#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2010 15:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικάτα έβαλε η ΤροϊκαΕστω κι αν κάποιοι «παπαγάλοι» επιχειρούν από χθες να παρουσιάσουν τη συμφωνία  με την τρόικα ως «έντιμη» λύση στους τομείς των επιχειρησιακών συμβάσεων και των  μετατάξεων που στο μέλλον θα γίνουν απολύσεις, η αλήθεια είναι δραματική. Ούτε η τρόικα έκανε πίσω, ούτε και η κυβέρνηση προσπάθησε να τους κοντράρει και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για τη χώρα.

Και στα δύο καυτά θέματα πέρασε την τρόικας και δυστυχώς τα επίχειρα της συμφωνίας θα τα πληρώσει ο κόσμος. Μπορεί η δόση του δανείου να εξασφαλίστηκε  αλλά αν κάθε φορά που θα πρέπει να πάρουμε χρήματα (που θυμίσουμε τα πληρώνουμε με επιτόκιο 5%), εκχωρούμε δικαιώματα στους ξένους, σε λίγους μήνες δε θα μείνει τίποτε.

Τα δύο καυτά ζητήματα έκλεισαν ως εξής:

Επιχειρησιακές συμβάσεις: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και πλέον οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές. Οσα λέει η κυβέρνηση ότι θα ισχύουν υπό προϋποθέσεις είναι αστεία πράγματα, καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Στην ουσία εργοδότες και εργαζόμενοι θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι σε κάποια επιχείρηση και θα αποφασίζουν για τις συμβάσεις εργασίας μόνο με τα «θέλω» του εργοδότη. Ξεχάστε τον κατώτατο μισθό των 740 ευρώ το μήνα, τώρα 590 και πολύ μας είναι. Με τις επιχειρησιακές συμβάσεις ανοίγει ο δρόμος και για τις ατομικές συμβάσεις, δηλαδή να καλείται προσωπικά ο εργαζόμενος και να δέχεται πρόταση μισθού από τον εργοδότη ο οποίος δε θα δεσμεύεται από συλλογικές συμβάσεις όσο για τον πρώτο μισθό όσο και για τις ετήσιες αυξήσεις.Κι αν κάποιοι χάρηκαν που δεν κόπηκαν μισθοί και συντάξεις καλύτερα να το ξανασκεφτούν καθ΄βς οι περικοπές θα είναι πολύ πιο επώδυνες.

Εργασιακή ζούγκλα δηλαδή με τις επιχειρησιακές συμβάσεις να αποτελούν τον κανόνα. Η κυβέρνηση λέει ότι θα γίνονται με βάση κάποιες προϋποθέσεις, ωστόσο, δε λένε ποιες θα είναι αυτές αλλά τονίζουν ότι θα προκύψουν μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Αλλα λόγια να αγαπιώμαστε δηλαδή. Το σίγουρο είναι ότι όποτε θέλει ο επιχειρηματίας θα κάνει επιχειρησιακές συμβάσεις επικαλούμενος την οικονομική κρίση. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Μέχρι πότε θα ισχύει το νέο καθεστώς; Διότι αν είναι για πάντα τότε διαλύεται ουσιαστικά η δυνατότητα των εργαζόμενων να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για τους μισθούς τους και την εργασία τους. Επιπλέον, με το νέο καθεστώς δεν έχουν κανένα λόγο πλέον τα εργατικά συνδικάτα, κανένα μέλλον οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αφού δε θα έχουν λόγο για τους μισθούς τότε τι θα κάνουν; Τι θα κάνουν ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ και ο κ. Παπασπύρος της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι νόμιζαν ότι οι φίλοι τους στο ΠΑΣΟΚ δε θα τα βάλουν με τους εργαζόμενους;

Σε ότι αφορά τις μετατάξεις, τα γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση. Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ή αναγκαστικών απομακρύνσεων με συνταξιοδότηση. Και φυσικά κλείνει ο δημόσιος τομέας για νέες προσλήψεις αν κι αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Το κακό είναι ότι αυτό το καθεστώς που κάνει μετατάξεις χωρίς λογική και σχέδιο θα βρεθεί προ αδιεξόδου.

Την ώρα που θα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δασκάλους ή γιατρούς θα έχουμε

πλεόνασμα… οδηγών λεωφορείων ή μηχανοδηγών στον ΟΣΕ. Θα δούμε δυστυχώς τεράστια κενά σε κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής αλλά προσλήψεις δε θα γίνονται.

Αυτοί οι πολιτικοί που χάιδευαν τα αυτιά και εξαγόραζαν ψήφους προσλαμβάνοντας κατά κόρον σε υπηρεσίες του δημοσίου τώρα καλούνται να λύσουν το γρίφο. Οι ίδιοι που δημιούργησαν το πελατειακό κράτος τώρα έρχονται να το διαλύσουν με θύματα τους εργαζόμενους. Κάτω από τις επιταγές της τρόικας που ζήτησε οι μετατάξεις να μπαίνουν στο σύστημα ένας παίρνει θέση στο δημόσιο για κάθε πέντε που αποχωρούν, η κυβέρνηση θα βρεθεί σύντομα σε ένα πλήρες αδιέξοδο.

Κι εδώ υπάρχει ένα ερώτημα επίσης. Αν αναγκαστούν να διώξουν 40.000 εργαζόμενους στο δημόσιο πού θα βρουν εφάπαξ και λεφτά για τις συντάξεις. Πλήρες χάος δηλαδή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 15:19:36

  Δε βλεπω σταυρους στις ταφοπλακες !!! χαχα ?????

  ΠΠ

 2. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 23/11/2010 15:22:19

  Ήρωες ρε, μιλάμε για πραγματικούς αντιεξουσιαστές, ρε αυτοί σώζουν την τιμή της χώρας. Τι είπε η παμμέγιστη Κατσέλη! Το κείμενο της συμφωνίας με την τρόϊκα άλλαξε, απόδειξη ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και αντιστέκεται. Και πώς άλλαξε; Αρχικά το κείμενο έλεγε ότι "οι επιχειρηματικές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών χωρίς περιορισμούς". Η κυβέρνηση του βουνού τα κατάφερε και το τελικό κείμενο αναφέρει ότι "οι επιχειρηματικές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών χωρίς αναίτιους περιορισμούς". Ξέρει κανείς κάνα μαγαζί με ληγμένα γιαούρτια;

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/11/2010 15:22:28

  Για το τελευταίο ερώτημα: όπως ο Ανδρέας είχε πει το αμίμητο "ναι, αλλά όταν χρεωκοπήσει η Ελλάδα εγώ δεν θα ζω για να το δω", έτσι θα κάνουν και οι σημερινοί Τσολάκογλου. Μπορί να ζουν, αλλά σίγουρα δεν θα είναι στην Ελλάδα -τα... ελικόπτερα να 'ναι καλά- για να δουν το πλήρες χάος που θα έχουν αφήσει.

 4. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 23/11/2010 15:25:16

  Επικύρωσαν μιά κατάσταση που κάνει τον εργασιακό βίο αβίωτο εδώ και καιρό. Τώρα είμαστε ως λαός και με το νόμο ελεύθεροι να κατισχύσει ο ισχυρότερος, εκείνος που θα οργανωθεί καλύτερα δηλαδή, ανάμεσα στην εργασία και στην λούμπεν εργοδοσία. Η ΑΛΗΤ των 7 ομίλων και 4 τραπεζών και η πολιτική της αυλή στη Βολή βρίσκονται υπό διάλυση καθώς το παρακράτος με τις πελατιακές σχέσεις σε τέτοιες καταστάσεις καταρέουν γρήγορα. Εάν κάποιος ρωτούσε τι πρέπει να κάνει τώρα ο έλληνας για να υπερασπιστεί την πατρίδα, η απάντηση συνοψίζεται ως εξής. Διαδώστε το, Βρεθείτε μεταξύ σας, Οργανωθείτε, Ξεβρακώστε τους συνδικΑΛΗΤΕΣ, ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ !

 5. TASSOS avatar
  TASSOS 23/11/2010 15:28:57

  ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.... πιό σιγά μην ξυπνήσετε την Ν.Δ (τώρα που το σύμπαν διαλύεται) και βγάλει ο Σταικούρας κανένα δελτίο τύπου με το οποίο θα προκαλέσει κυβερνητική κρίση στην Γερμανία. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΟΟ!!!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ TASSOS 23/11/2010 15:31:30

   Δεν εχουμε Φωτοπουλο ΓΕΝΟΠ εμεις φιλε Τασσο.!!! Δυστυχως.
   Σαλονατοι ειμαστε. Κυριοι. Με επιχειρηματα. Χωρις ¨αερα¨ και τσαμπουκα.

   ΠΠ

  • spiros avatar
   spiros @ TASSOS 23/11/2010 17:58:45

   Τί είδους ανακοίνωση να βγάλει η ΝΔ; Να στηρίξει άκριτα να μην γίνουν απολύσεις; Να ανακοινώσει την πώληση των ΔΕΚΟ; Δεν θα βγούν και θα πουν ότι "κειτάμε τους υπαλλήλους" . ¨οτι και να πει θα προκύψει σε βάρος της και θα μιλάνε για την κακιά ΝΔ που μας έφτασε εδώ. Δεν πίστεψε ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ ; Δεν βγήκε ο ΡΕΠΑΣ και είπε για την προστασία του εργαζόμενου; Ας τα φάνε. Πρέπει να αλλάξει η κολτούρα του κρτικοδίαιτου. Ας γίνουμε ελεύθερη οικονομία και όχι "ντεμέκ" ελεύθερη οικονομία.

 6. nasos avatar
  nasos 23/11/2010 15:39:52

  ασυναγώνιστοι στην προπαγάνδα οι Πασόκοι,παρουσιάζουν την σημερινή συμφωνία σαν μεγάλη επιτυχία
  μόνο που και τα νήπια καταλαβαίνουν πως από την στιγμή που άνοιξε το παράθυρο για μειώσεις μισθών,έστω και ''υπό προϋποθέσεις'' και με 700.000 ανέργους να ψάχνουν για δουλειά,οι μισθοί θα πάνε στα τάρταρα
  εκτός και αν νομίζουν ότι η Χ επιχείρηση θα εξακολουθήσει να πληρώνει κανονικά όταν η Ψ ανταγωνιστική επιχείρηση θα έχει -20% εργατικό κόστος
  χώρια που στην Ελλάδα,χάρις την δημιουργική λογιστική θα μπορεί να παρουσιάζει ζημιές,την ίδια στιγμή που θα δίνει του κόσμου τις απολαβές και τα προνόμια στα μέλη του ΔΣ ή να στέλνει λεφτά σε οφ-σορ

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 15:47:10

  Η Ιστορια της Δραχμης !!!!!
  http://www.filefactory.com/file/b4644f8/n/H_ISTORIA_THS_DRAXMIS.flv

  ΠΠ

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/11/2010 18:07:12

   Νάσαι καλά για τά αρχεία σου, πού μας υπενθυμίζουν ότι παρόλη την μεταπολιτευτική κακαοποίησή της ,ή δραχμούλα θα υπάρχει ώς σύμβολο τού Ελληνικού Κράτους..
   Πράγμα πού ελάχιστοι Ελληνες πολιτικοί τό είχαν ή έχουν αντιληφθεί....

 8. kiki avatar
  kiki 23/11/2010 15:54:13

  Αναμενομενο ηταν.
  Η κατοχικη κυβερνηση σιγα που θα εφερνε αντιρησεις.Πρωτον δεν εχει διαβασει ολο το μνημονιο,που ξερουν και ειδικα οι υπουργοι τι λεει.
  Για την Ν.Δ. ,δεν εχω πια να πω τιποτα.
  Σιγααααα, η παραταξης κοιμαται.χρου χρου.

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/11/2010 16:51:54

  Το γράφω πολύ καιρό η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσαθρώσει κοινωνικές δομές και κατακτήσεις δεκαετιών.
  Για να αποκοιμίσει δημιουργούσε κοινωνικούς εχθρούς και αντιπαλότητες. Μέχρι εχθές το κακό ήταν το Δημόσιο.
  Σήμερα κακό είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η διαιτησία και το εργατικό δίκαιο.
  Οτι η Ελληνική κοινωνία κέρδισε με αίμα και αγώνες καταστρατηγείται με υπογραφές σε μνημόνια που δεν περνάνε από τη Βουλή. Πέρα από το αδιανόητο να ανταλλάσσεται το αίμα κάποιου με υπογραφές βολευτών, έχουμε καθαρά καταστρατήγηση του πολιτεύματος. Η κατάργηση νόμων γίνεται με νόμους και όχι ΠΔ, συμφωνίες και συνεντεύξεις.
  Έρχεται μια εργασιακή ζούγκλα που μόνο με τα Φώτα της πόλης (όποιος έχει δει την ταινία καταλαβαίνει...) μπορεί να συγκριθεί ο εργασιακός μεσαίωνας.
  Δεν είναι θέμα καλή ή κακή κυβέρνηση.
  Κυβέρνηση σημαίνει νόμοι κανόνες και τήρηση.
  Πλέον συμφώνησαν κάποιοι στην μη ύπαρξη κανόνων.
  Το συνδικαλιστικό κίνημα (που εξαργυρώνει προεδρεία με θέσεις σε ΔΣ και για αυτό γιαουρτώνετε έχοντας πλήρως απαξιωθεί) και οι Νενέκοι του 2010 έχουν γραφτεί στην ιστορία και η απάντηση πλέον δεν μπορεί να είναι η συναίνεση: είμαστε εμείς και αυτοί, τόσο απλά.
  Λυπάμαι ειλικρινά τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 23/11/2010 17:03:14

   ...όσο για τις ΔΕΚΟ που είναι απλά οι πραιτοριανοί και ρετιρέ, σίγουρα έχουν μερίδιο ευθύνης.
   Δεν μπορεί οι συνδικαλιστές πχ να κατεβάζουν τον διακόπτη στο ρεύμα τη δεκαετία του ΄80 ή να χάνουν στο μέτρημα βαγόνια μεταφοράς εμπορευμάτων. Σίγουρα και ο νόμος επιτάσσει οι επίορκοι και παρανομούντες να είχαν απολυθεί και όχι ορισμένοι να ανελίσσονται.
   Για τους υπόλοιπους όμως που σήμερα ο κύριος "αν πάρω νέα μέτρα θα έχω αποτύχει και θα παραιτηθώ" που μιλάει για απολύσεις θα πρέπει πρώτα στη Βουλή να είχε κλείσει μέσα συναδέρφους του που αγόραζαν φαρδύτερα τραίνα από τις ράγες....
   Και παρόλο που δεν έχω την ελληνική παρόρμηση να αναφωνήσω να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" θα πρέπει να εξορθολογιστεί και στις ΔΕΚΟ οι αμοιβές το εργασιακό το μαγαζί βρε αδερφέ... ο συνάνθρωπος του ιδιωτικού τομέα δεν έχει κατουρήσει στο πηγάδι...
   Απλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και από εκεί έπρεπε να αρχίσει η κάθε κυβέρνηση...αλά είναι δύσκολο να ξεκινάς από τη τσέπη σου, τη τσέπη των φίλων σου και την τσέπη των αφεντικών σου.

 10. TASSOS avatar
  TASSOS 23/11/2010 17:21:40

  Φίλε Πόρτα ,πόρτα όταν η πραγματικότητα είναι καταιγιστική θες επιχειρήματα? Να σου δώσω λοιπόν επιχειρήματα. Με τα συνδικάτα πουλημένα, τους δημοσιογράφους λαδωμένους, τους γερμανοτσολιάδες της κυβέρνησης να αφήνουν τους Τροικανούς να κάνουν ότι θέλουν και να λένε ότι θέλουν να μας λείπουν οι βελούδινες επαναστάσεις της Ν.Δ ( ή μήπως είναι η θεωρία του " ώριμου φρούτου?) Δεν είμαι στην Ν.Δ 30 χρόνια, δεν είμαι συνδικαλιστής 10 χρόνια για να διαβάζω τις ανακοινώσεις του Σταικούρα ή να ακούω τον πρόεδρο να δηλώνει ότι είναι εναντίον των απολύσεων. Ό ταν πέρσι τέτοιο καιρό τον ψηφίζαμε για Πρόεδρο ξέραμε πολύ καλά τι ερχόταν από την μεριά των "κυβερνητικών".Ο κόσμος θέλει στήριγμα όχι μαξιλαράκια του καναπέ. Εντάξει τα επιχειρήματα??

 11. Φιλόσοφος avatar
  Φιλόσοφος 23/11/2010 19:12:49

  Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Τρόικα και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει άκρατη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική στα πλαίσια της οποίας πρέπει να χτυπηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις, πιστεύοντας ότι από το ΣΟΚ που θα επέλθει δεν θα είναι σε θέση οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν πραγματικά. Για το Δημόσιο τομέα με την δικαιολογία της αντιπαραγωγικότητας του και της γραφειοκρατίας ,όχι ότι δεν συμβαίνει σε αρκετές Δημόσιες Υπηρεσίες, αλλά άλλο να προτείνεις και να παίρνεις μέτρα εκσυγχρονισμού και άλλο να κόβεις μισθούς και να απολύεις υπαλλήλους χρεωκοπόντας και διαλύοντας οικογένειες που μπορεί να βασίζονται και σε ένα μόνο μισθό. Για τον ιδιωτικό τομέα μείωση μισθών και απολύσεις με την δικαιολογία της μη καλής κατάστασης των επιχειρήσεων και την υποτιθέμενη αύξηση της ανταγωνιστικότητας, μείωσης του κόστους παραγωγής και της αύξησης των εξαγωγών. Όλα αυτά βέβαια μεταφέρουν απλώς πλούτο από τους μη έχοντες στους έχοντες και κατέχοντες. Στο τέλος τα μέτρα θα διαλύσουν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την μικροαστική και μεσοαστική τάξη και ένα τμήμα της μεγαλοαστικής τάξης προς όφελος των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Αυτή η ίδια πολιτική είναι που δημιούργησε το "θαύμα" της Ιρλανδίας και κάποιοι στο πρόσφατο παρελθόν δίναν συμβουλές να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της. Τώρα που "ψόφησε ο κέλτικος τίγρης" κάνουν "τουμπεκί ψιλοκομμένο". Δεν έχει λοιπόν νόημα απλώς η καταδίκη του μνημονίου αλλά καταγγελία και προσπάθεια για ανατροπή της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής που διαλύει σήμερα την Ελλάδα και την Ιρλανδία αύριο την Πορτογαλία και την Ισπανία, μεθαύριο τους εργαζόμενους στις πλούσιες χώρες του Βορρά.

 12. Φιλόσοφος avatar
  Φιλόσοφος 23/11/2010 19:31:15

  Σας μεταφέρω ένα χιουμοριστικό σχόλιο από το site pitsirikos.net

  Συμφώνησαν τελικά οι άνθρωποι της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στο εξής οι μετατάξεις στις ΔΕΚΟ θα θεωρούνται προσλήψεις. Τώρα αναμένεται η επόμενη συμφωνία, όπου και οι απολύσεις θα θεωρούνται προσλήψεις.
  Οι μετατάξεις των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» από το Δημόσιο.
  Από τη στιγμή που οι μετατάξεις θα θεωρούνται προσλήψεις, γίνεται αντιληπτό πως θα παγώσουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο για τον επόμενο χρόνο.
  Αν θέλετε να προσληφθείτε οπωσδήποτε στο Δημόσιο, θα πρέπει να αρχίσετε από σήμερα κιόλας να δολοφονείτε δημοσίους υπαλλήλους. Αν δολοφονήσετε καμιά διακοσαριά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, σίγουρα θα βρεθεί κάποια θέση στο Δημόσιο και για εσάς.
  Βιαστείτε, όμως, γιατί μπορεί να ξεπαστρέψετε ένα σωρό δημοσίους υπαλλήλους, να προσληφθείτε στο Δημόσιο και να είστε ευτυχείς, αλλά να κηρυχτεί τότε στάση πληρωμών και να μην πάρετε ούτε ένα ευρώ.
  Ευχάριστα είναι τα νέα και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και –ιδιαίτερα- για τους υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν από ένα ως τρία χρόνια άδεια από τη δουλειά τους, να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να παίρνουν έως και το 50% των αποδοχών τους.
  Το να μένουν οι υπάλληλοι στα σπίτια τους και να πληρώνονται είναι ένα σύστημα που έχει ακολουθηθεί με μεγάλη επιτυχία στο Δημόσιο εδώ και δεκαετίες, αλλά στο Δημόσιο οι υπάλληλοι που άραζαν στα σπίτια τους έπαιρναν ολόκληρο το μισθό τους.
  Βέβαια –λαμβάνοντας υπόψη τη σχέση του κ. Σάλλα με την κυβέρνηση- το να εργάζεσαι στην Τράπεζα Πειραιώς είναι σαν να εργάζεσαι στο Δημόσιο.
  Οι υπάλληλοι της Τράπεζας Πειραιώς θα έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από ένα, δυο ή τρία χρόνια με πλήρεις αποδοχές, αλλά ας μην είναι και πολύ σίγουροι πως θα βρουν την τράπεζα ανοιχτή.
  Αν το πρόγραμμα οικειοθελών τριετών αδειών της Τράπεζας Πειραιώς στεφθεί με επιτυχία, θα το ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, επειδή στον τραπεζικό τομέα όλα λειτουργούν ρολόι και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για δέσμευση των καταθέσεων.

 13. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 23/11/2010 20:01:57

  Διαπιστώνω ότι επικρατεί σχιζοφρένεια.

  Όλοι διαπιστώνουν και οι γράφοντες και οι σχολιάζοντες στο παρόν μπλογκ, ότι το Μνημόνιο οδηγεί στη πλήρη καταστροφή της χώρας, στην κατάρρευση της οικονομίας, στην βεβαία χρεοκοπία σύμφωνα με τους όρους των τραπεζών και των ισχυρών της ΕΕ, στη διάλυση της κοινωνίας, στην απαξίωση της πατρίδας, στην υποβάθμιση της ζωής των πολλών και στο πλουτισμό των "εκλεκτών".

  Όταν όμως κάτι είναι καταστροφικό, το αποβάλουμε, το πολεμάμε με νύχια και δόντια, το κόβουμε, το πετάμε, το στέλνουμε στον αγύριστο.

  Αν κάνω λαθός διορθώστε με: Ελάχιστοι όμως και εδώ και στη κοινωνία και στα ΜΜΕ, ζητούν ευθέως την απόρριψη του Μνημονίου και την άμεση απομάκρυνση της τρόϊκας, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.

  Δηλαδή, ενώ όλοι (σχεδόν) πιστεύουν ότι με την ακολύθούμενη πολιτική οδηγούμαστε στη πλήρη καταστροφή, οι περισσότεροι ελπίζουν ότι μπορεί να γλυτώσουμε.

  Αν αυτό δεν είναι σχιζοφρενικό, τότε τι είναι;

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Αρματιστής 23/11/2010 23:02:27

   Eίναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης.
   Οχι δεν σημαίνει ότι γίναμε ή νομίζουμε ότι γίναμε Σουηδία αλλά αυτό το σύνδρομο είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων(δηλαδή οι έλληνες πολίτες), ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους (δηλαδή τους κυβερνώντες και την τρόικα).

   Ο όρος "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" (Stockholm Syndrome) καθιερώθηκε από το Σουηδό ψυχίατρο και εγκληματολόγο Nils Bejerot που βοήθησε την αστυνομία κατά τη διάρκεια τής ληστείας τής τράπεζας Sveriges Kreditbank, στο Normalstong τής Στοκχόλμης, τον Αύγουστο τού 1973.

   Οι ληστές κράτησαν για 6 ημέρες ομήρους τέσσερις υπαλλήλους τής τράπεζας οι οποίοι, σύμφωνα με τον Bejerot, εξαρτήθηκαν συναισθηματικά από τους θύτες τους, ταυτίστηκαν μαζί τους, τους βοήθησαν και συνέχιζαν να τους υποστηρίζουν για πολλά χρόνια μετά την απελευθέρωσή τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.