27/05/2008 20:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα «ανταλλακτικά», οι μίζες και τα ορυκτέλαια

Είπε μεταξύ άλλων στην χθεσινή του κατάθεση ο Σίκατζεκ: «Οι μάνατζερ της Ζήμενς από το εξωτερικό (π.χ. Χριστοφοράκος-Μαυρίδης) έστελναν e - mail και έλεγαν: «Μπορείτε να μας προμηθεύσετε 200 κιλά ανταλλακτικά ευρωπαϊκής προέλευσης». Που σήμαινε 200.000 Ευρώ. Και ο Σίκατζεκ τα έστελνε. Όταν οι «λαδιάρηδες» ήθελαν τη μίζα σε δολάρια ή ελβετικά φράγκα άλλαζαν το e - mail και έγραφαν «ανταλλακτικά αμερικάνικης προέλευσης ή ελβετικής προέλευσης». Το μπαλάκι είναι λοιπόν εδώ στην Ελλάδα και όχι στους Γερμανούς. Οι Έλληνες μάνατζερ ζητούσαν λεφτά για να τα δώσουν εδώ μίζα σε πολιτικούς και οι Γερμανοί τα έστελναν. Είναι επίσης λογικό  οι Γερμανοί να μην γνώριζαν πού ακριβώς στην Ελλάδα θα τα έδιναν οι Έλληνες μάνατζερ. Αυτοί οι τελευταίοι όμως ξέρουν σίγουρα πού τα έδινα και σε ποιόν. Οπότε δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι κ. Χριστοφοράκος και Μαυρίδης δεν είναι ήδη υπό «Ιερά Εξέταση». Πλάκα μας κάνουν; Πάνε να το περάσουν κι αυτό σαν ένα ακόμα σκανδαλάκι; Ή μήπως ξέρουν πολλά και το ίδιο το σύστημα τους προστατεύει; Κατά τα άλλα ήταν απολύτως λογικό να φτάσουμε από τα «ανταλλακτικά» της Ζήμενς στα ορυκτέλαια. 

(Πηγές: Lakis, Malaga και http://www.bild.de/BILD/=4654056.html)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 27/05/2008 20:51:37

  Μπορεί να φανταστεί κανείς, με τι ορυμαγδό σχολίων, κατηγορίων, ύβρεων, καταγγελιών, υπονοούμενων κλπ., κλπ, θα βομβάρδιζαν, και θα εγκαλούσαν, ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους, την αριστερά, εάν ήταν αναμεμειγμένη, έστω και στο ελάχιστον, στο σκάνδαλο της ΜΙΖΕΝΣ; Ποιός θυμάται το ορυμαγδό κατηγοριών και σχολίων από τους γνωστούς τηλε-εισαγγελέίς, όταν "τόλμησε" ο Αλαβάνος και είπε το δήθεν ανήκουστο και φοβερό εκείνο "καλώς τα παιδιά"; Και σήμερα όλοι αυτοί οι υποκριτές έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και από το χαράματα μέχρι τα μεσάνυκτα ασχολούνται μόνο με το ηλιέλαιο. Τι να πει κανείς; παρά "κουκιά τρώς, κουκιά ομολογάς" Αίσχος!!

 2. maquis avatar
  maquis 27/05/2008 21:12:51

  Μα τι ειναι αυτα που γράφετε;;;;; Αφου στην Ελλάδα ο "χρηματισμός" είναι αδίκημα και οι παραβάτες τιμωρούνται βάσει του νόμου.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 27/05/2008 21:32:13

  Σαφώς και γνώριζαν οι Γερμανοί ποιοί τα πήραν και πόσα ο καθένας. απλά δεν τους δίνουν. επίσης για να κελαηδάει ο τύπος έχει κάνει συμφωνία και δεν το κόβω να πάει μέσα.

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/05/2008 21:58:04

  «ΤΕΣΤΙΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΛΕ, ΚΟΥΝΑΤΚΒΕ ΧΑΪΝΤΟΝΙΣ»!!!

  Τα πράγματα είναι απλά. Η Ζήμενς μητρική παραδέχτηκε ότι δωροδοκούσε για να κλείνει συμβόλαια. Πλήρωσε, τελείωσε και τώρα λέει στους Χριστοφοράκο, Μαυρίδη "και τ' άλλα παιδιά" ότι, αυτοί εισέπραξαν τα χρήματα για τις μίζες ΚΑΙ, ΑΝ δεν παρουσιάσουν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ "πού"- σε "ποιον" τα έδιναν, θα κατηγορηθούν, αυταπόδεικτα, ότι τα κράτησαν οι ίδιοι και θα ζητηθούν πίσω.

  Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον, γιατί, ΑΝ η συνηθισμένη στις συγκαλύψεις ελλ. Δικαιοσύνη συνεχίσει την ίδια τακτική, η υπόθεση θα πάει στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη που υπουργοί αυτοκτονούν για σκάνδαλα, ή κλείνονται στην φυλακή.

  ΑΝ, ΑΝ, ΑΝ, λοιπόν, ο Χριστοφοράκος, (τυχαία η αναφορά των ονομάτων), πει ότι τα έδινε στον Μαντέλη και ο Μαντέλης πει ότι τα έδινε στο ΠΑΣΟΚ, ποιος θα πρέπει να πάει φυλακή, αφ' ενός, και να ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ τα λεφτά στην Ζήμενς, αφ' ετέρου; Το αντίστοιχο ισχύει και για την ΝΔ.

  Από δω και κάτω δεν έχω γνώσεις του τι συμβαίνει. Το βασικό που δεν ξέρω είναι πόσο πολύ θέλει η Ζήμενς να προχωρήσει την υπόθεση. Επίσης, ΑΝ η κίνηση αυτή της Ζήμενς έχει και προεκτάσεις εξωτερικής πολιτικής. ΑΝ, δηλαδή, χρησιμοποιείται από του Γερμανούς για να επηρεάσουν τις πολιτικές (= οικονομικές, πλέον, κυριολεκτικά) εξελίξεις στην Ελλάδα. Γιατί γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσουν, προετοιμάζεις το νικηφόρο διάδοχο σχήμα με "φρέσκα και άσπιλα" στελέχη, αλά ..."σεμνά και ταπεινά" με την γνωστή συνέχεια: "ΑΡΠΑΞΕ, ΝΑ ΦΑΣ, και ΚΛΕΨΕ, ΝΑ 'ΧΕΙΣ".

  Αλήθεια, η Ζήμενς τι ρόλο να έπαιξε άραγε στο σκάνδαλο των υποκλοπών; Γιατί αυτή είχε την αρχική ευθύνη του λογισμικού, νομίζω. Μήπως έχει και μαγνητοφωνημένες τις δοσοληψίες Ζήμενς Ελλάς και πολιτικών; Γιατί εμείς, αν είμαστε Ζήμενς, θα καταγράφαμε ΟΛΕΣ τις συνομιλίες, ΟΛΩΝ των υπαλλήλων μας, και όχι μόνο των διευθυντικών στελεχών. Χμμμμ!..

 5. MURGOS avatar
  MURGOS 28/05/2008 23:06:47

  ΠΟΙΟΣ ΟΤΕΤΖΗΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 8002/97 ΣΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΥΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ 20.000.000 ΔΡΧ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΡΕΣΚΟΣ ΠΙΑ Ο ΟΤΕΤΖΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ROMTELECOM?

 6. MURGOS avatar
  MURGOS 28/05/2008 23:08:42

  ΡΕ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΩΡΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΑΝΕΣ
  ΕΓΩ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΗΜΟΥΝΑ
  ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕΣ
  ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΧΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΜΕΡΙΑ?

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 29/05/2008 03:21:06

  WELLCOME, MURGOS!

  Πού σεργιάνιζες, φοβερέ Μούργε, τόσον καιρό; Αμάν, κάτι δαγκωνιές, ακόμα δεν ήρθες!..

  Πού να ξεφύγετε, ρε, κλεφτρόνια, από τον Μούργο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.