Ταραχή εν κρανίω στον ΣΥΡΙΖΑ
25/04/2014 20:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ταραχή εν κρανίω στον ΣΥΡΙΖΑ

Από τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τη σημερινή προγραμματική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές με έναν μόνο στόχο: την αποσταθεροποίηση της οικονομίας, τη διάλυση της κοινωνίας και την απαξίωση των θυσιών του Ελληνικού λαού!

Ο Ελληνικός λαός οφείλει, πλέον, να γνωρίζει ότι στις 25 Μαΐου επιλέγει είτε σταθερότητα και Ανάπτυξη, είτε ΣΥΡΙΖΑ!

Το τρίπτυχο των προγραμματικών θέσεων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται στα ακόλουθα:

1.έξοδος από την Ευρωζώνη

2.αποχώρηση από το ΝΑΤΟ

3.ανεμπόδιστη είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα.

1.Συγκεκριμένα στο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι:

αόχι μόνον δεν πρόκειται να δεχτούν «καμία θυσία για το Ευρώ, αλλά και ότι «είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα τους στηρίξει», διευκρινίζοντας ότι δεν θα «υποταχθούν σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι»

αθα επιβάλουν Τραπεζικό σύστημα υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, και παραδέχονται ότι θα αυξήσουν τους φορολογικούς συντελεστές για τα υψηλά κέρδη (χωρίς να διευκρινίζουν ποιο είναι το ύψος των υψηλών κερδών)

αότι θα επιβάλουν «έντονα προοδευτική φορολογία εισοδήματος», «έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων», κατάργηση των «φορολογικών παραδείσων», αλλαγή της αναλογίας μεταξύ άμεσων και έμμεσων φόρων υπέρ των πρώτων,

αθα αυξήσουν τις δημόσιες επενδύσεις, κάνοντας «γενναία μείωση των στρατιωτικών δαπανών» και αυξάνοντας τη «φορολόγηση στα κέρδη των επιχειρήσεων, των μεγάλων περιουσιών και εισοδημάτων, της πολυτελούς κατανάλωσης» (χωρίς να διευκρινίζουν το ποσό που ορίζουν τη μεγάλη περιουσία και τα μεγάλα εισοδήματα)

αθα «ακυρώσουν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις» (χωρίς να επισημαίνουν πού θα βρουν τα χρήματα) και «θα αποκρούσουν την απελευθέρωση των αγορών»…

2.Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι, εκτός από «γενναία μείωση των στρατιωτικών δαπανών», θα διεκδικήσει "Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό".

3.Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τις συνθήκες FRONTEX, ΣΕΝΓΚΕΝ, τους χώρους κράτησης μεταναστών, «υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα. Ο Ελληνικός λαός δεν θα του επιτρέψει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 26/04/2014 10:24:34

  ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΝΝΟΙΑ. ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ , ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΑΤΜ-ΑΛΛΑ ΚΥΠΡΟΣ- κλπ.) , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 10 ΦΟΡΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 26/04/2014 13:02:53

  Ασυναρτησίας το ανάγνωσμα. Διαισθάνεται ότι αδυνατεί να χειριστεί τις πολλαπλές πολιτικές προκλήσεις, γι αυτό και όλα τα.. πομπώδη αναιμικά προς τους ιθαγενείς αμνήμονες. Ο.. His master’s voice”, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου, ξεθάρρεψε και συνεχίζει (με δημόσιο χρήμα;) τις πασχαλινές διακοπές του, λέει, στο Ηράκλειο Κρήτης. Eμείς εδώ στο Νότο πάντως, προληπτικά, αρχίσαμε και μαζεύουμε πέτρες.

 3. Ο Ηνίοχος avatar
  Ο Ηνίοχος 26/04/2014 14:02:39

  <b>Επειδή το χρέος είναι μή βιώσιμο, Θα αποπληρωθεί με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα Θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές των δανειστών με δυνατά οπλά Θα εξσφαλιστεί, για μια ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων Θα ενεργοποιήσουμε άμεσα την διδικασία διεκδίκησης του κατοχικού δανείου Θα αξιοποιηθούν όλα τα όπλα στην περίπτωση εκβιασμού. ___________________________________________ Αν συμπυκνώσουμε το σύνθημα του mr Τσίπρα σε δυό λέξεις θα δούμε ότι τελικά βρήκε άλλο τρόπο να μας πει "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".</b>

 4. sofokles avatar
  sofokles 26/04/2014 18:41:31

  Όσον αφορά την έξοδο απο το ΝΑΤΟ -ζήτημα που θύγει ο ΣΥΡΙΖΑ- οι περισσότεροι απο εμάς δε νομίζω πως είμαστε αντίθετοι. Η μονη διαφορά είναι ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει οτι ετσι απλά μπορεί να γίνει ενω στην πραγματικότητα είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο έως ανέφικτο. Για τους αμερικανούς το να αποχωρίσει μια χωρα απο τη συμμαχία ισοδυναμει με ακήρυχτο πόλεμο κατά των ΗΠΑ. Η μονη περιπτωση να αποχωρουσαν ευρωπαϊκές δυναμεις μαζικά είναι με τη δημιουργία ευρωστρατου που θα συνεχιζε να ειναι συμμαχος των ΗΠΑ ουσιαστικά. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα? Εξοδος της Ελλάδας απο το ΝΑΤΟ σημαινει άμεση εκκένωση της βάσης του ΝΑΤΟ στη Κρήτη που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Αυτό και μόνο είναι ενα σεναριο επιστημονικής φαντασίας. Οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν να διαλυθεί η Χώρα παρά να παραδώσει τη βάση στη Κρήτη. Κάτι ακόμη, ποιος θα αποτελεί φραγμό στους τουρκους αν φύγουν απο τη μεση οι ΗΠΑ κ το ΝΑΤΟ? Ποιος ξεχναει το "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ του Σιμήτη"? Σοβαρά τωρα , εχω μια απορρία : ποιός μ@@##4 σκέφτεται και πείθει το Τσίπρα να ξεστομίζει τέτοια πράγματα? Ελεος....

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ sofokles 27/04/2014 02:13:12

   Σωστη η απορια σας , και ποσο μ%$@Κ%ς ειναι ο Αλεξακης που αλλαζει αποψη σαν τα μπλουζακια του? Ειναι σοβαρος και θελει να γινει πρωθυπουργος? Με τι? Με τα ενσημα που εχει? Με την γνωση ξενων γλωσσων? Με την γνωση περι πολιτικης? Με την υποστηριξη των των Φωτοσυντεχνοπουλων? Με την υποστηριξη καθε λογης παλαιοΠασοκων? Με τους συνταξιουχους φοιτητες?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.