#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2011 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα διόδια στην χώρα της καθεστωτικής παρανομίαςΑν και Μακεδόνας, με δένουν ισχυροί δεσμοί με τους εν Νέα Υόρκη Αρκάδες. Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι, επ’ ευκαιρία του, υπό την αιγίδα της Παναρκαδικής Αμερικής, συνεδρίου των Αρκάδων,   εγώ και η οικογένειά μου  αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη στην Τρίπολη. Κατά την επιστροφή, μέτρησα τουλάχιστον 13 ή 14!!! σταθμούς διοδίων μόνο στη διαδρομή Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, περίπου ένα σταθμό ανά 35!!! περίπου χιλιόμετρα. Μου φάνηκε όχι μόνο υπερβολικό αλλά άκρως εχθρικό και αντικοινωνικό. Είναι δυνατόν; Σκέφτηκα φωναχτά. Αφήνω που σε πολλά σημεία όπως στο διαβόητο «πέταλλο» του Μαλλιακού και περί τα Τέμπη ο δρόμος ήταν ..Αφρικανικών προδιαγραφών.

Πως γίνεται να απαιτούνται τόσα διόδια όταν π.χ., στην Αμερική  για την ίδια περίπου απόσταση Νέας Υόρκης-Ουάσιγκτον περνάς το πολύ από 3-4 σταθμούς; Μάλιστα όλοι στοιχίζουν 1-1,5 δολλάρια, εκτός αυτού στην γέφυρα G. Washington, όπου πληρώνεις 6 δολλάρια. Περιττό να πώ ότι οι τοπικοί, περί τους σταθμούς, οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με την διαδρομή και, αν θέλουν, μπορούν να χρησιμοποιούν παράπλευρους δρόμους. Εικάζω ότι οι διαμαρτυρίες για τα διόδια εμπεριέχουν γενικότερη αποστροφή για ένα σύστημα το οποίο γινεται αντιληπτό ως άκρως άδικο απο τους πολίτες. Οι δρόμοι έγιναν με δημόσιο χρήμα, και αυτό συμπεριλαμβάνει και το κοινοτικό χρήμα, και επομένως πληρώθηκαν απο φόρους πολιτών.

Διαβάζοντας τις ειδήσεις για τις αντιδράσεις του κόσμου για τα διόδια σκέφτηκα πως ο Έλληνας αντιδρά δικαίως εναντίον της αδικίας, του ληστρικού και ολοκληρωτικού τρόπου με τον οποίο επιβάλλονται τα χαράτσια αυτά, διότι περι αυτού πρόκειται. Οι οδηγοί δεν εναντιώνονται στα διόδια αυτά καθ' αυτά αλλά στα υπερβολικά διόδια, λεπτομέρεια που αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ επιμελώς. Οι πολίτες αισθάνονται την απουσία δικαίου και θυμώνουν με τον εμπαιγμό. Διότι γνωρίζουν, όπως ολοι μας, ότι στην τάχα μου δημοκρατία η ύπαρξη διδοδίων ανά 30 !!! χιλιόμετρα ισοδυναμεί με έλλειψη δικαιοσύνης εν τέλει και λογικής. Είναι ανήκουστο να υπάρχουν 14!!! σταθμοί διοδίων στη διαδρομή Θεσσαλονίκης-Αθηνών (500 χλμ) όταν στην σχεδόν ισαπέχουσα διαδρομή Νέας Υόρκης - Ουάσιγκτον υπάρχουν 3-4 σταθμοί. Και ρωτά ο κάθε εγχέφρων πολίτης:

1)Γιατί τα διόδια δεν γίνονται ανάλογα με το μήκος της διαδρομής που διατρέχει κάποιος, όπως π.χ. στην Αμερική;

2)Γιατι να χρειαζεται να πληρώσει κάποιος διόδια που θέλει να πάει στην πρωτεύουσα του νομού του για λίγα χιλιόμετρα; Αυτό δεν είναι νεοεποχίτικος ολοκληρωτισμός;

3) Με δημόσια χρήματα δεν έγιναν οι αυτοκινητοδρομοι; Πουθενά στον κόσμο, απ' ότι γνωρίζω, δεν γίνονται αυτα τα παράλογα. Μόνο στην Ελλάδα της –εθισμένης πλέον- διαπλεκόμενης κλεπτοκρατίας και της καθεστωτικής παρανομίας. Όσο για τα ΜΜΕ, αντι να ενημερώνουν τους πολίτες αντικειμενικά και όχι με κατά το δοκούν επιλεκτικές ερμηνείες που στοχοποιούν τον απλό κόσμο που δεν έχει επιλογές στην καθημερινότητά του, τον δαιμονοποιούν και από πάνω.

Δεν αμφισβητώ ότι πρέπει να πληρώνουμε για διόδια, αλλά όμως λογικά διόδια, όχι 14!!! σταθμούς για την Αθήνα, και άλλους 3-4!!! για την Τρίπολη.  Όσο για την Εγνατία, έγινε παντελώς με δημόσια χρήματα. Επομένως στα 670 χλμ της δεν δικαιολογούνται πάνω απο 3, το πολύ 4 σταθμοί, και οπωσδήποτε όχι με διόδια των 5 ευρώ ο καθένας όπως εικάζεται.  Πως γίνεται στην Αυστρία να στοιχίζει 30 ευρώ ανά χρόνο!! για ΟΛΟ το δίκτυο και στην Ελλάδα να έχουμε 117-18!! σταθμούς για την Τρίπολη μόνο; Πως γίνεται στην Αμερική οι αυτοκινητόδρομοι να
επιδιορθώνονται κυρίως απο δημόσιες αλλά και ιδιωτικές εταιρείες και να μην χρειάζονται διόδια κάθε 30 χμλ (τόσο τα υπολογίζω με βάση την διαδρομή Θεσσαλονίκης-Τριπόλεως). Στη διαδρομή Νέας Υόρκης -Βοστώνης απο τον αυτοκινητόδρομο 95 υπάρχουν 2 διόδια. Απο τον 85 (μέσω Providence-Hartford) πάλι 2, για απόσταση 200 μιλίων (~380 χλμ) περιπου.
Είναι ανήκουστο και ληστρικό διότι μετατρέπει ένα δημόσιο έργο σε ιδιωτικό μηχανισμό κέρδους. Δεν έχω τίποτα εναντίον του κέρδους αλλά όχι με το κρατικοδίαιτο και κλεπτοκρατικό ελλαδικό σύστημα. Γιατί τα ΜΜΕ δεν ρωτούν πιο διεισδυτικές ερωτήσεις; Π.χ., ποσοστιαίως, πόσο χρηματοδότησαν οι εταιρείες κατασκευής το έργο; με βάση αυτό να ορισθούν και τα διόδια. Η όλη μεθόδευση της κυβέρνησης δείχνει έλλειψη σεβασμού στον ήδη υπερφορολογημένο πολίτη.

Νίκος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 07/02/2011 10:01:40

  Και στη Γαλλία πληρώνεις ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύεις..

 2. BABIS avatar
  BABIS 07/02/2011 10:11:36

  H Ελλάδα έγινε ένα απέραντο τρελοκομείο. Ο κάθε ηλίθιος προθυπουργός με ένα τσούρμο υπουργούς (δεν είναι ικανοί ούτε για την διαχείρηση ενός περιπτέρου) κόβει και ράβει τους νόμους σύμφωνα με ότι του καπνίσει. Κάποτε θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι προθυποργοί και οι υπουργοί στα δικαστήρια για το άθλιο έργο τους.

 3. effie B. avatar
  effie B. 07/02/2011 11:04:20

  Γεια σου Νικο,
  τα ζησαμε στην Αμερικη και το ξερεις! Οτι και να γραφουμε η ΑΝΥΠΑΚΟΗ αρχιζει να γενικευεται και το μετωπο αμφισβητησης μαζικοποιειται! Οι απειλες για διωξεις θα φερουν αντιθετο αποτελεσμα!!

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ effie B. 07/02/2011 11:56:14

   Έφη, γειάσου.
   Εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση η παντελής έλλειψη ορθολογισμού στη δημόσια σφαίρα.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Νίκος 07/02/2011 12:46:31

    Νίκο κάνεις έβα μεγάλο λάθος που δυστυχώς το κάνουν πολλοί συμπολίτες μας ακόμα: ψάχνεις να βρεις λογική εξήγηση και μετριοπαθή στάση.
    Δεν πρόκειται για λάθος.
    Δεν είναι κάτι που απλά "διέφυγε" και με "χειρισμούς" διορθώνεται.
    Είναι καθαρή κλεψιά και απατεωνιά εις βάρος του πολίτη και προς όφελος του εργολάβου και του πολιτικού που νομοθετεί υπέρ του.

    Όλα τα "διόδια" έτσι στήθηκαν στην χώρα...όλες οι μπίζνες έτσι γίνονται...τζάμπα μάγκες δήθεν επιχειρηματίες με την πλάτη του πολιτικού συστήματος που όταν ο κόσμος -ως εκ θαύματος- αντιδράει τον βρίζουν και τον απειλούν και του στέλνουν την αστυνομία.

    Ακόμα και το δάχτυλο πίσω από το οποίο κρύβονταν έχει εξαφανισθεί.

    • Νίκος avatar
     Νίκος @ tsilivithras 07/02/2011 14:18:16

     Αγαπητέ Τσιλιβήθρα. Δεν διαφωνώ επι της ουσίας αυτών που έγραψες. Είναι σίγουρο ότι η χρόνια καθεστωτική "κουλτουρα" παρανομίας και διαφθοράς έχει εμπεδωθεί τόσο βαθειά που ίσως και να κάνει την κατάσταση αναντίστρεπτη. Νομίζω ο Αρχαίος τώχει αναπτύξει εναργώς για τα φούμαρα περί της πρασινης ενέργειας που επιχειρείται.
     Η αλήθεια έιναι ότι οι προχωρημένες κοινωνίες λύνουν σχετικά ορθολογικά τα εσωτερικά τους ζητήματα δίχως Οκτωβριανές κάθε τρεις και λιγο. Το έχω ζήσει στην Αμερική. Υπάρχει αυτό που οι Αγγλοαμερικανοί ονομάζουν civic conscience και public discourse που εδώ λείπουν. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η εικόνα πχ των φωνασκούντων γραβατωμένων τηλεκαννίβαλων νομίζω ενισχύει την άποψη αυτή.
     Αν λές ότι πάσχουμε απο έλλειψη στιβαρης ηγεσίας, ναι συμφωνώ. Οι σημερινοί "κρατούντες" είναι γραβατωμένη και ξενογρασσαρισμένη κλεπτοκρατία.

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Νίκος 07/02/2011 16:48:13

      Νίκο δεν υπάρχουν "προχωρημένες" κοινωνίες.
      Η αλαζονεία και η απληστία της οικονομικής εξουσίας έχει εξαγοράσει και διαφθείρει ΑΠΟΛΥΤΑ το πολιτικό σύστημα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και οι πολίτες πλέον στράφηκαν εναντίον τους.Κι εδώ και στην Αμερική και παντού...
      Ξεβρακώθηκε το matrix και ο πολίτης εξαγριώνεται όλο και περισσότερο.
      Δεν υπάρχει μεσοβέζικη λύση.
      Ή θα υπάρξει ΡΗΞΗ ή θα υποχώρηση.

      Αν εξαιρέσεις τις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των προβλημάτων των κοινωνιών, η βάση των προβλημάτων τους είναι η ίδια και όοοοοοολα όσα μας έχουν "ταίσει" τόσα χρόνια είναι ψέμματα με μοναδικό σκοπό την απόλυτη ύπνωση και το μανιπουλάρισμα.

      Ρήξη ή οπισθοχώρηση...

     • Νίκος avatar
      Νίκος @ tsilivithras 07/02/2011 17:40:59

      Ρήξη ναί, αλλά όχι ένόπλως. Βέβαια τα χρόνια προβλήματα τα οποία ποτέ δεν έλυσε η τωρινή ελιτ, διεισδύουν στο σώμα της κοινωνίας εις βάθος (παιδεία, κοινωνία, θεσμοί κλπ) και την δηλητηριάζουν όλο και πιο πολύ. Και αυτά λύνονται μόνο με εθνική συννενόηση η οποία θα περιλαμβάνει ουσιαστική τιμωρία των φαύλων και επιόρκων και διεφθαρμένων μελών της ελιτ. ΟΛΩΝ που θα αποδειχθεί σε ανεξάρτητα δικαστηρια. Και η ανεξαρτητη δικαιοσύνει είναι που κάνει μια δημοκρατία δημοκρατία. Και τέτοια ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ στην Ελλάδα. Μια λύση είναι να εκλέγονται οι δικαστές και ελαχιστοι να διορίζονται απο την εκάστοτε κυβερνηση, για να τηρούν το σύνταγμα.

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Νίκος 07/02/2011 18:18:57

      Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε.Americans ar lucky, they have guns, we don't.
      Σε τελική ανάλυση, για να συμφωνήσω μαζί σου, θα πω ότι η παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται και μπαίνει σε μια νέα εποχή ΑΜΕΣΩΝ ρήξεων και η "προχωρημένη" κοινωνία θα είναι -ίσως- εκείνη που θα καταφέρει να εναντιωθεί ΧΩΡΙΣ να παίξει το παιχνίδι της καθεστωτικής εξουσίας.

      Kind of a new social and sentimental awareness...

      Ίσως μόνο αυτό μπορεί να σώσει την κατάσταση από εκεί που φαίνεται να θέλουν τα τομάρια να την οδηγήσουν.

  • Tassos avatar
   Tassos @ effie B. 08/02/2011 10:36:41

   Kati alo apostasi Montreal - Toronta Canada 500+ km = 0 $ ........
   Think about it

 4. anonymous avatar
  anonymous 07/02/2011 11:28:58

  Στη Γερμανία δίνεις 35 Ευρώ για όλο το χρόνο. Το μόνο στραβό είναι πως είτε αγοράσεις την κάρτα την πρώτη Γενάρη είτε στις 31 Δεκέμβρη πάλι 35 θα πληρώσεις. Βέβαια πάμε από παράδρομους. Έχει αρκετούς και καλούς.

  • Tassos avatar
   Tassos @ anonymous 08/02/2011 10:37:46

   Kati alo apostasi Montreal – Toront Canada 500+ km = 0 $ ……..
   Montreal-Quebec city 300 + km = 0 $
   Think about it

 5. effie B. avatar
  effie B. 07/02/2011 12:11:46

  και ναταν μονο αυτο!! Η παντελης παρουσια διαφθορας δεν σου κανει εντυπωση??

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ effie B. 07/02/2011 14:06:51

   Όντως Έφη. Και σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά στις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Ο Homo pasokous αποτελεί πλήρη και καταστροφική οπισθοδρόμιση. Άλλωστε, το βλέπουμε τώρα.

 6. Pikis avatar
  Pikis 07/02/2011 13:36:45

  Ξεκινάς εντελώς λανθασμένα. Δεν κατάλαβα την πρόταση "Αν και Μακεδόνας έχω στενές σχέσεις...". Δηλαδή η σχέσεις μεταξύ Ελλήνων από διαφορετικούς νομούς είναι περίεργη και ασυνήθιστη;
  Εσείς οι βόρειοι με την Μακεδονοφρένεια που σας έχει πιάσει (με μπροστάρη τον Πανίκα) μόνοι σας θα βγάλετε τα ματάκια σας και μετά θα φωνάζετε για το κράτος των Αθηνών...
  Όσο για τα διόδια, να ναι καλά ο κουφός σαρακατσάνος που υπέγραψε (με την αρωγή των ΠΑΣΟΚΩΝ) τις σχετικές συμβάσεις.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Pikis 07/02/2011 14:25:48

   "Μακεδονοφρένεια"

   Χαχα! Καλό Πίκη. με παρεξηγείς. Όχι, δεν πάσχω απο ο,τι δήποτε, ειδικά απο Μακεδονοφρενεια. Το προνόμιο αυτό το έχουν οι βόρειοι γείτονές μας που εναγωνίως ψάχνουν να ντυθουν με αρχαίες χλαμύδες που δεν τους ανηκουν. Αυτό και αν δεν είναι εθνικισμός. Αν έχεις κάτι να πεις γιαυτό, ελευθερα. Μου κάνει πάντως εντύπωση που ενώ ψέγεις της δική μας επιθυμία να υπερασπιστούμε το "σπίτι" μας (τον πολιτισμό" μας δλδ) δεν λές τίποτα για τον καραεθνικισμό των ψευτομακεδόνων.
   Όσο για την εισαγωγική φράση. Είναι απλά εισαγωγική. Δεν υποδηλώνει απολύτως τίποτα πέρα απο τις βαθειες σχέσεις φιλίας που ανπεπτυξα με τους Αρκάδες όπως και με τους Κρήτες. Απλά πράγματα, έτσι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.