Τα γυρίζει τώρα ο Πανούσης!
03/04/2015 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα γυρίζει τώρα ο Πανούσης!

Παρά την προσπάθεια του κ. Πανούση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έχει ήδη δημιουργηθεί το πρώτο σοβαρό ρήγμα στην κυβέρνηση.

Φαίνεται ότι του τραβήξαν τ’ αυτί από το Μαξίμου, του Γ. Πανούση, μετά από τον σάλο που προκλήθηκε με το άρθρο του για την «Αριστερά του τίποτα».

Σε νέα δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει πως στηρίζει την κυβέρνηση και όλα τα άλλα είναι διαστρέβλωση. Συγκεκριμένα τονίζει : «Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον Πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις.»

Παράλληλα, κύκλοι του υπουργού διαρρέουν ότι η παρέμβαση Πανούση έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, ενώ επισημαίνουν ότι “ο κ. Πανούσης δεν αναφερόταν σε άλλα κυβερνητικά στελέχη”.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μαξίμου παρείχε στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό, καθώς από το κυβερνητικό επιτελείο διαμηνυόταν ότι «οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν»/

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι το προφίλ της κυβέρνησης υπέστη τεράστια ζημιά και προσπαθούν τώρα να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ωστόσο, όπως γράφαμε προηγουμένως, έστω και αργά ο κ. Πανούσης μίλησε ορθώς και γι' αυτό αποδοκιμάστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε τα αυτονόητα αν και κατήγγειλε την κυβέρνηση των μπαχαλάκηδων, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στον κ. Τσίπρα και την παρέα των τζάμπα επαναστατών που έχουν αγκαλιάσει τους κουκουλοφόρους.

«Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι ''καθαρόαιμοι'' την ''αριστερή Αστυνομία''. Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Και αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;» λέει στο άρθρο του ο κ. Πανούσης. Ό,τι δηλαδή λέγαμε εμείς τόσες ημέρες, ό,τι είπε και ο Σαμαράς στη Βουλή. Και συνεχίζει:

«Πρέπει να συνεννοηθούμε και ν' αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωπο «χωρίς πρόσωπο». Αριστερά, και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη ( δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» -sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική πράξη (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δε τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών, πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι» αριστεροί (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των γνήσιων»...

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνόμοι από κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιον ελέγχονται;

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ψευτοεπαναστάτες αποδοκίμασαν τον Γ.Πανούση με πρώτο τον Νίκο Φίλη. «Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών», τόνισε.

Εκτίμησε δε, ότι, τα όσα αναφέρονται στο άρθρο δεν περιγράφουν την κυβερνώσα παράταξη, καθώς όπως είπε «εμείς δεν είμαστε Αριστερά του Τίποτα». Σιγά τ' αυγά κ. Βουλευτά. Του τίποτα και του μηδέν είστε και όταν κάποιος σας το λέει σας πειράζει.

Όμως, η ουσία είναι μία: Δεν μπορεί να καίγεται ο τόπος και να κάνουν κουμάντο οι αναρχικοί και οι λαθρομετανάστες. Δεν μπορεί να διαλύεται η δημοκρατία και η κάθε Ζωή να κάνει ότι δεν βλέπει. Δεν μπορεί να είναι αφοπλισμένοι οι αστυνομικοί σε κακουργήματα που διαπράττονται εντός κι εκτός πανεπιστημίων.

Και παρά την προσπάθεια του κ. Πανούση να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έχει ήδη δημιουργηθεί το πρώτο σοβαρό ρήγμα στην κυβέρνηση.

Τι είχε δηλώσει η ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το σημερινό άρθρο του κ. Πανούση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κραυγή αγωνίας του κ. Πανούση, σήμερα, είναι εύστοχη, γιατί ονοματίζει αυτό που ζούμε ως «Αριστερά του Τίποτα»!

Είναι έντιμη γιατί τολμά, να πει, αυτό που εμείς λέμε από χρόνια: ότι «είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους»!

Και έχει δίκιο, όταν καταδικάζει τους «καθαρόαιμους αριστερούς», που θεωρούν «φασιστικό» και «χυδαίο» ό,τι δεν τους αρέσει.

Αυτό ακριβώς έκαναν οι σύντροφοί του χθες, όταν η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια ασφάλεια επί των ημερών τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παράξενος avatar
  Παράξενος 03/04/2015 12:14:55

  Για τους ντόπιους επαναστάτες, τους οποίους στηρίζει εδώ και χρόνια το σύριζα, "τρόμος είναι ο νόμος" και "φασισμός η ελευθερία έκφρασης" (από αφίσες στο κέντρο της Αθήνας). Αν ο Πανούσης εννοεί αυτά που έγραψε τότε τι δουλειά έχει στο μηδενιστικό σύριζα; Δεν έχει αντιληφθεί ότι μόνη αξία αυτών των ανθρώπων είναι η κατάργηση κάθε αξίας;

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 03/04/2015 12:25:00

  Αν φύγει ο Πανούσης, η κυβέρνηση αυτή θα γίνει ακόμη φτωχότερη. Δεν είναι που δεν είναι και πολύ σόι, αυτός ο άνθρωπος τουλάχιστον είχε κάποιες υγιείς απόψεις. Επίσης, αν φύγει ο Πανούσης μετά θα αρχίσει το πουλόβερ να ξηλώνεται πολύ γρήγορα. Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Θα ξεσαλώσουν μετά οι πάντες. Αλλά και αν δεν φύγει, το να είναι ανεκτές τέτοιες σοβαρές διαφωνίες, σημαίνει ότι μπορεί τελικά ο καθένας να κάνει ή να λέει ό,τι θέλει, να ασχολείται ο Τσίπρας προσωπικά ακόμη και με λεπτομέρειες, και τελικά να εκφυλιστεί η κυβέρνηση αυτή ως σύνολο πολύ γρηγορότερα από όσο θα περιμέναμε. Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να τείνει ήδη να τους βαρεθεί. Δεν θεωρώ πολύ αξιόπιστη αυτή μου την εντύπωση, διότι εγώ έτσι κι αλλιώς δεν τους γουστάρω, αλλά μεταφέρω σε κάθε περίπτωση προς το φόρουμ αυτή την εντύπωσή μου.

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 03/04/2015 14:40:08

   ....θα αρχίσει το πουλόβερ να ξηλώνεται πολύ γρήγορα... Απο το στομα σου και στου Θεου το αυτι Διογενη

 3. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 03/04/2015 12:43:45

  @ Διογένη , συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ως προς το ζήτημα Πανούση . Σε οτι αφορά την στάση του κόσμου , από συζητήσεις με ανθρώπους που δεν είταν αρνητικοί όπως εγώ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ , διαπιστώνω οτι ο κόσμος σε λίγο θα χρειάζεται ......ντραμαμίνες από την ζαλάδα που τους προκαλούν οι παλινωδίες της Κυβέρνησης . Και βέβαια μια κλιμακούμενη ανησυχία για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει . Γιατι τώρα όλοι είναι βέβαιοι οτι τα νταηλίκια έχουν ανεβάσει τον λογαριασμό τον οποίον θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι ....

 4. airman avatar
  airman 03/04/2015 13:01:03

  Άργησε χρακτηριστικά να το αντιληφθεί! Και τώρα τί κ. Πανούση;

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/04/2015 13:49:31

  Α.Γεωργιάδης στο twitter: ''Να είσαι ο Πανούσης και να στη λέει η Ραχήλ.Μή σου τύχει...''

 6. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 03/04/2015 14:06:41

  Η "ακροδεξιά" του Σύριζα. Τι διαφορετικό είπε ο Αντώνης Σαμαράς και τον είπαν ακροδεξιό;

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 03/04/2015 14:59:16

  Όντως , δριμεία κριτική , αλλά αν πραγματικά τα εννοεί , θα έπρεπε να προχωρήσει και κάτι πιο καθοριστικό : τη παραίτησή του . Δεν γίνεται να υποστηρίζεις τέτοιες θέσεις και ταυτοχρόνως , είτε να κάνεις το αντίθετο , είτε να περιορίζεσαι σε ρόλο κομπάρσου , όντας υπουργός . Όσο αυτό δεν γίνεται , η κριτική του αποδυναμώνεται σε επίπεδο απλής εκτόνωσης , ( η οποία , ενδεχομένως , να έχει και κάποιας μορφής ιδιοτέλεια ), που αφού αυτή επέλθει, συνεχίζουμε ως έχει , γιατί η εξουσία είναι πολύ γλυκιά .

 8. BΕΝΙΑ avatar
  BΕΝΙΑ 03/04/2015 18:27:22

  Ρωτώ το κ.Πανούση: Είχατε ανάγκη να πολιτευτείτε? Είχατε ανάγκη αναγνώρισης? Μπορούσατε να προσφέρετε μέσα απο το επιστημονικό σας έργο ,που σας άκουγε κάποιος και δεχόταν ότι λέγατε!!! Να καυτηριάζετε τα κακώς κείμενα της δήθεν αριστερής κυβέρνησης, χωρίς να σας λογοκρίνουν!! Καταδέχεστε και σας κάνουν κριτική ,άνθρωποι που μόνο την τσέπη τους σκέφτηκαν,όταν θα γίνουν εξουσία? Εγω θα ντρεπόμουν να είμαι υπό τους!!!! Το λάθος το δικός σας,επίσης είναι,ότι πείσατε τον κ.Κουβέλη που ήταν ο πρόεδρός σας,να μην ψηφίσετε γιά Πρόεδρο Δημοκρατίας ,με αποτέλεσμα,σήμερα να,φοβόμαστε για το μέλλον της χώρας ,με τους δήθεν αριστερούς. Εγώ δε,θα το πάω και παραπέρα,ότι σας είχαν τάξει υπουργηλίκι οι Συριζαίοι, γιαυτό μην ψηφίζοντας Πρόεδρο,η φιλοδοξία σας ,θα γινόταν πραγματικότητα!!!

 9. δημης avatar
  δημης 03/04/2015 21:24:59

  Και..παϊδάκια νάτανε τα έχει κάψει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.