13/11/2008 15:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τακτικές για τον αγώνα των καρτών

Αντίδοτα στα φαρμακερά τρικ των τραπεζών έχουν στη διάθεσή τους οι δανειολήπτες, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά επιτόκια και να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της υπερχρέωσης.

1.Απο το κλείδωμα των στεγαστικών δανείων μπορεί να προκύψει κέρδος 85 ευρώ τον μήνα ή 1.020 ευρώ τον χρόνο.

2. Από την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής κάποιος θα πληρώνει 155 ευρώ λιγότερα κάθε μήνα ή 1.860 ευρώ λιγότερα τον χρόνο. Όποιος επιλέξει αυτή τη μέθοδο θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι στη λήξη του δανείου θα έχει επιβαρυνθεί με σημαντικά περισσότερους τόκους.

3. Με την μεταφορά οφειλών σε άλλη τράπεζα προκύπτει κέρδος 166 ευρώ τον μήνα ή 1.992 ευρώ κάθε χρόνο. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι οι τράπεζες «δένουν» τους πελάτες που μεταφέρουν σε αυτές χρήματα με υψηλές ποινές πρόωρης αποπληρωμής για μεγάλο διάστημα, ενώ μετά την αρχική, χαμηλότοκη περίοδο το επιτόκιο εκτινάσσεται.

4. Πάγωμα δόσεων έως και για 12 μήνες. Οι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν κάποιο παροδικό πρόβλημα (π.χ. απώλεια εργασίας, ζήτημα υγείας κ.λπ.), μπορούν επίσης να ζητήσουν από την τράπεζά τους πάγωμα των δόσεων για διάρκεια έως και 12 μηνών, έως ότου ανακάμψουν. Στην περίπτωση αυτή όμως οι τόκοι συνεχίζουν να τρέχουν.

5. Μεταφορά υπολοίπου σε άλλη κάρτα. Λόγου χάρη για ένα χρέος 5.000 ευρώ που επιβαρύνεται με πραγματικό επιτόκιο 20%, το κέρδος από τη μεταφορά σε άλλη πιστωτική κάρτα άτοκα για έξι μήνες ανέρχεται σε 500 ευρώ. Να σημειωθεί όμως ότι μετά την άτοκη περίοδο ο πελάτης της τράπεζας θα επιβαρυνθεί και πάλι με υψηλά επιτόκια.

6. Μικρότερο επιτόκιο με προσημείωση. Αν τα χρέη από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια έχουν συσσωρευτεί και ταυτόχρονα υπάρχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, συμφέρει η αξιοποίησή του ώστε να μειωθεί σημαντικά το επιτόκιο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

http://ta-nea.dolnet.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=1409004

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/11/2008 15:40:14

  Νομίζει κανείς ότι υπάρχει δωρεάν παροχή; Ούτε για αστείο!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/11/2008 15:47:05

  Ωστόσο, να προσθέσω, ότι κακώς χρησιμοποιεί ο κόσμος τις κάρτες για να απολαύσει κάτι που δεν θα έχει να πληρώσει αμέσως.

  Εορτοδάνεια; Θυμάμαι πολλές εορτές χωρίς χρήματα ή εορτασμούς στο σπίτι μου, και δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημά μου...απεναντίας.

  Διακοποδάνεια; που ξανακούστηκε; όταν δεν είχα, στις διακοπές, αν μπορούσα έκανα καμιά δουλειά, αν δεν μπορούσα, δεν έκανα τίποτα...βέβαια τότε είχαμε αλάνες και οι περισσότεροι δεν πηγαίναμε διακοπές...

  Το δάνειο έχει νόημα αν, δανειζόμενος, μπορείς να βγάλεις περισσότερα λεφτά από το συνολικό κόστος του τόκου. Όχι για να ζήσεις όνειρο που δεν είναι δικό σου. (Πως τον λέγανε εκείνον τον Γερμανό; Φάουστ;)

 3. donaE avatar
  donaE 13/11/2008 16:28:18

  Οι μεταφορες υπολοιπων και τα παγωματα δοσεων ειναι επιστημονικη φαντασια γιατι με την παραμικρη καθυστερηση μπαινεις στον Τειρεσια και δεν χορηγουν τιποτα πλεον.Οσο για τις προσημειωσεις απλως θα σου παρουν το ακινητο νωριτερα και δικαιωματικα.Μακρια!

 4. nikos avatar
  nikos 14/11/2008 09:38:01

  Με την προσημειωση ο χρεωμένος στη τράπεζα θα πληρώσει δικαστικά έξοδα δικηγόρο της τράπεζας και έξοδα εγγραφής στο υποθηκοφυλακείο ,έτσι θα βρεθεί περισσότερο χρεωμένος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.