#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2013 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα γεγονότα της Τουρκίας υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα της σταθερότητας στην ΕλλάδαΌπως έχουμε πλέον σήμερα όλοι εμπεδώσει, στην Τουρκία λαμβάνουν χώρα εκτεταμένα επεισόδια στα όρια της πραγματικής εξέγερσης, τα οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πού ακριβώς θα καταλήξουν – σίγουρα όμως θα καταλήξουν κάτω, με διάφορες πιθανές εξελίξεις να κυοφορούνται σαφέστατα.

Αν κάτι μας διδάσκουν τα γεγονότα στην Τουρκία είναι αυτό που γνωρίζαμε ήδη: ότι διανύουμε μια πολύ ασταθή περίοδο σε μια πολύ ασταθή περιοχή. Ότι δεν γνωρίζουμε τί θα μας ξημερώσει (ποιος πόλεμος, ποια εξέγερση, ποια οικονομική κατάρρευση) στον βόρειο, νότιο, ανατολικό και δυτικό γείτονά μας. Ευρωπαϊκά, ιταλικά ή μικρασιατικά, βαλκανικά ή συριακά και αιγυπτιακά. Κοινώς: ότι δεν είναι καιρός για πειραματισμούς! Ότι προτεινόμενες λύσεις που πέφτουν στο τραπέζι του… καφενείου με περισσή ευκολία και χάρη (να ακυρώσουμε το Μνημόνιο με ένα μόνο άρθρο μένοντας στο Ευρώ, να βγούμε από το Ευρώ, να εκβιάσουμε τους εταίρους, να αλλάξουμε μείζονες γεωπολιτικές συμμαχίες μέσα σε δυο μέρες) θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικές όχι μόνο καθ’ εαυτές, αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψιν και παντελώς αστάθμητους παράγοντες του περιγύρου. Πλην κινήσεων απόσυρσης του εδώ μεταπολιτευτικού συστήματος, πλην πρωτοβουλιών ελάφρυνσης του βάρους της κρίσης στον πολίτη και πλην μεθοδικών, καλομελετημένων γεωπολιτικών και οικονομικών διεκδικήσεων, για όλα τα υπόλοιπα ισχύει το «όχι απότομες κινήσεις»!

Ελάχιστο παράδειγμα: φαντάζεστε το διπλωματικό κομφούζιο αν όλος ο κρατικός και κομματικός κορμός μιας συριζαϊκής κυβερνήσεως, πλην της comme il faut κεφαλής, διακήρυττε σήμερα την αλληλλεγγύη στον εξεγειρόμενο τουρκικό λαό εναντίον της κυβερνήσεώς του; Και αν όχι σήμερα, τότε κατά την ενδεχόμενη κλιμάκωση των επομένων ημερών; Άλλο τι σκεφτόμαστε ως πολίτες και άλλο πώς εκφραζόμαστε ως εκπρόσωποι του κράτους, μα αυτό σίγουρα δεν είναι αυτονόητο για όλους… Μια τέτοια «εχθρική ενέργεια» μιας κυβερνήσεως προς μιαν άλλη θα απελευθέρωνε ίσως αλυσιδωτές αντιδράσεις που, στην καλύτερη περίπτωση, θα επηρέαζαν εμμέσως όλους τους τομείς και θα έβαζαν την Ελλάδα στο «πλαίσιο του προβλήματος». Το ίδιο ισχύει για το παραμικρό που μπορεί να ανακύψει στην γεωγραφική γειτονιά ή στην διεθνή πολιτική. Τίποτα δεν συμβαίνει στο κενό. Ειδικά σε αυτήν την περίεργη περίοδο…

Σταθερότητα, λοιπόν. Σταθερότητα, σταθερότητα, σταθερότητα. Όχι απότομες κινήσεις! Και όχι στην δημιουργία των συνθηκών που προξενούν κατ’ εξοχήν «απότομες κινήσεις»…

Α.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/06/2013 14:05:53

  Μην ανησυχείς για απότομες κινήσεις. Είτε "εξεγερμένη" είτε ήρεμη, η Τουρκία πλέον "βολτάρει" με σταθερότητα στο Αιγαίο.

 2. Αλέξ avatar
  Αλέξ 02/06/2013 14:09:30

  Μετά την υποκινούμενη από ξένα κέντρα εξέγερση στην Τουρκία, όποιος και αν επικρατήσει θα έχει μπροστά του μια διχασμένη κοινωνία και μεγάλο κίνητρο να συμπεριφερθεί με μεγαλύτερη επιθετικότητα προς τις γειτονικές χώρες για να συσπειρώσει το εσωτερικό του. Έχετε απόλυτο δίκιο για το πρόταγμα της σταθερότητας στην χώρα μας μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον!

  • monomaxos avatar
   monomaxos @ Αλέξ 02/06/2013 17:12:37

   Για ποιά ξένα κέντρα μιλάς αγαπητέ? Το μόνο ξένο κέντρο που διοργανώνει "αυθόρμητες επαναστάσεις" είναι η Αμερική.

   Κι όμως μόλις πριν μια εβδομάδα τα λέγανε ο Ομπάμα με τον Ερντογάν και τα γεγονότα δείχνουν τι συμφώνησαν:

   Στις 7 Ιουνίου λήγει και η τελευταία παράταση στον διαγωνισμό των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ. Οι Αμερικάνοι έχουν σκυλιάσει που θα τις πάρουν οι Ρώσσοι, οι οποίοι με την αγορά αυτή θα επιδιώξουν και την διέλευση αγωγών φυσικού αερίου από την χώρα μας. Το μόνο πιόνι που προλαβαίνουν να κουνήσουν μέχρι τότε είναι η Τουρκία.

   Η επίσκεψη λοιπόν του Ερντογάν στην Αμερική δεν είχε, όπως αφελώς μας ταϊζουν τα εγχώρια ΜΜΕ, τη Συρία αλλα το πως θα οργανώσουν την τρομοκράτηση της Ελλάδος.

   Ας μην ξεχνάμε την πρεμούρα του Αντώνη Σαμαρά για μία συνάντηση με τον Ομπάμα πριν μερικές βδομάδες, γιατί ξέρει κατά βάση αυτό που έρχεται.

   Τι λοιπόν επιθυμεί η Αμερική? Μα την επικράτηση και στα δύο κράτη των στρατιωτικών. Με την κρίση στην Τουρκία και με μία αντίστοιχη στην Ελλάδα, η επέμβαση του στρατού θα οδηγήσει σε έναν μίνι πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.

   Επειδή και τα δύο μέρη θα είναι φίλα προσκείμενα στην Αμερική, η κρίση θα τελειώσει σύντομα με την παρέμβαση Ομπάμα και με την απόφαση για συνδιαχείριση των κοιτασμάτων.

   Αν πετύχει το σχέδιο των Αμερικάνων, τότε μπαίνει ταφόπλακα στις ενεργειακές φιλοδοξίες της Γερμανίας και στην γεωστρατηγική επέκταση της συμμάχου της Ρωσσίας.

   Αν όμως η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αντέξει, τότε μοιραία θα γίνει το αναμενόμενο: η Ρωσσία, η μόνη πραγματικά στρατιωτικά ικανή, θα τσακίσει τη Τουρκία υπό τα αδιάφορα βλέμματα των "συμμάχων" της στο ΝΑΤΟ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, κ.τ.λ.) τα συμφέροντα των οποίων ταυτίζονται με αυτά των Γερμανία - Ρωσσία.

   Από που θα ξεκινήσει η κρίση στην Ελλάδα για το σενάριο αυτό? Μα φυσικά από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την σχεδιαζόμενη έκρηξη των εγχωρίων μουσουλμάνων μεταναστών, όπως προετοιμάζουν την εγχώρια κοινή γνώμη με τα αντίστοιχα φαινόμενα στην Αγγλία, την Γαλλία και τη Σουηδία. Αφού γίνεται εκεί, τι πιο φυσιολογικό "αυθόρμητα" να γίνει εξέγερση και σε εμάς που έχουμε και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που τους κυνηγάνε?

   Υ.Γ.1.: Μην ακούτε τις ανοησίες περί προσπάθειας αποσταθεροποίησης του Ερντογάν απο τους στρατιωτικούς. Όλοι οι σημερινοί στρατιωτικοί είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του, αφού τους αντιφρονούντες με την κατηγορία του σχεδίου "Βαριοπούλα" τους έχει κλείσει φυλακή.

   Υ.Γ.2: Ας παρακαλούμε όλοι το Θεό να μην γίνουν έτσι όπως σας γράφω.

   • karasumi avatar
    karasumi @ monomaxos 02/06/2013 21:06:09

    Έχετε δικές σας πληροφορίες ή λέτε ότι νάναι;

   • Βατάτζης avatar
    Βατάτζης @ monomaxos 02/06/2013 22:45:32

    Ολα αυτά που γράφετε είναι σωστά και λογικά, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ "αυθόρμητη" αμερικανοκίνητη αντίδραση, εν γνώσει του Ερντογάν και με σύμπραξή του.

   • Αλέξ avatar
    Αλέξ @ monomaxos 03/06/2013 08:29:58

    Το συμπέρασμα του να αναμένουμε μεγαλύτερη επιθετικότητα είναι κοινό, ανεξάρτητα ερμηνείας για το αν τους κάθεται ή όχι ο Ερντογάν, ή το ποιός αποδεικνύεται ότι χειριζόταν και ακόμα χειρίζεται συγκεκριμένα πιόνια στον ευρωπαϊκό χώρο -καταρχήν για να οξύνει την κρίση και τώρα για να προσφέρει "διέξοδο" στο προσκήνιο ή για να δυσχεράνει πραγματικά ωφέλιμους χειρισμούς στο παρασκήνιο. Συμφωνώ ότι παίζεται μεγάλο παιχνίδι με τον ρατσισμό σε όλη την Ευρώπη, θέλει ψυχραιμία όπως προτείνει το άρθρο και τήρηση λεπτών ισορροπιών, κινούμαστε σε ένα πυκνό, πολιτικό ναρκοπέδιο -εξυπακούεται στα ζητήματα οικονομίας με όσα έχουν γίνει, αλλά πλέον και στα ζητήματα ασφάλειας.

  • Τρίκαλα 07 avatar
   Τρίκαλα 07 @ Αλέξ 03/06/2013 08:43:18

   Νομίζω πως είναι απλά τα πράγματα. Η κοινωνία στην Τουρκία αντιδρά στην πρόθεση του Ερντογάν να της φορέσει φερετζέ. Ήδη η απαγόρευση πώλησης του αλκοόλ τα βράδυ και η αντίστοιχη καμπάνια ώστε να πίνουν οι νέοι ….αριάνι (δηλαδή …ξυνόγαλα) εκτός από θυμηδία προκαλεί και οργή. Φαντάσου να είσαι νέος στην Τουρκία και να σου επιβάλουν τέτοιους περιορισμούς. Φαντάσου να είσαι νέα και να σου επιβάλουν να φοράς μαντήλα . Ακόμα ας μη παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι πλέον οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά πως ζουν οι ομόθρησκοί κυρίως στο Πακιστάν και σε κάποιες αραβικές χώρες. Ούτε μπορεί να τους περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στην Αίγυπτο οι Μουσουλμάνοι αδερφοί εγκαθιστούν Ισλαμική Δημοκρατία Επομένως ο δυτικός προσανατολισμός του τρόπου ζωής της Τουρκίας εξεγείρεται και καλά κάνει . Προφανώς και μετά τα γεγονότα θα υπάρξει προσπάθεια για εξαγωγή της κρίσης. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να καταλάβουν κάποιοι ότι οι λαοί δεν τρώνε κουτόχορτο?

 3. giorgos avatar
  giorgos 02/06/2013 17:59:21

  Δηλ. υπαρχει κανεις που πιστευει οτι ολα αυτα εγιναν στην Πολι για μερικα δεντρα που θα χαλουσαν το περιβαλον ε οχι τοσο κουτοχορτο.σε μια χωρα που ηταν απο το 2002 υπο την μποτα του ΔΝΤ και της λιτοτιτας νομιζω οτι καθυστερησαν κιολας.

 4. τάσος avatar
  τάσος 02/06/2013 19:20:26

  με αγάπη. και να πάτε να δουλέψετε.

 5. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 02/06/2013 20:59:35

  Η Ελληνική πολιτική σκέψη σε όλα τα επίπεδα της είναι παγιδευμένη τις περισσότερες φορές σε γενικά νοητικά σχήματα και αδιαφορεί για την ιδιομορφία και την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης

  Δεν υπάρχει λόγος να αναλυθεί το ιστορικό της έντασης στην Τουρκία σε άρθρο τέτοιας μορφής.Ομως μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία -εάν και εφόσον αναχθούν στην Ελληνική πραγματικότητα-να παράγουν θετικές εξελίξεις για την προσπάθεια της Ελλάδας να σταθεροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα μέσα απο κυβερνήσεις συνεργασίας. Δεν ξεκινάμε λοιπόν απο το τι δεν κάνουν οι μη μετέχοντες σε τέτοια σχήματα αλλά απο το ποιες οι παραλείψει των μετεχόντων.

  Η Εθνική στρατηγική πραγματώνεται σε βάθος χρόνου και απαιτεί και συνειδητότητα της Κοινωνίας και το μέγιστο της Κοινωνικής Συναίνεσης και Κοινωνικής Συνοχής.

  Η Πολιτική συνοχή καθιστά την Ελλάδα ως τον μόνο αξιόπιστο εταίρο στην Νότια Ευρώπη. Κανείς δεν δύναται να παραγνωρίζει την προσπάθεια αύξησης της εκλογικής δύναμης την οποία και θεωρώ έντιμη διαδικασία όταν πραγματώνεται με την στρατηγική της πειθούς και με σεβασμό στην Δημοκρατική Νομιμότητα

  Εξεγείρομαι όμως εναντίον αυτών που σε σοβαρά ζητήματα που άπτονται της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας του Ελληνικού κράτους δείχνουν τέτοια ελαφρότητα και την πολιτική ατζέντα την καθορίζει η κυβέρνηση/Αν το κυβερνητικό σχήμα άγεται και φέρεται στο βωμό μικροκομματικών συμπεριφορών, αν οι εξελίξεις ξεπερνούν την σκέψη κα ιτην δράση του, αν δεν υπάρχει συστηματική δράση, μεθοδική σκέψη, περισσότερα έργα λιγότερα λόγια και σοβαρότητα επι του συνόλου των ζητημάτων που άπτονται της προσπάθεια ανάταξης της Ελλάδας δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ότι άλλο

  Η Ελληνική πολιτική σκέψη σε όλα της τα επίπεδα είναι πνιγμένη σε παραδοχές, φοβικά σύνδρομα, ιδεασμούς.Εχω αηδιάσει με την έλλειψη ρεαλισμού, με την κυριαρχία του θυμικού και του παράφορου ψυχισμού εκεί που απαιτείται σοβαρότηταΤο πλέγμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων κατα συνέπεια δεν δύναται να εγκλωβιστεί σε επίπεδα που ξυπνούν τον τουρκικό εθνικισμό ο οποίος και είναι πανίσχυρος. Οταν συνέβη παρήχθείσαν Εθνικές Τραγωδίες.Αλλο αναδεικνύω τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και άλλο τα καθιστώ διπλωματικό ή στρατηγικό εργαλείο στην εξυπηρέτηση κοντόθωρων λογικών που απέχουν από το Εθνικό.

 6. χανιωτης avatar
  χανιωτης 02/06/2013 23:05:53

  ο γεροντας παισιος τα ελεγε αλλα ποιος τον ακουγε.τελικα της πλακας γιγαντας η τουρκια μας ειχαν πρηξει ολοι .η τουρκια μπαινει σε απροβλεπτες καταστασεις με αγνωστες για ολη τη γειτονια συνεπειες.τα ματια ανοιχτα

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ χανιωτης 02/06/2013 23:16:00

   Γι' αυτό σουλατσάρουν στις Κυκλάδες οι φρεγάτες τους... Δυστυχώς νομίζω ότι έχετε άδικο.

 7. Βαλαντης avatar
  Βαλαντης 02/06/2013 23:15:29

  Η Τουρκία έχει στον πληθυσμό της κάποια μυρια Αλεβίτες. Αρκετά μυρια Κούρδους. Πολλούς κρυπτοχριστιανούς. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο εγγύς μέλλον αλλά φαίνεται το πράγμα να πηγαίνει σύμφωνα με τις προρρήσεις πολλών αγίων (αναγνωρισμένων και μη) της ορθοδοξίας. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

 8. αργατεία avatar
  αργατεία 02/06/2013 23:17:07

  σε λίγες μέρες, αφού ο εφηβικός θυμός τμήματος της κοινωνίας θα έχει εκφρασθεί και θα ηρεμήσει, όλα θα επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, τίποτα δεν θα συμβεί στον φράνσκεσταϊν! για να μην πούμε ότι τα εν λογω επεισόδια μπορεί να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να αυξηση την ενίσχυσή της από ΗΠΑ οι οποιες με τίποτα δεν θα ήθελαν να δουν κυβερνητική αλλαγή τώρα! μπόρα είναι και θα περάσει που λέμε....

 9. αργατεία avatar
  αργατεία 03/06/2013 00:51:00

  βρήκαν ευκαιρία και οι κεμαλικοί κόπροι να εκμεταλευθούν την δίκαιη αγανάκτηση της νεολαίας για διάφορα ζητήματα, βέβαια όταν τα δικά τους αφεντικά κατέσφαζαν κούρδους και δημοκράτες ακτιβιστές κανείς δεν έβγαινε στον δρόμο, τώρα τους έπιασε πρεμούρα, έχεις και κάτι γελοίους στην Ελλάδα που κάνουν λέει συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, τέτοια ηλιθιότητα δεν νομίζω να υπάρχει σε "αριστερό" κόμμα σε όλον τον κόσμο, μιλάμε για εντελώς χρήσιμους ηλίθιους, μα εντελώς...
  διαβάζω και κάτι γελοίες "ανταποκρίσεις" από Έλληνες "αριστερους" που ζούνε στην Πόλη καθηγητές σε πανεπιστήμια που παρουσιάζουν τα γεγονότα ως "άνοιξη" και γω δεν ξερω τι αλλο....είδαν τα πλακατ με τα μουτρα του κεμάλ που κρατούν διάφοροι "διαμαρτυρόμενοι"? το φαινόμενο "Έλληνες καθηγητές σε τουρκικά πανεπιστήμια" χρήζει ιδιαίτερης μελέτης και προσοχής, ιδιαίτερα όταν αυτοι προέρχονται από χώρους της "εκσυγρονιστικής" δήθεν αριστεράς τύπου Λιάκου κλπ κλπ....διαβάστε τις ανοησίες που γράφουν κατά καιρούς και τώρα και θα καταλάβετε....οι μισοί παρουσιάζουν το "οικονομικό θαύμα τουρκια" που πρέπει εμείς οι Έλληνες να μιμηθούμε και οι άλλοι μισοί μιλούν σήμερα για "εξέγερση του λαού".. τις ιδεολογικές τους παρωπίδες τις κουβαλούν και στην τουρκια και έτσι "αναλυουν" τα τεκταινόμενα σε αυτή την χώρα! ευτυχώς δεν είναι πολλοί αλλά το κακό είναι ότι έχουν πρόσβαση στον ελληνικό τύπο και μπορούν και θολώνουν τα μυαλά των ελλήνων αναγνωστών με ανοησίες, ρηχές προσεγγίσεις και παραπλανητικά συμπεράσματα, καταλήγοντας άθελά τους να εξυπηρετούν την προπαγάνδα άλλων.....
  διαμαρτυρίες αλληλεγγύης διάβασα στον τουρκικό λαό στην Ελλάδα, τι λέτε βρε μπουμπουκια, αντε και έπεσε η κυβερνηση ερντογάν, γνωρίζουν τι θα επακολουθήσει όλα αυτά τα καρναβάλια στην Ελλάδα που "διαμαρτύρονται"? τι να πω ειναι να απορεί κανεις με την βλακεία που κανταντά να αντιστρατεύεται τα ελληνικά συμφέροντα. Το λέω ξεκάθαρα, σε αυτή την φάση, ΔΕΝ συμφέρει την Ελλάδα πτώση του ερντογάν, οχι ότι θα συμβεί αλλά υποθετικά, σενάρια φτιάχνουμε....άντε να δούμε

 10. αργατεία avatar
  αργατεία 03/06/2013 01:12:30

  και βέβαια ας μην ξεχνούν κάποιοι καλοπροαίρετοι σχολιαστές ότι πολλά κομμάτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην τουρκία "ελέγχονται" από τον στρατό και τις μυστικες του υπηρεσίες και τους χρησιμοποιούν ανάλογα. την διαμαρτυρία την ξεκίνησε βουλευτής του κουρδικού κόμματος και στη συνέχεια επιχειρήθηκε να καπελωθεί απο τους κεμαλιστές και τον στρατό...αυτή ειναι η πραγματικότητα....μάλιστα, ο εν λόγω βουλευτής, ονόματι Σιρί Σουρέγια Οζντεμίρ έκανε και σχετικές δηλώσεις κατά του κεμαλικού CHP του Κιλιτσντάρογλου για το ότι επιχείρησαν να καπελώσουν την διαμαρτυρία. Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί ο ταγίπ εφαρμοζοντας ακρως νεοφιλελεύθερες πολιτικές ξεπούλησε τα πάντα....τίποτα άλλο...οι κεμαλική σαβούρα και το παρακρατους τους επιχείρησε να το παρουσιάσει σαν γενική κατακραυγή κατά της κυβέρνησης, δεν είναι τυχαίο οτι οι διαμαρτυρίες γινονται σε 3 κυρίως πολεις, αγκυρα, σμυρνη και κωνσταντινούπολη οπου οι κεμαλικοι εχουν μεγάλη εκλογική βάση και επιρροή....άλλωσε σε δήλωση του ο γραμματέας του κουρδικού κόμματος, ο νεαρός δικηγόρος, μου διαφεύγει το όνομά του, δήλωσε ξεκάθαρα πως οι υποστηρικτές του κουρδικού κόμματος δεν πρόκειται να κατέβουν στις πλατείες και να διαμαρτυρηθούν μαζί με φασιστες και ρατσιστές και πως η διαδικασία εκεχερείας και διαλόγου για την επίλυση του κουρδικού θα συνεχιστεί και δεν θα μπορέσει κανείς να το εμποδίσει...και ο νοών νοείτω.

 11. αργατεία avatar
  αργατεία 03/06/2013 01:23:17

  και κάτι τελευταίο....να υπενθυμίσω στους εν Ελλάδι δήθεν αριστερούς και ειδικά του συριζα να δουν με προσοχή πολλές από τις φώτο απο τις διαμαρυρίες εδώ
  http://occupygezipics.tumblr.com/

  για να δουν ότι πολλοί από τους "ομοϊδεάτους" τους στην τουρκία κατεβαίνουν στις διαμαρτυρίες με τα πιο mainstream σύμβολα, τουρκικές σημαίες και προτραίτα του Κεμάλ...

 12. αργατεία avatar
  αργατεία 03/06/2013 01:36:59

  και μια φωτο για το πως ο καλός στρατός βοθάει τον λαό

  https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/401869_510510188997631_1404582597_n.jpg

 13. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 03/06/2013 07:18:31

  Ὑπάρχει καί τούτη ἡ ὀπτική ἀπό τό τηλεοπτικό δίκτυο ABC AUSTRALIA γιά τά γεγονότα στήν Τουρκία:http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/539675/mustiko-shedio-gia-epithesi-stin-ellada-kruvoun-ta-gegonota-stin-tourkia/

 14. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 03/06/2013 08:43:38

  Aργατεία το Κουρδικό ζήτημα είναι πολύ περίπλοκο και δεν είναι και τόσο καθαρό όσο φαίνεται όσο θέλουν να φανεί.Στην διπλωματία δεν χωράει ιδεαλισμός και οι Κούρδοι το έχουν γευτεί και το αφαρμόζουν.
  Η κρίση ξέσπασε στον απόηχο της Τουρκοκουρδικής σύμπραξης, δεν είναι τυχαίο και είναι τρίτη φορά που επαναλαμβάνεται.Φυσικά μην θεωρηθεί ότι οι Κούρδοι είανι ενωμένοι, πολυδιασπασμένοι είναι.

 15. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 03/06/2013 16:56:03

  Αυτά που συμβαίνουν στην Πόλη, συνέβησαν 2-3 χρόνια πρίν και στο Ανατολικό Λονδίνο.
  Ή στη Στουτγκάρδη.
  Ή και αλλού.
  Τότε βέβαια κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι διαμαρτυρίες έγιναν διότι "το επιθυμεί η Αμερική"...
  Τι άλλο να υποθέσω; Μάλλον το γνωστό: Το ψεκαστικό του κάπταιν Τζίμμυ προτιμά συχνά να δουλεύει στην Ελλάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.