#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/08/2013 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ανεξάρτηρα κρατίδια της ομοσπονδιακής ΕλλάδαςΤελικά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν έχει μια ενιαία οντότητα, μοιάζει περισσότερο με ομοσπονδιακό κράτος. Έχει πολλά κρατίδια όπου το καθένα ασκεί τη δική του εξουσία, έχει τους δικούς του κανόνες και κανείς δεν δίνει λογαριασμό στην κεντρική εξουσία που υποτίθεται ότι διοικεί.

Το ζήσαμε πέρυσι όταν έκαναν ελέγχους στην Υδρα και οι καταστηματάρχες πήραν στο κυνήγι τους ελεγκτές. Νησίδα ανεξαρτησίας είδαμε πρόσφατα και στη Χαλκιδική όπου ο καταστηματάρχης αγνόησε το σφράγισμα του μαγαζιού του και το άνοιξε σα να μην έγινε τίποτε.

Μαθαίνουμε τώρα ότι κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διώχθηκε κακήν κακώς από τις Αρχάνες της Κρήτης διότι οι ελεγκτές «τόλμησαν» να πάνε να κάνουν έλεγχο ανήμερα της τοπικής γιορτής που είναι ο Αφέντης Χριστός. Οι κάτοικοι έδειξαν σε όλους ποιοι είναι τα πραγματικά αφεντικά και τους έδιωξαν θεωρώντας ότι είναι προσβλητικό να κάνουν ελέγχουν μια ημέρα… δοξασμένη γι’ αυτούς. Βεβαίως, τα στοιχεία του ΣΔΟΕ δείχνουν ότι το 81% των καταστημάτων εστίασης στην Κρήτη δεν κόβουν αποδείξεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Οι αιφνιδιαστικές έρευνες των ελεγκτών από την Αθήνα έδειξαν μέσα σε μια εβδομάδα το ποσοστό της φοροδιαφυγής έφτασε το 57% και βεβαιώθηκαν 2.800 παραβάσεις μόνο τον Ιούλιο.

Όμως, του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει, επομένως δεν υπομένει και έλεγχο από το ΣΔΟΕ. Ειδικά για την Κρήτη κατά καιρούς δεν υπομένουν ούτε ελέγχους της Αστυνομίας, άλλωστε τα Ζωνιανά έγιναν γνωστά γι’ αυτό ακριβώς το λόγο.

Αναρωτιέται κανείς, αν η χώρα αυτή έχει καμιά τύχη να γίνει σοβαρή, ακόμη και αφού περάσει η λαίλαπα των μνημονίων. Αν μπορεί να λειτουργήσει ποτέ ως ενιαία χώρα που υπάρχουν κανόνες για όλους και δεν δημιουργούνται μαγαζιά και παραμάγαζα με τους δικούς τους άγραφους νόμους. Μπορεί δηλαδή να συνεχίσει να υπάρχει ένα κράτος όταν άλλοι νόμοι εφαρμόζονται για τους πλούσιους κι επώνυμους κι άλλοι για τη φτωχολογιά; Μπορεί να υπάρχει κράτος όταν ο μεγαλοεπιχειρηματίας της Μυκόνου που δεν κόβει αποδείξεις τρώει πρόστιμο 4 – 5 εκατ. ευρώ και τελικά τη γλιτώνει με 50-60 χιλιάδες και την ίδια ώρα για χρέη 1.000 ευρώ μπορεί να γίνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για έναν αποδεδειγμένα φτωχό;

Τι ελπίδες μπορεί να υπάρχουν όταν η Κρήτη, η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες ή όποια άλλη περιοχή εμποδίζει τους έκτακτους ελέγχους που αποδεδειγμένα βγάζουν «λαυράκια» με το πρόσχημα της θρησκευτικής εορτής ή ακόμη και της πτώσης του τζίρου; Δηλαδή δεν πάνε καλά οι δουλειές, επομένως δικαιολογείται η ασυδοσία και η φοροδιαφυγή. Ωραία λογική, άλλωστε άλλοι θα πληρώσουν το μάρμαρο…

Όταν, λοιπόν, μια χώρα συνεχίζει να προσκυνά στο μνημείο της παρανομίας, που ο καθένας από εμάς γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους νόμους, που τα κρατίδια και οι νησίδες αδιαφάνειας και διαφθοράς αντί να λιγοστεύουν αυξάνονται, τότε δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες. Ακόμη κι αν γίνονται σοβαρές προσπάθειες να μπει φρένο στην ασυδοσία κάθε είδους, δεν πολεμιέται με κανένα τρόπο η νοοτροπία του Έλληνα. Θέλει να έχει απόλυτη ελευθερία, ακόμη κι αν αυτή κάνει κακό στο διπλανό ή πλήττει καίρια την πατρίδα του.

Όταν το εγώ θα αντικατασταθεί από το εμείς, όταν τα κρατίδια της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Ελλάδας καταργηθούν και γίνει και πάλι η χώρα μία, ενιαία και αδιαίρετη, τότε θα έχουμε ελπίδες να κοιτάξουμε καλύτερα το μέλλον. Μέχρι τότε θα καταγράφουμε απλά περιστατικά σαν αυτό στην Ύδρα, τη Χαλκιδική, τις Αρχάνες. Ή σε πολιτικό επίπεδο, σαν κι αυτό του ανεξαρτήτου κρατιδίου του ΚΚΕ, αλλά και όλων των κομμάτων ή των βουλευτών που δε δίνουν λόγο σε κανένα και δεν ανέχονται κανέναν οικονομικό ή άλλον έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stef avatar
  Stef 07/08/2013 13:52:54

  Έτσι ζούσαν οι Έλληνες από την αρχαιότητα. Το ξενόφερτο μοντέλο του νεο-ελληνικού κράτους 'έχει αποτύχει παταγωδώς.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Stef 07/08/2013 18:26:56

   @ Stef

   Σωστός!

   Ήταν αδύνατο να μαζέψει ο Θεμιστοκλής φόρους απο τους Αθηναίους κατά την περσική εισβολή και για αυτό επινόησε την κλοπή ενός αγαλματιδίου θεότητος. Με πρόφαση την εύρεση του αγάλματος έψαξε τα υπάρχοντα όλων των αθηναίων με αποτέλεσμα, όταν εύρισκε λεφτά, αυτοί απο φιλότιμο να τα προσφέρουν για των αγώνα κατά των περσών! Δεν ήθελαν να πληρώνουν ούτε μπροστά στον ύστατο κίνδυνο!

   Πιο μετά οι Αθηναίοι πάλι όχι απλά δεν πλήρωναν φόρους αλλά είχαν θεσπίσει νόμο όλα τα έσοδα του κράτους (απο δασμούς, μετοίκους κτλ) να μαιράζονται στους πολίτες!!!!!!!! Το φαντάζεστε; Το κράτος δεν είχε μία και για αυτό ο Δημοσθένης είπε το περίφημο: Δει δη χρημάτων.
   Απέφευγε ο Δημοσθένης να πει ανοιχτά ότι πρέπει να σταματήσουν να διανέμονται τα ¨θεωρικά'¨ γιατί υπήρχε ποινή θανάτου σε όποιον πρότεινε κατι τέτοιο! Απλά επεσήμαινε λοιπόν την έλλειψη χρημάτων του δημοσίου ταμείου.

   Το μέσον για μετάταξη απο το πεζικό στο ιππικό ήταν επίσης κάτι το σύνηθες όπως δείχνει η υπόθεση του γιού του Αλκιβιαδη.

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/08/2013 14:02:04

  Όταν ο ΦΠΑ της εστίασης κατέβει και άλλο, κάτω απο το 10 %, ίσως αρχίσουν να δέχονται ελέγχους ακόμη και στην Ύδρα. Και στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
  Με λίγη ακόμη πτώση, ίσως και στα Ζωνιανά...

  • Tell me lies avatar
   Tell me lies @ Uncle Stgm 07/08/2013 16:26:06

   Λέτε; Αλλά θα αφήσει ο Τόμσεν;

 3. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 07/08/2013 14:06:35

  Επίτηδες, ή κατα λάθος, ξεχνάτε να εξηγήσετε το γεγονός ότι "ανεξάρτητα κρατίδια" και όλες οι πάσης φύσεως ...ανεξάρτητες "επιχειρηματικές νησίδες" και οι γνωστοί ...ανεξάρτητοι επιχηρηματίες, δημιουργήθηκαν ΜΟΝΟ με "πλάτες" και ανοχή πολιτικών? Ο καθένας με τον δικό του. Συγκεκριμμένα σόγια.

  Αντίστοιχα και δημόσιοι υπάλληλοι με μεγάλη εξουσία. Έφορος πχ δε γινόταν (και απ ότι ξέρω ακόμα ΔΕ γίνεται) ο πιο ...άξιος. Ούτε και γινόταν κανείς ...δωρεάν.
  Να τα λέμε όλα.
  Όταν "καταπιανόμαστε" με το θέμα των κακών παραβατικών Ελλήνων πολιτών, να τα λέμε όλα.-

  • MCA avatar
   MCA @ Ρύκιος 07/08/2013 20:19:15

   ++++

  • kat avatar
   kat @ Ρύκιος 08/08/2013 07:24:31

   Oύτε φυσικά διοικητής αστ. τμήματος σε ορισμένα τμήματα ,κεντρικά και επικερδή, της Αθήνας...

 4. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 07/08/2013 14:55:23

  Για να γινει η ενοποίηση πρεπει να παρασχεθουν πολλά θυεστεια δειπνα. Μην κοιτατε που το πασοκ εφτασε στο 3%. Πασοκοι και πασοκαναθρεμμένοι υπαρχουν πολλοι ακομα

 5. Αντίδοτο avatar
  Αντίδοτο 07/08/2013 15:08:55

  Αυστηρή επιβολή των νόμων για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις και χαλαρότητα. Αρχής γενομένης από τους πολιτικάντηδες που παρανομούν.
  Αυτή είναι η μόνη λύση.

 6. panos avatar
  panos 07/08/2013 17:16:14

  ΑΣ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και μετα να μιλατε για τα ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΙΔΙΑ. Οσο υπαρχει ατημωρησια πολιτικων και των.........παραλκομενων τους τοτε καλα κανουν στη χαλκιδικη- στη κρητη και αλλου.........ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

 7. firiki2010 avatar
  firiki2010 07/08/2013 17:51:25

  Με τόση "αντίσταση" και τόση άρνηση να κόψουμε αποδείξεις νομίζετε ότι υπάρχει ελπίδα να ελεγχθεί η κατάσταση; Πόσοι χιλιάδες ελεγκτές χρειάζονται; Η μόνη πραγματική λύση είναι την απόδειξη να την απαιτούμε ΕΜΕΙΣ ! Αλλιώς .... τι να πω ; Ας καθιερώσουν τεκμήρια κι όποιος επαγγελματίας αντέξει !

 8. ΔΡΑΚΩΝ avatar
  ΔΡΑΚΩΝ 07/08/2013 18:10:26

  Πολιτική βούληση απαιτείται και μόνο..
  Αναφέρω απλά παραδείγματα..

  1) Σφράγισμα καταστήματος για χρονικό διάστημα ενός μηνός έστω και για μία απόδειξη που δεν εκδόθηκε χωρίς δυνατότητα έφεσης ή κωλυσιεργίας εκ μέρους του καταστηματάρχου. Οριστικό σφράγισμα σε νέα παράβαση.

  2) Ανασφάλιστη εργασία.
  Φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών για οποιοδήποτε εργοδότη απασχολεί εργαζόμενο χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
  Ποιός θα διακινδύνευε να πάει φυλακή ????

  Απλοί , δρακόντιοι νόμοι που θα έλυναν το πρόβλημα εν μια νυκτί..
  Βούληση απαιτείται .. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..
  Εκτός εάν η διαιώνιση της εν λόγω κατάστασης εξυπηρετεί την εξουσία και την τουριστική βιομηχανία με τους αμέτρητους αδήλωτους εργαζόμενους.. Μια βόλτα στα νησιά πείθει τον οιονδήποτε..

  • panos avatar
   panos @ ΔΡΑΚΩΝ 07/08/2013 20:24:12

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΣΙΑ..........ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΦΑΙΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ......ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.........ΠΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΚΤΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.........ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο.......ΑΚΗΣ ΣΤΑ 75 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ..........

 9. MCA avatar
  MCA 07/08/2013 21:03:06

  Το ανάγλυφο της Ελλάδας, ορεινοί όγκοι, νησιωτικά συμπλέγματα, καθώς και οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, δυσχεραίνουν τον κρατικό έλεγχο.
  Για να αλλάξει η νοοτροπία απαιτούνται συνεχείς έλεγχοι , εφαρμογή των νόμων όσον αφορά τις ποινές και πρόστιμα, χαμηλότερος ΦΠΑ, συνετή και διαφανή διαχείριση του Δημοσίου χρήματος από τους υπεύθυνους, με παραδειγματικές τιμωρίες στους καταχραστές. Επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει η εκπαίδευση των πολιτών στην σχολική ηλικία, αλλά και τα διαφημιστικά μηνύματα στα ΜΜΕ.
  Ο έλεγχος προϋποθέτει ενιαία και υψηλής ποιότητας μηχανοργάνωση και δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου όλων των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών. Κατόπιν επιτόπου δειγματοληπτικός έλεγχος.

 10. el eternauta avatar
  el eternauta 07/08/2013 21:09:09

  Το κρατος το ίδιο πρεπει να δώσει το παράδειγμα ρε τρόμπες .

 11. parsifal avatar
  parsifal 07/08/2013 23:48:50

  Κανένα ανάγλυφο δεν συνιστά εμπόδιο για ενα σύγχρονο Ευρωπαικό κράτος. Το ανάγλυφο είναι μια απο τις ιστορικές προσεγγίσεις για την υπαρξη πόλεων - κρατών στην αρχαιότητα, αλλά επ'ουδενί συνιστά παράγοντα οιωνεί ομοσπονδίας οπως σωστότατα αναφέρει η ανάρτηση "ανεξάρτητων" κρατών στην σημερινή Ελλάδα. "Ομοσπονδία" η αρματωλίκια, νησίδες και περιοχές ανομίας.
  Ολα αυτά, την εποχή της πληροφορικής, των ελικοπτέρων και των λοιπών μέσων επικοινωνίας και μεταφοράς στην διάθεση του κράτους (του κεντρικού, σοβαρού, με συνέχεια και "μνήμη" Κράτους) είναι αστεία και δεν απαιτούν περισσότερο απο μια σοβαρή "κατεβασιά" με τις δέουσες διοικητικές και ποινικές συνέπειες. Ας αφήσωμε λοιπόν τις μεγαλοστομίες και τις "εκτακτες" εξορμήσεις των "Ράμπο" της εφορίας (αδικείται ο Σταλλόνε με την εξομοίωση των πλαδαρών σαπιοκοιλιάδων εφοριακών με "κομμάντο"...) και ας κάμουν οι αρμόδιοι την καθημερινή και νενομισμένη εργασία τους.
  Είναι απλό να "τυλιχθούν σε μια κόλλα χαρτί" οι παρανομούντες και να διωχθούν με συνέπεια, συνέχεια και διάρκεια.

 12. firiki2010 avatar
  firiki2010 08/08/2013 02:25:47

  Ας υποθέσουμε ότι αθωώνεται ο Ακης. Το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου πρέπει να σταματήσει να μου δίνει απόδειξη;

  • metanastis avatar
   metanastis @ firiki2010 08/08/2013 13:14:34

   ΝΑΙ

  • metanastis avatar
   metanastis @ firiki2010 08/08/2013 13:19:08

   Όχι μόνο να σταματήσει να κόβει απόδειξη, αλλά να κλείσει την επιχείρηση, να κλείσουν όλοι οι επιχειρηματίες τις επιχειρήσεις και να φύγουν από το μπουρδέλο. Μετά να δούμε ο Άκης και όλοι η παρέα του και όλοι εκείνοι (πολιτικοί, δημόσιοι, αστυνομικοί, έφοροι, γιατροί, πολεοδόμοι, εργατοπατέρες και κλπ) που ξεζουμίζουν το σύστημα και τους πολίτες τι θα κάνουν.

 13. Eva avatar
  Eva 08/08/2013 07:45:07

  Να επιβληθεί ο νόμος τώρα.
  Αν τους ρίξετε καμμιά καμπάνα για παραδειγματισμό
  θα σου πω εγώ ποιίς θα ξανακάνει μαγκιές.
  Δεν κατάλαβα δηλαδή, θα φοροδιαφεύγουν οι νονοί
  σε βάρος του ταλαίπωρου φορολογούμενου
  και θα χαριεντιζόμαστε? Η υπάρχει κράτος η δεν υπάρχει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.