17/08/2009 22:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα εμβάσματα του Χριστοφοράκου και η διαστρέβλωση της αλήθειαςΤα ΝΕΑ είχαν σήμερα κύριο θέμα τους την «παραγραφή» των περισσοτέρων από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Χριστοφοράκος γράφοντας ότι έρχεται στην Ελλάδα  «ελαφρωμένος από 68 από τα συνολικά 71 ύποπτα εμβάσματα της Ζήμενς».

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «με τις αποφάσεις της Γερμανίδας συναδέλφου του ο κ. Ζαγοριανός δεσμεύεται να ανακρίνει τον κ. Χριστοφοράκο για μόλις 3 από τα συνολικά 71 ύποπτα εμβάσματα που διακινήθηκαν από τα μαύρα ταμεία της Ζημενς μέσω υπεράκτιων εταιρειών. Τα 3 εμβάσματα αφορούν την περίοδο 19 Απριλίου 2003- Οκτώβριος 2003 και συνολικό ποσό 1.450.000 ευρώ. Πρόκειται για εμβάσματα της υπεράκτιας εταιρείας Fiberlite του Ντουμπάι προς την Ρlacid Βlue Corporation, εταιρεία συμφερόντων του κ. Χριστοφοράκου».

 Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Χριστοφοράκος κατάφερε να «τεμαχίσει» την υπόθεση, η οποία φαίνεται να επεκτείνεται ως το 2007, και να είναι υπόδικος στην Ελλάδα για το διάστημα λίγων μηνών που αφορούν ελάχιστα από τον συνολικό αριθμό των εμβασμάτων που έχει φέρει και αυτό δείχνει ότι έχει πολύ καλούς δικηγόρους, αλλά δείχνει και ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει καλά την δουλειά της ή -και αυτό είναι το χειρότερο - ότι επιχείρησε να κρύψει ορισμένα πράγματα».

 Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος δήλωσε: «Τα 71 εμβάσματα συνολικού ύψους - σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν δημοσιευμένα- 57 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2003. Είναι δηλαδή εκείνη η περίοδος κατά την οποία υπεγράφησαν όλες οι συμβάσεις που αφορούσαν μεγάλα έργα όπως είναι η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ  και το C4I. Η ανακούφιση που το ΠΑΣΟΚ αισθάνεται από την παραγραφή των αδικημάτων αυτών λόγω της απόφασης της Γερμανικής Δικαιοσύνης είναι η μόνη ερμηνεία για την υποκριτική και αλαζονική συμπεριφορά του».

«Η αλήθεια είναι μία, ξεκάθαρη και πέρα από κάθε αμφισβήτηση», συνέχισε ο κ Αντώναρος, επισημαίνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα του οποίου κορυφαίο στέλεχος έχει παραδεχθεί - και μάλιστα με δική του ομολογία - ότι πήρε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της SIEMENS. Για το γεγονός αυτό το ΠΑΣΟΚ κάνει ότι έχει πάθει αμνησία».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Le canard avatar
    Le canard 17/08/2009 23:33:27

    Τα Νεα καλό θα είναι να το κάνουν τουμπεκί και όχι τώρα, να μας το παίζουν μετά Χριστόν προφήτες. Και, εν πάση περιπτώσει, καλό θα είναι το Συγκρότημα να σιωπά διότι είναι πασίγνωστες οι σχέσεις του με το γερμανικό λόμπυ σε όλα τα επίπεδα. Σύντομα, πληροφορούμαι, θα τις συσφίγξει πολύ περισσότερο. Και δεν θα είναι σε δημοσιογραφικό επίπεδο, αλλά σε πολύ πιο προχωρημένο. Το "παιδί" άλλωστε, ήδη ανέλαβε καθήκοντα την 4η Αυγούστου (γκαντεμομέρα κι'αυτός που διάλεξε).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.