#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/04/2011 08:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ταξίδι στην Αθήνα του μέλλοντοςΠριν από αρκετά χρόνια μου είχε καρφωθεί μια ιδέα για το πώς θα ήταν το μέλλον, το σήμερα δηλαδή.

Πίστευα πως, λίγο εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης εγκληματικότητας, λίγο εξαιτίας της ρύπανσης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος, και λίγο εξαιτίας της τρομακτικής ανάπτυξης των Η/Υ, και του διαδικτύου, το 2010-2015 οι πόλεις μας θα είχαν ερημώσει, ο κόσμος θα έμενε κλειδαμπαρωμένος μέσα στα σπίτια, επικοινωνώντας, και δουλεύοντας online. Θα παραγγέλναμε τα πάντα μέσω κομπιούτερ, και δεν θα χρειάζονταν να κυκλοφορούμε στους επικίνδυνους δρόμους.

Σ`αυτούς τους δρόμους θα κυκλοφορούσαν μόνο οι κακοποιοί, οι αστυνομικοί, οι περιθωριακοί, και οι … απαραίτητοι ντελιβαράδες.

Ένα σκληρό μέλλον δηλαδή, που ευτυχώς δεν πραγματοποιήθηκε.

 

Πραγματοποιήθηκε όμως ένα άλλο μέλλον, εξίσου θλιβερό, και μπορεί και πιο επικίνδυνο. Συνετέλεσε σε αυτό η οικονομική κρίση και το ΔΝΤ, κανένα από τα οποία δεν είχα προβλέψει.

Το παρόν λοιπόν, είναι χειρότερο από το μέλλον που είχα φανταστεί. Εκείνο ήταν περιπετειώδες, αυτό είναι θλιβερά μπανάλ. Και εξηγούμαι.

Προχθές αποφάσισα να κατέβω στη Αθήνα, οδηγώντας. Είχα να πάω πάνω από δυο χρόνια. Από τότε που ξεκινούσε η  κρίση δηλαδή.

Και μπορεί μερικά πράματα να είναι αυτονόητα, αλλά καμιά φορά θα πρέπει να τα λέμε για να ξεθυμαίνουμε και να παρηγορούμαστε.

Πρώτο σοκ: Το κόστος της διαδρομής (πάνε έλα) σε βενζίνη. 160 € παρακαλώ.

Δεύτερο και μεγαλύτερο σοκ, τα άπειρα διόδια! Κυριολεκτικά. Σε κάποια στιγμή σταμάτησα να μετράω. Χωρίς υπερβολή πρέπει να είναι πάνω από 10 οι σταθμοί διοδίων, σε μια απόσταση 500 χιλιομέτρων. Τη μια πληρώνεις 2.80€, την άλλη 1.05€, την άλλη 3.10€, και πάει λέγοντας. Ποια η λογική, και ποια η φιλοσοφία πίσω από τις εν λόγω χρεώσεις, Θεός και ψυχή τους. Μάλιστα, σε πολλά σημεία της εθνικής οδού, υπάρχουν σταθμοί διοδίων και σε εξόδους από αυτήν!!! Αυτό ειλικρινά δεν το κατάλαβα. Θα πρέπει να ρωτήσω τι παίζει. Τέλος πάντων.

Όσο για τη κατάσταση των δρόμων, δεν είδα καμία διαφορά. Ούτε είδα πουθενά τροχαία, εκτός από κάποια άδεια περιπολικά δίπλα σε κάποιους σταθμούς διοδίων. Προφανώς θα ήταν σε εγρήγορση, προκειμένου να συλλάβουν επ αυτοφώρω κανέναν ντεσπεράντο που δεν πληρώνει διόδια, αφού έτσι νομοθέτησε ο πάνσοφος σοσιαλιστής κος Ρέππας. (Ρε παιδιά, είπα Ρέππας και θυμήθηκα. Ο Γλέτσος που είναι;).

 

Και φτάνουμε στην Αθήνα, όπου το σοκ ήταν και το μεγαλύτερο όλων. Θλίψη και κατήφεια.

Έκανα μια διαδρομή, που σε όλους μας αρέσει, αρχίζοντας από τη Δ. Αρεοπαγίτου και κατέληξα στο Μοναστηράκι.

Σάββατο βράδυ, και παντού ερημιά, ενώ τα πάντα σκοτεινά. Ο κόσμος ελάχιστος, και οι περισσότεροι ήταν μελαψοί μικροπωλητές, και παρέες (λαθρο)μεταναστών. Α, που και που και κανένας δημοτικός αστυνομικός. Όπως δηλαδή το είχα φανταστεί πριν από πολλά χρόνια. Περιθωριακοί και αστυνομία. Τίποτα άλλο.

Το κλίμα βαρύ, τα μαγαζιά άδεια, και οι μόνοι που φάνηκαν να διασκεδάζουν, ήταν μια μεγάλη ομάδα από Καναδούς φοιτητές, που προφανώς έχοντας πιει τις  (άφθονες) μπύρες τους, ούρλιαζαν και χοροπηδούσαν αμέριμνοι, αφού μάλλον έβλεπαν με πολύ διαφορετικό μάτι τα καθέκαστα απ ότι εγώ.

Το Κολωνάκι; Ποιό; Τι έγινε ρε παιδιά; Που είναι όλοι οι μεγαλόσχημοι, πολιτικοί και opinion makers, που ξημεροβραδιάζονταν στα καφέ της πλατείας και κάπνιζαν τις πουράκλες τους μπουρδολογώντας νυχθημερόν; Χάθηκαν, και μαζί τους χάθηκαν και άπαντες οι παρατρεχάμενοι.

Λίγη κίνηση από νέους, μόνο στη Σκουφά, και παντού αλλού νέκρα. Σάββατο βράδυ παρακαλώ. Σαν να έχουμε κατοχή.

Και το πιο εντυπωσιακό; Τα εκατοντάδες ελεύθερα ταξί σταθμευμένα παντού, περιμένοντας πως και πως πελάτη. Γουάου! Τελευταία φορά που χρειάστηκα ταξί στην Αθήνα, εκτός από το ότι έπρεπε να πλακωθώ με δυο-τρεις για να το πάρω, έπρεπε και να περάσω ενδελεχή ανάκριση από τον οδηγό, για να με καταδεχθεί ως πελάτη!!!! Τώρα όμως πάνε αυτά. Περασμένα μεγαλεία.

Ο συγκεκριμένος ταξιτζής που με πήγε στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ ήταν παραστατικότατος. Μου εξηγούσε τιη κρίση από τη δική του οπτική γωνία. Ότι τα ξενυχτάδικα λειτουργούν μόνο  2 ημέρες την εβδομάδα, και ότι ο κόσμος δεν παίρνει ταξί. «Κοτζάμ Ρέμμος», λέει, και «δουλεύει τριήμερο, τι περιμένεις;». Και μετά; Όλοι και όλες στοιβάζονται στις στάσεις περιμένοντας το λεωφορείο….. Ποιος θα πάρει ταξί; «Θα τη κάνω για το χωριό φιλαράκι… θα σπέρνω μπάμιες…», μου είπε στο τέλος. Και άντε αυτός έχει χωριό. Οι άλλοι; Όλοι εμείς οι, και καλά, αστοί; Που θα πάμε να φυτέψουμε τις μπάμιες μας; Στη ταράτσα; Αλήθεια τι λέει η Μπιρμπίλη; Ποιες πράσινες ταράτσες και σαχλαμάρες; Ποιες ΑΕΠ και τρίχες; Ταράτσες χωράφια, και ταράτσες μπαξέδες (και κανένα κοτέτσι λέω εγώ…). Εκεί είναι το μέλλον μας.

 

Πριν όμως σπείρουμε τις ταράτσες μας,  ας συνειδητοποιήσουμε πως το σκοτεινό μέλλον που κάποτε φαντάστηκα   είναι ήδη εδώ. Λίγο διαφορετικό βέβαια, αλλά εξίσου σκοτεινό. Αλλιώς το φαντάστηκα κάποτε, αλλιώς μας προέκυψε. Αλλά δεν παύει να είναι σκληρό. Η Αθήνα μου θύμισε μια μπάσταρδη κατάσταση.  Κάτι μεταξύ Λονδίνου και Βομβάης, αλλά στο πιο μίζερο. Κάτι στο μεταβιομηχανικό, στο γότθικ, κάτι σαν «παραελλάδα», σαν βγαλμένη από αμερικάνικο κόμικ…. Και δεν βλέπω πουθενά κανέναν Μπάτμαν να εφορμά.

Το μόνο κομμάτι που πραγματικά λειτουργεί, είναι οι πλήρως στελεχωμένοι σταθμοί διοδίων των ιδιωτικών εταιριών, που εν είδη highway robbers, εισπράττουν, αλλά  με το χαμόγελο στα χείλη. Χαίρεσαι να σε ληστεύουν. Η χαρά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, και μάλιστα σε «σοσιαλιστικό» κράτος!!!! Μας προϊδεάζουν  φαίνεται και για τα υπόλοιπα, που έρχονται με βήμα ταχύ. Όλα μα όλα στους ιδιώτες. Κάτι σαν την Αμερική, όπου μέχρι και το 40% των φυλακών είναι ιδιωτικές.

Και έτσι, αυτό  το γωνιακό μαγαζί που λέγεται Ελλάδα, αυτό το πλούσιο χωράφι, βγήκε στο σφυρί. Εκποιείται.  Με σοσιαλιστικούς όρους. Και για να γίνει αποδεκτή η γενική εκποίηση, πρέπει πρώτα να εξαθλιωθούμε. Για να το δεχτούμε.

Σαν χθες θυμάμαι τον Μητσοτάκη, που μόλις σκέφτηκε να πουλήσει μια τσιμεντοβιομηχανία, και τον ΟΤΕ, τον εξαφάνισαν σε χρόνο ντε τε. Έπεσαν οι φιλολαϊκοί σοσιαλισταράδες να τον φάνε. Επειδή θα ξεπουλούσε. Και καλά έκαναν. Σήμερα όμως; Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως, ε;

Και άντε να ξεπουληθούμε, κάντε το τουλάχιστο με μια λογική. Δώστε τα όλα στους Αμερικάνους. Εκλιπαρήστε τους να μας κάνουν 51η πολιτεία τους, να μας φτιάξουν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, να παίρνουμε και αμερικάνικους μισθούς, να γεμίσουμε τσέκια και ντόλαρς, και στο διάολο και η Μέρκελ, και το ευρώ και οι σαχλαμάρες των διοδίων. Να μη φοβόμαστε και τους Τούρκους.

Και από κει και πέρα, ας κάνουν ότι θέλουν. Έτσι κι αλλιώς πουλημένοι θάμαστε. Τουλάχιστον να έχουμε να λέμε.

Για εκεί δεν το πάνε άλλωστε οι πάλαι ποτέ φανατικοί αντιαμερικανοί κυβερνώντες μας;

Να δεις που στο τέλος θα μας βάλουν να φωνάζουμε: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, αγοράστε μας…».

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 04/04/2011 08:20:38

  Strange καλημέρα. Δευτεριάτικα τι στο καλό έβαλες σε περίσκεψη τον Έλληναρά; Το σύνθημα είναι εξαιρετικό και αρμόζει για τους διοικούντες. Ερωτό όμως σκέφτηκες η Αθήνα να γίνει όπως παλιά που έφτανες στην Πεντέλη για κυνήγι; Αυτή μήπως είναι μια εικόνα του μέλοντος ειδιλιακή;

 2. kiki avatar
  kiki 04/04/2011 08:28:52

  Καλημερα Αττρακτορα,
  Αυτη ειναι η εικονα που ειδα και εγω.Αλλα εγω πηγα με λεωφορειο, στο οποιο επεβαιναν τεσσερεις ελληνς και 24 Πακιστανοι και Αφγανοι, μειοψηφια ειμασταν.Τα ταξι βατα και οικονομικα που τα 20 ευρω με ενα δεκαρικακι πηγα και στην επιστροφη επεσα και σε εναν ταξιτζη μεταφορεα , απο χονδρεμπορους που μιλαγε στο κινητο αναφεροντας μεγαλες επιχειρησεις κλειστες.Αναδουλεια νευρα κατηφεια, και προπαντων φοβος για το αυριο και σκεψεις για επιστροφη στο χωριο.Γεμιζουν τα χωρια αλλα και εκει η ανεργια στο ταβανι.δουλειες δεν υπαρχουν και στα χωραφια, μονο αν ειναι δικα σου.
  Βεβαια σε μια πολη νεκρη, ετσι οπως την λες μια εικονα απο το μελλον, αλλα τωρινη, υπαρχουν περιοχες που επιεικως ζουν στην κοσμαρα τους.Βρισκομενη σε καφε των βορειων προαστιων με την μανα μου 88 ετων και μαχητικοτατη ακομα, κατευθασε φιλη της συνομιλικη μου, και ακουσα οτι" εγω ειμαι με τον Γιωργο, γιατι ειναι απο καλη οικογενεια" περιτο οτι μου εφυγε το σαγονι και ο καφες.Και αισθανθηκα λυπη, μια λυπη που δεν μπορειτε να φανταστειτε.
  Η πολη που γεννηθηκα και μεγαλωσα , που δουλεψα που οταν ακουγα το τραγουδι το " Ομορφη Πολη " εκλαιγα και την σκεφτομουν με λαχταρα, στο εξωτερικο, εγινε αυτο το γκρι, μια γκριζα ζωνη, και αυτην την πολη αφησα να ζει το παιδι μου.
  Ομορρφη πολη
  στιγμες μαγικες
  απεραντοι δρομοι
  Τιποτα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ kiki 04/04/2011 10:38:33

   Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα καλά: εννοείς ότι το ταξί, από 20 ευρώ που πλήρωνες συνήθως, έπεσε στα 10; Είσαι σίγουρη; Από όσο ξέρω, την τελευταία διετία το ταξί αυξήθηκε (σε τρεις δόσεις) άνω του 100%.

   • kiki avatar
    kiki @ Αυριανιστής 04/04/2011 16:14:37

    @ Αυριανιστη, απο τα ΚΤΕΛ, τα αεροδρομια, και τον ΟΣΕ, ηταν ταριφα 20 ευρω εστω και αν εισουν διπλα, ο προορισμος δηλαδη, τωρα η τιμη που πληρωσα ηταν 9,50 ευρω. εκτος απο το πληθος των ταξι , γιατι παλαιοτερα τσακωνοσουν με τους ταξιτζηδες για να σε πανε , και καναν και επιλογη κουρσας.

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 04/04/2011 08:39:32

  @Strange
  Αφού έχουν εκλείψει οι οριογραμμές των εσωτερικών μας συνόρων και τα υπολογίζουμε όλα με βάση την οικονομική τους διάσταση, δεν είναι δύσκολο να συνταχθούμε με τη λογική του "αγοράστε μας".
  Προχθές παρακολούθησα άναυδος την καταπληκτική παρουσία του Ντίνου Χριστιανόπουλου στην εκπομπή της Βίκης Φλέσσα.
  Μέσα σε όλα όσα είπε για τη ζωή του ανέφερε το εξής περιστατικό:
  "Γύρω στο 1938 λειτουργούσε στη γειτονιά του στη Θεσσαλονίκη Ρουμάνικο σχολείο που εξέφραζε την προσπάθεια της Ρουμανίας να ενεργοποιήσει τη λεγόμενη μειονότητα εκμεταλευόμενη τους Βλάχους.
  Για δέλεαρ μοίραζαν και μια φέτα ψωμί με βούτυρο στους μαθητές του σχολείου.
  Οι περισσ'οτεροι μαθητές πήγαιναν για αυτή τη φέτα χωρίς καμία ανταπόκριση στις Ρουμανικές επιδιώξεις.
  Αντιμετωπίζοντας ο Χριστινόπουλος το φάσμα του υποσιτισμού και της ακραίας πείνας ενέδωσε και πήγε στο σχολείο γαι να φάει τη φέτα με το βούτυρο.΄
  Όταν η "αγράμματη" μάνα του το έμαθε, τον τσάκισε στο ξύλο λέγοντάς του, ότι από τα χέρια τους και να πεθαίνουμε δεν πρόκειται να πάρουμε τίποτα και του απαγόρευσε να ξαναπάει.
  Αυτές ήταν οι Ελληνίδες που διέθεταν εσωτερικά Εθνικά σύνορα, που γαλούχησαν τα παιδιά τους και έκαναν μετά το έπος του '40 και νωρίτερα αμύνθηκαν της Εθνικής μας επιβίωσης.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΣΟΝ ΠΕΝ 04/04/2011 10:40:45

   Ποιο "έπος" να περιμένουμε σήμερα, Σον Πεν; Πλάκα κάνεις;

   Κάνε έναν αναγραμματισμό στη λέξη, και θα δεις τι περιμένει στωικά αυτός ο μαλθακός, απονεκρωμένος λαός. Δυστυχώς.

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ Αυριανιστής 05/04/2011 04:28:18

    το επος της "μαμακιας" να περιμενουμε, μονο αυτο μας απεμεινε..

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ ΣΟΝ ΠΕΝ 05/04/2011 04:27:29

   Ομιλωντας με Αθηναια 28 παρακαλω ετων Κορυδαλιοτισα, μελλοντικη μανα, στην ερωτηση αν ξερετε να μαγειρευετε τι μου απαντησε?
   ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΣ?

   Αυτες ειναι οι Ελληνιδες του σημερα!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/04/2011 08:59:54

  H Αμερική δεν ξέρω πως μπλέκει στην κουβέντα...

  Η Αμερική χρησιμοποιεί την Σούδα (όσο την αφήνουν οι ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις -- και όσο η τεχνολογία δεν έχει ξεπεράσει την ανάγκη της). Παλιότερα χρησιμοποιούσαν και το Ελληνικό, αλλά οι αποπυρηνικοποιημένοι άπλυτοι σκουπιδιάρηδες τους έβγαλαν για να... για να; Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί.. Τώρα οι σκουπιδιάρηδες βρίζουν που το ΝΑΤΟ πάει Τουρκία ή Σκόπια

  Και τι σχέση έχει η Αμερική με τον Μητσοτάκη ή την ΑΓΕΤ ή τον ΟΤΕ; O κάθε πολιτικός είναι πλασιέ κάποιου. Από το αποτέλεσμα, ο Μητσοτάκης ήταν πλασιέ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ καρτέλ τσιμέντου. Η ΝΤΤ μπορεί να ήταν πραγματική αλλά μάλλον λαγός ήταν, σαν την Καστελστρούτζι.

  Οι φονιάδες των λαών δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να μας αγοράσουν. Από το τέλος του Βιετνάμ είμαστε στο φέουδο των Γερμανών, αλλά και αυτοί όπου νά'ναι μας εκχωρούν σε Αυστριακούς, και αυτοί, με την σειρά τους σε Βούλγαρους. Οι Νέοι Αμερικάνοι είναι οι Τούρκοι. Αυτοί θα μας σώσουν. Στην Θεσσαλονίκη πχ μαθαίνω ότι ο Δήμαρχός σας ξαναβρίσκει τις Βαλκάνιες ρίζες του. Εμείς εδώ κάτω, δεν έχουμε Βαλκάνιες ρίζες.. Είμαστε αποπυρηνικοποιημένοι πακιστανογύφτοι (και ο Κουσελάς είναι ο ηγέτης μας).

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ archaeopteryx 04/04/2011 09:29:22

   Aρχαίε
   Το θέμα είναι : ποιος θα μας αγοράσει ή ότι είμαστε για πούλημα?
   Οι δούλοι δε διαλέγουν αφεντικά.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΣΟΝ ΠΕΝ 04/04/2011 09:41:02

    ανεπιθύμητοι δούλοι χαχαχαάαα!

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ archaeopteryx 04/04/2011 09:55:39

     Eιναι δεδομενο οτι ειμαστε ανεπιθυμητοι γιατι εκτος των αλλων ειμαστε και ταραχοποιοι.
     Ποιος τρελος ερχεται στην Ελλαδα να επενδυσει για να μπλεξει με Μπιρμπιλη,τρομοκρατικες ομαδες,μπαχαλους, περιεργα συνδικατα και εκβιαστες εκδοτες εφημεριδων;

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ archaeopteryx 04/04/2011 12:15:25

     Θυμάσαι στο Αστερίξ, που ο οικονομικός φωστήρας τους έπεισε να πουλάν τα μενίρ τους στη ρωμαϊκή αγορά, αλλά τα καπρίτσια της αγοράς το φέραν στο τέλος με κάθε δούλο να δίνεται δώρο και το απαξιωμένο μενίρ; Ε λοιπόν με εμάς, θέλουν τα μενίρ να τα παίρνουν δωρεάν και εμάς ως δούλους θα μας βάζουν να τα κουβαλάμε κι από πάνω και να δουλεύουμε για να ξεπληρώσουμε το χρέος των πρώην αφεντικών. Κι όμως, το πιστεύω ότι δε θα τα καταφέρουν σε αυτό το σχέδιο.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/04/2011 09:41:24

  Kαλημέρα Σνέικ Πλίκσεν.

  • Αστος avatar
   Αστος @ αλλενάκι 04/04/2011 13:55:18

   Μην το γελας καθολου, στην 2η' ταινια (Escape from LA) το καπνισμα ειχε απαγορευτει δια νομου και αν δεν κανω λαθος το ιδιο γινεται και σημερα.....

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Αστος 04/04/2011 14:40:51

    δεν το γελάω καθόλου, ποιος το είπε, "προφητική" ταινία.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αλλενάκι 04/04/2011 14:41:38

     Το Εscape from N.Y.City, όχι το from L.A., αυτό δε λέει...

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/04/2011 09:47:11

  "Έγραψα"

  Έγραψα…

  Ξαλάφρωσα….

  Τώρα πια δεν θα κλάψω….

  Τώρα κλαίει το χαρτί για μένα ….

  Τώρα έφυγε απ’την καρδιά μου ο πόνος….

  Τώρα αυτός βαραίνει το χαρτί….και ο χρόνος……
  [χρηχα, 1982]

 7. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/04/2011 11:41:31

  Αγαπητέ Strange.
  Στην Αθήνα του μέλλοντός μας, μην εκπλαγείς αν δείς ....δεξιώσεις της ...υψηλής κοινωνίας στην Πνύκα και τα εισιτήρια από την Ακρόπολη να τα ειπράττουν ξένοι εισπράκτορες και το θέατρο του Λυκαβηττού να γίνει ξενοδοχείο επτά αστέρων....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κώστας Ροδινός 04/04/2011 12:33:40

   Εδώ η κυρα-Γιάννα, στο σουαρέ που έκανε στα μέλη της ΔΟΕ στο σπίτι της μετά την τελετή έναρξης των λεγόμενων "ολυμπιακών αγώνων", έκαψε το παρακείμενο αλσύλλιο από τα πυροτεχνήματα που (προφανώς παρανόμως) εκτόξευε, και "δεν έτρεξε κάστανο". Όταν ήδη έχουμε συνηθίσει, η νεοπλουτίστικη ματαιοδοξία όχι μόνο να μην αποτελεί αντικείμενο κριτικής και κολασμού, αλλά και να μεταβάλλεται σε συγχωροχάρτι πλείστων όσων ανομιών, δεν είναι καθόλου μακριά η μέρα που η Πνύκα και η Στοά του Αττάλου θα διατίθενται επ' αμοιβή για chic gala...

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/04/2011 12:09:50

  Στην Ελλαδα του μελλοντος οσοι εχουν στεγαστικα δανεια θα πληρωνουν ενοικιο στις Τραπεζες-Ιδιοκτητες για παντα.
  Στην Ελλαδα του μελλοντος, οι ανεργοι θα δουλευονται μεταξυ τους.
  Στην Ελλαδα του μελλοντος, θα πληρωνομαστε επιδομα διοδιων/παραλιας/αρχαιολογικων χωρων/.
  Στην Ελλαδα του μελλοντος, οι μη Ελληνες θα ειναι περισσοτεροι.
  Στην Ελλαδα του μελλοντος, οι μιζες θα ειναι σε ειδος/αγαθο.
  Στην Ελλαδα του μελλοντος, οι φυλακές δε θα ειναι αρκετες να μας/τους χωρεσουν.
  Στην Ελλαδα του μελλοντος, η Βουλη θα ανηκει στους Δανειστες.
  Στην Ελλαδα του μελλοντος, η Goldman Sachs θα εχει επιτροπο στη Βουλη με δυνατοτητα βετο.

  ΠΠ

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/04/2011 12:47:13

   Δεν έχουμε μέλλον.......
   Καιρός να την κάνουμε.....

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 05/04/2011 04:42:43

    κι ομως, το κυμα των νεοεπαναπατρισθεντων εξ Αμερικης και εξ ευρωπης θα ειναι το πρωτο κυμα αναγεννησης της Ελλαδας.
    Ο νομος του Μερφυ λεει οτι οτι μπορει να παει στραβα, ΘΑ ΠΑΕΙ!
    Οταν ολοκληρη η οικονομικη διαχειρηση του πλανητη στηριζεται πλεον στο τι θα παει στραβα στον διπλανο του, ε δεν θελει και πολυ για να καταρευσει συληβδην. Οσο για την παγκοσμιοποιηση οσο και να επικαλουνται ως δογμα φιλοσοφιας το στρατιωτικο ορο του "Κυριαρχια σε ολα τα Μετωπα" ενω τελικα δεν καταφερνουν να κατευθυνουν ποτε τις εξελιξεις παρα απλα να προλαβαινουν εστω με ταβιας να βρισκωνται καθε φορα πανω απο τις καταστασεις, απλα καβαλωντας το κυμα, που δεν θα αργησει να τους καλυψει γιατι πως να το κανουμε, δεν μπορεις να ελεγξεις 7 δισεκατομμυρια κοσμο οσο και φιλοδοξος να εισαι, τοτε αυτη σε βαθος χρονου και οχι πολυ αργα, θα καταρευσει.
    Οτι μπορει να παει στραβα ΘΑ ΠΑΕΙ! Βλεπε την Ιαπωνια. θα χρειαζωταν ενας τριτος παγκοσμιος πολεμος για να χασει την εδρα του Ειρηνικου η Αμερικη, και το στολο και στρατο που το 70% χρηματοδοτουν (για ποσο ακομη?) οι Ιαπωνες, κι ομως επιτυεχθηκε η απωλεια μεσα σε μερικες μονο ωρες. Αυτο πιθανοτατα ειναι μονον η αρχη.
    Οτι μπορει να παει στραβα ΘΑ ΠΑΕΙ! Ας επαγρυπνουμε γιατι ουτε και ο Θεος μας θελει σκλαβωμενους.

 9. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 04/04/2011 12:16:36

  "Η Αθήνα μου θύμισε μια μπάσταρδη κατάσταση. Κάτι μεταξύ Λονδίνου και Βομβάης... "
  Πολύ καλή περιγραφή...

 10. man8os avatar
  man8os 04/04/2011 13:19:17

  H Αθηνα ειναι χαλια! Καθε φορα που παω παθαινω πονοκεφαλο...

 11. TopGunZ avatar
  TopGunZ 04/04/2011 13:23:42

  Γιατί φίλε μου Ατράκτορα, εδώ μακριά είμαστε από αυτήν την κατάσταση? Ένα με δύο στα δέκα μαγαζιά έχουν ήδη κλείσει και οι υπόλοιποι φυτοζωούν, την Τσιμισκή έχουνε αρχίσει να την αγοράζουν χονδρική μερικά κεφάλια και τα ταξί κοντεύουν να κυκλώσουν δεύτερη φορά το οικοδομικό τετράγωνο σε κάθε πιάτσα. Το Σάββατο βέβαια γινόταν της μουρλής, αλλά συνηγορούσε μάλλον και το γεγονός ότι είχανε πλακώσει πενταήμερες. Ακόμα και οι εκ πεποιθήσεως πιο χαλαροί Σαλονικείς έχουνε αρχίσει να κρεμάνε τα μούτρα τους μέχρι το, μοσχομυριστό λόγω Μπουτάρη, πεζοδρόμιο.

 12. Αστος avatar
  Αστος 04/04/2011 14:51:08

  Μπορει η ταινια να "μην λεει" αλλα ηταν στην "Αποδραση απο το LA" που εκανε πρωτη φορα νηξη ο Καρπεντερ για την απαγορευση του καπνισματος δια νομου δινοντας μια σχεδον καρτουνιστικη εκδοχη του σκοτεινου μελλοντος που περιεγραφε η πρωτη ταινια (Escape from NY) και να με κανει εμενα προσωπικα να πω
  "-Καλα αυτο δεν θα γινει ουτε σε 100 χρονια"
  κι ομως να σημερα που το τσιγαρο εχει οντως απαγορευτει δια νομου και με κανει να ανρωτιεμαι τι θα ακολουθησει μετα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Αστος 04/04/2011 15:20:10

   μετά, σχετικό είναι το μετά...

   ... απαγόρευση της χρήσης στα δημόσια έγγραφα των λέξεων "μητέρα" "πατέρας" και αντικατάστασή τους από μέρος 1 μέρος 2 [εφαρμόζεται τώρα στην Ελβετία]
   ...απαλλοτρίωση των νεογέννητων από την κούνια και ολοκληρωτική ιδιοκτησία τους από το κράτος
   ... κλειστά εκτροφεία ανθρώπων αποκλειστικά για μεταμοσχεύσεις και πειράματα [βλ. ΤΟ ΝΗΣΙ]
   ...διάβασα ότι στη Ρωσία εμφυτεύουν τσιπ σε νεογέννητα [για το καλό τους], αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει
   ... και άλλα πολλά ακολουθούν μετά

 13. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 04/04/2011 19:06:08

  Δυο παρατηρήσεις:
  -Η Αθήνα πάντα ήτα σε μια μπάσταρδη κατάσταση. Απλά τώρα είναι κανονικό χωνευτήρι.
  Επίσης,
  -Όλοι ξεπούλησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δημόσια περιουσία. Αυτό δεν το αμιφσβητεί κανείς

 14. διηνεκης avatar
  διηνεκης 05/04/2011 00:42:58

  ρε σεις περιγραφεται την κατασταση και νομιζω πως ζω στο μελλον και η ελλαδα εχει διαλυθει καταστραφει και εποικηστει με ολα τα ρυπαρα εθνη,θα με κανετε να μην κατεβω για διακοπες το καλοκαιρι

 15. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 06/04/2011 16:54:54

  Ουζουμπόρου. Ζουαζιλάνδη. Αθήνα.
  Ζήτω το Πασόκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.