#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2011 10:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα επικοινωνιακά κόλπα ενός δελφίνουΈνας από τους δελφίνους που προετοιμάζονται για την επόμενη (σύντομα) ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Φέρελπις πολιτικός, νέος, επικοινωνιακός, κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι συντάχθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος. Τον έβαλαν στο καυτό υπουργείο Εργασίας και έφερε σε πέρας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς πολλούς τριγμούς. Στην κυβέρνηση αυτό του χρεώθηκε θετικά, δηλαδή το χειρότερο νομοσχέδιο μεταπολιτευτικά για τους εργαζόμενους χρεώθηκε υπέρ του κ. Λοβέρδου αφού έτσι ήθελε η πολιτική του Μνημονίου.

Στη συνέχεια του ανατέθηκε το επίσης καυτό χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας όπου το χάος ζει και βασιλεύει επί πολλά χρόνια και είναι ενδεικτικό του κράτους – χύμα που έχει στηθεί τα τελευταία 50 χρόνια. Πάρτι προμηθευτών, πιράνχας λυμαίνονται τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία, οι γιατροί έχουν στήσει το δικό τους κρατίδιο σε κάθε νοσοκομείο, το ΕΣΥ που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις έχει καταρρεύσει προ πολλού. Το Μνημόνιο λοιπόν ζητά γενναίες περικοπές στην υγεία, όχι ότι δεν έχει κι άδικο με το χάλι που επικρατεί και με τα λαμόγια που τρώνε από παντού.

Άλλο, όμως να εξοικονομηθούν χρήματα που σήμερα τρώνε οι επιτήδειοι κι άλλο να αποδιαλυθεί το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, το τελευταίο αποκούμπι κάθε φτωχού αυτής της χώρας.

Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν ήταν ιδανικός να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή. Άλλωστε, το είδε και ως πολιτική ανέλιξη. Αν τα κατάφερνε να δείξει στον κόσμο ότι τα πιράνχας της υγείας παύουν να υπάρχουν και τα νοσοκομεία νοικοκυρεύονται, θα είχε «μπόνους» στην μελλοντική εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ.

Σε καμιά περίπτωση όμως, το επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Λοβέρδου και της κυβέρνησης δεν μπορεί να αποβαίνει σε βάρος του ελληνικού λαού.

Όλες τις ημέρες αυτές ο υπουργός Υγείας έχει ανοίξει πόλεμο με διοικητές νοσοκομείων και γιατρούς διότι οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία. Ο δε κ. Λοβέρδος και οι φίλοι του λένε το αντίθετο, ότι και υλικά υπάρχουν και κρεβάτια υπάρχουν και όλα λειτουργούν ρολόι.

Δηλαδή τα νοσοκομεία δεν είναι άθλια, δεν υπάρχουν ράντζα, δεν υπάρχουν ελλείψεις γιατρών και νοσοκόμων και οι ασθενείς περνούν υπέροχα. Μπαίνουν στα νοσοκομεία και είναι σα να μπαίνουν σε… ξενοδοχεία.

Ας τα αφήσει αυτά ο κ. Λοβέρδος κι ας ρίξει μια πραγματική ματιά στα νοσοκομεία. Ούτε ασθενοφόρα υπάρχουν, οι γιατροί συνεχίζουν να παίρνουν φακελάκια για να δεχθούν ασθενείς, οι ελλείψεις είναι πολλές και σημαντικές και μπορεί να κινδυνεύει η υγεία ασθενών. Πολλά νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην επαρχία είναι ουσιαστικά προθάλαμοι… νεκροτομείων αφού δεν έχουν τα στοιχειώδη.

Κι επειδή η υγεία των ανθρώπων είναι πάνω από όλα, πάνω από επικοινωνιακά παιχνίδια και πολιτικές ίντριγκες, ας αφήσει ο κ. Λοβέρδος τον υπέροχο κόσμο που έχει πλάσει αυτός και η κυβέρνησή του. Ας αφήσει τα υπονοούμενα ότι τον χτυπούν τα μεγάλα συμφέροντα. Αν θέλει να καθαρίσει το χώρο της υγείας ας το κάνει, χωρίς επικοινωνιακές πιρουέτες. Πάνω από όλα ας πάψει να κόβει κονδύλια από εκεί που έχουν πράγματι ανάγκη. Ας κόψει λεφτά από τα λαμόγια να τα δώσει στις κλινικές που φυτοζωούν. Και χωρίς τυμπανοκρουσίες όλα αυτά. Ας παραδειγματιστεί από τον αείμνηστο Γ. Γεννηματά που έφτιαξε το ΕΣΥ και έμεινε στην ιστορία γι’ αυτό.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/04/2011 11:17:35

  Αν ρωτήσετε τον παθολόγο σας, θα καταλάβετε πολλά για τις προθέσεις του ψευτοκομψευόμενου φαφλατά. Αυτό που σκοπεύει να κάνει, είναι να μεταφέρει το κόστος των φαρμάκων στους... ασφαλισμένους, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

  Το χειμώνα είχε αφαιρέσει από τη λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων όλα τα αντιβηχικά σκευάσματα, πλην... ενός. Ενώ από 2/5 αφαιρούνται από τη λίστα ΟΛΑ ("εντελώς τελείως" όλα) τα βλεννολυτικά και τα αντιϊσταμινικά.

  Όσο για τα νοσοκομεία, το λογιστικό τρικ που έκανε ήταν να μεταφέρει το κόστος των φαρμάκων στα ασφαλιστικά Ταμεία (με μεσολαβητή τον... ασθενή). Δηλαδή, μπαίνεις σε ένα νοσοκομείο για νοσηλεία και το νοσοκομείο δεν σου χορηγεί τα φάρμακα (ώστε να μην εμφανίζονται ως δικές του δαπάνες αγοράς), αλλά αναγκάζει τους οικείους σου να τρέχουν να τα αγοράζουν από φαρμακεία, για να πάρεις (όοοοποτε πάρεις) τα χρήματα εκ των υστέρων, από το ασφαλιστικό σου Ταμείο.

  Το δε "κλου" της υπόθεσης; Οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ έχουν να πληρωθούν 13 μήνες και, όταν τηλεφωνούν στο Ταμείο για να ρωτήσουν τι θα γίνει, λαμβάνουν απαντήσεις που υπαινίσσονται ότι η πληρωμή μπορεί και να γίνει με... ομόλογα του ελληνικού δημοσίου! (Όταν ακούσετε επισήμως τέτοια ανακοίνωση, να περιμένετε... αναδιάρθρωση λίγες μέρες μετά. Θα είναι ένας σαφής δείκτης για το ότι το κράτος ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι και να γίνει μπαταχτσής.)

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αυριανιστής 26/04/2011 12:09:11

   Καλημερα..
   Ετσι και χεροτερα !!! ειναι μεγαλη μαιμου ο Λοβερμαν. Καναλαρχης θα επρπε να ειναι και οχι Υπουργος-Δελφινι.
   Υπαρχει και Καρχαριας που ντυνεται Δελφινι... τι ειναι ????

   ΠΠ

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 26/04/2011 12:48:56

   Και τα λίγα που γνωρίζω εγώ, Αυριανιστή, από γνωστούς και φίλους, συνηγορούν υπέρ των όσων γράφεις...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 26/04/2011 13:11:45

    Μου τα είπε ο παθολόγος, Επώνυμε, δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Λέτε να μην ξέρει τι υπάρχει στη λίστα και τι όχι;

    Κατά την εκτίμησή του μάλιστα, το επόμενο στάδιο θα είναι η πώληση πολλών νοσοκομειακών μονάδων, που ήδη ξεκίνησαν να τις "συγχωνεύουν". Θα πουλήσουν τις πιο σύγχρονες από αυτές -που τις φτιάξαμε ΕΜΕΙΣ με τους φόρους μας- σε ιδιώτες, και θα μείνουν μερικά σαπάκια αφρικανικού τύπου, όπου θα συνωστίζονται οι εξαθλιωμένοι ιθαγενείς. Οι τροϊκανοί κατακτητές ήταν σαφέστατοι όταν έλεγαν "έχετε πολλά νοσοκομεία". Τι άλλο νομίζαμε ότι εννοούσαν;

    Γι' αυτό η αντίσταση/ανυπακοή/υπονόμευση πρέπει να είναι καθολική, και στόχος να γίνει κάθε συνεργάτης, κάθε παπαγαλάκι, κάθε υλοποιητής των πολιτικών τους, σε οποιοδήποτε ιεραρχικό επίπεδο κι αν βρίσκεται.

    • Γιώργος Μεσσηνίας avatar
     Γιώργος Μεσσηνίας @ Αυριανιστής 26/04/2011 13:32:17

     Τώρα είπες το απόλυτα σωστό!
     Ακριβώς με αυτή τη προοπτική λειτουργεί ο Λοβέρδος, και επιμένω πως με αφορμή κάποιες υπαρκτές παθογένειες του ελληνικού κράτους, που το ίδιο το πασόκ άλλωστε εξέθρεψε από τη δεκαετία του '80 και έπειτα, βρίσκουν ισχυρό "έδαφος" προκειμένου να επιβάλλουν τη νεοφιλελεύθερη αρρώστεια.
     Καταργούν μέχρι και τα ΥΓΙΗ κύτταρα κάθε κοινωνίας -πχ σχολεία- προς όφελος μιας ανεπεξέργαστης και μισάνθρωπης πολιτικής "εξυγίανσης" του δημόσιου τομέα, την οποία δεν θα εισηγούταν ούτε ο πιο λοβοτομημένος μαθητευόμενος μάγος!
     Και το χειρότερο από όλα αυτά δεν είναι πως κάνουν κακό και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό...
     Το χειρότερο είναι πως θεωρούν εαυτούς νομοτελειακά ευφυείς, αποτελεσματικούς και ευρισκόμενους προς τη σωστή κατεύθυνση...

     Υ.Γ Το μόνο που δεν επισημάνθηκε στο πολύ καλό αυτό άρθρο, είναι η εκτόξευση της ανεργίας μετά το "επιτυχημένο" πέρασμα Λοβέρδου από το υπουργείο εργασίας.

    • skeptiki avatar
     skeptiki @ Αυριανιστής 26/04/2011 15:46:17

     Αν είναι πώληση δεν θα είναι ακριβώς για εκμετάλλευση (άλλωστε ένα νοσοκομείο που καλύπτει επείγοντα δεν συμφέρει οικονομικά) αλλά για αρπαχτή (τράμπα μπρός πίσω, στο παραχωρώ φτηνά και το ξανα-αγοράζω ακριβά όταν θα πάει για κλείσιμο). Ήδη αρκετά ιδιωτικά πάνε για φούντο τι να τα αγοράσεις να κάνεις τόσο ακριβή επένδυση αν κλείνουν τα ήδη υπάρχοντα?
     Και Αυριανιστή συμφωνώ μαζί σου εκτός από την σημείωση με τα φάρμακα. Από τη μιά πράγματι αυτό πάει να κάνει, να μετακυλίσει το κόστος φαρμάκων στα ταμεία, αλλά αυτό δεν είναι κάτι κακό (αν δούλευε βέβαια σαν σύστημα και δεν μας δούλευαν) είναι ο σωστός τρόπος τιμολόγησης ενός συστήματος. Άλλο αν δεν αντέχουν τα ταμεία και πέφτει στις πλάτες των ασθενών τώρα. Αυτό είναι πρόβλημα των ταμείων όπως και έπρεπε να είναι. Και δεύτερον με όλο το σεβασμό στον παθολόγο σου, η πλειοψηφία των αντιβηχικών, βλεννολυτικών και αντισταμινικών για τη γρίπη και άλλα μαγικά που κατά κόρον συνταγογραφούν οι καλοί γιατροί έχουν πολύ λιγότερη ωφέλεια από τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς πίστεψέ με. Ειδικά εκείνα τα βλεννολυτικά είναι λιγότερο χρήσιμα από τις κλασικές συνταγές με τα πολλά υγρά τα μέλια και τα τσάγια. Άσε που και το 70% των φαρμάκων να καταργηθεί μάλλον θα βελτιωθεί η υγεία των ασθενών που έχει θεοποιήσει τα φάρμακα (με την αμέριστη υποστήριξη των ιατρών φυσικά) παρά θα επιδεινωθεί. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει τα κότσια να το κάνει κανείς. Ποιός τα βάζει με τις βιομηχανίες? Τα τσιράκια τους αποκλείεται.

 2. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 26/04/2011 12:28:49

  Περασαν και δεν περασαν υπουργοι απο το πολυπαθο Υγειας και Προνοιας αλλα αυτος ο ΛΟΒ ειναι ηπροσοπωποιηση του εκει που μας χρωστουσαν μας πηραν και το βοδι.

 3. Rote Phane avatar
  Rote Phane 26/04/2011 12:34:33

  Η σταση του σωματος του μπροστα στο αφεντικο του προδιδει τον χαρακτηρα του:

 4. ΚΤ/ΤΡ avatar
  ΚΤ/ΤΡ 26/04/2011 13:38:37

  Κνίτης ήταν στα νιάτα του, ρε παιδιά, επόμενο είναι να κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, με τη μόνη διαφορά ότι η μαύρη γάτα δεν είναι μέσα !

 5. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 26/04/2011 14:19:01

  Το ΔΝΤ από όπου πέρασε ρήμαξε πρωτίστως, Παιδεία και Υγεία! Το δελφινοκόριτσο του Παιδείας και ο δελφίνος του Υγείας με τις συγχωνεύσεις, για δήθεν εξορθολογισμό και εξυγίανση, "συνωστίζονται" καιρό τώρα στον προθάλαμο της αρχηγίας, δίνοντας εξετάσεις πλήρους υποτέλειας στους πάτρωνές τους! Νομίζουν πως όποιος συμβάλει πιο αποτελεσματικά στην εξαθλίωση των Ελλήνων, παίρνει μπόνους και στηρίζει την υποψηφιότητά του για πρόκριση! Δεν υπολογίζουν οι μωροφιλόδοξοι, γιατί δεν αφουγκράζονται τη λαϊκή οργή, πως μάλλον θα φύγουν την ίδια νύχτα με το ημιντόπιο αφεντικό τους.

 6. xriteo avatar
  xriteo 26/04/2011 15:15:30

  Ο κυριος τιποτας.Η μαρθουλα(βουρτση)του πολιτικου κοσμου,εχει και βλεψεις!Αλλα σου λεει,εδω ο ζωρζ εγινε πρωθυπουργος,αρα ολα γινονται!!!!

 7. Enzo avatar
  Enzo 26/04/2011 15:50:29

  οπου πηγαινε το ΔΝΤ η θνησιμοτητα στις χωρες αυτες αυξανοταν 25% με 30% επειδη κλεινανε τα νοσοκομεια.
  τα λεω απο τα περυσι, κοιταξτε το και μονοι σας.

  • Misha avatar
   Misha @ Enzo 26/04/2011 18:48:09

   Mέσω της υποβάθμισης της περιθαλψης γινεται μια οιωνεί ευθανασία των πιο αδύναμων , σωματικά και οικονομικά , ομάδων του πληθυσμού.Ετσι το κράτος γλυτωνει τα έξοδα των συντάξεων και της περιθαλψης τους .Εννοείται πως τα οσα εξοικονομούνται τα παιρνει ο Στρος Καν.

   Μέσω της υποβάθμισης της παιδείας, μετατρέπονται μεγάλες μαζες σε παρίες έτοιμους να δουλευουν 12ωρα για 20 ευρω...

   Νεοαποικιοκρατια , κολλιγοποίηση και μεταμοντέρνος καννιβαλισμός.

   Οιτοκογλυφοι συμπεριφέρονται στους λαούς όπως ο βοσκός στα προβατα του: δλδ ως πηγη κέρδους.

 8. Γιώργος Μεσσηνίας avatar
  Γιώργος Μεσσηνίας 26/04/2011 19:43:35

  Και όμως, σε πληροφορώ πως αυτή η σιχαμένη (νεοφιλελεύθερη) αντίληψη είναι της μοδός!
  "Φοριέται" πολύ, είναι το χιτ των ιερατείων της γνώσης και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης...
  Οι άνθρωποι έχουν μείνει προσκολλημένοι στη νιρβάνα της σοφίας που διαχειρίζονται και τα όσα σωστά υποστηρίζεις, θα πρέπει να τα ακούνε βερεσέ...
  Για να μη σου πω το κοινότοπο πλέον, δηλ. πως απλά "λαϊκίζεις".
  Έχουν μπερδέψει την αλήθεια με το ψέμα και δεν καταλαβαίνουν γρι!!!

 9. vardarskian avatar
  vardarskian 26/04/2011 21:40:15

  Ο εν λόγω απαγόρεψε την διάθεση των φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων για να δείξει εξορθολογισμό (!) των δαπανών τους, αναγκάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν στους φαρμακοποιούς τα ίδια ακριβώς σκευάσματα κατά 30 % ακριβότερα (όσο είναι το κέρδος του φαρμακείου)! Μήπως προκυπτουν ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες για την επιβάρυνση των ήδη ναυαγισμένων Ταμείων;

 10. The Saint avatar
  The Saint 27/04/2011 03:56:28

  Tα είπατε και πιό πάνω... Δεν τους καιγεται καρφί γιά το λαό που υποφέρει, και θα υποφέρει, παίρνουν μέτρα που μας λένε καταπτυστα "σας έχουμε ξεγραμμένους" εφαρμοζουν γενικώς και αορίστως ανεξαρτήτως αποτελεσματος τις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού, που είναι -όπως επίσης ειπώθηκε πιό πάνω- η μείωση του "πλυθησμου", έχετε ξαναγραψει ότι γι'αυτούς τους αυτόκλητους "άρειους" όλοι οι υπόλοιποι είναι απλώς μιά μάζα, ένα νούμερο στατιστικής, αλλά...
  Το ερώτημα παραμένει....
  Γιατί απο την απέναντι μεριά έχουμε μιά Ελλάδα που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, ένα λαό αποχαυνωμένο, ανίκανο(;) να αντιδράσει, να απαιτήσει, να εκβιάσει, να εκδιώξει εν τέλει, όλους τους Σιωνιστές Εβραιο-Μασώνους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.