Τα αδιέξοδα ανήκουν στον ίδιο τον Τσίπρα
05/06/2015 12:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα αδιέξοδα ανήκουν στον ίδιο τον Τσίπρα

Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας αφήσει άλλους να το κάνουν

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι μόνο μια χρεοκοπία είναι αυτή που ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου. Κι όμως, το φρενοκομείο έχει ανοίξει εδώ και καιρό επιβεβαιώνοντας ότι ο Τσίπρας... μελετούσε πολύ Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν έλεγε ότι η χώρα αυτή είναι τρελάδικο.

Κι αν δεν ήταν μέχρι τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε σε 4 μήνες να φέρει την παράνοια.

Ας βρεθεί έστω κι ένας Έλληνας να πει ότι είναι καλύτερα κι ότι αισθάνεται καλύτερα σήμερα απ' ότι τον περασμένο Ιανουάριο.

Αν υπάρχει κάποιος που νοιώθει εθνικά υπερήφανος γιατί ο Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά την ώρα που η χώρα διαλύεται και τα χειρότερα δεν έχουν έλθει, ας φανερωθεί. Και δεν είναι οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την πραγματική εικόνα.

Οι πολίτες, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πληρώσει ακόμη τον λογαριασμό, έχουν αγανακτήσει. Δεν αντέχουν άλλο. Δεν γίνεται τίποτε, ο ιδιωτικός τομέας φυτοζωεί και η απαισιοδοξία έχει φτάσει στο ζενίθ. Οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες, μετρούν ζημιές και ετοιμάζονται για λουκέτα ή απολύσεις. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται κανονικά ενώ σε κίνδυνο βρίσκεται και ο τουρισμός

Σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί χάος εξαιτίας ενός χαοτικού κυβερνητικού σχηματισμού στο οποίο αντί να επικρατούν οι φωνές της λογικής τους ρεαλισμού, κάνουν κουμάντο οι ακραίοι.

Η κοινωνία βρίσκεται σε αναμονή αλλά ταυτόχρονα βράζει με τα όσα βλέπει και ακούει. Τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης συνεχίζονται και ο κόσμος καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με ερασιτέχνες που ασελγούν πάνω στην Ελλάδα.

Το φρενοκομείο είναι μπροστά μας ή ζούμε μ' αυτό και περιμένουμε πότε θα υπάρξει μια συμφωνία απεμπλοκής από την κρίση. Συμφωνία η οποία ωστόσο θα είναι κακή, θα είναι επώδυνη αλλά τουλάχιστον θα είναι κάτι. Από το μηδέν, από το χάος, από τη χρεοκοπία είναι σίγουρα καλύτερος ο πόνος. Θα ήταν μικρότερος αν δεν συνέβαινε το ιστορικό ατύχημα που είχε προβλέψει ο Σαμαράς, έστω κι αν δεν κατάφερε να το αποτρέψει.

Και τώρα βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή. Πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει και αυτό θα φανεί και στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής. Αν και φανταζόμαστε ότι ο Τσίπρας θα επιχειρήσει και πάλι να βάλει διλήμματα στην αντιπολίτευση. Όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη Ολομέλεια θα καλέσει τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τους άλλους να πουν αν αποδέχονται μέτρα όπως η περικοπή του ΕΚΑΣ ή η μείωση συντάξεων. Θα θελήσει να τους εγκλωβίσει στη δική του τακτική, να τους κάνει δηλαδή «κοινωνούς» των δικών του αδιεξόδων.

Όμως τα αδιέξοδα ανήκουν στον ίδιο τον Τσίπρα και αυτό πρέπει να του πουν όλοι: «Αν δεν μπορείς να κυβερνήσεις Αλέξη, ξεκουμπίσου και άσε άλλους να το κάνουν».

Η κυβέρνηση αποφασίζει και όχι η αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας αποφάσισε να μας κάνει Ζάμπια και όχι ο Σαμαράς. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα, αυτή είναι η πραγματική αλήθεια.

Όλα τα άλλα είναι ψεύτικοι τακτικισμοί που χειροτερεύουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 05/06/2015 13:04:22

  Δυστυχώς τα αδιέξοδα τα πληρώνει ο λαός. Ένας λαός που δείχνει μια αυτιστική εμμονή στην στήριξη ενός θιάσου παρανοικών που τον οδηγεί σε απόλυτη καταστροφή...Μια καταστροφή μεγαλύτερη της Μικρασιατικής. Δεν θα σταθώ στη στήριξη Τσίπρα από γραφικούς πλέον δημοσιογραφίσκους τύπου Χατζηνικολάου ή από ΔΥ που έχοντας πλαστά πτυχία ή ποινικές καταδίκες φοβούνται την αξιολόγηση του "έργου τους", αλλά σε μερίδα πολιτών που πραγματικά είναι παραζαλισμένοι σαν τα κοτόπουλα που περνούν το δρόμο..Όλοι αυτοί θα συνέλθουν με ένα ισχυρό σοκ.. Θα συνειδητοποιήσουν την κατάσταση εάν τους πατήσει η ρόδα του αυτοκινήτου.. Να κλείσουν οι τράπεζες επ' αοριστον και να μην πληρωθούν μισθοί συντάξεις..Δεν το λέω από εμπάθεια ή μένος , αλλά γιατί θεωρώ πως είναι το μικρότερο κακό που μπορεί να πάθουμε μέχρι να γκρεμοτσακιστεί η αριστερή συμμορία.. Γιατί εάν τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν η άτακτη χρεωκοπία και η ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ είναι σίγουρη. Όπως σίγουρες και σκόπιμες είναι όλες οι ενέργειες του συγκεκριμένου Λιλιπούτειου σε ήθος και βεληνεκές πολιτικού που ακούει στο όνομα Τσίπρας.. Και δεν μου βγάζει κανείς από το μυαλό πως αυτός ήταν από την αρχή ο κεντρικός στόχος του. Ο διαμελισμός της χώρας..

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Κωνσταντίνος 05/06/2015 17:24:57

   Αν είναι σίγουρη η "άτακτη χρεωκοπία και η ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ", τότε καλό είναι στα γρήγορα να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να το ξεπουλήσουμε εγκαίρως, όσο μας ανήκει ακόμα και πιάνει καλή τιμή.

   • ΤΤ avatar
    ΤΤ @ Βαγγέλης 05/06/2015 20:13:06

    εξυπνάδες μαθητή γυμνασίου. Ψηφίζοντας ΣΑΝΕΛ αφήσατε την χώρα χωρις συνορα. Εξαπλασιασμος των παράνομων κι ελληνική μειονοτητα. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ ΤΤ 05/06/2015 21:08:16

     Μόλις διάβασες για... "εθνικές" μπίζνες, αμέσως σκέφτηκες: "ωχ, για μας το λέει, συριζαίος θα είναι"...

     • ΤΤ avatar
      ΤΤ @ Βαγγέλης 05/06/2015 23:41:27

      Οι Κώες και οι Λέσβιοι είναι ήδη μειονότητα στο νησί τους. Ας μην μιλάνε για μπίζνες οι ψηφίσαντες Τασία.

     • ΤΤ avatar
      ΤΤ @ Βαγγέλης 06/06/2015 00:04:56

      Μπα, μόλις διάβασα για εθνικές μπίζνες σκέφτηκα το Αιγαίο 70/30 και η Κάρπαθος δώρο. ΣΑΝΕΛ δηλαδή.

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ ΤΤ 06/06/2015 11:18:07

      Φαντάσου τι μίζα θα 'χει τέτοια "δουλειά"! Και ήρθαν αυτοί οι ΣΑΝΕΛ να τη φαν όλη μόνοι τους... Αντιπατριωτικό έγκλημα! ΝΔ, πασοκ, ποτάμι στην απέξω?... χρειάζεται "εθνική συνεννόηση" άμεσα λέμε...

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ ΤΤ 06/06/2015 12:06:58

      Έτσι!

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 05/06/2015 13:16:05

  Ο Ελληνάρας δε θέλει κυβέρνηση κράτους. Θέλει όποιον του υπόσχεται λιγότερες συλλογικές ευθύνες και του ψιθυρίζει στο αυτί "δε χρωστάς σε κανένα τίποτα, οι άλλοι σου χρωστάνε". Θέλει όποιον τον έμαθε να αποκαλεί τον εργοδότη "αφεντικό", τον αστυνομικό "μπάτσο" και το δανειστή "τοκογλύφο". Όποιον ταιριάζει περισσότερο στη νοοτροπία "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;". Τόσα χρόνια η Ελλάδα το μόνο που έχει πάρει από τη Δύση είναι ο καταναλωτισμός. Λένε πολλοί ότι οι απαιτήσεις των δανειστών είναι παράλογες. Τι αντιπροτείνουμε; Ποια σχέση έχει η οικονομική πολιτική της Ελλάδας με την οικονομική στρατηγική της ΕΕ, που δίνει έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την υψηλού επιπέδου οργάνωση και την οικονομία πόρων; Τι δίνουμε σε προστιθέμενη αξία στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά στην προσπάθεια της ΕΕ να ανταγωνιστεί Αμερική, Κίνα, κλπ; Όταν δεν έχεις προτάσεις λογικό είναι ο άλλος να εκμεταλλευτεί την αδυναμία σου και να σε πιέσει όσο μπορεί (το αν αυτό είναι δίκαιο ή άδικο δεν έχει σημασία στην πολιτική, ο κόσμος δε λειτουργεί με βάση την ηθική). Αν υπήρχε περίπτωση να υποχωρήσουν οι δανειστές αυτή κάηκε από τον τρόπο που διεκδίκησε λεφτά η "κυβέρνηση". Όταν πας σε κάποιον και του λες "δώσε μου λεφτά αλλιώς τα κάνω λαμπόγυαλο" εκείνος δε θα υποχωρήσει (εκτός αν είναι πιο αδύναμος) γιατί αν το κάνει δίνει πράσινο φως και σε άλλες χώρες να εκφοβίζουν για να παίρνουν αυτό που θέλουν. Η ιδέα ότι η ΕΕ θα υποχωρήσει σε οτιδήποτε ζητάμε για να μην πάθει ζημιά από το grexit στηρίζεται σε λανθασμένες παραδοχές. Η διπλωματία θέλει ισχύ (την οποία ο καημένος ο Τσίπρας νομίζει ότι η Ελλάδα την έχει απλά και μόνο λόγω της γεωγραφικής της θέσης) και κομψότητα. Δεν είναι για άτομα που έχουν μείνει στην εποχή των σοβιέτ και έχουν μάθει να μπουκάρουν σε φοιτητικές συνελεύσεις και να επιβάλουν τη γνώμη τους με κραυγές, ούτε για ιδεοληπτικούς που πιστεύουν ότι μια μέρα η ιστορία θα συμμορφωθεί στις ιδέες τους.

  • Weird avatar
   Weird @ Παράξενος 05/06/2015 17:39:05

   "Σε προστιθέμενη αξία στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά στην προσπάθεια της ΕΕ να ανταγωνιστεί Αμερική" έχουμε σημαντικότατο ρόλο. Εμείς και οι περισσότερες χώρες της περιφέρειας της ΕΕ, έχουμε απεμπολήσει την παραγωγική δραστηριότητα, κρατάμε τον πληθυσμό σε υποχρεωτική αργία και καταναλώνουμε όσο μπορούμε γερμανικά προϊόντα, ώστε η ατμομηχανή της ΕΕ, η βιομηχανικά κραταιή και ανταγωνιστική Γερμανία να τους αλλάξει τα φώτα. Αν ανταγωνιζόμασταν εμείς, οι εταίροι της, τη Γερμανία και αποδυναμώναμε έτσι την παραγωγική της μηχανή φτιάχνοντας τα δικά μας προϊόντα, πώς θα ανταγωνίζονταν η ΕΕ τις χώρες που αναφέρεις? Αντ' αυτού συσπειρώθηκαν οι χώρες της περιφέρειας, ως πιστοί στρατιώτες γύρω από τον στρατηγό και είναι έτοιμες να θυσιαστούν για να κερδηθεί η μάχη. Είναι δυνατόν να ρωτάς τι προσφέρουμε στην ΕΕ?

   • Βαγγέλης avatar
    Βαγγέλης @ Weird 05/06/2015 21:11:36

    Μπράβο λεβέντη μου, αυτό θα πει πατριωτική πολιτική. Ελπίζω με το αζημίωτο, ε?

 3. deltaplus avatar
  deltaplus 05/06/2015 14:19:35

  Σαφεστατο οτι δεν μπορει να κυβερνησει.αλλα ειναι και κουτοπονηρος και θελει να φορτωσει την ανικανοτητα του στους αλλους.θα τους ζητησει λεει να παρουν θεση πανω στο σχεδιο που του εδωσε ο γιουνγκερ.και τι απαντηση περιμενει αραγε ο αφελης;;;.....τα κομματα της αντιπολιτευσεως μπορει να παρουν οτι θεση θελουν αλλα η ΝΔ πιστευω θα του απαντηση οτι: θεση θα λαβει οταν ελθει η συμφωνια στην βουλη και οχι προτασεις, τις προτασεις ας τις επεξεργαστει η δηθεν κυβερνηση του ανικανου ψευτη.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ deltaplus 06/06/2015 12:08:31

   Έτσι ακριβώς είναι.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 05/06/2015 17:19:58

  Όχι μόνον δεν θα αφήσει να κυβερνήσουν άλλοι που μπορούν να κυβερνήσουν, αλλά θα συνεχίσει να καταστρέφει τα πάντα για να κρατήσει μια ώρα, έστω, επιπλέον την εξουσία. Βιώνουμε μια αρρωστημένη κατάταση, στην οποία η εξουσία είναι αυτοσκοπός και δεν είναι μέσο για να βοηθηθεί η χώρα. Δεν υπάρχει η χώρα, υπάρχουν μόνον αυτοί. Μια παρέα παλιόπαιδων, θα λέγαμε παλιά, μια παρέα καταληψιών του σχολείου τους, που θεώρησαν ότι το να καταλάβουν την εξουσία είναι πάνω κάτω το ίδιο πράγμα με το να καταλάβουν το σχολείο τους. Το ίδιο είναι, αλλά όχι όπως το εννοούν αυτοί. Όπως η κατάληψη σχολείου κάνει κακό στην παιδεία, έτσι και η κατάληψη της εξουσίας κάνει κακό στη χώρα. Τηρουμένων των αναλογιών, το ίδιο που έκανε τότε κάνει και τώρα: Κακό. Τότε λίγο κακό, τώρα πολύ κακό. Το κακό είναι ότι οι εκλογές της 25η Ιανουαρίου έφεραν την επιφάνεια την κακή ποιότητα του ίδιου του λαού μας, ο οποίος θα πάθε αυτά που του αξίζουν. Οι τύποι ήρθαν για να μείνουν, δεν θα φύγουν αν δεν τα καταστρέψουν όλα. Ας μην έχουμε καμία ψευδαίσθηση.

  • Κωνσταντίνος avatar
   Κωνσταντίνος @ Διογένης 05/06/2015 17:31:18

   Έχετε απόλυτο δίκιο.. Το ίδιο διαισθάνομαι και γω.. Είθε να βρίσκονταν 10 υγιείς και σκεπτόμενοι από το κόμμα του να τον έριχναν προτού γίνουν όλα στάχτες...

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Κωνσταντίνος 05/06/2015 18:09:26

    αν δεν τα κανουν ολα λιμπες δεν προκειται ο κοσμος να απομυθοποιησει τη παραφιλολογια της αριστεροακροδεξιας μπουρδας. ο ηλιθιος μαθαινει μονο με τον πονο ελεγε καποιος , και απο οτι φαινεται εχει δικαιο. και παρεπιμπτοντος σημερα ανακοινωθηκε οτι πεθαναν 6 ανασφαλιστοι καρκινοπαθεις απο ελλειψη κονδυλιων.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Παρατηρητής 06/06/2015 12:09:05

     Δυστυχώς είμαστε αδιόρθωτοι...

  • Βελισάριος avatar
   Βελισάριος @ Διογένης 05/06/2015 18:10:55

   Το καλό πάλι είναι ότι έφεραν στην επιφάνεια και την καλή ποιότητα του λαού μας, την αντίσταση απέναντι στο άδικο, την καταπίεση, την εκμετάλευση και την υποδούλωση αλλά και την πεποίθηση ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, όλα μπορούν να γίνουν αν έχεις πίστη. Έτσι λειτουργεί ο Έλληνας. Γιατί έχει μέσα του τη χάρη της Ορθοδοξίας και απέναντι στο "εγώ" του καπιταλιστικού "διαίρει και βασίλευε" αντιτάσσει το "όλοι μαζί" της εκκλησίας. Τώρα ή όλοι μαζί θα πεινάσουμε ή όλοι μαζί θα σωθούμε, πλούσιοι και φτωχοί στο ίδιο έργο θεατές. Όσο για το αντιφατικό ότι "οι τύποι ήρθαν για να μείνουν, αλλά θα τα καταστρέψουν όλα και θα φύγουν??!!" έχω να πω ότι η συμπεριφορά του "ιού" είναι ίδιο του Φιλελεύθερου Καπιταλιστικού συστήματος. Ο ιός είναι ο μικροοργανισμός που αφού μολύνει έναν ξενιστή και τον οδηγήσει στον θάνατο στη συνέχεια μεταπηδά σε άλλον ξενιστή και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Ότι κάνει π.χ. το ΔΝΤ ή η κάθε πολυεθνική εταιρεία στις χώρες όπου αναπτύσσεται, είτε αυτή είναι η Ελλάδα (π.χ. Σκουριές) είτε ο Αμαζόνιος με την αποψίλωση των δασών, είτε η Βόρεια Ευρώπη με την όξινη βροχή κ.α. Δεν έχει αναφερθεί αντίστοιχη συμπεριφορά καταστροφής από καθεστώτα πιο Σοσιαλιστικά ή πιο Κεντρώα. Συνεπώς είναι μάλλον ψευδαίσθηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει την καταστροφή. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

   • ΤΤ avatar
    ΤΤ @ Βελισάριος 06/06/2015 00:25:04

    Πλάκα κάνετε; Μεγαλύτερος καταστροφέας του περιβάλλοντος από τον υπαρκτό σοσιαλισμό δεν υπήρξε. Η οικολογία γεννήθηκε στην Αμερική και εξαπλώθηκε κυρίως σε χώρες πλούσιες και χορτάτες, δεν υπάρχει πράσινο κόμμα σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Στην Ελλάδα είχε μια αναλαμπή, πάνω στην πιο μεγάλη ευωχία. ΔΝΤ, πολυεθνικές όλα μαζί. Τι κατέστρεψε η Μερσεντές σε Αίγυπτο και Νότια Αφρική που έχει εργοστάσια; Ευτυχώς εμείς τις διώξαμε όλες, ούτε ζαχαρόνερο δεν παράγουμε, πήγε κι η Κοκα Κόλα στη Βουλγαρία (η οποία παράγει αυτοκίνητα και μας τα εξάγει), αλλά ευτυχώς εμείς δεν γίναμε Βουλγαρία, ε; Δεν παράγουμε τίποτα πέρα από διορισμούς και άγαμες θυγατέρες και εφάπαξ. Ευτυχώς! (Η όξινη βροχή έχει να πέσει από το 1980, υπάρχουν πια φίλτρα κι αυστηροί κανόνες. Τον δε Αμαζόνιο η χορτασίλα θα τον σώσει, όχι η πείνα). Δεν θα έπρεπε καν να τα λέω αυτά. Γράφετε σε κινέζικο προ'ι'όν Αμερικανικής πολυεθνικής, στο εφεδρικό δίκτυο επικοινωνιών του αμερικάνικου στρατού για πυρηνικό πόλεμο, το DARPANET, γνωστό και ως ίντερνετ, και μας διαφημίζετε τον κομμουνισμό! Θα πεινάσουμε και δεν θα καταλαβαίνετε γιατί.

 5. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 05/06/2015 19:13:54

  δυνατή η ομιλία του Σαμαρά στη τηλεόραση. Λέει την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει το δημόσιο και θα χαρατσώσει άγρια τους υπόλοιπους. Η δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ έχει αρκετά βελτιωμένη την εικόνα της ΝΔ. Ο κόσμος συνειδητοποιεί πως ο Σαμαράς είχε δίκιο σε αυτά που έλεγε προεκλογικά. Οι δελφίνοι να μην ονειρεύονται. Ελπίζω αυτή τη φορά ο Σαμαράς να αλλάξει ριζικά τη ΝΔ, ως προς τη κατέυθηνση που κάνει λόγο ο Προφήτης στα κέιμενα του.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ουδέτερος 05/06/2015 20:21:19

   Πολύ καλός ! Μίλησε με στοιχεία και σοβαρότητα . Πρέπει να το κάνει , αυτή τη φορά .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.