#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2013 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα Πανεπιστήμια κινδυνεύουν να καταντήσουν σαν την ...ΕΡΤΟκτώ εβδομάδες κινητοποιήσεων, δηλαδή δύο μήνες όπου τα Πανεπιστήμια έχουν βάλει λουκέτο εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες να εγγράφουν τους νέους φοιτητές, να κάνουν μαθήματα αλλά και εξεταστικές. Κι όμως,  η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων πήρε απόφαση για μια ακόμη εβδομάδα κινητοποιήσεων έως και την 1η Νοεμβρίου παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη απογραφεί στην σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας περισσότεροι από 1.700.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το εξάμηνο των φοιτητών κινδυνεύει να χαθεί, καθώς έχουν «παγώσει» όλες οι διοικητικές και εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.

Χιλιάδες παιδάκια που πέρασαν στις σχολές, ήρθαν από την επαρχία, νοίκιασαν σπίτια αλλά ακόμη δεν έχουν εγγραφεί κι ακόμη δεν έχουν δει τα αμφιθέατρα. Άλλοι, πάλι που είναι στο πτυχίο περιμένουν να δώσουν μαθήματα για να τελειώσουν ενώ υπάρχουν και πολλοί που δεν έχουν καν ορκιστεί. Αν δηλαδή κάποιος θέλει να φύγει στο εξωτερικό θα πρέπει να… ρωτήσει τους διοικητικούς υπαλλήλους πότε θα σταματήσουν την απεργία.

Ακόμη και το όποιο δίκιο είχαν το έχουν πλέον χάσει. Στις πλάτες των παιδιών, των γονιών και της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν πρέπει κανείς να παίζει. Είναι κατάντια της ελληνικής Παιδείας να έχουμε φτάσει στο Νοέμβριο και να μην έχουν ξεκινήσει μαθήματα στα δύο από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ΑΕΙ της χώρας.

Κάτι πρέπει να γίνει και να γίνει άμεσα. Θα είναι πολιτική επιστράτευση, θα είναι κάτι άλλο; Είναι αδύνατο με κλειστά πανεπιστήμια να γίνει κουβέντα για το μέλλον της Παιδείας. Ήδη πάνω από 21.000 υπογραφές φοιτητών και καθηγητών ζητούν να ανοίξουν τα ΑΕΙ. Ακούει κανείς ή θα καταντήσουν και τα Πανεπιστήμια όπως… το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 30/10/2013 09:05:15

  Η επιστράτευση καθίσταται πια απαιτητή!
  Είναι έγκλημα να κλείνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για 2 μήνες εν έτει 2013 σε μια εποχή που η γνώση και οι πληροφορίες ανανεώνονται ανά λεπτό.
  Η οπισθοδρόμηση της λογικής του λουκέτου των απεργών συνιστά πρόκληση για τη νέα γενιά που καλείται σήμερα να σπουδάσει σε κλίμα οικονομικής δυσπραγίας με αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον, αύριο να υπηρετήσει την πατρίδα στις ένοπλες δυνάμεις που οι ελλείψεις σε ρουχισμό, καύσιμα και αναλώσιμα είναι έκδηλες(προσωπικά εξαναγκάστηκα να αγοράσω το μπερέ ,γιατί από τη ΣΤ' ΕΣΣΟ 2012 το κράτος δεν έχει χρήματα για μπερέδες, τα μισά ρούχα μου τα έδωσαν 2 νούμερα μικρότερα καθώς τα μικρότερα νούμερα κοστίζουν λιγότερο, ενώ από το Μάρτιο του 2013 μας είχαν περικόψει τις μερίδες φαγητού αν και με αυτοθυσία οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί μας όταν ήταν ΕΑΣ και ΒΕΑΣ μοίραζαν από τις δικές τους μερίδες στους στρατιώτες) και μεθαύριο να συμβάλλει στην παραγωγική δραστηριότητα σε μια σοβιετικού τύπου οικονομία που η κυβέρνηση Σαμαρά σταδιακά εκσυγχρονίζει.
  Η ζωή των σημερινών νέων θυμίζει ήδη επί γης κόλαση!
  Πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστούν ότι σε μια δεκαετία θα επωμιστούν την καταβολή συντάξεων στα 2/3 του Ελληνικού πληθυσμού, που ως εκλογική πλειοψηφία ουδέποτε θα επιτρέψει μειώσεις και αλλαγές στο ασφαλιστικό.
  Ας αναλογιστούν αυτά λοιπόν οι απεργοί και ας συνειδητοποιήσουν ότι εκτός από τα δικά τους προβληματάκια, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα που με τη στάση τους απλά επιδεινώνουν!

  • leak avatar
   leak @ Πίθηκας 30/10/2013 12:56:02

   Εγώ το έχω ξαναπεί. Δεν είμαστε όλοι μαζί απέναντι στους κακούς Γερμανούς. Είμαστε οι μη προνομοιούχοι απέναντι στους, όχι και τόσο λίγους, βολεμένους. Είμαστε οι νέοι απέναντι στους 45ρηδες συνταξιούχους. Τα κεκτημένα τους πρέπει να τα διεκδικήσουμε εμείς.
   Υπάρχουν νέες κοπέλες που δεν μπορούν καν να ονειρευτούν ότι θα κάνουν οικογένεια (δουλεύοντας με μισθούς 500 ευρώ) και δίπλα ακριβώς συνταξιούχες του δημοσίου από τα 45 τους επιτιμητικά χλευάζουν τη νέα γενειά που δεν εργάζεται...
   Η αδικία διογκώνεται. Το σχήμα αριστερά-δεξιά δεν πείθει πλέον. Υπάρχουν μόνο βολεμένοι και μη.

  • GLAD avatar
   GLAD @ Πίθηκας 30/10/2013 15:47:54

   Όπως τα γράφεις :
   ....πρόκληση για τη νέα γενιά που καλείται σήμερα να σπουδάσει σε κλίμα οικονομικής δυσπραγίας με αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον
   ...Η ζωή των σημερινών νέων θυμίζει ήδη επί γης κόλαση!
   ...Πολλώ δε μάλλον αν αναλογιστούν ότι σε μια δεκαετία θα επωμιστούν την καταβολή συντάξεων στα 2/3 του Ελληνικού πληθυσμού, που ως εκλογική πλειοψηφία ουδέποτε θα επιτρέψει μειώσεις και αλλαγές στο ασφαλιστικό.
   Φαντάσου...
   Οι απατεώνες , αυτό το ονόμασαν αλληλεγγύη των γενεών.
   Πέστα αγόρι μου όπως τα νιώθεις και άλλαξε και το ψευδώνυμό σου αν θέλεις.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 30/10/2013 09:08:53

  Επίταξη

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 30/10/2013 09:11:53

  'Εχω 2 γυιούς σε Σχολές των Αθηνών (ένας επί πτυχίω στη Νομική και ένας 3ετής στο ΕΜΠ). Η εξεταστική τους διακόπηκε με τη βία στις 10 Σεπτεμβρίου 2013. Το εξάμηνο κινδυνεύει να χαθεί, το μεταπτυχιακό ήδη χάθηκε και η νεολαία μας βολοδέρνει χωρίς να νοιάζεται κανείς για το μέλλον της. Για άλλα θέματα, άσχετα με το Πανεπιστήμιο, ξεσηκωνότανε το σύμπαν, με "μπροστάρισσα" τη νεολαία. Σήμερα, το μόνο που γίνεται είναι η προσπάθεια των φοιτητών μέσα από το διαδίκτυο, στο http://anoixtessxoles.gr/
  Σας στέλνω, επίσης, συνημμένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα σε γνωστό ιστότοπο, με τίτλο "Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των ΑΕΙ", και αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), τα οποία είναι κλειστά από τις 10 Σεπτεμβρίου, για τους λόγους που αναφέρονται σε αυτό.
  Το χειρότερο όμως είναι ότι συνηθίσαμε τα κλειστά ΑΕΙ και δεν το συζητάμε καν, ενώ θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα παντού. Ντροπή μας.......

 4. Valter avatar
  Valter 30/10/2013 09:49:09

  Αυτό είναι το πρόβλημα με την αγιοποίηση των εννοιών του αγώνα και των κινητοποιήσεων , δημιουργούνται κοινωνικές αδικίες.
  Οι αδικίες που η Ελληνική κοινωνία ένιωσε και νιώθει στο πετσί της είναι δυο.
  1. Δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι τις ίδιες δυνατότητες και ιδίου μεγέθους μοχλό πίεσης προς το πολιτικό σύστημα.
  Αν ο ντελιβεράς σε μια πιτσαρία κινητοποιηθεί, το μόνο που θα συμβεί είναι να παραγγέλνουμε πίτσα από άλλη πιτσαρία. Αν ο υπάλληλος της εφορίας κινητοποιηθεί το κράτος μένει από έσοδα.
  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι υπάλληλοι με δυνατότητα εκβιασμού του κοινωνικού συνόλου να απολαμβάνουν δεκάδες φορές περισσότερα προνόμια από τους υπαλλήλους που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. (και μαντέψτε ποιοι φορολογούνται για να πληρώσουν τα προνόμια αυτά, μα αυτοί που δεν έχουν δυνατότητα εκβιασμού φυσικά)
  Στα λόγια αυτοί επιμένουν ότι αγωνίζονται για όλους μας , αλλά μέχρι σήμερα απεργία βολεμένης συντεχνίας με αίτημα την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ντελιβεράδων δεν είδα.

  2. Στερείται η δυνατότητα αντίδρασης από αυτούς που θίγονται από τον εκβιασμό που ονομάζουν "αγώνα".
  Αφού ο αγώνας είναι υπέρτατο αγαθό και δικαίωμα της κάθε κοινωνικής ομάδας , αυτοί που πληρώνουν την νύφη της κάθε κινητοποίησης δεν θα έπρεπε να έχουν και αυτοί από την μεριά τους ως υπέρτατο αγαθό και δικαίωμα την δυνατότητα να αντιδράσουν?
  Όχι! Στην πράξη αυτό δεν μπορεί να συμβεί και ο λόγος είναι η απειλή και η χρήση βίας. Το ονομάζουν "περιφρούρηση" και δεν είναι τίποτα άλλο από την απειλή ξυλοφορτώματος όποιου δεν συμφωνεί μαζί τους.

  Το λέμε αγώνα , το ευλογούμε και το τραγουδάμε με τραγούδια του Μίκη αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από τσαμπουκάς , ένα bullying του χειρίστου είδους σε βάρος των μη προνομιούχων Ελλήνων.
  Ειδικά στα πανεπιστήμια πάρα πολλά φτωχά παιδιά δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τις σπουδές τους γιατί κάποιοι έκαναν "αγώνα" , τα πλουσιόπαιδα απλά παρέτειναν τις διακοπές τους για το διάστημα που διαρκούσαν οι κινητοποιήσεις.

  Είναι μονόδρομος αν θέλουμε ποτέ αυτή η κοινωνία να γίνει ευνομούμενη το κράτος να καταφέρει να επιβάλει την νομιμότητα σε όλες τις Σκουριές, τις Κερατέες , τα ραδιομέγαρα και τα πανεπιστήμια στην επικράτεια.

  • leak avatar
   leak @ Valter 30/10/2013 12:58:34

   άψογος

 5. Φελίζα avatar
  Φελίζα 30/10/2013 10:46:50

  Ακριβώς! Είναι κατάντια της Ελληνικής παιδείας που προσφέρεται στην νέα γενιά.

 6. yellow avatar
  yellow 30/10/2013 11:37:19

  Αναρωτιέμαι ποιος κλείνει πραγματικά το Πανεπιστήμιο...
  Οι υπάλληλοι ή η προχειρότητα και ανικανότητα του υπουργού;;

  Αν ανοίξει θα λειτουργεί;
  Τι ετοιμάζεται για τα μέλη ΔΕΠ; Διαθεσιμότητα και απόλυση;

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ yellow 30/10/2013 16:21:16

   Για τα μέλη του ΔΕΠ πρέπει να ετοιμάζεται περισσότερη δουλειά. Που να δικαιολογεί τον μισθό τους. Γιατί τώρα, οι περισσότεροι, δεν τον δικαιολογούν, ούτε όσοι ισχυρίζονται ότι εργάζονται

 7. GLAD avatar
  GLAD 30/10/2013 15:36:05

  Μάθαμε λοιπόν σήμερα , γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μπορούν να απεργούν τόσον καιρό , όταν άλλοι δεν μπορούν .
  Διότι απλούστατα πληρώνονται .
  Πρόκειται για ελεεινά υποκείμενα , μέλη μιας κοινωνίας μπουρ..λο που τους αποδέχεται .
  Τους αξίζει μόνο απόλυση και μαζικές αγωγές ανθρώπων σαν εμένα που αγωνιώ για τα παιδιά μου.
  Θα τα πούμε σύντομα στα δικαστήρια .
  Και εκεί δεν θα σας σώσει κανένας Πρύτανης , κανένας Συριζα , κανένας φοιτητοπατέρας .
  Ξεφτιλισμένοι.....

 8. CHRIS avatar
  CHRIS 30/10/2013 19:07:28

  Θα επιστρατευθούν οι εργαζόμενοι ενός αυτοδιοίκητου φορέα και θα επιταχθούν τα κτήρια του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ; Πολύ θα ήθελα να το δω αυτό και νομικά και ουσιαστικά. Παρεμπιπτόντως, ο νόμος της πολιτικής επιστράτευσης τους 1974 είναι Αντισυνταγματικός κάτω από το σύνταγμα του 1975. Οι υπάλληλοι του μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, η υπόθεση έχει εκδικαστεί και περιμένουν την απόφαση.

 9. CHRIS avatar
  CHRIS 30/10/2013 19:08:13

  Η προσπάθεια της ΔΑΠ θέλετε να πείτε. Γιατί το site αυτό ανήκει στην ΟΝΝΕΔ.

 10. CHRIS avatar
  CHRIS 30/10/2013 19:10:33

  Πως θα τη μετρήσει κάποιος την "περισσότερη δουλειά" για τα μέλη ΔΕΠ; Από τις δημοσιεύσεις; Από τα κονδύλια που θα φέρνουν; Από τις ώρες που θα κάνουν μάθημα; ΔΕΠ = Διδακτικό και Επιστημονικό Προσωπικό. Δεν είναι απλοί καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

  • GLAD avatar
   GLAD @ CHRIS 30/10/2013 19:48:40

   Τα μέλη του ΔΕΠ (π.χ. των Πολυτεχνείων ) άραγε δικαιούνται να ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των συναδέλφων τους ελευθέρων επαγγελματιών , εκμεταλλευόμενοι την δεσπόζουσα θέση τους στα Πανεπιστήμια , συνήθως (ή και πάντα) τον εξοπλισμό των Πανεπιστημίων και πολλάκις και τους φοιτητές ?

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ CHRIS 30/10/2013 19:57:08

   Από την ποιότητα των αποφοίτων τους και την αναγνώρισή και αποδοχή τους στο διεθνές περιβάλλον

   • CHRIS avatar
    CHRIS @ Σωκράτης 30/10/2013 20:57:35

    Και πως θα προσωποποιήσεις αυτές τις ευθύνες όταν το πρόγραμμα σπουδών είναι μια συλλογική προσπάθεια όλων των μελών ΔΕΠ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.