#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2010 13:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα κοινωνικά ζητήματα πρώτα στην ατζέντα της ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα συνάντηση, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

O κ. Σαμαράς άκουσα τις θέσεις τους και δήλωσε κατά την διάρκεια των συνομιλιών ότι η Νέα Δημοκρατία βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τα καυτά κοινωνικά ζητήματα , όπως το τρομακτικό θέμα της ανεργίας, του πληθωρισμού, της ύφεσης

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι η ΓΖΕΕ δίνει έμφαση στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αγορά και ιδίως η Αγορά Εργασίας, καθώς η ύφεση, το πάγωμα της Ελληνικής Οικονομίας μετατρέπεται ραγδαία σε κρίση απασχόλησης: Με αύξηση των απολύσεων, με διόγκωση στον υπέρτατο βαθμό της ανεργίας. Η κατάσταση των εργαζομένων είναι δραματική. Και γι’ αυτό αντιδρούν, διαμαρτύρονται. Και γι’ αυτό τους καλούμε μαζί μας στο μεγάλο συλλαλητήριο, που θα κάνουμε στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογράφος: Αναμένετε θερμό φθινόπωρο, κύριε Παναγόπουλε;

Γ. Παναγόπουλος: Βλέπετε ότι, ήδη, είναι θερμό.

Ο κ. Σαμαράς, είχε επίσης συνάντηση με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Μετά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, κ. Ν. Μηταράκης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Συζητήσαμε με τους παραγωγικούς φορείς τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η ανησυχία μας για βαθύτερη ύφεση, για λουκέτα και για ανεργία. Οι νέοι φόροι θα επιδεινώσουν το πρόβλημα.
Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε, νωρίς, συγκεκριμένη στρατηγική ελπίδας για έξοδο από την κρίση.

Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας δοκιμάζεται. Χειμάζεται η Αγορά, αυτή τη στιγμή, από ανεργία και από απραξία. Εάν δεν υπάρξουν γρήγορα μέτρα και κινήσεις από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τα πράγματα θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο. Και όσο περισσότερο προχωράει η ύφεση σε βάθος, τόσο θα αυξάνει η ανεργία και τόσο περισσότερο ο Έλληνας και η κοινωνία θα υποφέρει. Έστω και την τελευταία στιγμή, κάνουμε έκκληση σε όλο το πολιτικό σκηνικό να σκύψει επάνω στο θέμα της οικονομίας. Έχουμε καταστρέψει τα πάντα. Έχουν τελματώσει τα πάντα. Είμαι ο εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας εκπέμπω S.O.S. Εκπέμπω S.O.S. για την Ελληνική οικονομία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Δ. Δασκαλόπουλος: Όσοι έχουν υπεύθυνο λόγο και ρόλο στον τόπο μας, καλούνται σήμερα να εκπέμψουν το μήνυμα, εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα αλλάζει.

Από τη Νέα Δημοκρατία προσδοκούμε να συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια να μεταμορφωθεί η Ελλάδα σε μία χώρα σύγχρονη και φιλική στην επιχειρηματικότητα, να θεμελιωθεί μία νέα μορφή ανάπτυξης, βασισμένη στην πραγματική οικονομία και όχι στο πελατειακό κράτος.

Η συντομότερη υπέρβαση του Μνημονίου αποτελεί, βέβαια, αυτονόητο εθνικό στόχο. Αυτό θα επιτευχθεί με την αποτελεσματική εφαρμογή όλων αυτών των εκσυγχρονιστικών αλλαγών που χρειαζόμαστε και που τόσα χρόνια δεν τολμήσαμε να κάνουμε.

Συνεπώς, το Μνημόνιο δεν πρέπει να διχάζει τους Έλληνες, αλλά να τους ενώνει σε μία συλλογική προσπάθεια για να ξεπεραστεί η ανάγκη που το επέβαλε.

Δημοσιογράφος: Κύριε πρόεδρε, πώς σχολιάζετε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης; Σας ικανοποιεί;

Δ. Δασκαλόπουλος: Νομίζω ότι μεγαλύτερη σημασία από τις αλλαγές προσώπων, έχουν τα προβλήματα που παραμένουν τα ίδια. Και η κυβερνητική πολιτική θα κριθεί στο σύνολό της από την αποτελεσματικότητά της να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση και την πρόκληση της αλλαγής.

Δημοσιογράφος: Η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Μνημόνιο σας ικανοποιεί;

Δ. Δασκαλόπουλος: Νομίζω ότι η δήλωσή μου περιλαμβάνει την απάντηση.

Τέλος, συνάντηση με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία της οδού Ρηγίλλης.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δ. Δράκος ανέφερε στον Α. Σαμαρά πρόβλημα δυσλειτουργίας του β' βαθμού της αυτοδιοίκησης, λόγων οικονομικών προβλημάτων και υποστελέχωσης.

Έκανε λόγο για οικονομικό και λειτουργικό μπλακαουτ και είπε πως δυστυχώς αυτό το ζήτημα μεταφέρεται ως προίκα και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Τόνισε δε ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν όσο τον δυνατόν συντομότερα ώστε "να μπορέσει ο Καλλικράτης, παρά τις ελλείψεις του, να είναι ένα αποδοτικό εργαλείο".

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και μέλος της ΕΝΑΕ Γιάννης Μίχας δήλωσε πως ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να μη μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε εκλογές μνημονίου - αντιμνημονίου.

"Παρακάλεσα να μην μετατραπούν οι εκλογές σε εθνικές εκλογές. Να παραμείνουν αυτοδοικητικές, ώστε οι πολίτες να επιλέξουν αυτόν που θα κάνει καλύτερη την ποιότητα της ζωής τους", ανέφερε.

Σε ερώτηση αν του είπε ο κ. Σαμαράς ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στον Πειραιά, απάντησε πως "το ζήτησα κι εγώ, αλλά δεν μου το είπαν ακόμα. Ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να μου το πει, αλλά δεν μου το είπε".

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι παρουσίασε στον Αντώνη Σαμαρά τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω της υποχρηματοδότησης που προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο για την επόμενη τριετία.

"Αν οι φόβοι μας επαληθευτούν, φοβούμεθα ότι ένα όνειρο ετών της αυτοδιοίκησης δεν θα έχει την εξέλιξη που επιθυμούμε", τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την έκκληση του Γιάννη Μίχα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι βεβαίως θα προβληθούν τα αυτοδιοικητικά θέματα, αλλά όταν στο μνημόνιο είναι σε περίοπτη θέση οι πόροι, δεν μπορεί παρά να αναμειχθεί και το θέμα αυτό στην προεκλογική εκστρατεία.

Ερωτηθείς για την αρνητική απάντηση του κ. Καμίνη στην πρότασή του για ντιμπέιτ των δύο, απάντησε ότι θα υπάρξουν και στρογγυλά τραπέζια με όλους τους υποψηφίους, αλλά είθισται να γίνεται και αντιπαράθεση των δύο.

"Ας επιλέξει το χρόνο να γίνει και μία αντιπαράθεση σε επίπεδο των δύο. Εγώ είμαι έτοιμος να δεχθώ την όποια απόφασή του. Εγώ επιμένω πάντως", συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημητριος avatar
  Δημητριος 07/09/2010 13:48:56

  μιλανε ολοι, μιλαει και η ΑΔΕΔΥ

 2. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 08/09/2010 13:11:41

  Ας μας ξεκαθαρίσει ο κύριος Παναγόπουλος,επιτέλους,αν είναι υπέρ του μνημονίου και της τρόικας ή όχι. Με σαφή δήλωση όμως...

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ΙΩΝΑΣ 08/09/2010 13:21:29

   Υπέρ της τσέπης του είναι...Σαφέστατα.

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 08/09/2010 13:46:43

    Το τι συμβαίνει σε όσους συνεργάζονται με τον εχθρό και τις κατοχικές δυνάμεις,ισχύει ΚΑΙ για τον κύριο Παναγόπουλο. Θέση στο ελικόπτερο έκλεισε????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.