρίση με ξεπερασμένα  εργαλεία!

 

Το δεύτερο λάθος: Οι εμπνευστές αυτών των εργαλείων, για να μας αποδείξουν  την ορθότητά τους, επιμένουν στην χρησιμοποίησή τους! Σαν το γιατρό που επιμένει σ’ ένα φάρμακο, επειδή τον πληρώνει η φαρμακοβιομηχανία! Αν η Αμερική το 1929, διατηρούσε  έλλειμμα 3%, δε θα έβγαινε ποτέ από την κρίση! Αν η Ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο διατηρούσε έλλειμμα 3%, θα ήταν ακόμα υπό ανοικοδόμηση!

Ο Ομπάμα για το 2010 προσδοκά ανάπτυξη 3.5% με έλλειμμα 11%. Με άλλα λόγια χρησιμοποιεί το έλλειμμα για να πυροδοτήσει την ανάπτυξη.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 03/03/2010 16:43:42

  Στους γιάπηδες των Βρυξελλών την παρέδωσε, φίλε Κώστα!
  Ενώ πριν ήταν στα χέρια των προλεφτάριων από την Κοκκινιά!

 2. redteam avatar
  redteam 03/03/2010 17:12:51

  Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010
  ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...
  ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

  - ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

  - Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ – ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

  - ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

  Ναι, στην Ελλάδα οξύτατο δημοσιονομικό πρόβλημα υπάρχει.
  Ναι, χρειάζονται μέτρα.
  Ναι, πρέπει να είναι επείγοντα.

  Γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν βρήκε έστω, συμβολικά, 1 ευρώ να κόψει από τις δαπάνες για εξοπλισμούς; Γιατί όλες οι μειώσεις δαπανών από μισθούς και συντάξεις;

  Ναι, να φθάσουμε στο δημοσιονομικό επίπεδο των χωρών της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης SIPRI, είναι η χώρα της ευρωζώνης με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη για εξοπλισμούς. σε όλο τον κόσμο, μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχει τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες για εισαγωγή όπλων στην Ευρωζώνη, 7 φορές περισσότερο από την δεύτερη Ισπανία. Έχει τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες για την αγορά πολεμικών αεροπλάνων ανά κάτοικο στην Ευρωζώνη, 4 φορές περισσότερα από το δεύτερο, Βέλγιο. Έχει τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων στην Ευρωζώνη, 5 φορές περισσότερο από την δεύτερη Ιταλία.

  Ούτε ένα αεροπλάνο, ούτε ένα πολυβόλο, ούτε καν ένα τουφέκι λιγότερο. Εξοικονόμηση μόνο από μισθούς και συντάξεις.

  Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επιτίθεται μόνο αδυσώπητα ενάντια στους εργαζόμενους. Τους εξαπατά με κυνισμό.

  Αυτή η κυβέρνηση, υποτελής στους κλεπτοκράτες και τους εμπόρους όπλων των Βρυξελλών, δουλοπρεπής απέναντι στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό.

  Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για να υπάρξει στροφή στη χώρα μας πριν πέσει στο γκρεμό. Σε αυτό το ΜΕΤΩΠΟ, μαζί με όλους τους άλλους, θέση έχουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που είδαν το χώρο τους από εγχείρημα κατάργησης του κοινωνικού αποκλεισμού τον πρώτο καιρό του Α. Παπανδρέου να γίνεται φορέας της χειρότερης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους επί Γ. Παπανδρέου, χειρότερης ακόμα κι από της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη.

  Δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας, που τα άρθρα 121 και 124 δίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα να κυβερνά στην Ελλάδα με τα μέτρα που τυπικά ανακοίνωσε το φερέφωνο της, η κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς να έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση ακόμα κι από το εκλογικό της πρόγραμμα.

 3. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 03/03/2010 17:17:39

  ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ....ΑΛΒΑΝΟΝ

 4. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 03/03/2010 17:18:03

  ΑΛΑΒΑΝΟΝ ΔΙΟΡΘΩΝΩ

 5. aggelos avatar
  aggelos 03/03/2010 17:20:00

  Μακράν ο πιο χαζός λαός της Ευρώπης. Σαν τους αφρικανούς ιθαγενείς την πατήσαμε. Ήρθε ο ΓΑΠ με τα κρυσταλλάκια και μιλούσε για ανάπτυξη, για 30 δις από τη φοροδιαφυγή, για ανάπτυξη χωρίς πάγωμα και άλλα ωραία. Τώρα ας τον λουστούμε όλοι! Με 160 βουλευτές θα μας κάνει πλάκα για όσο θέλει. Οι νέες δημοσκοπήσεις θα του δώσουν ώθηση και για νέα μέτρα γιατί κάποιος πάλι θα τον σταματήσει στο δρόμο στην Εκάλη και θα του πει ότι δέχεται να βγει στο κλαρί προκειμένου να βοηθήσει την πατρίδα. Αλήθεια ο Πεταλωτής γιατί επιλέχτηκε; Έχει πέραση στον απλό κόσμο;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ aggelos 03/03/2010 18:06:16

   Ποιός άλλος ήθελε να ανακοινώσει τέτοια μέτρα;
   Οι επικοινωνιολόγοι πρότειναν στο Γιώργο να μη τα ανακοινώσει ο ίδιος για να προστατεύσει το προφίλ του!

 6. nasos avatar
  nasos 03/03/2010 17:25:16

  Το ζητούμενο δεν είναι να βρούμε φθηνά δάνεια που λέει ο Γιωργάκης,το ζητούμενο είναι να πάψει η κρατική σπατάλη,να περικοπούν τα περιττά έξοδα,από λιμουζίνες με οδηγό για τον κάθε κομματικό βλαχοπαράγοντα,έως τις υπερτιμολογημένες κρατικές προμήθειες.
  Αλλά κάτι τέτοιο δε θα γίνει επειδή θα σήμανε πως το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έρθει αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό.
  Οπότε από Μάη ετοιμαστείται για νέες περικοπές σε μισθούς και νέα φοροεπειδρομή.

 7. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 03/03/2010 17:27:30

  Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τη βαθιά ύφεση που θα ενσκύψει.Αμφιβάλλω κατά πολύ για τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.Αυτή έχει επιτελεστεί χρόνια τώρα.Βλέπετε εγώ δεν έχω ούτε bmw ούτε mercedes ούτε σε μπουζούκια πάω (δεν περισσεύουν χρόνια τώρα).Είναι δε περισσή η χαρά μου όταν βλέπω αστυνομικό να κόβει κλήσεις των 700 ευρώ σε οδηγούς cayenne.Το νέο μου σύνθημα? Μπλοκάκια παντού!!!

  • hifi avatar
   hifi @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 03/03/2010 18:00:15

   Κουρκουμπίνη -- το σωστό ζητούμενο, βέβαια, στο παράδειγμα του Πόρσε Πιπεριά, θα ήταν να έχουμε όλοι από ένα (μεταφορικά). Αντ'αυτου, στην ελλαδα ισχύει ακόμη το "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα" αντί του "να αποκτήσω εγώ δύο κατσίκες για να ξεπεράσω τον γείτονα".

  • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 03/03/2010 18:30:18

   Δεν διαφωνούμε,γι'αυτό είπα ότι ο κοινωνικός ιστός έχει διαρρηχθεί προ πολλού (με έναν πρόχειρο υπολογισμό περίπου το μεσαίωνα)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 04/03/2010 09:50:52

   Έχεις δει πολλούς αστυνομικούς να κόβουν (τελικά) κλήσεις σε οδηγούς Cayenne; Γιατί εγώ δεν έχω δει κανέναν. Μήπως ο οδηγός της Cayenne απλά κατεβάζουν το τζάμι, πετάνε ένα "ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;" στον -πελιδνό από το φόβο- αστυνομικό, κι εκείνος τους αφήνει να φύγουν;

 8. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 03/03/2010 17:28:14

  Κατά γενική ομολογία των στελεχών της αγοράς, τα μέτρα αυτά

  Πρώτον

  Δεν θα αποδώσουν τα υπολογισθέντα, λόγω της μείωσης της κατανάλωσης


  Δεύτερον

  Έχουν ως μόνο σκοπό την αυριάνη επιοτυχή άντληση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές, με επιτόκιο που θα είναι κατά τι χαμηλότερο από το 6.25%, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα πέσει κάτω από το 6%.

  Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με τη μη λήψη μέτρων έστω και στοιχοιώδους αναπτυξιακού χαρακτήρα, σε 2-3 μήνες ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ από τώρα, θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα, για να ξαναδειστούμε κ.ο.κ

  Ο απώτερος σκοπός του παπατζή είναι να ρίξει την Ελλάδα στην αγκαλιά του ΔΝΤ.

  Παράλληλα αποδεικνύεται περίτρανα και στον πλέον αδαή, δύο τινά

  Ότι η οικογένεια Παπατζήδων, χρησιμοποιείτε διαχρονικά από το "διεθνή παράγοντα", όταν πρέπει κάποιος να κάνει την βρωμοδουλειά στην Ελλάδα
  Βλ. Δεκ. 44, περίοδο '64-67 και πολλά ακόμα.

  Ούτως εξηγείτε και πως ένα άτομο εγνωσμένης χαμηλής νοημοσύνης μπορεί να ανέρθει τόσο υψηλά στα πολιτικά πράγματα και να έχει τόσο φανατική στήριξη όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και από τους επίδοξους δολοφόνους της χώρας στο εξωτερικό.

  Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος. Το ομολογούν όλοι οι Έλληνες επιχιερηματίες, τραπεζίτες και εμπειρογνώμονες.

  Η εξαγορά των Ελληνικών φιλέτων που κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην περιφερειακή και λίαν υποσχόμενη περιοχή της Ν.Α Ευρώπης, η εξαγορά της Ελληνικής γής σε κατά πολύ φθηνότερες τιμές από ότι τη σήμερον και η "διευθέτηση" θεμάτων εξωτερικής πολιτικής που θα είναι εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων, αλλά υπέρ τρίτων.

  Στην ουσία εφαρμόστηκε η τεχνική του "παχάινουμε το μόσχο για να τον σφάξουμε αργότερα και να πάρουμε περισσότερο κρέας".

  Η Ελληνική πολιτική τάξη, απέτυχε στο συνολό της να προστατέυσει τα συμφέροντα της κοινωνίας και είναι υπόλογοι για εσχάτη προδοσία, γιατί όλα τα παραπάνω είναι εις γνώση τους εδω και χρόνια. Μάλιστα μόνο σε αυτήν την ιστοσελίδα έχουν γίνει εκατοντάδες εμπεριστατωμένες αναφορές ακριβώς για αυτά τα θέματα από άτομα που είναι γνώστες τόσο των οικονομικών όσο και των πολιτικών ζητημάτων.


  Συνεπώς και συνοπτικά, έχουμε μια τάξη ανθρώπων οι οποίοι ενσυνείδητα ξεπουλούν τη χώρα σε κέντρα διεθνοποιημένων χρηματοοικονομικών συναλλαγών, προκειμένου να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους, ως "Βάσσαλοι σε μια αυτοκρατορία χρηματιστών".


  Ειπλέον, πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι λόγω των αντι-αναπτυξιακών μέτρων, θα προκληθεί΄πολύ μεγάλη άυξηση της ανεργείας, φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων με άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω άυξηση της εγκληματικότητας, διαφθοράς και μετνάστευσης εκ του αποτελέσματος των Ελλήνων στο εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας το προφητικό δημοσίευμα Βρετανικής εφημερίδα πριν από 18 μήνες περίπου....

  Την ίδια στιγμή που ο Παπατζής με την επιμονή του να φέρει το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, δίνει το σύνθημα σε όλα τα λαθρεμπορικά δίκτυα ανά την Ασία να φέρουν μερικά ακόμα εκατομμύρια Πακιστανό-Αφγανούς στην Ελληνική επικράτεια...Εύρωπη γάρ.


  Η Αριστέρα και η Δεξιά πέθαναν επισήμως και αμετακλήτως στην Ελλάδα σήμερα.

  Όπως είχε δηλώσει και ο Μπουτάρης, "Τα ίδια σκατά είναι όλοι".

  Προσυπογράφω.


  Καιρός λοιπόν να τραβήξουμε το καζανάκι γιατί βρώμισε πλέον.


  Post Sciptum

  Τα παραπάνω γραφέντα, είναι το αισιόδοξο σενάριο. Μην πάρουν τα μυαλά σας αέρα και πιστέυεται ότι τα πράγματα είναι τόσο....εύκολα.

  Η Ελληνική Χερσόνησος είναι η φυσική απόληξη γεωπολιτικά ολόκληρης της Ανατολικής Ευρώπης και ο σύνδεσμος ΕΕ-Μέσης Ανατολής.

  Συνεπώς η περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου της χώρας αλλοιώνει τις ευαίσθητες ισορροπίες σε μια γεωγραφική ζώνη από το Δούναβη έως το Σουέζ και δύναται να συντελέσει μετά από μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων, ακόμα και σε συρράξεις στις οποίες θα εμπλακούμε.

  Ευτυχώς που η κυβέρνηση αυτή που έχουμε διαπνέεται από γνήσιο πατριωτικό πνεύμα και με τις πράξεις τις συντελεί στην ανόρθωση του φρονήματος όλων των ευαίσθητων κατηγοριών των δημοσίων λειτουργών (Στρατιωτικών, αστυνομικών, διπλωματών κτλ)....


  Υποσημείωση 2

  Είναι σίγουροι στο οικονομικό επιτελέιο της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν κράτη, εταιρείες ή διεθνείς οργανισμοί που δεν θα αγόραζαν τώρα το Ελληνικό χρέος με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που ζητούν οι "αγορές"??

  Οι πληροφορίες που υπάρχουν μιλούν ότι δεκάδες όμιλοι και κράτη θα έτρεχαν να αογράσουν το Ελληνικό χρέος με λιγότερο από 4,5%.  Υποσημείωση 3

  Καιρός είναι να μιλήσει έστω και έμμεσα ο Καραμανλής για τις απειλές που δέχθηκε η χώρα τα τελευταία έτη και από ποιούς. Υπάρχουν στηρίγματα για τη χώρα λίαν ισχυρά, αλλά πρέπει να μιλήσουμε και εμείς.
  "Συν Αθηνά και χείρα κίνει"

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Dubai Expatriate 03/03/2010 17:55:19

   Eχεις θέσει τόσα θέματα. Θα απαντήσω σε δυό τρία:
   1. Συμφωνώ ότι ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει. Και για τους λόγους που αναφέρεις και για πολλούς άλλους.
   2. Εχω την άποψη ότι το μείζον θέμα της οικονομίας μας είναι το δημόσιο χρέος. Μια κυβέρνηση που ξέρει θα ξεκινούσε από την αναδιάρθρωση του χρέους. Οπως έχω γράψει εδώ κατ' επανάληψη ένα χρέος 320 δις ευρώ για τους "καρχαρίες των διεθνών αγορών" παρέχει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες. Υπάρχουν και πρόθυμοι αγοραστές. Γιατί δεν το έκανε η Κυβέρνηση είναι άλλη ιστορία.
   3. Θεωρώ επίσης, ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσει πάλι η σπέκουλα γα νέα μέτρα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Dubai Expatriate 03/03/2010 18:05:45

   @Κώστας Ροδινός
   Ως προς το σημείο (3), συμφωνώ απόλυτα. Σκέψου ότι με προηγούμενα μέτρα (προ μηνός δηλαδή), η σπέκουλα ξεκίνησε από... την επόμενη μέρα κιόλας.

   Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη φορά η σπέκουλα θα ξεκινήσει όλως "τυχαίως" λίγο πριν από το ταξίδι για τη συνάντηση με τον Ομπάμα.

  • hifi avatar
   hifi @ Dubai Expatriate 03/03/2010 18:10:19

   Παρομοίως, είναι πολλά θέματα για απάντηση.

   Ομως, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος θα είχε ΣΤΟΧΟ να "γίνουμε βάσσαλοι...", ή να ξεπουλήσει μέρος της χώρας... κλπ, όπως αναφέρεις.

   Πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν πιο απτούς στόχους -- λεφτά, υστεροφημία, αίσθηση επιρροής, αίσθημα ότι είναι δημοφιλής, η ερωτική έλξη, ασφάλεια και προστασία από τα κόμπλεξ (συμπλέγματά) τους, λύση σε συσσωρευμένα απωθημένα...

   Ένας σοφός αφεντικός μου παλιά μου είχε πει ότι, καμιά φορά ο λόγος για τον οποίο κάποιος ΔΕΝ κάνει το προφανές είναι ότι.... απλά δεν το σκέφτηκε. Ότι καμιά φορά πίσω από εμφανείς ηλίθιες κινήσεις κρύβεται μόνο η απώτερη... ηλιθιότης!

   Το νομίζεις;

   Μπερδεγουέϋ, πως είναι τα πράγματα στο Ντουμπάϊ;

 9. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 03/03/2010 17:57:59

  Εγώ!!!

 10. fit for fun avatar
  fit for fun 03/03/2010 18:12:33

  Γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής;

 11. nasos avatar
  nasos 03/03/2010 18:19:33

  Και έχεις τον ΓΑΠ να σου λέει πως ΄συνάντησε έαν πολίτη στον δρόμο που του είπε πως είναι διατεθημένος να θυσιάσει και τον μισθό του για την Πατρίδα.
  Φτηνές αμερικανιές,σαν τον ''Τζο τον Υδραυλικό'' του ΜακΚέην
  http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_the_Plumber

  • σταμ avatar
   σταμ @ nasos 03/03/2010 19:25:30

   ο πατριωτης αυτος εχει διακτινισθει στο απειρο μολις ακουσε τον προεδρο να του λεει οτι θα του ζητηση και τους υπολοιπους μισθους εως τον 5-6....δεν θα τον βρουμε ποτε!!!!

 12. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 03/03/2010 18:29:21

  Ο στόχος των μέτρων δεν είναι η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
  Ο πραγματικός στόχος, είναι η κατάργηση όλων των φιλολαϊκών κατακτήσεων των προηγούμενων δεκαετιών ΚΑΙ η διάρηξη του κοινωνικού ιστού, ώστε να χαθεί κάθε ελπίδα αντίστασης, σήμερα ή στο μέλλον.
  Διαίρει και βασίλευε!
  Ο πιό κατάλληλος για να εφαρμόσει αυτή τη πρακτική είναι ο ΓΑΠ, με την οικογενειακή παράδοση των Παπανδρέου να κάνουν όλες τις βρωμοδουλιές σ αυτή τη χώρα, τις οποίες η επώνυμη δεξιά, είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να κάνει και να λερώσει τα χέρια της.
  Απο σήμερα ξεκινούν διαδηλώσεις που είναι η πιό πρωτόγονη αλλά πολλές φορές και η πιό αποτελεσματική μορφή αντίδρασης ενός λαού. Η συμμετοχή, είναι θέμα απόφασης του καθενός μας και ίσως η τελευταία μας ελπίδα για αντίσταση.
  Μετά έρχεται κοινωνικός μεσαίωνας.

  • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ εναςάσχετος 03/03/2010 18:34:12

   ποιες διαδηλώσεις αγαπητέ? όσοι διαδήλωναν επί Κ.Κ. θα διαδηλώσουν και τώρα,ήτοι οι επαγγελματίες εργατοπατέρες των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ.Στους πολλούς απλά δεν περισσεύουν...

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ εναςάσχετος 03/03/2010 18:46:06

   Στο χέρι μας είναι να μην διαδηλώσουν μόνο οι "επαγγελματίες εργατοπατέρες".
   Τι δεν περισσεύει στους πολλούς? Μια δυο ώρες?

  • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ εναςάσχετος 03/03/2010 19:34:46

   το χρήμα,αν δεν το γνωρίζεις τη μερα που απεργεις την πληρωνεις

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ εναςάσχετος 03/03/2010 19:52:41

   Οι συγκεκριμένες διαδηλώσεις είναι το απόγευμα.

  • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ εναςάσχετος 03/03/2010 20:56:02

   Η διαδήλωση "τσούζει" μόνο τους καταστηματάρχες του κέντρου και τους δύστυχους οδηγούς που διέρχονται από εκεί τη λάθος ώρα,ήτοι προκαλεί αντί να συσπειρώνει.Επίσης το "καπέλωμα" που πέφτει δεν μου επιτρέπει η αξιοπρέπειά μου να το ανεχτώ.Η απεργία τσούζει αλλά πια κοστίζει και κοστίζει πολύ.

 13. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 03/03/2010 18:31:38

  Ένας Βάσσαλος είναι πρώτος στο χωριό και δe;yτερος στη πόλη (Βρυξέλλες).

  Οι Ελληνικές πολιτικές και επιχeiρηματικές οικογένειες γνωρίζουν ότι η κοινωnία και βράζει και έχει περισσότερα δυναμικά στελέχη για να τους αντικαταστήσουν στο άμεσο μέλλον και προετοιμάζονται να μας "δέσουν" για να μην αντιδράσουμε.

  Είναι η Ελληνική εφαρμογή του "Succession management"

  • nasos avatar
   nasos @ Dubai Expatriate 03/03/2010 18:47:05

   Την κάταλληλη στιγμή θα φέρουν το χρήμα που έχουν τώρα παρκαρισμένο στην Ελβετία και σε οφ-σορ και θα αγοράσουν τα παντα για ένα κομμάτι ψωμί.
   Και στο τα ''πάντα'' συμπεριλαμβάνονται και τα ΜΜΕ και το σύνολο του Πολιτικού Συστήματος.
   Και ενώ θα βάλουν Πολιτικούς και Πολίτες να πλακώνονται για το ποιός φταίει,αυτοί θα βασιλεύουν επί των επρειπίων σαν άλλοι Νέρωνες.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Dubai Expatriate 03/03/2010 18:49:17

   Mια περιήγηση στο ταμπλό του ΧΑΑ επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό σου Νάσο.

 14. neos agrotis avatar
  neos agrotis 03/03/2010 18:44:43

  Ήρεμα παιδιά. Ποιους επηρεάζουν τα μέτρα περισσότερο. Βασικά τους δημοσίους υπαλλήλους .Θα τους λείψουν άμεσα 1,700 εκ. συν 720 εκ. (ένα 30% των εμμέσων κλπ φόρων που υπολογίζονται σε 2,400 εκ ) άρα 2 420 εκ. Έχουμε 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους και ΔΕΚΟιτες άρα 2.420 ευρώ το χρόνο. Και λίγα είναι για αυτό που προσφέρουν στην οικονομία. Έχει κανείς αντίρρηση. Πέρα από το γεγονός ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κομματόσκυλα του κερατά .
  Τώρα από τα 4.800 εκ. που περικόπτονται η επιβάλλονται νέοι φόροι μας μένουν 2.380 εκ.
  Από αυτά αν αφαιρέσουμε τα 700εκ. που είναι μείωση των δαπανών ΠΔΕ και εκπαίδευσης μας μένουν 1.680 εκ. για τους υπόλοιπους Έλληνες πλην Δ.Υ. (6.000.000). Άρα μια επιβάρυνση 280 το άτομο. Αν αυτή είναι επιβάρυνση των πολιτών μιας χώρας που έχει χρεοκοπήσει τότε είμαστε για κλάματα. Και τι πολιτών, οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι και πρόωροι συνταξιούχοι και οι άλλοι μισοί μεταπράτες και μιζαδόροι. Παραγωγοί ελάχιστοι έως κανένας. Και όλοι μαζί να τους ενδιαφέρει μόνο ο ευατούλης τους και τίποτε άλλο. Τα ψέματα όμως κάποτε τελείωνουν….

  • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ neos agrotis 03/03/2010 19:38:22

   όταν νέε αγρότη δεν θα ψωνίσουν τα προιόντα σου γιατι δε θα περισσεύει φράγκο να δω τι τραγούδια θα λες

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ neos agrotis 03/03/2010 19:48:24

   Θα κοιτάξω να δώ τι άλλο μπορώ να κάνω αφου δεν εχω το προνόμιο της μονιμότητας. Αυτά που κόβει ο Γιώργος omvw, ειναι αυτά που αποταμιεύαν οι Δ.Υ. η τα έκαναν πάγια και life style.

  • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ neos agrotis 03/03/2010 20:39:41

   ειμαι 8 χρόνια ΔΥ.Έχω βγει άρρωστος 1 ημερα και έχω 1 fabia και μία γκαρσονιέρα (53 τμ με υμιυπαιθριο) φυσικά με δανειο και τα δυο.Παίρνω (έπαιρνα) 1150 ευρώ εκ των οποιων τα 626 πηγαίνουν στα δάνεια.Περιμένω τη συγνώμη σου.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ neos agrotis 03/03/2010 20:48:30

   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ
   Δεν εχω τιποτε προσωπικό μαζι σου για να σου ζητήσω συγγνώμη.
   Τώρα αν εσυ εισαι Δ.Υ, ειναι δική σου επιλογή οπως και δική σου επιλογή΄΄ηταν να δανειστείς και να εχεις δόση το 55% του μισθού σου. Η ζωή για ολους ειναι γεμάτη απο ανατροπές, αλλα πάντα συνεχίζεται...

  • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ neos agrotis 03/03/2010 20:58:07

   ε, τότε φαντάζομαι δε θα σε πειράξει να κάνω και εγώ μία ανατροπή και να ψωνίζω ντομάτα Βελγίου που είναι και πιο φθηνή ;-)

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ neos agrotis 03/03/2010 21:05:10

   Μα το κάνεις ηδη χωρίς να το ξέρεις. Γιατι με τον φοβερό προγραμματισμο, σχεδιασμό και οργάνωση που διαθέτει η Ελληνική πολιτεία (δια των δημοσίων υπαλλήλων και των πολιτικων μας ) στην ελλάδα μπορει να πωλείται οτιδήποτε ξένο "βαπτισμένο" ελλήνικο.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ neos agrotis 03/03/2010 22:12:45

   Αστον ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ, δε βγαίνει άκρη. Πριν λίγο καιρό όλοι έβριζαν τους αγρότες, σήμερα βρίζουν τους υπαλλήλους. Κι έτσι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς αντιδράσεις.

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ neos agrotis 04/03/2010 00:03:34

   l' ami du peuple
   Δεν τοποθετώ τον εαυτό μου “απεναντι” στους δημοσιους υπαλληλους.
   Απλά λέω οτι για αυτο που προσφέρουν παιρνουν υπερβολικά πολλα. Στην δική μου την δουλειά τα εσοδά μου ειναι ανάλογα της αξίας των προιοντων μου και μαλιστα χωρίς εξτρα παροχές. Γιατι αυτοι πρέπει να απολαμβάνουν δυσανάλογα και μάλιστα εχοντας πολλές αλλες παροχές και μονιμότητα. Απλά.

 15. νικος γεωργιοπουλος avatar
  νικος γεωργιοπουλος 03/03/2010 18:49:01

  Νη μην φοβηθουμε το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ απαιτει θυσιες αλλα δινει χρηματα ΤΩΡΑ. Η ΕΕ απαιτει θυσιες ΤΩΡΑ και λεφτα ΚΑΠΟΤΕ.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ νικος γεωργιοπουλος 03/03/2010 21:39:00

   αν εχετε καιρό θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για όλο αυτό, τώρα που η δεινότατη κατάσταση είναι ολοφάνερη

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ νικος γεωργιοπουλος 04/03/2010 00:33:32

   αλλενάκιμ εδώ:
   http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=5830&LID=1

  • KM avatar
   KM @ νικος γεωργιοπουλος 04/03/2010 02:28:31

   Παιδιά, ο τυπάκος έλεγε παλιότερα εδώ να το γυρίσουμε στη δραχμή!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ νικος γεωργιοπουλος 04/03/2010 02:45:08

   ..ΔΕΝ θελεις χρηματα ΤΩΡΑ.. να δανειστεις με λογικο επιτοκιο θελεις - το ΔΝΤ δε θα δωσει χρηματα για να πληρωθουν καλυτερα οι ΔΥ. Ελπιζω να ειναι στοιχειωδως ρεαλιστες και να μην περιμενουν check απο βερολινο/παρισι. οσο τους ακουω αμφιβαλλω. Ουσια ειναι να φανει προς 'τις αγορες' ο'τι η ελλαδα επιβιωνει ΜΟΝΗ με βασει τα μετρα δημοσιονομικης εξυγιανσης (το ιδιο θα πρεπει να διαφημιζουν και οι γερμανοι το ιδιο και εμεις - καλα το πηγαινε οσο ελεγε 'η Ελλαδα δε ζηταει βοηθεια' - ανεξαρτητα αν ΚΑΤΩ απο το τραπεζι τα ομολογα μας στηριζονται) Το ευρω ηταν στρατηγικη επιλογη για την χωρα -δεν νομιζω πωσ υπαρχει ενναλακτικη- και μ'αυτα τα παιχνιδια στρεφονται εναντιον (κρυφες ατξεντες υπαινισσονται καποιοι). Απο την πλευρα της γερμανιας eχplicit guarantees δεν εχει γιατι ειναι ακριβες και περιμενουν και αλλα κρατη στην ουρα. ΑΡΑ αγοραζεις χρονο - βοηθας τα προβληματικα club-med κρατη να δανειστουν σε λογικα επιπεδα - δυσκολευεις το παιχνιδι για τους κερδοσκοπους (επαιζαν χωρις αντιπαλο μεχρι τωρα και εβγαλαν αρκετα - τα μεγαλα funds εχουν δηλωσει οτι 'εκλεισαν' η δεν εχουν θεσεις) και ελπιζεις ..

 16. anonymous avatar
  anonymous 03/03/2010 18:49:03

  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΥΡΙΩΣ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

  Ο Ιθαγενής says:
  03/03/2010 at 18:07
  Το γεγονός είναι ότι σας δουλεύει και μας κοροϊδεύει:

  parliament.gr
  ανακοινώνει μειώσεις αποδοχών για τους ΔΥ, αλλά:
  300,000 στα μέλη των πενταμελών επιτροπών πολιτογράφησης
  70,000 για επίδομα ευθύνης στους προισταμένους και τμηματάρχες Ιθαγένειας των περιφερειών
  πρόβλεψη δαπάνης για τις μετακινήσεις που δεν μπορεί να προβλεφτεί το ύψος της
  μείωση δημοσίων εσόδων από την μείωση του παράβολου από τα 1500 στα 700 €

  Από το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια

  κ Πρωθυπουργέ ο Επίτιμος σας στηρίζει ….

  Ο Ιθαγενής says:
  πχ 250.000 μετανάστες * 800 ε (η μείωση του παράβολου) = 200.000.000 € χαμένα έσοδα.
  Το 25% από ότι θα “γλιτώσει” από την μείωση των ΔΧ, ΕΑ και ΔΠ.

 17. Χρήστος avatar
  Χρήστος 03/03/2010 19:20:20

  Τα συγκεκριμένα μέτρα τα βρίσκω πολύ ήπια.

  Από την άλλη καταλαβαίνω ότι δεν θάταν σωστό να ληφθούν πιό αποφασιστικά μέτρα απότομα για να μην υπάρξουν και απότομες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές.

  Τις περικοπές για τους δημόσιους υπάλληλους τις βρίσκω αστείες αλλά καταταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να γίνει απότομα. Περιμένω περισσότερα για αργότερα.

  Η αύξηση του φόρου στα τσιγάρα και ποτά είναι σωστή.

  Την αύξηση της βενζίνης την βρίσκω μικρή.

  Πολύ σωστά δεν αυξάνεται το πετρέλαιο. θέρμανσης.

  ΟΚ και με το φόρο ειδών πολυτελείας.

  Για την αύξηση του συντελεστή στο 45% είναι η εντύπωσή μου ότι δεν θα βγάλουν τίποτα από κει.

  Η αύξηση του ΦΠΑ φυσικά δε μου αρέσει, όπως και δεν μου αρέσει ο φόρος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ...λάθος μεγάλο λάθος...

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Χρήστος 03/03/2010 22:13:54

   Κάνεις πλάκα ή είσαι ψυχοπαθής;

  • redteam avatar
   redteam @ Χρήστος 03/03/2010 22:48:28

   Το πετρέλαιο θέρμανσης στις 8 Απρίλη σταματά. Δε θα είχε νόημα να βάλει φόρο. Ραντεβού λοιπόν τον Οκτώβρη.

 18. γιαννης πρωιος avatar
  γιαννης πρωιος 03/03/2010 19:31:56

  Σημιτης Καραμανλης ο β,ολοι οι υπουργοι,τους,ο Παπανδρεου ο Γ, ολοι οι βουλευτες τους, αφου θελουν με τα μετρα τους αυτα να σωσουν την χωρα,θα πρεπει απο τωρα και στο εξης να εργαζονται χωρις την βουλευτικη τους αποζημιωση....διοτι ολοι αυτοι οι επαγελματιες ευρωλιγουριδες φεραν την χωρα σ αυτο το χαλι....ασ χεκινισουμε μ αυτο...οι υπολοιποι ελληνες ασ βρεθουμε στουσ δρομους ξανα και ξανα.....το ζητημα πια εχει τεθει,η θα εξακολουθησουμε να γονατιζουμε οπως αυτος ο δραπετης ,η θα στησουμε αλλον πυργο ,ατιθασο,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

 19. ataktos avatar
  ataktos 03/03/2010 20:04:53

  Και έπονται αυξήσεις στο Η/Ε για να δούμε ….

 20. Orestios avatar
  Orestios 03/03/2010 22:55:52

  Όπως έχω ξαναπεί η πολιτική GAP θα αυξήσει την διαφθορά, την πορνεία, το έγκλημα και κάθε αδιαφανή δραστηριότητα. Ο εξανδραποδισμός είναι το πραγματικό όραμα του σοσιαλισμού και εφαρμόζεται από τον κύριο εκφραστη της το GAP. Είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να μην ξεχνιόμαστε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 03/03/2010 23:53:29

   Οι πατριώτες.
   Αυτοί που ονειρεύονται τα παιδιά των ελλήνων να είναι πάμφτωχα, πόρνοι και πόρνες, βουτηγμένοι στο έγκλημα.
   Για να περνά καλά το GAP όταν βγαίνει έξω, βρε παιδί μου, και να μην ασχολείται με τόσο ποταπά πράγματα.

   Τους ξέρεις "φίλε του λαού". Είναι όπως κι εσύ "φίλοι των ελλήνων". Από κοντά.....πάντα.

 21. Βασίλης Γκ... avatar
  Βασίλης Γκ... 03/03/2010 23:59:33

  Ελλάδα των δημοσίων υπαλλήλων,
  Ελλάδα των μεταπρατών,ο καθένας και από ένα μαγαζάκι,
  Ελλάδα των αερετζήδων,
  Ελλάδα με την νεολαία της σύμπασα να είναι αραγμένη στις καφετέριες
  εν αναμονή μιας θεσούλας στο δημόσιο και από το υστέρημα των γονιών και των παπούδων τρεφόμενοι...
  Ελλάδα της μηδενικής- ακόμα και της αγροτικής- παραγωγής....
  Ελλάδα που ικετεύει δανεισμούς όχι για να παράγει,αλλά για να εισαγάγει
  τρόφιμα να θρέψει τα παιδιά της !
  Ελλάδα της τεμπελιάς , της λούφας και των επιδοτήσεων....

  Μέχρι εδώ συνέλληνες,
  της Δεξιάς,του Κέντρου ,του Σοσιαλισμού και προπαντός της Αριστεράς,
  το παραμύθι δεν έχει δράκο !

  Οι κουτόφραγκοι μας πήραν χαμπάρι...


  ΥΓ. Για όλους τους παραπάνω βαθυστόχαστους σχολιαστές :

  Πόσοι από σας βρίσκεστε στό στίβο της παραγωγής;

  Κανένας....

  • Orestios avatar
   Orestios @ Βασίλης Γκ... 04/03/2010 00:21:20

   Βγείτε να υποστηρίξετε τον πιο άχρηστο πρωθυπουργό της χώρας. Στηρίξτε τα μέτρα που απογειώνουν τη διαφθορά και οι πέτρες θα πέφτουν σαν το χαλάζι.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Βασίλης Γκ... 04/03/2010 00:44:25

   Βαθυστόχαστε Βασίλη, ετοιμάσου από αύριο να παράξεις ατελείωτα και μετά περίμενε να σου τα καταναλώσουν οι φράγκοι, γιατί οι τεμπέληδες Έλληνες δε θα έχουν μία.

 22. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 04/03/2010 03:46:54

  "Γιατί η Ε.Ε. επιμένει σθεναρά στη μείωση μισθών και συντάξεων;"

  Γιατί αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να μειώσεις το έλλειμα σε μια αναπτυγμένη οικονομία.

  Είναι όμως η ελληνική μια αναπτυγμένη οικονομία;...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αγανάκτηση 04/03/2010 11:54:12

   Αγανάκτηση,
   Υπάρχουν πολλοί, ασφαλέστεροι και αποδοτικότεροι τρόποι να μειώσεις το έλλειμα. Και κοινωνικά δικαιότεροι.

 23. νικος γεωργιοπουλος avatar
  νικος γεωργιοπουλος 04/03/2010 05:39:25

  Προς εναν κυριο πιο πανω. Αν ο πρωθυπουργος πιστευε πως δεν υπαρχει προβλημα, δεν θα παρακαλουσε την ΕΕ να στηριξει την Ελλαδα. Λετε πως η Ελλαδα ζηταει να δανειστει με "λογικο" επιτοκιο. Ποιο ειναι κυριε το λογικο επιτοκιο? Αυτο που αντιστοιχουσε στην προ-ΠΑΣΟΚ κατασταση με χρεος 4% η στην τωρινη με χρεος 12%. Δεν υπαρχει λογικο η παραλογο επιτοκιο, υπαρχει ενα επιτοκιο και αυτο ειναι το επιτοκιο της αγορας. Καθοριζεται απο την προσφορα και την ζητηση. Αν θες το παιρνεις αν δεν θες, χρεωκοπεις.

  Προφανως ο πρωθυπουργος εχει την συναισθηση οτι δεν μπορει να διατηρηθει το χρεος με τα παροντα επιτοκια, διοτι αυτα δημιουργουν νεο χρεος που ξανααυξανει τα επιτοκια κ.ο.κ. Για αυτο και παει στις Ευρωπαικες πρωτευουσσες και ζηταει στηριξη.
  Τι εικονα δινει η χωρα στις αγορες οταν ο υπουργος οικονομικων τρωει καρπαζιες απο τους ΅Ευρωπαιους? Πως η Ελλαδα ειναι χωρα με δυναμη να αποπληρωσει το χρεος της?

  Απο κει και περα, λυπαμαι αλλα τον μεταπολιτευτικο ευρω-ευσεβισμο (που διαστροφικα η κεντρο-αριστερα ειδε την ευρωπη ως αντιβαρο στις ΗΠΑ. Και δυστυχως το ιδιο εκανε και η δεξια) δεν τον εχω αναγκη. Ουτε με νοιαζει να δω την Ευρωπη υπερδυναμη (προς οφελος ποιου αραγε?), ουτε με νοιαζει αν η Αμερικη γινει παγκοσμιος χωροφυλακας. Εμενα με ενδιαφερει η χωρα μου να ειναι ευημερουσα. Ουτε με νοιαζει το ευρω να γινει ισχυρο νομισμα, αδιαφορωντας για τις παραγωγικες δυναμεις της χωρας μου. Αν ειναι το ευρω να οικοδομηθει πανω στα "πτωματα" των ελληνων ανεργων να μου λειπει.

  Ως κοινωνικοι επιστημονες και στοιχειωδως ως ανθρωποι, πρεπει να πιστευουμε πως τα νομισματικα συστηματα υπαρχουν για να εξυπηρετουν τον ανθρωπο και οχι ο ανθρωπος να εξυπηρετει τα νομισματα.

 24. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 04/03/2010 10:36:30

  35 χρόνια πάρτυ τέλος.
  Το παράγγελμα μόλις ακούστηκε: Put the kot down slowly.
  Η ουσία όμως είναι άν θα "ανακτηθούν" (και από ποιούς) τα αρπαγμένα "πουλερικά". Αλλοιώς, και ο νέος "σερίφης" θα είναι μόνον λόγια (για μιά φορά ακόμα).

 25. αχαβαχ avatar
  αχαβαχ 04/03/2010 10:41:28

  Μα αυτός είναι ο στόχος των μέτρων: η βαθειά ύφεση, μέχρι να γίνει η χώρα ανταγωνιστική. Αυτό σημαίνει να φτάσουμε στο επίπεδο που είναι τα υπόλοιπα βαλκάνια και οι ανατολικές χώρες. Πρόκειται για πούρο νεοφιλελευθερισμό κι ας μην μπερδευόμαστε που τον εφαρμόζει κατά κεραία ο "σοσιαλιστής" ΓΑΠ. Ο δε κοινωνικός, πατριωτικός ή άλλος φιλελευθερισμός της άλλης παρατάξης είναι κι αυτός φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Τα ίδια ακριβώς θα έκαναν και οι δεξιοί, απλώς είναι πολύ ευκολότερο να περάσουν τα μέτρα από τους πασόκους. Φύγε εσύ έλα εσύ. Σφάξε με αγά μου να αγιάσω.

 26. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/03/2010 11:51:55

  Εννοείτε οτι μπορώ να πω πολλά περισσότερα, αλλά ούτε ο χώρος είναι κατάλληλος ούτε βλέπω ποιά χρησιμότητα εξυπηρετεί.
  Καλημέρα

 27. ataktos avatar
  ataktos 04/03/2010 12:07:50

  Η κυβέρνηση του παπατζή επέβαλε δυσβάστακτους φόρους στον ελληνικό λαό ,μήπως είδατε να φορολογεί έστω κατ ελάχιστο τα υπερκέρδη και περιουσία ,εισοδήματα την Ελλαδική Εκκλησία .τελικά τι ρόλο βαραει ο Ιερώνυμος …θέμα ταμπού είναι factorx ???.

  • hifi avatar
   hifi @ ataktos 04/03/2010 17:12:55

   Atakte, πως ορίζονται τα "υπερ"κέρδη;
   Το ακούμε συχνά τώρα τελευταία... υπάρχουν κέρδη ΟΚ και κέρδη ανεπίτρεπτα, εξ'ου και "υπερ";

   Για τον Ιερώνυμο δεν ξέρω -- βαράει ρόλο άλλο από τον προφανή;
   Φιλικά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.