01/09/2009 13:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα βρίσκουν οι Τούρκοι με τους Αρμένιους;Οι δυο προαιώνιοι εχθροί, η Τουρκία και η Αρμενία, ανακοίνωσαν σήμερα πως προχωρούν σταθερά προς αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ τους. Δεν πρόκειται όμως να συζητήσουν καν, το αντικείμενο της  έριδας που τους χωρίζει, κα που είναι οι σφαγές των Αρμενίων  από τους Οθωμανούς, στις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι δυο πλευρές αναμένουν πως οι συνομιλίες θα διαρκέσουν περί τις 6 εβδομάδες και θα καταλήξουν σε συμφωνία αναφορικά με την διπλωματική σύνδεση των δυο χωρών. Οι εν λόγω συνομιλίες πάντως, έχουν πολλά εμπόδια να υπερκεράσουν. Η περίοδος που προηγήθηκε ήταν περίοδος αδράνειας, αν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει από τις δυο πλευρές να «τα βρουν» όταν επισκέφθηκε τη Τουρκία  στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Τα Κοινοβούλια των δυο χωρών θα πρέπει να υπερψηφίσουν την όποια συμφωνία διπλωματικής σύνδεσης, αλλά ειδικά στη Τουρκία, οι πολλοί εθνικιστές  είναι επιφυλακτικοί και διαπνέονται από μεγάλη καχυποψία όσον αφορά στις προθέσεις των Αρμενίων.

ΑΡ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.