16/12/2009 13:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ιστολόγια είναι η αδέσμευτη φωνή των πολιτών. Στη Ν.Δ. το κατάλαβαν;Γράφουν οι Αδέσμευτοι Μπλόγκερς (www.adesmeutoi.blogspot.com):

Διαβάσαμε σε διάφορα μέσα και στο διαδίκτυο ότι στην χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν και γνωστοί δημοσιογράφοι των καναλιών και τουημερήσιου Τύπου.

Υποθέτουμε ότι  οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι  προσκλήθηκαν από το νέο εκπρόσωπο  Τύπου της ΝΔ κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο για να τιμηθεί και εκτιμηθεί  ο ρόλος των ΜΜΕ στην εκλογή Σαμαρά. Κανένα πρόβλημα επ’ αυτού. Ο καθένας – και ο κ. Παναγιωτόπουλος – έχουν το δικαίωμα να αντιλαμβάνονται όπως νομίζουν τη συμβολή του Τύπου, της Τηλεόρασης και του Διαδικτύου στην μεγάλη ανατροπή που έγινε στις 29 Νοεμβρίου.

Το θέμα είναι  ότι ούτε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ούτε κανείς άλλος από την Ενημέρωση  της ΝΔ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να καλέσει έστω και έναν μπλόγκερ να παρακολουθήσει της χθεσινή συνεδρίαση, αναγνωρίζοντας έτσι και τιμώντας το ρόλο που έπαιξαν στην εκλογή του  Αντώνη.

Δεν θα ασχολούμεθα  με το περιστατικό αν δεν ερχόταν  να προστεθεί σε σειρά περιστατικών  (επιλεγμένες διαρροές, στοχευμένες  συνεντεύξεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις κλπ) αποκλειστικά σχεδόν προς ΜΜΕ που  διακρίθηκαν στην υπονόμευση Σαμαρά.

Αντιλαμβανόμεθα επίσης ότι ο δυσκολότερος στόχος του  Αντώνη Σαμαρά είναι η αλλαγή νοοτροπίας σε ένα σάπιο μαγαζί. Ωστόσο, μέχρι  να το επιτύχει οφείλουμε να υπενθυμίσουμε  ότι:

 Ο Σαμαράς δεν μπορεί να στηριχθεί σε κομματικά στελέχη που προεκλογικά έκαναν διαρροές εις βάρος συνυποψηφίων τους σε εχθρικά προς τη ΝΔ μέσα, blogs, εκβιαστές δημοσιογράφους. Η Ντόρα που στηρίχθηκε εκεί, έχασε.

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να στηριχθεί σε στελέχη που διατυμπανίζουν τις καλές τους σχέσεις με τα ΜΜ”Ε” των βαρώνων. Η Ντόρα στηρίχθηκε σε αυτά τα μέσα και έχασε.

O Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ποιοί συκοφαντήθηκαν και αποδομήθηκαν μεθοδικά γιατί δεν ενέδωσαν στις πιέσεις των καρκινωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτούς οφείλει με θάρρος να τους αποκαταστήσει ακόμα και αν “δεν τον στήριξαν”. Οφείλει δε να απομακρύνει άμεσα τα “κομματόσκυλα” που προκειμένου να κρύψουν την ανικανότητα τους συκοφαντούσαν όλους αυτούς που προσέφεραν πραγματικό έργο όσο καιρό ήταν στην κυβέρνηση. Σε αυτούς στηρίχθηκε η Ντόρα και έχασε.

Όλοι άλλωστε γνωρίζουν (έστω και αν δεν το παραδέχονται για να προστατεύσουν τα μαγαζιά  τους) ότι το διαδίκτυο στήριξε  τον Σαμαρά για τις θέσεις του. Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι οι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες έχουν γυρίσει  την πλάτη τους στα ΜΜ”Ε” αλλά και στους δικτυακούς τόπους των  νταβατζήδων. Έχουν όμως ως κύρια πηγή ενημέρωσης ακόμα και αν διαφωνούν, τα ελεύθερα, αδέσμευτα ιστολόγια. Αυτά που δεν χαρίστηκαν σε κανέναν και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Γιατί αυτά τα ιστολόγια είναι η φωνή των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pikras avatar
  pikras 16/12/2009 13:54:41

  αλήθεια τα διαβάζουν αυτά οι ειδικοί των επιτελείων???? Δεν έχουν ακόμη αντιλειφθεί την δυναμική αλλά και την δύναμη του διαδικτύου?????? Μήπως η "ιστορία" επαναλαμβάνεται σε έκδοση χειρότερη????

 2. Mara avatar
  Mara 16/12/2009 14:25:37

  Λάθος μέγιστο κ. Παναγιωτόπουλε. Πρόσεχε, γιατί με τέτοια λάθη εκθέτεις τον Σαμαρά που σου εμπιστεύτηκε μιά θέση που είναι πολύ ιδιαίτερη. Τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Mara 17/12/2009 02:18:50

   τον εξέθεσε ήδη ανεπανόρθωτα με την διαρροή στη Σπυράκη. και απομένει να μάθουμε ποιός τον εξέθεσε κανονίζοντας το καρτέρι για την συνέντευξη του ζούγκλα. Εάν δεν αρχίσει ο ίδιος ο Σαμαράς να εμφανίζεται και να γράφει Ο ΙΔΙΟΣ, όπως κάνει ο Ομπάμα, στο διαδίκτυο -ήτοι να αρχίσουν να βγαίνουν οι ειδήσεις από το διαδίκτυο και να τρέχουν οι σπυρακούλες καταϊδρωμένες να τις διαβάζουν..., μια χαψιά θα τον κάνουν. Νοιώθουν αήττητα τα συγκεκριμένα μεγαλοΜΜΕ και σ΄ αυτή τους την έπαρση υποκλίνονται και τα δυό κόμματα εξουσίας μέχρι σήμερα. Εάν ο Σαμαράς δεν κάνει την ανατροπή τώρα στην βράση που κολλάει το σίδερο, θα τα λουζόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα... (εχθές το βράδυ τα είχα γράψει πιο ωμά, αλλά με λογόκρινε ο Φάκτορας...)

   • Lavazza avatar
    Lavazza @ B.K.Σ. 17/12/2009 02:37:18

    Β.Κ.Σ,

    με 30-40-50 χιλιάδες μονοκούκια το κάθε "κομματόσκυλο" (όπως ορθώς τα αποκαλεί το ποστ) είναι δύσκολο να κάνεις κουμάντο...

    Τους 20-30 χιλιάδες που "εξυπηρετήθηκαν" ποικιλοτρόπως από το κάθε "κομματόσκυλο" βρε δεν πα να τους μιλάς για Ιδεολογία, για κάθαρση, για "ανατροπή" κτλ. δεν πιάνουν τόπο τα λόγια σου...

    Ο ίδιος ο Σαμαράς γνωρίζει καλύτερα από όλους οτι από τους 100 Βουλευτές της ΝΔ, οι 50 θέλουν διώξιμο.

    Αλλά πού να τολμήσει να διώξει έστω 5 όχι 50...

 3. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 16/12/2009 14:34:18

  Χωρίς να πρέπει να δικαιολογήσουμε κανένα, καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι η πολιτική επικοινωνία θέλει εξαιρετικά ντελικάτους χειρισμούς.
  Στο ξεκίνημά του ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να συγκρουστεί με τους μεγαλοκαναλάρχες και τους υπαλληλίσκους τους, ειδικά πριν ολοκληρωθεί το συνέδριο.
  Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερος επιχειρηματικός εχθρός των εκδοτών και των καναλαρχών είναι σήμερα το διαδίκτυο (για περισσότερους από ένα λόγους) ο Αντώσης Σαμαράς δεν θέλει να τους τρομάξει.
  Σε λίγους μήνες που θα δέσει η ομάδα τα δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά.
  Είμαι βέβαιος ότι στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά ξέρουν τίς δυνατότητες και τη δύναμη του blogging, απλά τα θέματα αυτά θέλουν προσεκτικό χειρισμό και προσεκτική κλιμάκωση.

 4. Mara avatar
  Mara 16/12/2009 14:45:59

  Μπορεί να είναι και έτσι όπως τα γράφεις ελεύθερε. Θα δείξει...

 5. loretta avatar
  loretta 16/12/2009 15:04:36

  Βρε παιδια δικιο εχετε να σας καλεσουν αυτο ειναι το σωστο...απο την αλλη για να καταλαβω...δηλ διατηρειτε την ανωνυμια σας προς τα εμας ....αλλα ολοι οι αλλοι να γνωριζουν ποιοι ειστε?

  τοτε προς τι αυτη η μαχη σας να παραμενετε ανωνυμοι και αγνωστοι στο ευρύ κοινο????

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ loretta 16/12/2009 15:10:37

   Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου Λορέττα μου. Άβυσσος η ψυχή και του blogger! Άτιμο πράμα η εξουσία και η αίσθηση δύναμης που αποκτά κάποιος μόλις (αποδεδειγμένα ή φαντασιωτικά) νομίσει ότι επηρεάζει τα πράγματα ... Το πρώτο πράμα που χάνει τότε είναι η ταυτότητά του!

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ antiathlitikos 17/12/2009 02:26:13

    Αντιαθλητικέ, πέρα από τα ...μεταφυσικά (που συμφωνώ), να θυμίσω πως πριν από δύο χρόνια, η Ντοραμπακ είχε κάνει συνάντηση με καμμιά εικοσαριά μπλογκερ (ετοιμαζότανε) και είχαν βγει και φωτογραφίες στα μπλογκ από την συνάντηση. Μια χαρά άνθρωποι της διπλανής πόρτας είναι και ούτε θα χάσουν σε δύναμη εάν διαπιστευθούν με προσκλήσεις ως μπλόγκερ. Άλλωστε και η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μία ακόμη ταυτότητα από τις πάνω από μία που έχουμε.

 6. isnogood avatar
  isnogood 16/12/2009 16:02:01

  Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσε να πάει ένα μέιλ και να προσκαλεί πέντε μπλόγκ;
  Ή στη διεύθυνση των αδέσμευτων μπλόγκερ, που είμαστε καμιά 50αριά μέχρι τώρα;
  Ή μόνο ο ΤΑΡΖΑΝ είναι...μπλόγκερ;

  Λέω τώρα...

 7. mpaxalo avatar
  mpaxalo 16/12/2009 18:30:23

  Φάκτορα μιλάμε για πανικό. Κοίτα να δείς τις απάντησε μέσω του ...Φίμωτρου ο Παναγιωτόπουλος στην καταγγελία των μπλόγκερς οι οποίοι επιβεβαιώνονται πλήρως σε όσα λενε. Δεν βάζουν μυαλό ορισμένοι

  ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ
  Αυτή την φορά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δεν μίλησε επιλεκτικά. Και πολύ καλά έκανε. Οι υπόλοιποι τομεάρχες έχουν επιλεγεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά. Θα ανακοινωθούν την Παρασκευή σε όλους τους πολιτικούς συντάκτες και τα ΜΜΕ. Αρχίζει και λειτουργεί όπως πρέπει. Οι ειδήσεις σε όλους... χωρίς καμία εξαίρεση στο ρεπορτάζ. Έχει κανένα λόγο ο Πανάρας να δυσαρεστεί όλους τους υπόλοιπους για να δίνει τις ειδήσεις μόνο στην Σπυράκη; Όχι φυσικά. Αρχίζει και στρώνει το γαλάζιο σύστημα ενημέρωσης...

  http://fimotro.blogspot.com

 8. Γυναίκα του Καίσαρα avatar
  Γυναίκα του Καίσαρα 16/12/2009 19:05:18

  Νομίζω ότι αυτό που θα έπρεπε να ζητήσουν οι ""αδέσμευτοι bloggers" είναι η εκ βάθρων τεχνολογική ανανέωση της ιστοσελίδας του κόμματος ώστε να έχουμε online μετάδοση σημαντικών γεγονότων καθώς και δυνατότητew υποβολής απόψεων και ερωτημάτων και άμεσων απαντήσεων.
  Πάντως ειλικρινά απαντήστε μου: Οντως αυτό λαχταράει η καρδιά σας δηλ. να καθίσετε με την ταμπελίτσα του ο καθένας δίπλα στους Σπυράκη, Σαραντάκο, Τερζή και λοιπούς πολιτικούς συντάκτες στα (τιμημένα!) έδρανα της Ρηγίλλης?

 9. man8os avatar
  man8os 16/12/2009 19:13:52

  Εγω θα το ηθελα :p !!!
  Αλλα δε με πειραζει να τα μαθαινω τα νεα και απο το μεγκα!

 10. Factorx avatar
  Factorx 17/12/2009 03:26:50

  Να υποθέσω οτι μερικοί απο όσους έγραφαν εδώ μέσα προ της 29ης Νοεμβρίου (πχ η Λορέτα) γίναν ξαφνικά νομιμόφρονες και κομματικότεροι του βασιλέως; Ντροπή. Η "πρόσκληση" είναι μόνο μια λέξη του κειμένου. Που νομίζετε οτι γράφετε; στο ...να μην πω; Όλα τα άλλα που λέει το κείμενο δεν τα διαβασατε; Επειδή λοιπον μάλλον δεν καταλάβατε σας θυμίζω την επίθεση στον στενό συνεργάτη του Σαμαρα τον Χρύσανθο απο την εφημερίδα της Ζούγκλας. Που έδωσε πρώτα συνέντευξη ο Σαμαράς; Στην Ζούγκλα. Φυσικά κάποιος του το είπε μέσα στην αναμπουμπούλα να το κάνει .... Καταλάβατε ποιο είναι το νόημα του κειμένου; Κι εγώ προσωπικά πηγαίνω στην Βουλή, αλλά βρίσκω το κείμενο των μπλογκερς σωστό γι μαυτό και το ανέβασα.

  Και κάτι για εκείνον που είπε οτι οι μλογκερς είναι ανώνυμοι, αλλά δεν εμφανίζονται. Για ανωνυμία στο διαδίκτυο ΄μιλάμε, οχι για παρανομία στην προσωπική ζωή. Και σιγά μην σκοτόστηκαν οι μπλόγκερς να πάνε στην Βουλή. Η αναγνώριση του έργου τους ως αντίπαλου στα ίσια των ΜΜΕ της διαπλοκής είναι το νόημα όσων γράφει το κείμενο. Οτι τα μπλογκς πρέπει να θεσμοθετηθούν και αναγνωρισθούν και οχι να αντιμετωπίζονται σαν κάποιοι ...μουρλοί που μας είναι χρήσιμοι όταν θέλουμε. Κι εμείς εδω δεν αναδημοσιεύουμε κείμενα των μπλόγκερς μόνο όταν συμφωνούν με το γενικότερο πνεύμα μας. Το κάνουμε και όταν διαφωνούμε.

 11. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 17/12/2009 03:50:39

  παράκληση: ας συνεχισθεί η συζήτηση με ξεχωριστή ανάρτηση των δύο κειμένων του ΧΛ. Μια σύνθεσή τους με έναν τίτλο περίπου Η αριστερά της Ελπίδας μας ή κάτι πιο συνεκτικό (τέτοια ώρα...); :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.