#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2012 22:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα «γιατί» μπορεί να είναι πολλά, η λύση παραμένει «μία»Αυτό που ζούμε εδώ και 48 ώρες, μπορεί να μην ήταν γραμμένο της μοίρας, ούτε να φάνταζε ως αναμενόμενο,  ήταν  όμως ενδεχόμενο  να γίνει. Βέβαια  όταν έχεις να κάνεις με εκλογές και ανήκεις σε αυτούς που ξέρουν τον Αντώνη, ενώ παράλληλα σε έχει πείσει απολύτως η κυβερνητική του πρόταση και έχεις δει τη   δικαίωσή του σε όλα όσα σε έχει  προειδοποιήσει, δεν περιμένεις με τίποτα  εκείνο το εμφραγματικό  19%.  Έτσι τη προχθεσινή νύχτα  που το μάτι έμεινε γαρίδα  θέλησα να ξαναδώ  το έργο, γιατί δεν μου δένει καθόλου η υπόθεσή του με αυτό  που προέκυψε ως τέλος.

Ναι, το 2009 μετά την παραίτηση του προκατόχου του ο Αντώνης δεν μπήκε σε αγωνιστικό  στίβο αλλά σε αρένα,  όπου ούρλιαζαν τα λιοντάρια  και κάποιοι είχαν ήδη αποφασίσει και το ποιό και το πώς θα τον  καταβροχθίσει! Για να μην μακρηγορώ  η πλειονότητα ημών των απλών πολιτών, αυτό δεν το επιτρέψαμε να γίνει και ανατρέψαμε τα πάντα. Έγινε λοιπόν αρχηγός σε ένα κόμμα που για χρόνια στελεχωνόταν με μεθοδικότητα για να αναδείξει  τη Ντόρα, σε αυτήν τη θέση.  Αυτό το ανατρεπτικό αποτέλεσμα δεν το κατάπιε ούτε το κατεστημένο, ούτε και η ίδια,  παρότι στην  πρώτη της δήλωση φρόντισε να παραστήσει τη συνετή και προπαντός τη δημοκρατική.

Δυόμισι χρόνια τώρα, άλλοτε με σταδιακή απόσυρση  βουλευτών και άλλοτε με εσωτερική υπονόμευση από τους γνωστούς δούρειους ίππους της που έχουν παραμείνει πίσω, ο Αντώνης νοιώθω πως περπατάει σε ένα τεντωμένο σχοινί. Παράλληλα η μέχρι σήμερα υπάρχουσα κοινοβουλευτική του ομάδα δεν του άφηνε και πολλά περιθώρια για ριζικές αλλαγές, αυτές  που του μήνυσαν οι χιλιάδες απλοί πολίτες  που στήθηκαν στις ατέλειωτες ουρές στις 29/11.

Αυτά όμως αποδείχθηκαν πως δεν ήταν αρκετά, για να κάνουν τόσο κακό! Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν και άλλα συμπαρομαρτούντα που ευθύνονται για το κακό αποτέλεσμα. Και εννοώ τα αναμφισβήτητα επικοινωνιακά λάθη, που ακόμα δεν μπορώ να τα χωνέψω και που ομολογουμένως δεν θα στεκόμουν σε αυτά, αν το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο οδυνηρό.

Για παράδειγμα αναρωτιέμαι,  γιατί άφησε το βερμπαλιστή Βενιζέλο να τον προκαλεί για το ντιπέιτ;  Δεν είχαν εκτιμήσει οι συνομιλητές του πως ερχόταν κακό αποτέλεσμα, ώστε να τον συμβουλέψουν να ανταποκριθεί αμέσως στην πρόκληση, ενός άσχετου περί των οικονομικών θεμάτων;

Γιατί παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας για διαγραφή και από το κόμμα  των 21 ανταρτών του γλυκού νερού, που για ιδιοτελείς λόγους ψήφισαν μεν την κυβέρνηση ειδικού σκοπού αλλά αποφάσισαν να καταψηφίσουν  τη δανειακή και το κούρεμα που ήταν ο  σκοπός; Επιτρέπονται τέτοιες κινήσεις, όταν βλέπεις πως ο Καμμένος περιμένει πεινασμένος ένα τέτοιο δώρο; Και για να το χοντρύνω περισσότερο, γιατί ζήτησε πειθαρχία ενώ μπορούσε να τους αφήσει να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να έχει την πλήρη επιδοκιμασία του κόσμου, ο οποίος θα κατανοούσε πολύ καλύτερα την ανάγκη αυτής του της ενέργειας;

Σε ποιούς εκχώρησε το δικαίωμα να φτιάξουν τα ψηφοδέλτια αυτά; Κάποια είχαν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κάποιοι υποψήφιοι κόπηκαν και κάποιοι άλλοι  βρέθηκαν πέφτοντας από τον ουρανό! Βέβαια θα μου πείτε πως δεν είναι δυνατόν ένας αρχηγός, με τόσο βαρύ πρόγραμμα, να πρέπει να περάσει ο ίδιος από κόσκινο όλους όσους αιτήθηκαν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια, αλλά αυτοί που έχουν την εμπιστοσύνη του να το κάνουν  θα πρέπει να προτείνουν τους αξιολογότερους. Τους άριστους όπως είχε πει ο ίδιος και όχι τους αρεστούς.  Το ψηφοδέλτιο επικρατείας, που ως γνωστόν είναι ευθύνη του αρχηγού,  όλοι το αποδεχθήκαμε ως εξαιρετικό!

Γιατί παρέμειναν κάποιοι ως Γραμματείς ή Αναπληρωτές τους, ενώ είχαν σκοπό να πολιτευθούν και ο αρχηγός τους είχε ζητήσει εγκαίρως τις παραιτήσεις τους; Κι όμως υπήρξαν κάποιοι άλλοι που  σεβάστηκαν την παρότρυνση και προπαντός τον εαυτό τους και παραιτήθηκαν από πέρυσι το καλοκαίρι. Και ενώ κάποιοι  παραιτούντο, κάποιοι άλλοι ορίζονταν σε τέτοιες θέσεις για να προωθηθούν.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, που ο ψηφοφόρος κλήθηκε 6 μήνες μετά να καταθέσει τη βούλησή του, για το μέλλον του. Δυστυχώς δεν εκτίμησε την σοβαρότατη πρόταση του Αντώνη, ούτε έλαβε υπόψη του τον αναγνωρισμένο πατριωτισμό του. Το γιατί, κατανοητό ως ένα βαθμό:

Πρώτον είναι απελπισμένος με όσα βιώνει, γιατί  η ανεργία είναι μεγαλύτερη μορφή βίας και δημιουργεί απόγνωση. Ειδικά όταν μειώνεται δραματικά το εισόδημά του και μετατρέπεται σε νεόπτωχο, τότε αναζητά τρόπους να εκδικηθεί.

Δεύτερον, αρέσκεται στο να ακούει να του τάζουν μια πιο αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον του και  αυτό οι δημαγωγοί το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται, αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το κάναμε και το 2009, όταν δεν μας άρεσε η εξαγγελία του παγώματος μισθών και συντάξεων και χαμογελάσαμε στον «λεφτά υπάρχουν».

Τρίτον, όσο καθυστερούσαν οι εκλογές, τόσο κουρευόταν η αυτοδυναμία του Αντώνη και τόσο τρεφόταν τα κόμματα ή τα κινήματα, με τη λεγόμενη αντιμνημονιακή ρητορεία. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσαν και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, που τα αφεντικά τους θέλουν χοντρό μερίδιο από την κρατική πίττα, ενώ παράλληλα δεν πάνε  καθόλου τον Αντώνη. Οι Μερκοζί, η Μίζενς και γενικά όσοι προσδοκούν να βάλουν στο χέρι το ωραιότερο και ακριβό οικόπεδο, που είναι η Πατρίδα μας, δεν είναι δυνατόν να επιθυμούν Αντώνη στα πόδια τους.

Άρα σε εμάς, αργά ή γρήγορα  θα ξαναέρθει η μπάλα, αν όπως φαίνονται τα πράγματα η προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης σωτηρίας δεν ευοδωθεί και ειδικά με τον Αντώνη πρωθυπουργό!  Και θα είναι η ώρα της δικής μας ευθύνης πλέον. Τώρα χάσαμε μια ευκαιρία, γιατί το αποτέλεσμα οδηγεί σε ακυβερνησία. Όταν ξανάρθει αυτή η ώρα, που τώρα φαντάζει πολύ κοντινή, τότε ας ξανακοιταχθούμε στον καθρέφτη και ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας, τί τέλος πάντων θέλουμε και  ποιόν  μπορούμε να εμπιστευτούμε. Εκεί ίσως ανακαλύψουμε πως όταν ψηφίζουμε θυμωμένα, χωρίς να βάλουμε σε ζύγι τη σοβαρότητα και το εφικτό, δεν μας βγαίνει ποτέ σε καλό. Το παράδειγμα των εκλογών του 1920 και η Μικρασιατική Καταστροφή που ακολούθησε δεν είναι τόσο πολύ μακριά, ώστε να μην το λάβουμε υπόψη μας. Και το τρις εξαμαρτείν δεν είναι ούτε τιμητικό για εμάς ούτε δίνει λύση στον τόπο και στο μέλλον των παιδιών μας.

Αφροδίτη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. juliet avatar
  juliet 08/05/2012 22:52:09

  Αφροδίτη μου,
  καλησπέρα,ξέρεις τι είναι να λέμε στον άνθρωπο καλή επιτυχία ,να πιστεύουμε στην υποψηφιότητά του και μετά να μην υπάρχει τ'όνομα ;
  Παράδειγμα ,στην Εύβοια, ο Καρκαλέτσης ... ,κάπου αλλού μπορεί να είναι κάποιος άλλος.
  Και βέβαια γι'όλα αυτά ..κανένας δεν ξέρει;Πολλά τα λάθη ...
  Οι επόμενες κινήσεις θα καθορίσουν την πορεία των ψηφοφόρων .Η σημερινή ήτανε ματ ,η ανακοίνωση ....περιμένουμε και άλλες .Βέβαια δεν χρειαζόμαστε ..... διερμηνείς.
  Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος πολλές φορές μπορεί να είναι και καταστροφή γιατί δεν μπορεί να σκεφτείς ...σκέφτεσαι για την εκδίκηση ,που τελικά γυρίζει σε σένα .

  • Heaven avatar
   Heaven @ juliet 09/05/2012 05:32:07

   Αγαπητη Αφροδίτη,
   το υιο Ψυχάρη ποιος τον εβαλε μέσα;
   ξερεις ποσους ψηφους έδιωξε;

 2. pinokio avatar
  pinokio 08/05/2012 22:54:37

  Μονο αυτο θα σας πω.
  Πρωτη συνεδριαση της βουλης.
  Ο "Καιαδας", η ο "Κυναιγειρος", η ο "Αιας ο Τελαμωνιος",η καποιος αλλος χρυσαυγιτης εχει βουτηξει απ το μαλλι την Ρεπουση και την σερνει μεσα στη βουλη.
  Το βραδυ ολα τα καναλια δειχνουν και στηλιτευουν το σκηνικο.
  Σε λιγο καιρο εκλογες.
  Χρυση Αυγη 15 % .
  Και εσεις περιμενετε να κανετε χωριο με τη Μαριετα Γιαννακου Κουτσικου.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/05/2012 23:00:36

  Έτσι ακριβώς, όπως τα γράφει η Αφροδίτη.

 4. Spyros STavropoulos avatar
  Spyros STavropoulos 08/05/2012 23:27:01

  Τελικα θα κληθούμε να αποφασίσουμε τι είδους συγκυβέρνηση θέλουμε. Κακώς κατα την άποψη μου αλλα ο κόσμος δεν θέλει αυτοδύναμες κυβερβήσεις αν δεν του τάξουν λεφτα η θέση στο δημόσιο. Οπότε η θα κάνει η δεξια συγκυβέρνηση ή η αριστερα. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τοσο καλύτερα.

  Γιατι η αριστερή πολυκατικία απο σήμερα χτίζεται και θελει να κυβερνήσει και κάποιος πρέπει να την σταματήσει.

 5. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 08/05/2012 23:54:17

  Σωστή Αφροδίτη!

 6. anideos avatar
  anideos 09/05/2012 00:02:23

  Συνφωνω απολυτα με μια μικρη ενσταση στο χτησιμο της αριστερης πολυκατοικιας.
  Αυτη εχει αναγερθει εδω και χρονια εκτος κι αν θελει καποιος που ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ, Κατσελη η Κουβελη να εθελοτυφλει και να νομιζει πως ψηφισε αλλαγη.
  Ενα και το αυτο ειναι τα κομματακια αυτα με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ.
  Πισω απ τις προτασεις τους ακουγεται καθαρωτατα, για οσους βαζουν το μελι στο ψωμι κι οχι στα αφτια, το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ του 2009.

  Αγαπητη Αφροδιτη,
  Το αρθρο σου καταπληκτηκο μεχρι το σημειο που αναφερεσαι στον προεκλγηκο αγωνα.
  Αναρωτιεμαι πραγματηκα ποιος εκτος απο Βοριδη, Αδωνι, Φαηλο, Μηταρακη. Εκανε τηλεοπτηκη εμφανηση και προσπαθησε να δωσει στον κοσμο να καταλαβει τι ακριβως ελεγε ο Σαμαρας στους λογους του στο Ζαππειο αλλα και στις συγγεντρωσεις;
  Προσωπηκα βλεπω πως η συσπηρωση στη ΝΔ αλλα και στο ΠΑΣΟΚ δεν γινεται διοτι τα ψεμματα τελειωσαν:
  ''ο κόσμος δεν θέλει αυτοδύναμες κυβερβήσεις αν δεν του τάξουν λεφτα η θέση στο δημόσιο.''
  Το στοιχημα λοιπον ειναι να μπορεσει η ΝΔ να απευθηνθει στον απλο κοσμο, τον μη προνομιουχο, τον απλα αλλα ορθως σκεπτομενο.
  Απαραιτητη η προβολλη των θεσεων του κομματος και του Σαμαρα.
  Για τον Σαμαρα και τα λαθη του επικοινωνιακα και μη υπαρχει μια απλη εξηγηση, ο ανθρωπος δεν μπορει να βρησκεται σε 5 μεριες ταυτοχρονος αλλα μονο σε 4!!!!
  Παραδειγμα.
  Το Σαββατο βραδυ πριν την καλπη, ολοι μιλαγαν για αναδιαπραγματευση
  η Κατσελη, ο Μπενι, ο Τσιπρας ακομα και η Ντορα!!!!!!!!!!!
  Μιλαγαν δηλαδη τον Μα'ι'ο του 2012 για αναδιαπραγματευση αυτοι
  που χλεβαζαν τον Σαμαρα το 2010 οταν αυτος πρωτος ελεγε για αναδιαπραγματευση.
  Παραλογο δεν νομιζεις;
  Και ακομα ποιο παραλογο δεν βρεθηκε ενας, ΕΝΑΣ,υποψηφιος βουλευτης απ τη ΝΔ, να τους φτυσει καταμουτρα εστω λα'ι'κηστικα και να τους ρωτησει, γιατι κορο'ι'δευαν τον προεδρο της ΝΔ οταν αυτος μιλαγε για αναδιαπραγματευση τοτε που ακομα υπηρχαν εστω και καποια μικρα, αλλα αληθηνα περιθορια;

  • anideos avatar
   anideos @ anideos 09/05/2012 00:22:55

   Ευχαριστω για τη διορθωση. Η οργη δεν ειναι καλος συμβουλος τεληκα.

 7. anonymous avatar
  anonymous 09/05/2012 00:11:17

  Tο παιχνίδι χάθηκε οριστικά και αμετάκλητα με τη συμμετοχή στη κυβέρνηση παπαδήμιου.Οι κκ Σαχινίδης Βενιζέλος έφερναν μέτρα, την ωρα που ο κ.καθηγητής κάπου κοιμόταν, και η νδ ψήφιζε.
  Έτσι μπήκε και αυτή στο κάδρο και άφησε το κ. Τσίπρα να κάνει παιχνίδι.
  Η τελευταία πινελιά μπήκε με τη ψήφιση Μνημονίου Δανειακής και ο κ.Τσίπρας απέκτησε συμπαίκτη, το κ.Καμμένο.Το παζλ συμπληρώθηκε με τη χρησιμοποίηση των συνοδευτικών νόμων σα κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
  Οσο για τη προεκλογική καμπάνια οποιαδήποτε κριτική περισσεύει.
  Το αποτέλεσμα εξ'άλλου τα λέει όλα...

  Τώρα το αν θα έρθει πάλι σε εμάς η μπάλα εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.
  Αν κρίνω δε από την απάντηση του Πρόεδρού μας στον κ.Τσίπρα μάλλον τέτοια διάθεση δε φαίνεται να υπάρχει...
  Τι πρέπει να γίνει λ.χ. για να καταλάβει κάποιος ότι διλλήματα τύπου ευρώ-δραχμής και χαρακτηρισμοί τύπου κόμματα δραχμής δε λειτουργούν πλέον??

 8. Kst avatar
  Kst 09/05/2012 00:19:03

  Επανενωση για συσπειρωση. Αυτη η λυση φανταζει και δυνατη και αξιοπιστη και αποτελεσματικη. Πρεπει να αντιταχθει η ΕΝΙΑΙΑ κεντροδεξια παραταξη στην αριστερη νεοδμητη πολυκατοικια.. Ο λιγοτερο συνειδητοποιημενος κοσμος μπερδευεται οταν του δινονται πολλες επιλογες χωρις ουσιαστικα διαφορετικες ιδεολογικες διαφορες. Πρεπει ο αντιπαλος να ειναι ενας και διακριτος.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Kst 09/05/2012 01:01:28

   Φυσικά και δε μιλάς σοβαρά...
   Βρες μου ένα λόγο για τον οποίο θα επέστρεφε ο κ.Καμμένος, όταν του κάναμε δώρο μαζί με τον άλλο συνέταιρό μας στη κυβέρνηση παπαδήμιου τον κ Γιώργο Καρατζαφέρη την εκπροσώπηση της Λαϊκής Δεξιάς.
   Και γιατί η (ορφανή πλέον) θυγάτηρ να ξαναγυρίσει πίσω όταν μπορεί να είναι τουλάχιστον συναρχηγός με το Μάνο ο οποίος έχει το κοπυραϊτ του νεοφιλελευθερισμού και μαζί μπορούν να τσιμπήσουν ένα 5-6%??

   Γιατί να επιστρέψει ο κ.Καρατζαφέρης όταν είναι θέμα χρόνου ο "επαναπατρισμός" των οπαδών του από τους λοβοτομημένους "εγέρθητους" της ΧΑ??

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ anonymous 09/05/2012 05:38:02

    κάνεις λάθος αν πιστευεις οτι οι λοβοτομημένοι “εγέρθητοι” της ΧΑ θα πάνε στον Καρατζαφυρερ!
    Στον Καμμενο θα πάνε γιατι έχει παρασταση νικης!
    Ο Καρατζαφερης ειναι τελειωμένος γι' αυτο και διαφωνω στην προσκληση που του απευθυνθηκε.
    Μονο τον Πλευρη πρεπει να πάρουμε!

 9. kotstak avatar
  kotstak 09/05/2012 00:21:31

  Υπάρχει ένας “αόρατος” εχθρός της πατρίδας που πολεμά τον Σαμαρά.
  Είναι ο ίδιος “αόρατος” εχθρός που πολέμησε τον Καραμανλή.
  Μερικοί δημοσιογράφοι, για έναν περίεργο λόγο, εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτού του “αόρατου” εχθρού.
  Προφανώς, ο Σαμαράς φέρθηκε τίμια, και δεν τους έκανε τα χατίρια.

  Αυτό που δεν πρόλαβε να κάνει ο Σαμαράς, προφανώς λόγω των πολλών προβλημάτων που είχε να επιλύσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο, είναι να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα τεκμηρίωσης.
  Η ομάδα αυτή θα ήταν χρήσιμη και στο μέλλον, γιατί θα συντελούσε στην επίλυση των προβλημάτων.
  Όπως με τον Καραμανλή, έτσι και τώρα, έπεσε πολύ χρήμα για να μην πάρει αυτοδυναμία ο Σαμαράς.
  Εάν υπήρχε η ομάδα τεκμηρίωσης, ο πόλεμος αυτός, αντί να μειώσει το ποσοστό της ΝΔ, θα το αύξανε .

  Ποτέ δεν είναι αργά.
  Η ομάδα αυτή πρέπει να μπορεί να εφαρμόσει πανεπιστημιακές και πεζοδρομιακές μεθόδους για να πετύχει τους στόχους της.
  Ως εκ τούτου, γόνοι και λοιποί φλώροι πρέπει να αποκλειστούν.

  • anonymous avatar
   anonymous @ kotstak 09/05/2012 01:17:26

   Δε νομίζω να χρειάζεται κάποιος ορατός ή αόρατος εχθρός ώστε να καταλάβει κάποιος ότι απλά τον κοροϊδεύεις όταν του λές ότι το 590Χ14 είναι ίσον ή μεγαλύτερο του 740Χ12.

   Ούτε χρειάζεται πολύ χρήμα να πέσει για να πειστεί κάποιος ότι η επικουρική του σύνταξη την οποία εγγυήθηκες ότι δε θα κοπεί του ήρθε μειωμένη.

   Ούτε χρειάζεται ομάδα τεκμηρίωσης ώστε να πειστεί ο πολίτης ότι κάτι ΔΕΝ πάει στραβά όταν ακούει ότι το χαράτσι της ΔΕΗ είναι μεν παράνομο αλλά πρέπει να το πληρώσει για να μην...παρανομήσει!!!

 10. victoria (true) avatar
  victoria (true) 09/05/2012 00:24:08

  Αφροδίτη καλησπέρα, εξαιρετική αποτύπωση.
  Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δυστυχώς οι άνθρωποι έφαγαν μεγάλο χαστούκι και δεν κοιτάζουν το σύνολο, αλλά το δικό τους πρόβλημα ο καθένας. Σε εκλογικά τμήματα που ψήφισαν 400 άνθρωποι, άνοιξαν ψηφοδέλτια 21 κομμάτων... Αυτό δεν είναι πολυφωνία, γυάλιζε το μάτι τους, ψήφιζαν ό,τι να 'ναι, το έβλεπες... Δεν ξέρω τι θα γίνει.
  Εύχομαι με όλη μου την ψυχή κάπως να μπορέσει ο Σαμαράς να περάσει μέσα από όλο αυτό το ατελείωτο μπάχαλο.

 11. Aλμωπιευς avatar
  Aλμωπιευς 09/05/2012 00:32:24

  Ο κος Σαμαρας εζυγισθη εμετρηθη και ευρεθη 19%.Ανηκω στο κορμο και τους Ταλιμπαν της Παραταξης η οποια χρειαζεται αλλαγη ηγεσιας . Ο ρηχος ,επιπεδος ,ανεμπνευστος λογος του προεδρου δεν πειθει τους απαιτητικους δεξιους ψηφοφορους.Ψωνισαμε απο σβερκο που λετε εδω μεσα.

  • airman avatar
   airman @ Aλμωπιευς 09/05/2012 01:12:06

   Θα ήμουν υπόχρεος εάν είχα μια ερμηνεία στο ''απαιτητικους δεξιους ψηφοφορους''.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Aλμωπιευς 09/05/2012 01:56:29

   Λάθη σίγουρα έκανε ο Α.Σ. , όπως ο κάθε άνθρωπος που ενεργεί και δεν κάθεται να παρακολουθεί τα γεγονότα , διαλέγοντας τον ασφαλή και εύκολο δρόμο της κριτικής. Και καλό είναι ,πρώτα απ'όλα για τον ίδιο , να του τα λέμε, επειδή είναι άνθρωπος που ακούει . Αλλά το να χαρακτηρίζεις το λόγο του επίπεδο , ρηχό , χωρίς έμπνευση , είναι απλά λάθος . Προτού κρίνουμε κάποιον , καλό είναι να βάζουμε και τον εαυτό μας στη θέση του , λαμβάνοντας υπ'όψιν όλα τα δεδομένα, τα ρίσκα του , τα αδιέξοδα , τις μαχαιριές που δέχεται, την έλλειψη συνεργατών, το περιβάλλον , κομματικό και πολιτικό . Και τον πατριωτισμό του και την υπευθυνότητά του επίσης. Τα λάθη διορθώνονται , γιατί ο συγκεκριμένος μπορεί να το κάνει. Και τα γνωρίζει , όπως γνωρίζει και τις αδυναμίες του. Τώρα αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερο κίνδυνο. Αν δεν είμαστε ενωμένοι και αν δεν παλέψουμε τώρα , έρχονται τα χειρότερα. Η εσωστρέφεια και η γκρίνια , διαλύουν εμάς και ενώνουν τους αντιπάλους. Ως ταλιμπάν της παράταξης , αυτό πρέπει να το ξέρεις.

  • Tolis avatar
   Tolis @ Aλμωπιευς 09/05/2012 04:41:46

   1000000++++

 12. G.K.NEAMAKRI avatar
  G.K.NEAMAKRI 09/05/2012 00:33:49

  ο σαμαράς πρέπει να επιμείνει μανιωδώς στη σημερινή γραμμή.φιλοευρωπαϊκό μέτωπο και σε όποιον αρέσει και ας πάει στο 5%.πρέπει να σταματήσουμε να χαιδεύουμε τα αυτιά και μην πω και τίποτε άλλο του κακομαθημένου,χαζοχαρούμενου,λεφτά υπάρχουν έλληνα.ακόμα πιο σκληρή,παλαιοκομματική,μονολιθική,μονότονη και μονόχνωτη προεκλογική εκστρατεία.ούτε βήμα πίσω.1000 φορές διαχρονικά προσπάθησαν αυτοί οι μ....κες οι δεξιοί να φερθούν υπεύθυνα και πατριωτικά και 2000 φορές οι έλληνες ήθελαν χαϊδέματα και γλυκόλογα,όχι πια κορόιδα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ G.K.NEAMAKRI 09/05/2012 01:26:41

   Πασόκος να υποθέσω??

   Αν όχι θέλω κι εγώ από αυτό που πίνεις...

   • G.K.NEAMAKRI avatar
    G.K.NEAMAKRI @ anonymous 09/05/2012 01:34:15

    τρομερά εκνευρισμένος φίλε ανώνυμε..τρομερά εκνευρισμένος

    • juliet avatar
     juliet @ G.K.NEAMAKRI 09/05/2012 07:14:01

     Aνώνυμε ,και άλλος που θέλει να επιβάλλει το δικό του....τι έγινε αρχίσαμε να πληθαίνουμε;
     :(

 13. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 09/05/2012 00:53:08

  Αγαπητή Αφροδίτη
  Δεν μπορώ να γνωρίζω το μέλλον και φυσικά ούτε και εσύ φαντάζομαι. Η ζωή όμως κάνει κύκλους και το σίγουρο είναι ότι ΄΄ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ΄΄. Από τη σημερινή διαδικτυακή αρθρογραφία αλίευσα το παρακάτω :
  ΄΄Είναι θέμα χρόνου η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ και όχι μόνο της Ντόρας. Αυτό το ποσοστό που κέρδισαν οι νεοφιλελεύθεροι με τρία κόμματα (ΔΗΣΥ, Δράση, Τζήμερος), το 5,5% μπορεί να γίνει το σωσίβιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Το προσκλητήριο πιθανότητα θα αφορά και τον Γ.Καρατζαφέρη, όπως και τους βουλευτές και τα μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα ήθελαν να προσχωρήσουν στο κόμμα.΄΄.
  Το βράδυ των εκλογών ο Νικήτας Κακλαμάνης (αυτός που πολλοί εδώ ειρωνεύονταν 10 μέρες πριν τις εκλογές όταν απλά εγώ του ευχόμουν να έχει μία 2η ευκαιρία) είπε ότι πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία για επανένωση της κεντροδεξιάς. Μίας Κεντροδεξιάς που το 2009 είχε συνολικά περί το 40 % σε 2 κοινοβουλευτικά κόμματα ενώ τώρα έχει ακριβώς το ίδιο σε 2 όμως κοινοβουλευτικά και 3 εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, έχοντας χαρίσει και ένα οργισμένο – απελπισμένο 7% στους φασίστες που τότε είχαν ψηφίσει ΝΔ + ΛΑΟΣ ( άρα μιλάμε για ένα εν δυνάμει 45-47%).
  Το θέμα λοιπόν είναι ποιος ηγέτης θα κάνει την πρόσκληση και σε ποιο κόμμα. Όταν ο μεσαίος χώρος έχει τόσο πολύ δυσφημιστεί (με το υποτιμητικό ΄΄μεσαιοχωρίτικα΄΄ ) πως θα αναλάβει ο Σαμαράς πρωτοβουλία να μιλήσει και με ποιον;
  Μπορεί να γίνει αποδεκτός ως ειλικρινής συνομιλητής του Καμένου , του Καρατζαφέρη ή και της Μοναχοκόρης;
  Επειδή όλοι μπορούμε να αερολογούμε και να λέμε τα αυτονόητα εγώ θα πω- προτείνω τα εξής λίγα και απλά (κυρίως στον Σαμαρά):
  1 Ειλικρινή αυτοκριτική από τον Σαμαρά για την συμμετοχή αρχικά στην κυβέρνηση (στην ίδια συμμετοχή το βράδυ της Κυριακής ο Νικήτας είπε ότι έπρεπε να γίνουν εκλογές στις 4-12-2011, κάτι που πιστεύω και εγώ) και φυσικά για την υπογραφή του 2ου μνημονίου.
  2 Να κοιτάξει γύρω του και να δει ποιους βλέπει. Να τους ζητήσει εξηγήσεις για την αυτιστική προεκλογική εκστρατεία και τακτική που του επέβαλαν να κάνει- έχει (π.χ Debate ).
  3 Να αποφασίσει αν θέλει να έχει συνέχεια η ΝΔ ως κομματικός οργανισμός. Αλλιώς ας τη διαλύσει ή ας κάνει συντακτικό συνέδριο και ας αλλάξει τα πάντα (αν φυσικά πάρει την εντολή από τους ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ συνέδρους). Αυτό πλέον που είναι τώρα η ΝΔ είναι ένα απόκομμα.
  4 Αν είναι όντως όσο πατριώτης λέει, κάτι που εγώ προσωπικά πιστεύω, ας καταπιεί την απογοήτευσή του και ας κάνει αυτός το πρώτο βήμα για την επανένωση της παράταξης. Εν ανάγκη ας ζητήσει την βοήθεια του Καραμανλή. Είναι ο μόνος που έχει την μεγαλοψυχία και τον πατριωτισμό να το κάνει. Είναι ΄΄χορτασμένος΄΄ άνθρωπος και πολιτικά και προσωπικά, χωρίς συμπλεγματικές συμπεριφορές και πολιτικές κακίες.
  5 Να οριοθετήσει τι είναι και τι δεν είναι η ΝΔ (συναρτάται και με το 3 ανωτέρω σημείο). Όσοι ψήφισαν Ντόρα-Μάνο- Τζήμερο, δεν είναι κατ΄ ανάγκη νεοφιλελεύθεροι (πιθανά να μην ξέρουν τι σημαίνει αυτό), αλλά απογοητευμένοι με το κράτος πολίτες (φυσικά και προσωπικοί ψηφοφόροι της Ντόρας) Η ΝΔ ήταν και πρέπει, κατά τη γνώμη μου να είναι, ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα του κεντροδεξιού χώρου, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στις αξίες του υπέρ ακραίων απόψεων της κυριαρχίας της αγοράς, γιατί αυτό απευθύνεται μόνο στον ΣΕΒ. Το Ευρωπαϊκό κόμμα που συμμετέχει λέγεται Λαϊκό κόμμα και όχι πλουτοκρατικό.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ δεν έχουμε 7% φασίστες στην Ελλάδα.
  6 Να δώσει όραμα και μαχητικότητα στους συνοδοιπόρους για να συνεπάρει και τους κοιμώμενους. Όταν σε άρθρο του Αδέξιου Δεξιού πριν καμιά δεκαριά μέρες, εξέφρασα τον θαυμασμό μου για το πολιτικό θράσος του Τσίπρα, λίγο ως πολύ πήρα μία ωραία χιουμοριστική απάντηση ότι ΟΚ και εμείς θα θέλαμε την Σίντυ Κρώφορντ αλλά δεν. Ε λοιπόν εγώ – συνομήλικος τα απ΄ότι κατάλαβα του Αδέξιου- ακόμα τη Σίντυ ονειρεύομαι.
  7 Να μην επαναλάβει λάθη τύπου Συμπιλίδη (το άτομο που τον αντικατέστησε βιαστικά ήταν ένα εβδομηντάχρονο πουλέν που το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑΟΣ στη β΄Θεσ/νίκης και πήρε τον τεράστιο αριθμό των 500 ψήφων).Ήταν τεράστιο λάθος η αρχική επιλογή του καθώς έστειλε πολλαπλά λάθος μνήματα παντού και επίσης λάθος ο τρόπος της απόσυρσής του.


  Αυτά τα λίγα αγαπητή Αφροδίτη και για όσους νομίζουν ότι είναι πολυτέλειες ή ο καιρός επείγει, ας αναλογιστούν, πως είναι δυνατόν ένα κόμμα που ζητάει –θεωρητικά τουλάχιστον- επί 7-8 μήνες εκλογές αποδείχτηκε αναλογικά το πλέον απροετοίμαστο.
  Επειδή κρατώ κάποιες επιφυλάξεις για τις πιθανότητες δημοσίευσης του παρόντος, τους λέω ας αναλογιστούν όλοι στο blog τι γράφανε όλοι τόσο καιρό και ποιοι τελικά είχαμε δίκιο. Ποτέ δεν είναι αργά.

  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ

 14. kotstak avatar
  kotstak 09/05/2012 02:16:42

  Εάν υπήρχε η ομάδα τεκμηρίωσης δεν θα έκανες αυτό το σχόλιο.

  Θα ήξερες πως η αριστερά είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι κακό συμβαίνει στην πατρίδα μας.
  Θα ήξερες ότι όπου τα ποσοστά της αριστεράς είναι μεγάλα, οι πολίτες έχουν χαμηλό βιοτικό επίπεδο.
  Θα ήξερες ότι ο Σαμαράς ήταν εναντίον του μνημονίου. Θα ήξερες επίσης ότι ο Σαμαράς υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση για να φύγει ο Παπανδρέου από την εξουσία, μην ξεχνάς ότι είχε δυο χρόνια ακόμα στην εξουσία.
  Θα ήξερες επίσης πως αυτά έγιναν μόνο και μόνο για να εγκλωβίσουν τον Σαμαρά.
  Θα ήξερες πως εάν ο Σαμαράς είναι στο κόλπο θα τον κρατούσε το σύστημα για εφεδρεία.
  Θα αναρωτιόσουν γιατί κράτησε το σύστημα τον Τσίπρα για εφεδρεία…
  Θα είχες προβληματιστεί, γιατί μέχρι να εγκλωβίσουν τον Σαμαρά όλοι στο ΠΑΣΟΚ ήταν σούζα.
  Θα ήξερες γιατί ο Σαμαράς δέχτηκε να εγκλωβιστεί. Θα ήξερες πόσο μεγάλος ήταν ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, και ποια τα επακόλουθα.
  Θα ήξερες επίσης τι σημαίνει άτακτη χρεοκοπία σε μια χώρα που δεν έχει πετρέλαιο.
  Θα ήξερες, πως αυτή τη στιγμή στην ύπαιθρο δεν υπάρχουν ζώα, και όπου υπάρχουν είναι ελάχιστα.
  Θα ήξερες πως οι αγρότες δεν θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν τη γη.
  Θα ήξερες πως οι αγρότες δεν θα μπορούσαν να μεταφέρουν τη σοδιά τους.
  Θα ήξερες πως δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί ένας αγρότης που μένει σε μια απομονωμένη αγροικία.
  Θα ήξερες πως αυτοί που τον πολεμούν είναι αυτοί που έριξαν τον Καραμανλή.
  Θα ήξερες πολλά ακόμα, που εάν τα γράψω, δεν θα μου δημοσιεύσουν το σχόλιο.

  • KA-BAR avatar
   KA-BAR @ kotstak 09/05/2012 17:22:19

   άριστος είσαι φίλε. Έχεις πει τα πάντα και συμφωνώ σε όλα

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/05/2012 02:46:22

  Στις παρούσες συνθήκες πόλωσης, το μνημόνιο μέτρησε τελικά περισσότερο από όσο φανταζόμαστε. Έτσι, πολύς συντηρητικός κόσμος πήγε με τον Καμμένο και τη ΧΑ, άσε που ορισμένοι, λιγότερο συνειδητοποιημένη δεξιοί πήγαν με τον Τσίπρα, τον υπέρμαχο του αφροασιατικού ισλαμικού εποικισμού και της αποχριστιανοποίησης της Ελλάδας. Αν σας πω για πόσους παραδοσιακούς δεξιούς έμαθα ότι πήγαν με τον Καμμένο, θα εντυπωσιαστείτε.
  Ο Σαμαράς έκανε λάθη στρατηγικής. Να επισημάνω μερικά:
  1. Οι εκλογές ΔΕΝ έπρεπε να γίνουν τώρα.
  2. Οι 21 δεν έπρεπε να διαγραφούν, η υπερψήφιση της δανειακής έπρεπε να αφεθει στη συνείδηση των βουλευτών. Εδώ ο Σαμαράς υπέκυψε στις πιέσεις των Γότθων, είναι ξεκάθαρο. Η διαγραφή ήταν τα διαπιστευτήριά του, το πιστοποιητικό εξημέρωσης του ¨εθνικιστή".
  3. Τόσα χρόνια η λαθρομετανάστευση διογκωνόταν. Ο ίδιος ο Φαήλος κατήγγειλε επό εδώ τον ΓΑΠ ότι έδωσε εντολή να μην γίνεται ανάσχεση στα σύνορα, να μην κρατούνται εκεί. ΠΟΤΕ Η ΝΔ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ, ΕΣΤΩ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ; Εκανα κουβέντα για το θέμα στο επαγγελματικό και φιλικό μου περιβάλλον. Ουδείς το γνώριζε! Ουδείς! Οι περισσότεροι, επίσης, δεν γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ατζέντα ξεκάθαρα φιλο-ισλαμική, φιλο-πακιστανική, φιλο-λαθρομεταναστευτική. Ο Ελληνας, ο μέσος Έλληνας, δεν γουστάρει τον μουσουλμάνο Αφροασιάτη. Τον ανέχεται ως εργάτη, με τη συνηθισμένη του φιλάνθρωπη και χριστιανική στάση, δεν τον θέλει ως μόνιμο κάτοικο, ως υπήκοο πολύ περισσότερο. Πότε ανέδειξε η ΝΔ το θέμα της λαθρομετανάστευσης; Τώρα τελευταία, όταν το ανέδειξε ο Χρυσοχοϊδης! Ούτε καν στην Υπατία, όταν οι μάσκες έπεσαν και όταν ήταν εφικτό ένα καίριο πλήγμα στην Αριστερά στο θέμα αυτό. Τα ντελίβερυ έδιναν και έπαιρναν για τα μαροκινά αποβράσματα στην Υπατία. Το ξέρω από μαρτυρίες. Εκατσε μία ομάδα Οννεδιτών να το βιντεοσκοπήσει κρυφά, να το ανεβάσει στο youtube; Ετσι γίνονται αγώνες κύριοι, έτσι γίνεται προεκλογική εκστρατεία. Δεν είναι δυνατόν η Δεξιά να μην αναδεικνύει το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ειναι άρνηση της ιδεολογίας της.
  Εδώ θα μπορούσε ξεκάθαρα ο Σαμαράς να βγει να πει: "Το μνημόνιο είνα κακό, αλλά θα παρέλθει. Δεν είναι finis Graciae. Αν όμως η Ελλάδα δεχθεί 1-2 εκατομμύρια μουσουλμάνους Αφροασιάτες, και διαρκώς έρχονται και άλλοι, θα τελειώσει! Ετσι χάθηκε η Μικρά Ασία μετά το Μαντζικέρτ, με εποικισμό από βοσκούς μουσουλμάνους Τουρκομάνους, που ανάγκαζαν τους χωρικούς να κλείνονται στα κάστρα (τις οχυρές πόλεις), αφού τους έπαιρναν τα χωράφια, και στο τέλος έπεσαν και τα κάστρα...Το Πακιστάν δεν είναι Αλβανία, έχει 180 εκατομμύρια και υπερπληθυσμό". Τα είπε αυτά κανείς στους πολίτες;
  Η ΝΔ άφησε τους πολίτες μέσα στην άγνοια. Τώρα το πληρώνει. Η αγραμματοσύνη και η άγνοια ήταν ανέκαθεν τα όπλα της Αριστεράς: Τσαγκάρηδες και καραγωγείς και καπνεργάτες σε ρόλο ινστρούχτορα και διαφωτιστή!
  "Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς", είπε ο Χριστός, αναφερόμενος στην Αυτο-αλήθεια, δηλαδή στο Πρόσωπό Του, αλλά ισχύει και για τις μικρότερες αλήθειες αυτό.
  Το ζήτημα είναι ότι η υπερψήφιση της ΝΔ δεν εξαρτάται από πολίτες που σκέφτονται όπως η Αφροδίτη ή ο υπογράφων ή ο ά ή β΄ σκεπτόμενος αναγνώστης και σχολιαστής του Antinews. Εξαρτάται από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που σκέπτονται με πιο ελαστικά ή διαφορετικά κριτήρια.

  Μας χρειάζεται ως Εθνος ένας νέος νεοελληνικός Διαφωτισμός, όπως λέει και ο Γιώργος Καραμπελιάς, ένας πραγματικά μεγάλος σύγχρονος στοχαστής. Οχι όμως αντιχριστιανικός Διαφωτισμός, αλλά ένας νέος Διαφωτισμός που θα κάνει την απαραίτητη σύνθεση της νεωτερικότητας με την δική μας ελληνοβυζαντινή κληρονομιά. Αν καταφέρει ένα κόμμα να εκφράσει αυτό το πνεύμα στο μέλλον, θα κερδίσει, θα προσφέρει στη χώρα και τον ελληνισμό. Η ΝΔ έχει τελειώσει. Ηδη φαίνεται το χέρι που γράφει στον τοίχο στο γεύμα του Βαλτάσαρ: Μανή, θεκέλ, φάρες...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ΒΙΣ 09/05/2012 03:28:33

   Πολύ καλό σχόλιο φίλε και δυστυχώς καταδικασμένο να γίνει κατανοητό από ελάχιστους και αποδεκτό από ακόμη λιγότερους.

  • kas avatar
   kas @ ΒΙΣ 09/05/2012 08:33:22

   Ετσι ακριβώς αδελφέ ΒΙΣ

   Το Μεγάλο Πατριωτικό Μέτωπο είναι προ των πυλών.

   Θα δημιουργηθεί μετά το χάος της αριστεράς...όταν και θα την αποβάλλει δίκην κοπράνων από τον πρωκτό.

   Θα κάνει Συντακτική βουλή, θα αλλάξει το Σύνταγμα και το Πολίτευμα, και θα μας γλυτώσει από την τυρρρανία του διαφωτισμού (πεσυσκοτισμού), την τυραννία των τεκτονικών προσταγμάτων της γαλλικής επανάστασης της "δημοκρατίας" και τα αριστερά φληναφήματα της σχολής της Φραγκφούρτης.

   Θα επιβάλλει την πλήρη σύμπλευση πολιτείας-εκκλησίας, την Μοναρχία του Βασιλέα-Φιλοσόφου και την Συναλληλία ελέω Θεού.

   Ο Υδροχόος έρχεται και συμβολίζει τον άθλο του Ηρακλέους που καθορίζει τα κόπρανα στους στάβλους του Αυγεία.

   Είναι ΘΕΟΥ ΒΟΥΛΗ και ουδείς μπορεί να πάει κόνδρα.

   Υπομονή αδελφέ. Θα πάρει δεκαετίες η εγκαθίδρυσις αλλά θα γίνει.

  • Γιάννης Καλαματιανός avatar
   Γιάννης Καλαματιανός @ ΒΙΣ 09/05/2012 09:12:43

   Εξαιρετικό σχόλιο.
   Ακούει κανείς;

 16. nickvel avatar
  nickvel 09/05/2012 06:03:08

  Φιλοι εχω αρκετο καιρο να γραψω κατι , εστω και προεκλογικα διοτι πιστευα στην νοημοσυνη των Ελληνων βλεποντας τα καθημερινα των ΠΑΣΟΚΟΛΗΣΤΑΔΩΝ και ΣΥΡΙΖΟΑΝΑΡΧΗΚΩΝ ( Ξεχναμε ποιοι διελυσαν την Αθηνα ? ποιοι υποστηριξαν τους Λαθρομεταναστες ? ποιοι δημιουργησαν τα μεγαλα εκτρωπα επι Διακυβερνησης Κωστα Καραμανλη ? ) ασφαλως οχι , ποιος τα ανεφερε στα Νταβαντζοκαναλα ολων αυτων τον καιρο ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ολοι ημαστε με ευπρεπεια - ευγενεια - κατανοηση ΔΥΣΤΥΧΩΣ για εμας τους αματανοητους - ρομαντικους ( πολιτικα ) απλους ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ .
  Παρακολουθω σχεδον ολα οσα μου επιτρεπει ο χρονος μου τα Blogs - Ραδιοφωνα και ελαχιστη Τηλεοραση διοτι βρισκομαι εκτος Ελλαδιτσας .
  Ο Ελληνικος Λαος δεν ειναι καθολου μα καθολου Ενημερωμενος περι της υπογραφης του Αρχηγου μας Αντωνη Σαμαρα στο Μνημονιο 2 ! Ποιοι ηταν οι Λογοι που τον υποχρεωσαν προσωπικα για την Διασωση της Ελλαδας να βαλη την Υπογραφη του ! Αυτο επρεπε να ειχε γινη Σημαια - Σποτ -Καραμελα στα στοματα ολων , ασφαλως θα γνωριζετε οτι ο κοσμος δεν γνωριζει δεν εχει ενημερωθει το ΓΙΑΤΙ - ποια η Υποχρεωση του Αρχηγου μας που απο Μανιωδης Αντιμνημονιακος εξηγωντας οντως τους λογους της αντιρησης του στην ψηφιση του πρωτου καταγγελοντας τους Ξαφνικα ψηφισε το 2 , Γιατι ? Κανεις μα Κανεις δεν αναφερει οτι ο Αρχηγος μας Υποχρεωσε και Εκπαραθυρωσε τον ΒΑΛΤΟ-ΖΟΜΠΙ-ΚΑΤΕΦΘΥΝΟΜΕΝΟ-ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ-ΕΞΩΦΛΗΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ GAP ( Δεν του αξιξει Ελληνικο Ονομα ) να παραιτηθη και να σωθη η Ελλαδα απο την παρουσια του και βρισκονται καποιοι σημερα να του κουναν το δακτυλο ποιοι ? τα τσουτσεκια .
  Πρεπει να γινη ΣΗΜΑΙΑ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η ενημερωση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ γιατι και πως υπογραψαμε !!
  Πρεπει να ενωθη ΟΛΟΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
  Πρεπει ΟΛΟΙ αυτοι οι οποιοι θελουν να ασχοληθουν και να προσφερουν στα ΚΟΙΝΑ να τρεξουν σε Βουνα - Λαγκαδια - Θαλασσες -Γη και Ουρανο να ενημερωσουν τον Ελληνικο Λαο να Συμπαρασταθουν στον Ελληνικο Λαο διοτι παιρναει δυσκολα να του Δωσει Δυναμη - Κουραγιο - Ελπιδα - Προοπτικη να τον πειση οτι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ νοιαζετε για την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ για ενα καλυτερο αυριο για ολους και οχι για μερικους αρεστους .
  Πιστευω και Ευχομαι οπως προχθες διαβασα το κειμενο του Προεδρου και Αρχηγου του Κομματος μας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προς το Antinews ετσι και Σημερα αυτοι που παρακολουθουν και διαβαζουν - μεταφερουν τα γραφομενα μας σε Aυτον να του μεταφερουν Σωστα - Ακριβη - Αληθη και να τον Φωτιση ο ΘΕΟΣ να βγαλη την ΕΛΛΑΔΑ μας απο τον κυκαιωνα των περιστασιακων σωτηρων -φωστηρων .
  Καλη Δυναμη σε ολους , οι Ημερες ειναι δυσκολες - πονηρες - επικινδυνες , δεν φανταζομουν ουτε στα ονειρα μου στην ηλικια που ειμαι σημερα οτι θα εβλεπα ενα Τσογλανι ( Συγγνωμη κ. Διαχειριστα ) να κουναει και να απαιτει απο τους Πατριωτες Ελληνες αυτα που αισχρα ξεστωμισε εχθες .
  Το κειμενο Αφροδιτη Πολυ Καλο και Δυνατο .

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ nickvel 09/05/2012 15:46:29

   Πολύ καλό το σχόλιό σου! Κάποια στιγμή η ΝΔ , πρέπει να καταλάβει τη δύναμη της επιρροής που έχει η ενημέρωση . Πρέπει να αποκτήσει δικό της κανάλι και ραδιοφωνικό σταθμό. Καλό το διαδίκτυο, αλλά αφ'ενός οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αφ'ετέρου , η ευκολία που παρέχει η εικόνα με το λόγο , είναι καταλυτική , ως προς τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν. Και βέβαια θα συμφωνήσω , ότι οι πολλές ευγένειες και η πολιτική ορθότης , τους αντιπάλους βολεύουν.
   Δραττόμενη της ευκαιρίας , μια που δεν στο είπα χτες, Αφροδίτη, το κείμενό σου είναι πολύ καλό και σωστό!

 17. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ avatar
  ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ 09/05/2012 07:21:12

  ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΑΜΕ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ. ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ΕΠΙ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΒΑΣΗΣ Η ΝΔ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ. ΟΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΝ "ΒΛΕΠΕΙ" ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΡΑΤΟΜΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΑ ΕΠΑΝΑΚΡΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΦΩΝΑΖΕ Η ΝΔ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘ' ΥΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΝΤΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΑ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. . ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ, ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΛΑΘΟΣ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΝΔ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

 18. ψηφοφορος avatar
  ψηφοφορος 09/05/2012 07:58:46

  Καλημερα,
  Δεν είμαι δεξιός δεν έχω ψηφίσει ΠΟΤΕ ΝΔ. Δεν είμαι όμως ούτε αμόρφωτος ( όπως με αφέλεια χαρακτήρισε κάποιος τους ψηφοφόρους της αριστεράς) ούτε δημόσιος υπαλληλος. Δεν έχω πάρει μια δραχμή απο το κρατος αντίθετα πληρώνω αδιαμαρτύρητα τόσα χρόνια. Δεν θέλω λαθρομετανάστες στον τόπο μου και τις λίγες φορές που κατέβηκα στην ΑΘΗΝΑ η εικόνα του Κέντρου με τρόμαξε και με απογοήτευσε.
  Δεν ψήφισα Σαμαρά. Θα τον ψήφιζα τον ΔΕΚΕΜΒΡΗ αλλα με τις υπογραφές του με έδιωξε . Και τότε όμως είχα κάποιες ενστάσεις και τώρα τις έχω ακόμα. Μου αρεσει ο Σαμαρας αλλα δεν βλέπω στελέχη να αναλάβουν την τύχη της χώρας μαζι του. Και δεν εννοώ Ταλιμπάν της παράταξης αλλά ανθρώπους με κύρος στο εξωτερικό. Που να μπορούμε να τους στείλουμε έξω. Για όνομα του θεού στείλαμε να διαπραγματευτεί ο υποτίθεται καλύτερος συνταγματολογος μας; Με τι πτυχίο; Του ΑΠΘ; Όταν οι απέναντι διαπραγματευτές έχουν οικονομικές σπουδές σε χαρβαρντ γεηλ οξφορδη και κεμπριτζ και αντίστοιχη εμπειρία εμείς τι στέλνουμε έξω; Ποιον θα στείλει ο Α.Σ;
  Ο τομσεν, ένας οίκονομετρης , παίρνει 240.000 ετησίως και χαράζει οικονομικη πολιτική σε 3-4 διαφορετικές χώρες. Έχουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έστω ένα στέλεχος που να αξίζει στο εξωτερικό τέτοιες αμοιβές ; Θα έδινε ένας CEO του εξωτερικού 100.000 το χρόνο στον ΑΣ γιανα του σώσει τη την επιχείρηση; Έτσι σκέφτεται ένας σκεπτόμενος οικονομικά μορφωμένος πολίτης χωρίς δεξιές η αριστερές παρωπίδες . Και αν με ρωτήσετε το θέλω. Θασας πω. Ελεύθερη χώρα. Δεν με νοιάζει η η ευρωζώνη η το μνημόνιο . Θέλω να επιλέγω ελεύθερα τον τρόπο διακυβέρνησης του τόπου μου.

 19. pinokio avatar
  pinokio 09/05/2012 07:59:54

  Ο Παπανδρεου παραιτηθηκε επειδη το απιτησαν οι Σαρκοζυ Μερκελ που του ειπαν να μην εμφανιστει ξανα μπροστα τους και οχι απο τον Σαμαρα.
  Μην παραμυθιαζεσαι.

 20. kas avatar
  kas 09/05/2012 08:21:11

  Οι κακομαθημένοι και αριστοθρεμμένοι δημόσιοι κηφήνες (γιατί υπάρχουν και οι τίμιοι και εργατικοί δημόσιοι υπάλληλοι)....ψήφισαν Γαπ για την γαστέρα

  και τώρα Τσίπρα για το επιδόρπιο

  αυτός είναι ο ελλαδίτης, δυστυχώς
  άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

  αλλά οι σκεπτόμενοι δεξιοί....ψηφίσανε τον καθόλα συμπαθή Τζήμερο
  ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΚΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ απλά δημιουργήσανε το νέο ΠΑΣΟΚ

  σκεφτείτε !!!! ξυπνήστε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.