#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/09/2010 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τακτική και στρατηγική της ΝΔ στον προεκλογικό αγώναΟ συμβολισμός στις τελευταίες παραβάσεις του Αντώνη Σαμαρά , όπως η ομιλία του στα Αμπελάκια (http://www.antinews.gr/?p=60244) και η χθεσινή συνέντευξή του στο “Έθνος”(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=28238948) είναι έκδηλος.

Προσφέρεται επίσης για την κατανόηση της στρατηγικής που ακολουθεί και θα ακολουθήσει η ΝΔ στην προεκλογική μάχη και όχι μόνο.

Σημειολογία

Καταρχήν, ο Σαμαράς μιλά για “την κυβέρνηση που υπέκυψε στο μνημόνιο”, για “διακυβέρνηση δανειστών” και για μια Ελλάδα "ταπεινωμένο επαίτη χρημάτων".

Ταυτόχρονα μιλά για ελπίδα, για διέξοδο, για διαφυγή από την παραίτηση και τη μοιρολατρία.

Καταδικάζει τις «μεγαλομανίες περί παγκόσμιας διακυβέρνησης” και τα
”τετριμμένα συνθήματα για τον 4ο δρόμο του Σοσιαλισμού στο πουθενά” και αναδεικνύει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από τη νέα ΝΔ:

“Όχι στο “μονόδρομο” του να μας υποδεικνύουν οι ξένοι πως θα μας σώσουν, στο πώς θα μας κυβερνήσουν οι δανειστές”.

“Η πρότασή μας στηρίζεται σε ιδιαιτερότητες ΕΘΝΙΚΕΣ, τις δικές μας παραδόσεις, τα δικά μας πλεονεκτήματα”.

“Νίκη για μας είναι να περάσει το μήνυμά μας στον κόσμο. Να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι είμαστε η κύρια δύναμη, που προσφέρουμε όχι μόνο αντίσταση στην ισοπέδωση, αλλά και εναλλακτική λύση για να βγούμε από την κρίση”.

“Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, που το μόνο που το ενδιέφερε ήταν να γκρεμιστεί η προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε να έλθει το ίδιο «κι ό,τι θέλει ας γίνει»... Εμάς μας ενδιαφέρει να χτίσουμε έναν πλειοψηφικό συνασπισμό στην κοινωνία που θα στηρίζει μια άλλη διέξοδο από την κρίση. Κι αυτό θα γίνει πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μετά. Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ανεξάρτητα απ’ αυτές...”

“Ποιος σας είπε ότι οι συνδικαλιστές έχουν πάντα άδικο σε όσα λένε; Σε πολλά έχουν δίκιο! Άλλο πράγμα να καταδικάζουμε τις «συντεχνιακές νοοτροπίες» και τις «συντεχνιακές συμπεριφορές» κι άλλο να ισοπεδώνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων. Άλλο να καταργούμε προνόμια κι άλλο να καταργούμε δικαιώματα. Τα προνόμια τα απολαμβάνουν κάποιοι σε βάρος όλων των άλλων, που τα πληρώνουν... Όταν κάποιοι συνδικαλιστές υπερασπίζονται σκανδαλώδη προνόμια, είμαστε απέναντί τους. Αλλά όταν υπερασπίζονται δικαιώματα, είμαστε στο πλευρό τους. Τι ακριβώς περίμενε το ΠΑΣΟΚ; Ότι δεν θα αντιδρούσαν οι συνδικαλιστές στην πώληση της ΔΕΗ με τέτοιους όρους;”

“Από τα ευρήματα της πρώτης δημοσκόπησης που έγινε μετά τη θερινή ραστώνη, προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν καρπώνεται τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Οι μεγάλες αλλαγές είναι πολύ πρόσφατες. Το νέο πρόσωπο της ΝΔ δεν έχει περάσει ακόμα στον κόσμο. Μένουν σε κάποιο βαθμό οι εντυπώσεις από το πρόσφατο παρελθόν. Όμως, η ΝΔ έχει κάνει άλματα από το χθες. Κι αυτό σύντομα θα φανεί”.

“Είναι εύκολο να ξεσηκώσεις έναν απελπισμένο λαό με «πύρινα συνθήματα», επικοινωνιακά τεχνάσματα και λαϊκίστικους ακροβατισμούς. Το δύσκολο είναι να τον πείσεις για μια άλλη στρατηγική διεξόδου από την κρίση. Εμείς το δύσκολο διαλέγουμε. Και το δύσκολο θέλει τον χρόνο του...”

“Η «αντισυστημική» επιλογή Κικίλια ικανοποιεί ένα πιεστικό αίτημα της κοινωνίας: για νέα πρόσωπα, για άφθαρτα πρόσωπα... Αυτή την εντολή μου έδωσε η κοινωνική βάση της ΝΔ: «Αλλαξέ τα όλα»! Κι ακόμα, εντολή να δείξουμε εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους. Όχι μόνο για δευτερεύουσες θέσεις και για τριτεύοντες ρόλους. Αλλά για προβεβλημένα αξιώματα”.

“Η αυτοκάθαρση αφορά νοοτροπίες και συμπεριφορές. Που πρέπει να εκλείψουν οριστικά, αλλά δεν μπορούν να εκλείψουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Διαλύσαμε μηχανισμούς, δεν στραφήκαμε κατά προσώπων. Δεν θέλουμε προνόμια, «κάστες» και «φατρίες» μέσα στο κόμμα”.

“Η αυτοκάθαρση συνεχίζεται. Τέτοιες νοσηρές νοοτροπίες, τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές και τέτοιοι προσωπικοί μηχανισμοί δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά. Αλλά δεν επιτρέψαμε ποτέ να γίνει «κυνήγι μαγισσών». Είπα «σφουγγάρι στο παρελθόν» και το εννοούσα. Ενώνω την παράταξη. Και με τις επιλογές υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές το αποδεικνύω...”

Για τον Καραμανλή: "Πήρα και κόστος που στο κάτω κάτω δεν μου ανήκει"

Για την Μπακογιάννη: "Παραμένει απέναντί μας με δική της επιλογή"

Για τον Ψωμιάδη:  "Δεν κυνηγάμε τους οικογενειακούς δεσμούς, αλλά οφείλουμε να προσέχουμε τις εντυπώσεις"

Ηγεσία, σημεία καμπής και συμμαχίες

Το μομέντουμ για την αντιπολίτευση είναι άριστο.

Η κυβέρνηση με επιταχυνόμενο ρυθμό χάνει επιχειρήματα, εντυπώσεις, ψήφους. Θυμίζει σκάφος σε κίνδυνο που το πλήρωμά του εξεγείρεται εναντίον του καπετάνιου. Έχει περάσει ανεπιστρεπτί το μέγιστο της επιρροής.

Από την άλλη μεριά, η ΝΔ έχει ξεπεράσει το σημείο της ελάχιστης αποδοχής στην κοινωνία και μπαίνει σε ανοδικό δρόμο.

Ο χρόνος δεν είναι εχθρός, οι περιφερειακές δεν είναι σταθμός, σημασία έχει η μεγάλη εικόνα, οι κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες που εναντιώνονται στους τροϊκανούς.

Γι αυτόν τον λόγο η υγεία και η καθαρότητα του μηνύματος που θα εκπέμψει προς την κοινωνία η ΝΔ προέχει.

Θα υπερασπισθεί τη μεσαία τάξη, θα καταγγείλει τα συντεχνιακά προνόμια αλλά θα συνταχθεί με τα στοιχειώδη δικαιώματα. Κυρίως θα προσπαθήσει να δώσει ελπίδα στα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται σκληρά και να εμπνεύσει τους νέους, να τους πείσει να μην αφήσουν την πατρώα γη.

Θα κοντραριστεί με το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο πολιτικό, θα καταγγείλει τα -από αστεία έως επικίνδυνα- περί παγκόσμιας διακυβέρνησης, τέταρτους δρόμους, σωτηρίας από τους δανειστές.

Δεν θα φοβηθεί την πόλωση και δεν θα διστάσει να αντιπαρατεθεί σκληρά στο θέμα των εξεταστικών.

Από την άλλη όμως δεν υποκύπτει στον πειρασμό της ψηφοθηρίας.

Ο Σαμαράς θα είναι με δυο λόγια ρεαλιστής και οραματιστής ταυτόχρονα.

Στο εσωτερικό θα επιβάλλει το μίνιμουμ της πειθαρχίας που χρειάζεται κάθε πολιτικός οργανισμός για να επιβιώσει και θα κινηθεί σε δυο επίπεδα. Στο αποτέλεσμα αλλά και τον συμβολισμό. Θα κατακεραυνώνει συμπεριφορές, αλλά με τα περισσότερα πρόσωπα θα είναι επιεικής.

Περαιώνει και τις παλαιότερες χρήσεις. Το κόστος το πλήρωσε, δεν θα δεχτεί πανωτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. antekale avatar
  antekale 06/09/2010 08:13:12

  Η στρατηγική είναι σαν την καρδιακή προσβολή. Οταν ο Σαμαράς την βρεί, τότε θα καταλάβει οτι σίγουρα είναι αυτή.
  Οσο για τον κόσμο, καλό είναι να καταλάβει οτι ότι γίνεται είναι σε γνώση και αποδοχή των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομάτων. Πάντα η ιστορία του καλού και κακού αστυνόμου παίζεται.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ antekale 06/09/2010 08:57:10

   Άντε καλέ!

   Το "σύστημα" του Μνημονίου βλέπω καλεί ενισχύσεις. Έρχεται η ώρα των εκλογών και θέλουμε διακριτική υπονόμευση του ηθικού του στρατοπέδου Σαμαρά.

   Ψυχραιμία, ταυτίζεστε σε τακτική, βλέπω.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 06/09/2010 10:37:34

    Αυτό είναι μόνιμη επωδός των ινστρουχτόρων του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες βδομάδες. Καλλιεργούν συστηματικά την άποψη "όλοι ίδιοι είναι" και την αναπαράγουν μέσα από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και τις ψευτοδημοσκοπήσεις.

    Στην Ουγγαρία βρέθηκε όμως ένας αρχηγός κόμματος με "αδένες", απέδειξε ότι ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι και τους χάλασε τη σούπα σε βαθμό που τρέχουν να τα μαζέψουν και δεν μαζεύονται...

 2. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 06/09/2010 08:56:31

  Και εσυ που τα μαθαίνεις αυτά τα σιγουράκια για να ψωνίσουμε και εμείς;

 3. παπαδοπαιδι avatar
  παπαδοπαιδι 06/09/2010 09:35:58

  "πηρε κοστος του καραμανλη που δε του ανηκει".....κατι σαν πολιτικος χριστός.σηκωνει τις αμαρτιες του πρωην

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ παπαδοπαιδι 06/09/2010 10:13:38

   Πήρε πολιτικό κόστος που του φόρτωσε ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του ο Καραμανλής δια της σιωπής του. Αφού κατάφερε να πείσει σχεδόν τους πάντες, ο Καραμανλής, ότι για την κρίση που ζούμε φταίει περίπου η... ΝΔ!

   Έτσι όπως τα λες λοιπόν και οι ειρωνίες κομμένες.

   • παπαδοπαιδι avatar
    παπαδοπαιδι @ Επώνυμος 06/09/2010 11:54:31

    ολοι το ξερουν οτι δεν ευθυνεται η ΝΔ

 4. παπαδοπαιδι avatar
  παπαδοπαιδι 06/09/2010 09:37:11

  στις τελευταιες παραγραφους εχει καμια 15αρια "ΘΑ"

  • Socrates gives the conium avatar
   Socrates gives the conium @ παπαδοπαιδι 06/09/2010 10:30:36

   Το Ευαγγέλιο πόσα "θα" περιέχει παπαδοπαίδι, δεν σου είπε ο παπάς; Αμέτρητα

 5. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 06/09/2010 09:59:51

  Μισό λεπτό γιατί θα τρελαθούμε με όσα ακούμε- γράφονται και γίνονται.
  Πρώτον: αναφορικά με το ότι ¨"πήρε κόστος που δεν του ανήκει": όταν έθετε υποψηφιότητα για Πρόεδρος μιας παράταξης σε παρακμή με 10+ μονάδες ήττας πίσω και καραμανλικό-μητσοτακικό μπλοκ μπροστά, δεν το ήξερε;
  Δεύτερον όταν η Ν.Δ. τα μάζεψε άρον άρον απ την προανακριτική για το Βατοπαίδι, υποκύπτοντας στις καραμανλικές πιέσεις, δεν ήξερε ότι συνεχίζει να λαμβάνει κόστος που δεν του αναλογεί;
  Για να μη μακρηγορώ, τους γόρδιους δεσμούς τους κόβεις ή με μαχαίρι ή καθόλου.
  Λίγο το χατίρι σε λοιπές καραμανλικες δυνάμεις και λίγο κλάψα ότι "δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς" δεν αρμόζει σε ηγέτες σαν το Σαμαρά.
  Οι 800.000 ψήφοι των νεοδημοκρατών που προσήλθαν σημαίνουν "γοητεία". όσο μεγαλύτερη η γοητεία λοιπόν, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος της "απογοήτευσης".
  Να δει λοιπόν τί θα κάνει με τα απολειφάδια γιατί σε λίγο κι ο δικός του χρόνος θα εκπνεύσει.

  • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ Bloody_Ophelia 06/09/2010 10:03:57

   Σας προετείνω να αγοράσετε την καταπληκτική Όπερα του Μπέντζαμιν Μπρίτεν Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός, η μουσική της είναι πανέμορφη και το σίγουρο είναι ότι θα κάνει πολύ καλό στο νευρικό σας σύστημα το οποίο από τις 29/11/2009 έχει τα χάλια του.

   • Bloody_Ophelia avatar
    Bloody_Ophelia @ Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 06/09/2010 10:54:47

    Σας αντιπροτείνω να μην βλέπετε εχθρούς εκεί όπου δεν υπάρχουν. Ζήτημα και προυπόθεση νοημοσύνης, κυρίως.

  • Socrates gives the conium avatar
   Socrates gives the conium @ Bloody_Ophelia 06/09/2010 10:33:34

   Bloody - Daughter of a Damned Father

   • Bloody_Ophelia avatar
    Bloody_Ophelia @ Socrates gives the conium 06/09/2010 10:57:41

    Ευελπιστώ να είστε αυτόκλητοι αυλοκόλακες του Προέδρου. Δεν θα ήθελα να τον δω να έχει το τέλος του Καραμανλή.

   • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
    Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ Socrates gives the conium 06/09/2010 21:49:15

    Όπα τα μυαλά και οι νοημασύνες επαναστάτησαν και θέλουν κεφάλια κομμένα για να πειστούν για τις προθέσεις. Λοιπόν Bloody_Ophelia, επειδή το έργο είναι πολλές φορές παιγμένο και ιδομένο, αν θεωρέις ότι πρέπει να διαλυθεί η Ν.Δ. για το Βατοπαίδι που αν είναι σκάνδαλο είναι β' κατηγορίας πες το!

   • Bloody_Ophelia avatar
    Bloody_Ophelia @ Socrates gives the conium 07/09/2010 10:08:32

    Διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα έγραψα και πραγματικά αναρωτιέμαι πόθεν σας προέκυψε το συμπέρασμα..lol
    Εν πάση περιπτώσει εννόησα κάτι σαφές και ξεκάθαρο: ότι ο Αντώνης δεν πρέπει να φαίνεται - τουλάχιστον- ενδοτικός σε εκβιαστικές Καραμανλογενείς πιέσεις. Αυτό δεν λέγεται "σύνθεση" αλλά "συνθηκολόγηση". Τόσο απλά.

 6. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 06/09/2010 10:37:08

  Ο κόσμος είναι μουδιασμένος σας το γράφω με όποια λόγια μπορω (είτε στο φακτορα είτε στον Φαήλο). Πρέπει να πάει ο Σαμαράς ένα βήμα παραπέρα. Οι επιλογές του σε πρόσωπα, είναι οι καλύτερες που έχω να δώ χρόνια (πχ Λαζαρίδη, Τζοτζολα, Καραχάλιος κτλ) αλλά πρέπει να περάσουμε και στον κόσμο ότι η ΝΔ
  δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

  Με όσους μιλάω δεν τους αρκεί ο λόγος για αγώνα κατά του μνημονίου, πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε και τις λύσεις για να αλλάξουμε και τα κακώς κείμενα που μας έφεραν εδώ. Στη ΔΕΘ πρέπει να είναι ξεκάθαρος σε αυτό ! Ειναι η μόνη ευκαιρία που θα έχει να μην τον "λογοκρίνουν" τα ελεγχόμενα ΜΜΕ !

  Δηλαδή το ότι κόβονται οι πρόωρες συντάξεις όλοι ξέρουμε ότι ήταν θετικό και πρέπει ισως να υποσχεθει ότι δεν θα επιστρέψουμε εκεί, ενώ αντιθέτως ή σφαγή χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων με την περικοπή των συνταξεων και την αυξηση του ΦΠΑ είναι άδικο κι ανούσιο. Πως θα δείξουμε στον κόσμο ότι τέρμα πια οι αδικίες όταν το ΙΚΑ, ΟΓΑ πληρώνουν την νύφη, ενώ άλλα ταμεία μοιράζουν λεφτά με την σέσουλα;

  Αλλός δρόμος, δεν σημαίνει επιστροφή των προνομίων, αλλά στήριξη των δικαιωμάτων μας. Να επιστρέψουν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά όχι τα προκλητικά επιδόματα, να μειωθεί ο ΦΠΑ κι ο φόρος των εταιρειών για έχουμε επενδύσεις αλλά από την άλλη να συνεχιστεί το κυνήγι των φοροφυγάδων, εστώ κι αν δεν είναι μεγάλο το κέρδος στα έσοδα, η αλλάγή της νοοτροπίας θα "ανοίξει" την αγορα. Σήμερα ο φοροφυγάς θεωρείται μαγκας ενώ είναι προδότης.

  Δεν υπάρχει καλύτερη ανάλυση των όσων γράφω, όσο το άρθρο του κ.Χ.Λαζαρίδη που είχα διαβάσει προ ετών.

  http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=625

  (Ιερά) δικαιώματα και (σκανδαλώδη) προνόμια…
  Συντάκτης: Του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Γ.Γ. του ΔΣ/Δ21
  Ημερομηνία καταχώρησης: 27η Μαρίου 2008

  Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στα προνόμια και τα δικαιώματα:
  -- Τα δικαιώματα ισχύουν για όλους. Κι έχουν νόημα μόνον όταν μπορούν να τα ασκήσουν όλοι.
  -- Τα προνόμια – αντίθετα - ισχύουν μόνο για λίγους. Κι έχουν νόημα μόνο όταν τα απολαμβάνουν κάποιοι σε βάρος των υπολοίπων.
  Οι συντεχνίες του Δημοσίου δεν αγωνίζονται για τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου. Παλεύουν για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
  Οι συνδικαλιστές τους ευρύτερου Δημοσίου τομέα θεωρούν απόλυτα «φυσιολογικό» όταν απεργούν να έχουμε μπλακ άουτ, να παραλύει το εμπόριο, να μην καταβάλλονται οι συντάξεις στην ώρα τους, να μας πνίγουν τα σκουπίδια, να γίνεται κόλαση η καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, να παραλύει η αγορά…
  Η απεργία τους δεν είναι «ιερό δικαίωμα». Πρόκειται, μάλλον για καταχρηστικό προνόμιο…
  Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, έχουν μονιμότητα. Οι υπόλοιποι του ιδιωτικού τομέα ΔΕΝ έχουν. Έχουν υψηλότερες απολαβές από τους άλλους. Παίρνουν υψηλότερες συντάξεις. Έχουν καλύτερους όρους εργασίας. Και για να προασπιστούν αυτά τους τα προνόμια ταλαιπωρούν όλους τους άλλους. Τους οποίους τους θέλουν και… «συμπαραστάτες στον αγώνα τους»!
  Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Η αλήθεια είναι, επίσης, ότι τα αποθεματικά των ταμείων λεηλατήθηκαν κυριολεκτικά - ιδιαίτερα στη δεκαετία του ’80, όταν έμεναν σε άτοκες καταθέσεις στις τράπεζες, ενώ ο πληθωρισμός έτρεχε τότε με 15% και 20% ετησίως…
  Αυτή την τεράστια απώλεια την υπέστησαν ΟΛΑ τα αποθεματικά, ΌΛΩΝ των ταμείων. Αλλά μόνο για τα προνομιούχα «ευγενή ταμεία» του ευρύτερου δημοσίου βρέθηκε η λύση να πριμοδοτούνται τόσο πλουσιοπάροχα από τον προϋπολογισμό, δηλαδή να τους πληρώνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, των οποίων τα αποθεματικά επίσης λεηλατήθηκαν, αλλά ουδείς τα αποκατέστησε. Κι ουδείς τα πληρώνει.
  Και πέτυχαν αυτή την προνομιακή μεταχείριση, διότι έχουν την ισχύ να κατεβάζουν τους διακόπτες, να «κοκαλώνουν» τις συγκοινωνίες, να παραλύουν το εμπόριο….
  Ιερό είναι το δικαίωμα του έλληνα πολίτη-φορολογούμενου να απολαμβάνει εκείνα που πληρώνει αγόγγυστα, τα στοιχειώδη δημόσια αγαθά. Ιερό είναι το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στη δικαιοσύνη και την ισονομία.
  Όχι, τα προνόμια των ευρύτερων συντεχνιών του Δημοσίου, ΔΕΝ είναι «ιερά». Είναι προκλητικά.
  Και η υπεράσπισή τους δεν είναι «κοινωνικός αγώνας», είναι κοινωνική αναλγησία (όπως είπε κάποτε ο κ. Γιαννίτσης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ)
  Μας θέλουν «αλληλέγγυους» στον αγώνας τους να παραμείνουν εκείνοι προνομιούχοι κι εμείς τα κορόϊδα που πληρώνουμε τα δικά τους προνόμια
  Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε…

  • Λ.Χ avatar
   Λ.Χ @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 09/09/2010 22:06:29

   ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

 7. Greg avatar
  Greg 06/09/2010 11:20:43

  Ο δήμος της Αθήνας έκλεισε φέτος οκτώ (8) παιδικούς σταθμούς, ενώ οι αιτήσεις για εγγραφές παιδιών ήταν 300 περισσότερες σε σχέση με πέρυσι. Περίπου 3.500 παιδιά, νήπια και μικρότερα, απορρίφθηκαν. Κατά τα άλλα δεν έχει σχέση το μνημόνιο με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 8. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 06/09/2010 14:36:15

  Πέρα από το βάσιμο ή μή των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση και πέρα από την επιτακτική ανάγκη της εκλαΐκευσης της πρότασής της, ας μου επιτραπεί μία εκτίμηση: όσο δεν αγγίζει το πρόβλημα του κράτους και των σχέσεων πολιτικής και διοίκησης δεν πρόκειται ο λόγος της να ακουσθεί πειστικά, ούτε και να είναι πειστικός.

  Σίγουρα η απαξίωση του σχήματος της "επανίδρυσης του κράτους" από τις αδράνειες και τις πρακτικές των κυβερνήσεων 2004-2009 είναι πρόσκομμα σε κάτι τέτοιο αλλά τούτο δεν δικαιολογεί την παντελή απουσία της περί κράτους προβληματικής στο λόγο της. Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν αφιερώθηκε ούτε μία αυτοτελής θεματική για το κράτος και τη διοίκηση!!

  Έκτος των παραπάνω επιτρέψτε μου να παραπέμψω στο χθεσινό άρθρο του Χρήστου Γιανναρά. Ήταν εξαιρετικό στον βασικό του προσανατολισμό: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_05/09/2010_1292524

  Τέλος δεν πρέπει να τονίζεται μόνον η ρήξη με το παρελθόν αλλά και η συνέχεια. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που εκφράζει μία παράταξη από το 1974 και δώθε. Η αποκοπή και αποσιώπηση του παρελθόντος, πέρα από άδικη και καιροσκοπική, αποδυναμώνει την αίσθηση της συλλογικής ταυτότητας και καθιστά τους κεντροδεξιούς έρμαια της απέναντι πλευράς.

 9. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 06/09/2010 16:01:24

  Αντωνη, μπροσταρης εσυ και ολοι εμεις πισω σου ακολουθουμε.Για να φυγει απο πανω μας το κατοχικο μνημονιο.Υποχρεωση καθε Ελληνα πατριωτη:Η απελευθερωση της Ελλαδας απο τα δεσμα του κατοχικου μνημονιου.Με οσες δυναμεις διαθετει ο καθενας και με οποιον τροπο μπορει.Επιτελους, η αξιοπρεπεια η δικια μας και της χωρας μας ειναι καθηκον δικο μας!

 10. mario avatar
  mario 06/09/2010 23:37:35

  Η καλύτερη στρατηγική είναι να αγοράσουν τις γάζες από τώρα. Που να ψάχνουν Κυριακή βράδυ για φαρμακεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.