#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/08/2011 22:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα Σκόπια συνεχίζουν ανενόχλητα την παραχάραξη της ΙστορίαςΕντός του φθινοπώρου, χωρίς ακόμα να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία, αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας, σχετικά με την είσοδο του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ.

Η απόφαση, παρότι δεν αποτελεί πρόκριμα για την εισδοχή της ΠΓΔΜ σε άλλους οργανισμούς, π.χ. την Ε.Ε., αλλά ούτε υποχρεωτικά εκτελεστέα μπορεί να είναι σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης για την Ελλάδα, καθ’ ότι η απόφαση στη Συμμαχία έχει ληφθεί με ομοφωνία και το ΝΑΤΟ έχει τους δικούς του κανόνες και κριτήρια για την ένταξη μελών, θα είναι σημαντική σε επίπεδο εντυπώσεων. Αν η ελληνική πλευρά δικαιωθεί, όπως εκτιμά με βάση την παρουσίαση που έγινε στο Διεθνές Δικαστήριο, το ΥΠΕΞ πιστεύει ότι η πίεση στα Σκόπια για συμβιβασμό θα αυξηθεί, καθώς θα καταστεί σαφές ότι οι πόρτες των ευρωατλαντικών θεσμών θα ανοίξουν μόνο αν λυθεί το θέμα της ονομασίας. Στην οικονομική και πολιτική κατάσταση που βρίσκεται η ΠΓΔΜ και με τις άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να διεκδικούν την είσοδο στην Ε.Ε. με την «Ατζέντα 2014» (όσο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο με δεδομένη την κρίση), η έλλειψη προοπτικής θα γίνεται πιο έντονη. Η υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από ΒΒ+ σε ΒΒ, από τη Standard and Poor’s, ήρθε να υπενθυμίσει ότι ο ψευδομακεδονικός εθνικισμός του Νίκολα Γκρούεφσκι δεν αρκεί. Όπως έλεγε Αλβανός πολιτικός αντιπολιτευομένου κόμματος, «εδώ δεν έχουμε να φάμε και αυτός γεμίζει τον κόσμο αγάλματα».

Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Το πλαίσιο λύσης που έχει δρομολογηθεί στον ΟΗΕ, με τη μεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς, δίνει βεβαίως προτεραιότητα στο θέμα της ονομασίας, παρότι στόχος είναι μία συνολική λύση του ζητήματος, αφήνοντας θέματα δύσκολα και θεωρούμενα ως ανεπίλυτα, και πάντως πιο δυσεπίλυτα από το όνομα, εκτός στόχου άμεσης λύσης. Σκοπός είναι να διευθετηθεί η ονομασία για να ξεμπλοκάρουν οι σχέσεις της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τους διεθνείς οργανισμούς. Το θέμα της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας, που είναι η ρίζα του προβλήματος, μένει απέξω. Οντως είναι δύσκολο να λυθεί άμεσα, χρειάζεται μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Πρωτίστως, όπως τονίζουν διπλωμάτες που έχουν ασχοληθεί επί πολλά χρόνια με το θέμα, απαιτείται άμεση έναρξη πολιτικής που θα ξετυλίγεται με επιμονή σε βάθος χρόνου για την αντιμετώπιση της σκοπιανής προπαγάνδας και αυτό προϋποθέτει ενεργό παρουσία και ενημέρωση του παγκόσμιου ακροατηρίου: της κοινής γνώμης, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και εν γένει των εκπαιδευτικών και μορφωτικών οργανισμών, στα διεθνή φόρα, όπου δηλαδή απευθύνονται και οι Σκοπιανοί. Αν δυσχερανθεί η υποδοχή και η αποδοχή της ιστορικής παραχάραξης, αν δεν «ποτίζεται» η σκοπιανή ψευδο-θεώρηση περί Μακεδονίας, θα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την «αποξήρανση» της πηγής απ’ όπου εκπορεύεται. Και εν πάση περιπτώσει δεν θα λιμνάζει με την ίδια άνεση σε επίσημη βιβλιογραφία και σε ιστοσελίδες.

Οι βάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος σε αυτό το πλαίσιο είχαν τεθεί με την Ενδιάμεση Συμφωνία, στο άρθρο 7 της οποίας «φωτογραφιζόταν» η υποχρέωση της ΠΓΔΜ να απόσχει από προπαγανδιστικές ενέργειες και πρακτικές: «…Κάθε μέρος θα λάβει σύντομα αποτελεσματικά μέτρα για να απαγορεύσει εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνει ενέργειες από ιδιωτικές οντότητες που θα είχαν ως πιθανό αποτέλεσμα να υποδαυλίσουν βία, μίσος ή εχθρότητα αμοιβαίως…». Σταδιακά η ελληνική επαγρύπνηση εκφυλίστηκε, καθώς περιορίστηκε στην αντιμετώπιση παραβιάσεων της Ενδιάμεση Συμφωνίας από τα Σκόπια σε διεθνείς οργανισμούς και σε επίσημες διοργανώσεις, αφήνοντας την παράλληλη προπαγάνδα να εξελίσσεται χωρίς οργανωμένη αντίδραση από το ελληνικό κράτος και τους φορείς του. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα με το οποίο βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η ελληνική διπλωματία και δικαιώνεται έτσι η αρχική θέση του Αντώνη Σαμαρά, ότι αν η Ελλάδα αποδεχθεί οποιαδήποτε ονομασία που θα περιλαμβάνει ως συνθετικό τον όρο «Μακεδονία», το ζήτημα όχι μόνο δεν θα λυθεί, αλλά θα επιδεινώνεται. Τώρα η Ελλάδα, στην ουσία, δίνει μάχη οπισθοφυλακών για τον επιθετικό προσδιορισμό του όρου «Μακεδονία», ο οποίος, όποιος και αν είναι, δεν θα αποτρέψει τη συνέχιση της αλυτρωτικής πολιτικής των Σκοπίων.

Ένας γεωγραφικός προσδιορισμός όπως αυτός που επιδιώκει η Αθήνα, π.χ. «Βόρεια Μακεδονία», θα επιτρέψει στο γειτονικό κράτος να υπονοεί αλύτρωτη «Νότια Μακεδονία» κ.λπ. Μόνο ένας φυλετικός/εθνικός επιθετικός προσδιορισμός θα έθετε βάση για την αντιμετώπιση του θέματος στην ουσία του, την καταγωγή των Σκοπιανών. Το όνομα «Σλαβομακεδονία», για παράδειγμα, θα περιέγραφε την εθνοτική σύσταση του κυρίαρχου πληθυσμιακού στοιχείου και θα απέκοπτε κάθε γέφυρα που προσπαθούν να στήσουν με την ελληνική Ιστορία. Και το «Μακεδονία» θα αποτελούσε το γεωγραφικό προσδιορισμό, αν και αυτό επίσης θα ήταν καθ’ υπέρβαση, καθώς μόνο ένα μικρό ποσοστό της έκτασης που καταλαμβάνει το κρατίδιο είναι μέρος του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας. Το πρόβλημα, πλέον, είναι ότι οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ, οι οποίοι θεωρούν ότι αποτελούν συστατικό πληθυσμιακό στοιχείο του κράτους, και όχι μειονότητα, δεν αποδέχονται ονομασία που θα προσδιόριζε μονοδιάστατα τη φυλετική του σύσταση ως σλαβική. Στα Σκόπια, εκτός από την οικονομική δυσπραγία, πλανάται πάντα το φάσμα της διχοτόμησης από το πολυάριθμο και δημογραφικά δυναμικό αλβανικό στοιχείο, οι περιοχές του οποίου συνορεύουν με το Κοσσυφοπέδιο.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ στον Τύπο της Κυριακής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 28/08/2011 22:31:03

  Ωραία...το μνημείο είναι έτοιμο...τώρα θα χρειαστούν και ιστορία....

  Πάντως, η αρχαία Σπάρτη είναι γνωστή έως σήμερα και δεν χρειάστηκε για αυτό το παραμικρό μνημείο....

 2. East avatar
  East 28/08/2011 22:51:27

  ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η Μακεδονία είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, και επειδή οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν ότι κατάγωνται από τους Μακεδόνες, θα έπρεπε να τους Ελληνοποιήσουμε και τα Σκόπια να γίνουν έδαφος της Ελλάδας!!!

  Ο μόνος τρόπος για να ενσωματώσουμε τα Σκόπια είναι να ανοίξουμε τα σύνορα, να τους καλέσουμε για σπουδές/εργασία/τουρισμό/επιχειρήσεις, να δώσουμε υπηκοότητα σε όποιον Χριστιανό κάτοικο των Σκοπίων θέλει να γίνει Έλληνας, να αναλάβουμε τις υποδομές και την ασφάλεια των Σκοπίων, και όταν μελλοντικά το 90% έχει Ελληνοποιηθεί, τότε γίνεται και ένα δημοψήφισμα και τα Σκόπια γίνονται και τυπικά έδαφος της Ελλάδας.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 28/08/2011 22:57:15

  Η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, «ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕ» τον Μέγα Αλέξανδρο! Και εμφανίστηκαν και οι πρώτες εικόνες του νέου «Aγίου». Ε, αφού έδωσε την άδειά του ο «αρχιεπίσκοπος» Οχρίδας! Προσέξτε: στον τρούλο ναού στο Στιπ, έχει αγιογραφηθεί η μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου οι επισκέπτες διαβάζουν «AΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ!»

  Δε νομίζω ότι όλα αυτά, αξίζει να τα σχολιάσουμε από θεολογικής σκοπιάς… Πρόκειται άλλωστε περί φαρσοκωμωδίας. Και αν δεν μας προσέβαλαν όλους εμάς τους Έλληνες τόσο βάναυσα, θα γελούσαμε με την καρδιά μας για πολύ καιρό με τους βλάκες τους γείτονές μας, που τελούν υπό πλήρη σύγχυση.
  ~elora.gr | 24/8/2011

  • alakran avatar
   alakran @ η Dimi 28/08/2011 23:02:58

   Ξεπέρασαν τη γελοιότητα.Σε λίγο θα αγιοποιήσουν και τον Βουκεφάλα!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ alakran 29/08/2011 00:12:44

    Hδη οι βλαχοσκοπιανές μαϊμούδες, θεωρούν το zastava, Βουκεφάλα!

 4. dkgat4 avatar
  dkgat4 28/08/2011 23:02:02

  Ας αφήσει τις ανοησίες η Αθήνα.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.

  • alakran avatar
   alakran @ dkgat4 28/08/2011 23:08:55

   Η θέση τού Σαμαρά πάντως είναι "ας μας πουν πρώτα τα Σκόπια αν δέχονται μια ονομασία erga omnes".Πρόκειται για "πονηρή" θέση,όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ,γιατί μεταθέτει το πρόβλημα στα Σκόπια,διαιωνίζει τις αντιφάσεις τους και στοχεύει στη διάλυσή τους.
   Αν βρεις παλαιότερα άρθρα τού Χρύσανθου Λαζαρίδη,θα καταλάβεις πολλά.Αξίζει τον κόπο.

 5. Νικόλας avatar
  Νικόλας 28/08/2011 23:06:06

  Είχα πάει στα Σκόπια τον Δεκέμβρη του 2009....πήγα πάλι πριν από λίγο με την δουλεία μου ένα πολύ γρήγορο ταξίδι για 3 μέρες και όντως η πόλη είναι αγνώριστη.

  Ένας φίλος μου που είναι ντόπιος βρίζει τον Γκρουέφσκι για τα λεφτά που έχει δώσει για όλα αυτά τα αγάλματα τα κτίρια και την καινούργια γέφυρα και δεν έχουν καλά καλά ένα καλό σύστημα δημοσίων μεταφορών!

  Ξέρω πολλά νέα παιδιά...όσα ξέρω εγώ τουλάχιστον είναι πιο μετριοπαθή μυαλά...αλλά γνώρισα και πολλούς νέους που νομίζεις πως μιλάς με άτομα που μόλις έχουν βγει από υπνωτισμό.

  Οι Αλβανοί των Σκοπίων είναι αποκομμένοι. Το βλέπεις μόνο και μόνο αν περάσεις την γέφυρα των Σκοπίων και πας στην γειτονιά τους. Θα δει κάποιος ακόμα και πρόβατα και κάρα μέσα στις περιοχές αυτές. Υπάρχει πολύ μεγάλος ρατσισμός από τους Σλάβους προς αυτούς.

  Και σίγουρα οι Αλβανοί των Σκοπίων θα νοιώθουν και κάπως ηλίθιοι βλέποντας τους αριθμητικά λιγότερους Μαυροβούνιους να έχουν κάνει το δικό τους κράτος...τα αδέλφια τους στο Κόσοβο να έχουν κάνει ένα defacto κράτος και την μαμά πατρίδα δίπλα τους να περιμένει.

  Το θέμα είναι τι συμφέρει την Ελλάδα...ένα μικρό κράτος μαξιλάρι...η μια Μεγάλη Αλβανία και μια Μεγάλη Βουλγαρία στα βόρεια σύνορά της....την Ε.Ε την βλέπετε πως πάει, μην σκέφτεστε με όρους του τώρα για ανοιχτά σύνορα και τέτοια...πιστεύω δεν θα υπάρχουν για πολύ αυτές οι μέρες!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Νικόλας 29/08/2011 02:01:17

   Το θέμα είναι τι συμφέρει την Ελλάδα…ένα μικρό κράτος μαξιλάρι…η μια Μεγάλη Αλβανία και μια Μεγάλη Βουλγαρία στα βόρεια σύνορά της….
   Την Ελλάδα τη συμφέρει να φύγουν οι Αλβανοί από τα Σκόπια και το κρατίδιο να μικρύνει αλλά να συνεχίσει να υπάρχει.
   Το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να διχοτομηθεί σε Αλβανικό και Σέρβικο. Το αλβανικό κομμάτι των Σκοπίων και το αλβανικό κομμάτι του Κοσσυφοπεδίου θα ενωθούν με την Αλβανία με παράλληλη αποκοπή της Βορείου Ηπείρου την οποία θα πάρουμε εμείς.
   Η λύση αυτή έχει πλεονεκτήματα για όλους. Οι Αλβανοί έχουν ένα κράτος, εμείς παίρνουμε τους δικούς μας και τελειώνει το θέμα.

 6. ΧΑΛΙΚΙ avatar
  ΧΑΛΙΚΙ 28/08/2011 23:09:23

  Μερικές φόρες προσπαθώ να καταλάβω τι πλύση εγκεφάλου έχουν υποστεί αυτοί οι άνθρωποι στα Σκόπια, όταν το 2002 με λεωφορείο περνούσα για να πάω στη Μιτρόβιτσα έβλεπα ΦΤΩΧΕΙΑ και την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γραμμένη παντού. Μήπως τελικά αυτό το θέμα γίνεται και διατηρείται με σκοπό να ζουν με ένα "όνειρο" ο λαός τους;

  Πριν 5 χρόνια, αν θυμάμαι καλά) οι Αλβανόφωνοι των Σκοπίων απειλούσαν με Εμφύλιο και απόσχιση.

  Ας λυσουν πρωτα τα προβλήματα επιβίωσης που έχουν και μετά ας αρχίσουν τον μεγαλοϊδεατισμό.

  Ωρες - ωρες αναρωτιέμαι, αν κάποτε το πρόβλημα της ονομασίας λυθεί άραγε τι θα έχουν να ποτίζουν τον λαό τους; με τι θα ασχολούνται;
  Τι χρώμα εσώρουχο φορούσε ο Μέγα Αλέξανδρος;
  Είναι θλιβεροί.
  Αλλά έχει χάρη που το 90% των επιχειρήσεων εκεί είναι Ελληνικές αλλιώς θα .....!

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ ΧΑΛΙΚΙ 28/08/2011 23:15:11

   Όχι πλέον...

   Την δεκαετία του 90 ναι μπορεί να ήταν όπως τα λες.
   Πολλές ελληνικές εταιρείες έχουν φύγει από τα Σκόπια.
   Ήρθαν πλέον οι εκ Σλοβενίας κύριοι με μπόλικα Αυστριακά ευρώ.

   • ΧΑΛΙΚΙ avatar
    ΧΑΛΙΚΙ @ Νικόλας 28/08/2011 23:48:12

    Για να είμαι ειλικρινής, έχω να πάω αρκετά χρόνια και δεν ξέρω τι κατάσταση επικρατεί εκεί.
    Πάντως αυτό που γίνεται αυτή την στιγμή με το θέμα της Μακεδονίας είναι πολύ θλιβερό.
    Τα συμφέροντα κυβερνάνε τον κόσμο, υπάρχουν παντού, στις προσωπικές σχέσεις, επαγγελματικές, διακρατικές, στην προκειμένη περίπτωση αναρωτιέμαι ποιος-α-οι είναι το συμφέρον και που αποσκοπεί.
    Όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι σαν το κοάλα στο δέντρο (Το ανέκδοτο), αντιμετωπίζουν με μια δημοσιοϋπαλληλική σχέση το όλο θέμα, σαν να διαχειρίζονται μια πολυκατοικία, έκδοση κοινοχρήστων, καθαριότητα και να υπάρχει πετρέλαιο για την θέρμανση.

    Να δούμε που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση.

 7. yiannos avatar
  yiannos 28/08/2011 23:38:25

  πολύ τυχεροί οι Σκοπιανοί. αν είχαν την ίδια υπόθεση με μια Τουρκία αντί με την Ελλάδα σήμερα θα βρίσκονταν υπό κατοχή και οι συνομιλίες θα διεξάγονταν με αντικείμενο εντελώς διαφορετικό.

  αλλά μια Ελλάδα τι να σου κάνει;

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/08/2011 00:18:09

  Αν δεν ακούσω την επίσημη θέση της Ντόρας δεν μπορώ να εκφράσω προσωπική άποψη..

  • Aφροδίτη avatar
   Aφροδίτη @ ΕΥΑ 29/08/2011 01:38:08

   Εύα, θεωρώ κομματάκι δύσκολο να εκφέρει γνώμη τώρα που βλέπει τη ραγδαία επερχόμενη δύση της ΔΗ.ΣΥ, όσο κι αν θα ήθελε να ευχαριστήσει με μια τοποθέτησή της, και τους αγαπητούς γείτονες αλλά και τη μαμά Δύση!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Aφροδίτη 29/08/2011 09:15:30

    Καλημέρα Αφροδίτη, καλύτερα να περιμένω τον ''Άδωνις'' λες;

    • Aφροδίτη avatar
     Aφροδίτη @ ΕΥΑ 30/08/2011 10:04:10

     Nα περιμένεις Εύα μου, πέραν των γνωστών εξαπτέρυγων και εκείνα τα εναπομείναντα σταγονίδια στη Ν.Δ., που παίζουν ήδη το ρόλο του δούρειου ίππου της ατυχήσασας κόρης και που τα έχει πιάσει μια τάση "συναίνεσης" εσχάτως.

 9. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 29/08/2011 01:42:17

  Ποιος Μέγας Αλέξανδρος…... και που να ακούσετε το τι λένε και το τι διδάσκεται στην ΠΓΔΜ για τον Αριστοτέλη. Εκεί και εάν είναι να γελάει ή να κλαίει κανείς.

  Αριστοτέλης; Ποια η σχέση του με την Ελλάδα κατά τους Βόρειους γειτόνους….… Ιστορία αλλά «Μίκυ Μάους».

  Και φυσικά η Μερκελ και ή κάθε Μερκελ, ύστερα αγανακτεί γιατί ο ελληνικός λαός δεν αποδέχεται την ιστορία αλλά «Μίκυ Μάους» – συγγνώμη την «διήγηση των άλλων» ήθελα να πω - που τόσα χρόνια προσπαθούν να του επιβάλουν μέσω της αναγνώρισης του κράτους της ……… Μακεδονίας κτλ κτλ κλτ

  Αλλά ας είναι καλά οι διάφοροι φορείς της ελληνικής αστικής τάξης και του νεοελληνικού αστικού πολιτισμού οι οποίοι όπου και εάν σταθούν και με όποιον αξιωματούχο αυτού του κράτους και εάν συναντηθούν δεν παραλείπουν ποτέ να του εκμυστηρευτούν πως η προσωπική τους άποψη είναι πως η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία (σκέτα νέτα) αλλά ο ελληνικός καθυστερημένος λαός ο οποίος διακατέχεται από λαϊκισμό δεν τους αφήνει.

  Με τέτοια χάλια αστική τάξη τι περιμένει κανείς, να μην θέλουν να οικειοποιηθούν οι διάφοροι μέχρι και τον Αριστοτέλη;

  Τέτοια χάλια. Και να ήταν τα μόνα.

  Ελάχιστες οι εξαιρέσεις.

 10. Αννίτα avatar
  Αννίτα 29/08/2011 08:21:07

  Να ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος που το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου πρέπει να στηθεί στο Σύνταγμα κ όχι ανάμεσα σε στενά, σε σοκάκια η σε απόμερες πλατείες σαν να θέλουν να κρύψουν την ιστορία της χώρας μας. Σαν να θέλουν να κρύψουν ότι συμβολίζει ο μεγάλος αυτός άνδρας που άφησε εποχή.

 11. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 29/08/2011 10:57:56

  καλα, δεξιόχειρα τον έχουν κάνει;;;

 12. Σταύρος avatar
  Σταύρος 29/08/2011 11:16:11

  Η διεθνής πρακτική κατασκευής εφίππων ανδριάντων ορίζει πως αν ο καβαλάρης είχε φυσιολογικό θάνατο, τότε και τα τέσσερα πόδια του αλόγου πατάν στην γη.
  Αν πέθανε από τραύματα μάχης τότε το ένα πόδι του αλόγου θα είναι σηκωμένο κι αν δε πέθανε κατά την μάχη, τότε και τα δύο μπροστινά πόδια του αλόγου θα είναι στον αέρα.
  Πότε θεωρούν οι Σκοπιανές μαϊμούδες ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έπεσε ηρωϊκά σε μάχη;

  • Xαλίκι avatar
   Xαλίκι @ Σταύρος 29/08/2011 11:31:21

   Σταύρο, τι blog είναι αυτό; Έμεινα.
   Σε βρίσκω πολύ "τρελαμένο" χεχε! Σωστός!

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Xαλίκι 29/08/2011 12:10:03

    Κρύβε λόγια, θα με κόψει ο Φάκτορας!

 13. Τσάκαλος avatar
  Τσάκαλος 29/08/2011 14:45:10

  Εγώ θα ξαναρωτήσω τους φίλους μας τους Βαρδασκαίους ξανά.
  Γιατί θέλετε με κάθε τρόπο να διαγράψετε την καταγωγή σας,τις ρίζες σας και τους προγόνους σας και να γίνετε κάτι που δεν υπάρχει στο DNA σας.
  Δεν υπάρχει ποιο γελοία πράξη να θέλεις να γίνεις κάτι που δεν είσαι.

 14. Νικηφoρος Φωκας avatar
  Νικηφoρος Φωκας 29/08/2011 15:55:18

  Αν πιστευανε οτι ηταν Μακεδονες , με την απελευθερωση τους θα ζηταγαν την ενωση με την Ελλαδα.... οπως εκαναν πχ οι Κρητικοι , οπως κανανε οι Κυπριοι οπως θα εκαναν και οι βορειοηπειρωτες αν καταφερναν να αυτονομηθουν... (δεν θα εφτειαχναν πχ κρατος ΗΠΕΙΡΟΥ και να διεκδικουν την Ελληνικη Ηπειρο) αλλα αυτοι που ξερουν ειναι βεβαιοι οτι ΑΛΛΟΙ ηταν πισω τους παντα και η προσπαθεια τους ειναι να δημιουργησουν ΜΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ουτως ωστε διεκδικησουν τωρα η αργοτερα.. την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ...
  Η λυση ειναι μια , διαλυση του γελοιου αυτου ανθυποκρατιδιου και αυτο επιτυγψανεται κατα πρωτον με την ΠΛΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κατα δευτερον ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (στα κεντρα της..) ΠΕΡΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ . και λιγης υπομονης μεχρι να αυτοδιαλυθουν , αφου πλεον ειναι ενα κρατος που οι Αλβανοι εχουν το 40 τα εκατο, σχετικη αυτονομια, με την Αλβανικη σημαια να κυμματιζει σχεδον παντου στον βορα , με Αλβανικα πανεπιστημια, με Αλβανικη χωροφυλακη ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ... με λιγα λογια τελειωνουν σε λιγο και δεν τους το εχουν πει.... τωρα αν εμεις 'τους βοηθουσαμε λιγο' να τελειωνουν μια ωρα αρχυτερα (το λενε και ψιλο-αποσταθεροποιηση και συνανταται σχεδον σε καθε εποχη παντου..) το προβλημα θα λυνοταν εντος του ετους.. αλλα αυτα προυποθετουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ μη εξαρτωμενο και μη υπακουοντα σε ξενα κεντρα...

  Επιμενω οτι με αυτο το αθλιο συνοθυλευμα δεν μπορει να υπαρξει καλη γειτονια (αυτο τους αυτο-καταργει..) και οτι αργα η γρογορα θα λυθει οπως σας το ειπα..

 15. Αργοναύτης avatar
  Αργοναύτης 30/08/2011 09:52:19

  Ρε ποιος γ...ει τους ξυπόλητους. Θα μπούμε όπως στην Κορυτσά

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 30/08/2011 10:56:01

  21/6/2010
  "MΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ
  Σκηνοθεσία: European Union
  Σενάριο: State Department"
  http://www.noiazomai.net/exapatisi.pdf

  Επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων:

  «O μαλακός Παπανδρέου είναι καλό σημάδι»

  «Tο ρολόϊ της ιστορίας χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της Ελλάδας από τρία έθνη. Η Ελλάδα θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους Mακεδόνες, τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο από την Τουρκία και την Hπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά στους Γρεκούς; Ο μικρός τους βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική».
  ~Δαμιανός Βασιλειάδης – Διπλωματικό Περισκόπιο: «Ενα εφιαλτικό, Οργουελιανό σενάριο γιά Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρο» | 21/10/2010

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.