#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/04/2013 11:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα άνομα συμφέροντα των τροικανώνΠολλές φορές τίθεται το ερώτημα από πού αντλούν πραγματικά την εξουσία τους οι τροικανοί. Άλλοι ρωτούν τι υπαγορεύει τη στάση τους και εάν υπάρχουν υποβολείς, εγχώριοι και διεθνείς; Παράλληλα κάποιοι διερωτώνται εάν εξυπηρετούν συμφέροντα. Η περίπτωση του ναυαγίου της συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank δίνει απαντήσεις σε πολλά.

Αναφερθήκαμε σε χθεσινό κείμενο για τα γκρίζα κουστούμια που προκαλούν. Πολλοί συμφώνησαν και μου επεσήμαναν ότι η τρόικα συγκροτείται από στελέχη που εκπροσωπούν συγκεκριμένους διεθνείς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που είναι και οι εντολείς των Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς και του μόνιμου τοποτηρητή του ΔΝΤ, του Μπομπ Τραα που κινείται παράλληλα και παρασκηνιακά.

Και μην ξεχνάμε ότι πίσω από όλους βρίσκονται απρόσωποι κατά βάση πολυεθνικοί οργανισμοί, επί των οποίων όμως ασκούνται πάμπολλες δυνάμεις, εθνικές και πολυεθνικές και οι επιρροές είναι τεράστιες.

Και μην ξεχνάμε το ρόλο των διεθνών τραπεζών, των επενδυτικών σχημάτων, των ισχυρών ομάδων συμφερόντων, των κεφαλαιούχων δανειστών, κ.α. από τους οποίους πηγάζει σε μεγάλο βαθμό και η εκπεμπόμενη από τους εμπειρογνώμονες της τρόικας εξουσία.

Πολλοί διερωτώνται μα, γιατί αλλάζει πολλές φορές άποψη και θέση η τρόικα. Π.χ. στο θέμα της συγχώνευσης των δυο τραπεζών, οι τροικανοί υπερθεμάτιζαν πριν λίγο καιρό. Μεσολάβησε η κρίση στην Κύπρο και άλλαξαν ρότα, ενώ ξανασχεδίασαν το χάρτη των επιδιώξέων τους.

Γι’ αυτό και πολλές φορές οι σχέσεις των εντολέων δεν είναι καθαρές και συγκρούονται με αποτέλεσμα αυτό να φαίνεται και στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με την κυβέρνησης.

Εξάλλου, οι γραμμές και οι επιρροές μεταφέρονται δια της τεθλασμένης, αφού στο μεσοδιάστημα παρεμβαίνουν αρκετοί ενδιάμεσοι παράγοντες.

Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλές φορές άλλα λέει ο Μαζούχ, άλλα ο Μορς και άλλα ο Τόμσεν. Το ζητούμενο είναι τι λέει η κυβέρνηση και πως αντιδρά στην προκλητική στάση της τρόικας που για μια ακόμα φορά δημιουργεί πρόβλημα στον Πρωθυπουργό.

Ο Αντώνης Σαμαράς τους προειδοποίησε χθες για τα επερχόμενα εάν μας πιέσουν και άλλο. Δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και όπως είπαμε χθες προκαλούν τα γκρίζα κουστούμια.

Στην υπόθεση της συγχώνευσης επέβαλλαν αυτό που ήθελαν και έχει άμεση σχέση με το στρατηγικό τους σχέδιο για αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος και τον πλήρη έλεγχο της ελληνικής οικονομίας μέσω των τραπεζών.

Μπορεί να υπάρχουν και θετικές ειδήσεις, όπως διαβάσατε σε άλλο σημείο και να υπάρξουν και καλά σημάδια από τη μη συγχώνευση των δυο τραπεζών, αλλά η αίσθηση ότι η τρόικα πατάει πόδι και πετυχαίνει ότι θέλει, δεν συνιστά μια καλή εξέλιξη για το εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Γι' αυτό και οφείλει, ειδικά ο Πρωθυπουργός να αλλάξει ρότα και να πει ένα μεγάλο όχι, διαμορφώνοντας μια εναλλακτική πολιτική πρόταση και ένα διαφορετικό σχέδιο, όπως περιγράφηκε πολύ εύστοχα στο Ζάππειο με το οικονομικό του πρόγραμμα (που θέλει επικαιροποίηση), το οποίο επικρίθηκε και χλευάστηκε σφόδρα από το μιντιακό διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας.

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. John d. Carnessiotis avatar
  John d. Carnessiotis 08/04/2013 12:01:36

  Δεν νομίζετε ότι είναι κάπως αργά τώρα πια;
  Ουδείς αντελήφθη γιατί τον Νοέμβριο του 2011 άλλαξε τόσο ριζικά και απότομα η βασική πολιτική γραμμή της αντίθεσης στο Μνημόνιο. Έκτοτε, έχουν επαληθευθεί πλήρως και επανειλημμένως όσα υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία, πριν από την πολιτική στροφή του Νοεμβρίου 2011. Τώρα πώς θα γυρίσει πάλι στα Ζάππεια και πώς θα πείσει;
  Κρίμα για την Ν.Δ. και πιο πολύ κρίμα για μας όλους...

  • Storm1a1 avatar
   Storm1a1 @ John d. Carnessiotis 08/04/2013 12:10:30

   "Oυδείς αναμάρτητος".

   Αλήθεια, ακόμα ο αρθρογράφος πιστεύει στην δημιουργία του "μεγάλου κεντροδεξιού κόμματος";
   Θα περιμένουμε πρώτα την δημιουργία του και μετά τα "όχι";
   Απορίες...

 2. B.Q avatar
  B.Q 08/04/2013 12:16:14

  '' Γι’ αυτό και οφείλει, ειδικά ο Πρωθυπουργός να αλλάξει ρότα και να πει ένα μεγάλο όχι, διαμορφώνοντας μια εναλλακτική πολιτική πρόταση και ένα διαφορετικό σχέδιο''.
  Πρωτίστως δε, οφείλει να πιστέψει και να παραδεχτεί στον εαυτό του, οτι από αυτό τον αδιέξοδο ''δρόμο'', δεν πάμε Ιθάκη!!!!
  Μόνο που η κατάσταση πιέζει ασφυκτικά και κάθε μέρα υποχωρούμε, χάνοντας πολύτιμες για την ανατροπή της παρακμιακής πορείας μας θέσεις. Αν καταφέρουν και μας αφαιρέσουν όλα τα όπλα, τι νόημα θα΄χει να ''εξεγερθούμε'' εκτός χρόνου;
  Το πολύ-πολύ τότε, να χαλαρώσουν λιγάκι τις χειροπέδες μας.......
  Θα΄ναι πολύ αργά για τα ΟΧΙ.

 3. Γεωργία avatar
  Γεωργία 08/04/2013 14:00:39

  Τώρα πήρατε χαμπάρι τι έχει κάνει το ΔΝΤ σε όποιες χώρες το...κάλεσαν;
  Ο Αργεντινός Λα Ρούα, πρόσφατα στον Παπαχελά είπε ότι το ΔΝΤ είπε όχι σε νέο δάνειο το 2001, διότι δεν ήθελαν οι Γερμανοί άλλα πεταμένα λεφτά. Και θεωρεί ως αιτία την άρνησή της να δεχθεί ένα συμβόλαιο με την αγαπημένη εταιρεία των ελλήνων πολιτικών. Ονόματα δεν λέμε...Siemens την λέμε.

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 08/04/2013 14:39:30

  Εμ τι λέμε τόσο καιρό.

 5. fe avatar
  fe 08/04/2013 15:28:36

  Κατά τη διάρκεια ψήφισης του επενδυτικού νόμου την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο τέλος της συνεδρίασης μια βουλευτική τροπολογία της ΝΔ, την οποία είχαν ετοιμάσει όχι εκείνοι που την υπέγραψαν, αλλά η ίδια η τρικομματική συγκυβέρνηση, με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα, όπως είναι τα κόμματα. Απαλλάσσονται δηλαδή όσοι έδωσαν θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εγγυήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  Η υποβολή της συγκεκριμένης τροπολογίας έγινε πέντε λεπτά πριν λήξει η ψηφοφορία στη Βουλή (βλ. στο τέλος συνημμένο έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται η ημερομηνία 4/4/13, η ίδια ημέρα δηλαδή της ψήφισης του αναπτυξιακού νόμου) όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται, και ασφαλώς, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, από τρεις βουλευτές της ΝΔ, τους κ.κ. Τσουμάνη, Σταμενίτη και Χριστογιάννη. Με αυτόν τον τρόπο, τα δάνεια που έδωσαν οι κομματικές διοικήσεις των τραπεζών ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν θα ερευνηθούν ποτέ ποινικά και δεν θα αποδοθούν οι ευθύνες. Την ίδια ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τη σύνταξη, το μισθό, την παιδεία, την υγεία, βρίσκει τρόπους ν’ αθωώνει υπευθύνους.
  Αυτή η σκανδαλώδης κυβερνητική μεθόδευση επιδιώκει να ακυρώσει τη διερεύνηση της τραπεζικής δανειοδότησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχει ήδη ξεκινήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι έχουν ήδη καλέσει τους οικονομικούς υπευθύνους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξεταστεί η υπέρογκη και χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις δανειοδότηση των δύο κομμάτων από σειρά τραπεζών (Αγροτική, MIG, κλπ).

 6. Δαίμων avatar
  Δαίμων 08/04/2013 15:36:25

  Επί τέλους Μάρκο Αυρήλιε!!!! Δε λέω, καλή η αγιαστούρα αλλά ...ζαλίζει και παραπλανά. Καλύτερα να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι πιό χρήσιμο.

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 08/04/2013 17:52:53

  Ν' αφήσει αυτά που ξέρει το δήθεν ασαφές Der Spiegel το οποίο, από τον 7/2011 και μετά τη συνέντευξη που τους έδωσε ο Γερμανός Καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας, Albrecht Ritschl, μονίμως «ψάχνεται» για την Ελλάδα.

  «Η Γερμανία είναι η αυτοκράτειρα των χρεοκοπιών και οι Έλληνες, αν ήξεραν τι δικαιώματα έχουν, και πόσα τους χρωστά η Γερμανία, θα είχαν πάρει και τα σώβρακα των Γερμανών».

  Έχουμε επανειλημμένα γράψει ότι για τις θηριωδίες τους οι επί 72+ χρόνια, τιμητές των πάντων και δις μακελάρηδες του πλανήτη, μεγαλο-οφειλέτες της Ελλάδας γερμανοί και νυν ανάλγητοι της Ελλάδας δανειστές (ελέω αδιάφθορου Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου), με το δικό μας κλεμμένο χρήμα, πολιτισμό και χρυσό, οφείλουν στην Ελλάδα €1,000,000,000,000 (1 Τρις Ευρώ) ληξιπρόθεσμο, έντοκο, απαιτητό και σε τιμές περιόδων Α+Β Παγκοσμίων Πολέμων υπολογισμένο. Δύο Κυρίαρχα Έθνη-Κράτη (Ελλάδα και Κύπρος), με τις όποιες χρόνιες πολιτικές παθογένειές τους (μ ονοματεπώνυμο οι λαδέμποροι, καταδότες γερμανοτσολιάδες, που ρήμαξαν τις χώρες), έχουν σήμερα τους λαούς τους να πεθαίνουν θάνατο αργό, καθημερινό, με τις αστοχίες, εκβιασμούς, τοκογλυφίες, αναλγησίες και τις οικονομικές αλητείες της νεοταξικής γερμανικής μπότας. Κι ο Ελληνισμός θα νοιαστεί για τις εκλογές της μαντάμ;; Μακάρι να γίνουν και κατά κράτος να τις χάσει! Μήπως προλάβει και σωθεί ό,τιδήποτε σωστό απέμεινε από τη παλιά Ευρώπη. Στο δε ΥΤ, υπήρχε υψηλής επισκεψιμότητας βίντεο με τη νυν καγκελάριο στα νιάτα της (η μόνη γυναίκα), στο ίδιο κάδρο με τους: Ροκφέλερ, Κίσινγκερ και διάφορους άλλους, αγνώστων λοιπών στοιχείων ερπετόμορφους της «Αριστοκρατίας της Σκοπιμότητας». Το Πως και το Γιατί επέλεξαν τη συγκεκριμένη, από το ανατολικό μπλοκ, από τη νεαρή της ηλικία, και προφανώς με πολύ ταραγμένα τα εσώψυχα, ως Επίλεκτο Μέλος της πιό σκοτεινής και άθλιας "Λέσχης" του πλανήτη, μόνον η Ελίτ, ΚΑΙ οι Ελληνες και οι Κύπριοι (από πρώτο χέρι), το γνωρίζουμε. Το εν λόγω ΥΤ βίντεο κατέβηκε τελικά, προφανώς λόγω των αναρίθμητων επικριτικών σχολίων στα.. γαλλικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.