#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δύο πρόσωπα της βίαςΟι δύο φωτογραφίες που βλέπετε δείχνουν δύο νέους ανθρώπους. Ο ένας είναι ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Γρηγορόπουλου όταν τον σκότωσαν το 2008. Από πολύ καλή οικογένεια, δεν του έλειψε τίποτε. Πήρε λάθος δρόμο, αποφάσισε να πολεμήσει το κράτος ληστεύοντας τράπεζες και συμμετέχοντας σε τρομοκρατική οργάνωση. Είναι ένα από τα μέλη των Πυρήνων που πιάστηκε μετά τη ληστεία στον Βελβεντό. Όλοι τότε, είδαμε έκπληκτοι τις φωτογραφίες του.Ένας οργισμένος νεαρός, ένα βλέμμα με τόσο μίσος προς την κοινωνία.Ο άλλος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επίσης από καλή οικογένεια, αποφάσισε να γίνει το πουλέν του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ασπάστηκε τον εθνικοσοσιαλισμό, στήριξε το ναζισμό, απέκτησε μούσκουλα και απειλούσε θεούς και δαίμονες. Θεωρείται ο καθοδηγητής της Χρυσής Αυγής και ένας από τους τρεις-τέσσερις που έπαιρναν τις αποφάσεις. Πολιτικές ή εγκληματικές. Κοιτάξτε το μίσος στο βλέμμα του. Οργή για τους πάντες και τα πάντα. Πόσο μοιάζουν Ρωμανός και Κασιδιάρης και πόσο διαφέρουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. WY avatar
  WY 29/09/2013 10:21:01

  Aυτές τίς φωτογραφίες,όπως κι άλλες πολλές νά τίς φυλάξης/διαφυλάξης,διότι θά χρειαθούν,όταν ή Ιστορία θά επαναληφθή,στό άμεσο μέλλον,άλλά κατηγορούμενοι/προσαχθέντες θά είναι οί ##γνωστοί...... άλλοι#!!!!!!

  • GO avatar
   GO @ WY 29/09/2013 12:06:56

   Προς το παρόν, αναζητείται ο Παππάς.
   Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο ιερεύς;

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ GO 29/09/2013 16:44:56

    Το πραγματικό ζήτημα είναι οι παππατζήδες απο πίσω, που κουνούν τους "παππάδες" δεξιά-αριστερά, για να "τσιμπήσουν" πάλι τα κορόιδα.

    • GO avatar
     GO @ Uncle Stgm 29/09/2013 17:13:51

     Παππατζήδες, αβανταδόροι και τσιλιαδόροι, ε;
     Τα έχει λύσει όλα, μα όλα, η ίδια η ζωή. Όρεξη να 'χεις να διδάσκεσαι.

    • Σιγά μη φοβηθώ avatar
     Σιγά μη φοβηθώ @ Uncle Stgm 29/09/2013 18:24:10

     Το ερώτημα είναι, πόσα κορόϊδα υπάρχουν πια; Αρκούν σε αριθμό για να τραβούν αδιαμαρτύρητα το κάρο της εξουσίας, φορτωμένο με τόσους υπέρβαρους; Παίζει και άγρια ασιτία ....

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 29/09/2013 10:38:58

  Ήδη, όποιος είναι υπέρμαχος της θεωρίας των δύο άκρων, είναι λίγο-πολύ γραφικός ως και ανόητος.Ε όχι λοιπόν, η θεωρία των δύο άκρων είναι απόλυτα υπαρκτή. Πρέπει όμως να προσδιοριστεί με απόλυτη σαφήνεια, ποια είναι αυτά. Ειδάλλως θα έχουμε την κακιά ακροδεξιά βία και την ακροαριστερή βία ως τη νόμιμη λαϊκή αντίδραση στην κρατικά βία.
  Φτάνει πια, όχι άλλος χώρος για ιδεολογική υπερίσχυση της αριστεράς.

  • Νίκη avatar
   Νίκη @ Νίκος 29/09/2013 11:58:01

   Κάποιος είπε ότι άν είχαμε μόνο ένα άκρο θα πέφταμε. Θυμήθηκα το παιδάκι από το Ιράκ που είχε χάσει όλα του τα άκρα από τους βομβαρδισμούς και τώρα είναι με τεχνητά μέλη που του πρόσθεσαν αυτοί που του τα στέρησαν. Το μυαλό της κοινωνίας (Ελίτ) πρέπει να σέβεται τα άκρα (Λαουτζίκο αριστερό και δεξιό) γιατί εκεί στηρίζεται. Αν δεν σέβεται θα σηκωθούν και θα βαρέσουν το κεφάλι όπως μπορούν. Η Ελίτ αυτή την περίοδο είναι διεφθαρμένη ψυχικά ανισόρροπη γιατί καίει με μνημονιακά τσιγάρα τα άκρα(λαό) κάνει τατουάζ και αυτό της δίνει ηδονή.

 3. Aggelos avatar
  Aggelos 29/09/2013 10:40:35

  ετσιιι,,αυτα δεν ξεχνιουνται..

 4. MCA avatar
  MCA 29/09/2013 11:12:37

  Τι σχέση μπορεί να έχει ένας αναρχικός με κάποιον που διψάει για εξουσία;

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ MCA 29/09/2013 15:55:28

   Και τα κουμπούρια εξουσια είναι.

 5. lala avatar
  lala 29/09/2013 12:22:56

  Αφήστε τις κατηγοροποιήσεις περί καλών οικογενιών...(ποιές είναι οι καλές και ποιές οι κακές οικογένειες; σαν θείτσα που θέλει να κάνει προξενειό...μάλλον θα εννοείται κάποιας συγκεκριμένης οικονομικής επιφάνειας και με κύκλο γνωστών και διασυνδέσεων-επιρροής σε στρώματα της ελληνικής κοινωνίας).
  Τι σημαίνουν; πλούσιοι μεγαλοαστοί; αστοί; τι σημαίνει "'Πήρε λάθος δρόμο;" ο πρώτος και τι σημαίνει
  "Πολιτικές ή εγκληματικές αποφάσεις "ο δεύτερος (μαλλον δεν θα έχει πάει στο μυαλό σας πόσες πολιτικές αποφάσεις των πεφωτισμένων σας ήταν , είναι και θα είναι εγκληματικές για την ελληνική κοινωνία). Σε μια πραγματική δημοκρατία οι ιδεολογίες (αν υπάρχουν) και των παραπάνω δυο ατόμων είναι απαραίτητο να υπάρχουν, για τις εγκληματικές τους ενέργειες θα πρέπει να είναι υπόλογοι στην ελληνική δικαιοσύνη. Μην κατηγοροποιείτε ανθρώπους και καταστάσεις...

  • lala avatar
   lala @ lala 29/09/2013 12:47:34

   εννοείτε...

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/09/2013 16:36:14

  Ο ένας είναι υπερβολικά ευαίσθητο πιτσιρίκι που είχε την μεγάλη ατυχία να γεννηθεί σε χλιδάτη οικογένεια (ναί, ο πολύς πλούτος φέρνει δυστυχία), του έτυχε το δύσκολο να χάσει φίλο σε τραγικές συνθήκες, πήρε ως προς τη νοοτροπία και βιοθεωρία στραβό δρόμο και ανάποδες στροφές και δεν είχε απο την οικογένεια και τον κύκλο τα ηθικά αντερείσματα να τον στηρίξουν.
  Κατάλοιπο φεουδαρχικής εποχής, με δύστυχα πριγκιπόπουλα που τά 'φτυσαν και γίναν φτωχοί καλογέροι (ο Άγιος Πρίγκηπας Σάββας της Σερβίας, 1300) ή βασίλισσσες που πέταξαν το στέμμα και ξόδεψαν την περιουσία τους ταίζοντας φτωχούς ζωφράφους (η Χριστίνα της Σουηδίας, 1550)
  Ο άλλος είναι μεγαλύτερος, άρχισε τραμπουκίζει για λόγους life style και ο βιόκοσμός του είναι να κυνηγάει "μοντέλα". Τυπική περίπτωση αποικιοποιημένου απο το σύστημα βιόκοσμου (κατά Χάμπερμας), τυπική περίπτωση νεοτερικού ανθρώπου με το μοντέρνο σπρωγμενο στα άκρα - ακριβώς σαν την Άλ Κάιντα και τους Χεσμπολλάδες.
  Ηθικά και φιλοσοφικά καμμία σχέση.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Uncle Stgm 30/09/2013 15:33:09

   Άκυροι εντελώς οι παραλληλισμοί. Καλόγεροι δεν γίνονται αυτοί που «τα φτυσαν» και δεν την παλεύουν. Είναι βαριά η καλογερική. Εξάλλου, ο Όσιος Σάββας επιλέγοντας τον δρόμο του μοναχισμού έκανε ακριβώς το αντίθετο από το «ευαίσθητο πιτσιρίκι» (sic) που διάλεξε την οδό του εγκλήματος. Το οποίο παρεμπιπτόντως, δεν γνωρίζω να βόηθησε κανέναν φτωχό με τα φράγκα τα δικά του (άρα άκυρη και η σύγκριση με τις εστεμμένες που λες). Μόνο να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία με τα κλοπιμαία ήξερε.

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/09/2013 16:41:36

  Το μόνο κοινό, αδύνατοι χαρακτήρες και οι δύο. Αλλά ο ένας είναι πολύ μικρότερος σε ηλικία.
  Οι αντίποδες, οι πανίσχυροι χαρακτήρες:
  Η Έλεν Κέλερ, η τυφλοκωφάλαλη Αμερικανίδα που έγινε διάσημη συγγραφέας.
  Ο Άλμπερτ Σβάιτσερ, ο Ελβετός γιατρός που ξόδεψε τη ζωή του στις Αφρικανικές ζούγκλες υπηρετώντας την υγεία μαύρων παιδιών.
  Οι γονείς και οι παππούδες μας, όσοι πορεύτηκαν όρθιοι, με αξιοπρέπεια σε φτώχεια και κατοχή, χωρίς να πατήσουν και να κάνουν κακό ούτε σε μυρμήγκι.

 8. Κωνσταντίνος Σπ avatar
  Κωνσταντίνος Σπ 29/09/2013 17:35:07

  όταν τα άκρα συναντιούνται...

 9. Σιγά μη φοβηθώ avatar
  Σιγά μη φοβηθώ 29/09/2013 18:34:58

  Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μιά φωτογραφία, χίλιες λέξεις. Ο μικρός Νίκος Ρωμανός είναι η πληγωμένη (και κακοποιημένη) αθωότητα, ο άγγελος που έχασε το δρόμο του και ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ένα άγριο ζώο, μία υστερική προσωπικότητα, κυριευμένη απ΄ το μίσος και τη χυδαιότητα. Ατυχής η σύγκριση. Έχουνε ακριβώς τις ομοιότητες που έχει ένα κεράσι, με μία τσουκνίδα. Μόνο κοινό τους, οτι και τα δύο...φύονται!

  • ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ @ Σιγά μη φοβηθώ 30/09/2013 01:15:44

   Και ο Ηλίας Κασιδιάρης μικρός ήταν και αθώος ήταν και είδαμε πως κατέληξε να είναι τώρα. Και ο Ρωμανός μικρός ήταν και είναι και αθώος ήταν αλλά πλέον δεν είναι πια. Αν δεν συλλαμβανόταν μπορείτε να σκεφτείτε πια θα ήταν η πιθανότερη εξελιξή του; Μήπως κάτι σαν τα πρότυπά του πχ αφοί Ξηροί , Κουφοντίνας και λοιποί παρόμοιοι τύποι;
   Όντως λοιπόν μπορεί η σύγκριση τους να μην είναι απολύτως σωστή λόγω της διαφοράς ηλικίας τους αλλά από την άλλη ο Ρωμανός αν έφτανε σώος και αβλαβής και ασύλληπτος στην ηλικία του Κασιδιάρη κατά την γνώμη μου θα ήταν πολύ χειρότερος, Πολύ απλά θα ήταν πολύ μεγαλύτερος εγκληματίας θα ήταν σίγουρα δολοφόνος θα ήταν σίγουρα εξίσου επιζήμιος (αν όχι και περισσότερο) στην κοινωνία όσο και ο Κασιδιάρης.
   Ευτυχώς λοιπόν που "πιάστηκε" νωρίς! Ελπίζω και αυτός και ο Κασιδιάρης και όλοι όσοι σκέφτονται και δρουν σαν αυτούς κάποια στιγμή να καταλάβουν το λάθος τους και να μετανοήσουν για όσα έχουν κάνει. Είθε!

 10. Λόλα, να ένα μήλο avatar
  Λόλα, να ένα μήλο 29/09/2013 19:05:51

  ''Ήδη, όποιος είναι υπέρμαχος της θεωρίας των δύο άκρων, είναι λίγο-πολύ γραφικός ως και ανόητος.''
  !!!!!!! ???????

 11. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/09/2013 19:13:17

  Ο Ρωμανός θυσιάστηκε στον Μολώχ απο την οικογένεια και τον κοινωνικό κύκλο της. Όπως συμβαίνει συχνά με τους μικρούς γόνους αστών που είναι υπερβολικά ευαίσθητοι και δεν βρίσκουν οι δύστυχοι άλλες διεξόδους απο την κόλαση του πλούτου, παρά μόνον τον αγώνα και τον τζερτζελέ στο γήπεδο ή την μάταιη εξέγερση σε μια άξενη και ξένη πόλη.
  Του έτυχε μετά το τραγικό με τον φίλο, βρέθηκαν σε λάθος τόπο την λάθος στιγμή.
  Αισθάνομαι ευνοημένος απο τον Θεό, που ο γιός μου δεν μεγάλωσε σε οικογένεια και κοινωνικό περίγυρο αστών.

 12. zagr avatar
  zagr 29/09/2013 19:58:20

  Σχετικά με το θέμα των οικογενειών, δε θα ξεχάσω τα λόγια των γονιών του ρωμανιά μετά τη σύλληψη του γιού τους όπου αναθεμάτιζαν την ΕΛΑΣ (μπάτσοι κλπ) προκαλώντας αμηχανία ακόμη και σε αυτά τα συστημικά (με τους πρώην κνίτες παρουσιαστές) ΜΜΕ........ μήπως έχει και αυτό τη σημασία του στην εξέλιξη αυτών των παιδιών;;;

 13. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 29/09/2013 20:08:07

  Μα αυτό είναι το ζητούμενο! Ο αναρχικός δουλεύει τον εαυτό του ότι είναι αναρχικός και ο χρυσαυγίτης ότι είναι πατριώτης. Η υποκρισία και η βία είναι τα κοινά χαρακτηριστικά τους που τους κάνουν πρακτικά ισοδύναμους και επιβλαβείς για το κοινωνικό σύνολο.

 14. Nίκος Παπαδημητρίου avatar
  Nίκος Παπαδημητρίου 29/09/2013 20:51:12

  Λεει βεβαια πολλά ότι ο πρωτος αντιμετωπιστηκε οπως αντιμετωπιστηκε απο την αστυνομια, ενω ο δευτερος πουλαει μαγκια. Και παντως κανεις δεν τον εδειρε ουτε θα τον δειρει.

  Οση βια και να εξαπολυσει ο Καςςιδιαρης, κανεις αστυνομικος δεν θα του αγγιζε τριχα, ακομη κι αν ειχε.

 15. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 29/09/2013 22:39:33

  Μήπως πρέπει να λυπηθούμε (ή ενδεχομένως, να δείξουμε επιείκια σε) κάποιον απότους δυό; Γιατί έχουμε πολλούς άλλους να σκεφτούμε, που δεν έκαναν τίποτα κακό και κατατρέχονται εξίσου.
  Και, πάντως, ο ένας διέπραξε αποδεδειγμενο έγκλημα, ενώ για τον άλλο, ολόκληρες ΕΥΠ και ΕΛΑΣ φροντίζουν να το στοιχειοθετήσουν.
  Το αν ήταν παραστρατημένα ή όχι, αν έχουμε την πολυτέλεια, το εξετάζουμε.

  • Κάστρα avatar
   Κάστρα @ ΠΗΛΕΑΣ 30/09/2013 23:01:28

   Πηλέα, πόσο δίκιο έχεις.

 16. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 30/09/2013 07:20:59

  Εντάξει, είπαμε, να μη κουνηθούν κιόλας οι ακροαριστεροί περί ηθικής ή αισθητικής υπεροχής του δικού τους άκρου σε σχέση με τη χ.α. αλλά εσύ του έδωσες και κατάλαβε προς το τελείως. Τη γη τούμπα έφερες.

 17. Σιγά μη φοβηθώ avatar
  Σιγά μη φοβηθώ 30/09/2013 09:09:33

  ''Αν δεν συλλαμβανόταν μπορείτε να σκεφτείτε πια θα ήταν η πιθανότερη εξελιξή του;'' ''κατά την γνώμη μου θα ήταν πολύ χειρότερος..''
  Εγώ αποφεύγω να μελλοντολογώ και να καταλήγω σε συμπεράσματα μέσω...φαντασιώσεων και μεταφυσικών προβλέψεων. Ίσως γιατί έχω βαθιά επίγνωση της μη ύπαρξης στο οπλοστάσιό μου, του ισχυρού κληρονομικού χαρίσματος που εσείς διαθέτετε. Πείτε μας κάτι λοιπόν και για την έξοδό μας στις αγορές! Τι προβλέπετε, κοντεύει;

  • ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ @ Σιγά μη φοβηθώ 30/09/2013 15:10:47

   Εντάξει, παίζει και το σενάριο να μετανοούσε για όσα έχει κάνει και να μόναζε στο Άγιο Όρος για να εξιλεωθεί.

  • Κάστρα avatar
   Κάστρα @ Σιγά μη φοβηθώ 30/09/2013 22:59:36

   Ρε φίλε, μας κούρασες με την π@π@ρολογία σου.
   Προς Σιγά μη φοβηθώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.