#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2011 00:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ...ανέκδοτα που μας είπε ο κ. ΠαπανδρέουΕίπε πολλές ειδήσεις ο πρωθυπουργός αλλά είπε και πολλά… ανέκδοτα. Όμως, αυτό που διέκριναν όλοι είναι ότι ήταν προβληματισμένος, ακόμη κι όταν θέλησε να παρουσιάσει τη συμφωνία για το μέλλον. Φαίνεται, ότι είναι ανακούφιση να έχει αποφευχθεί το ναυάγιο της Συνόδου, αλλά είναι και φόβος για το τι περιμένει τους Έλληνες τα επόμενα χρόνια. Και ο κ. Παπανδρέου καλείται να διαχειριστεί –για όσον πολιτικό χρόνο του μένει- την κοινωνική οργή που έρχεται λόγω των επώδυνων μέτρων.

Κατ΄ αρχάς να πάμε στις ειδήσεις. Αποκάλυψε ως προς τη συμφωνία ότι

-Διπλασιάζεται στα 40 χρόνια ο συνολικός χρόνος αποπληρωμής του χρέους
-Το μέσο κόστος εξυπηρέτησης πέφτει κάτω από 5%.
- Δίνεται η δυνατότητα επαναγοράς δημόσιου χρέους από τον EFSF.
- Με την ανταλλαγή ομολόγων με νέα 30ετούς διάρκειας που φέρουν την εγγύηση του EFSF, μειώνεται κατά 26 δισ. το χρέος της Ελλάδας.
-Διασφαλίζεται η παροχή ρευστότητας προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
- Έως το 2016, ελαφραίνει κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων.

Αυτά για τη συμφωνία. Τα ανέκδοτα τώρα:

Όταν ρωτήθηκε αν θα έχουμε κι άλλο Μεσοπρόθεσμο έκανε πως δεν κατάλαβε. Μίλησε για την αλλαγή της Ελλάδας, για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν κι άλλα πολλά. Πάντως, για νέα μέτρα δεν είπε. Όχι γιατί δεν υπάρξουν αλλά γιατί αντιθέτως θα υπάρξουν.

Όταν τον ρώτησαν τι σημαίνει η συμμετοχή ιδιωτών επανέλαβε ότι δίνουν πάνω από 120 δις, ότι είναι εθελοντική η συμμετοχή (προφανώς γιατί αν ήταν υποχρεωτική θα είχαμε πιστωτικό γεγονός) και… άκουσον άκουσον, μας τα δίνουν διότι εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία. Είναι δηλαδή τόσο καλή η οικονομία της χώρας και είναι τόσο σίγουροι ότι θα πάνε όλα καλά στο μέλλον που μας δίνουν τα ωραία τους λεφτά επειδή είμαστε φερέγγυοι.

Μίλησε για το τέλος μιας διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό είναι ψέμα. Κάθε τρεις μήνες θα διαπραγματευόμαστε για τις δόσεις και την απρόσκοπτη χρηματοδότηση.

«Διαπραγματευθήκαμε σκληρά, βάσει σχεδίου, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, για να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας» τόνισε.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της προσπάθειας,

Θα πρέπει να έχυσαν πολύ ιδρώτα στην διαπραγμάτευση. Μας δουλεύουν τελείως αφού η ελληνική κυβέρνηση ήταν παντελώς απούσα από τις διαβουλεύσεις. Η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και ο Τρισέ έκλεισαν τη συμφωνία και απλά μας την ανακοίνωσαν. Μην τρελαθούμε τελείως.

Ξεκαθάρισε ότι τίποτε από όλα όσα έγιναν σήμερα δεν πρόκειται να πετύχουν, αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει και δεν φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές.
«Η Ελλάδα θα αλλάξει. Με διάλογο, αλλά θα αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά. Πώς εννοεί τον διάλογο ο πρωθυπουργός; Με Μεσοπρόθεσμα που ψηφίζονται με το πιστόλι στον κρόταφο των βουλευτών που δεν έχουν ενημερωθεί;
Σε ερώτηση για το αν η συμμετοχή των ιδιωτών θα προκαλέσει αυτό που αποκαλείται «επιλεκτική χρεοκοπία», ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική. Πάντως, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα το πώς θα αξιολογηθεί από τους Οίκους η συμμετοχή ιδιωτών (αν θα θεωρηθεί επιλεκτική χρεοκοπία) δεδομένου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έλαβε όλες τις εγγυήσεις για συνέχιση της ρευστότητας.

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε το γεγονός της επιλεκτικής χρεοκοπίας, το πιστωτικό γεγονός άσχετα πως θα αντιδράσουν οι οίκοι. Αυτό θα φανεί στην πορεία.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο ωριμάζει πλέον το αίτημα για ευρω-ομόλογο, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είμαστε κοντά», αφού οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται. Τα ίδια έλεγε και πριν ένα χρόνο όταν υποσχόταν να μαζέψει 1 εκατ. υπογραφές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jkr avatar
  jkr 22/07/2011 01:04:38

  Κύριο, στην Ελλάδα εφαρμόζεται επίσημα και ενωρίτερα του 2013 η ελεγχόμενη χρεωκοπία. Αυτή ακριβώς περιγράφηκε σήμερα, δηλ. χρεωκοπία, μερική στάση πληρωμών με ελεγχόμενες έννομες συνέπειες (δηλ. όχι κλείσιμο της στρόφιγγας, αλλά χρηματοδότηση από το Ταμείο της ΕΕ και από ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού) και με μέσο εξόφλησης κατά βάση την εκκαθάριση και εκποίηση της χώρας. όλα αυτά πάντα σε καθεστώς πλήρους και χρόνιας επιτροπείας.

 2. Red Jones avatar
  Red Jones 22/07/2011 01:31:19

  Ζαχάρωσε το χάπι της χρεωκοπίας.

 3. Jean avatar
  Jean 22/07/2011 01:38:15

  Κύριοι σήμερα είναι μαύρη Πέμπτη για την χώρα. Ουσιαστικά μπήκαμε σε επιτροπεία και απωλέσαμε την κυριότητα μας σαν κράτος. Εθελόδουλα υποδουλωθήκαμε επ' αόριστον. Τζάμπα έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοι μας. Εμείς την πουλήσαμε για 30 αργύρια. Δεχτήκαμε αυτούς τους νενέκους πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πνευματικούς ταγούς να μας κυβερνούν, να μας αλλοιώνουν, να μας κλέβουν και να μας εξαπατούν γιατί χάσαμε την πίστη και τις αξίες των προγόνων μας. Πάψαμε να αγωνιζόμαστε και διαγκωνιζόμαστε ποιος θα πάει περισσότερες φορές στην Μύκονο. Κάναμε πρότυπα τους γελοίους αστέρες του λαϊφ στυλ, τους ποδοσφαιροκάφρους και τις μεσημεριανατζούδες. Γίναμε αεριτζήδες της ζωής και της πίστης μας. Αδιαφορήσαμε για ότι συλλογικό και ριχτήκαμε στην κραιπάλη του ατομικισμού μας. Καλά να πάθουμε. Δε μας λυπάμαι. Τους μόνους που λυπάμαι είναι αυτούς εκεί ψηλά στον ουρανό, τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Ηγούμενο Γαβριήλ, τον Καγιαλέ, τον Βενιζέλο, τον Γληνό, τον Ελύτη, τον Άρη, τον Ψαρρό, τον Πέτρουλα, τον Λαμπράκη, τον Κομνηνό και τόσους άλλους που θα δακρύζουν για την κατάντια μας. Πως μεταλλαχτήκαμε έτσι σε λιγότερο από 40 χρόνια;

 4. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 22/07/2011 01:38:43

  Μετά από εκείνο το περίφημο "λεφτά υπάρχουν", σήμερα ακούσαμε και το "διαπραγματεύθηκα σκληρά"!
  Κορυφαία ανέκδοτα της τελευταίας διετίας, που θα τα θυμόμαστε για χρόνια και εμείς και τα παιδιά μας και από όσο ψυχανεμίζομαι και τα εγγόνια μας!

  • Red Jones avatar
   Red Jones @ Aφροδίτη 22/07/2011 02:23:48

   Πράγματι ΚΟΡΥΦΑΙΟ το σημερινό που είπε.

   Το άσχημο είναι ότι του μένει αρκετός καιρός για να πεί κάτι ακόμη πιό Κορυφαίο απο αυτά που έχει ήδη πεί.

 5. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 22/07/2011 01:50:53

  Πανω εκει που πηγαινα κατι να καταλαβω τι γινεται με τις 36 μορφες χρεοκοπιας νασου φαντης μπαστουνι ο ΓΑΠ και φτου κι απ την αρχη.
  Να δεις που το κανουν επιτηδες,μπηκαν μπροσταρηδες δυο διανοιες της επικοινωνιας,ο ενας μας ρημαζει στο σαρδαμ και στο φονο του Τζαρτζανου(για τους νεοτερους-συγγραφεας συντακτικου ελλ.γλωσσας)και ο αλλος με την βαθυστοχαστη πλοηγηση καθε που τον ακους ονειροπολεις την αξια της σιωπης,σου λεει που θα παει θα τους τα κανουμε αρμπαλα και μεχρι να καταλαβουνε οι ιθαγενεις τι εγινε εμεις την δουλεια μας για τα ξενα αφεντικα θα την εχουμε κανει.Αμ σας πηραμε πια χαμπαρι βρε κοιλιοσερναμενοι,βαλτε να ζεσταινονται οι κινητηρες απ τα ελικοπτερα και ναχουν και νυκτερινη τυφλη πτηση.

 6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ avatar
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22/07/2011 01:59:15

  ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗ… ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

  Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της τελευταίας πράξης εθνικής μειοδοσίας που παίχτηκε σήμερα στις Βρυξέλλες και βαφτίστηκε «σύνοδος κορυφής για τη σωτηρία της Ελλάδας».

  του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  Και δυστυχώς, αυτή η κατάπτυστη πράξη ντροπής, φέρει και την υπογραφή του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

  Και γι αυτό το ελεεινό «κατόρθωμά» τους καλούν τον Ελληνικό λαό να πανηγυρίσει.
  Τον καλούν να επιβραβεύσει τους σύγχρονους Νενέκους που παρέδωσαν στους νταβατζήδες το δικαίωμα του απόλυτου επικυρίαρχου.
  Τον καλούν να χειροκροτήσει έναν πρωθυπουργό – μαριονέτα που τόλμησε να ψελλίσει πως: «Το μόνο που ζητούμε είναι το δικαίωμα να κάνουμε κάποιες ουσιαστικές αλλαγές, τομές στην πατρίδα μας ώστε η χώρα μας να γίνει ευέλικτη και να αναπτύσσεται».

  Το μόνο που ζητάει δηλαδή αυτός ο πρωθυπουργός, είναι να του εκχωρήσουν το δικαίωμα να βάλει σε πρόγραμμα εντατικής δίαιτας το «εμπόρευμα», προκειμένου να καταστήσει «πιο ελκυστικό» το κορμάκι της πόρνης που έβγαλε στο σφυρί με τη ντροπιαστική υπογραφή του.

  Στην πολιτική «Τρούμπα» της Ευρώπης, προσέφερε απλόχερα την ελληνική αξιοπρέπεια, και τώρα καλεί το λαό αυτής της πατρίδας που δεν τίμησε, να καλωσορίσει τα ναυτάκια του λιμανιού για να βγει το μεροκάματο του νταβατζή, όπως ο ίδιος καλωσόρισε το «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ» που βαφτίστηκε «πρόγραμμα ανάπτυξης».

  Τι επεδίωκαν οι Ευρωπαίοι μέσα από τη σημερινή σύνοδο κορυφής???...

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/07/blog-post_9033.html

  • Γιαννης avatar
   Γιαννης @ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22/07/2011 09:14:48

   Σωστά , μόνο που δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριομαστε άλλωστε ποτέ δεν είχαμε ελευθερια ,έχουμε συνηθίσει πλέον μετα τους τούρκους γερμανούς Χούντα και την χουντα του δημόσιου , εγω βλέπω βελτίωση με την κατοχή της τροικας

 7. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 22/07/2011 02:03:42

  Μας παίζουν διαρκώς στο γήπεδο τους.
  Το κάθε φορά χειρότερο βαφτίζεται επιτυχία , ενώ προκύπτει από την αποτυχία του προηγούμενου.

  Όμως εμείς οι Ελληνες εισάγαμε στην ανθρωπότητα τον Ορθό Λόγο.
  Αντί να συζητάμε για την ....σωτήρια χρεωκοπία μας , χρεοκοπούμε τους ''σωτήρες''

  Αλλάζουμε λοιπόν την ατζέντα.
  Οι Ελληνες καλούμαστε να αποφασίσουμε τώρα , πάνω στο πραγματικό δίλημμα:
  Θα παραδώσουμε στα παιδιά μας Κυρίαρχο Κράτος ή χρεοκοπημένη αποικία;

 8. sanderson avatar
  sanderson 22/07/2011 04:13:15

  Ε όχι 30 αργύρια. 109 + 49 δις.

 9. νικος avatar
  νικος 22/07/2011 05:24:54

  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

 10. madprof avatar
  madprof 22/07/2011 06:06:35

  Χρεοκοπημένο προτεκτοράτο! δυστυχώς. Ας καμαρώνουμε όλοι μας τους πολιτικούς μας τσαρλατάνους τώρα που θα εικοτολογούν στα ΤατιανοΤσιτσιολινοΤσοντοκαναλοκοτέτσια της Γκεμπελικής προπαγάνδας τους! Θα παρελαύνουν κάθε βράδυ για να μας αποβλακώσουν έτι περαιτέρω τα αλαλάζοντα κύμβαλα. Άλλωστε ντροπή δεν έχουν, πόσο μάλλον ήθος και αξιοπρέπεια για να εξαφανιστούν από τον τόπο του εγκλήματος, αφού πλέον στην πλειοψηφία τους είναι χαρακτηρισμένοι «persona non grata».
  Ουέ τοις χρεοκοπημένοις τε αποβλακωμένοις τε κομματοπολτοποιημένοις!

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/07/2011 07:37:19

  "Επιληπτικη Χρεοκοπια"

  τους το αφιερωνω.

  ΠΠ

 12. ΛΑΜΠΙΡΗΣ avatar
  ΛΑΜΠΙΡΗΣ 22/07/2011 08:55:54

  καθε φορα μας χονουν και πιο βαθια στον σκατολακο .Τι αποχαβνοση ειναι αυτη
  δεν υπαρχη ενας ελληνας ολοι νενεκοι? Σημερα αρχισε και επισημα η διαληση του
  ελληνικου κρατους.χεοκοποιμενο προτεκτορατο.στα χερια των ξενων νταβατζιδων.καλη λευτερια. Τι λαος ειναι αυτος δουλοπρεπεις και γλυφτης.

 13. manos avatar
  manos 22/07/2011 08:56:53

  Ερωτήματα:
  1. Δικαιούται κάποιος να πανηγυρίζει για χρέος που πήρε 288δις, το αύξησε κατά 72 σε λιγότερο από 2 χρόνια, θα ανέβει άλλα 150 σε 4 χρόνια και ποιος ξέρει πόσο σε 30;
  2. Γιατί τώρα όλα αυτά; Γιατί μετά το μεσοπρόθεσμο και όχι μετά το 1ο μνημόνιο;
  3. Γιατί όχι φόρος στις τράπεζες; Μήπως θα είχαμε λύση αλά Ουγγαρίας ας πούμε;

 14. manos avatar
  manos 22/07/2011 09:00:24

  Και βέβαια είχαμε την εντύπωση ότι θα βγαίναμε το 2012 στις αγορές, μετά έγινε το 2015 και τώρα πάμε για 2021 και βλέπουμε

 15. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 22/07/2011 10:12:28

  Πάντως, κατάφεραν να φωλιάσουν το φόβο στην καρδιά μας΄..

 16. alepou avatar
  alepou 22/07/2011 10:41:00

  Πόσο σκληρό κι απάνθρωπο που σήμερα πρέπει δυστυχώς να αποχωριστούμε την Ελλάδα που ξέραμε, την πατρίδα που αγαπήσαμε. Δεν μας ανήκει πια, δεν έχουμε δικαιώματα και δεν έχει υποχρεώσεις απέναντί μας. Είμαστε κατ΄ανάγκη φιλοξενούμενοι σε ξένη ιδιοκτησία. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε αυτό έγινε, η πατρίδα μας περιήλθε πλέον οριστικά και αμετάκλητα σε ξένα αφεντικά.
  Αντίο πατρίδα μου, θα σε κρατήσω στην πιο ζεστή γωνιά της μνήμης μου φυλαγμένη για πάντα. Η ανάμνησή σου θα ομοφραίνει τα όνειρά μου κι αγάπη μου για σένα θα πλημυρίζει πάντα την καρδιά μου ... Αντίο πατρίδα μου, αντίο ...

 17. Giorgos avatar
  Giorgos 22/07/2011 14:22:40

  Fallimento selettiva .............για τον λαό πρώτα απ' όλα.

 18. ΜΠ avatar
  ΜΠ 22/07/2011 15:23:40

  ΟΛΟΙ έχουν συναινέσει
  Μην γελιέστε. ΟΛΟΙ.
  ΚΑΙ ΟΙ 300.

 19. Chris avatar
  Chris 23/07/2011 02:08:30

  Αυτή η αγάπη για τους προγόνους μας μας έφαγε.

  Ας κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για ΕΜΑΣ και όχι για κανέναν άλλον.
  Τώρα ζούμε, τώρα είναι η ώρα μας να αλλάξουμε τα πράγματα ή αν θες να το θέσω με λόγια που θα είναι πιο κοντά στο σχόλιο σου "Τώρα ήρθε η ώρα να γράψουμε ιστορία".

  Να μην τους λυπάσαι καθόλου τους ηρωές μας, πέθαναν ήσυχοι, κάνοντας αυτό που θεωρούσαν αυτοί καλύτερο για την πατρίδα τους και τις ζωές τους.  ...εμείς πως θα πεθάνουμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.