#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2013 12:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα βιλαέτια άνοιξαν πόλεμο με την κυβέρνησηΗ κυβέρνηση κάνει λάθη. Αυτό είναι σίγουρο κι εμείς από εδώ το έχουμε κατά καιρούς επισημάνει. Άλλωστε, αν ήταν αλάθητη τότε δε θα είχαμε κι εμείς όλοι δουλειά, δημοσιογράφοι και σχολιαστές. Ειδικά στο θέμα της φορολόγησης των ακινήτων η κυβέρνηση και ειδικά το οικονομικό επιτελείο πάει να κάνει λάθη που θα κοστίσουν. Και φυσικά με το να κάνεις το άσπρο μαύρο και να λες ότι δεν επιβάλλεται νέος φόρος ή ότι θα εισπραχθούν οι ίδιοι φόροι με πέρυσι, απλά… εκτίθεσαι.

Για το φόρο των ακινήτων έχουμε ασκήσει κριτική και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα άλλο φαινόμενο που ξεπερνά τα όρια της κριτικής στην κυβέρνηση για τα όποια λάθη της.

Φαίνεται, και χωρίς να έχουμε συνωμοσιολογικές τάσεις, ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια να πληγεί η κυβέρνηση, με βασικό θέμα τη φορολόγηση των ακινήτων που αφορά όλους τους Έλληνες. Κι όχι μόνο: Υπάρχουν θέματα καυτά όπως το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας. Από διάφορα βιλαέτια, από ξεχωριστά λόμπι με διαφορετικά συμφέροντα, έχει στηθεί μια πλειοδοσία για το ποιος θα κάνει πιο σκληρή κριτική. Αν και στο στόχαστρο των περισσότερων είναι ο Γ. Στουρνάρας, στο βάθος στόχος είναι ο ίδιος ο Σαμαράς και η ίδια η κυβέρνηση. Κι αν στο παρελθόν υπήρχαν περιθώρια για τέτοιες συγκρούσεις, τώρα δεν υπάρχει καμιά ευκαιρία. Αν επικρατήσουν τα διάφορα βιλαέτια τότε θα χαθεί η χώρα, κι αυτό είναι ανώτερο από το να πέσει η κυβέρνηση.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για τον Γ. Στουρνάρα, κάθε υπουργός κι αυτός φυσικά κρίνεται για τη δουλειά και τα αποτελέσματα που φέρνει. Το πιο σοβαρό, που ήδη έχει αρχίσει να προβληματίζει τους νουνεχείς αυτής της κυβέρνησης είναι ένα νοσηρό κλίμα που πάει να δημιουργηθεί. Κι εξηγούμαστε για τα λόμπι της οπισθοχώρησης.

Από τη μια έχουμε φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς λέει ότι θέλει. Άλλωστε, οι ανοησίες δεν κοστίζουν, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις να προτείνεις τίποτε άλλο. Οπότε εδώ ισχύει η γνωστή ρήση του Γεώργιου Παπανδρέου παραφρασμένη: «Ποιος το είπε; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Ε, τότε δεν έχει καμιά σημασία».

Ομάδα βουλευτών και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να ασκούν σκληρή κριτική στον Στουρνάρα για παράδειγμα, για ένα φορολογικό σύστημα στα ακίνητα που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί. Επίσης, λαϊκίζοντες πολιτικοί που φοβούνται μη χάσουν την εκλογική τους πελατεία. Το βλέπουμε στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αντί όλοι να στηρίξουν το σχέδιο που θα εξοικονομήσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ το χρόνο και θα νοικοκυρέψει την παιδεία, βγήκαν όλοι οι «τοπικοί παράγοντες» για να διαμαρτυρηθούν.

Βουλευτές από όλα τα κόμματα με παλαιοκομματική νοοτροπία ζητούν να γίνει μεν η μεταρρύθμιση στην παιδεία αλλά να μη θίξει το δικό τους τοπικό συμφέρον. Να μην κλείσει το τμήμα στη μια πόλη, να μην κλείσει το τάδε ΤΕΙ στην άλλη. Ξεσηκώνονται δήμαρχοι, κοινοτάρχες, κομματάρχες, ακόμη και εκπρόσωποι της Εκκλησίας κατά του σχεδίου Αθηνά του Κ. Αρβανιτόπουλου. Αν τους ρωτήσεις αν πρέπει να ισχύσει σου λένε «ναι», όμως, για όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους. Και αυτοί οι βουλευτές πρωτοστατούν στην επίθεση κατά του υπ. Παιδείας, κατά μιας κεντρικής επιλογής της κυβέρνησης.

Υπάρχει επίσης και το λόμπι των επιχειρηματιών που θίγονται από το νέο φόρο στα ακίνητα. Κι αν για τους μικροϊδιοκτήτες είναι δυσβάσταχτο, αλλά μπορεί να το αντέξουν κι αυτό, για τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και διάφορα επιχειρηματικά τζάκια με μεγάλη ακίνητη περιουσία αποτελεί αιτία πολέμου. Τράπεζες και εταιρείες με πολλά ακίνητα που θα πληρώσουν και πολύ φόρο έχουν βάλει όλα τα μέσα για να πλήξουν την κυβέρνηση και να μην προχωρήσει το νέο σύστημα. Γι’ αυτό μην απορείτε για τα χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά του Στουρνάρα ή του ίδιου του Σαμαρά από εφημερίδες κι άλλα μέσα. Συμφέροντα εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο.

Υπάρχουν όμως και στελέχη κομμάτων που εξυπηρετούν ξεκάθαρα συμφέροντα τρίτων. Το βλέπουμε στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, στη ΔΕΠΑ, στο Ελληνικό και σε άλλες κινήσεις που πάει να κάνει η κυβέρνηση.

Τέλος, υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, την ανέλιξή τους στην κυβέρνηση ή την κομματική ιεραρχία. Είναι και κάποιοι που δυσφορούν με τη σχέση Σαμαρά – Στουρνάρα ή Σαμαρά με Κουβέλη και Βενιζέλο. Είναι οι ίδιοι που θα επιθυμούσαν να ασκούν οι ίδιοι εξουσία, ακόμη κι αν ξέρουν ότι δεν έχουν τα προσόντα, ακόμη κι αν γνωρίζουν ότι ο κόσμος ζητά συνεργασίες.

Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι έχουν σχηματίσει μια άτυπη συμμαχία που πολεμά με νύχια και με δόντια, αλλά πάντα υπογείως, την κυβέρνηση. Αυτός ο ορατός – αόρατος εχθρός που μπροστά στα συμφέροντά του ή σ’ αυτά που εξυπηρετεί δε θα δίσταζε να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες.

Ο Σαμαράς έχει γνώση των όσων συμβαίνουν, αλλά δεν έχει σκοπό να ρισκάρει την πορεία της Ελλάδας που έστω και δειλά προχωρά. Γι’ αυτό και δεν έχει σκοπό να υποκύψει στο λαϊκισμό, τις πιέσεις ή τους εκβιασμούς. Το ποιος θα νικήσει από αυτό το μπρα ντε φερ μπορεί να κρίνει την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 04/02/2013 12:39:38

  Λογικό είναι να συμβαίνουν όλα αυτά, μια που η Ελλάδα ήταν μια ιδιότυπη ολιγαρχία με περιτύλιγμα δημοκρατίας. Υπό καθεστώς Μνημονίου και σχεδόν απροκάλυπτης δικτατορίας των δανειστών, οι τοπικοί ολιγάρχες επλήγησαν σφόδρα, αλλά στήριξαν όλοι μαζί τον Σαμαρά ως "τη μόνη λύση" απέναντι στο χάος που απειλούσε να επικρατούσε στην αντίθετη περίπτωση. Τώρα που τα πράγματα σταθεροποιήθηκαν κάπως, ξαναβγάζουν τα μαχαίρια. Σαφώς πιο αποδυναμωμένοι, αλλά πάντοτε εκεί και χωρίς να έχουν αλλάξει βαθιά μέσα τους στο παραμικρό.

  Ο Σαμαράς δεν έχει ακόμη απογαλακτιστεί από την ανάγκη να τον στηρίζουν όλοι αυτοί. Κάνει βήματα απογαλακτισμού, όμως αυτό θα υλοποιηθέι όταν θα έχει τελειώσει η οικονομική κρίση, όταν τα δημόσια οικονομικά θα έχουν πλεονάσματα και, ταυτόχρονα, η βελτίωση αυτή "περνάει" και στον λαό, στον απλό λαό. Ήδη η δημοσκοπική ανατροπή είναι μια μεγάλη επιτυχία, που όμως είναι μόνον ένα πρώτο βήμα.

  Κάποια βιλαέτια θα πρέπει να τα εξοντώσει. Δεν γίνεται αλλιώς. Με κάποια άλλα θα πρέπει να συμβιβαστεί. Σε βάθος χρόνου θα πρέπει να ενισχύει τα λαϊκά ερείσματα, που είναι η μόνη του ελπίδα να αντέξει. Προς το παρόν χρειάζεται να κερδίσει κι άλλο χρόνο. Αν το πετύχει αυτό έξυπνα, χωρίς δηλαδή υπερβολικές απώλειες, τότε μάλλον θα τα καταφέρει.

 2. Αριστείδης Δ. avatar
  Αριστείδης Δ. 04/02/2013 13:07:05

  Ξέχασες το σημαντικώτερο βιλαέτι που είναι περιπου το 75-80 % του Ελληνικού λαού που κατέχει έστω κι ενα μικρό ακίνητο και ενώ το κοινό περι δικαίου αίσθημα θα περίμενε απο μια κυβέρνηση Σαμαρά τουλάχιστον την έναρξη της κατάργησης των σοβιετικού τύπου φόρων (που αποτελεί μερική δήμευση της ιδιοκτησίας) παρακολουθει εμβρόνητο την προσθήκη νέων Χαρατσιών που οδηγούν στην πλήρη κρατικοποίηση της ιδιοκτησίας όπως στα σοσιαλιστικά καθεστώτα. Βεβαίως αυτή η κρατικοποίηση είναι πολύ χειρότερη απο την σoβιετικού τύπου, διότι αφ' ενός γίνεται χωρίς καμμιά κρατική παροχή ως αντάλλαγμα και με εκβιαστικό τρόπο ή μου δίνεις λεφτά (που ξέρω οτι δεν έχεις) ή σου παίρνω το ακίνητο για να το χαρίσω κοψοχρονιά σε ξένους...

 3. cool avatar
  cool 04/02/2013 13:10:36

  δηλαδη η κυβερνηση τα παει καλα, αλλα σκοτεινα κεντρα την υπονομευουν ? φορος σκοτωνει τον φορο ? για να μην πειραξουν Λατση κ Μελισσανιδη εχουν παγωσει εναν ολοκληρο λαο !βλεπε UNFOLOW, το οτι ενας με 10 ακινητα κ ενα στο μπραχ αμι ,θα πληρωσει το ιδιο φορομε εναν που εχει 1 ακινητο μονο στο Μπραχαμι για το ιδιο ακινητο ?

 4. Kostas G avatar
  Kostas G 04/02/2013 13:23:35

  Αγαπητέ Φάκτορα
  Οι συντεχνίες, τα συμφέροντα και τα λόμπυ πάντα θα υπάρχουν. Σημασία έχει να μην επιβιώνουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αλλά μήπως είναι οι σκόπιμες διαρροές του δήθεν να βολιδοσκοπήσουμε τον κόσμο ή να τον προετοιμάσουμε ή να ανακοινώσουμε κάτι σκληρό και στο τέλος το αποσύρουμε διότι δήθεν αφουγκρασθήκαμε το λαικό αίσθημα, που δίνουν τροφή για συζητήσεις και κριτικές?
  Αλλο διαβούλευση και άλλο διαρροή. Στη διαβούλευση ετοιμάζεις ένα σχέδιο, το ανακοινώνεις, δέχεσαι κριτικές ακόμα και κακόβουλες, δέχεσαι εισηγήσεις, τις μελετάς, τις ενσωματώνεις ή τις απορρίπτεις και χωρίς τυμπανουκρουσίες προχωράς. Προφανώς κάποιοι είναι της παλιάς σχολής και μετά ανακαλύπτουν οτι ενοχλούνται από τις συκοφαντίες , τις σκοπιμότητες και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση.
  Ας αποκτήσει η Κυβέρνηση αξιοπιστία και κοινωνικό πρόσωπο και τότε κανείς δεν θα βρίσκει έδαφος για υπόγειες διαδρομές.

 5. Κλέων() avatar
  Κλέων() 04/02/2013 13:55:32

  Ο Στουρνάρας, δεν είναι ένας υπουργός ανάμεσα σε άλλους που θα κριθεί στο τέλος με βάση το "έργο" που έκανε.
  Από την στιγμή που η "κρίση" είναι οικονομική, και η χώρα "απειλείται" συνεχώς από όσους δεν συμμορφώνονται προς τις επιταγές της τρόϊκας, ο Στουρνάρας είναι ο νούμερο 2 (;) μετά τον Πρωθυπουργό.
  Είναι αυτός που έχει ΑΜΕΣΗ γνώση όλων εκείνων των παραμέτρων που καθορίζουν τι αποφάσεις θα πάρει, και που δεσμεύουν τους πολίτες απέναντι στον εκάστοτε νόμο ή διάταξη, και την χώρα απέναντι σε αυτούς που ουσιαστικά υπαγορεύουν αυτούς τους νόμους.
  Η κοινή λογική λέει ότι ένα λάθος που αναγνωρίζεται, πρέπει να διορθώνεται και όχι να φτιασιδώνεται ή να σερβίρεται ως το μη χείρον βέλτιστον.
  Αναζητήστε λοιπόν αλλού τους "κινδύνους" πιθανού χαμού της χώρας (ή μήπως της κυβέρνησης;), και την κριτική που ξεπερνάει τα όρια.

 6. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 04/02/2013 15:41:30

  Τα "λόμπι της οπισθοχώρησης" τρέφονται με τις αστοχίες και τα παιδαριώδη σφάλματα των κυβερνώντων. Μέχρι τώρα έχουμε δει ότι όταν (έστω και λίγο) δεν τους δίνεται το δικαίωμα, αναγκαστικά καταφεύγουν σε κανιβαλισμό.

 7. Siegfried avatar
  Siegfried 04/02/2013 19:17:59

  Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε υπερβολικά για τα όποια μέτρα.

  Οι νομικοί ακροβατισμοί (σπασμωδικές ενέργειες εκτός συντάγματος) της παρούσας και της προηγούμενης κυβέρνησης (μνημόνια και δανειακές (διεθνείς) συμβάσεις και εφαρμοστικοί νόμοι αυτών χωρίς πλειοψηφία 180 βουλευτών, κοινές υπουργικές αποφάσεις περιφερόμενες προς υπογραφή στους διαδρόμους, ψήφιση νόμων μαμούθ χωρίς σχετική συζήτηση στη βουλή, οικονομικά μέτρα, χαριστικές ρυθμίσεις και μεταβιβάσεις δημόσιας περιουσίας π.χ. στο ΤΑΙΠΕΔ ή σε έλληνες και ξένους αγοραστές με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κόντρα στο πνεύμα και το γράμμα της σχετικής συνταγματικής πρόβλεψης) έχουν αφήσει ανοιχτές δεκάδες χαίνουσες κερκόπορτες για ακύρωση των μέτρων (ακόμη και ακύρωση πωλήσεων).

  Αν κάποιοι επόμενοι κυβερνήτες τύχει να είναι αντιμνημονιακοί ή απλώς σκεπτόμενοι αντίθετα από τους σημερινούς, με κατάλληλη αλλαγή στις κεφαλές της δικαστικής ιεραρχίας, υπάρχει αρκετό υλικό παρατυπιών και παρανομιών για να αλλάξουν τα πάντα στα δικαστήρια (κι ενδεχομένως για αναζήτηση ευθυνών από τους νυν).

  Το αν και πότε ο ξένος παράγοντας θα επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο είναι στην κρίση και πρόβλεψη του καθενός. Επίσης πόσοι θα επιβιώσουν φυσικά ή οικονομικά μέχρι εκείνη τη μέρα (αν έλθει), ώστε να μπορέσει να ανατραπεί η εις βάρος τους ζημία (αν αποδειχθεί από τα δικαστήρια τέτοια) παραμένει άγνωστο.

 8. Stef avatar
  Stef 04/02/2013 19:28:57

  Όταν διαλύουν το τέταρτο σε σειρά εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αυτό είναι συντεχνία ή βιλαέτι; Όταν π.χ. σηκώνουν τα Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής του ΑΤΕΙΘ, με Αγρόκτημα 1.700 στρ., με εξοπλισμό εκατομμυρίων ευρώ, με χιλιάδες φοιτητές πολλούς από αυτούς εργαζόμενους και τα στέλνουν στην Φλώρινα όπου οι υποδομές είναι σχεδόν ανύπαρκτες και θα χρειαστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μόνο για τη μεταφορά εργαστηριακού εξοπλισμού σε κτήρια που δεν τα χωρούνε, αυτό τι είναι; Βιλαέτι ή ανικανότητα των φωστήρων της κυβέρνησης; Όταν ξεσπιτώνουν 3000 φοιτητές και 50 εκπαιδευτικούς μόνιμους κατοίκους με τις οικογένειές τους, στην Φλώρινα με 7 μέλη σύνολο εκπαιδευτικό προσωπικό και λίγες δεκάδες φοιτητές αυτό είναι βιλαέτι; Όταν την ίδια στιγμή, ζουν και βασιλεύουν οι διπλές σχολές στο ΑΠΘ και στο Παν. Μακεδονίας, όταν θα αυξηθούν οι θέσεις εισακτέων στα Πανεπιστήμια εφόσον το κράτος αποφάσισε ότι χρειάζονται πολύ περισσότεροιμαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, γεωλόγοι, μηχανικοί, θεολόγοι, οικονομολόγοι κλπ, ενώ τσακίζει τα παραγωγικά επαγγέλματα της πρωτογενούς παραγωγής, αυτό είναι η "μεταρρύθμισή τους"; Συμπέρασμα: δεν θίγονται στο παραμικρό τα Πανεπιστήμια με τις διπλές και τριπλές σχολές και χτυπιούνται οι σχολές που βοηθούν και ενισχύουν την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή της χώρας. Πρόκειται για κυβέρνηση ανίκανων που απλά εξακολουθούν να υπερπροστατεύουν τα βιλαέτια και τις συντεχνίες.

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ Stef 04/02/2013 23:44:35

   Χωρίς να μπορώ να εκφέρω άποψη για το εκπαιδευτικό κομμάτι του σχολίου σας, 1700 ελεύθερα στρέμματα κοντά στη Θεσ/νίκη είναι σαφώς πιο πολύτιμα στο πτωχευμένο κράτος μας από αντίστοιχη έκταση στη Φλώρινα.

   Η ανάπτυξη της περιφέρειας δεν γίνεται με λόγια, απαιτεί μεταφορά ανθρώπων και δραστηριοτήτων εκεί. Αφού λοιπόν κάποια μικρά τμήματα ΤΕΙ κλείνουν στην περιφέρεια, η στοχευμένη μεταφορά άλλων προς τα εκεί κρίνεται θετική.

   Οι 3000 φοιτητές που κατά την άποψή σας ξεσπιτώνονται είναι όλοι από την ευρύτερη περιοχή Θεσ/νίκης; Αν όχι, απλώς αλλάζουν προσωρινή διαμονή.

   Η επισήμανσή σας "ζουν και βασιλεύουν διπλές σχολές στο ΑΠΘ και στο Παν. Μακεδονίας" σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο για επιπλέον συγχωνεύσεις, αλλά δεν είναι λογικό επιχείρημα κατά (ή υπέρ) της μεταφοράς του ΑΤΕΙΘ.

   ΥΓ. θα μπορούσαμε επί τη ευκαιρία να μεταφέρουμε και άλλες υπηρεσίες. Π.χ. τα περιφερειακά ελεγκτικά κέντρα του υπ. οικονομικών στα Γρεβενά ή στην Κάρυστο. Τα κέντρα ελέγχου ποιότητας τροφίμων στην Καλαμάτα ή στις Σέρρες. Τι ακριβώς προσφέρει στα παραπάνω η γειτνίαση με την (συμ)πρωτεύουσα;

 9. Π.Μ.Μ. avatar
  Π.Μ.Μ. 04/02/2013 21:15:35

  "Η κυβέρνηση κάνει λάθη".
  Η γιαγιά μου έλεγε ότι μόνο όποιος δεν εργάζεται δεν κάνει λάθη. Κατ' αυτή την έννοια, αν κάποιος ξέρει τον τρόπο να βγάζει χρήματα παίζοντας -ας πούμε- playstation, να μου τον πει και μένα... ή μάλλον όχι-προτιμώ να είμαι χρήσιμος παρά αρεστός. Τώρα, βέβαια, που το είπα αυτό θυμήθηκα ότι το είχε πει ο Κων/νος Καραμανλής πρώτος, έτσι δεν είναι?!!!

  Όντως, λοιπόν, κάνει λάθη. Ένα από αυτά είναι ότι δεν έχει ξεφορτωθεί τα βαρίδια (...ακόμα? Ας ελπίσουμε...).

  Υ.Γ. Ελπίζω ο αξιοσέβαστος αρθρογράφος του παραπάνω άρθρου να κατανοεί ότι το σκωπτικό του ύφους μου, σε καμία περίπτωση, δεν αφορά το άρθρο του ή τον ίδιο.

 10. Π.Μ.Μ. avatar
  Π.Μ.Μ. 04/02/2013 21:30:37

  Τα συγκεκριμένα βιλαέτια είναι βαρίδια για την κυβέρνηση. Άσχετα αν οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα τους καλέσουν ως σωτήρες κάποια στιγμή πίσω, ο κόσμος δεν ξεχνάει.

 11. Μακεδόνας avatar
  Μακεδόνας 05/02/2013 09:03:42

  "Γι’ αυτό μην απορείτε για τα χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά του Στουρνάρα ή του ίδιου του Σαμαρά από εφημερίδες κι άλλα μέσα. Συμφέροντα εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο." Ωστε εξυπηρετούμε συμφέροντα όσοι δεν μπορούμε να πληρώσουμε επταπλάσιο φόρο για τα σπίτια μας σε σχέση με το 2008 (2008:750εκατ.-2013:3,2 δισ); Εξυπηρετούμε συμφέροντα όσοι πιστέψαμε στα "Ζάππεια"; Όταν έβαλε μέσω της ΔΕΗ φόρο στα ακίνητα ο ΓΑΠ ήταν χαράτσι τώρα που πήρε την θέση του ΓΑΠ ο Αντώνης το χαράτσι έγινε δίκαιος φόρος και όσοι διαφωνούμε εξυπηρετούμε συμφέροντα; Απλά να γνωρίζουν όλοι ότι ίδιες πρακτικές(φόροι επι φόρων) παράγουν ίδια αποτελέσματα (πανωλεθρία εκλογική)!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.