09/04/2013 14:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα λεφτά που πληρώνουμε για τους ανέργους γίνονται συντάξεις !!!

To 2011 ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε την επιβολή μιας ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για κάθε επαγγελματικό κλάδο με στόχο να δημιουργηθεί ένα ταμείο για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Πρωτοποριακή κίνηση και παρά το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωναν 10 -15 ευρώ το μήνα, έλεγαν χαλάλι αν είναι να πάνε τα λεφτά στους άνεργους.

Δύο χρόνια μετά, ωστόσο, αποκαλύπτεται ότι ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει υπέρ της στήριξης των ανέργων. Καμιά ουσιαστική προσπάθεια στήριξης δεν έχει γίνει, παρά μόνο ένα πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για τη στήριξη άνεργων επαγγελματιών με επίδομα 360 ευρώ το μήνα. Ωστόσο, είναι τέτοιοι οι περιορισμοί που μπαίνουν που τελικά εκτιμάται ότι το επίδομα δε θα πάρουν πάνω από 1.000-2000 επαγγελματίες.

Σύμφωνα, μάλιστα με τα στοιχεία, από την ειδική αυτή εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν μόνο οι επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν περί τα 100 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 20-30 εκατ. συγκεντρώθηκαν για τον κοινωνικό τουρισμό των συνταξιούχων.

Πρόσφατα στη Βουλή αποκαλύφθηκε ότι από τα 100 εκατ., έχουν μείνει στο Ταμείο μόλις 20 εκατ. και τα υπόλοιπα δεν πήγαν στους ανέργους αλλά για την πληρωμή συντάξεων του ΟΑΕΕ διότι δεν υπάρχει… σάλιο στο ταμείο των επαγγελματιών. Άλλωστε, το 45% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ δεν καταβάλει κανονικά τις εισφορές του, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς την κατάσταση.

Εκτιμάται, επίσης, ότι συνολικά στη διετία έχουν συγκεντρωθεί περί τα 300 εκατ. ευρώ αλλά δεν έχει αποδοθεί στον ΟΑΕΔ ούτε ένα ευρώ.

Όμως, είναι δυνατόν τα λεφτά που πληρώνουμε όλοι για τους ανέργους να γίνονται συντάξεις με το έτσι θέλω; Ρώτησε ποτέ κανείς από το υπουργείο Εργασίας τους εργαζόμενους για το που πρέπει να χρησιμοποιούνται τα χρήματά του;

Ή μήπως η «εισφορά υπέρ ανέργων» είναι ένα ακόμη κρυφό χαράτσι το οποίο χρησιμοποιείται για να κλείσει άλλες «τρύπες» διαφορετικές από αυτές για τις οποίες θεσμοθετήθηκε;

Που πάνε τα λεφτά μας; Ας απαντήσει κανείς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν υπάρχει σάλιο avatar
  Δεν υπάρχει σάλιο 09/04/2013 14:49:02

  μπροστά στον εγχώριο συνταξιοδοτικό σύστημα,οι αλβανικές πυραμίδες του 1997 ωχριούν
  το ελληνικό κράτος έχει υποσχεθεί σε κόσμο και κοσμάκη εφάπαξ και συντάξεις που είναι αδύνατον να πληρωθούν,ειδικά σε ακραίες περιπτώσεις όπως το ΤΑΠ ΟΤΕ,οι υποσχέσεις είναι εκτός λογικής και το ταμείο έχει χρεωκοπήσει εδώ και χρόνια,με αποτέλεσμα να επιδοτείται αδρά από το χρεωκοπημένο κράτος εδώ και χρόνια
  είχαμε φάγωμα αποθεματικών στο Χρηματιστήριο το 1999 μέσω της περίφημης ΔΕΚΑ και PSI πρόσφατα
  βάλτε στην εξίσωση και άλλα χρεοκοπημένα ταμία όπως το ΝΑΤ,το ΟΑΠ ΔΕΗ,συνταξιούχους ΟΣΕ ,Ολυμπιακής κλπ κλπ
  και καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει όταν σκάσει η ασφαλιστική φούσκα και το μπαμ θα συμβεί λίαν συντόμως

 2. Νιόβη avatar
  Νιόβη 09/04/2013 15:01:44

  Στη Γερμανία για αρχή και μετά...ποιός ξέρει; Ό,τι περισσεύει, γίνεται ψίχουλο και μοιράζεται προκειμένου 1) να αντέξουμε όσο χρειάζεται για να παραδώσουμε σε κατάσταση χαύνωσης και «οικειοθελώς» σπίτια, καταθέσεις, χρυσό, κοιτάσματα για τη «σωτηρία» της χώρας χωρίς τον κίνδυνο μιας 2) κοινωνικής έκρηξης (αστάθμητος παράγοντας), η οποία είτε θα κατέστρεφε τη χώρα πριν τελειώσει η μπίζνα είτε θα την έβαζε σε φάση επανεκκίνησης προς τη σωστή κατεύθυνση.

 3. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 09/04/2013 15:50:42

  Χμμμμ! Μυριζει νεα μειωση συνταξεων....υποπτο δημοσιευμα.....

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 09/04/2013 16:18:13

   Πάντα θα υπάρχει και πιό κάτω.

  • helios avatar
   helios @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 09/04/2013 16:27:15

   -Σύνταξη στα 65 για τις γυναίκες και στα 67 για τους άντρες.
   Όσοι λόγω των συνθηκών εργασίας δεν θα μπορούν να εργάζονται στη δουλειά τους μέχρι τα 65 ή τα 67 θα πρέπει να υπάρχει επανεκπαίδευση ώστε να διοχετευτούν είτε σε παρεμφερή κλάδο,είτε σε διαφορετικό κλάδο, είτε σε κοινωνική εργασία(μέχρι να φτάσουν τη συγκεκριμένη ηλικία) .
   Κόψτε επιτέλους τα εφάπαξ και όλες τις συντάξεις που είναι κάτω των 65 ή των 67 ετών (φυσικά θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις π.χ ασθενείς). Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ξανά δουλέψουν, και αν δεν γίνεται να τους τις κόψεις, για να τις παίρνουν θα πρέπει τουλάχιστον να δουλεύουν κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα.

   - Αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα εργασίας.Όσο πιο βαριά είναι η εργασία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το επίδομα εργασίας.

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 09/04/2013 16:23:02

  Ας μην μας απαντήσουν factorx, δεν πειράζει.
  Αν η εισφορά αλληλεγγύης δεν πάει στους ανέργους, ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
  Για να μην πω, να μας επιστραφεί ότι μας παρακρατήθηκε, από εποχής Κουτρουμάνη ως τώρα.

 5. Κώστας τουρίστας. avatar
  Κώστας τουρίστας. 10/04/2013 18:02:10

  Ο Κουτρουμάνης ούτως ή άλλως, αποδείχτηκε οτι ήταν Ψεύτης. Τον Μάϊο του 2010, σε εκπομπή του Γ.Παπαδάκη, είχε πεί οτι οι γυναίκες εργαζόμενες ή επαγγελματίες, που αναγκάστηκαν να σταματήσουν, θα μπορούσαν να πάρουν σύνταξη - μειωμένη βέβαια ανάλογα-,που θα εξηρτάτο απο το σύνολο των ενσήμων.Είχε πεί συγκεκριμένα, οτι " και με 300 ένσημα, θα μπορούσαν να πάρουν ανάλογη σύνταξη". Αυτό βέβαια αποδείχτηκε να είναι ένα τεράστιο ψέμα γιατί γνωρίζω περίπτωση γυναίκας, ελ. επαγγελματίας ,που αναγκάστη- κε να σταματήσει λόγω κρίσης, με 4.300 ένσημα , 67 ετών καί όχι μόνο σύνταξη δέν έβγαλε, αλλά δέν θα πάρει και βοήθημα, γιατί το βοήθημα δίδεται σε όσους διέκοψαν εργασίες απο 1-1-2012 ενώ αυτή διέκοψε στο τέλος Νοεμβρίου του 2011. Δηλαδή αυτή δέν θέλει βοήθεια; Τί να πεί κανείς με τα ψέματα που μας έχουν γεμίσει..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.