#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/08/2010 23:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τίνος είναι το Κρεμλίνο;Οι απόγονοι μιας αρχαίας βασιλικής δυναστείας που κυβέρνησε τη Ρωσία επί 600 χρόνια, έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον του ρωσικού δημοσίου, ισχυριζόμενοι ότι το Κρεμλίνο ανήκει σε αυτούς! Την αγωγή κατέθεσε ο Valery Kubarev, που το γενεαλογικό του δένδρο φτάνει έως τη δυναστεία Ρούρικ, και ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «Μεγάλο πρίγκηπα πασών των Ρωσιών».

Η ρωσική κυβέρνηση περιέργως, αντιμετωπίζει το αίτημα με κάθε σοβαρότητα, και μάλιστα το ανώτατο δικαστήριο της χώρας εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας ο Kubarev μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχιτεκτονικά σχέδια και  σε άλλα αρχεία σχετικά με το κτιριακό συγκρότημα που απαρτίζει το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με παλιούς ρωσικούς θρύλους, ο πρώτος Ρούρικ ήταν ένας Βίκιγκ πολέμαρχος του 90υ μ.Χ. αιώνα, η δυναστεία του οποίου ένωσε και κυβέρνησε τις διάφορες φυλές που ζούσαν τότε στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Στην αγωγή του, ο Kubarev υποστηρίζει πως ο Ρούρικ και τα παιδιά του είναι αυτοί που έχτισαν το Κρεμλίνο. Ο συνήγορος της ρωσικής κτηματικής υπηρεσίας σημειώνει πως δεν υπάρχουν ξεκάθαροι τίτλοι αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Κρεμλίνου, μόνο ένα προεδρικό διάταγμα που το χαρακτηρίζει ως κατοικία του Ρώσου προέδρου. Η ανταπάντηση του Ρούρικ ήταν: «Τότε θα εκδώσω και εγώ ένα δικό μου διάταγμα.»

AOL News

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lornion avatar
  lornion 21/08/2010 03:41:16

  Εμενα με την εντύπωση οτι είναι κρατικό ,δεν εχω διαβάσει την ιστορία του ειλικρινά εμεινα απορημένος από την είδηση.

 2. Ελληνας avatar
  Ελληνας 21/08/2010 11:16:33

  ... το κάνεις ένα ξενοδοχείο αυτό. Τύφλα να χει το Τουμπάι.

 3. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 21/08/2010 12:42:31

  Ε, δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από όλους αυτούς τους "ευγενείς".

  Που να ξερε ο μέσος άνθρωπος που κάθεται και παρακολουθεί τους γάμους των πριγκηπισσών και τα βαφτίσια των πριγκήπων, με το στόμα ανοιχτό, για τι πράγμα μιλάμε.

  Που μεγαλώνει ακόμη τις κόρες του με παραμύθια για πριγκήπισσες και τους γιους του με ανδραγαθήματα βασιλιάδων.

  Απέραντος χαζο-βιολισμός.

  Ολη η ιστορία του ανθρώπου είναι μια ατέλειωτη διαδοχή επεισοδίων των πολέμων και των εγκλημάτων τους των φρικτών επάνω στους λαούς. "Δικούς" τους και εχθρικούς. Για την κυριαρχία, την αρπαγή και τον πλουτισμό. Αξιοι σημερινοί τους συνεχιστές, αλλά και σύμμαχοί τους τωρινοί, αυτών των εκπτώτων, τα golden boys και οι λοιποί μεγαλόσχημοι των επιχειρήσεων διεθνώς.

  Αντε τώρα να εμφανιστεί κανένας δικός μας να μας ζητάει τα ρέστα για το παλάτι του Νέστορα ή των Μηκυνών και να ψαχνόμαστε για τίτλους. Λες και αυτοί τα χτίσαν. Με τα χεράκια τους. Και τα "δικά" τους πλούτη.

  Πού σαι θερσίτη ν' ανοίξεις τοΝ στόμα σου και να μην τους ξεπλένει ο κατακλυσμός (που δεν μου αρέστηκε κι ο κυρ-Ομηρος με τα λεγόμενά σου). Ν' αγιάσουν τα κοκκαλάκια σου, παππού λεβένταρε.

  Την αηδία μου!

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ Θραξ Αναρμόδιος 21/08/2010 16:05:17

   Zoe was the younger daughter of the Greek despot of the Morea (Peloponnesus, Greece), Thomas Palaeologos.
   After the fall of the last byzantine bastion in the Greek lands (1460), she was compelled to flee to Italy, along with her two brothers, Andreas and Manuel, placed all three in the custody of the well-known Greek cardinal Bessarion. Meanwhile, her beloved mother, Catherine Ašen Zaccaria, daughter of the last Prince of Achaea, Centurione II Zaccaria, had passed away on their way to Italy and been burried in Corfu († 1462), while her father, Thomas, died, in 1465, in Ancona, before he could meet again his three children. Zoe's older sister, Elena, had already been married to Lazarus Vrankovič of Serbia.
   Thanks to Bessarion’s efforts, Zoe and her brothers succeeded in securing financial aid from the Pope Pius II, so that they could lead in Rome a life of ease and dignity. In return, they were obliged to convert to Catholicism and live according to the papal orders. Pius II’ successor to the papal throne, Sixtus IV, however, was rather reluctant to keep paying for the daily expenses of the three orphans. He should therefore find a good husband to Zoe. Actually, the idea of Zoe’s marriage with a potent sovereign, such as Moscow’s Grand Prince Ivan III, was initially put forward by the cardinal Bessarion, then eagerly adopted by Pius II and Sixtus IV, whose principal aim was the union of the two Churches under papal leadership. On his own part, Bessarion hoped that Zoe’s husband would undertake a crusade against the Turks for the reestablishment of the Byzantine Empire. The engagement was blessed in Rome by Sixtus IV, who gave the bride a significant sum of money as a dowry. Eventually, the marriage was celebrated in 1472 in Moscow, Zoe changed her name into “Sophia” and returned to the orthodox faith. Her husband, Ivan III and their legal heirs obtained in this way succession rights to the vacant Byzantine throne.
   The marriage of a Byzantine princess to the Russian Grand Prince nurtured the tradition that Moscow was the “Third Rome” and inaugurated a new era of growing byzantine influence in Eastern Europe.

   Το Κρεμλίνο έχτισε ο Ιβάν για να κάνει εντύπωση στη Ζωή Παλαιολόγου. Κάτι που δεν αναφέρει εδω.
   Στους Παλαιολόγους χρωστάμε τη Τρίτη Ρώμη.
   Σημ. Οι Βυζαντινές Πριγκίπισσες δεν ήταν απλές γυναίκες εξ αιτίας της πολιτικής επιρροής τους, της μόρφωσης και του χαρακτήρα τους γι αυτό και είχαν μεγάλη ζήτηση ως νύφες.
   Τους καιρούς που δεν υπήρχαν τράπεζες και επιτροπές το όνομα και η καταγωγή αποτελούσε μεγάλο κεφάλαιο κι αν η ανθρωπότητα πήγαινε μπροστά ή πίσω το χρωστούσε σε μερικές οικογένειες.

   • Ολντ Τραφορντ avatar
    Ολντ Τραφορντ @ Ολντ Τραφορντ 21/08/2010 16:09:12

    Διαβάστε κι αυτό
    http://www.gleonardos.gr/gleon_sophiapal_en.html
    Αθάνατοι Έλληνες κανείς σας δεν πέρασε τυχαία απο αυτό το κόσμο.
    χε χε χε!

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Ολντ Τραφορντ 21/08/2010 16:44:56

    @Strange Attractor

    Φαίνεται ε;

    @Ολντ Τραφορντ

    Αφού ήταν τόσο καλοί όλοι αυτοί οι "ευγενείς" και μάλιστα "αποτελούν και κεφάλαιο που πήγε την ανθρωπότητα μπροστά", μήπως να επαναφέρουμε την μοναρχία;

    Μήπως ένας βασιλιάς ή καλύτερα ένας αυτοκράτορας (όπως θέλει και ο καθηγητής Κιτσίκης) είναι η λύση των προβλημάτων μας; Αν μάλιστα είναι και φιλόσοφος, τόσο καλύτερα (γι' αυτόν).

    Εδώ έχουμε αυτούς που έχουμε για 4 μόνο χρόνια και τραβάμε τόσα. Ο Ιβάν και η Σοφία μας έλειπε και το υπόλοιπο συγκρότημα.

    Θεός φυλάξοι!

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ολντ Τραφορντ 21/08/2010 21:02:23

    Άν ψάξει κανείς τα δυναστικά γενεαλογικά δένδρα, θα βρεί πράγματα και θαύματα: Ο Ιβάν ΙΙΙ, απόγονος του Βάραγγου - Ρώς ηγεμόνα Ρούρικ, εκείνου με το δικέρατο κράνος το 850 - 900 μ.Χ., παντρεύτηκε μία Παλαιολόγου, η οποία καταγόταν ταυτόχρονα από το Γενοβέζικο οίκο Zaccaria και τον Βλαχο-Βουλγαρικό ηγεμονικό των Ασενιδών. Οι Παλαιολόγοι του Μοριά άπου είχαν συμπεθεριάσει επίσης με τους Νεμανίδες Σέρβους, τους Γάλλους Ανζού, και άν θυμάμαι καλά, επίσης με το Μογγολικό βασιλικό οίκο. Ανέκαθεν τα γενεαλογικά δένδρα αυτοκράτόρων, τσάρων και πριγκήπων, έμοιαζαν με μακαρονάδα al dente.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 21/08/2010 16:32:57

   Μάλλον δεν σου αρέσουν τα παϊτόνια, οι λιβρέες, τα οικόσημα και οι λακέδες ε Θράκα;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 21/08/2010 16:54:31

   Θράκα, μήπως είσαι κομμουνίστας, όπως θα έλεγε και ο δικός μας ο Ντελα Γκρέτσιας;

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 21/08/2010 17:14:58

    @Strange Attractor

    "Θράκα, μήπως είσαι κομμουνίστας, όπως θα έλεγε και ο δικός μας ο Ντελα Γκρέτσιας;"

    Μακριά από μένα αυτά λέμε. (θες να τ' ακούσεις μου φαίνεται τώρα και με τσιγκλάς, ε; -λολ)

    Και κομμουνισμό να έχουμε
    και σοσιαλισμό να έχουμε
    και φιλελευθερισμό να έχουμε
    και καπιταλισμό να έχουμε

    άμα δεν έχουμε δημοκρατία
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

    'κατό φορές τά χω πει, να τα ξαναπώ;

    Οτι τραβάμε το τραβάμε γιατί δεν έχουμε δημοκρατία.

    Τα υπόλοιπα, εδώ: h**p://anarmodios.blogspot.com/2010/08/blog-post_4691.html

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Βασικά είμαι γραπόφρων με αντι-γλυκανιστικές τάσεις, αλλά αυτό είναι μυστικό.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 21/08/2010 17:23:52

    Καλή η δημοκρατία αλλά πως γίνεται και οι απλοί άνθρωποι πάντα καταλήγουν οι βαστάζοι, ενώ οι επιτήδειοι κυβερνήτες;
    Σήμερα έχουμε ένα διτό πολίτευμα. Κληρονομική δημοκρατία με μίξη τηλεοπτικής δημοκρατίας.
    Το σκήπτρο του βασιλιά αντικαταστάθηκε από το μαρκούτσι του ρεπόρτερ, που είναι υποχείριο του εργολάβου, που ελέγχει τον εκάστοτε γόνο που μας κυβερνά, ψηφιζόμενος από εμάς δημοκρατικότατα.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 21/08/2010 17:34:39

    @Strange Attractor

    Νομίζω ότι ξέρεις καλύτερα από μένα. Γράψε ένα άρθρο. Ενα ωραίο εγκυκλοπαιδικό άρθρο για το ποιος ειναι ο μηχανισμός που ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ο απλός άνθρωπος καταλήγει "βαστάζος" όπως είπες. Να κλάψουν μανούλες. Αφού τα ξέρεις.

    Αλλά θέλω και διαχωρισμό. Θέλω τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής εκδοχής ξεχωριστά: πως δηλαδή το ελληνικό κράτος είναι από γεννησιμιού του ΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ (πρώτο δάνειο, Ορλάνδος, Φιλικοί, Νέγρης, Ιγνάτιος Μολδοβλαχίας, Κωλέτης, Μαυροκορδάτος, Ζαϊμης, Κουντουριώτης και λοιποί) του κομματισμού και της ξενικής εξάρτησης, μέχρι το μεσοπόλεμο τουλάχιστον. Κάντο σε συνέχειες εν ανάγκη.

    Μήπως το διαβάσει κάνα ελληνόπουλο και μάθει τίποτε χρήσιμο. Και να πιάσει και τόπο ο χρόνος που χάνεις κι εσύ κι εγώ σ' αυτές τις συζητήσεις τις δικτυακές.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 21/08/2010 17:44:22

    Δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο. Είναι παγκόσμιο και διαχρονικό. Η διαφθορά ενυπάρχει και κατατρώει οποιαδήποτε νέα πολιτική προσπάθεια. Βλέπε τι έγινε στη γαλλική επανάσταση. Παρά τη λαιμητόμο που δούλευε νυχθημερόν, η μοναρχία επανήλθε τάχιστα με άλλη μορφή. Στη Ρωσία, ο μπολσεβικισμός οδήγησε σε μια νέα γραφειοκρατική τάξη υπεράνω πάντων. Στη Γιουγκοσλαβία (βλ. Μίλοβαν Τζίλας) το ίδιο. Η Αμερική ιδρύθηκε επί τούτου από μασώνους, για να πετύχουν το όνειρο της παγκόσμιας διακυβέρνησης. κλπ κλπ. Όλα είναι στημένα και σικέ. Και εμείς πιστεύουμε πως είμαστε αητοί ενώ είμαστε σπουργίτια.
    Το δικαίωμα που έχουν οι σκλάβοι να επιλέγουν αφεντικά δεν σημαίνει πως παύουν να είναι σκλάβοι.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 21/08/2010 17:51:31

    @Strange Attractor

    Ο κομμουνισμός
    ο σοσιαλισμός
    ο φιλελευθερισμός
    ο καπιταλισμός, εν γένει

    είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Που για να εφαρμοστούν, ή σωστότερα για να μην εφαρμοστούν, διότι στην θεωρία και στις ιερές γραφές τους όλοι μας τα λένε μια χαρά και ροζ συννεφάκια, απαιτούν πάντα το ένα και το ίδιο και το αυτό ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ. Δηλαδή αντιπροσώπους με ΜΑΚΡΙΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ.

    Η Δημοκρατία είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα. Είναι μηχανισμός. Μηχάνημα, μηχανάκι. Είναι συγκεκριμένη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με συμμετοχή ΟΛΩΝ και ΑΜΕΣΑ χωρίς αντιπροσώπους. Αυτός ο μηχανισμός σαφώς θα διαρρυθμίσει τα οικονομικά ζητήματα της κοινωνίας στην οποία θα εφαρμοστεί με κάποιον τρόπο. Ποιον; Αυτόν που όλοι φανταζόμαστε. Τι οικονομικά μέτρα θα ψήφιζαν οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σήμερα ή και χτες, αν είχαν την δυνατότα να το κάνουν; Θα ενέκριναν οι πολίτες όλα αυτά τα δάνεια του παρελθόντος; Οχι φυσικά.

    Τα οικονομικά συστήματα, ΟΛΑ, μασκαρεύονται σε πολιτεύματα, με τάχαμου διαφορές.
    Δεν έχουν διαφορές.
    Δημιουργούν όλα δούλους και βαστάζους. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
    Και όλα ρέπουν στην ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ. Οπως σήμερα. Εδώ και αλλού.

    Η δημοκρατία είναι πολιτικό σύστημα ελεύθερων και αυτόνομων ανθρώπων με δυναμική (συνεχή) ΑΥΤΟ-ΘΕΣΜΙΣΗ. Δεν έχει ευθύς εξαρχής κάνα οικονομικό σχέδιο να εφαρμόσει. Το βρίσκει στην πορεία.

    Με πιάνεις;


    Θραξ Αναρμόδιος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Strange Attractor 21/08/2010 17:56:16

    Θράκα, σε βλέπω έτοιμο για κανένα αγροτοσυνεταιριστικό κοινόβιο σε καμιά Σαμοθράκη ή στο Αρκάνσας πουθενά...
    Με γράπα και σκουμπρί καθ εκάστην.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 21/08/2010 18:07:11

    @Strange Attractor

    καλά μια το πας σοβαρά και μια στο καλαμπούρι.
    Να πας εσύ στο Αρκανσας.
    Εγώ θα μείνω εδώ.
    Δεν μπορώ να φύγω από δω. Είναι οργανικό (λολ).

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Εχουν σκουμπρι στο Αρκανσας

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Strange Attractor 21/08/2010 18:07:33

    @Strange Attractor

    "Το δικαίωμα που έχουν οι σκλάβοι να επιλέγουν αφεντικά δεν σημαίνει πως παύουν να είναι σκλάβοι"

    Μην μπερδευτούμε τώρα. Το πράγμα είναι απλό. ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.

    Αυτό που έχουμε ως δημοκρατία σήμερα ΔΕΝ είναι δημοκρατία. Είναι ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

    Σ' αυτό το συστημα όντως οι πολίτες εκλέγουν (μαύρη εκλογή δηλαδή), για μια τετραετία, τους ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ τους. Και καθίσταται ο πολίτης σκλάβος. Δώσε μου ΦΠΑ όσο θέλω, δώσε μου φόρο όσο θέλω, κιας έχω 30-τόσα σχολιά υπό έξωση στον Πειραιά, κιας παραγγέλνω υποβρύχια που γέρνουν και Απάτσι που πέφτουν και χίλια δυο.

    Στην δημοκρατία τα πράγματα είναι σοβαρά. Μα πολύ ΣΟΒΑΡΑ. Και σφίγγουν οι ΚΩΛΟΙ. Δεν έχει εκεί νόμους περί ευθύνης υπουργών και άρειο πάγο διορισμένο. Ούτε βουλευτή και υπουργό και πρωθυπουργό και δήμαρχο 4-ετίας να μη δίνει λόγο σε κανέναν σαν σατράπης για το τι έχει υποσχεθεί, τι έχει κάνει, τι βούτηξε και τι σπατάλησε. Στη δημοκρατία έχουμε ΚΛΗΡΩΣΗ αντί εκλογής για άρχοντες, δικαστήρια με ΛΑΪΚΟΥΣ δικαστές ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ, πολίτη-οπλίτη, ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ αρχόντων με καταγραφή περιουσίας και των γονέων ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ και τέτοια πολλά, που τα μάθαμε ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. Εγώ από τότε τα θυμάμαι. Κι άμα βρεις κάνα κείμενο ή εγχειρίδιο περί δημοκρατίας να με ενημερώσεις. Γιατί εγώ δεν βρήκα. Ακόμη το ψάχνω.

    Η δημοκρατία είναι στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, φίλε μου.
    Η δημοκρατία είναι επανάσταση.

    Και ο κοινοβουλευτισμός έχει αρχίσει τον ρόγχο του θανάτου (μόνος του αρρώστησε).
    Αν δεν μας θάψει μαζί του, ίσως και να ευτυχήσουμε τελικά.
    Βοηθούσης και της τεχνολογίας των δικτύων που μπορεί να κάνει τα ονειρα του Ρήγα Φεραίου πραγματικότητα.


    Θραξ Αναρμόδιος

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/08/2010 13:29:48

  Από τους τελευταίους της δυναστείας των Ρουρικιδών τσάρων ήταν ο Ιβάν ο Τρομερός (ΙΒάν IV Βασίλιεβιτς - Γκρόζνυ, 1530 – 1584). Μετά ανέλαβαν οι συγγενείς τους Ρομανώφ, (συγγενείς και των δικών μας Γκλύκσμπουργκ).
  Η δυναστεία των Ρουρικιδών:
  h**p://en.wikipedia.org/wiki/Rurik_Dynasty
  Θα δούμε άραγε προσεχώς "τρομερές" ιστορίες γύρω από το τείχος του Κρεμλίνου, με δράκους και δικέρατα κράνη Βίκιγκς;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.