#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2008 03:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα του προβλήματος ΠΑΣΟΚ

Είναι νωρίς ακόμα για να προβλέψει κανείς με ασφάλεια τις πολιτικές εξελίξεις, μετά την πόρτα που έδειξε ο Γ. Παπανδρέου στον Κ. Σημίτη. Για το λόγο αυτό περιοριζόμαστε προς το παρόν να θέσουμε αυτά που θεωρούμε εμείς ως δεδομένα του προβλήματος:

Πρώτον
: Οι κινήσεις του κ. Σημίτη είναι «λογιστικά» οργανωμένες και σχεδιασμένες. Όπως άλλωστε έχουμε επισημάνει ήδη, ο πρώην πρωθυπουργός ίδρυσε πολιτικό ίδρυμα που φέρει το όνομά του, λίγες ημέρες πριν από την διαγραφή του, λες και προετοίμαζε την επόμενη ημέρα. Θα προχωρήσει τώρα και στην δημιουργία «εκσυγχρονιστικού κόμματος»; Η θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ επειδή (όπως και ο Μητσοτάκης) γνωρίζει ότι είναι πιο δυνατός μέσα στον δικομματισμό, παρά έξω από αυτόν;

Δεύτερον
: Δεδομένου ότι υπήρξε ο εκλεκτός πρωθυπουργός του συστήματος της διαπλοκής και του ξένου παράγοντα είναι προφανές ότι η κίνησή του δεν μπορεί να είναι άσχετη με την δεδηλωμένη επιθυμία των ίδιων κύκλων για ανατροπή και αναδόμηση του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού. Ήδη οι κύκλοι που τον στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια και ταυτόχρονα υπονόμευαν ποικιλοτρόπως τον ΓΑΠ έχουν αρχίσει να τον στηρίζουν (πχ  ΔΟΛ με το Mega). Μπορούν όμως οι ίδιοι κύκλοι να ποντάρουν επάνω του, δηλαδή σε ένα «φθαρμένο πολιτικό προϊόν» για την ανανέωση της πολιτικής σκηνής; Μια άλλη άποψη υποστηρίζει ότι ο Κώστας Σημίτης προσφέρθηκε να «θυσιαστεί» - αφού έχει διατελέσει πρωθυπουργός και δεν έχει φιλοδοξίες - προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τη δημιουργία νέων σχημάτων.

Τρίτον
: Ο κ. Σημίτης επιλέγει να κάνει την κίνησή του, στην κορύφωση του σκανδάλου της Ζήμενς, την οποία τόσο πλουσιοπάροχα ευνόησαν οι κυβερνήσεις του. Και πριν τις αποκαλύψεις για υπουργούς του που ετοιμάζονται. Ενώ στην επιστολή του προς τον κ. Σημίτη, ο Γ. Παπανδρέου μιλάει για «συμφέροντα που θέλουν να χειραγωγούν την πολιτική ζωή προς ίδιον όφελος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον». Μήπως μια ουσιαστική πλευρά της σύγκρουσης είναι η άρνηση του ΓΑΠ να στηρίξει τους σημιτικούς στο σκάνδαλο;

Τέταρτον
: Ποια είναι η σχέση που έχουν με όλα αυτά οι βαθιές διεργασίες που σημειώνονται και στις τάξεις της διαπλοκής, με αφορμή όσα γίνονται στον ΟΤΕ, την Ζήμενς και άλλού; Μπορούμε να μιλάμε για μια «κοινή στάση» του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου με αφορμή την σκανδαλολογία απέναντι στο αντίπαλο πολιτικό δίπολο, σε επίπεδο διαπλοκής, Μητσοτάκη – Σημίτη;

Πέμπτον
: Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις αλλαγές στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ και την στροφή Καραμανλή προς τους νέους άξονες Ευρώπης – Ρωσίας, που αρχίζει δειλά να ενστερνίζεται και ο ΓΑΠ; Ποιος είναι ο ρόλος των ΗΠΑ; Γιατί ο πρέσβης τους, ο κ. Σπέκχαρντ, περιοδεύει αυτές τις ημέρες στις μεγάλες εφημερίδες; Σε ποιόν μπορούν να ποντάρουν οι ΗΠΑ τώρα που η Ντόρα δεν αποτελεί μια πειστική εναλλακτική λύση γι αυτούς στον Καραμανλή;

Έκτον
: Τα κεντροαριστερά παιχνίδια ποιος τα παίζει; Επειδή ο Αλέξης δεν τα παίζει σίγουρα.

Έβδομον
: Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι βαθιά διαιρεμένο σε «προεδρικούς» και «εκσυγχρονιστές». Πόσο πιθανό είναι να παραμείνουν οι δύο αυτές τάσεις σε ένα ενιαίο κόμμα και στη συνέχεια; Ποια στάση θα τηρήσουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φάνηκαν ότι αιφνιδιάστηκαν από την διαγραφή Σημίτη. Θα σηκώσουν το γάντι γενικεύοντας την κρίση, ή θα πειθαρχήσουν στον κ. Παπανδρέου;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. agrotis avatar
  agrotis 13/06/2008 05:59:40

  Μπορεί ο Γιωργάκης να έγινε Γεώργιος Παπανδρέου, αλλά ο Κωστάκης παραμένει αλώβητος και καταλληλότερος.
  Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, όταν πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη - Κομοτηνή σε 2h:30min από την εγνατία, δε σκεφτόμαστε όλα αυτά που μας αραδιάζετε παραπάνω, σκεφτόμαστε ότι όλα αυτά τα έργα έγιναν επί πρωθυπουργίας κάποιου που πήρε δυο συνεχόμενες εκλογές.
  keep on erasing, George !

 2. "Αληθινά Κεντρώος" avatar
  "Αληθινά Κεντρώος" 13/06/2008 07:40:15

  Πολύ καλά έκανε ο ΓΑΠ και έδιωξε το Σημίτη!

  Σειρά έχουν τώρα ο Άκης, η Βασω, ο Λαλιώτης και καμιά 30αριά άλλοι "βαρβάτοι" του Σημίτη.
  Για να ξεβρωμίσει το ΠΑΣΟΚ και μαζί και ο τόπος!

  Οι συνεχείς "παρεμβάσεις" του Σημίτη μόνο προβλήματα δημιουργούσαν. Από τις δέκα "παρεμβάσεις" που έκανε οι έντεκα ήτανε γιατί δεν προβάλεται το έργο του δεόντως από τον ΓΑΠ!!!

  Τί να προβάλλει ο ΓΑΠ???

  Το φαγοπότι του Χρηματιστηρίου?
  Το φαγοπότι του αεροδρομίου των Σπάτων?
  Την προκλητική άνδρωση του Κόκκαλη και το αλώνισμα της ΙΝΤΡΑΚΟΜ?
  Την "στέψη" του Μπόμπολα ως Βασιλέα των ΜΜΕ και ως "εθνικού" κατασκευαστή?
  Τη ΖΗΜΕΝΣ που αλώνιζε επί Σημίτη (και επί ΝΔ αλωνίζει)?
  Τον Γιάννο και τον Άκη που τους κατεδύκνειαν ξένες χώρες (!!!) ως μιζαδόρους στο υπουργείο άμυνας?
  Τα έργα και της ημέρες της Βασούλας (ειδικά στο ΥΠΕΧΩΔΕ) που ωχριά ο τόπος για τις φωτογραφικές διατάξεις με τις οποίες έβαζε επιλεκτικά και άκρως προκλητικά στο σχέδιο πόλης κάποια αγροτεμάχια ημετέρων για να τα μοσχοπουλήσουν την επόμενη μέρα στο 100απλάσιο της τιμής ως "άρτια και οικοδομήσιμα"?
  Τα 65 εκατομμύρια του Νεονάκη που βρεθήκαν στο λογαριασμό του και τα δήλωνε ως κέρδη από το Χρηματιστήριο την περίοδο που ακόμα και οι επαείωτες του είδους έχαναν?
  Τον Μαλέσιο και λοιπούς υφυπουργούς που διέμεναν τζάμπα σε βίλες Επιχειρηματιών?
  Την "Αττική οδό" που μας βγήκε ο κούκος Αηδόνι και την έφτιαξε ο Μπόμπολας σηκώνοντας την αρχική τιμή τρεις φορές επάνω?
  Το πόρτο Καρράς?
  Την εντελώς ανοργάνωτη είσοδο στην ΟΝΕ με συνέπεια από 01.01.2002 το μπουκαλάκι νερό από 50 δρχ. να κάνει 50 λεπτά (δηλ. 170 δρχ) και οι μισθοί να μένουν στα ίδια?
  Τα ΜΑΤ που έδερναν τα γερόντια έξω από το Μαξίμου?
  Τον κόσμο που πέρασε επιτυχώς την "αδιάφθορη και αδιάβλητη" διαδικασία του ΑΣΕΠ το 1998 για να τους έχει το 2004 που παρέδωσε το κόμμα ακόμα αδιόριστους?

  Τί να πρωτοπροβάλλει ο ΓΑΠ από τα κατορθώματα του πάλαι ποτέ "καταλληλότερου"? Όπως βλέπετε παραπάνω ήτανε τόσα πολλά τα ευεργετήματα του Σημίτη που δεν προλάβαινε ο ΓΑΠ να τα προβάλλει δεόντως όλα...

  Ο Σημίτης ήτανε ΜΑΥΡΟ Κεφάλαιο για τη χώρα και αυτό το ξέρει καλά ο ελληνικός λαός και ειδικά οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ (αν είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους).

  Πάρτε παράδειγμα τον Βενιζέλο όταν διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος. Πήγαινε μιά χαρά ώσπου στάθηκε δίπλα του ο Σημίτης δημόσια.
  Μόλις δήλωσε την υποστήριξή του στο Βενιζέλο ο Σημίτης τον πήρε η κατηφόρα το Βενιζέλο...

 3. Le canard avatar
  Le canard 13/06/2008 08:20:24

  Τα'πες όλα ΦακτορΧ.

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/06/2008 09:52:07

  Όγδοον : Χοντρός και ποδηλάτης έχουν συνεννοηθεί να ξεφτιλίσουν τη Λέσχη Bilderberg, που τέσσερα χρόνια τώρα καλεί συνέχεια τα ψοφομούλαρα, wannabe ηγέτες, Αλογοσκούφη και Διαμαντοπούλου.

  Ένατον : Ο χολερικός Σημίτης σκύλιασε όταν προτάθηκε στον Γιώργο, χαλαρά, να γίνει ο νέος Σολάνα της Ευρώπης, ενώ τον ίδιο ούτε κλητήρα στο Ευρωκοινοβούλιο δεν τον δέχθηκαν, παρότι τα παπαγαλάκια μετά την "αποστρατεία" του είχαν φαγωθεί ότι "τού προτάθηκε υψηλή ευρωπαϊκή θέση".

  Δέκατον : Τι φρονούν για τις εξελίξεις οι δυο καθοριστικοί Αλέξηδες της πολιτικής σκηνής :
  ο σταθμάρχης Παπαχελάς και ο ηγέτης Τσίπρας ;

 5. Factorx avatar
  Factorx 13/06/2008 09:54:31

  Προφήτη, έγραψες πρωί πρωί. Καλά γαλατάς είσαι;

 6. Sergios avatar
  Sergios 13/06/2008 14:11:25

  Αληθινά Κεντρώος πόσο δίκιο έχεις με όλα αυτά που αναφέρεις. Και το χειρότερο να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ως απλός ψηφοφόρος και ο κόσμος να σε βρίζει γι' αυτά που έκαναν οι αλήτες εκσυγχρονιστές.

 7. Swell avatar
  Swell 13/06/2008 17:14:30

  Factorx καλησπέρα, αληθεύει ότι πήγε τηλεοπτικό συνεργείο στο πολιτικό γραφείο ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και δεν βρέθηκε τίποτα από τον εξοπλισμό των 140.000 ευρώ;

 8. Y. avatar
  Y. 13/06/2008 17:17:28

  Πολύ καλό το άρθρο σου. Επικροτώ ειδικά τα 4 και 5.

 9. Swell avatar
  Swell 13/06/2008 17:18:03

  Factorx καλησπέρα, αληθεύει ότι πήγε τηλεοπτικό συνεργείο στο πολιτικό γραφείο TOY ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ 140.000 ΕΥΡΩ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.