01/06/2008 21:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα κεφάλια μέσα...πάλι!

(Ανανεωμένο) Το 55ο Ράλλυ Ακρόπολις τελείωσε σήμερα το απόγευμα και επανερχόμεθα στους κανονικούς ρυθμούς μας. Τερματίσαμε βέβαια, αλλά μόνο στην 33η θέση της γενικής, ενώ στοχεύαμε κάτι πιο ψηλά. Μια κουβέντα μόνο προς το παρόν: Αυτό το Ακρόπολις ήταν εντελώς απαράδεκτο. Και δεν το λέω αυτό από την άποψη του αγωνιζομένου μόνο. Που αντί να ευχαριστηθεί οδήγηση και να προσφέρει και θέαμα στις χιλιάδες των θεατών, αυτό που έκανε ήταν να προσπαθεί να αποφύγει κοτρόνες και χαντάκια (για να καταλάβετε πόσο σκληρό ήταν το ράλλυ, η μπροστινή γέφυρα μετακινήθηκε πίσω και το αυτοκίνητο θέλει τώρα ..καλίμπρα). Το λέω ιδίως γι αυτές τις χιλιάδες των θεατών. Που η ΕΛΠΑ τους γράφει κανονικότατα στα παλιά της τα παπούτσια. Και μαζί της μια χούφτα παραγοντίσκων και δημοσιογραφίσκων που ζουν από αυτό το άθλημα και γι αυτό το λόγο το έχουν φτάσει στα μέτρα τους. Πολύ χαμηλά δηλαδή.
Το μεγάλο πρόβλημα ήταν τα λάστιχα της Pirelli με τα οποία ήταν υποχρεωμένοι όλοι οι αγωνιζόμενοι να τρέξουν. Δηλαδή, εμείς φορούσαμε τα ίδια ακριβώς λάστιχα με τα θηρία του Λεμπ και του Χίρβονεν. Δεν είχαμε όμως ούτε τις ίδιες αναρτήσεις, ούτε τα ίδια ψαλίδια και φυσικά ούτε τα ίδια αυτοκίνητα. Όταν λοιπόν οι άνθρωποι των εργοστασιακών ομάδων έβριζαν τους «λαστιχάδες» ότι τα λάστιχα που τους έδωσαν ήταν πολύ σκληρά με αποτέλεσμα όλοι οι κραδασμοί και τα κτυπήματα να μεταφέρονται στα μηχανικά μέρη και να σπάνε τα αυτοκίνητα, καταλαβαίνετε τις έγινε μ΄ εμάς. Την πρώτη ημέρα σπάσαμε το αριστερό ακρόμπαρο, καθαρά εξαιτίας της καταπόνησης της ανάρτησης λόγω των ελαστικών (η ίδια βλάβη και σε άλλους). Τη δεύτερη ημέρα, όταν είπαμε να ανεβάσουμε ρυθμούς, σπάσαμε δυο αμορτισέρ και αλλάξαμε δυο φορές ανάρτηση και ψαλίδια. Χθες το πρωί, τρίτη και τελευταία ημέρα, λίγο πριν ξεκινήσαμε διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε ένα ημιαξόνιο και ένα ψαλίδι. Το ημιαξόνιο εντάξει. Αλλά τα ψαλίδια …τέρμα. Τα είχαμε αλλάξει όλα, επειδή τα κατέστρεφαν τα λάστιχα. Έτσι κάναμε όλη την τρίτη μέρα με στραβό τον πίσω δεξί τροχό και επιπλέον προβλήματα στο τούρμπο από την υπερθέρμανση.
Τι αποδείξαμε; Ότι όταν το αυτοκίνητο δεν έχει προβλήματα, ο Πάνος μπορεί να παίξει στα ίσια με τους κορυφαίους Έλληνες και μέχρι του χρόνου και με τους ξένους. Δέστε τους χρόνους στους Αγίους Θεοδώρους και τα Πίσια, όπου στους μεν Α. Θεόδωρους πιάσαμε στα 2/3 της διαδρομής δυο προπορευόμενα αυτοκίνητα, στα δε Πίσια πηγαίναμε με σπασμένη ανάρτηση (και τις δυο φορές).

 http://www.acropolisrally.gr/el/show.php?page=online

Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά την PUMA (χωρίς την οποία δεν θα τρέχαμε) και την ομάδα Rally Alba (χωρίς την οποία δεν θα καταφέρναμε να τερματίσουμε).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παλιός avatar
  Παλιός 01/06/2008 23:43:22

  Ρε μάστορα Ράλλυ Ακρόπολις είναι, δεν θα έχει κοτρόνες και χαντάκια;

 2. Vass avatar
  Vass 01/06/2008 23:47:21

  Οι έλληνες οδηγοί δεν πρόκειται ποτέ να ευχαριστηθούν οδήγηση στο Ακρόπολις τουλάχιστον με τη μορφή που έχει λάβει το ράλι τα τελευταία χρόνια. Όλος ο αγώνας είναι στημένος στα μέτρα των ξένων ομάδων γεγονός που υπηρετεί πιστά η ΕΛΠΑ. Δυστυχώς όμως για πολλούς έλληνες αγωνιζόμενους -αιμοδότες- το Ακρόπολις είναι θεσμός που νοιώθουν την υποχρέωση να αγωνιστούν και να τερματίσουν. Ουσιαστικά προσκαλούνται να καθίσουν σε ένα τραπέζι όπου άλλοι είναι τα τιμώμενα πρόσωπα αλλά θα πληρώσουν το λογαριασμό εξίσου. Το ίδιο συμβαίνει και με τους θεατές. Όσοι περισσότεροι μαζεύονται τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργούν στον οργανωτή.


  Νομίζω ότι η δυναμική του σπορ φάνηκε στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο κι αυτό ίσως να μην το ξαναδούν ούτε κι οι ξένοι οδηγοί ποτέ στην καριέρα τους.

 3. MIG avatar
  MIG 01/06/2008 23:48:44

  Παντως εγω που ειδα μονο την απονομη απο την τηλεοραση απογοητευτηκα...
  Καποια στιγμη περνουσαν μπροστα απο την οθονη κατι βυτιοφορα....
  Μετα μπηκα στο επισημο σαιτ και ηταν λες και βγηκε απο τα 80's...
  Κριμα ειναι για ενα απο τα πιο ιστορικα ραλυ παγκοσμιως...

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 02/06/2008 00:34:05

  Eχασες Factor έχασες...
  Την κοινή εκδήλωση Κωστόπουλου(Ioύ)-Βοσκόπουλου(Oυράνιου Τόξου)πού οργάνωσε η ΄Αντεξουσιαστική Κινηση Αθηνας΄...
  Τα Εξάρχεια στηρίζουν ΄Μακεδονία΄...Oι Μάσκες πέφτουν...
  Βγήκαν τά Σοράκια βόλτα και εσύ έτρεχες στά Ράλλυ(καλύτερα,δεν λέω).

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 02/06/2008 02:07:34

  Αγαπητε Factorx,
  Τι τα θέλετε τα acropolis εν έτει 2008 όπου σε καμμιά δεκαριά χρόνια (στο εξωτερικό τουλάχιστον) τα αυτοκίνητα στις εθνικές οδούς θα πηγαίνουν μόνα τους και γενικά η οδήγηση θα θυμίζει ασχολεία του περασμένου αιώνα. Τόση πείνα και δυστυχία τριγύρω μας και σεις δίνετε ένα ποταμό λεφτά για να βγείτε 34οι σε έναν ξεπεσμένο θεσμό όπως to WRC και γενικά οι αγώνες αυτοκινήτου; Καλά τα χόμπυ αλλά βρείτε κάποιο άλλο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα γράφω αυτά φιλικά, πιστεύοντας ότι απευθύνομαι σε σκεπτόμενους ανθρώπους και όχι σε τίποτα παιδιά πλουσίων που τρώνε τα λεφτά του πατέρα τους.

 6. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 02/06/2008 07:06:42

  ΚΑΤΑΛΗΨΗ
  Τα στελέχη του συνδικάτου μας προχώρησαν σήμερα στην κατάληψη του δι-οικητηρίου του Ορυχείου Καρδιάς διαμαρτυρόμενοι για την πειθαρχική δίωξη του προέδρου Στέφανου Πράσσου απαιτώντας:


   Την μη ανάμειξη της διεύθυνσης και των στελεχών της στην επι-λογή συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.
   Την άρση της πειθαρχικής δίωξης του προέδρου.

  Συνάδελφοι -σσες
  Η διοίκηση του ορυχείου Καρδιάς έκρινε ότι η ταξική δράση του συνδικάτου «Εργατική Αλ-ληλεγγύη» και του προέδρου Στέφανου Πράσου είναι ενοχλητική και προχώρησε στην πειθαρχική του δίωξη.
  Ας μην προσποιούνται τους ανεύθυνους οι διοικούντες, γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι τα στελέχη της επιχείρησης ενεργούν κατ’ εντολή των προϊσταμένων τους και δεν πρό-κειται απλά για μια μεμονωμένη πρωτοβουλία. Με τη δίωξη αυτή αν εκτιμούν ότι θα τρο-μοκρατήσουν τα μέλη του συνδικάτου, τους εκλεγμένους εκπροσώπους του και τους εργα-ζόμενους θα διαπιστώσουν το αντίθετο, μας κάνουν πιο δυνατούς.
  Η δικαίωση και η αναγνώριση από τους εργαζόμενους του Νομού για την ταξική πολιτική και συνδικαλιστική δράση του συνδικάτου «Εργατική Αλληλεγγύη» στο εργατικό κίνημα και με την εκλογή του συναδέλφου μας στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης ενόχλησε πολλούς. Αν πιστεύουν ότι με τις διώξεις και την τρομοκρατία θα καταφέ-ρουν να αναστείλουμε την ταξική δράση μας, κάνουν μεγάλο λάθος.
  Τους καλούμε να σταματήσουν κάθε περαιτέρω διαδικασία στην πειθαρχική δίωξη ενάντια στον πρόεδρο του συνδικάτου. Οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο θα προασπίσουν με κάθε πρόσφορο μέσο και μορφή πάλης το διωκόμενο συνάδελφο, όπως και κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την διευθυντική αυθαιρεσία. Εκφράζουμε την αμέριστη αλ-ληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο διωκόμενο συνάδελφο. Σ’ αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνος του. Μαζί του είναι το σύνολο των εργαζομένων, γιατί κατανοούν πως δεν διώ-κεται το πρόσωπο, αλλά η πολιτική και συνδικαλιστική του δράση.

  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.

  Το γραφείο τύπου

 7. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 02/06/2008 08:10:48

  kalo mina ke kali douleia Bill

 8. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 02/06/2008 09:53:00

  @ Γιώργο

  εντάξει , να προσπαθήσουμε τότε όλοι μαζί να πείσουμε τον Factor, του χρόνου να μην συμμετάσχει στο Ακρόπολις να να διαθέσει το ποσό της συμετοχής (είναι χορηγία ή κάνω λάθος κάπου το έγραψε)στους φτωχούς και τους πεινασμένους.
  Είμαι σίγουρη ότι η παλιοκατάσταση θα διορθωθεί.
  Να τον πείσουμε όλοι μαζί να διαλέξει κάποιο άλλο χόμπυ πιο καθαρό και που δεν θα διαρκεί στην ουσία περισσότερο από 2 εικοσιτετράωρα μόνον.
  Ξέρεις τι με ενοχλεί, το ότι σακατέψαμε τον πλανήτη και τον κόσμο μόνοι μας και τώρα κάνουμε και τους ξύπνιους.
  Αμπελοφιλοσοφίες έλεγε η συχωρεμένη πια μανούλα μου!

 9. Factorx avatar
  Factorx 02/06/2008 09:53:16

  Παλιός Says: "Ρε μάστορα Ράλλυ Ακρόπολις είναι, δεν θα έχει κοτρόνες και χαντάκια;"
  Αλλο Ράλλυ Ακρόπολις και άλλο Παρίσι - Ντακάρ. Αν δεν βαριέσαι πετάξου μέχρι την Αγία Σωτήρα (αριστερα απο Παλαικούνδουρα) και μετά συζητάμε.Κι αν πας για κανένα μπάνιο στην Ψάθα δες και την εκεί ειδική.
  Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν τα λάστιχα της Pirelli που ήταν υποχρεωτικά για όλους με αποτέλεσμα να βρίζουν όλοι. Ηταν πολύ σκληρά και δεν αποροφούσαν τίποτα. Ετσι όλα τα κτυπήματα μεταφέρονταν στα μηχανικά μέρη και γι αυτό το λόγο υπήρχαν τόσες εγκαταλείψεις

 10. elena avatar
  elena 02/06/2008 09:54:02

  Καλημέρα καλό μήνα και συγχαρητήρια! Ηταν πολύ δύσκολος αγώνας και για εσάς αλλα και για εμάς τους θεατές. Και να διορθώσω ότι ειστε 33 γενικής! Ευχή μου για του χρόνου ας φύγει από το 33 το ένα 3...

 11. Γιώργος avatar
  Γιώργος 02/06/2008 11:06:03

  @ πανέξυπνη

  ο σακατεμένος κόσμος μας έγινε έτσι από συγκεκριμένες δικές μας λανθασμένες επιλογές και ενέργειες. Όταν λέμε δικές μας εννοούμε δικές μου, δικές σου, του Loeb, του Μπους, όλων γενικά, ελπίζω αυτό να το κατάλαβες.
  Σε τελική ανάλυση όμως όντως πρέπει να είσαι πανέξυπνη αφού εγώ από τις αμπελοφιλοσοφίες μου δεν κερδίζω τίποτα ενώ εσύ από τις δικές σου αμπελοφιλοσοφίες μπορεί να κερδίσεις και καμμιά βόλτα με αγωνιστικό...

 12. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 02/06/2008 11:15:42

  @Γιώργο,
  άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Καλημέρα.

 13. Factorx avatar
  Factorx 02/06/2008 11:32:08

  Να σας πω ποια είναι η αποθέωση της βλακείας. Για μας έτσι; Επειδή εμείς εδω δεν παριστάνουμε οτι θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο. Ασε που δεν σώνεται με τίποτα. Κι αφου μιλάμε για εμάς και τους φίλους μας κι εκείνους τους Συνέλληνες που εξακολουθούν να διαθέτουν μια σταγόνα λογικής και αξιοπορέπειας στον τόπο αυτό, δηλώνω οτι εγω μεγάλωσα αό μια μάνα που μου έλεγε οτι πρέπει να σέβομαι τα ζώα. Κι αυτό έκανα μια ζωή κι εγώ και όλη μου η οικογένεια. Χθες λοιπόν την ώρα που έβαζα το κράνος κι ετοιμαζόμουν να μπω στην ειδική της Αυλώνας έρχεται ένας πανίβλακας και μου λέει να πηγαίνω σιγά για να μην τρομάξω τα ζώα. Δεν ξερω αν ενοοούσε δίποδα ζωα , η αν ηταν της WWF. έχω όμως ένα ερωτηματάκι: Η μεγαλύτερη χορηγία , αν θυμάμαι καλά 1, 2 εκατομμύρια ευρώ, της WWF απο ποιο ίδρυμα προέρχεται και σε ποιόν ανήκει;

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/06/2008 11:52:48

  Greenpeace και WWF προσφέρουν κατά καιρούς έμμισθες υπηρεσίες (για την Κrupp ας πούμε;) Τους έχω συναντήσει «επαγγελματικά», ως αποδέκτης γλύκας, όχι ως εργοδότης. Σαν κάτι «οικολόγους» στην ανατολική Κρήτη που δουλεύουν για ξενοδόχους δυτικότερα.

  Μην πολυδίνετε σημασία...

 15. http://www.kourdistoportocali.blogspot.com/ avatar
  http://www.kourdistoportocali.blogspot.com/ 02/06/2008 18:12:03

  Αυτοί οι Δεξιοί είχαν ανέκαθεν στενούς ορίζοντες φαντασίας.
  Τώρα μάλιστα που βλέπουν ότι και το χαζοΠΑΣΟΚ είναι πιο νεκρό απο τον Τουταγχαμών, πήραν φόρα και κάνουν όλες τις πατάτες μαζί.
  Ετοιμάζει λέει ο Δικαιοσύνης Χατχηγάκης νομοσχέδιο για τα blogs, δίχως να υπολογίζει τις αντιδράσεις. Αν για παράδειγμα καμια εκατοστή τρελλαμένοι bloggers πάνε και ανεβάσουν ισάριθμα blogs απο Ιντερνετ καφέ, Δημόσιες υπηρεσίες, πλατείες με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μέσα απ αυτά περνάνε γεννεές 14 τη Κυβέρνηση, πως θ αντιδράσει ο Χατζηγάκης;


  Για την ώρα πάντως ο συνάδελφος απο το antinews που πήρε μέρος στο Ράλλυ Ακρόπολις, με το θηρίο που βλέπετε, ο θρυλικός Factorx, είναι έτοιμος να πατήσει γκάζι για να ξεφύγει απο τα λαγωνικά των Χατζηγάκη-Παυλόπουλου...

 16. Φίλος απο την Λαμία avatar
  Φίλος απο την Λαμία 02/06/2008 18:24:59

  Διάβασα στο http://www.rally.gr ένα απαράδεκτο για δημοσιογράφο άρθρο του «Στρατιτσίνο» (κατά κόσμο Στρατή Χατζηπαναγιώτη) που τα χώνει στην ΕΛΠΑ για την διοργάνωση και βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τον προστατευόμενό του τον Αθανάσουλα. Που με τόσες χορηγίες, πανάκριβα νοικιασμένο αυτοκίνητο εργοστασιακού επιπέδου από ιταλική εταιρεία και την υποστήριξη όλων από την ΕΛΠΑ μέχρι τους 4Τ, τι κατάφερε; Δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες αγωνιζόμενο για τον κ. Στρατιτσίνο; Μόνο ο Βωβός και ο Αθανάσουλας; Εμείς πάντως που είδαμε τον Πάνο στους Α. Θεόδωρους και τα Πίσια, αλλά και μέσα στο Τατόι ακόμα μιλάμε για την «ψυχή» και το ταλέντο του. Τι θα έκανε αν είχε παρόμοιο αυτοκίνητο και την ίδια υποστήριξη;
  http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&article_id=14550&race_id=0

 17. fantomas avatar
  fantomas 02/06/2008 20:36:02

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
  ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ FACTOR X ..... ΑΛΛΑ Π Α Ν Ω ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ !!!!

 18. elena avatar
  elena 13/06/2008 10:47:29

  Nα πουμε και ένα "καλό ταξίδι" στον μεγάλο OVE ANDERSON.....Να είναι καλά εκεί ψηλά....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.