#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/04/2011 16:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα Πράσινα Ευρωλιγούρια

Εάν δεν ήταν μακροσκελής, ο τίτλος της ανάρτησης αυτής θα έπρεπε να είναι:
«Οι αγριαγκινάρες του ΕΛΙΑΜΕΠ, οι εκτός σχεδίου βίλες της Ελληνικής Εταιρίας,
η Οικογενειακή Υπόθεση,και η Iberdola»


Να τα πάλι τα παιδιά… Οι «επιστήμονες» που κάνουν ημερίδα και διαβούλευση για να πλασάρουν Γερμανικά, Δανέζικα και Ισπανικά προϊόντα με Βέλγικο περιτύλιγμα. Αλλά αφού ζητάει η καλή κυρία της «Ελληνικής» Εταιρίας «Περιβάλλοντος» και «Πολιτισμού» να διαδώσω την Πράσινη Ελλάδα τους θα κάνω ότι μπορώ. Brought to you by ΕΛΙΑΜΕΠ, «Ελληνική» Εταιρία, και κάτι που λέγεται ΕΚΕΠΕΚ.

[caption id="attachment_95873" align="alignnone" width="371" caption="Η εικόνα υπάρχει και σε pdf εδώ."][/caption]

Η καχύποπτη άποψή μου για το ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι ότι πίσω από μία βιτρίνα σοβαροφάνειας προωθεί την ψεύτικη, πλασματική και ανθελληνική διακυβέρνηση κάποιου υπαλλήλου ονόματι Βαν Ρόμπουϊ. Προωθεί κεντρικό σχεδιασμό, νέο-σοσιαλισμό, οικο-φασισμό, και προσπαθεί να με πείσει τι καλό που είναι το 4ο Ράιχ και οι «αλλαγές» του Ομπάμα. Το ΕΛΙΑΜΕΠ πιστεύει ότι υπάρχει «Ευρώπη» (αλλά δεν ξέρει το τηλέφωνό της). Πλασιέ Γερμανικών ιδεών και της Γερμανικής προσέγγισης «τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου». Ο Γερμανικός εθνικισμός που είναι ρομαντικός, αλλά ο γαλλικός και ο αγγλικός είναι αλλιώς… (Ξεφτίλες… φαίνεστε από μακριά).

Δεν ασχολούμαι συνήθως με το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά στα ενεργειακά προωθεί την Πράσινη Απάτη, τις… αγριοαγκινάρες της ΔΕΗ και την ενεργειακή υποβάθμιση της Ελλάδας.  Μόνο από αυτά, το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι για μένα πράσινα ευρωλιγούρικα τσιράκια. Ωστόσο, ντρέπομαι για 2-3 άτομα, εκεί μέσα που τα θεωρώ και «σοβαρά», τρομάρα τους.

Η «Ελληνική» Εταιρία «Περιβάλλοντος» και «Πολιτισμού» αλλιώς ξεκίνησε αλλά εκ των πραγμάτων εξελίχθηκε σε παράρτημα της Siemens, της Vestas και της Iberdrola. Παραμύθιασε τις καλές κυρίες με δήθεν Αιγαίο και τοπία αλλά βασικά προωθεί αιολικά (με υποκριτικούς τίτλους περί «Ευάλωτης Γης» και πράσινα κλαψούρικα άλογα (και εγώ ...δάκρυσα). Είναι π.χ., και κατά της εκτός σχεδίου δόμησης, αλλά τα μέλη της είναι κυρίως νεόπλουτοι που έχτισαν εκτός ή εντός σχεδίου στα νησιά, μέχρι το 2003, και τώρα δεν θέλουν γείτονες! Η «ελίτ» που δεν θέλει την πλέμπα (έχω και ονόματα εάν κανείς ενδιαφέρεται). Και μέσα στην καλή αυτή παρέα, ο αιολικός κ. Λάλας στο ΔΣ, και Deutsche Bank και η Prometheus Gas στους χρηματοδότες. Ξέρω, ότι η λίστα των μελών της «Ελληνικής» Εταιρίας έχει άψογα ονόματα, αλλά έτσι δουλεύει η καλή προπαγάνδα. Μαζεύεις τα εκπληκτικά ονόματα-κράχτες, φορτώνεις και σχετικά ασήμαντους και  αριβίστες που ψάχνουν για κοινωνική αναγνώριση, και η Deutsche Bank χρηματοδοτεί, με αντάλλαγμα δηλητήριο... Λίγο λίγο, καλόοο... θα σ' αρέσει...

Παρενθετικά, η μέθοδος της Deutsch Bank είναι σταθερή και προδιαγεγραμμένη.  Τους έχω παρατηρήσει.  Προσφέρει χορηγίες, διαχείριση αποθεματικών κλπ,  και πολιορκεί κάθε μη υποταγμένο Ίδρυμα. «Θα σας αναλάβουμε την διαχείριση του endowment και θα κάνουμε και sponsoring».  Και σπονσοράρουν πάντα τα ίδια και τα ίδια: Το Γερμανικό πλάνo.

ΕΚΕΠΕΚ σημαίνει «Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης». Άλλη εκδοχή του ιδίου Πράσινου νομίσματος. Μικρό αντικείμενο μέχρι τώρα, έχουν απαγγείλει το ποίημα ότι πιστεύουν στην Κλιματική Αλλαγή. Και, ως συνήθως, τα πραγματικά διαπιστευτήρια δεν έχουν καμία σχέση με την Κλιματική Αλλαγή. Αλλά από τότε που απήγγειλαν το Πράσινο Πιστεύω, η τύχη τους γύρισε. Αυτοί παριστάνουν τους καθηγητές των παιδιών μας, άρα καταλαβαίνετε τι φρούτα βγαίνουν από αυτό το κομμάτι της Παντείου... Εθελοντές είλωτες. Εδώ, ένα δείγμα με τα ενδιαφέροντα των ειλώτων.

Είμαι κακεντρεχής ή υπερβολικός;Δείτε την πρόσκληση των ευρωλιγούρηδων. Έχει τους ομιλητές έχει και την «επιστημονική» επιτροπή. Το αιολικό λόμπυ. Οπαδούς του Φαινομένου του Θερμοκηπίου, και υπάλληλους αιολικών εταιριών (έχουμε και τον Ρόκα εδώ, δηλαδή την Iberdrola). Και ένας-δύο διαφωνούντες αλλά με όρους. Στην επιστημονική επιτροπή π.χ. έχουμε τον εκπρόσωπο της Οικογενειακής Υπόθεσης (που προωθεί βασικά όλα αυτά). Έχουμε και έναν-δύο σοβαρούς που όμως έχουν κατά καιρούς προσκυνήσει, αν και ένας πρόσφατα εξιλεώθηκε. Άλλος (σοβαρός) χλευάζει κατ’ ιδίαν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά είναι φίλος άλλου τρανού υποστηρικτή, που φυσικά δεν εμφανίζεται ποτέ δημόσια σε τέτοια θέματα (αλλά ήταν χορηγός της επίσκεψης του Γκορ στο Μέγαρο, χαχαχάαα).

Μπορώ να πιάσω έναν-έναν από τους ομιλητές και να σας δείξω τι είναι. Προτιμώ να το κάνετε μόνοι σας, εάν σας ενδιαφέρει, θα σας πω πώς: Google το όνομα του ατόμου και τις λέξεις «κλιματική αλλαγή». Οι Πράσινες Μούχλες φαίνονται αμέσως!

Η «Κλιματική Αλλαγή» ξεκίνησε την ζωή της σαν «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου». Κατάλαβαν όμως  ότι αυτό δεν στέκει, ιδίως όταν μάλλον κρυώνει ο Πλανήτης, και βάφτισαν το (μάλλον ανύπαρκτο και σίγουρα φουσκωμένο) «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου», «Κλιματική Αλλαγή».  Και επειδή και αυτή δεν στέκει, γιατί υπάρχουν ιστορικά στοιχεία μετά το 2.000 π.Χ, και εύκολα γεωλογικά στοιχεία από το 20.000 π.Χ. ότι το κλίμα αλλάζει,  σκέφτηκαν τα «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα». Και επειδή όσο και όπου υπήρξαν χρονικογράφοι, κατέγραφαν ακραία καιρικά φαινόμενα, ξέμειναν από ιδεολογία. Και εξακολουθούν και ψάχνουν για τον Κοινό Εχθρό που τους Ενώνει.  Αλλά με πάνω από 20.000 νεκρούς σε 10 λεπτά, τους χάλασε τον Πράσινο ειρμό ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Κύριοι του ΕΛΙΑΜΕΠ, της «Ελληνικής» Εταιρίας και του -- άλλου του πώς το λένε --, ούτε διάλογο προωθείτε ούτε επιστήμη. Προωθείτε αιολικά και προωθείτε την νέο-ταξική αντίληψη περί ανάγκης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Τρίχες! Γερμανική είναι η διακυβέρνηση.  Νομίζετε ότι κάτι κάνετε. Το μόνο που κάνετε είναι να κοροϊδεύετε τους αδαείς (και τον εαυτό σας). Ακόμα και εάν κοροϊδέψετε τους αδαείς, τα αποτελέσματα θα αποδείξουν ότι λέτε παραμύθια και ήδη αποδεικνύουν ότι λέτε παραμύθια. Παραμύθια που όμως δίνουν βραβεία μαϊμούδες και ...διεθνή αναγνώριση.  Βραβείο από το IPCC, για παράδειγμα, είναι βραβείο μαϊμού.

Archaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hasu avatar
  hasu 10/04/2011 17:32:51

  'Οποιος δεν αρχίζει να βλέπει το πόσο ψεύτικο είναι όλο αυτό το "πρασινο παιχνιδι" και οτι στην πραγμάτικότητα όλα γίνονται για να θησαυρίσουν εκείνοι και να φορολογήσουν τον κόσμο περισσότερο, τότε συγνώμη αλλα είναι το λιγότερο ανόητος και αφελής.

  (Μιλάω για τους περισσότερους απλούς ανθρώπους...οι "καλούποvision" είναι χαμένοι απο χέρι εδώ και δεκαετίες.)

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/04/2011 17:42:00

  Αρχαιε λυπουμαι αλλα δεν εχεις πολλες ελπιδες.Αν πιστεψουμε τα οσα λεει ο Θειος σε λιγο καιρο η Γερμανια ισως εχει πρασινο καγκελλαριο.
  Και αυτος θα κανει την προσφορα που δεν θα μπορεις να αρνηθεις : Παρτε ευρωομολογο και λυση στα χρεη σας με ανταλλαγμα πρασινη ευρωπαικη κυβερνηση.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 10/04/2011 17:54:35

   Ψυχραιμία, έχω πει, ότι εάν ήμουν Γερμανός, δεν θα ήθελα Πράσινους. Εάν θες να καταστρέψεις μια χώρα, την Πρασινίζεις.

   Αλλά εάν είμαι "αρχαίος" θέλω Πράσινους στην Γερμανία, και στο λόγο μου όχι επειδή θέλω να καταστρέψω την Γερμανία. Αλλά με Πράσινους στην Γερμανία θα συμβούν δύο τινά: 1) Ή θα κάνουν γαργάρα το αντιπυρηνικό μένος τους, ή 2) θα κάνουν γαργάρα το αντιανθρακικό μένος τους.

   Εάν συμβεί το πρώτο, πράγματι, έχασα (εν μέρει). Εάν συμβεί το δεύτερο, θα κάνουν γαργάρα τον φόρο άνθρακα γιατί αυτός υπάρχει μόνο για τους άλλους -- σιγά μην πληρώνουν οι Γερμανοί φόρο άνθρακα!

   Και στις δύο περιπτώσεις έχω ήδη κερδίσει, αφού ΚΑΘΕ έντυπο πλέον λέει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕ. Μην βλέπεις που δεν το πάιζει ο Σκάι. Μέχρι Γερμανικά μεταφράζω και τα αναρτώ. Το μόνο που ξέρω είναι ότι μπάινουν και τα διαβάζουν (και απο την Μιχαλακοπούλου χαχαχάαα)

   Με άλλα λόγια, το τραγικό τσουνάμι εκτός από τους χιλιάδες νεκρούς και τις πιθανές αλλαγές στην Απω Ανατολή, είχε και άλλη συνέπεια: Τσάκωσε στην Πράσινη Παγίδα τους επινοητές της. h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html

   Για την ώρα, οι Γερμανικές ΔΕΗ δεν χάνουν από τα αιολικά, αλλά δεν χάνουν ευκαιρία να λένε στα Γερμανικά "μάπα το καρπούζι". Και ο Κολ το είπε. Και λίγο παλιότερα ο Σχρέντερ.

   Οι Γερμανοί είναι αρκετά ψαγμένοι, αλλά αν μπορούσα θα τους κατέκλυζα με φωτό από τερατογεννέσεις και καρκίνους μετά το Τσερνομπυλ (και ΔΕΝ είμαι κατά των πυρηνικών... αλλά ΕΑΝ τα κλείσουν οι Γερμανοί θα γλυτώσω εγώ και οι καταναλωτές τον φόρο κάρβουνου και η Ελλάδα την Πράσινη Λαίλαπα)

   • anonymous avatar
    anonymous @ archaeopteryx 10/04/2011 18:15:55

    φορος καρβουνου υπαρχει στο μνημονιο 300 εκατομμυρια
    κανεις δεν ξερει αν το επεβαλλαν οι τροικανοι η τα πρασινα λομπι

    • anonymous avatar
     anonymous @ anonymous 10/04/2011 18:16:44

     φορος co2...

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ anonymous 10/04/2011 18:48:03

      και ενώ ακούω από καλές πηγές ότι η Γερμανία συζητάει να μην ζητήσει φόρο άνθρακά από φτωχές χώρες (ΚΑΙ την Πολωνία, εδώ τσιμουδιά!

      ΠΟΙΟΣ, σε ΠΟΙΑ Κυβέρνηση θεωρει ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε εξαίρεση από φόρο άνθρακα. Αλλά πρέπει να προσέχω και να μην τους πω πουλημένους, για αυτό ΔΕΝ τους λέω πουλημένος. Απλά δεν το ...σκεφτηκαν.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 19:58:32

  Στο φορο ανθρακα ο πρωτος που θα κανει καταθεση θα ειναι το ΓΑΠ!!!

  οσον αφορα στα Ευρωλιγουρια που λες... ειναι Ευρωλαμογια. η DB πως χωθηκε?? αφου δεν αναλαμβανει το Ελληνικο ρισκο σε επενδυσεις παρα μονο εαν τα δανεια ειναι Ασφαλισμενα στην Ερμης !! ( 10% μπροστα! )

  Το τελος ΑΠΕ θα ανεβει.. μολις αναλαβει ο νεος ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ-ΑΓΙΟΔΓΥΤΗΣ.

  Τουλαχιστον να βαλουν πολυβολεια πανω στο gearbox... στα νησια.. να ενισχυσουμε την αμυνα μας !! χαχααα διοτι με τη φτερωτη θα ρουφαμε τα πλεουμενα !!

  ΠΠ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 20:19:27

   Η λέξη "λαμόγια" είναι verboten. ΠΠ, όταν θέλουμε να πούμε "λαμόγια" θα το λέμε "βατόμουρα". Η DB ή η Siemens ή η Osram είναι πάντα μέσα. Teleyta;i h Enel. Η EDF κάπως δεν φαίνεται (αλλά έχει απαυτώσει τον κόσμο στο Αποπηγάδι Κρήτης)

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 10/04/2011 20:43:05

    η EDF μενει δε μενει...
    θ αλλαξει και η ΔΕΗ.. σου ειπα...
    βατομουρα οκ.!!
    η ΕΝΕΛ αγοραζει οτι βρει.. οσο οσο...

    ΠΠ

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/04/2011 22:01:16

     Μην ξεχνάς ότι η DB είχε-έχει παρουσία πράιβατ μπάνκινγκ εδώ. Τώρα ποιός δίνει λεφτά για πράιβατ μπανκινγ σε Γερμανό είναι άλλο θέμα.

 4. Ernestoche avatar
  Ernestoche 10/04/2011 21:13:43

  O Λάλας είναι και σύμβουλος της Μπιρμπίλη στο ΥΠΕΚΑ;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ernestoche 10/04/2011 21:59:23

   λένε ότι είναι ο Μίστερ αιολικά και ο Μίστερ δικαιώματα ρύπων. Δες εδώ
   h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_02.html
   αλλά την πλάκα την έχουν τα σχόλια (που όμως δεν ξέρω ποιος που κλπ). Ένας λέει ότι είμαι μια χαρά και αξιοπρεπής άνθρωπος και η αρχική ανάρτηση του eurotoday ήταν εκ του πονηρού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.