29/08/2009 23:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέρμα στα σχέδια για πυραύλους στην Ανατολική Ευρώπη;

Ένα από τα πλέον ακανθώδη σημεία τριβής μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας ήταν και είναι  η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων στην ανατολική Ευρώπη (Πολωνία και Τσεχία).  Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times, ο Λευκός Οίκος φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει τα σχέδια πυραυλικής προστασίας που είχαν ανακοινωθεί από την εποχή της προεδρίας Μπους. Κάτι τέτοιο θα ευχαριστούσε οπωσδήποτε τη Ρωσία και τη Γερμανία, αλλά θα δυσχέραινε τις αμερικανικές σχέσεις με τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης, που ήδη επιδεικνύουν έντονη ανησυχία αλλά και απαισιοδοξία, με το άκουσμα της είδησης.

Όπως ανέφερε Πολωνός εκπρόσωπος: «Η ανατολική Ευρώπη έπαψε να είναι στο επίκεντρο της κυβέρνησης Ομπάμα».Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι χαιρετίζουν την είδηση λέγοντας πως υπάρχει πλέον ελπίδα «για έναν νέο κόσμο…».

Οι εναλλακτικές τοποθεσίες που συζητιούνται για την εγκατάσταση της  αμερικανικής «πυραυλικής προστασίας», είναι μεταξύ άλλων η Τουρκία και τα Βαλκάνια, που αποτελούν, κατά τους Αμερικανούς,  ιδανικό μέρος για την απόκρουση τυχόν απειλής εκ μέρους του Ιράν.

 New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

  1. thouthou avatar
    thouthou 29/08/2009 23:18:15

    Από καιρό οι αμερικάνοι προσπαθούν να ξεφορτωθούν την ομπρέλα....
    Πάντως δεν θα εκπλαγώ καθόλου με μια ενδεχόμενη κοινή Αμερικανορωσσική ομπρέλα, με βάση την Τουρκία, και την Βουλγαρία....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.