#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/07/2010 10:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δημόσια έργα, τα συγκροτήματα και ο Δημήτρης ΡέππαςΤου Ρεπόρτερ

Όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές το φθινόπωρο του 2009, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιθυμούσε να καταστήσει σαφές ότι θα σταθεί απέναντι στα παραδοσιακά ΜΜΕ του τόπου, σε μεγαλοεργολάβους και πανίσχυρους εκδότες, στη διαπλοκή και στους εδώ και δεκαετίες επίδοξους ρυθμιστές της εσωτερικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής.  Πριν από τις εκλογές του 2009 και ενώ διαφαινόταν η νίκη του ΠΑΣΟΚ και η κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι «η επιλογή του προσώπου που θα βρεθεί στη θέση του πολιτικού προϊσταμένου στο ΥΠΕΧΩΔΕ θα είναι ενδεικτική αναφορικά με τη σχέση της νέας διακυβέρνησης με τη διαπλοκή».

Ο Γιώργος Παπανδρέου βασανίστηκε, αλλά επέλεξε τον στρατευμένο – από την εποχή της εσωκομματικής αντιπαράθεσης του 2007 – με τον νεοπαπανδρεϊσμό Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος ορίστηκε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η επιλογή του Δ. Ρέππα για το υπουργείο αυτό  αντιμετωπίστηκε ως απάντηση στους μεγαλοεργολάβους, οι οποίο θα προτιμούσαν κάποιον διαπιστωμένα «δικό» τους , ώστε να προωθήσουν τα έργα τους.   Για το ίδιο υπουργείο «έπαιζε» και το όνομα του Ντίνου Ρόβλια, αλλά η καλή του σχέση με την οικογένεια Μπόμπολα δεν εξυπηρετούσε τον βαθύτερο πολιτικό σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης, ούτε βέβαια την επικοινωνιακή στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ήθελε να καταστήσει σαφές στον ελληνικό λαό ότι οι σχέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τα παραδοσιακά ΜΜΕ και τους εργολάβους είχαν διαρραγεί πλήρως. Εξ’ άλλου την εποχή της εσωκομματικής σύγκρουσης Παπανδρέου – Βενιζέλου, τα παραδοσιακά ΜΜΕ κάθε άλλο παρά είχαν στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος για τον σημερινό πρωθυπουργό «ο Γιώργος ξεχνάει δύσκολα».  Πράγματι – επίσημα τουλάχιστον – ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει συναντηθεί με κάποιον από τους ισχυρούς άνδρες των εκδοτικών συγκροτημάτων ή με κάποιον από τους μεγαλοκαναλάρχες. Εξ’ άλλου έστω και αν η χώρα πλήττεται από την σφοδρότητα του δημοσιονομικού αδιεξόδου και την οικονομική κρίση, ο ίδιος αισθάνεται ασφαλής σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική κατάσταση και με την δεδομένη πρωτιά του ΠΑΣΟΚ σε κάθε δημοσκόπηση. Σε κάθε περίπτωση την επιλογή Ρέππα, τον Οκτώβριο του 2009, υπαγόρευσε η πειθαρχία του τελευταίου στην ηγεσία του Κινήματος και το γεγονός ότι δεν είχε σχέση με την διαπλοκή (όπως ορίζεται η διαπλοκή).

Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα συγκροτήματα στηρίζουν τον Δημήτρη Ρέππα;

Στήριξη

Ο όμιλος Μπόμπολα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταστήσει δηλωτική τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Δημήτρη Ρέππα.  Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο ίδιος εκδοτικός οργανισμός  είχε ασκήσει κριτική και πίεση στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με την οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα συγκρούεται στο παρασκήνιο ο Δημήτρης Ρέππας για το ζήτημα της προώθησης των μεγάλων έργων και κυρίως των έργων που έχουν να κάνουνε με την Επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Οι κατασκευαστικοί όμιλοι έχουν να περιμένουν πολλά κέρδη. Φαίνεται ότι οι εργολάβοι ποντάρουν πολλά  στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί το ζήτημα της προώθησης των μεγάλων έργων ο Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος ζητά «καλή πίστη» από το επιχειρηματικά συμφέροντα αναφερόμενος στο «σύμφωνο ακεραιότητας», εξαιτίας της  εμπλοκής της SIEMENS .

Τόσο ο Δημήτρης Ρέππας, όσο και η Τίνα Μπιρμπίλη είναι δύο υπουργοί στους οποίους εξ αρχής υπολόγισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ώστε να στείλει το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι η κυβέρνηση «θα παίξει ανεξάρτητα από τις επιθυμίες των εργολάβων».  Σήμερα το περιβάλλον είναι ρευστό. Ρέππας και Μπιρμπίλη έχουν συγκρουστεί για μια σειρά από θέματα όπως: η εκτροπή του Αχελώου, η παράκαμψη στη λίμνη Καϊάφα στον οδικό άξονα Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και τα σχέδια ανάπλασης της Αθήνας.

Η πρόσβαση της Τίνας Μπιρμπίλη στο Μέγαρο Μαξίμου ενοχλεί τον Δημήτρη Ρέππα, όπως τον ενόχλησε η ανάδειξη περιβαλλοντικών ζητημάτων για το ζήτημα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού για τις οποίες καίγονται οι εγχώριοι μεγαλοεργολάβοι.

Το ερώτημα όμως είναι: Ποια είναι η γνώμη του Γιώργου Παπανδρέου;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 27/07/2010 11:39:22

  μα θα ήταν ποτέ δυνατό να λήψη η "αλεπού" απ το ...παζάρι ..

 2. O Θείος avatar
  O Θείος 27/07/2010 11:49:37

  Ως παλιός θα τολμήσω μια πρόβλεψη: Αυτοί οι δύο πάνε για μονομαχία.
  Η όλη σκηνοθεσία μου θυμίζει το γνωστό γουέστερν με τη Σάρον Στόουν.
  Ο πρώην "λοχαγός" θα φάει πρώτα τον "μικρό" (the Kid, βρήτε ποιός είναι), και θα τάξει "έργα" στην πεινασμένη πόλη. Μετά η ξανθιά εκδικήτρια πιστολού, σε συνεργασίο με τον "παπά" (βρήτε ποιός από τους 2, ο "επίσκοπος" - τσάρος ή ο "αρχιεπίσκοπος"), θα του στήσει παγίδα, φυτίλια και δυναμίτες παντού. και στο κατάλληλο τάιμιγκ, μπάμ!

 3. DHMOKRATHS avatar
  DHMOKRATHS 27/07/2010 11:52:36

  Καλό το άρθρο σου Ρεπόρτερ

 4. DHMOKRATHS avatar
  DHMOKRATHS 27/07/2010 11:52:37

  Καλό το άρθρο σου Ρεπόρτερ

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/07/2010 12:17:33

  Εγω γνωριζω το λογο π ο Μπομπολας τα χει φταξει ΚΑΙ με το Ρεππα.

  Ο λογος ειναι οτι βγαινει απο τις ΑΠΕ !!!! λετε να φταει η Μπιρμπιλη ?? χαχαχα ή να διαβαζει τον Αρχαιο και να απεκτησε οικολογικη συνειδηση??

  Αρχαιε εχεις επαφες με τον μπαρμπα Γιωργο?? τον εψησες?? χαχαχαααα

  ΠΠ

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/07/2010 12:23:41

   Τύπου όπως ο Μπόμπ ο Μάστορας και ο Ωραίος Λοχαγός είναι περίπου "καταδιακσμένοι" να συνεννοούνται.
   Η Ξένη Σ' Αυτή Την Ωραία Πόλη είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Άν δεν "τραβήξει" το σιδερικό για να την "αισθανθούνε", θα εξορισθεί οσωνούπω πάλι στα σκοτεινά δάση, απ' όπου ήλθε.

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/07/2010 12:31:45

   Σημειωτέον, και λόγω Ντουμπάι, ο Μπόμπ the Master αυτή την εποχή είναι χαρμάνι και ψάχνει επειγόντως για καλό προμηθευτή.
   Η Ξένη κάνει ασκήσεις στα δάχτυλά της, καθαρίζει - λιπαίνει πρωί βράδυ το Colt, κτλ

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/07/2010 12:38:31

  H μπαταρια της καμερας ειναι μουσουλμανικης μειονοτητας?
  Γ αυτο ο ραππας καθεται σαν μαθητης σε τιμωρια κατω απ την αψιδα??? χαχααααα

  ΠΠ

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 27/07/2010 14:26:47

  Η Hohtief τι 8ελει στην Αθηνα κ Ρεππα ??

  ΠΠ

 8. αλαφογιαννης avatar
  αλαφογιαννης 27/07/2010 14:52:34

  Τουλαχιστον ο ρεππας δεν φερθηκε στους ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας οπως το αλλο το χοντροειδες καθαρμα ο βενιζελος στους πιλοτους των μαχητικων.

  εκεινο το υπεροπτικο καμπουροχοντρο γουρουνι.

  μου ειναι καπως συμπαθης θα ελεγα.

  σε αντιθεση με την αλλη την μπιρμπιλη.
  αντιπαθης και ξινη.

 9. SATCO avatar
  SATCO 27/07/2010 19:39:38

  Αρχίζει να καθαρίζει η αγορά και ετοιμάζονται οι προσκλήσεις για το Party!
  Σικέ οι αντιπαραθέσεις?
  Δεν ρωτάμε τους συνεργαζόμενους ΜΑΝΟ και ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟ μήπως θέλει και άλλο σοκάρισμα η αγορά ?
  Αυτοί έχουν μεγαλύτερο ιδεολογικό υπόβαθρο από τους νεόκοπους ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ και τους υπόλοιπους .
  Το παιδί καλό είναι αλλά αφήστε το να κάνει κανό δεν έχει και αλυσίδα που είναι επικίνδυνη να τρέχουμε πάλι στα νοσοκομεία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.