Στην φωτό που δημοσιεύσαμε στις 4/12/2012 δύο τεράστιες νταλίκες μπαίνουν στο Νομισματοκοπείο. Οι πληροφορίες μας έλεγαν τότε ότι μετέφεραν χρήματα, αλλά δεν επιβεβαιώνονται από τις ημερομηνίες που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής
Στην φωτό που δημοσιεύσαμε στις 4/12/2012 δύο τεράστιες νταλίκες μπαίνουν στο Νομισματοκοπείο. Οι πληροφορίες μας έλεγαν τότε ότι μετέφεραν χρήματα, αλλά δεν επιβεβαιώνονται από τις ημερομηνίες που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής
12/06/2014 12:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα αεροπλάνα με τα χρήματα είναι η καλύτερη απάντηση στον ξερόλα κ. Τσίπρα

Το bank run για το οποίο όλοι λέγαμε είχε γίνει πολλές φορές στην Ελλάδα και θα ξαναγίνει αν η χώρα γυρίσει πίσω, εκεί που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ψευτομαγκιές για μονομερή διαγραφή χρέους και σκίσιμο μνημονίων μόλις γίνουν κυβέρνηση, με ψευτοϋποσχέσεις για χιλιάδες προσλήψεις και με αυξήσεις μισθών σε όλους.

Οι αποκαλύψεις για τα αεροπλάνα με χρήματα που έρχονταν στην Ελλάδα προκειμένου να μην καταρρεύσει η χώρα είναι η καλύτερη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ξερόλα κ. Τσίπρα που εδώ και δύο χρόνια έλεγε ότι δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα, ότι είναι παιχνίδια των ξένων και εκβιασμοί για να λάβουμε μέτρα. Η αλήθεια είναι αυτή που περιγράφεται στο βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος που παρουσιάστηκε χθες και όσο κι αν σοκάρει είναι η μοναδική πραγματικότητα. Τα κρατικά ταμεία ήταν άδεια, ο δανεισμός από το εξωτερικό αδύνατος και η χώρα ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών. Στάση και στους πολίτες που δεν θα μπορούσαν να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, δεν θα έπαιρναν τους μισθούς και τις συντάξεις τους, θα κατέρρεαν παιδεία, υγεία, διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξαν 3 περιπτώσεις που δεν υπήρχε ρευστό, οι καταθέτες είχαν αποσύρει τα χρήματά τους και το τραπεζικό σύστημα ήταν ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Τότε, με παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος έφτασαν στη χώρα εκατομμύρια χαρτονομίσματα των 100 και των 50 ευρώ τα οποία μοιράστηκαν στις τράπεζες για να μην στεγνώσουν από ρευστό και ξεσπάσει πανικός.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2012, στις 14 και 15 Ιουνίου έφυγαν από το νομισματοκοπείο 76 και 71 φορτηγά γεμάτα χαρτονομίσματα προς τις τράπεζες καθώς την Παρασκευή 15 Ιουνίου οι αναλήψεις έφτασαν τα 3,5 δισεκατομμύρια.

Έτσι πάρθηκε η απόφαση να υπερδιπλασιαστούν οι αποστολές χρημάτων που κανονικά είναι περίπου 20 φορτηγά.

Τα λεφτά ήρθαν με αεροπλάνο από το εξωτερικό. Εκατομμύρια χαρτονομίσματα που έφταναν σε... παλέτες με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C130 που προσγειώνονταν στην Ελευσίνα.

Η πρώτη αποστολή έγινε στις 10 Ιουνίου του 2010. Οι τράπεζες είχαν στεγνώσει και χρειάστηκε να μεταφερθούν με αεροπλάνα ένα ενάμισι εκατομμύριο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Αυτό το 1,5 δισ. δεν ήταν όμως αρκετό, ένα χρόνο μετά την πρώτη αποστολή, στις 16 Ιουλίου του 2011 ήρθαν και πάλι χρήματα στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ήταν 1,92 δισ. σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Η επόμενη αποστολή ύψος 1,84 δισ. ευρώ και πάλι σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έγινε τον Νοέμβριο του 2012.

Στην περίοδο της κρίσης οι πολίτες είχαν αποσύρει τόσο πολλά χρήματα που εκτός τραπεζών κυκλοφορούσε το 13,8% των χρημάτων που ήταν κατατεθειμένα στις τράπεζες, τα διπλάσια δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπου ο μέσος όρος είναι το 6,8%.

Μάλιστα σε μόνο δύο περιπτώσεις και σε ελάχιστες μέρες είχαν γίνει αναλήψεις άνω των 11 δισ. από τις τράπεζες.

Το bank run για το οποίο όλοι λέγαμε είχε γίνει πολλές φορές στην Ελλάδα και θα ξαναγίνει αν η χώρα γυρίσει πίσω, εκεί που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ψευτομαγκιές για μονομερή διαγραφή χρέους και σκίσιμο μνημονίων μόλις γίνουν κυβέρνηση, με ψευτοϋποσχέσεις για χιλιάδες προσλήψεις και με αυξήσεις μισθών σε όλους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 12/06/2014 13:56:19

  Ο Τσίπρας σήμερα είπε πως θα ξανανοίξει την ΕΡΤ. Επαναπρόσληψη Καλφαγιάννη, Κατσίμη, Αρβανίτη και λοιπών τερμιτών δηλαδή υπόσχεται με τα λεφτά μας. Να το ξεχάσει. Να τους πληρώσουν οι μεδέποντε εργασθέντες πολυεκτομμυριούχοι τύπου Παπαδημούλη. Με τα λεφτά των άλλων μισθάρες και αργόσχολοι, τέρμα. Και μαζικό bank run στην παραμικρή υποψία ανάληψη εξουσίας. Αν δεν κάτσει ο αντιμνημονιακός της φακής νεοελληναράς στην ουρά για ανάληψη εβδομαδιαίως maximum 100 ευρώ, δεν θα βάλει μυαλό. Αν και είναι τόσο θρασύδειλος που και τότε πάλι θα του φταίνει οι τοκογλύφοι του 1,5% επιτόκιο.

  • slowriver avatar
   slowriver @ Κώστας ΜΠ 12/06/2014 16:38:06

   Τι λες ρε φιλε δηλαδη με τα 550 που παιρνω τον μηνα θα μου μενουν και λεφτα για αποταμιευση.Μακαρι Παναγια μου

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 12/06/2014 19:35:19

  Κακώς γράφετε μόνο εναντίον του Τσίπρα. Γενικά έπρεπε να χτυπηθεί όλη η προπαγάνδα υπέρ της επιστροφής στη δραχμή με άτακτη χρεωκοπία και ηλίθιους ψευτοτσαμπουκάδες που υιοθέτησαν και συνεχίζουν να προπαγανδίζουν Ανελ, ΧΑ, Σύριζα, ΚΚΕ, Αλαβάνος και άλλοι χωρίς να νοιάζονται για τους εχθρούς της Πατρίδας που περίμεναν ως δώρο τη διάλυσή μας για να κάνουν ντου στο Αιγαίο...

 3. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 13/06/2014 01:46:23

  Δυστυχώς, για να δει άσπρη μέρα αυτός ο τόπος, θα πρέπει να γίνουμε μάρτυρες της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και της παταγώδους πτώσης του. Θα είναι το τελευταίο κάστρο της ψευτιάς. Ένα κάστρο που χτίστηκε το ’81 και μέσα του κρύφτηκαν οι πρασινοφρουροί, οι κλαδικές, οι ψευτοεπαναστάτες, τα λαμόγια, οι διαπλεκόμενοι, οι δήθεν επιχειρηματίες και τόσοι άχρηστοι και επικίνδυνοι. Ο Τσίπρας θα είναι ο τελευταίος λαοπλάνος πολιτικός αυτής της χώρας. Ο τελευταίος «Ανδρέας». Θα είναι τότε που λαός «γυμνός» θα καταλάβει την κοροϊδία. Θα είναι τότε που δεν θα τολμήσει άλλος πολιτικός να του χαϊδεύψει τα αυτιά. Το τελευταίο κάστρο, που σήμερα κρύβετε ότι έχει απομείνει από το πασοκ, και βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία τους ευκαιρία. Αφήστε τους να κυβερνήσουν, και ο Θεός ας βάλει το χέρι του. Είναι η μόνη περίπτωση που θα μπορέσει ο λαός να καταλάβει την ψευτιά τους …

  • ΓΙΑΝΝΗΣ Α avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ Α @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 13/06/2014 08:09:00

   .Διατυπώνεις , αν και δεν ήταν αυτός ο στόχος σου, μια μεγάλη αλήθεια αγαπητέ ΕΝΕΡΓΕ ΠΟΛΙΤΗ. Θέλουμε δε θέλουμε αφού τα εγκληματίσαντα κατά την 40ετή διακυβέρνηση της χώρας κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν δεν πάνε σα δικαστήρια όπως πρέπει, θα πάνε αναγκαστικά σπίτια τους κάποια στιγμή, το μόνο κόμμα εξουσίας είτε καλό είτε κακό όσο και η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΖΑ,θα την αναλάβει. Εκτός αν γίνει επανάσταση και χάσει τη σειρά του, πράγμα που κατ' εμένα αποκλείεται, όσο ο Καραισκάκης παραμένει πεθαμένος. Το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Χ.Α. δεν πρόκειται τα επόμενα 10 τουλάχιστο χρόνια να αποκτήσουν ποσοστά εξουσίας. Αρα το μόνο που μπορούμε να ευχόμαστε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που σύντομα θα αναλάβει θέλει δε θέλει την εξουσία, να είναι λιγώτερο κακός απο τους προηγούμενους. Αν μας προσφέρει και κάτι καλό, διαψεύδοντας όσους τον φοβούνται, ακόμα καλύτερα...

 4. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 13/06/2014 22:42:27

  Ήλθαν λοιπόν αεροπλανιές με λεφτά και μας έσωσαν... Επειδή όμως πάρα πολλοί έλληνες τούτη την ώρα δεν αισθάνονται σωσμένοι, δεν ξέρω πόση απήχηση έχει το επιχείρημα με τις αεροπλανιές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.