#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2010 12:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τατούλης και Μπουτάρης διχάζουν το ΠαΣοΚOι υποψηφιότητες προσώπων εκτός ΠαΣοΚ για τις δημαρχιακές και περιφερειακές εκλογές διχάζουν το κυβερνών κόμμα, τουλάχιστον σε δύο, μέχρι στιγμής, περιπτώσεις. Πρόκειται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ο κ. Π. Τατούλης δείχνει να προσβλέπει σε στήριξη της Ιπποκράτους, και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ι. Μπουτάρη προξενεί πονοκεφάλους σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ. Δεν λείπουν όμως και οι καθαρά εσωκομματικές εντάσεις σε δήμους όπου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως για παράδειγμα ο Πειραιάς.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του κ. Τατούλη στην Πελοπόννησο οι διαφορετικές απόψεις στους κόλπους του ΠαΣοΚ έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται και δημοσίως. Αντίθετος σε στήριξη του κ. Τατούλη, στέλεχος προερχόμενο από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και εν συνεχεία υπουργό της ΝΔ, έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης . Μεταξύ άλλων έχει τονίσει ότι δεν ανεβαίνει «στο ίδιο μπαλκόνι με τον Καρατζαφέρη», ο οποίος από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας έχει εκδηλώσει επισήμως τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του κ. Τατούλη.

Κατά του κ. Μπεγλίτη στράφηκε χθες ο βουλευτής Λακωνίας του ΠαΣοΚ κ. Λ.Γρηγοράκος, ο οποίος κάλεσε τον αν. υπουργό Αμυνας να κατέλθει ο ίδιος υποψήφιος, εφόσον διαφωνεί με τη στήριξη του κ. Τατούλη. «Τη μοναξιά που νιώθω τα Σαββατοκύριακα όταν είμαι στον νομό και στις εκδηλώσειςμόνο εγώ την ξέρω.Αν ο κ.Μπεγλίτης δεν έχει νιώσει αυτή τη μοναξιά,θα του έλεγα να έρθει στη Λακωνία να τη νιώσει» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και τόνισε ότι οι υποψήφιοι στις εκλογές για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής. Πάντως, εν όψει της λήψης τελικών αποφάσεων, καθοριστική θα είναι η στάση που θα τηρήσουν κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ στην Πελοπόννησο, όπως ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας και ο νέος διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβ. Σπυρόπουλος, οι οποίοι έχουν κοινή (αρκαδική) καταγωγή με τον κ. Τατούλη.

Από το αν θα κινητοποιήσουν δικούς τους μηχανισμούς προς όφελος του ανεξάρτητου υποψηφίου θα κριθούν πολλά, αναφέρουν τοπικά στελέχη, ενώ ένα καθοριστικής σημασίας ζήτημα είναι και οι ανιπεριφερειάρχες (νομάρχες) που θα συμπεριλάβει ο κ. Τατούλης στο ψηφοδέλτιό του.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί και να στηρίξει την υποψηφιότητα Τατούλη, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τον δικό της υποψήφιο κ. Μπ.Βακαλόπουλο, σε κοινό μέτωπο με τους οικολόγους.

Περιπεπλεγμένη είναι η κατάσταση για το ΠαΣοΚ και στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου έχουν ανακοινωθεί συνολικά μέχρι στιγμής 10 υποψηφιότητες, χωρίς σε αυτήν να συγκαταλέγεται κάποιο όνομα από την κυβερνώσα παράταξη. Η επίσημη ανακοίνωση του κ. Ι. Μπουτάρη ότι θα διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία έχει ήδη δημιουργήσει παρασκηνιακό προβληματισμό στο ΠαΣοΚ, το οποίο δεν έχει διεκδικήσει με αξιώσεις τον δήμο τις τελευταίες έξι δεκαετίες.

Στις τελευταίες εκλογές του 2006 η κίνηση στήριξης προς τον κ. Μπουτάρη ναυάγησε την τελευταία στιγμή, κυρίως λόγω της πολυδιάσπα- σης του ΠαΣοΚ στη Θεσσαλονίκη και των διαφωνιών μεταξύ των κκ. Ευ. Βενιζέλου , ο οποίος υποστήριζε την υποψηφιότητα, και του κ. Χ. Καστανίδη , ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της κυρίας Χρύσας Αράπογλου, την οποία και στήριξε τελικώς το κόμμα. Στην παρούσα συγκυρία η κυρία Αράπογλου επιθυμεί να εκφράσει εκ νέου φιλοδοξίες για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, στο Μαξίμου όμως και στην Ιπποκράτους ο προβληματισμός είναι έκδηλος καθώς δεν έχει εξευρεθεί πολιτικό στέλεχος που να πείθει ότι κερδίζει τον δήμο.

Σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου η στήριξη του κ. Μπουτάρη από το ΠαΣοΚ εμφανίζει πολλά προβλήματα καθώς πολλοί θεωρούν ότι δεν εκπροσωπεί το «νέο» στοιχείο που επιθυμεί να προωθήσει ο κ. Παπανδρέου. Παρά ταύτα τοπικά στελέχη επιμένουν ότι μια νέα απόπειρα πειραματισμών θα σημάνει μιαν ακόμη ήττα του ΠαΣοΚ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=347796&dt=10/08/2010#ixzz0wBzK0UKq

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 10/08/2010 12:36:29

  Αν ο Μπουτάρης κατεβεί με το ΠΑΣΟΚ, θα πάρει ένα 25-26%.
  Πιστεύετε ότι η Αράπογλου και οι συνεργάτες της, τους οποίους ο Μπουτάρης είχε χαρακτηρίσει "ίδια σκατά" με τον Παπαγεωργόπουλο, θα τον ψηφίσει;

  Αν κατεβεί ως ανεξάρτητος έχει περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί δήμαρχος.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Στέργιος 10/08/2010 22:34:28

   Στα ποσοστά της... Δαμανάκη το '98 τον βλέπω αν πάρει επίσημα το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

   • anonymos avatar
    anonymos @ Αυριανιστής 11/08/2010 02:04:57

    Και πολύ βάζεις το 2010 δεν είναι 98 είναι απείρως χειρότερα για το ΠΑΣΟΚ

 2. perastikos avatar
  perastikos 10/08/2010 13:08:46

  Οσο κωλοτούμπας ειναι ο Καρατζαφέρης αλλο τόσο και περισσότερο ειναι ο Τατούλης γι' αυτό και τακιμιάσανε! Οποιος ξέρει τον Τατούλη προσωπικά μπορεί να το επιβεβαιώσει και όποιος δεν τον ξέρει ας μάθει το ιστορικό του πριν μπει στην Ν.Δ. Εκτός αυτού ο ανθρωπος την έχει ψωνίσει και νομίζει οτι ειναι μεγάλος πολιτικός επειδή τον εβαλε στο Πολιτισμού ο Καραμανλής ελέω Λαμπράκη! Οταν τον ξεπέταξε απο εκει και έχασε την προβολή που του παρήχαν τα λαμπρακομπομπολεϊκα καναλια, το γύρισε στην τρελή για να διατηρηθεί στην επικαιρότητα! Ακούστε τον να μιλάει και πές τε μου αν καταλαβαίνετε τι λέει ή τι προσπαθεί να πει... Ο Γρηγοράκος που ειναι υπέρμαχος του Τατούλη, νομίζει οτι μπορείς να υποκαταστήσεις την έλλειψη πολιτικής με το να περιφέρεσαι στους γάμους, τα πανηγύρια και τίς κηδείες μοιράζοντας χειραψίες δεξια και αριστερά σαν γύφτικο σκερπάνι οπως κανει ο Τατούλης! Και επειδή ο ίδιος δεν έχει μούτρα να βγει στην κοινωνία θεωρεί οτι ο Τατούλης είναι ο κατάλληλος γι' αυτο τον ρόλο! Αυτο μου θυμίζει εποχές Μαυρογυαλούρου και στην πολιτική δεν χρειάζεται πολύ για να την ψωνίσει κανείς! Ο Μπεγλίτης κάτι παραπάνω ξέρει οταν δεν θέλει να ακούει λέξη για Τατούλη. Τωρα γιατι ο Ρέππας και ο Σπυρόπουλος ποιούν την νήσσα ειναι να απορεί κανείς. Μάλλον δεν έχουν και αυτοί μουτρα να βγουν στην κοινωνία και την αναγκη φιλοτιμία ποιούμενοι αποδέχονται σιωπηρά τις προχωρημένες αντιλήψεις του συντρόφου τους Γρηγοράκου...

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/08/2010 14:54:13

  Απορώ πώς και οι δημοκρατικο"αριστεροί" του Κουβέλη δεν στηρίζουν Τατούλη. Αφού κι αυτός, παρόμοια προέλευση και παρόμοια πορεία έχει: από το ΕΚΚΕ, στις ευρύτερες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις!

  • anonymos avatar
   anonymos @ Αυριανιστής 11/08/2010 02:06:18

   Εγραψες αυριανιστή

 4. petros avatar
  petros 10/08/2010 15:25:31

  Κάθε ψήφο σε επίσημο ή ανεπίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και των στηριγμάτων του από δεξιά και αριστερά, θα τον θεωρήσουν ως ψήφο υπέρ της οικονομικής πολιτικής και ως έγκριση για νέα πιο σκληρά μέτρα ( αφού τα τωρινά δεν ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ , όπως είχε επισημάνει σωστά το μπλογκ ).
  Οι νέες μειώσεις θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση στο τουρισμό, στην αγορά, στα ακίνητα, παντού, άρα νέο κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση ανεργίας, αύξηση των ελλειμάτων των ταμείων από μειωμένες εισφορές.

  Ο φαύλος κύκλος που δεν οδηγεί πουθενά, παρά σε μια στημένη - προαποφασισμένη καταστροφή της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα, στην ισοπέδωση προς τα κάτω των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα,στην αναδιανομή του πλούτου ( μετά το Χρηματιστήριο και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σημίτη ) υπέρ του 5% του Ελληνικού λαού ( ίσως και λιγότερου ποσοστού ).Αυτή η αναδιανομή θα βασιστεί στους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Δύο τρόποι υπάρχουν να σταματήσει ο κατηφόρος :
  1) Οι μαζικές αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ και από τις συνδικαλιστικές του παρατάξεις στους εργασιακούς χώρους και στα Πανεπιστήμια
  2) Η μαζική προσέλευση στις κάλπες στις 7 Νοεμβρίου και η καταδίκη ( όχι λευκό ή άκυρο ) των δυνάμεων που στηρίζουν το ΑΔΙΕΞΟΔΟ πακέτο του μνημονίου, σε α' και β' γύρο ( ακόμα και εάν είναι ικανοί δήμαρχοι ή περιφερειάρχες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, για εμάς και τα παιδιά μας ), καθώς και σε κάθε συνδικαλιστική εκλογή.Αν δεν συμβεί αυτό, τα σχέδια τους θα προχωρήσουν για την ισοπέδωση του 90% του ελληνικού λαού στα 700 ευρώ. Και, σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε νέα μαζική φυγή νέων προς το εξωτερικό, όπως τη δεκαετία του 1960.

 5. zap-zap avatar
  zap-zap 10/08/2010 16:00:46

  έκλεισε από πρώην μαοικούς ο Κουβέλης. Κατεβάζει Άννα Φιλίνη στον δήμο Αθήνας. ( μην σου πω τι θα πάρει και με κόψουν)

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ zap-zap 10/08/2010 22:55:40

   Δεν κατεβάζει καλύτερα την Ελένη Φιλίνη; Πιο καλά θα πάει.
   Α ρε Ελενάρα...

  • anonymos avatar
   anonymos @ zap-zap 11/08/2010 02:09:41

   Δεν ακουσες και το τελευταίο, κατεβάζει για περιφερειαρχη τον Ψαριανό . Απολυτώς σίγουρο το τι θα πάρει εμπίπτει στο νόμο περι ασέμνων

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ anonymos 11/08/2010 08:42:23

    Μάλλον σκόπιμα το κάνουν. Θέλουν επίτηδες να πάρουν... αυτό που εμπίπτει στο νόμο περί ασέμνων, ώστε κατόπιν να βγουν να πουν "η κοινωνία δεν μας θέλει" (ή αλλιώς, "μας αγαπάνε αλλά δεν μας παντρεύονται" όπως έλεγε ο Κύρκος) και έτσι να βρουν τη χρυσή αφορμή που έψαχναν ώστε να δικαιολογήσσυν, στους (λιγοστούς) ψηφοφόρους που τους απέμειναν, τη μεταπήδηση στη στοργική αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ...

 6. παραέλληνας avatar
  παραέλληνας 11/08/2010 00:07:54

  έχω και το μότο του μπουτάρη: θεσσαλονίκη πόλη φαντασμάτων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.