06/06/2008 03:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ανεξήγητα των τιμολογίων

O κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι όταν προμηθεύτηκε τον εξοπλισμό (πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007) έκανε διακανονισμό με την εταιρία για εξόφληση των τιμολογίων μέσα σε ένα χρόνο. Έτσι σύμφωνα με τη δήλωσή του, τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93,277.03 εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008 ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008, την περασμένη δηλαδή Δευτέρα. Αν πάρει κανείς τις ημερομηνίες χωρίς να τις συνδυάσει με άλλα γεγονότα, τότε ίσως και να σκεφθεί ότι» το παιδί έχει δίκαιο και άδικα το κατηγορούν». Αν όμως πάρει υπόψη του και μερικά άλλα γεγονότα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια τότε αναμφισβήτητα θα αναρωτηθεί ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Καταρχάς, με ποιόν έκανε τον διακανονισμό; Μα φυσικά με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο τον στενό φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη, τιμητικό προσκαλεσμένο στους γάμους του Κώστα Μπακογιάννη (όπως πρώτοι γράψαμε εδώ) και βασικό εμπλεκόμενο στα μαύρα ταμεία. Γιατί άρχισε να πληρώνει από τον περασμένο Ιανουάριο; Επειδή ο κ. Χριστοφοράκος απολύθηκε από την θέση του στις 15/12/2007. Μέχρι τότε ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δώσει μία. Γιατί ο κ. Χριστοφοράκος κρατούσε τα τιμολόγια στα γραφεία του και δεν τακτοποίησε έγκαιρα το θέμα; Επειδή είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων και η μια εταιρεία της Ζήμενς αρνείτο να καλύψει την άλλη, όπως επεδίωκε ο κ. Χριστοφοράκος. Για παράδειγμα, η Fujitsu Siemens δεν δεχόταν να τακτοποιήσει την οφειλή για τα καμπιούτερς. Το ίδιο έγινε προφανώς και με τις άλλες εταιρείες που ανέλαβε να πληρώσει η Ζήμενς (ANADELTA, Comconet κλπ).

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης πληρώνει τις τρεις πρώτες δώσεις μέχρι τον Μάρτιο (21/3/2008 ) αλλά και πάλι αφήνει ανεξόφλητη μια μεγάλη δόση 43.850 ευρώ απλήρωτη. Πότε την πληρώνει; Την Δευτέρα που μας πέρασε. Τι είχε συμβεί όμως τα αμέσως προηγούμενα εικοσιτετράωρα; Όπως πάλι πρώτοι αποκαλύψαμε την προηγούμενη Πέμπτη ο εισαγγελέας έκανε έφοδο στα γραφεία της Ζήμενς στην Αθήνα, ύστερα από πληροφορίες που του είχε δώσει η γραμματέας του Χριστοφοράκου, η κ. Τσακάλου που ήξερε που φυλάσσονταν τα παραστατικά. Δεν ξέρουμε τι έγινε στην έφοδο και τις έγγραφα κατάσχεσε (αν κατάσχεσε) ο κ. εισαγγελέας. Ξέρουμε όμως ότι ο χρόνος κύλησε άπραγος μέχρι την Δευτέρα που πλήρωσε και την τελευταία δόση ο κ. Κυριάκος. Αν όμως είχε κληθεί πριν την πληρώσει, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά σήμερα. Όχι βέβαια ότι αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. Τελικά την Τρίτη το πρωί, αφού είχε πληρωθεί η δόση εμφανίστηκε στον εισαγγελέα και ο προϊστάμενος του λογιστηρίου της Siemens κ. Κ. Μικές που παρέδωσε όλα τα παραστατικά, που μοιράζονται εν συνεχεία στους δημοσιογράφους και ο κ. Μητσοτάκης βγαίνει και λέει ότι τακτοποίησε την οφειλή του.

Τι συμπέρασμα βγαίνει μέχρις εδώ; Ότι ενώ το σκάνδαλο της Ζήμενς είχε ξεσπάσει, οι πληροφορίες για λαδώματα πολιτικών πήγαιναν και έρχονταν και ο κ. Χριστοφοράκος ήταν ο βασικός εμπλεκόμενος, ο κ. Μητσοτάκης δεν πήγαινε να ξοφλήσει την οφειλή του. Γιατί άραγε; Υποτίμησε τον κίνδυνο; Δεν είχε λεφτά; Είναι …τσιγκούνης; Το ζήτημα ήταν πολύ μπλεγμένο και δεν μπορούσε να βρεθεί λύση; Οι αγορές «ηλεκτρονικών ειδών» είναι εικονικές; Τα τιμολόγια κρύβουν κάτι άλλο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 06/06/2008 10:12:23

  anonymous pali thelis na bleksis tous Pasokous giati Avti ine arnoutakia .

 2. chip&dale avatar
  chip&dale 06/06/2008 10:50:22

  Βρε σεις... να το δούμε λίγο ανάποδα....

  1. Τυχαίνει να ξέρω από προσωπικη εμπειρία, πως το μήνα μέσα Νοεμβρίου 2007 και μετά.. για κανένα μηνα - δίμηνο , το γραφείο του Κερκ στην Κάνιγγος ήταν κλειστό λόγω έργων (οκοδομικών? βαψιμάτων, κλπ).

  2. Τα προηγούμενα 2 χρόνια, το γραφείο του είχε τα στοιχεία του κινητού μου και το mail μου και με τάραξε στα αυτοματοποιημένα προπαγανδιστικά μηνύματα για τις δραστηριότητές του.
  Άκου εκεί ο Κερκ ενδιαφέρον για το βιότοπο της Πικροδάφνης!!!! Μετά από αυτό, έτσι μου ήρθε να πάω να το μπαζώσω το ρέμα! Να γλιτώσει από τον Κερκ!

  Αναγκάστηκα λοιπόν να τους στείλω φαξ διαμαρτυρίας με απειλή καταφυγής στην Α.Π.Π.Δ αν με ξαναενοχλούσαν με τα sms τους. Και ω του θαλύματος, τα σταμάτησαν.

  Αυτό με βάζει σε σκέψεις να "δικαιολογήσω" την τωρινή κατάσταση...

  Στο γραφείο του στην Κάνιγγος , παλιά κακής ποιότητας πολυκατοικία, είχε 3-4 χωριστά δωμάτια/γραφεία... με 5 υπολογιστές το πολύ.

  Στα άλλο γραφείο του στη Λυκείου, να μη είχε άλλους τόσους υπολογιστές;

  Να μην είχαν οι πιο δραστήριοι - αφοσιωμένοι υπάλληλοί του και στα σπίτια τους υπολογιστές δώρα (επαγγελματικά εργαλεία) του Κερκ, για να εργάζονται από το σπίτι;

  Στην Κρήτη δεν έχει γραφείο;

  Και οι επώνυμοι desktop υπολογιστές ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ τα διπλά από έναν ίδιο που φτιάχνουν οι ίδιοι οι χρήστες. Ειδικά οι Ζήμενς Φουτζίτσου είναι οι πιο ακριβοί στην αγορά - ενώ τεχνολογικά δε λένε τίποτε! (σε σύγκριση με την τιμή τους) Ένας Ζήμενς Φουτζίτσου κάνει γύρω στα 1500 με 2000 ευρώ! Ένας desktop υπολογιστής ίδιας ισχύος αλλά noname (π.χ. turbo-x που συναρμολογεί το ΠΛΑΙΣΙΟ) κάνει γύρω στα 500 ευρώ!

  Ακόμα, αν υπολογίσουμε το κόστος της κατασκευής δυναμικού website, του συστήματος να στέλνει αυτόματα newsletter, το κόστος κατασκευής voipgate για να στέλνει χιλιάδες sms σε εκατοντάδες - χιλίάδες κόσμο... οι αμοιβέες αυτών που θα τα χειρίζονταν ειδικά σε προεκλογική περίοδο...

  Γενικά, τα ποσά μου φαίνονται λογικά - και σε όποιον γνωρίζει από την αγορά υπολογιστών και παροχής υπηρσιών προβολής κι επικοινωνίας μέσω δαδικτύου.

  Αυτό που μου την έδωσε, ήταν που μέσα από την υπηρεσία μου, πήρε τα στοιχεία μου , κινητό και mail (και πολλών άλλων). Γνωρίζω πως αλλά δε μπορώ να το δέσω 101%

  Εδώ πρέπει να παρέμβει η Α.Π.Π.Δ. και το προκαλώ δημόσια. Αυτό είναι για μένα το αδίκημα που ίσως απορρέει από τη συγκεκριμένη ιστορία.

  Νομίζω βέβαια, καθώς δεν έχω όλη την πληροφόρηση αυτών που βγάζουν τα "σκάνδαλα"..

 3. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 06/06/2008 11:42:03

  Η ΖΗΜΕΝΣ δήλωσε οτι κάπου 2% του ετήσιου εισοδήματος (!!!) πήγαινε σε μίζες σε πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.

  Δηλαδή περί τα 5-6 εκατομμύρια το χρόνο!

  Εάν υπάρχει κάποιος που νομίζει οτι τα 40-50 εκατομμύρια της οχταετίας Σημίτη πήγανε στην οικογένεια Μητσοτάκη τότε κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του...

  Τα 5-6 εκατομμύρια ήτανε δηλαδή τα νορμαλ.

  Τα "πακέτα" για το κλείσιμο συμφωνιών που πέφτανε με την υπογραφή συμβολαίων ήτανε τα "έκτακτα"...

 4. kini-logiki avatar
  kini-logiki 06/06/2008 12:51:27

  Είναι ντροπή για τη νοημοσύνη του λαού να ισχυρίζονται τα διαπλεκόμενα πράσινα κανάλια, εφημερίδες ΚΑΙ BLOGS ότι ο Μητσοτάκης εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Siemens, επειδή αγόρασε (με ονομαστικό τιμολόγιο) εξοπλισμό που ξεπλήρωσε σταδιακά.
  Το 2011 πάλι θα αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος ψηφίζει Καραμανλή.
  Οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο κολλημένοι που ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ τα σημάδια των καιρών.

 5. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 06/06/2008 15:42:25

  Προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ με τα παπαγαλάκια του να μας πείσουν οτι ο Μητσοτάκης πήρε μίζα στο όνομά του και κόπηκαν και τιμολόγια...

  Και οι "βαλίτσες" που πηγαινοέρχονταν άνευ τιμολογίων και ονομαστικών αποδείξεων (ιδιαίτερα επί Σημίτη!) πού πήγαιναν "σύντροφοι"...???

 6. thanos avatar
  thanos 06/06/2008 17:55:34

  Sthn OIKOGENEIA MHTSOTAKH ...mikro papagalaki

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 06/06/2008 23:36:58

  "Ένας Ζήμενς Φουτζίτσου κάνει γύρω στα 1500 με 2000 ευρώ! Ένας desktop υπολογιστής ίδιας ισχύος αλλά noname (π.χ. turbo-x που συναρμολογεί το ΠΛΑΙΣΙΟ) κάνει γύρω στα 500 ευρώ!".

  Από μόνη της αυτή η πληροφορία αποδεικνύει την απάτη, ή την ανικανότητα, του ...οικονομολόγου και γνώστη των νέων τεχνολογιών, Κούλη. Μακάρι να είναι το παιδί απατεώνας, παρά τόσο βλάκας, -ειλικρινά.

 8. FILODIMOS avatar
  FILODIMOS 07/06/2008 10:06:12

  Συμφωνώ με την "κοινή λογική" η οικογένεια Μητσοτάκη αποκλείεται να είναι μπλεγμλενη σε τέτοια υπόθεση. Εξ άλλου έχει αποδείχθεί ιστορικώς ότι όλοιτους είναι αδάμαντες της πολιτικής.

 9. FILODIMOS avatar
  FILODIMOS 07/06/2008 10:07:17

  Ξέχασα να σας πω επίσης ότι είναι και διακεκριμένοι πατριώτες!!

 10. τσιπ&ντέιλ avatar
  τσιπ&ντέιλ 07/06/2008 15:20:58

  >Από μόνη της αυτή η πληροφορία αποδεικνύει την απάτη, ή την ανικανότητα, του …οικονομολόγου και γνώστη των νέων τεχνολογιών

  εννοια σου, και οικονομία κάνουν μόνο οι φτωχοί και οι βαρεμένοι.

  οι πλούσιοι δίνουν και μπουρμπουάρ από πάνω στο παιδί που θα τους τα φέρει...

  το ζήτημα είναι που γράφτηκε σε άλλο μπλοκ, πως τα είδη δήθεν παραγγέλθηκαν ή πουλήηκαν στη θεσσαλονίκη, ενώ δεν υπήρχε τετοια αποθήκη!

  ???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.