#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2011 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα Μεμέτια κρύωναν και άναβαν φωτιές στην Ελλάδα Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ποιος εξεπλάγη απ’ όσα είπε ο Γιλμάζ για τον ανορθόδοξο πόλεμο που διεξάγει η Τουρκία κατά της χώρας μας και με εμπρησμούς; Ίσως ο Ριχάρδος Σωμερίτης, ο Ανδριανόπουλος (ζει ρε παιδιά αυτή η ψυχή;), τα δύο τρίτα του ΣΥΡΙΖΑ και κάτι καθηγηταράδες που παίζουν τις λίλιζες εν Κολωνακίω, στο Πάντειο και αλλαχού. Φοβερή «αποκάλυψη». Κι εγώ που νόμιζα ότι αυτοαναφλέγονται οι ερωτευμένες κουκουνάρες.

Το "Μεμέτης", για να μην παρεξηγηθεί καμμιά πολιτικά ορθή ψυχή, βγαίνει εκ του ονόματος Μεχμέτ. Μεχμετζίκ κιόλας, δηλαδή «μικρό Μεχμέτ» αποκαλούν οι Τούρκοι τον φαντάρο, κάτι σαν «Μεχμετάκο» δηλαδή. Πως λέγανε οι παλιοί τους νεοσύλλεκτους «Γιαννάκια» εκ του Γιάννης; Αυτή η μπασκλασαρία που πάει γήπεδο, πίνει φραπόγαλα και ψηφίζει, ο Λαός, λοιπόν, Μεμέτια αποκαλεί τους Τούρκους. Σε όποιον δεν αρέσει, τα παράπονα του στον Κορυδαλλό, την  Καλαμαριά, τον Πειραιά, την Δράμα, στα χωριά κλπ, εκεί που ζουν οι κανονικοί άνθρωποι, όσοι δεν παίρνουν γραμμή από τις αναλύσεις του συγκροτήματος.

Λοιπόν τα μεμέτια, κι εννοώ το δοβλέτι με όλα του τα σέα, γιατί από αυτό υποφέρουν και οι απλοί Τούρκοι, ήτοι κυβέρνηση, Ένοπλες Δυνάμεις, Στρατοχωροφυλακή, ΜΙΤ, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας κλπ, το παρακράτος το έχουνε μαζί με το κράτος. Σαν σαμπουάν με κοντίσιονερ. Δύο σε ένα. Στην ισλαμοφασιστική «δημοκρατία» του Ερντογάν που καταπίνει Κούρδους κι ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και επί του καλογυαλισμένου ένστολου κεμαλισμού, οι «καρφίτσες», οι τραμπούκοι, οι φονιάδες και οι κάθε λογής μπράβοι, ναρκέμποροι και δουλέμποροι, είναι τόσο ταυτισμένοι με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, που είναι σαν να προσπαθείς να ξεχωρίσεις το σκόρδο από το τζατζίκι.

Ο Τσατλί, τα θύμησε κι ο Σάββας Καλεντερίδης προχθές, ήταν ένα καλό παλικάρι που πριν χρόνια το πήρε ο Μωάμεθ κοντά του για να τρώει πιλάφι και μέλι από τα χέρια των ουρί. Διότι ο Τσατλί, που σκοτώθηκε σε τροχαίο μαζί με κάτι αστυνομικούς, μια αλανιάρα κι ένα βουλευτή νομίζω, είχε προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον «τουρκισμό». Φονιάς εχθρών της Τουρκίας, εμπρηστής ελληνικών δασών αλλά ως ανταμοιβή του είχε εξασφαλίσει κάτι ψιλομπίζνες. Εμπόριο πρέζας και όπλων, τα οποία διακινούσε με θαυμαστή ασφάλεια χάριν της συνέργειας των διπλωματικών αποστολών της Τουρκίας στο εξωτερικό και των Ακολούθων Άμυνας. Με τους διπλωματικούς σάκους το καλόπαιδο πήγαινε κι έφερνε ηρωίνη και κουμπούρια. Αυτά που κονόμαγε ήταν μέρος της αμοιβής του από τις άλλες, τις «εθνικές» υπηρεσίες του. Λέγεται ότι αυτός δολοφόνησε τον Αγκοπιάν στο Φάληρο, τον φερόμενο ως αρχηγό του ASΑLA, του Μυστικού Στρατού για την Απελευθέρωση της Αρμενίας, μιας περίεργης οργάνωσης που είχε κάνει και τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Γαλλία, που μάλλον εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της Τουρκίας και δυσφημούσαν τον αρμενικό αγώνα για αναγνώριση της Γενοκτονίας και απελευθέρωση των αρμενικών εδαφών, που ακόμη κατέχει η Τουρκία. Ο Τσατλί βέβαια, εκτός από εκτελεστής έβαζε και φόκο σε ελληνικά δάση καθ΄ομολογίαν του. Επαιρόταν γι’ αυτό.

Η Τουρκία λοιπόν ξέρουμε από παλιά ότι χρησιμοποιεί τέτοια μέσα. Τον Μάρτιο του 1994 ο φίλος μου και νεομάρτυρας του Ελληνισμού, Θεόφιλος Γεωργιάδης, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Λευκωσία, λίγο μετά την επιστροφή του από το πρώτο Διεθνές Συνέδριο για το Κουρδικό ζήτημα, που είχε οργανώσει στις Βρυξέλλες, αν θυμάμαι καλά. Άφησε τρία ορφανά…

Στα γεγονότα του 1996 στην Κύπρο, κατά τις κινητοποιήσεις των μοτοσυκλετιστών, όταν δολοφονήθηκαν ο Τάσος Ισαάκ κι ο Σολωμός Σολωμού, οι κατοχικές δυνάμεις είχαν μεταφέρει από την Τουρκία Γκρίζους Λύκους, που συμμετείχαν στο λυντσάρισμα άοπλων Ελλήνων διαδηλωτών.

Θυμάμαι δε πριν χρόνια από τις εφημερίδες κι ένα άλλο περιστατικό. Συνελήφθη στη Χίο Τούρκος για εμπρησμό. Δικαιολογήθηκε ότι άναψε φωτιά γιατί κρύωνε ο Μεμέτης. Λεπτομέρεια; Ήταν Αύγουστος. Ο κρυουλιάρης Τούρκος είχε μαζί του κι ένα χαρτοφύλακα με αρκετό χρήμα. Δικάστηκε, εξαγόρασε την ποινή με τα φράγκα του χαρτοφύλακα κι έγινε λαγός. Ωραίο, ε;

Σε άλλες περιπτώσεις για κατασκοπεία κι άλλες βρομοδουλειές, ακολουθούν άλλη τακτική. Προσλαμβάνουν …τουρίστες. Τους πληρώνουν τις διακοπές, τους δίνουν και μια έξτρα αμοιβή και τους αναθέτουν αποστολή. Φίλος μου Αξιωματικός του Στρατού σε νησί του Αιγαίου είχε μπαγλαρώσει Ολλανδό τουρίστα, που τράβαγε φωτογραφίες. Όταν εμφανίσανε το φιλμ, εκτός από στρατόπεδα είχε φωτογραφίσει κι όλους τους κατάλληλους αιγιαλούς αποβάσεως, με λεπτομέρειες.

Τις δύσκολες δουλειές βέβαια, όπως δολοφονίες κι εμπρησμούς τις αναλαμβάνουν κανονικά πρακτόρια και παρακρατικοί που παίρνουν εντολές από το τουρκικό κράτος κι έχουν εξασκηθεί επί μακρόν σε βάρος των Κούρδων.

Θα θυμίσω και την «εξάρθρωση» πριν λίγα χρόνια της Τουρκικής Χεζμπολλάχ. Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση «μυστηριωδώς» στρεφόταν κυρίως κατά Κούρδων και φιλελεύθερων Τούρκων που αμφισβητούσαν τους θεμελιώδεις μύθους του κεμαλισμού. Ήταν δημιούργημα των Υπηρεσιών, ελεγχόταν από το Γενικό Επιτελείο κι όταν χάθηκε ο έλεγχος της, τότε αναγκάστηκαν να της βάλουν χέρι. Σημειωτέον ότι είχαν σπίτια – φυλακές όπου βασάνιζαν ανθρώπους, τους σκότωναν κι ενίοτε τους έθαβαν στα υπόγεια.

Θα σας πω λοιπόν με δάκρυα ένα μυστικό, κατόπιν των ανωτέρω. Ο κόσμος της παγκόσμιας ειρήνης κι αδερφοσύνης, αδέρφια, δεν υπάρχει. Η Τουρκία δεν είναι φίλη μας και δεν θέλει το καλό μας. Έτσι είναι. Δεν το έχει γράψει ακόμη ο Πάσχος Μανδραβέλης αλλά είναι έγκυρο. Ας ρυθμίσουμε λοιπόν την πορεία μας κατά τα δεδομένα κι όχι σύμφωνα με τις ιδεοληψίες μερικών - μερικών.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. καβουρας avatar
  καβουρας 28/12/2011 21:58:47

  πάρα πολύ ωραίες πληροφορίες. Εμείς όμως δεν έχουμε κάνει ποτέ τίποτα ανάλογο απέναντι???

  • noldor avatar
   noldor @ καβουρας 28/12/2011 22:18:07

   Φυσικά και έχουμε κάνει. Έχουμε υπό κατοχή το 60% της Κύπρου (ανεξάρτητο κράτος το λέμε, αλλά μούφα είναι, κάλυψη.. πως το λένε), όλα τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου με εξαίρεση την Ίμβρο και την Τένεδο που τους τα αφήσαμε για να δείχνουμε στους τρίτους την μεγαλοψυχία μας. Επίσης τους αφήσαμε να γιγαντώσουν μία μειονότητα (τουρκική την ονομάζουν) για να μπορούμε να την βασανίζουμε και να της στερούμε τα ανθώπινα δικαιώματα και να χαιρόμαστε. Δημιουργούμε από καιρό εις καιρόν διάφορα επεισόδια στα οποία σκοτώνονται μόνο Ελλαδίτες για να έχουμε προσχήματα για τις μυστικές μας δράσεις. Είναι και πολλά άλλα, αλλά είναι απόρρητα και δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ καβουρας 29/12/2011 02:50:04

   Φυσικά και κάνουμε...εξάλλου η είδηση μιλά για ΑΝΤΙποινα..

 2. dem avatar
  dem 28/12/2011 21:59:19

  Ε άμα σου αρέσει το πασοκολητό σου αρέσει και το οθωμανικό...με τα καρντάσια μας θα τα βάλουμε τώρα; Τους κουμπάρους; Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας..συγγνώμη του Γιωργάκη ήθελα να πώ στον σύντροφο τζέμ; άκουσα οτι έχει σύμβουλο την κόρη του ( μία από τους εκατόν είκοσι συμβούλους της Προεδράρας πρασσοκ) Δεν βλέπετε που το Μεγκάλο κανάλι και ο Αντένας μας έχουν πήξει στο Τούρκικο; Όλοι καλλιεργούν κλίμα σεβντά και γκιουζέλ χανούμ με τα καρντάσια μας πέραν του Αιγαίου εσείς γιατί μου το χαλάτε; Μέχρι και τον Οτσαλάν τους δώσαμε, μέχρι και τα ίμια, μέχρι και το καστελόριζο ΘΑ τους δώσουμε οσωνούπω να διαχειρίζονται οι οθωμανοί αδελφοί μας. Τα πολεμικά τους πλοία κάνουν επισκέψεις φιλίας μέχρι το Σούνιο για να θαυμάσουν το Ηλιοβασίλεμα και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες στο ναό του Ποσειδώνος...κι' εσείς λέτε οτι φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις; ΑΙΣΧΟΣ. Οι Τούρκοι δεν έχουν ποτέ κακές προθέσεις. Άντε έναν οθωμανικό ναργιλέ ( Ελληνιστί πίπα - κ*λο ) ένα τσιμπούκ χαρέμ ( Ελληνιστί παρτούζα) και λίγο σεβντά να μας ζητήσουν. Ινσαλάχ εφέτημ....ανακριτή..Καλά εσύ παραιτήθηκες νωρίς, εμείς οι άλλοι που ξομείναμε;

  • astrokritis avatar
   astrokritis @ dem 29/12/2011 08:08:29

   +++++++ !!!!! .... έγραψες !!! ...

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 28/12/2011 22:01:39

  Ω μον Ντιε! Δεν είναι φίλοι μας οι Τούρκοι? Βάζανε φωτιά στα δάση μας? Σε λίγο αγαπητέ θα μας πείτε και ότι επί Τουρκοκρατίας δεν ζούσαμε σε ένα καλά οργανωμένο κράτος μέχρι που μας τα χαλάσανε κάτι φασαριόζοι Αρβανίτες! Πέραν της πλάκας τώρα, σκεφτόμουνα σε κάτι περιπτώσεις σαν του Φινλανδού που αναφέρατε αγαπητέ, πως θα αντιδρούσε ένα οργανωμένο κράτος. Κοινώς πόσα κομματάκια του θα στέλνανε στην οικογένειά του επικαλούμενοι τραγικό δυστύχημα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ TopGunZ 28/12/2011 22:02:28

   Διόρθωση, Ολλανδό.

 4. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 28/12/2011 22:05:41

  ''Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ''.
  ΚΙ ΑΠ΄ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΟΥΤΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΓΑΛΛΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΑΓΓΛΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΥΤΕ Η....., Η........, .Η..........κ.λ.π.
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ....
  ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ, ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.....
  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ :

  http://www.youtube.com/watch?v=kZ4XwaH2UK8&feature=related

 5. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 28/12/2011 22:10:30

  Οι Τούρκοι κάνουν τη δουλειά τους.Η κόκκινη βίβλος είναι οδηγός στην εξωτερική πολιτική,όποιος και να κυβερνάει.Σε κάτι τέτοια θέματα μας έχουν ξεπεράσει.Τα καμάρια τα δικά μας που μιλούσαν για συνωστισμούς στη Σμύρνη πού βρίσκονται;Στις ίδιες θέσεις;Σε καλύτερες;

 6. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 28/12/2011 22:13:34

  Τα πράγματα είναι πολύ απλά,δεν υπήρξε,δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει Ελληνοτουρκική φιλία!Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι αφελείς ή πράκτορες!

 7. hdgr avatar
  hdgr 28/12/2011 22:13:58

  Ωραία όλα αυτά Φαήλο

  Με την αντίδραση , μέχρι στιγμής , της ελληνικής κυβέρνησης και δη του υπουργού εξωτερικών είσαι ευχαριστημένος ;
  Αναρωτιέμαι τι θα κάναν οι απέναντι αν το σενάριο ήταν ανάποδο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ hdgr 28/12/2011 23:10:59

   Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Μπορούμε να συλλέγουμε στοιχεία και να τα φυλάμε, να κάνουμε διαβήματα και να λέμε ότι ζητάμε αποζημίωση και να λαμβάνουμε τα μέτρα μας στο μέλλον.

   Διάβασε λίγο τι έκανε ο Μεταξάς το 40. Είχε κατεβάσει κυριολεκτικά τα παντελόνια για να μη δώσει καμιά αφορμή ούτε στο ελάχιστο. Μόλις όμως ήρθε η κρίσιμη στιγμή έκανε αυτό που έπρεπε. Έτσι πρέπει να κάνουμε και τώρα.

   • Lampros avatar
    Lampros @ anonymous 29/12/2011 14:50:50

    +10000000

 8. Orestios avatar
  Orestios 28/12/2011 22:19:16

  Ο Δήμας πάντως ανησυχεί γιατί με την αποκάλυψη των πολεμικών ενεργειών της Τουρκίας δηλητηριάζεται η κοινή γνώμη και η προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών.

  Είναι εντελώς αλλού όμως.

 9. ΔΙΑΣ avatar
  ΔΙΑΣ 28/12/2011 22:19:19

  Καλή η περιγραφή-δηλαδή καθαρίζει τα φτιασίδια των ελληνοτουρκόφιλων.
  Γιατί όμως ,παρόλ' αυτά, όλες οι ηγεσίες, εδώ και χρόνια,πολιτεύονται αλλοιώς?
  Νομίζω οι περιγραφές σου χρειάζονται και προτάσεις υλοποιήσιμες δηλ. ρεαλιστικές έστω και συγκρουσιακές. Ο πολιτικός πρέπει να είναι και καπετάνιος.

 10. skopianos avatar
  skopianos 28/12/2011 22:28:57

  Παντως..οταν καψαμε την Ελλαδα την τελευταια φορα..και ο κακομοιρος ο πολυδωρας μιλαγε για ασυμμετρες απειλες και τον δουλευατε..οι τουρκοι δεν ηταν μονοι τους..
  Βοηθησαμε και εμεις..λογω αγωγων..και αμερικανικης εντολης..για να κανουμε πλακα στον αραχτο της ραφηνας..

 11. Aris. A avatar
  Aris. A 28/12/2011 23:32:04

  Απέναντι από το πατρικό μου έμενε μια κοπέλα που ο αρραβωνιστικός της ήταν ένας από τους αγνοούμενους της Κύπρου.

  Δεν παντρεύτηκε ποτέ.

  Πάντα θυμάμαι το σκυθρωπό και θλιμένο βλέμα της να γερνάει.

  Ηταν πάντα το ίδιο το μόνο που άλλαζε ήταν οι ρυτίδες στο προσωπό της που έρχονταν με τα χρόνια.

  Αυτή εκεί πάντα πιστή πιστεύοντας προφανώς ότι κάποτε θα γυρίσει ο αγαπημένος της.

  Σίγουρα θα έτρεχε από συγκέντρωση σε συγκέντρωση προσπαθώντας να μάθει την τύχη του ανθρώπου της.

  Η πολιτεία με τα χρόνια ξέχασε το θέμα και σιγά σιγά όπως και όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά της της έβαλε στο ράφι.

  Πολιτικοί που δεν θεώρησαν πρώτιστο καθήκον τους να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τους αγνοούμενους της Κύπρου και να ανακουφισθούν επιτέλους οι συγγενείς περιμένετε να ενδιαφερθούν για τα δάση και τα πεύκα της Ελλάδας.

  Με τους ομαδικούς τάφους που βρίσκονται αποδεικνύεται ότι στην Κύπρο συντελέσθηκαν εγκληματα πολέμου όχι παραστρατιωτικών οργανώσεων αλλά του επίσημου Τουρκικού Στρατού.

  Ειδε κανείς να ιδρώσει τό αυτί όσων κυβέρνησαν αυτή την χώρα.

  Σήμερα η Κύπρος ανακοίνωσε ότι βρίσκονται μεγάλα αποθέματα αερίου στην ΑΟΖ της.

  Αλήθεια τι λένε όσοι έλεγαν ότι δεν είμαστε και τρελλοί να κάνουμε πόλεμο για την Κύπρο και τα Ιμια για δύο κομμάτια γης.

  Αναζητούνται πατριώτες πολιτικοί για να υπερασπιστούν την χώρα αλλά δυστυχώς και είναι πολύ λίγοι και χάνονται.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Aris. A 29/12/2011 00:03:34

   Ο Ελληνισμός πολέμησε μόνο όποτε απειλήθηκε η ύπαρξή του ή ζήτησε την ελευθερία του (ασχέτως του γεγονότος ότι η επανάσταση καπελώθηκε και όχι μόνο δεν ελευθερωθήκαμε αλλά μετατραπήκαμε σε αποικία προτεκτοράτο και αλλοτριωθήκαμε). Δεν πολέμησε ποτέ για πετρέλαια. Για πετρέλαια πολέμησαν και πολεμάνε οι Φράγκοι.

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ anonymous 29/12/2011 00:26:05

    Προφανώς αυτά που γράφεις ισχύουν για ιδεολόγους που δεν υπάρχουν στην Ελληνική πολιτική τάξη.

    Στα πετρέλαια αναφέρομαι για να δείξω ότι ακόμα και με οικονομικούς όρους αν κάνουμε συζήτηση που τόσο πολύ χρησιμοποιούν για να μας πείσουν να προβούμε σε υποχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία πάλι χαμένοι είμαστε από την ατολμία που έδειξαν σε κρίσιμε στιγμές.

    • anonymous avatar
     anonymous @ Aris. A 29/12/2011 01:06:43

     Έχω διαβάσει αρκετή Ελληνική ιστορία. Τώρα τελευταία έχω αρχίσει να σχηματίζω την άποψη ότι ατολμία την υπήρξε. Υπήρξε μόνο αδυναμία κι έλλειψη ισχύος οπότε προσαρμοζόμασταν στις συνθήκες. Απλώναμε τα πόδια μας τόσο όσο μας επέτρεπε το πάπλωμα το οποίο όμως ήταν μικρό και δε μας χώραγε.

 12. Fransisco de Toledo avatar
  Fransisco de Toledo 29/12/2011 00:10:43

  Δεν μπορώ να ξέρω αν τις φωτιές τις βάζουν τούρκοι, μασόνοι, σιωνιστές, αμερικάνοι, εξωγήινοι, νεφελίμ ή ελοχίμ. Το σίγουρο είναι πως τα καμένα δάση τα κάνουνε οικοπεδάκια και βιλίτσες κάποιοι βέροι έλληνες...

 13. Petruchio avatar
  Petruchio 29/12/2011 00:23:29

  Το αν τα βαθύτερα συμφέροντα Ελλάδας και Τουρκίας αποκλίνουν είναι θέμα μεγάλης κουβέντας. Ας κάνουμε όμως την εύκολη διαπίστωση ότι οι Τούρκοι "δεν θέλουν το καλό μας". Το ενδιαφέρον είναι ποιοί το θέλουν? Με ποιες χώρες πρέπει να έχουμε συμμαχίες? προτείνετε αλλαγές των στρατηγικών συμμαχιών μας και με τι κόστος, έναντι ποιου οφέλους?

 14. Απορία avatar
  Απορία 29/12/2011 00:27:16

  ..."Δεν το έχει γράψει ακόμη ο Πάσχος Μανδραβέλης αλλά είναι έγκυρο."...
  Καλά, άπαιχτο!
  Όπως και όλο το άρθρο δηλαδή.

  • jctergal avatar
   jctergal @ Απορία 29/12/2011 08:13:56

   Όλα τα λεφτά

 15. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 29/12/2011 00:35:42

  Εχω καιρο να τα πουμε ...ειμαι εφεδρος υπολοχαγος 87 Δ ΕΣΣΟ .Αριστερος στην σκεψη υπερηφανος για σενα ,ασχετα με το εαν διαφωνω ιδεολογικα μαζι σου ... Ζητω απο την πολιτεια την μεταθεση μου στην 16 ,εκει που ημουν και το 87 ,...ΠΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΟΘΑΝΟΥΝΕΝ ...Εκει πιστη στο οικοσημο...Οπως τοτε που κλεισαν τα φωτα της ανδριανουπολης...

 16. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 29/12/2011 11:45:43

  Μια ζωή τα ίδια ρε λεβέντη:
  "Αυτό οπού μας φοβερίζεις, να μας κόψης και κάψης τα καρποφόρα δέντρα μας, δεν είναι της πολεμικής έργον, διατί τα άψυχα δένδρα δεν εναντιώνονται εις κανένα, μόνον οι άνθρωποι οπού εναντιώνονται έχουνε στρατεύματα και σκλαβώνεις, και έτσι είναι το δίκαιον του πολέμου ...όχι τα κλαδιά να μας κόψης, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνον πέτρα απάνω στην πέτρα να μην μείνη, ημείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δένδρα μας αν μας τα κόψης, και κάψης την γην δεν θέλει την σηκώσης και η ίδια η γης που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνον ένας Έλληνας να μείνη, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζης πως την γην μας θα την κάμης δική σου, βγάλτο από το νου σου». (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, "Απομνημονεύματα", απάντησις προς τον Ιμπραήμ).
  Αλλά μη σκάς, τα κόλλυβα τάχουν στο ζωνάρι, και ούτε μια σελίδα στα βιβλία της Ιστορίας δεν θα αναφέρει για αυτή την καταραμένη φυλή (π. Παΐσιος)

 17. Lampros avatar
  Lampros 29/12/2011 15:17:01

  Η υπόθεση με την περίφημη "ελληλοτουρκική φιλία" μου θυμίζε πάντα κάποιον να προσπαθεί με μανία να ρίξει μια γκόμενα που απλά δεν τον γουστάρει...! Προσπαθουμε, σκυβουμε το κεφάλι, ανεχόμαστε καταστάσεις, τις κρυβουμε κάτω απο το χαλί για να μην χαλασουμε τις καρδιες μας, όμως οι άνθρωποι και οι λαοι που ξεχνανε την ιστορία ή αγνοούν την πραγματικότητα, στο τέλος απλά ξεφτυλίζονται.
  Τι περιμενατε δηλαδή?? Την Σαμο, η την Χιο θα την άφηναν με δάση για να γινει νεο Βιετναμ για αυτους οταν αισθανθουν δυνατοί να κανουν την αποβαση (δεν το εχουν βγαλει ποτε απο το μυαλό τους, ας το δεχθουμε επιτελους), ή μηπως θα άφηναν τον τρελαρα τον καραμανλή να βαλει εναν αγωγο στον Εβρο που θα τον φυλάνε οι Ρωσοι, και να μην μπορεί να περάσει ουτε τουρκική μυγα??
  Ας ειμαστε προετοιμασμένοι. Όσο και να μην μας αρέσει η ιδέα, η Τουρκική γκομενα δεν μας γουσταρει και αργά ή γρήγορα θα πέσει ξύλο.

 18. Ideologos & Tourkophilos avatar
  Ideologos & Tourkophilos 29/12/2011 18:11:46

  Εγω επιμενω, οτι οι Τουρκοι ειναι αδελφια μας. Εχουμε πολλα κοινα μαζι τους, η κουλτουρα μας και η νοοτροπια μας ειναι ιδιες, εχουμε και το ιδιο πολιτισμικο επιπεδο. Ειναι αδελφια μας και ας καινε τα δαση μας. Εχθροι μας ειναι οι ιμπεριαλιστες Αμερικανοι, οι Εβραιοι, οι τραπεζες και οι Γερμανοι. Οι Γερμανοι παρα πολυ, ειναι Ναζιστες (θελουν το 4. Reich). Ειναι εχθροι μας οι Γερμανοι και ας ζουμε με τα λεφτα τους απο το 1981 και ας μας βοηθανε και τωρα παλι με δισεκατομμυρια. Δεν εχουν και πολιτισμο οι Γερμανοι, εμεις οι Ελληνες και οι Τουρκοι ομως εχουμε. Τα 500 χρονια Τουρκοκρατιας ηταν μια καλη εποχη για τους Ελληνες, κακη εποχη για τους Ελληνες ηταν η Βαυαροκρατια απο το 1832 εως το 1862, μην το ξεχνατε αυτο. Πρεπει να μας πληρωσουν αποζημιωση οι Γερμαναραδες και για αυτα τα χρονια.

  • kprotop avatar
   kprotop @ Ideologos & Tourkophilos 30/12/2011 09:51:46

   Τα'χεις παίξει τελείως...

  • kprotop avatar
   kprotop @ Ideologos & Tourkophilos 30/12/2011 11:06:26

   Είσαι του συνωστισμού κι εσύ...

 19. Γιώργος avatar
  Γιώργος 30/12/2011 01:04:15

  Καλά και τόσα σιριαλ πάνε χαμένα;

 20. θαρυπας avatar
  θαρυπας 30/12/2011 03:42:12

  ΜΠΡΑΒΟ ΦΑΗΛΕ.ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.