29/02/2012 00:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα αποτέλεσματα της ψηφοφορίας για τους ... διαγραφέντες της ΝΔ

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία, επί της αρχής και κατ’ άρθρο, ο εφαρμοστικός νόμος για τις ανατρεπτικές αλλαγές στα εργασιακά. Υπέρ του νόμου, επί της αρχής, ψήφισαν 202 βουλευτές, κατά 80, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε παρών. Με 202 ψήφους υπέρ πέρασαν και τα επίμαχα άρθρα 1, 2, 3 και 6.

Πέντε από τους 21 διαγραφέντες της ΝΔ ψήφισαν ΝΑΙ: οι Αλέξανδρος Δεμερτζόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Έξι ψήφισαν ΟΧΙ: οι Μαργαρίτης Τζήμας, Παναγιώτης Μελάς,  Σπύρος Γαληνός, Δημήτρης Σταμάτης, Μαρία Τσαρουχά Κόλια, και Έλενα Κουντουρά

Οι υπόλοιποι ήταν απόντες.

Στη ΝΔ εκφράζουν ικανοποίηση για τους 5 που ψήφισαν "ναι" καθώς μεταξύ τους βρίσκονται στελέχη που ανεξάρτητα της στάσης τους εκτιμά ιδιαίτερα ο Αντώνης Σαμαράς. Βέβαια, λένε στην Συγγρού το "ναι" δεν σημαίνει και ότι αυτόματα αρχίζουν οι διαδικασίες επιστροφής, αλλά αυτό είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά.

Για τους υπόλοιπους η απάντηση της Συγγρού είναι .... απλή: "Μας βοηθούν να κάνουμε την ανανέωση των ψηφοδελτίων"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. bunga-bunga avatar
  bunga-bunga 29/02/2012 00:24:12

  η αιτιολογία Σαμαρά για την αλλαγή στασεως της Ν.Δ δεν με πείθει. Πιστεύω ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα εκλογικά αποτελέσματα στις επερχόμενες εκλογες, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν. Να δούμε δε τι ανανέωση ψηφοδελτίων εννοούν. Γιατί με Παναγιωτόπουλους, Μειμαράκιδες κλπ δεν πάει πουθενά. όλοι τους είναι καμμένα χαρτιά.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ bunga-bunga 29/02/2012 11:26:24

   Ευτυχώς για τους υπολοίπους μας, ο στόχος του Σαμαρά δεν είναι απλά να "πείσει" κάποιους σαν κι εσάς.

 2. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 29/02/2012 00:33:07

  Όχι στο μνημόνιο, Ναι στον εφαρμοστικό! Έλα βουλευτή στον τόπο σου...

  • Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
   Δημήτρης Ιατρόπουλος @ Τιγράνης 29/02/2012 01:34:02

   Θα δεις κι άλλα πολλά, Τιγράνη μου!
   Και θα αναγκαστείς, (χωρίς να χρειαστεί να το μάθει κανένας άλλος) μια βραδιά,πριν ξαπλώσεις για το επινύχτιο αστρικό σου ταξίδι, να απαντήσεις, όχι στο Εγώ σου, το κεκοσμημένο με ισχυρή λογική περιφρούρηση, αλλά στον Εαυτό σου που θα σε τραβάει απ΄το μανίκι δείχνοντάς σου έξω απ΄το παραθύρι τους Ποιητές σου, που θα σε κοιτάζουν άλλοι παρακλητικά κι άλλοι αυστηρά, ανάλογα με το ποσό πνευματικής πανδαισίας που έχεις από έφηβος ήδη επενδύσει επάνω τους.
   Και τότε εσύ θα επιλέξεις απ όλους τον Γεώργιο (κι όχι τον Γιώργο, όπως τινές τον διασύρουν) Σεφέρη κι ένα παλιό του στίχο θα κρύψεις μέσα στην παλάμη σου και το πρωί που θα ξυπνήσεις θα τον περάσεις πρώτα σ' εσένα κι έπειτα σ' αυτούς (τους ιδιαίτερους) στους οποίους απευθύνεσαι και επηρεάζεις.
   Και βέβαια, εσύ, ήδη θα τον κατάλαβες τον στίχο που υπαινίσσομαι, αλλά γι αυτούς που μας διαβάζουν τώρα,θα τον επαναλάβω:
   "Κύριε, όχι μ' αυτούς.."

   Τιγράνη μου..

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ Δημήτρης Ιατρόπουλος 29/02/2012 14:12:04

    Αγαπητέ μου Δημήτρη Ιατρόπουλε,
    Όση συντριβή κι αν μου επιφυλάσσει η πύρινη επωδός μιας προσευχής που γεννήθηκε με Υστερόγραφη μορφή κάπου στη μακρινή Αφρική, αντέχεται να βιωθεί μόνο ως ιστορικό ζεύγμα, όχι ως άλμα στο κενό. Η ιστορία θα μας αποκαθάρει όλους, είτε ως σεπτό εθνικό σκήνωμα είτε ως ανεξάντλητους ταξιδευτές, αποστόλους της Α-λήθειας ιδωμένης μέσα από μάτια ελληνικά. Προσεύχομαι να μην ξεγελαστώ, ξανά, από «ανθρώπινες χαλκομανίες που λέγονται άρχοντές μας» , από «ένα κουβάρι από σκουλήκια» που έχουν «φάτσα υπερτροφικού σαμιαμιδιού» (Πολιτικό Ημερολόγιο Α΄). Ελπίζω να μην συμπλέω σε μια άλλη Πρετόρια με έναν άλλο Τσουδερό. Και κάπου εκεί, μεταξύ προσευχής και ελπίδας, αγωνίζομαι, παίρνω θέση στο κατάστρωμα και πιάνω το κουπί, αποκαρδιωμένος μα ζωντανός ακόμα ερέτης. Τι άλλο μου απομένει;

    ΥΓ. Όσο προχωρώ σ΄ αυτή τη ζωή, άμετρη, ελάσσων και στυφή φυλλάδα ενός αβυσσαλέου μα ποιητικότατου συνόλου, κάθε φορά, μα κάθε φορά, η ίδια προμνησία, ο ίδιος «σκόλοψ τῇ σαρκί», λυτρωτικό ενθύμιο του κατ᾿ εἰκόνα, γιατί όχι και αναστάσιμη ελπίδα του καθ᾿ ὁμοίωσιν: αν θες να αγαπήσεις κάποιον, τον εαυτό σου ή άλλον (αδιάφορο ή μήπως το ίδιο;) μοιράσου, σκέψεις, λέξεις, ψωμί, ό,τι σου έχει παραχωρηθεί (παραχώρηση, όχι, φευ, κατοχή). Να είσαι καλά Δημήτρη.

 3. Tassos avatar
  Tassos 29/02/2012 00:44:02

  Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι η απώλεια της ...Τσαμπίκας.

 4. ΣΕΛΕΥΚΟΣ avatar
  ΣΕΛΕΥΚΟΣ 29/02/2012 00:46:58

  Είναι λάθος η πολιτική προς τους διαφωνούντες βουλευτές . Ο πρόεδρος είναι ηγέτης μιας παράταξης και κάθε πράξη του πρέπει να δημιουργεί ρεύμα ελπίδας αλλά και αναγνώρισης της προσφοράς των μελών προς το κόμμα . Σημασία πρόεδρε έχει οι πράξεις να συνοδεύονται από το μεγαλείο της ψυχής και του πνεύματος τότε τους έχεις κερδίσει όλους ακόμα και τους εχθρους. Αν αύριο τους καλέσεις όλους τότε θα κάνεις τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ.

 5. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 29/02/2012 00:55:55

  ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
  ΩΡΑΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
  ΠΩΣ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ,ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ.

  • PARTAOLA avatar
   PARTAOLA @ ΑΜΟΡΓΟΣ 29/02/2012 02:12:32

   Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη χούντα.

 6. Standis avatar
  Standis 29/02/2012 00:56:22

  Κι όλοι αυτοί που ψήφισαν και εισέπραξαν το πολιτικό κόστος τι θα πουν; Ήδη ακούγεται ότι κάποιοι αντιδρούσαν με τις επιστροφές. Μακάρι να συνέβαινε αυτό που λες αλλά μου φαίνεται δύσκολο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Standis 29/02/2012 01:40:24

   Αν είσαι στην ίδια εκλογική περιφέρεια αντιδράς για να βγάλεις τον αντιμνημονιακό από τη μέση ...

 7. Y. avatar
  Y. 29/02/2012 00:57:56

  Μπράβο για τον Κεφαλογιάννη και τους άλλους. Να επανέλθουν πάραυτα
  Λυπάμαι για το Τζήμα. Όχι για το όχι, αλλά γιατί κρίνω ότι χρειάζεταια για τη ΝΔ. Έπρεπε να βάλει νερό στο κρασί του. Όλοι κατά καιρους το έχουμε νερώσει. Για το καλό

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Y. 29/02/2012 01:03:51

   Σοβαρά το λές τώρα αυτό ??? Τι μπράβο ???

   Είτε πίστευε το "όχι" πριν από 10 μέρες και σήμερα ψηφίζει "ναι" ΚΟΝΤΡΑ στη συνειδηση του οπότε είναι πολιτικός καιροσκόπος και χρησιμοποιεί την ψήφο του για να εξασφαλήσει θέση στα ψηφοδέλτια

   Είτε ΔΕΝ πίστευε το "όχι" και η ψήφος του πριν από 10 μέρες ήταν αποτέλεσμα πολιτικών χειρισμών που ΔΕΝ του βγήκαν και όχι με γνώμονα το συμφέρον της χώρας όπως αυτό το θεωρεί ... οπότε ΠΑΛΙ χαρακτηρίζεται πολιτικός καιροσκόπος

   Σε κάθε περίπτωση Η ΕΝΤΟΣ 10 ΗΜΕΡΩΝ τόσο ακραία αλλαγή άποψης (κωλοτούμπα κοινώς) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ !!!

   • Y. avatar
    Y. @ EVANGELOS 01/03/2012 10:37:49

    Εσύ δλδ είσαι αλάνθαστος? Όλοι σφάλουν, πολλάκις εννίοτε

  • ιωάννης33 avatar
   ιωάννης33 @ Y. 29/02/2012 01:06:07

   Πραγματικά τι τον έπιασε;Τέτοια εμμονή;Μια χαρά τα πήγαινε και νομίζω θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να προσφέρει.Βαρέθηκε φαίνεται και θα θέλει να γυρίσει δήμαρχος.

  • abcd avatar
   abcd @ Y. 29/02/2012 06:23:07

   "Δημοκράτη" μου !!

   Βουλευτής (<αρχ. ελλ. βουλεύομαι = αποφασίζω) ονομάζεται ο εκπρόσωπος των ψηφοφόρων μιας χώρας που έχει εκλεγθεί για να τον εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο για ένα χρονικό διάστημα.

   Ο πρόεδρος του κάθε κόμματος ποιον εκπροσωπεί,και υπέρ ποιου πράττει "Δημοκράτη" μου ;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ abcd 29/02/2012 11:24:33

    Για πες μου δημοκράταρέ μου, ποιος από τους παραπάνω βουλευτές πήρε 400.000+ "σταυρούς"? Γιατί ο αρχηγός τόσους πήρε, και χωρίς μάλιστα να έχει πάρε δώσε με κοντοχωριανούς, συγγενείς και ζητούντες ρουσφέτια, δηλαδή κλασσική κομματική πελατεία.

 8. Πέτρος Π. avatar
  Πέτρος Π. 29/02/2012 01:34:48

  Μπράβο στους 16 που δεν λύγησαν...Μπράβο. Όσο για τον κ. Σαμαρά, λυπάμαι που μ' έκανε να πιστέψω ότι θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση λέγοντας "ΟΧΙ" και στο 2ο Μνημόνιο και στις επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις που το συνοδεύουν!....Προφανώς, το ανηλεές "ποδοπάτημα" των "κόκκινων γραμμάτων" που είχε θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ, το οποίο γίνεται με το 2ο Μνημόνιο, καθώς και η πλήρης εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που συνεπάγονται οι δανειακές συμβάσεις δεν μέτρησαν στην τελική απόφαση του κ. Σαμαρά, ο οποίος μάλιστα έφθασε στο σημείο να χαρακτηριστεί το νέο αυτό "πακέτο της καταστροφής" ως "καλύτερο από το πρώτο"!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ Πέτρος Π. 29/02/2012 07:54:27

   Κατέβα από τα σύννεφα σύντροφε!

   • Πέτρος Π. avatar
    Πέτρος Π. @ tasos1 29/02/2012 14:29:31

    Καλύτερα στα σύννεφα, παρά στα... Τάρταρα!!!!

 9. ΣΕΛΕΥΚΟΣ avatar
  ΣΕΛΕΥΚΟΣ 29/02/2012 01:57:18

  Για τον Standis
  Οι Έλληνες διακρίνονται για το μεγαλείο της ψυχής και του πνεύματος πολύ δε περισσότερο αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή του κόμματος γιατί η μάχη τούτων των εκλογών έχει άλλη διαχείριση και τακτική και σε καμία περίπτωση δεν έχει ομοιότητες με ότι έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια. Ο κυριότερος παράγοντας είναι η υφιστάμενη ψυχολογία του Έλληνα . Ποιος έχει στην παρούσα φάση πρόσβαση στην ψυχολογία του ώστε να κατανοήσει την αντίδρασή του και να προλάβει αρνητικές καταστάσεις και γεγονότα; . Άλλωστε το κλίμα για όλους τους υποψήφιους θα είναι από αδιάφορο μέχρι δημιουργία έντασης . Δεν υπάρχει χρόνος για επιστημονικό σχεδιασμό και προετοιμασία για τις εκλογές, αυτό που υπάρχει είναι η ανθρώπινη και ειλικρινή προσέγγιση του Ελληνικού λαού προκειμένου να ενεργοποιηθεί το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και λαού. όποιος το πετύχει κέρδισε και η προσπάθεια είναι ομαδική και απαιτεί δύναμη και εμπειρίες . Ψυχραιμία και διαχείριση του ρίσκου πριν την οποιαδήποτε λήψη απόφασης.

 10. soulatsadoros bedouin avatar
  soulatsadoros bedouin 29/02/2012 10:16:26

  Ειμαστε πραγματικα αξιοι του μισθου μας, καταστρεφομαστε εξ'αιτιας του ψευτοτσαμπουκα μας, ειμαστε λαος αξιος της λυπησης των Ευρωπαιων. Κατηγορουμε τον Σαμαρα για ποιο πραγμα? επειδη ειδε την πραγματικοτητα? επειδη εβαλε στην ακρη το προσωπικο/παραταξιακο συμφερον και ψηφησε την δαωειακη συμβαση? Ποιοι ειναι αυτοι οι γιγαντες- εσυ Μανωλακη Κεφαλογιαννη ξερεις εσυ απο τετοιους ετσι?-που ηθελαν να παρουν στο λαιμο τους ενα ολοκληρο λαο και μια χωρα. Μπραβο μας βρε πατριωτες, μπραβο σε ενα λαο που τρεχει στο ΚΚΕ και στον Τσιπρα για να λυσει τα προβληματα του μονο και μονο επειδη τα μετρα αναδιαρθρωσης ειναι σκληρα? Δινουμε στον ανευθυνο Τσιπρα το δικαιωμα να ρυθμιζει τις τυχες μας επειδη δεν θελουμε να δεχτουμε την πραγματικοτητα?

  • βασιλικη κόμπρα avatar
   βασιλικη κόμπρα @ soulatsadoros bedouin 29/02/2012 14:47:56

   Τον Τσίπρα όταν τον ρωτάς τι θα κάνεις με την ανεργία, απαντάει θα φτιάξω θέσεις στο δημόσιο. Αυτό τα λέει όλα.
   Εν τω μεταξύ και αυτός και η Αλέκα ποτέ δε μας έχουν πει ένα ακριβές νούμερο. Ποιο είναι το ποσό της σύνταξης που αποδέχεται η Αλέκα; Ποιός είναι ο μισθός που αποδέχεται ο Αλέξης; Θα πάρουν ποτέ θέση ή θα συνεχίσουν να υποδύονται τον μισθωτό και το συνταξιούχο; Αν ο μισθός και η σύνταξη δε φτάνουν το λέμε εμείς για να κάνουν κάτι αυτοί. Δεν το λέμε για να το ξαναλένε αυτοί και να φαίνεται ότι συμφωνούμε μεταξύ μας.
   Επίσης, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου πώς θα πολλαπλασιαστεί ο πλούτος. Ασχολούνται μόνο με τη μοιρασιά. Και αυτή η νοοτροπία σκέψης είναι τελικά η καταστροφική, γιατί λαός που σταματάει να παράγει είναι καταδικασμένος να ζήσει αυτά που ζούμε και μεις τώρα.

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/02/2012 14:55:43

  Η λεγόμενη "χωρίς αρχές φραξιονιστική πάλη" εντός του ΚΚΕ, της περιόδου 1929-1931, επέστρεψε με νέα μορφή στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το μνημόνιο 2.
  Απομένει να δούμε την εμφάνιση "Τροτσκιστικής Διεθνιστικής Αντιπολίτευσης" μέσα στο ΕΛΚ.
  Η ...5η Διεθνής (με πυρήνα το Μερκοζύ), δυστυχώς θα έχει βραχύτατον βίον, λόγω μη επανεκλογής του βραχυτέρου ημίσεος.

 12. akenaton avatar
  akenaton 29/02/2012 23:41:23

  Πριν 10 μέρες ΟΧΙ, μετά 10 μέρες ΝΑΙ. Αυτοί είναι νούμερα για επιθεώρηση όχι βουλευτές!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.