#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/12/2010 08:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα «γουρουνάκια» πάνε απο το κακό στο χειρότεροΈνα βήμα πιο κοντά στη διάλυση της Ευρώπης, με βασική ευθύνη της Γερμανίας, θα έχει γίνει πολύ σύντομα όταν και θα πάρει η Ισπανία σειρά στον μηχανισμό στήριξης. Τα ύπουλα παιχνίδια που παίζουν οι αγορές τόσους μήνες στην Ελλάδα φαίνεται ότι θα χτυπήσουν και τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο, κάτι που σημαίνει ότι αρχίζει και σχηματοποιείται η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων.

Η Moody’s προτίθεται να υποβαθμίσει την ισπανική οικονομία ανοίγοντάς της το δρόμο για προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης. Φυσικά προηγείται η Πορτογαλία, αλλά το γεγονός ότι χτυπάνε οι αγορές ήδη το ισχυρότερο από τα «γουρουνάκια» αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει να γίνει.
Η επόμενη Σύνοδος κορυφής είναι εξαιρετικά κρίσιμη διότι εκεί θα διαφανούν οι προθέσεις Γάλλων και Γερμανών. Αν θα θελήσουν να σώσουν την Ευρώπη τότε θα μπουν στο τραπέζι θέματα όπως το ευρω-ομόλογο. Αν όχι τότε θα συζητηθεί μονάχα ο μηχανισμός στήριξης με τη συμμετοχή των ιδιωτών, γεγονός που αποτελεί καταστροφή για τα οικονομικά αδύναμα κράτη.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και αρκεί να «σκοντάψει» η Ευρώπη για να πέσει η χώρα μας στο γκρεμό, ήτοι στην αναδιάρθρωση χρέους.

Παρ’ ότι η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά διατείνεται ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνει, ίσως μέχρι το Μάρτιο να χρειαστούν κι άλλα που θα γονατίσουν ολοκληρωτικά τον κόσμο. Όμως, αν «σκάσει» και η οικονομία της Ισπανίας τότε έρχεται και η σειρά της Ιταλίας, οπότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η διάλυση της ΕΕ στα εξ ων συνετέθη.

Δε θα πρέπει λοιπόν με πετσοκομμένους τους μισθούς μας μέσα στο 2011 να γνωρίσουμε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια καθώς μια αναδιάρθρωση χρέους θα ήταν ότι χειρότερο αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό ίσως κάποιοι που μυρίζονται τις εξελίξεις έχουν αρχίσει να βγάζουν ρευστό στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί περί τα 30 δις ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χ.... avatar
  χ.... 16/12/2010 08:31:22

  καλο θα ηταν να μην επαναλαμβανετε αυτο που κανουν οι Γερμανοι και αναφερονται στα γουρουνια

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/12/2010 08:48:03

  Τόν τελευταίο καιρό παιδεύομαι να καταλάβω την διαφορά μεταξύ αλήθειας και διαχείρισης της αλήθειας. Το δεύτερο είναι δυσκολότερο από το πρώτο.

  Τι είναι η ΕΕ; Πέρα από την δυνατότητα εύκολης μετανάστευσης για δουλειά και ψώνια, είναι η παροχή στοχευμένων επιδοτήσεων και η έμμεση εγγύηση για παροχή δανείων, σε σκληρό νόμισμο. Τα λεφτά αυτά από την μεριά αυτών που τα δίνουν έχουν κάποια "σκοπιμότητα", που σε περίληψη είναι να τονώσουν την εξαγωγική οικονομική δραστηριότητα των Βόρειων χωρών, φτιάχνοντας υποδομές και ενθαρρύνοντας κατανάλωση στις Νότιες. Φυσικά οι κάτοικοι των Νοτίων το καρπούνται ανάλογα με τα μυαλά που κουβαλάνε οι Νότιοι άνθρωποι... αλλά και αυτό προβλέψιμο δεν ήταν;

  Η Ελλάδα είναι πια τέτοιο κλασσικό παράδειγμα, που δεν χρειάζεται επανάληψη του τί έχει γίνει.

  Σήμερα:

  ή θα μας χαρίσουν τα χρέη γράφοντας ζημιές (αποκλείται να το κάνουν οικειοθελώς)
  ή θα τα χάσουν (αν εμείς το ξεκινήσουμε),
  ή θα μοιραστούνε οι πάντες την ζημιά (αν τυπώσουν και πληθωρίσουν),
  ή θα κάνουν ότι κάνουν τώρα με την βοήθεια του ΓΑΠ (θα απομυζήσουν και θα απομυζούν ο,τι κουνιέται)

  Η νομοτελειακή εξέλιξη των πραγμάτων εξαρτάται από το μέγεθος της Νότιας τρύπας, και τις προθέσεις του Βόρειου θησαυροφύλακα, της Bundesbank. Και τα παζάρια Busdesbank με τις 3-4 μεγάλες βιομηχανίες. Και από την αδυναμία πρωτοβουλιών από τον Νότο. Και φυσικά από τις παρεμβολές εξωτερικών δυνάμεων (Αμερική, Κίνα, Ρωσία) στο ενδοευρωπαϊκό παιχνίδι, κάθε μία με δικιά της ατζέντα. Αυτά για τους ξένους.

  Εμείς, όπως το είχε πει κάποιος της εδώ μόνιμης παρέας, πολύ εύστοχα, είμαστε από ευρωλιγούρηδες σε ευρωζητιάνοι, από την κορυφή, μέχρι τα νύχια, και μην ξεχνάμε: Λάδωσαν τους πολτικούς μας, και χάϊδεψαν τους επιχειρηματίες μας για να αναγκαζόμαστε να είμαστε ευρωλιγούρηδες και ευρωζητιάνοι.

  Το πρακτέο για την Ελλάδα; Αυτό είναι το αντικείμενο του δημοψηφίσματος. Και η τίμια διαμόρφωση του ερωτήματος, είναι η μόνη πολιτική που θα ήθελα να ακούω αν όχι από τον Δεκέμβριο του 2008, από εδώ και πέρα. Και την απάντηση από τον κόσμο, αφού του ειπωθούν οι συνέπειες.

  ΥΓ: Θα σας πω την έκβαση τής Συνόδου: Εμείς θα ευρωζητιανεύουμε, και εκείνοι θα ισορροπούν τα ανταλλάγματα που θα πάρουν και το κόστος τους. Και θα τρενάρουν για να προλάβουν να πάρουν περισσότερα. ΔΕΝ είναι "Έθνη", τράπεζες είναι. Ούτε καν βιομηχανίες... βιομηχανία που εξάγει χωρίς να μπορεί να εισπράξει,κλείνει.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 16/12/2010 12:44:19

   *Η αξιολόγηση aa1 της Ισπανίας μπήκε σε αναθεώρηση από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, για πιθανή υποβάθμιση, λόγω των αμφιβολιών που προκύπτουν από το αυξημένο χρέος της χώρας.

   *Προειδοποίηση ότι θα υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου το προσεχές εξάμηνο, αν συνεχιστεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, εξέδωσε η S&P. Στη σχετική ανακοίνωση οι αναλυτές της S&P εντοπίζουν κινδύνους στην ευρύτερη δημοσιονομική στάση του Βελγίου και αμφιβάλλουν αν θα επιτευχθεί ο στόχος για δημοσιονομικό έλλειμμα 4,1% του ΑΕΠ το 2011.

   *Η Κομισιόν θα υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων στα 7,5 χρόνια, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν.

   ΠΠ

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/12/2010 16:29:02

    οι οίκοι αξιολόγησης χρησιμοποιούμενοι ώς Navy Seals - εμπροσθοφυλακές για προετοιμασία εχθρικού εδάφους στον πόλεμο των νομισμάτων.

 3. enianos avatar
  enianos 16/12/2010 09:14:58

  Λογικά, την τελευταία ώρα θα κόψουν χρήμα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ enianos 16/12/2010 09:22:09

   Λογικά, από την δικιά μας σκοπιά, ναι. Απο την θεωρητική σκοπιά της "διεθνούς ανταγωνιστικότητας" ναι. Αλλά... (και οι αγορές δεν το "βλέπουν" ακόμα)

   • ataktos avatar
    ataktos @ archaeopteryx 16/12/2010 10:53:57

    εκεί στο κοινοβούλιο ..να τους κλείσουν για 1..2..3..4.. χρόνια ..να ομολογήσουν και το γάλα της μάνας τους που .. έκλεψαν

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ enianos 16/12/2010 16:50:50

   Επαναλαμβάνω προηγούμενη πεποίθσή μου ότι, οι Γερμανοί κλπ Βόρειοι, μάλλον και οι Γάλλοι, επενδύουν μέχρι και αποδεκτή απώλεια ανταγωνιστικότητος για να βγάλουν τα δολλάρια από τα απανταχού του κόσμου σεντούκια και να βάλουν στη θέση τους τα Ευρώ. Τότε θα κόψουμε ΠΟΛΥ χαρτί-χρήμα, χωρίς να υποτιμήσουμε την αξία του Ευρώ. ΚΑΙ θα πλουτίσουμε ΚΑΙ δεν θα αλλάξει το πραγματικό εξωτερικό μας χρέος. Βέβαια, μέχρι τότε, όλοι αυτοί πρέπει να "τσοντάρουν" στην προς τα έξω μέτρια ανταγωνιστικότητά τους τον οβολό των ξεβράκωτων "γουρουνιών" της Ευρωζώνης.
   Αυτοί αισθάνονται ότι αντέχουν μέχρι τότε. Εμείς;

 4. Νίκος avatar
  Νίκος 16/12/2010 09:25:38

  Καλημέρα,
  Αρχαίε, προβλέπω ότι θα κάνουν το τελευταίο. Τα 3 πρώτα προυποθέτουν κοινή οικονομική πολιτική, πράγμα που αντίκειται στις όλο και πιο εντεινόμενες εθνικές πολιτικές. Δεν υπάρχει Ευρώπη, νοούμενη ως ΚΟΙΝΗ κρατική συνισταμένη. Απορώ γιατί οι της αλήτ μας το αγνοούσαν ή το υπέτασσαν στις ατομικές τους μόνο επιδιώξεις με αποτέλεσμα να χαντακώσουν την Ελλάδα.

  Μία λύση αποτελεί η επαναφορά της δραχμής αλλα με τι αντιτοιμο! Το επιλεγόμενο "κούρεμα" πιστεύω ότι θα είναι πιο επιζήμιο γιατί θα συνοδεύεται απο εθνικές υποχωρήσεις που θα υποσκάψουν και άλλο την -όποια διασωζώμενη- διεθνή θέση του Ελλαδικού κράτους. Δλδ, οι γεωπολιτικές πιέσεις, ακόμα και απο τα ΗΠΑτοβοηθούμενα Σκόπια θα ενταθούν.

  Τελικά ο Ροθτσαϊλντ έιχε δίκιο: "Αφήστε με να ελεγχω το νόμισμα ενός κρατους και κάντε όσους νόμους θελετε". Σοφόν το σαφές.

 5. man8os avatar
  man8os 16/12/2010 11:07:27

  First we take Rome, then Paris and lastly Berlin. As in WW2.

 6. neotera avatar
  neotera 16/12/2010 11:19:04

  Δεν καταλαβαίνω την πρώτη φράση. Τα "υπουλα παιχνίδια των αγορών" ευθύνονται για τη διάλυση της ευρωζώνης και το χάλι μας, ή η Γερμανία ? Για κάποιον που στοιχειωδως κρίνει όσα διαβάζει είναι σαν να λες "εμείς είμαστε με τα ύπουλα παιχνιδια τα οποία προς θεού δεν πρέπει να πάψουν" ! ... ))
  Και στη συνέχεια το ανοσιούργημα της ενσωματωμενης δημοσιογραφίας είναι σαν να λέει "ω τι χαρά, τι χαρά, θα τσακωθούν οι γαλλοι με τους γερμανούς". Από τον εκόνομιστ είναι μεταφρασμένο ?

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ neotera 16/12/2010 11:41:58

   μην υποτιμάς τι παίζεται και δεν παίζεται, και ο Ορουελ το αποτύπωσε καλύτερα από οποιονδήποτε.

   Για το χάλι μας φταίνε πολλά και διάφορα, να μην γραφω σεντόνια, αλλά από το 1990 αγοράστηκαν πολιτικοί για να φτάσουμε εδώ. Δεν τους αγόρασα εγώ. Και πριν το 90 γινόταν αυτό, και σκέψου, ΓΙΑΤΙ είναι έτσι; Ποιοί το κάνουν; Με τι συμφέροντα ο καθε ένας;

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 16/12/2010 12:45:34

    και το ανεκδοτο της ημερας !
    *Να πιέσει τις Τράπεζες να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κι αν οι μέτοχοι δεν το πράξουν, να τις εξωθήσει να προσφύγουν άμεσα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προέτρεψε την κυβέρνηση ο καθηγητής του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών Ιω. Στουρνάρας, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών
    (ΙΟΒΕ).

    ΠΠ

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/12/2010 12:49:39

     αυτή και μόνο η δήλωσει αποκαλύπτει την διαστροφή. Που ξανακούστηκε όταν ένα παγωτατζίδικο πέφτειέ ξω να προσφεύγει στον ...Θεό; Να πάτε να τα βρείτε με τον άλλο παγωτατζή βρε άχρηστοι, πάιξατε, χάσατε, τα καλά στοιχεία παθητικού και ενεργητικού στον γείτονα και συγγνώμη για την ενόχληση.

     Π-Π το συλλαμβάνεις το έγκλημα που περνάμε;

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 16/12/2010 13:02:06

      μωρε το συλαμβανω..!! γ αυτο τα βαζω !! να το συλλαβουν και οι υπολοιποι.
      Ο νομος του Λυντς.

      Ακουω επισης τα προστιμα για τα πρασινα σπιτια και την ενεργειακη επαρκεια.... και φουντωνω!! ποιος αποφασισε? γιατι?

      Εχω και μια ερωτηση. Τα $$ απο τα προστιμα CO2 - παγκοσμια, που πανε?????????????????

      Θα επανελθω !

      ΠΠ

     • Dal avatar
      Dal @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/12/2010 14:42:13

      Καλά ο Στουρνάρας είναι και μεγάλος οικονομολόγος. Προέβλεπε το 2008 ότι στο τέλος του 2009 θα βγούμε από την κρίση, και φέτος το καλοκαίρι ότι η ύφεση θα είναι λιγότερη από 3,5%.
      Μιλάμε για μεγάλο μυαλό!!!.

     • Enzo avatar
      Enzo @ Dal 17/12/2010 12:27:30

      απο το επωνυμο του καταλαβαινεις...
      δεν βγαινουν τυχαια αυτα.

 7. popolaros avatar
  popolaros 16/12/2010 11:34:44

  Τέτοια ευκαιρία με τον Jeffrey δύσκολα θα τους ξαναβρεθεί.
  Θα κοιτάξουν να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν, όσο φτηνότερα γίνεται.
  "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΛΥΣΗΣ" λένε οι ταμπέλες στα καταστήματα που πάνε για κλείσιμο.

  Όσο για τον Ελληνικό λαό και την περιβόητη Ευρωπαική αλληλεγύη...σαν να τους ακούω να λένε.
  Έλληνες εσείς τον ψηφίσατε, εμείς θα πληρώσουμε το marble??
  Πριτςς

 8. enianos avatar
  enianos 16/12/2010 11:50:55

  Η Ελληνική δυσπραγία έχει αντίκτυπο και σε αγορές χωρών, από όπου εισάγαμε πληθώρα προϊόντων, ειδικά της Ιταλίας σε οικοδομικά υλικά . Κάποιοι χάσανε έναν πολύ καλό πελάτη!

 9. sawas avatar
  sawas 16/12/2010 12:30:49

  Να πάρουμε την κατάσταση από την αρχή και να κάνουμε μερικές υποθέσεις εργασίας.

  Θεωρώ πως με αφορμή την στεγαστική φούσκα των ΗΠΑ το πρόβλημα μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο μέσο της σύνδεσης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος (αγορά χρεογράφων κτλ.)

  Παράλληλα υπάρχει πρόθεση από πολλές χώρες (Κινά, Βραζιλία, Ιράν, Ρωσία κα.) για αλλαγή του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.
  H**p://en.wikipedia.org/wiki/Reserve_currency
  H**p://en.wikipedia.org/wiki/Special_Drawing_Rights
  H**p://www.chinadaily.com.cn/china/2010-11/24/content_11599087.htm

  Είναι μια περίπτωση που δεν συμφέρει της ΗΠΑ όποτε κάνει ότι μπορεί να υποθηκεύσει το επόμενο στην σειρά νόμισμα (ευρώ) ώστε να αποθαρρύνει χώρες που πρόκειται να το σκεφτούν.
  H**p://www.antinews.gr/?p=75074

  Ο τρόπος είναι γνωστός (S&P, Moodys, Fitch και λοιπά οικονομολογοπαπαγαλακια) και οι λόγοι όλο και πιο απίθανοι!!!

  Ελλάδα για το χρέος της!!! (δες το χρέος Λουξεμβούργου) (h**p://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt),
  Βέλγιο για την ακυβερνησία της!!! (h**p://www.antinews.gr/?p=76080), Πορτογαλία (h**p://www.antinews.gr/?p=74414)
  Ισπανία (h**p://www.antinews.gr/?p=76293)

  Σκεφτείτε πως η υποβάθμιση της Ιρλανδίας έγινε (2 επίπεδα αν θυμάμαι καλά) μετά την τραπεζική φούσκα…….ότι νάνε δηλαδή!!! (προηγήθηκε και μια τον Αύγουστο 2010)

  Από ένα σημείο και μετά λειτουργεί η πρόβλεψη σαν αυτοεκπληρουμενη προφητεία

  Την στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει μπροστά (ξεμπροστιάζεται με βοηθό τον ΓΑΠ) παίζεται το σενάριο αποβολής της από το ευρώ. Μια χώρα, την αντέχει το σύστημα, αλλά το έργο δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Οι Γερμανοί άργησαν να καταλάβουν πως δεν είναι μόνο μια χώρα πλέον στόχος, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη.

  Στο σημείο αυτό έρχεται το Μνημόνιο 1 (να ναι καλά τα σαΐνια με τα πιστόλια). Αυτό έχει και παράπλευρες απώλειες (υποσημείωση ακινήτου) όπου θα χαρούν όσοι/όσες βιομηχανίες έχουν χρήμα. Θα αρχίσει το εθνικό ξεπούλημα και θα αγοράζουν μισοτιμής.

  Η Γερμανία άρχισε (αργά) να συνειδητοποιεί ότι ενδεχόμενο Ντόμινο χρεοκοπιών θα χτυπήσει και την δικια της οικονομία.
  Εδώ είναι λογικό να θέλει να προασπίσει (πρώτα) τα δικά της συμφέροντα (όχι όπως οι δικοί μας φωστήρες) και στον βαθμό που ταυτίζονται με τα Ευρωπαϊκά να στηρίζει (πλέον) την Ευρώπη.

  Η θέση της (με την Γαλλία) να συμμετέχουν και οι ιδιώτες στην χασουρα είναι λογική (μακροπρόθεσμα). Από την άλλη, οι ιδιώτες (τράπεζες, funds, κτλ) μόνο μ@λ@λες δεν είναι να βάλουν αυτοί το χέρι στην τσέπη (δες Ιρλανδια).

  Τα δικά μας ταλέντα (ΓΑΠ – ΣΑΜΑΡΑΣ) βλέπουν κοντόφθαλμα η εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιωτών (παίζει και η πολιτική μπλόφα, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος).

  Το θέμα τώρα είναι να δούμε ποιος θα αναλάβει το χρέος μας (και το ευρωπαϊκό). Θα είναι ιδιώτες εγχώριοι και υπερατλαντικοί ή η Ευρώπη (βλέπε Γερμανία)????

  Αν είναι οι ιδιώτες, θα κοπεί πληθωριστικό χρήμα.

  Αν είναι η Ευρώπη, θα κοπεί χρήμα με προϋποθέσεις (συμμέτοχη ιδιωτών, οικονομικός ευρωπαϊκός έλεγχος).

  Μεικτή λύση?

  Η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό της και να ανεξαρτητοποιηθεί από τις υπερατλαντικές ορέξεις.  PS: συγγνώμη προκαταβολικά για το σεντόνι

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ sawas 16/12/2010 13:11:37

   μια χαρα ειναι το σεντονι σου !!
   θυμαμαι τον ΓΑΠ στο Καστελοριζο.... και θελω να του ραψουμε ενα σαβανο... κατι σε πρασινο !

   ΠΠ

   • sawas avatar
    sawas @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/12/2010 13:21:31

    Εναλλακτικά μανδύες με δέσιμο μπροστά….

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ sawas 16/12/2010 13:27:27

   πράγματι μια χαρά το σεντόνι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ήξερε η Γερμανία το διάγραμμα που δείχνει τις αλληλοεξαρτήσεις και το ντόμινο..τι στην ευχή... Και στην Ελλάδος το ήξερα, η Bundesbank δεν θα το ήξερε;

   Όσο για τα συμφέροντα των ιδιωτών, να στο απομυθοποιήσω. Οι μικροί ιδιώτες τρέμουν για το ψωμάκι τους. Οι μεγάλοι, λένε από το 1990κάτι ότι ζουμε καλύτερα από ότι παραγουμε κατά 30% και το απολαμβάνουν ( βγάλε συμπέρασμα). Οι πολύ μεγάλοι διαβαθμίζονται ανάλογα από το πόσο κρατικοδίαιτοι είναι. Αλλά και οι μη κρατικοδίατοι, εδώ ζούνε, εδώ πουλάνε.

   Αν πάρεις κάθε δείγμα "πλούτου" (αυτοκίνητα, σπίτια, κότερα, εξοχικά) μεταξύ 1990 και 2008 και δεις την Ελλάδα τότε και την Ελλάδα σήμερα, να τες οι πιέσεις που τρώνε οι πολιτικοί. Και να και αυτοί είναι μέρος του νεοπλουτισμού, καταλαβαίνεις τι άποψη έχουν.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 16/12/2010 13:28:07

    ήξεραΝ (δεν είμαι στην Ελλάδος)

   • sawas avatar
    sawas @ archaeopteryx 16/12/2010 14:03:12

    Μόνο ο Mr Deutsche Bank κατάλαβε το μέγεθος όταν συναντήθηκε με τον ΓΑΠ.

    Για τα μικρά ψάρια (μικρούς ιδιώτες) δεν αναφέρθηκα διότι δεν αποτελούν (όπως και η αφεντιά μου) τίποτα άλλο παρά μόνο στατιστικό μέγεθος.

    Η μεγάλοι αν δεν έβγαλαν κεφάλαια έξω μάλλον δεν αξίζουν τον όρο μεγάλοι!!!!

    Οι πολύ μεγάλοι (h**p://www.marketwatch.com/tools/mutualfunds/top25largestfunds.asp)
    κάνουν το παιχνίδι και δεν τους ενδιαφέρει αν παράγεις η όχι. Έχεις, δεν έχεις να φας, αυτοί θα ποντάρουν ………………και μάλλον θα κερδίσουν!!!!

    Όσο αναφορά την περίοδο 1990-2010 (και από το 1980) έχεις δίκιο….. το μεγαλύτερο μέρος το προβλήματος μας, είναι η νοοτροπία τους.

 10. Nikitas avatar
  Nikitas 16/12/2010 13:34:19

  "Η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό της και να ανεξαρτητοποιηθεί από τις υπερατλαντικές ορέξεις."

  Σώθηκες τώρα. Μέχρι και οι ολιγομίλητοι διπλωμάτες Κινέζοι άρχισαν να μιλάνε ανοιχτά:
  "Η βούληση της Ευρώπης να παίρνει οδηγίες και κατευθύνσεις από άλλες παγκόσμιες δυνάμεις είναι οικτρή και αξιολύπητη, δήλωσε ο Κινέζος πρεσβευτής Song Zhe στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τον Eurobserver."

  h**p://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=233612

  • sawas avatar
   sawas @ Nikitas 16/12/2010 14:04:50

   Ακριβως, εχουμε του ηγετες που μας αναλογουν.......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.