#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/09/2011 12:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ΜΑΤ αντιδρούν ... συναισθηματικά στους δημοσιογράφους γι αυτό τους δέρνουν !!!Επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο, και επειδή είμαστε σε μία περίοδο όπου η Αστυνομία χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να μην γεμίσει πάλι η πλατεία Συντάγματος από αγανακτισμένους πολίτες, έχει σημασία η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛΑΣ ότι η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να θυμίσει στον αστυνομικό συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης και να δράσει ανάλογα!

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ κ. Κοκκαλάκης απάντησε σε έρευνα της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» σχετικά με τις επιθέσεις αστυνομικών κατά δημοσιογράφων (περίπτωση Μ. Κυπραίου, που έχασε την ακοή και την δυνατότητα βαδίσματος στις 15 Ιουνίου από χειροβομβίδα κρότου λάμψης). Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ είπε ότι «ένας δημοσιογράφος στο πεδίο πρέπει να δείξει και να αποδείξει στην ελληνική κοινωνία τις υπερβολές και από τις δυο πλευρές. Και είναι ίσως εκεί που υπεισέρχεται η συναισθηματική παρεξήγηση για την οποία μιλούσα. Όταν ένας αστυνομικός βλέπει έναν δημοσιογράφο μπροστά του, όχι συγκεκριμένα αυτόν που βρίσκεται εκεί, αλλά μόνη η παρουσία του δημοσιογράφου μπορεί να του θυμίσει συναισθηματικά καταστάσεις και περιπτώσεις όπου θεώρησε ότι έτυχε άδικης μεταχείρισης από τα Μέσα Ενημέρωσης». Προειδοποίησε δε πως οι αστυνομικοί θα  «ανταποκρίνονται σε μια υπερβολή με μια αναλογική αντίδραση. Είναι προφανές και το λέω με απολύτως ανθρώπινο τρόπο, ότι θα προκύψει ένα πρόβλημα. Θα υπάρξουν παρεξηγήσεις. Θα γίνουν λάθη».

Ενδεικτική της αντίληψης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι και η φράση του κ. Κοκκαλάκη ότι «η επιλογή να γίνει κανείς δημοσιογράφος, όπως και εκείνη να γίνει αστυνομικός, ενέχει κινδύνους. Κάθε πρόσωπο που πηγαίνει σε ένα πεδίο βίαιων πράξεων γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει αντικείμενο βίαιων επιθέσεων. Είναι κάτι που πρέπει να δεχτεί κανείς».

Η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛΑΣ προκάλεσε ήδη την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, η οποία υπογραμμίζει ότι ο κ. Κοκκαλάκης «παραδέχεται, ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν «εν δυνάμει στόχους» των αστυνομικών, όταν τους «ξυπνούν» μνήμες, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις βίαιες και αυθαίρετες αντιδράσεις των αστυνομικών οργάνων!».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lampros avatar
  Lampros 30/09/2011 13:07:03

  εδω που τα λέμε ενα δίκιο το έχει...
  Και εγώ πολλές φορες έχω σκεφτεί να αντιδράσω ασχημα απέναντι στους Δημοσιοκάφρους, που επιμενουν να μας θεωρούν χαχόλους. Αυτοι ειναι οι κύριοι υπέυθυνοι της διαχυσης της προπαγάνδας στην Ελλάδα. Ας μην κανουν τις παρθένες τωρα. Φρουτα δικά τους ειναι αυτά που μαζευουν.

  • lampros avatar
   lampros @ Lampros 30/09/2011 18:40:24

   Και εγώ πολλές φορες έχω σκεφτεί να αντιδράσω ασχημα απέναντι στους Δημοσιοκάφρους, που επιμενουν να μας θεωρούν χαχόλους. Αυτοι ειναι οι κύριοι υπέυθυνοι της διαχυσης της προπαγάνδας στην Ελλάδα. Ας μην κανουν τις παρθένες τωρα. Φρουτα δικά τους ειναι αυτά που μαζευουν.

   Δηλαδή στο μυαλό ορισμένων ο οπερατέρ που πάει να τραβήξει πλάνα από τις συγκεντρώσεις είναι ίδιος και όμοιος με την Τρέμη και τον Καψή;

   Τι να πείς...

 2. Απορία avatar
  Απορία 30/09/2011 13:12:03

  Είναι δυνατόν να κάνεις το επάγγελμα του "ΜΑΤ" και να μην είσαι διαταραγμένος ψυχολογικά; Ο οποιοσδήποτε και να το έκανε δεν θα γλύτωνε την διαταραχή.

  Σκέψου να πηγαίνεις για δουλεια κάθε μέρα, να σε έχουν μέσα στον ήλιο ή το κρύο να περιμένεις με τις ώρες, με τις μέρες μέσα σε κάτι άθλια λεωφορεία, μετά ξαφνικά να σου λένε στήσου απέναντι σε κάτι "ημιτρελλαμένους" τύπους που σου πετάνε μολότωφ, καδρόνια, πέτρες με "επαγγελματικές" σφεντόνες και πάει λέγοντας και να σου λένε κάτσε φάτες.

  Σε κάποια φάση οι "ημιτρελλαμένοι" παίρνουν οδηγία να αποχωρήσουν και μετά σου δίνουν εσένα οδηγία "δείρε" τώρα όποιον βρεις μπροστά σου. Ε δεν θα'χεις τρελλαθεί; Δεν θα δέρνεις όντως όποιον βρεις μπροστά σου;

  Δεν φταίνε τα ΜΑΤ, αυτοί που δίνουν τις εντολές φταίνε και αυτοί που τρέχουν το σύστημα κράτος-παρακράτος. Όλοι στο τέλος της ημέρας τρελλαμένοι εργαζόμενοι είμαστε, όσο είμαστε.

  • oneoff avatar
   oneoff @ Απορία 30/09/2011 14:57:15

   Δουλεύω κάθε μέρα με βροχή, κρύο, ζέστη, καύσωνα.
   Δουλεύω περισσότερες ώρες από το κανονικό.
   Επίσης, έχω προσωπικά προβλήματα, άνθρωπος είμαι.
   Εάν σε πυροβολήσω ή έστω σου ανοίξω το κεφάλι με στυλιάρι, δε θα με παρεξηγήσεις. Οι συνθήκες θα φταίνε που με επηρρέασαν. Δε θα έχω ατομική ευθύνη. Σωστά;

   • Απορία avatar
    Απορία @ oneoff 30/09/2011 15:46:52

    Λάθος, δεν είναι το ίδιο.

    • oneoff avatar
     oneoff @ Απορία 30/09/2011 16:46:34

     Γιατί;

   • A.M. avatar
    A.M. @ oneoff 01/10/2011 11:42:00

    @oneoff
    Και φαντάζομαι στη δουλειά σου θα σου πετάνε καντρόνια, βόμβες μολότωφ για να σε κάψουν, τσιμεντόλιθους και όποιος σε βλέπει θα σου επιτίθεται για να σε τσακίσει στο ξύλο έτσι;;;
    Αφού πρώτα σούχει σούρει ένα κάρο βρισίδια για σένα και για όλο σου το σόι..

    Άπονη ζωή βλέπεις..

 3. TED avatar
  TED 30/09/2011 13:13:18

  ΧΟΥΝΤΑ είναι, θα περάσει.

  • boanerges avatar
   boanerges @ TED 30/09/2011 15:10:21

   Δυστυχώς, οι χούντες δεν "περνάνε", μόνο πέφτουνε.

 4. Ariadne avatar
  Ariadne 30/09/2011 13:19:57

  Αναφέρει ο κ. Κοκκαλάκης:"Κάθε πρόσωπο που πηγαίνει σε ένα πεδίο βίαιων πράξεων γνωρίζει οτι μπορεί να γίνει αντικείμενο βίαιων επιθέσεων"..Διαφεύγει όμως της προσοχής του κ. Κοκκαλάκη , οτι ο Δημοσιογράφος, ούτε χημικά έχει μαζί του, ούτε γκλόμπς, ούτε μάσκα (συνήθως) ούτε άλλους τριακόσιους ή περισσότερους συναδέλφους του να τον υποστηρίξουν.Ας διαβάσουν λίγο εκεί στην Αστυνομία στα λεξικά την λέξη " Ανθρωπιά"!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ariadne 30/09/2011 14:34:46

   Έχουνε όμως απίστευτο ταλέντο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, το οποίο είναι πολύ πιο τοξικό από οποιοδήποτε χημικό...

 5. Ηλίας avatar
  Ηλίας 30/09/2011 13:54:25

  ΡΕ ΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΞΑΦΝΙΚΑ "ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ" ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΝΑΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ"!!!
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΩΣ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ.

 6. Shikaballa avatar
  Shikaballa 30/09/2011 13:57:14

  Πονηριές και γκαιμπελισμοί υποψήφιων δικτατορίσκων!
  Η αστυνομευση επιλύει λογικά προβλήματα, τα οποία επιδέχονται λογικών λύσεων.
  Όχι συναισθηματικών!
  Πέναλντι και αποβολή για τον κ. Κοκκαλάκη...

 7. φωνη avatar
  φωνη 30/09/2011 14:14:19

  Αυτά που λέει είναι δικαιολογίες και σαχλαμάρες. Οι αστυνομικοί (πρέπει να) είναι εκπαιδευμένοι να μη χάνουν την ψυχραιμία τους, να μην έχουν προσωπικές διαφορές με τους διαδηλωτές και να μη λειτουργούν με "συναισθηματικούς" όρους που περιγράφει ο Κοκκαλάκης. Αν επιμένει σε αυτά, επιμένει στο ότι η αστυνομία δεν ξέρει ποιά είναι η δουλειά της και πως πρέπει να την κάνει.

 8. Jimakos avatar
  Jimakos 30/09/2011 15:13:19

  Υπαρχει κατι που να λειτουργει σωστα στην Ελλαδα; Προς τι η απορια για τον τροπο λειτουργιας της αστυνομιας; Λετε να παει και απο το Υπουργειο ΠΡΟΠΟ η τροικα;

 9. SOTPAP avatar
  SOTPAP 30/09/2011 15:22:30

  θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτήσει το συγκεκριμένο αστυνομικό
  με τη δική του λογική, όσοι έχουν φάει κατά καιρούς άδικα ξύλο απο την αστυνομία, θα πρέπει όπτε βλέπουν έναν αστυνομικό, να τον σπάνε στο ξύλο, γιατί θα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι
  δεν ντρεπόμαστε λίγο
  όλοι άνθρωποι είμαστε και εργαζόμενοι, θα κτυπάμε ο ένας τον άλλον;

  • Ariadne avatar
   Ariadne @ SOTPAP 30/09/2011 19:11:22

   Σωστός!!!

  • A.M. avatar
   A.M. @ SOTPAP 01/10/2011 11:35:29

   @sotpap έγραψε:
   «όλοι άνθρωποι είμαστε και εργαζόμενοι, θα κτυπάμε ο ένας τον άλλον;»

   Ναί ε;
   Δηλαδή εσύ όταν πας στην εργασία σου έχεις απέναντι τους συναδέλφους σου ή τους συνεργάτες σου ή τους πελάτες σου να σου πετάνε πέτρες, καντρόνια, τούβλα, τσιμεντόλιθους και να σε βρίζουν συνέχεια «αλήτη, γουρούνι, φασίστα, τα τα λοιπά γνωστά και μη εξαιρετά «κοσμητικά επίθετα»;

   Υπάρχουν εργασίες και εργασίε αγαπητέ μου.
   Και ΔΕΝ δημιουργούν όλες οι εργασίες την ίδια συναισθηματική και ψυχική φόρτιση στον άνθρωπο.

   Άλλο είναι να έχεις για παράδειγμα τον τούρκο πιλότο να σε λοκάρει και να θέλει να σε στείλει στον βυθό του Αιγαίου μαζί με το αεροπλάνο σου, άλλο είναι να έχεις απέναντι τον κάθε κάφρο που θέλει να σου σπάσει το κεφάλι και ΕΝΤΕΛΏΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ πράγμα είναι το να πουλάς είδη υπολογιστή ως εργαζόμενος στο πλαίσιο ή να εξυπηρετείς πελάτες ως υπάλληλος τράπεζας.

   Για τα ΜΑΤ γράφει το άρθρο, γι αυτούς μιλάει ο Κοκκαλάκης.
   Και τα λέει μια χαρούλα!

   Και καλό είναι πριν γράψουμε να σκεφτόμαστε και λίγο.
   Άσχετα με το εάν εγώ σπάνια σκέφτομαι.

 10. καινός avatar
  καινός 30/09/2011 15:48:51

  ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

 11. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 30/09/2011 23:04:40

  Ο κ. Κοκκαλάκης χρειάζεται άμεσα ψυχίατρο. Δηλαδή, αν δω το γείτονα και θυμηθώ ότι πέρσι μου έπιασε τη θέση στάθμευσης, θα πρέπει να τον σπάσω στο ξύλο; Για να μην πούμε για τον Κώστα τον κουμπάρο μου, που μου έφαγε μια γκόμενα πριν 30 χρόνια...

 12. A.M. avatar
  A.M. 01/10/2011 09:26:14

  «η επιλογή να γίνει κανείς δημοσιογράφος, όπως και εκείνη να γίνει αστυνομικός, ενέχει κινδύνους. Κάθε πρόσωπο που πηγαίνει σε ένα πεδίο βίαιων πράξεων γνωρίζει ότι μπορεί να γίνει αντικείμενο βίαιων επιθέσεων. Είναι κάτι που πρέπει να δεχτεί κανείς».

  Μια χαρά τα λέει ο κ. Κοκκαλάκης!
  Η επιλογή του επαγγέλματος δεν γίνεται με το ζόρι, ελεύθερη επιλογή είναι.
  Όταν επιλέγεις να γίνεις πιλότος της πολεμικής αεροπορίας γνωρίζεις ότι είναι πολύ πιθανόν να μην φτάσεις ποτέ στην σύνταξη και να την πάρει η γυναίκα σου (αν έχεις παντρευτεί).
  Όταν επιλέγεις να γίνεις αστυνομικός - εννοείται! - γνωρίζεις εκ προοιμίου ότι μπορεί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σου μπορεί να σου φυτέψουν μια σφαίρα ή να σε γαζώσουν με αυτόματα - ακόμη και στην Ελλάδα! - και να φύγεις νέος. Δεν είσαι υποχρεωμένος να γίνεις αστυνομικός, αν όμως γίνεις τότε αναλαμβάνεις και τα ρίσκα του συγκεκριμένου επαγγέλματος.
  Όταν επιλέγεις να γίνεις δημοσιογράφος και να καλύπτεις επεισόδια δεν είναι καθόλου μα καθόλου απίθανο να φάς και σύ άγριο ξύλο είτε απ τους αστυνομικούς είτε απ τους διαδηλωτές είτε και απ του δύο!
  Το γνωρίζεις αυτό και αναλαμβάνεις τα ρίσκα του επαγγέλματος.

  Και ο ισχυρισμός ότι οι δημοσιογράφοι δεν έχουν .. δακρυγόνα και γκλόμπς δεν ευσταθεί.
  Με την ίδια λογική οι πολεμικοί αναποκριτές - που σημειωτέον ότι αρκετοί απ αυτούς χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους - θα έπρεπε να έχουν .. τάνκς!

  Μια χαρά τα λέει ο εκπρόσωπος!

  Και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι που δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και δεν είναι απαθείς και μπορεί κάποιοι απ αυτούς να χάσουν τον έλεγχο κάποιες φορές.
  Και αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι σώνει και καλά ψυχικά άρρωστοι.
  Ο κάθε ένας από μάς έχει χάσει κάποιες φορές τον έλεγχο της συμπεροφοράς του κατά την διάρκεια της εργασίας του αλλά και εκτός εργασίας.
  Ανθρώπινο είναι.

  • k. avatar
   k. @ A.M. 06/10/2011 12:40:13

   Είσαι απλά πασ(τ)όκος.

 13. φαρμακοπώλης avatar
  φαρμακοπώλης 01/10/2011 12:58:33

  Τι ακριβώς προστατεύουν άραγε, ειδικά τα ΜΑΤ;
  Τι έργο αισθάνονται ότι επιτελούν κατα τη διάρκεια της εργασίας τους;
  Το μίσος που αισθάνονται την ώρα που δέρνουν αλύπητα, πόση ώρα τους παίρνει να το αποβάλλουν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.