29/08/2008 23:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα επιμίσθια του Σόρος στην Γεωργία

Το Ίδρυμα Σόρος χρηματοδότησε την «επανάσταση» των ρόδων στη Γεωργία (2003), η οποία έφερε στην εξουσία τον Σαακασβίλι και πλήρωνε στη συνέχεια επιμίσθια 1.500 δολαρίων το μήνα (!!!) σε όλη σχεδόν την γεωργιανή κυβέρνηση.

Το ειδύλλιο του ευαγούς Ιδρύματος Σόρος με τον Σαακασβίλι ξεκίνησε όταν ο δεύτερος ήταν στις ΗΠΑ και «εργαζόταν» στη μεγάλη δικηγορική εταιρεία, Patterson, Belkna, Webb & Tyler. Εκεί είχε πάει χάρις στη μεσολάβηση του θείου του, Τιμούρ, διπλωμάτη στον ΟΗΕ. Η δικηγορική εταιρεία, η οποία έχει εμπλακεί σε πολύ μεγάλες «μπίζνες» (πολιτικές και οικονομικές) σε όλο τον κόσμο, είχε στενότατες σχέσεις με τον Σόρος. Έτσι έκλεισε η «δουλειά».

Το 2003, ο ανατραπείς πρόεδρος της Γεωργίας, Έντουαρντ Σεβαρντνάτζε, κατηγόρησε ανοικτά τον Σόρος και τη Δύση για πραξικόπημα. Λίγο αργά βέβαια το έκανε, ο τελευταίος υπουργός Εξωτερικών της ΕΣΣΔ, ο οποίος καιρό πριν είχε γίνει και ο ίδιος «στενός συνεργάτης» των Αμερικάνων. Σύμφωνα με έγγραφα που ανακαλύφθηκαν στη συνέχεια, το Open Society Georgia Foundation του κ. Σόρος διέθεσε εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια (μόνο στα συγκεκριμένα έγγραφα, φαίνεται το ποσόν του ενός δις.) για να οργανωθούν διαδηλώσεις, για έντυπο υλικό, για καταγραφή ψηφοφόρων, κ.ο.κ. Στήριξη, η οποία κυρίως δόθηκε στην νεολαιίστικη οργάνωση «Κμάρας» που στήθηκε και λειτούργησε κατά τα πρότυπα της σερβικής νεολαίας, «Οτπορ», η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην ανατροπή Μιλόσεβιτς.

Αργότερα, το 2004, όταν πια ο Σαακασβίλι ήταν κυβέρνηση, έγινε γνωστό ότι το Ίδρυμα Σόρος έδινε επιμίσθιο 1500 δολλαρίων το μήνα στους πρόεδρο, πρόεδρο του Κοινοβουλίου και πρωθυπουργό, καθώς και 1200$ μηνιαίως σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τον γενικό ει8σαγγελέα. Ο Σόρος, ως γνωστόν, διατηρούσε στενότατες σχέσεις με τον ρώσο πετρελαιά Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που φυλακίστηκε στη Ρωσία, Χρηματοδοτούσε επίσης, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Human Rights Watch, International Crisis Group κλπ.


Με την ευκαιρία, γιατί ο Αλεξ Ρόντος, πρώην σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, λίγο μετά την πτώση του Μιλόσεβιτς, έκανε κάθε πρωί μπρίφινγκ με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Σόρος στη Σερβία, στο πολυτελές ξενοδοχείου του Βελιγραδίου όπου ο Ελληνοαμερικανός είχε εγκατασταθεί; Ως γνωστόν ο κ. Ρόντος είναι και σύμβουλος της κυβέρνησης Σαακασβίλι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. CIAtzis avatar
  CIAtzis 30/08/2008 00:37:09

  Η ερωτησή σου είναι μάλλον ρητορική, αλλά στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις... ο Ρόντος είναι δικός μας!


  Για να λέμε τα πράγματα πιο συγκεκριμένα και επιστημονικά, ο Άλεξ δεν είναι πράκτορας, ούτε αξιωματούχος πληροφοριών... είναι αυτό που λέμε Agent of Influence και ως εκ τούτου δεν μπορεί αν εξακριβωθεί ότι δουλεύει για εμάς.

  Η αποστολή του συνίσταται στη διαμόρφωση περιρέουσας ατμόσφαιρας που εξυπηρετεί τα συμφεροντά μας όπως και στην "χαρτογράφηση" φιλικών ή όχι στόχων που μας ενδιαφέρουν. Από εκεί και πέρα ο ρόλος του τελείωνει και αναλαμβάνουν άλλοι...


  Βεβαίως για να είμαι ειλικρινής λόγω της δαιμόνιας τάσης των Ελλήνων να σκέφτονται "λιγάκι" πιο πονηρά και έξυπνα από ότι ο μέσος Δυτικός... ο ρόλος του Άλεξ έχει ξεσκεπαστεί πλήρως και δεν μας είναι χρήσιμος πλέον.

  Μάλλον θα πρέπει να πάρει σύνταξη. Έχουμε και άλλους μην ανησυχείτε!


  CIAtzis

  Για την αντιγραφή: Αξιωματούχος πληροφοριών της Ηνωμένης Πολιτείας της Αλαμπουρνίας

 2. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 30/08/2008 00:41:50

  Χι ιζ α ναις γκαυ λενε στο πενταγωνο! (Στην Ουασιγκτων ενοειται...)

 3. Nick avatar
  Nick 30/08/2008 00:45:09

  Αχ, οι Βρετανοί ακόμη να ξεχάσουν τον εξευτελισμό που έπαθαν με την στερλίνα...

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/08/2008 00:46:04

  Για το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι γράφει τίποτα το περιοδικό;

 5. Panagiotis avatar
  Panagiotis 30/08/2008 02:31:38

  Και φανταζομαι για ολα αυτα υπαρχουν αποδειξεις ε? Γιατι πλεον το "Σορος" εχει γινει συνωνυμο του "οι Εβραιοι".

 6. Eponymous avatar
  Eponymous 30/08/2008 06:42:05

  Panagiotis ο Σόρος είναι μαθητής του Πόππερ και έχει δουλέψει πολύ και προσφέρει για να βοηθήσει την "Ανοιχτή Κοινωνία". Για την Ελλάδα είναι ένας ακόμα μπαμπούλας. Δες εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros

  Αν έχει κάνει και κάποια πράγματα που δεν συμφέρουν την Ελλάδα, αυτό αρκεί για να δαιμονοποιηθεί ως διεθνής οικονομικός παράγοντας. Αν ότι έκανε συνέφερε την Ελλάδα, θα έκαναν όλοι μούγκα, από εφημερίδες και περιοδικά μέχρι blogs. Είναι "ανθέλληνας νέας κοπής" με άλλα λόγια. Όπου έχω ψάξει να βρώ αποδείξεις ή τρανταχτά ισχυρές ενδείξεις που να καταδεικνύουν πως πρόκειται πράγματι για το διάολο μεταμορφωμένο, για τον Αντίχριστο και το 666, δεν βρίσκω παρά μόνο ραδιοαρβύλες, τραβηγμένες από τα αυτιά θεωρίες και γενικά υπάρχει τρομερά μεγάλο ποσοστό του κόσμου, που τον αντιπαθεί χωρίς πλέον να θυμάται για ποιούς λόγους ακριβώς. Απλά ακούει ο άλλος Σόρος από δω και Σόρος από εκεί με διάφορα γενικόλογα υποτιμητικά και απαξιωτικά σχόλια για το πρόσωπό του, σκέφτεται ότι για να υπάρχει καπνός θα υπάρχει και φωτιά και ξεκινάει κι εκείνος να βλέπει τον Σόρο σαν την επιχειρηματική μετενσάρκωση του Κίσινγκερ.

 7. Eponymous avatar
  Eponymous 30/08/2008 12:29:04

  Φοβερό αντεπιχείρημα, δεν μπορώ παρά να ανακαλέσω το προηγούμενο σχόλιο

 8. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 30/08/2008 13:08:07

  Άρα επώνυμε, η ανάρτηση του φάκτορα λέει ανακρίβειες;

 9. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 30/08/2008 13:09:43

  Και προσωπικά, σε διαβεβαιώ δεν είμαι από αυτούς που όταν κάποιος μου πετάει ένα λουκούμι το οποίο το έκλεψε πριν από κάποιον άλλον χασκογελάω.

 10. Factorx avatar
  Factorx 30/08/2008 13:13:41

  "Georgian President Mikheil Saakashvili was paid $1500 a month by the UN Development Program earlier this decade, on top of his official presidential salary, UNDP has told Inner City Press. UNDP says the goals of these payments, in which the Swedish government and financier George Soros joined, were to allow the Georgian "government to recruit the staff it needed and also to help remove incentives for corruption."
  While receiving these $1500 monthly payment, Saakashvili committed to increase tax collection in Georgia. Deals were signed with , among others, British Petroleum, for the Baku - Tbilisi - Ceyhan oil pipeline. UNDP, and presumably its two co-funders, applauded this development...".
  Απο το Inner City Press http://www.innercitypress.com/undp1georgia082508.html

  http://orfni.blogspot.com/

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/08/2008 13:16:12

  Ο Τζωρτζ Σόρος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με την οποία ζητούσε την επιβολή κυρώσεων όπως αποκλεισμό ελληνικών λιμανιών και άλλα μέτρα όταν η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα με τα Σκόπια το 1994.
  Η απαιτηση του Σόρος να στραφούν οι ΗΠΑ εναντίον ενός συμμάχου σε όλους τους πολεμους του 20ου αιώνα προς χάριν μιας χώρας που δεν είχε δώσει τίποτε στην Αμερική μόνο και μόνο επειδή έκλεισε τα σύνορά της όπως είχε κάθε δικαίωμα -και δικαιώθηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο- δεν είχε προηγούμενο.
  Ο Σόρος χρηματοδότησε τον προυπολογισμό των Σκοπίων για πολλά χρόνια.Η πολιτική που ασκεί κακώς χαρακτηρίζεται από πολλούς στην Ελλάδα ως φιλοεβραική.Είναι περισσότερο Ούγγρος από Εβραίος.
  Η αντισερβική,αντιρωσική και ανθελληνική γεωπολιτική του στάση πηγάζει από την υπεράσπιση των συμφερόντων της Κεντροανατολικής Ευρώπης (Mitteleuropa)ως ενιαίου πολιτικοοικονομικού χώρου.Eίναι η πολιτική της παλιάς Αυστροουγγαρίας του Μέττερνιχ.
  Λόγω της ήττας τους στους παγκόσμιους πολέμους οι Αυστρία και Ουγγαρία δεν εχουν μειονότητες το έδαφός τους που συρρικνώθηκε ενώ υπάρχουν ουγγρικές μειονότητες στη Ρουμανία και Σερβία.Η στηριξη λοιπόν των μειονοτικών διεκδικήσεων από τον Σόρος εξυπηρετεί τους ηττημένους των παγκόσμιων πολέμων.

 12. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 30/08/2008 15:03:46

  Γιατι δεν ρωτα καποιος επισημα τον ΓΑΠ σχετικα με τον Ροντο? Επισημα, δηλ οταν ο ΓΑΠ δωσει συνεντευξη να γινει η ερωτηση καθως και μια συντομη περιγραφη του ρολου και των κινησεων του τωρα.

  Κοτες ! ΚΟΤΕΣ !!!

  ΠΠ

 13. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 30/08/2008 15:23:46

  Γιατι δεν κανει ο Παπα(ρ)χελας ενα Φακελλο για τον Σορος?? Μηπως δεν εχει ρεπορταζ? Δεν ξερει το καημενο, να του δωσουμε ιδεες. Εστω για τα Σκοπια και οχι αλλες εμπλοκες του.

  ΚΟΤΕΣ ΚΟΤΕΣ !!!! ολα τα μιντια και ολοι οι ματσουκοφοροι. Σορος + Ροντος μια χαρα θεματα και χοτ στις μερες μας. Ερχεται και η σειρα μας φυσικα, οποτε σκεφτομαι μηπως εχει πεσει γραμμη σχετικα. ΝΑ γινει το μπραφ ξαφνικα.

  ΚΟΤΕΣ.

  ΠΠ

 14. an_onymous avatar
  an_onymous 30/08/2008 18:01:06

  Panagiοti αγόρι μου εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε γέλασε! Παρντόν; Αποδείξεις; Στοιχεία; Πόθεν ήρθες εσύ, απ' την κουτοφραγκία; Εδώ ότι διαβάσουμε στο internet είναι θέσφατο και κυρίως αν τα βάζουν με Σόρος, Εβραίους, Αμερικάνους, ρασιοναλισμό καιάλλα μισητά πράγματα. Στη χώρα όπου ανθεί το νερό του Καματερού, η αγία Αθανασία, το Άγιο Φως, ο Χαρδαβέλας, τα Ελοχίμ και οι ομάδες Ε, ψάχνεις για λογική;

 15. Suhoi avatar
  Suhoi 01/09/2008 19:38:29

  @an_onymous

  Λίγο αν παρακολουθούσες τι γράφτηκε και γράφεται στην Ελλάδα και παγκοσμίως, όχι μόνον στο Ιντερνετ, αλλά συνολικότερα στα ΜΜΕ, δεν θα έκανες τέτοια σχόλια. Εντάξει, εγώ ξεκινάω με επιφυλάξεις όταν πρόκειται για Σόρος, εβραιόπουλα κλαι αμερικανάκια. Εσύ, ξεκινάς έχοντας θετική εικόνα;

 16. Τα «πιράνχας» των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων..Λεγεωνάριος του Σόρος ο Δημητράς…Μέρος Τέταρτο.. avatar
  Τα «πιράνχας» των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων..Λεγεωνάριος του Σόρος ο Δημητράς…Μέρος Τέταρτο.. 13/01/2011 08:15:08

  [...] Το Ίδρυμα Σόρος χρηματοδότησε την «επανάσταση» των ρόδων στη Γεωργία (2003), η οποία έφερε στην εξουσία τον Σαακασβίλι και πλήρωνε στη συνέχεια επιμίσθια 1.500 δολαρίων το μήνα (!!!) σε όλη σχεδόν την γεωργιανή κυβέρνηση.Το ειδύλλιο του ευαγούς Ιδρύματος Σόρος με τον Σαακασβίλι ξεκίνησε όταν ο δεύτερος ήταν στις ΗΠΑ και «εργαζόταν» στη μεγάλη δικηγορική εταιρεία, Patterson, Belkna, Webb & Tyler. Εκεί είχε πάει χάρις στη μεσολάβηση του θείου του, Τιμούρ, διπλωμάτη στον ΟΗΕ. Η δικηγορική εταιρεία, η οποία έχει εμπλακεί σε πολύ μεγάλες «μπίζνες» (πολιτικές και οικονομικές) σε όλο τον κόσμο, είχε στενότατες σχέσεις με τον Σόρος. Έτσι έκλεισε η «δουλειά».Το 2003, ο ανατραπείς πρόεδρος της Γεωργίας, Έντουαρντ Σεβαρντνάτζε, κατηγόρησε ανοικτά τον Σόρος και τη Δύση για πραξικόπημα. Λίγο αργά βέβαια το έκανε, ο τελευταίος υπουργός Εξωτερικών της ΕΣΣΔ, ο οποίος καιρό πριν είχε γίνει και ο ίδιος «στενός συνεργάτης» των Αμερικάνων. Σύμφωνα με έγγραφα που ανακαλύφθηκαν στη συνέχεια, το Open Society Georgia Foundation του κ. Σόρος διέθεσε εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια (μόνο στα συγκεκριμένα έγγραφα, φαίνεται το ποσόν του ενός δις.) για να οργανωθούν διαδηλώσεις, για έντυπο υλικό, για καταγραφή ψηφοφόρων, κ.ο.κ. Στήριξη, η οποία κυρίως δόθηκε στην νεολαιίστικη οργάνωση «Κμάρας» που στήθηκε και λειτούργησε κατά τα πρότυπα της σερβικής νεολαίας, «Οτπορ», η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην ανατροπή Μιλόσεβιτς.Αργότερα, το 2004, όταν πια ο Σαακασβίλι ήταν κυβέρνηση, έγινε γνωστό ότι το Ίδρυμα Σόρος έδινε επιμίσθιο 1500 δολλαρίων το μήνα στους πρόεδρο, πρόεδρο του Κοινοβουλίου και πρωθυπουργό, καθώς και 1200$ μηνιαίως σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τον γενικό ει8σαγγελέα. Ο Σόρος, ως γνωστόν, διατηρούσε στενότατες σχέσεις με τον ρώσο πετρελαιά Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, που φυλακίστηκε στη Ρωσία, Χρηματοδοτούσε επίσης, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Human Rights Watch, International Crisis Group κλπ.Με την ευκαιρία, γιατί ο Αλεξ Ρόντος, πρώην σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου, όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, λίγο μετά την πτώση του Μιλόσεβιτς, έκανε κάθε πρωί μπρίφινγκ με τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Σόρος στη Σερβία, στο πολυτελές ξενοδοχείου του Βελιγραδίου όπου ο Ελληνοαμερικανός είχε εγκατασταθεί; Ως γνωστόν ο κ. Ρόντος είναι και σύμβουλος της κυβέρνησης Σαακασβίλι.Από το  http://www.antinews.gr/?p=3191 [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.