12/07/2010 21:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τις εξεταστικές συνεχίζονται

Λάδι στη φωτιά» συνεχίζουν να ρίχνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στην υπόθεση των εξεταστικών επιτροπών. Όπως αποδείχτηκε έως τώρα, στόχος τους ήταν ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η στήριξης της εκστρατείας κατασυκοφάντησης της ΝΔ προκειμένου να στηριχτούν και να συνάψουν τις τραγικές για το μέλλον της χώρας, προγραμματικές συμφωνίες με το ΔΝΤ.

Σήμερα αποκαλύφθηκε άλλη μία επικοινωνιακού τύπου «συνωμοσία» και συγκεκριμένα με την έρευνα για τα δομημένα ομόλογα. Αν και ο Βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος τους παρουσίασε έγγραφο – απάντηση από τον Α. Λοβέρδο ότι για ένα από αυτά με αριθμό ΧS028859693 (26/02/2007) υπήρξε κέρδος πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ (έληξε αυτόματα πριν το 2015 διότι το κέρδος υπερέβη το όριο ασφαλείας 18%), οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Πρωτόπαπας, Τιμοσίδης, Ρόβλιας) το χαρακτήρισαν ασήμαντο και «τραπεζικό». Όταν οι βουλευτές της ΝΔ τους ζήτησαν η  χρονική περίοδος διερεύνησης της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων πρέπει να αρχίσει από το 1997, (την περίοδο δηλαδή που εκδόθηκε το πρώτο δομημένο ομόλογο), το ΠΑΣΟΚ επικαλέσθηκε την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, δηλαδή την ψήφιση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για έρευνα μόνο κατά την περίοδο 2004 -2007.

«Το ΠΑΣΟΚ με τη στάση του έδειξε ότι έχει προαποφασίσει για το πόρισμα της επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση των ομολόγων. Δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε παρωδία η Επιτροπή» , κατήγγειλαν χθες οι βουλευτές της ΝΔ. προτείνοντας ως μάρτυρες τους Προέδρους του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός διαχείρισης Δημοσίου Χρέους).

Το επικοινωνιακό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε: Κατήγγειλε ότι από ένα άλλο ομόλογο του δημοσίου προκύπτει ζημία 3.067.762 ευρώ. Απαντώντας η ΝΔ παραδέχτηκε ότι υπήρξε ζημία, αλλά όπως εξήγησε το ομόλογο επαναγοράστηκε το 2007 για λόγους δημοσίου συμφέροντος, με τη σύμφωνη γνώμη και την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ…!

Πάντως, από τη ΝΔ οι βουλευτές της υποστηρίζουν πως «θέλει δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ. θα ερευνηθούν όλα τα γεγονότα ασχέτου περιόδου».

Επίσης, σήμερα αποφασίστηκε και ο πρώτος κατάλογος μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή για τα Ομόλογα. Στην αρχή θα κληθούν Πρόεδροι όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, Πρόεδροι Οργανισμών, κατά το νόμο υπεύθυνοι και στελέχη Χρηματιστηριακών γραφείων που είχαν εμπλακεί με την εξαγορά ή πώληση ομολόγων, οι Πρόεδροι των Ασφαλιστικών Ταμείων, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Πρόεδροι Τραπεζών (Γκαργκάνα, Προβόπουλο) και εκπρόσωποι εργαζομένων όλων των παραπάνω. Μετά το πέρας της έρευνας της υπόθεσης από τους ανωτέρω κληθέντες μάρτυρες, θα ξεκινήσει ο γύρος της κλήσης πολιτικών προσώπων. Συγκεκριμένα, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Γιώργος Κουρής (οικονομικών) και Ευγ. Παπαδόπουλος (Εργασίας), οι πρώην Υπουργοί  Εθνικής Άμυνας Ευ. Μειμαράκης, Σάββας Τσιτουρίδης (Απασχόλησης), Γ. Αλογοσκούφης, (οικονομικών) Πέτρος Δούκας (οικονομικών), Πάνος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Μαγγίνας (Απασχόλησης), ο νυν Υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με επιθυμία του και ο νυν Υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης. Η κλήση των μαρτύρων αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως ομόφωνα αποδέχτηκε η Επιτροπή την πρόταση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουλόπουλου να κληθεί και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 12/07/2010 22:07:46

  Παρατράβηξαν τα παραμυθια περι σκανδαλων ΝΔ και αλλα. Πέρασε σχεδον ένας χρόνος. Ό,τι ηταν να βρεθει βρεθηκε. Τώρα να αποχωρίσει η ΝΔ από τις εξεταστικές και να μην νομιμοποιεί τις γκεμπελικές μεθόδους ΠΑΣΟΚ.

  • tiramola avatar
   tiramola @ ΓΙΑΝΝΗΣ 12/07/2010 23:55:08

   Έξω από τις γκεμπελικές μεθόδους ΠΑΣΟΚ, τα πραγματικά περιστατικά που επιβεβαιώνουν το σκάνδαλο, να τα αγνοήσουμε και αυτά ή να θεωρήσουμε ότι είναι παραμύθια?
   Πάλι σφουγγάρισμα?
   ....
   Είναι ποτέ δυνατόν να αποκτήσεις πραγματική πολιτική εκπροσώπηση με το κεφάλι που κουβαλάς?

   • anonymous avatar
    anonymous @ tiramola 13/07/2010 00:38:37

    Κατά τη γνώμη σου. Για το Βατοπαίδι δεν είμαι πεπεισμένος ότι επρόκειτο για σκάνδαλο. Για τα ομόλογα ήμουν πεπεισμένος. Τώρα αν αποδειχτεί ότι και για τα ομόλογα ήσασταν απατεώνες τότε φίλε Τιραμόλα να πας στον καθρέφτη να φτύσεις τον εαυτό σου.

 2. stroumfaki avatar
  stroumfaki 13/07/2010 00:36:55

  Πάντως κάτι άσχετο-σχετικό απο τότε που αποφάσισα - σταμάτησα να βλέπω ενα "συγκεκριμένο" κανάλι νοιώθω πολύ καλύτερα. Βέβαια ίσως να σταματήσω να βλέπω κι' άλλα, αλλά τουλάχιστον για το συγκεκριμένο που το χει παρατραβήξει με την προπαγάνδα παίρνει αυτό που του αξίζει. Εύχομαι και σε μεγαλύτερη ομοψηχία.

  (Και καταλάθος να πατήσω το κουμπί, το αλλάζω αμέσως)

 3. SAM avatar
  SAM 13/07/2010 01:47:10

  ολοι στο youtube
  ολοι στο βιντεακι πασοκ δντ......ολοι σχόλια.....καθημερινα, να μην τους αφήσουμε σε χλωρο κλαρι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.