07/08/2009 11:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα αυτοκίνητα …«ατμομηχανή» της ΟικονομίαςΘετικά μηνύματα από την αγορά αυτοκινήτου, τις λιανικές πωλήσεις και την απασχόληση έρχονται από Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες, ενισχύοντας τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για ανάκαμψη. Στη Βρετανία σημειώθηκε τον Ιούλιο αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων για πρώτη φορά μετά 15 μήνες, ύστερα από τα κίνητρα για απόσυρση.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, ενώ οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν λιγότερες, σε σχέση με αυτά που προβλέπονταν. Αναλυτές επισημαίνουν ότι, ίσως, αρχίζουν να φαίνονται οι πρώτες ενδείξεις από τα αποτελέσματα που επέφεραν τα κρατικά πακέτα στήριξης σε Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία.

Στο μεταξύ, συγκρατημένα αισιόδοξος για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίστηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Η «ελεύθερη πτώση» της παγκόσμιας οικονομίας ανεκόπη, αλλά δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας τη «ζώνη της αβεβαιότητας», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.