#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2011 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δίνουν όλα στη Siemens!

Η... τιμή της Ελλάδας (για την ηθική βλάβη από τις μίζες) κατρακύλησε στα 150.000.000 Ευρώ και η αμαρτωλή η εταιρία ξαναμπαίνει στις δουλειές

[caption id="attachment_135273" align="alignnone" width="580" caption="Ο κ. Παπαδήμος σε παλαιότερη εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ζήμενς στην Ελλάδα"][/caption]

Μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, με τη συνεπικουρία του Ευ. Βενιζέλου, είναι να ικανοποιήσει τα χατίρια της Μέρκελ και του γερμανικού κατεστημένου για τη Siemens. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ο κ. Παπαδήμος, άμα τη επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, ζήτησε να κλείσει η σχετική εκκρεμότητα.

Το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε, λοιπόν, τον κ. Βενιζέλο να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση που είχε ξεκινήσει ο Χ. Παμπούκης προκειμένου να καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, ικανοποιώντας τους Γερμανούς. Το θέμα είχε θέσει ως βασικό ζητούμενο προ μηνών και ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ, ενώ κατά πληροφορίες οι Γερμανοί το προέταξαν ως προϋπόθεση στον κ. Παπαδήμο προτού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο συμβιβασμός εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 200.000.000 ευρώ, με τον κ. Βενιζέλο πάντως να μιλά για 150.000.000, χαρακτηρίζοντας τα υπόλοιπα «ανταποδοτικά», στο πλαίσιο «αναπτυξιακών προγραμμάτων». Σε κάθε περίπτωση το ποσό είναι αστείο για τον γερμανικό κολοσσό, αφού από την άλλη πλευρά θα ξεμπλοκάρουν όλα τα έργα και οι προμήθειες, με πακτωλό δισεκατομμυρίων για τη Siemens, που είχαν παγώσει λόγω του σκανδάλου. Οσο για το σκάνδαλο, όπως είναι γνωστό, όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονταν τελικά τη γλίτωσαν, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς για τις μίζες και τη διαφθορά.

Κατά τα λοιπά, στα... χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου βαδίζει ο κ. Παπαδήμος για την κυβέρνηση. Αφού αρχικά ισχυρίστηκε ότι ήθελε μικρό σχήμα αλλά του προέκυψε... μεγάλο, τώρα φτιάχνει κυβερνητική επιτροπή που είναι... υπουργικό συμβούλιο! Ο... τεχνοκράτης πρωθυπουργός αποδεικνύεται πολιτικάντης ολκής και, αντί για έξι άτομα, όπως άφηνε να διαρρεύσει, βάζει μέσα 17 υπουργούς.

Η ομηρία όμως είναι τέτοια που τον αναγκάζει σε εκ νέου τήρηση ισορροπιών, για να μη στενοχωρήσει τους μεγαλόσχημους του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο παιχνίδι της διαδοχής. Ολες του οι κινήσεις ξυπνούν μνήμες κυβέρνησης Ζολώτα και δίνουν το δικαίωμα σε πολλούς πλέον να μιλούν για ένα μπαλόνι που γρήγορα θα ξεφουσκώσει.

Η κυβερνητική επιτροπή θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της την Τετάρτη, με αντικείμενο ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα του Ευ. Βενιζέλου, που θα περιλαμβάνει τις εκκρεμότητες του πρώτου Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, ενώ ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για τις αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

 "Δημοκρατία"

(Η φωτογραφία πρωτοδημοσιεύτηκε εδώ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. akrovolistis avatar
  akrovolistis 25/11/2011 12:35:35

  Μπράβο στη "Δημοκρατία" που έπιασε εγκαίρως το θέμα. Και δεν πρόκειται μόνο περί "ηθικής βλάβης" αγαπητοί. Μιλάμε για ουσιαστικές απώλειες του ελληνικού δημοσίου, αφού η Ζήμενς με τα λαδώματα αποσπούσε χρυσοφόρα για αυτήν συμβόλαια με προφανή ζημία του ελληνικού δημοσίου. Αυτά πότε και πώς θα αποτιμηθούν;

 2. Πητ avatar
  Πητ 25/11/2011 12:41:36

  Ενώ το να κάθονται κλειστοί σταθμοί του μετρό γιατί τα τρένα λειτουργούν μόνο με συστήματα τις Siemens που οι πολιτικοί κωλώνουν να παραλάβουν είναι καλύτερο; Και τι περιμέναμε να γίνει; Να μας δώσει 5-6 δις η Siemens; Ο χειρότερος συμβιβασμός είναι το καλύτερο δικαστήριο.

  • ΝΑΥΤΗΣ avatar
   ΝΑΥΤΗΣ @ Πητ 25/11/2011 13:18:34

   Σωστός ! Αν και θα κατηγορηθείς ότι τα παίρνεις από τα λαμόγια...
   Μόνο το μετρό να τελειώσει τα κέρδη θα είναι πολλαπλά !
   Οσο για τα σκάνδαλα τα δάκρυα τώρα είναι μόνον υποκριτικά.
   Ας τους βάζαν μέσα όταν είχαν όλα τα στοιχεία (2004), και ας μην τους την χαρίζανε με τις εκλογές.
   Αλλού οι μαγκιές, χορτάσαμε !

 3. juliet avatar
  juliet 25/11/2011 12:49:36

  Μιά φωτό όλα τα λεφτά ....χαρούμενη η παρέα, μοιράσανε τα λεφτά που υπήρχαν και το γλεντάνε και ο Κωστόπουλος ...όλα πληρωμένα.
  Mήπως τελικά η Ζήμενς είναι ο παράδεισος για τους εκλεκτούς;

 4. Θύμιος avatar
  Θύμιος 25/11/2011 12:50:22

  την 9η/11ου/1989 έπεσε η DDR, έκτοτε -και παράλογα- μας προέκυψαν τα κυκλώματα Κόκκαλη*-Dώρας- Βάσως.
  Σήμερα θά ‘πρεπε να ‘χαν πέσει, αντιθέτως λειτουργεί και ο North Stream, αυτή είναι η δυστυχία μας.
  i. Γωνία Νικ. Χριστοφοράκου & Πετρ. Κόκκαλη* , φύτρωσε η Siemens – Intrakom.
  ii. * στο σπίτι του Κόκκαλη (Πετρ.) πέθανε ο Σιάντος, πριν “εξομολογηθεί” στον Ζαχαριάδη που μόλις είχε γυρίσει απ’ το Νταχάου, κι όλα είχαν γίνει “ερήμην” του.
  iii. Ο Ανδρέας Παπανδρέου & ο Γ.Α. Π. ήταν εναντίον τω Τεξάνων: Τζόνσον, Ρήγκαν & Μπούς μόνoν, και όχι των pro AR.AM.CO.: Κένεντυ, Κλίντον, Όμπαμα.
  * Ο αείμνηστος (εκ Λαμίας) Σ. Βεόπουλος, έγραψε κάποτε “το Σφάλμα” –βιβλιοθήκη βουλής-. Χρειάζεται και μια συστημική αντιπολίτευση, να μην αφήσουμε όλο τον κόσμο στον Τσίπρα. Όπως χρειάζονταν, τότε, μιά αστική αντίσταση, τι πάθαμε που αφήσαμε (υπό την αιγίδα των Γερμανών -δες άποψη Α. Στίνα-)* τον κόσμο στους κομμουνιστές;
  *Οι γηραιοί ηγέτες του Κ.Κ.Ε. βρίσκονταν στην φυλακή, και το κόμμα διασπασμένο, απ’ τον Μεταξά. Πως διέφυγαν; (αναρωτιέται ο Α. Στίνας -Ε.Α.Μ. Ε.Λ.Α.Σ. Ο.Π.Λ.Α.-), τον ίδιο τον απελευθέρωσε ο δεσπότης Καρυστίας. Μόνον η Μεταξική αστυνομία ή οι Γερμανοί μπορούσαν να τους απελευθερώσουν. Το στρατηγικό αποτέλεσμα της Αντίστασης ήταν το να μην στασιάσουν τα στρατεύματα κατοχής, που, όμως, οι Ιταλοί πράγματι στασιάσαν. Το στρατηγικό αποτέλεσμα του Γοργοπόταμου, ήταν να υποταχθούν (Ε.Α.Μ. - Ε.Δ.Ε.Σ.) στην Κυβέρνηση της Μέσης Ανατολής.

  • spal avatar
   spal @ Θύμιος 26/11/2011 16:12:01

   Αυτη η κυβερνηση της Μεσης ανατολης τους αποτελειωσε με την συμφωνια της Βαρκιζας. Το λαθος του Αρη ηταν που δεν κατεβηκε στη Βαρκιζα και να τους καθαριζε ολους, δεν θα ημασταν ετσι σημερα.

 5. Ειλωτας avatar
  Ειλωτας 25/11/2011 13:41:19

  Καλα περναν αυτοι, εμεις στεγνωσαμε με τα βαρβαρα φορομπηχτικα μετρα

 6. ANAXAΡΣΙΣ avatar
  ANAXAΡΣΙΣ 25/11/2011 13:43:38

  Καλα τοσο δύσκολο ηταν να κυρήξουν εκπτωτη απο τον ΜΕΤΡΟ την ΖΗΜΕΝΣ λόγω της προηγούμενης συμπεριφοράς της , και να ξανακάνουν τωρα και 2 χρονια που εχουν περάσει τον διαγωνισμό για νεο προμηθευτη?
  Τα λεφτα ειναι πολλα τελικά και τοτε που τα επερνε ο Τσουκατος και οι αλλοι,και τωρα που θα τα παρουν αυτοι που φαινονται οτι θα τα παρουν.
  Πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι η δικαιοσυνη μας ειναι ΤΥΦΛΗ.

  • Πητ avatar
   Πητ @ ANAXAΡΣΙΣ 25/11/2011 14:04:39

   Φίλε μου δεν γίνεται χωρίς την Siemens, είναι θέμα συμβατότητας συστημάτων κι όχι απλώς προμηθευτή. Κι αν δεν κάνω λάθος αφορά το σύνολο του μετρό και όχι μόνο το τμήμα που δεν λειτουργεί.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Πητ 25/11/2011 22:18:08

    Αυτό κι αν είναι σκανδαλώδες! Θες δε θες, να πρέπει εσαεί να προστρέχεις στην Ζήμενς, για κάθε επέκταση του δικτύου. Η παθογένεια αυτή λέγεται «Vendor lock-in» και σε ευνομούμενα κράτη (μη προτεκτοράτα γερμανικά) θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός και διώκεται σύμφωνα με την αντιμονοπωλειακή νομοθεσία.

    h++p://en.wikipedia.org/wiki/Vendor_lock-in

    (Πάντως, σιγά μην ιδρώσει καμιανής Ε.Ε. το αυτί - αυτηνής που κατά τα άλλα την πειράζουνε τα μονοπώλια.)

    Τίνος γερμανοτραφούς πολιτικού νάνου οι υφιστάμενοι επέτρεψαν να αλυσοδεθούμε στην εν λόγω εταιρία; Δεν θα έπρεπε να υπάρξουν συνέπειες γι'αυτούς;

 7. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 25/11/2011 13:52:08

  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΖΑΔΩΡΩΝ

  Μιζούλα τη μιζούλα ανεβαίνει η καταθεσούλα

  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

  Τα εκατοτόσα δις ευρώ που μπαίνουν στο προϋπολογισμό του 2012 ως εγγυήσεις του κράτους για τη βιωσιμότητα των τραπεζών - ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ; - μετά τα αλλεπάλληλα πακέτα διάσωσης των τραπεζών που ξεκίνησαν από την εποχή ΚΚ αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του δημόσιου χρέους της χώρας. Όποιος τα ψηφίζει αυτά τα πακέτα, θα φάει και το τελικό πακέτο από το λαό που όταν αρχίσει να πεθαίνει από τη πείνα θα είναι πολύ γενναιόδωρος.

 8. dem avatar
  dem 25/11/2011 19:52:04

  Και τι θέλατε δηλαδή; Το μετρό να μην τελειώσει ποτε; ήδη έχει βρυκολακιάσει.

 9. Μουργος ξανά avatar
  Μουργος ξανά 25/11/2011 21:18:04

  Ωραία φωτογραφία
  Πίσω απο τον πρωθυπουργό η κυρία Μαυριδη με το σύζυγο Μαυριδη να χασκογελάει με το Σκαρπέλη του ΟΤΕ
  Και τελικά αναρωτιέται κανείς?
  Τσιπα zero!!!
  Ο σκαρπέλης ακόμα και αυτός θα βγει λάδι
  Θα προφασιστουν καμία ΣΚΠ (σκλήρυνση κατα πλάκας) και θα απολαύσει και αυτός τα δεδουλευμένα του...
  Αντώνη Σαμαρα ξυπνα
  Μην τους κανεις και εδώ τη χάρη για κάποιους παλιό σταθμούς που δε λειτουργούν και ταχα μου ταχα μου πρέπει να λειτουργήσουν!!!
  Όχι για 200•000•000 ψωρο εκατομμύρια που θα τα συμψηφισουν με οφειλές απο έργα του αμαρτωλου παρελθόντος και δε θα πάρει τίποτα πίσω η χώρα μου
  Ο Βενιζέλος τα έχει συμφωνήσει μήνες τώρα απλά περίμεναν το οικουμενικό σχήμα για να μας το σερβίρουν και αυτο

 10. jctergal avatar
  jctergal 25/11/2011 21:26:48

  Αφού έβαλαν την Siemens να τελειώσει το μετρό, επ ευκαιρία δεν βάζουν κ τον Κοσκωτά (τώρα που βγήκα από τη φυλακή) να αναλάβει την τράπεζα της Ελλάδας. Του κόψαμε το έργο του ανθρώπου στην μέση, σαν δεν ντρεπόμαστε.

  Πάντως είναι απίστευτο, η Siemens έχει αποδεδειγμένα κλέψει μερικά δις από το Ελληνικό κράτος, δεν θα τιμωρηθεί ποτέ κανένας.

  Ούτε αυτοί που τα δώσανε, ούτε αυτοί που τα πήρανε.

  Προτεκτοράτο 100%.

 11. Vtheod avatar
  Vtheod 25/11/2011 21:50:45

  Πως θα φάει ο Σκαρπέλης τα 8 μύρια και ο Τσουκάτος μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα δικαιωθούν???

 12. Pluto avatar
  Pluto 26/11/2011 03:55:27

  Μήπως θα έπρεπε οι Υπουργοί που προέρχονται από τη ΝΔ να είχαν αντιδράσει στο Υπουργικό Συμβούλιο;;;
  Μήπως θα πρέπει οι βουλευτές της ΝΔ να ελέγξουν,για το θέμα, την κυβέρνηση στη Βουλή;;Εν τάξει, δεν περιμένω από Κούλη- Μίλτο-Αρη αλλά υπάρχουν καί ακέραιοι στους 9ο...
  Ελεος....

 13. MOURGOS AIDIASMENOS+EXALLOS avatar
  MOURGOS AIDIASMENOS+EXALLOS 26/11/2011 16:57:47

  ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΝΙΚΟΛΑΚΕΑ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
  ΕΛΕΟΣ
  ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ Μ... ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ?
  ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΝΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ ΑΝΕΧΛΟΤΗΤΟ ΣΤΗ ΣΗΜΕΝΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
  ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΡΚΕΛ
  ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!
  ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ ΕΥΠΕΠΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΙΚΕ...
  SIC...

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/11/2011 21:45:58

  Η μύτη μου εμένα μου λέει ότι "τα υπόλοιπα «ανταποδοτικά», στο πλαίσιο «αναπτυξιακών προγραμμάτων»" θα είναι κάτι έξυπνα δίκτυα και άλλες πρασινάδες που προβθούν στα νησιά. Αντί να μας πληρώσουν για την ζημιά θα μας χρεώσουν τιμές λιανικής για πειραματικές σαβούρες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.