#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/08/2012 18:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος οι προσλήψεις συγγενών πολιτικών στο δημόσιοΕπιτέλους, κάποιος αποφάσισε να βάλει τέλος στο όνειδος των προσλήψεων πουν κάνουνδιάφοροι βουλευτές παίρνοντας κόρες, γιους, αδέρφια, ανίψια και όλους τους το σόι. Επειδή μπορεί κάποια πράγματα να είναι νόμιμα δεν είναι απαραίτητα και ηθικά, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στη Νέα Δημοκρατία. Οπως γνωρίζουν όλα τα πολιτικά κόμματα ότι με πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνεργους, δε μπορεί να κοιτάς να βολέψεις τους συγγενείς σου και να μένουν έξω χιλιάδες νέοι με ανάλογα ή και καλύτερα προσόντα

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, λοιπόν, με απόφαση Σαμαρά θα μπεί τέλος στη ντροπή αυτή, μετά και το σάλο που δημιουργήθηκε με τις προσλήψεις που έκανε ο Τραγάκης, ο Πολύδωρας και ο Πετσάλνικος στη Βουλή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει μέτρο σύμφωνα με το οποίο τόσο στη Βουλή όσο και σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, δε θα μπορούν οι πολιτικοί να προσλαμβάνουν συγγενείς μέχρι το δεύτερο βαθμό. Τέλος, λοιπόν, παιδιά, θυγατέρες, αδέρφια και λοιποί βολεμένοι από τους πολιτικάντηδες μιας άλλης εποχής.

Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο πρωθυπο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημόσιων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς

Ελπίζουμε το απαγορευτικό στις προσλήψεις που βάζει το Μαξίμου να υλοποιηθεί και να εκλείψουν τέτοιες ανήθικες πρακτικές. Βέβαια, κάποιοι δε θα σταματήσουν να βολεύουν τους κολλητούς τους, όπως κάνει ο Τσίπρας που διόρισε στη Βουλή το φίλο του και εκπρόσωπο του κόμματος, Α. Καρίτζη, ή όπως κάνει η Χρυσή Αυγή.

Ο πατριώτης κ. Μιχαλολιάκος και τα παλικάρια του διόρισαν σε κενές οργανικές θέσεις τους: Απόστολο Γκλέτσος του Κων/νου (ΑΔΤ Χ482350), ΔΕ κατηγορίας Ανδρόνικο Σίμος του Νικολάου (ΑΔΤ ΑΗ634166), ΔΕ κατηγορίας. Επίσης, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 390/14-08-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι: Νικήτας Σιώης του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΕ868048), ΔΕ κατηγορίας. Γεώργιος Μισιάκας του Χρήστου (ΑΔΤ ΑΙ294905), ΔΕ κατηγορίας. Ο κ. Μισιάκας ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα. Για να θυμίσουμε, πάντως, την ιστορία με τους «φτωχούς» πλην διορισμένους συγγενείς: Ο Γιάννης Τραγάκης, πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής. Μετά τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιο του διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή. Ο Βύρων Πολύδωραςδιόρισε την κόρη του. Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012). Ακόμη, ο Φίλιππος Πετσάλνικος συνεχίζει να κάνει διορισμούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής αφού δεν ήταν καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές. Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Η εν λόγω υπάλληλος όμως είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Inno avatar
  Inno 23/08/2012 18:15:27

  και ο ανηψιός του καμμένου, συνονόματος

  • Inno avatar
   Inno @ Inno 23/08/2012 18:15:42

   ή ξάδερφος

 2. μάρθα avatar
  μάρθα 23/08/2012 18:17:38

  Εύγε..Απλά πιο γρήγορα αντανακλαστικά!

 3. johnie xl avatar
  johnie xl 23/08/2012 18:31:52

  Tα εύγε ,επιτέλους ,μπράβο κτλ θα άξιζαν προφανώς αν η απόφαση είχε αναδρομική ισχύ.

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ johnie xl 23/08/2012 20:57:37

   Άμα η απόφαση είχε αναδρομική ισχύ, θα άδειαζε την άλλη μέρα η Βουλή από κόσμο.
   Μέχρι και οι αστυνομικοί που τη φυλάνε με βύσμα έχουν πάει εκεί!

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ kapar13 24/08/2012 19:45:03

    Ε και τι σαν άδειαζε?? Τι δικαιολογία είναι αυτή. Ας γινόταν διαγωνισμός για τους απαραίτητους να ξαναγεμίσει με άξιους και όχι με τα σόγια των πολιτικών. Αλλά κανείς δεν λέει όυι η "γεναία" απόφαση του Σαμαρά δεν είναι παρά μια οδηγία η οποία δεν υπερισχύει των νόμων.

 4. anastosd avatar
  anastosd 23/08/2012 18:39:24

  ΡΟΥΑ ΜΑΤ......................ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΥ................................ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ........................

 5. Ηλίας Κοντάκος avatar
  Ηλίας Κοντάκος 23/08/2012 18:47:01

  Προς τη σωστή κατεύθυνση η ρύθμιση, αλλά αφήνει πολλά σοβαρά ερωτηματικά. Ο 2ος βαθμός συγγένειας αφορά μόνο τους εξ αίματος 2ου βαθμού συγγενείς ή και τους εξ αγχιστείας; Θυμίζει ότι 1ου βαθμού συγγενείς είναι τα τέκνα και 2ου βαθμού συγγενείς είναι τα αδέρφια εκ πλαγίου και οι παππούδες σε ευθεία γραμμή (όπως και τα εγγόνια φυσικά). Ως εκ τούτου, τα αδέρφια των συζύγων εξαιρούνται, εκτός αν η ρύθμιση περιλαμβάνει και τους εξ αγχιστείας 2ου βαθμού συγγενείς του πολιτικού προσώπου. Επίσης, τι γίνεται με τους θείους και τα ξαδέρφια; Ο θείος - αδερφός του γονέα - είναι 3ου βαθμού συγγενής και ο πρώτος ξάδερφος είναι 4ου βαθμού συγγενής. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει σαφής και ξεκάθαρη ρύθμιση, γιατί νεποτισμός δεν είναι μόνο να διορίζεις τα παιδιά ή τα αδέρφια σου. Ξέρουμε πόσο έχει υποφέρει αυτή η χώρα από κάτι μπουμπούκια ξαδερφοανίψια.

 6. Kommenos avatar
  Kommenos 23/08/2012 18:49:42

  Σιγά μην αλλάξει το καθεστώς!

  Θα γίνεται με άλλο τρόπο: Θα υποχρεώνεται κάποιος φορέας άλλος να τους προσλάβει, διαφορετικά ο προϊστάμενος του φορέα θα κόβεται στις προαγωγές.

  Ποιος συγγενής του πολιτικού δεν θα παίρνει προαγωγές;
  Ποιός συγγενής του πολιτικού δεν θα αναλαμβάνει προϊστάμενος κάποιου τομέα;
  Ποιός συγγενείς του πολιτικού δεν θα παίρνει καλύτερη αξιολόγηση από έναν άλλον μη συγγενή;
  Ποιο πειθαρχικό συμβούλιο θα παίρνει μέτρα που θα θίγουν πειθαρχικά ένα συγγενή του πολιτικού;
  κλπ κλπ.

  Η λύση είναι μία: Να οριστεί "εκλογική περιφέρεια" μία και μοναδική "ολόκληρη η επικράτεια της Ελλάδας", όπως γίνεται στο Ισραήλ. Σε μια τέτοια περίπτωση ένας βουλευτής που θα εκλέγεται δεν θα εκλέγεται μόνο από τη σημερινή εκλογική περιφέρεια με μερικές χιλιάδες κουκιά, αλλά θα χρειάζονται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι. Τότε θα σταματήσει το πελατειακό σύστημα, και η πολιτική μας ζωή θα έιναι όπως στο Ισραήλ.

  Αλλά βέβαια, ποιος Έλληνας θέλει τέτοιο πράγμα, αφού τόσοι και τόσοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να βρουν ένα βουλευτή να τους διορίσει το παιδί; Γι αυτό η Ελλάδα είναι το αντίθετο του Ισραήλ, σε όλα.

 7. deldio avatar
  deldio 23/08/2012 18:51:32

  Η απαγόρευση περιλαμβάνει μόνο τους συγγενείς εξ αίματος ή και τους συγγενείς εξ αγχιστείας; Τους φίλους από το στρατό; Τους γείτονες; Οι ήδη προσληφθέντες από "το παράθυρο" θα απολυθούν;

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ deldio 23/08/2012 21:00:05

   Σωστοοο!Τις συζυγους των κομματοσκυλων θα συμπληρωνα εγω !

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/08/2012 18:58:42

  Εσείς που ζητάτε να μην προσλαμβάνουν οι βουλευτές ούτε καν "φίλους από το στρατό" (!), έχετε σκεφτεί ότι ουσιαστικά ζητάτε να μη μπορούν να προσλάβουν έστω και ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης τους; Μήπως θέλετε να τους διαθέτουμε με... λοταρία κάποιους τυχαίους ΔΥ να τους... εμπιστευθούν τυφλά;

  Μία σωστή κίνηση πάει να γίνει, και ορισμένοι θέλουν να την απαξιώσουν με τον μαξιμαλιστικό λαϊκισμό!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Αυριανιστής 23/08/2012 19:14:42

   Συνήθεις υπερβολές του ρωμαίικου. Ο νεοέλληνας πρέπει να γκρινιάζει με όλα. Όταν δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση την κατηγορεί για ανδράνεια. Όταν πάει να γίνει κάτι την κατηγορεί ότι δεν έκανε αρκετά. Όταν κάνει περισσότερα την κατηγορεί ότι διαλύει το σύστημα. Και πάντα οι αλλαγές να γίνουν πρώτα στους άλλους.

   Τέλος πάντων το μέτρο είναι στη σωστή κατεύθυνση και έχει και έντονο συμβολισμό.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/08/2012 08:47:30

    Το μέτρο είναι ηλίθιο (ας υλοποιηθεί πρώτα και μετά πανηγυρίζουν ορισμένοι)
    Ενας υπάλληλος είναι καλός ή κακός.
    Χρειάζεται ή όχι.
    Δεν μπορείς να κάνεις προσλήψεις συγγενών
    Δεν μπορείς να απαγορεύεις την πρόσληψη κάποιου επειδή είναι συγγενής.
    Τι χρειάζονται οι μετακλητοί; Κατάργηση. Τα υπόλοιπα είναι κοροϊδία και επικοινωνιακά τρικ.
    Αλλά έτσι έχουν ανδρωθεί οι πολιτικοί μας με πιρουέτες και έτσι έχουν μάθει με ρουσφέτια.

    • Ηλίας avatar
     Ηλίας @ Ο Ιθαγενής 24/08/2012 19:48:40

     Σωστός 100%. Αν π.χ. προσλάβει ο Πολύδωρας τον ξάδερφο του Τραγάκη και την ίδια μέρα ο Τραγάκης προσλάβει τον ανηψιό του Πολύδωρα υπάρχει κανένα κόλλημα από την οδηγία ??

 9. kotstak avatar
  kotstak 23/08/2012 19:06:00

  Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ, τα περισσότερα μεγαλοστελέχη της ΝΔ είχαν πάρει θέση υπέρ της Ντόρας.
  Εκτιμώ, ότι στους περισσότερους από αυτούς, το “βόλεμα” των παιδιών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους να τη στηρίξουν.
  Δεν είναι χαζοί. Ήξεραν ότι θα το έκανε αυτό που έκανε αυτό ο Σαμαράς.

  Από λεπτομέρειες μπορείς να αντιληφθείς τον τρόπο σκέψης του άλλου.
  Όταν ένας πολιτικός “βολεύει” συγγενικά του πρόσωπα στο δημόσιο είναι “μικρός” και ασήμαντος.
  Πρέπει όλους αυτούς να τους βάλουμε στο περιθώριο.
  Δεν είναι δυνατόν οι ασημαντότητες να μας βγάλουν από την κρίση.
  Σε κάθε αναγκαίο μέτρο που θα παίρνει η κυβέρνηση, εάν το μέτρο αυτό θίγει τα συμφέροντα των τέκνων τους, οι ασημαντότητες θα γκρινιάζουν και θα κάνουν ότι ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους. Το ΜΟΝΟ όμως που τους ενδιαφέρει, είναι η διαφύλαξη των προνομίων των τέκνων τους.

  Τα πληρώναμε “χρυσά” αυτά τα τέκνα.
  “Κοντά στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα”.
  Για να δώσουν τα παράλογα προνόμια στα τέκνα τους, τα έδιναν αναγκαστικά σε όλο το κλάδο.
  Σε δεκάδες χιλιάδες δηλαδή.
  Όταν ένας πολιτικός έδινε τα προνόμια, σύσσωμη η αριστερά τον κάλυπτε μιλώντας για “ΨΙΧΟΥΛΑ”.

  • kotstak avatar
   kotstak @ kotstak 23/08/2012 19:26:31

   Τα προνόμια αυτά δημιούργησαν τουλάχιστον το 20% του χρέους.
   Για να τα δώσουν στα τέκνα, τα έδιναν "αναγκαστικά" και σε 100.000 ακόμα εργαζόμενους.
   Η αριστερά, με τους όρους που βάζει, προστατεύει ακριβώς αυτά τα συμφέροντα.

 10. roadrunner avatar
  roadrunner 23/08/2012 19:08:54

  Σωστά υπάρχει αντίδραση για τον τρόπο που διορίζονται οι μετακλητοί.
  Αλλά ακόμη καλύτερα θα ήταν αν άλλαζε εντελώς η νομοθεσία για μετακλητούς, προς το αξιοκρατικότερο και δικαιότερο. Π.χ. οι διορισμοί των μετακλητών να γίνονται από το αρχηγό κάθε κόμματος που δικαιούται μετακλητούς, με σύγκριση αρκετών υποψηφίων (μέλη του κόμματος εννοείται) ως προς τα επιθυμητά προσόντα. Εξαιρουμένων και πάλι των συγγενών εξ'αίματος ή εξ'αγχιστείας.

 11. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 23/08/2012 19:22:22

  Πολύ θετική η επέμβαση του κ. Α.Σαμαρά, καλύτερο ακόμη θα είναι να ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ από βουλευτές, υπουργούς, οποιονδήποτε. Όπου χρειάζεται να αξιοποιούνται ήδη υπάρχοντες Δ.Υ (μιάς κι έχουν μόνιμη ....ασυλία ) και αν ποτέ διορισθεί κάποιος, ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ. Επιτέλους, το αυτονόητο να επιβληθεί, πάσει θυσία. Ταυπόλοιπα, δυστυχώς είναι ημίμετρα και συνέχιση της ανηθικότητας και της ανομίας.

 12. δουρικός avatar
  δουρικός 23/08/2012 19:33:36

  ούτε καν θα καταθέσουν τέτοια πρόταση γιατί απλά είναι αντισυνταγματική, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κάποιον λόγω αίματος, εξ αγχιστείας και φιλίας να προσληφθεί σε κάποια δουλειά που μάλιστα δεν είναι δημόσια και μόνιμη...
  όσοι τα σκέφτονται αυτά και τα λένε στον Αντώνη είναι παντελώς άσχετοι και αγράμματοι;
  (επαναλαμβάνω ο μετακλητός και ο επιστημονικός συνεργάτης είναι συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου , όχι μόνιμη δημόσια εργασία)

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ δουρικός 23/08/2012 20:13:27

   Η δημόσια διοίκηση διέπεται από διάφορες αρχές, μεταξύ των οποίων η αρχή της αμεροληψίας. Π.χ. το υπαλληλικό δίκαιο απαγορεύει σε υπαλλήλους συγγενείς μέχρι τον τρίτο βαθμό να μετέχουν στην ίδια συνεδρίαση συλλογικού οργάνου !!
   Νομίζω ότι μια αντίστοιχη λογική αμεροληψίας θα έπρεπε να περιορίζει τη δυνατότητα βουλευτών και υπουργών να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους διορισμούς των συγγενών τους, σε οποιαδήποτε δημόσια θέση.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ δουρικός 23/08/2012 20:45:12

   Ουδέν μονιμότερον του...μετακλητού !!!!! Μεταξύ ....κατεργαρέων, ειλικρίνεια, σ΄αυτές τις άγριες ώρες....

 13. deldio avatar
  deldio 23/08/2012 19:43:18

  Επειδή κάποιοι ήδη θριαμβολογείτε και ειρωνεύεστε όσους αμφισβητούν το "μέτρο", ένα "μέτρο" που είναι μόνο εξαγγελία και δεν έχει ούτε καν ψηφιστεί (πόσο μάλλον εφαρμοστεί), ρωτήστε πρώτα την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (και ΔΗΜΑΡ) εάν συμφωνούν ή εάν περιμένουν διορισμό από το "παράθυρο" και έπειτα ξανασυζητάμε για Πετσάλνικους, Τραγάκηδες και Πολύδωρες. Άντε γιατί περισσεύει η υποκρισία.

 14. deldio avatar
  deldio 23/08/2012 20:55:29

  Ο διορισμός του Αιμίλιου Λιάτσου στην ΕΡΤ ως ανταμοιβή για τηλάσπη στον Π. Καμμένο εντάσσεται σε αυτήν την κατηγορία; Της κόρης του Σαλαγκούδη στην ΕΡΤ;

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ deldio 23/08/2012 21:43:16

   Toν Καμμένο που διόρισε συγγενή του;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ deldio 23/08/2012 21:44:21

   Η λάσπη είναι ο φυσικός χώρος του Καμμένου, δεν έχει πρόβλημα.

 15. kapar13 avatar
  kapar13 23/08/2012 21:02:28

  Στο φόρουμ του Βήματος έγραψε κάποιος κάτι πολύ έξυπνο:
  quote
  Εναλλακτικές επιλογές..... | 18:44
  ...πάντως υπάρχουν. Μια καλή λύση είναι η "τράμπα". Προσλαμβάνει λόγου χάρη ο γαλάζιος τη νύφη, τον κουμπάρο και τον ανεψιό του πράσινου με τον οποίο δεν έχει καμία συγγένεια και με τη σειρά του ο πράσινος προσλαμβάνει αντιστοίχως τον γιό, τον ξάδερφο και τη πεθερά του γαλάζιου με τους οποίους ούτε κι αυτός έχει καμία συγγένεια. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αμφιβάλλει κανείς ότι είναι ικανοί να το κάνουν; Και μη μου πείτε ότι τους δίνω ιδέες...
  ....οι ίδιοι τα λένε, κατ' ιδίαν
  unquote

 16. ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ 23/08/2012 21:18:04

  Εύγε!!!
  Δεν χρειάζονται άλλα λόγια!

 17. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 23/08/2012 21:21:08

  μπράβο, μπράβο!

  αντε τώρα να σταματήσουν και οι υπουργοποιήσεις συγγενών πολιτικών στο δημόσιο...

 18. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 23/08/2012 22:08:39

  Μπράβο στον Πρωθυπουργό!!!!!!!!!
  Περιμένω να δω και την ένταξη των υπαλλήλων της βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου.

 19. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 23/08/2012 22:30:38

  "Σαν αποκλάψαν όλοι, εδάκρυσε κι η χήρα".

 20. Κβάντα avatar
  Κβάντα 23/08/2012 22:56:50

  "...δε θα μπορούν οι πολιτικοί να προσλαμβάνουν συγγενείς..."
  Καμία πρόσληψη από τους πολιτικούς. Αν δεν πεθάνει το πελατειακό κράτος, θα πεθάνει η Ελλάς. Μιλάμε για ΑΣΕΠ, μιλάμε για αξιολογήσεις, μιλάμε για αξιοκρατία... Είναι καιρός από τα λόγια να περάσουμε στα έργα!

 21. Σπυρος avatar
  Σπυρος 23/08/2012 23:21:27

  Αυτά που ακούγονται ειναι αστεία και υποκριτικά και δηλώνουν Λαϊκιστικη αντιμετώπιση ενός χρονιζοντος προβλήματος αξιοκρατικη πρόσληψης μετακλητων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου ανεξαρτήτως επιμέρους κριτηρίων υπερισχύει πάντα το κριτήριο της εμπιστευτικοτητας.επομένως το μείζον ειναι να μπουν αντικειμενικά κριτήρια και αξιολόγηση στον τροπο επιλογής με βάση την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αξιοκρατίας και αναλογικοτητας χωρίς να μπορούν να αποκλειστούν τα συγγενικά πρόσωπα εφόσον συγκεντρώνουν τα προσόντα που απαιτεί ο Νόμος.σε καθε άλλη περίπτωση αντίκειται στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας και στην αρχη της αξιοκρατίας ο γενικός αποκλεισμός με βάση τη συγγένεια.ειναι αστείο να ακούγονται τόσες γελοιότητες χωρίς να ελέγχεται η νομική βάση καθε προβαλομενης ρυθμισης

 22. Μενέλαος avatar
  Μενέλαος 23/08/2012 23:44:17

  Δηλαδή θα αποκλειστούν συγγενείς με προσόντα?Με ποια διάταξη μπορεί να γίνει αυτο?Δεν υπάρχει καμία νομική βάση και να μην ακούμε στο όνομα της λαικίστικης προπαγάνδας και των ψευδοαριστερών διλληματων τέτοιες βλακείες

 23. Μάνος Π avatar
  Μάνος Π 24/08/2012 00:22:52

  Για κάποιον πιο πάνω η αρχη της αμεροληψίας ισχύει επί το πλείστον στη συγκρότηση ΣΔΟ και στον τρόπο λειτουργίας τους.Δεν μπορεί να ισχύσει σε καμία περίπτωση εκ προοιμίου σε προσλήψεις οι οποίες δεν ελέγχονται με αντικειμενικό τρόπο.Αν θέλουν να ελέγξουν τον τρόπο πρόσληψης μπορούν να το ΄κανουν βάζοντας διάταξη κατά τα πρότυπα της πρόσληψης μετακλητών στους Δήμους όπου τίθεται ευρύτερη διακριτική ευχέρεια αλλά και αντικειμενικά κριτήρια.Οι μετακλητοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά επί θητεία και για τους επιστημονικού συνεργάτες το μόνο που μπορεί να ελεγχθεί είναι αν συγκεντρώνουν τα ελάχιστα προσόντα για να εργαστούν σε θέση υποστήριξης κοινοβουλευτικού έργου.Επιπλέον τι θα γίνει?Θα μπαίνει προκήρυξη ώστε ο βουλευτής να παίρνει επιστημονικό συνεργάτη χωρίς να μπορεί να ελέγξει τις ικανότητές του και την εχεμύθειά του σε επιλογές που μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική του καρριέρα?Ε'ιναι αστεία πράγματα αυτά που λέγονται

 24. Ελενη avatar
  Ελενη 24/08/2012 01:13:46

  θα εχει αναδρομικη ισχυ ο νομος για να ακυρωθουν και οι επικειμενες προσληψεις οπως κοβονται αναδρομικα και οι μισθοι μας και οι συνταξεις? η ειναι καινουργιο επικοινωνιακο τεχνασμα?

 25. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 24/08/2012 08:07:19

  αστειότητες επικοινωνιακές των ηρακλειδών του πρωθυπουργού .
  Για 2, ούτε 3 μέρες δεν αντέχει δυστυχώς η φωτοβολίδα.
  Ας πάρουν όποιους θέλουν μετακλητούς οι βουλευτές και προέδροι...Θα αμοίβονται με μικρότερο μισθό,μιας και υπηρετούν τον ναό της δημοκρατίας.
  Κανένα επίδομα, καμιά επιπλέον απολαβή.
  Α, και για να μετατεθεί κάποιος στην βουλή πρέπει να καλυφθεί η θέση του απο αντίστοιχη μετάταξη ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην άλλη υπηρεσία του Δημοσίου.
  Για να γελάσει ο κάθε πικραμένος και άνεργος μετά.
  Τουλάχιστον ας το διασκεδάσουμε μια και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε το μασκαριλίκι των πολιτικών μας.
  Μην τσιμπάμε και αρχίσουμε τα μπράβο.Αν κάποιος έχει ,ας πούμε αξιοκρατικά, τον γυιό του υπάλληλο στον Δήμο ,ας τον αποσπάσει αλλά να κάνει αμοιβαία μετάθεση με τον προηγούμενο μετακλητό της βουλής..

  Ο νόμος θα συνταχθεί και θα ψηφισθεί απο τα τσακάλια της βουλής μας.Πιστεύουμε στα αλήθεια ότι θα βγάλουν τα ματάκια με τα χεράκια τους?
  Θα ήταν περισσότερο πιστευτό αν η κινηση αυτή του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν ήδη έτοιμη με μορφή πλήρους νομοσχεδίου και ερχόταν στην πρώτη συνεδρίαση της βουλής για συμβολικούς λόγους,με εξωμίωση του μισθολογικού κόστους υπαλλήλων της βουλής με των υπολοίπων υπαλλήλων, κλείσιμο του καναλιού της βουλής και οι αργόσχολοι στο σπίτι τους, μετάθεση των υπεραρίθμων υπαλλήλων στις γραμματείες των νοσοκομείων (για συμβολικούς λόγους) ώστε να προσφέρουν στον πολίτη (καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή), μείωση του προυπολογισμού της βουλής κατά 50%, κατάργηση της παροχής αυτοκινήτων ,οδηγών, αστυνομικών,ιπποκόμων κλπ για όλους...
  Αυτά υποτίθεται ότι ήταν έτοιμα και θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά την ορκομωσία, όχι σαν καπάκι στις γελοιότητες του κάθε τραγάκη που μας δουλεύει κιόλας για την νομιμότητα...
  Εκ του αποτελέσματος θα πρέπει να θριαμβολογούμε λοιπόν και όχι απο διακυρήξεις...Εχουμε δεί και ακούσει...
  Πόσοι υπηρετούν στο κανάλι της βουλής? Απο περιέργεια θα μάθουμε ποτέ? Ακόμη και οι χρυσόαυγοι επαναστατες ή οι κατακαμένοι δεν βλέπω να το κινούν το θέμα...
  Πως να το κάνουν όταν περιμένουν την σειρά τους στους διορισμούς...Και πως θα το χειριστούν όταν έχουν μαζέψει όλο το σόι και τα γυναικόπεδα μέχρι 4ου βαθμού γύρω τους σε αμοιβόμενους και μερικοί και σε βουλευτικές θέσεις?
  .
  Α ρε πανταλάκης που μας χρειάζεται....
  Ηξερε αυτος ο μεγάλος καλά πως μας δουλεύουν, γιαυτό και σε ολες τις φωτογραφίες του δεν μπορεί να κρύψει το ανθυπομειδίαμμα...

 26. Συμεών avatar
  Συμεών 24/08/2012 09:36:10

  Πρόχειρα πυροτεχνηματα προς ικανοποιηση κατωτέρων αισθηματων της λαικής αρένας που αν είχε τη δυνατότητα θα διόριζε όλο της το σόι.Υποκρισία στο έπακρο και νεοελληνική βλακεία εμπάθειας και κεκεντρέχειας στο όνομα μερικών γελοίων πολιτικών που δεν σέβονται τις θέσεις τους και προσπαθούν να βολέψουν ημετέρους.Κατά τα άλλα τα περισσότερα από τα προνόμια των βουλευτών λογικά είναι και κατακριττέες είναι οι υπερβολές των προνομίων.300 είναι και σε όλες τισ χώρες αμείβονται αδρά με απαίτηση να κάνυν το καθήκον τους.Επομένως το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι αμοιβές και κάποια προνόμια όσο η συνείδηση των πολιτικών και η αίσθηση τοτ δημοσίου συμφέροντος που έχουν..Αν πραγματικά βασίζονται στην αίσθηση του καθήκοντος δεν θα διορίζουν όλο τους το σόι και δεν θα διεκδικούν υπερβολικά προνόμια εις βάρος του λαού που πεινάει.Κατά τα άλλα κάθε αποκλεισμός μετακλητού που δεν βασίζεται σε αξιολόγηση είναι παράνομος και ο συγγενικός δεσμός δεν μπορεί να αποκλείσει την πρόσβαση σε θέση

 27. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 24/08/2012 12:10:24

  Καιρός ήταν. Ο Πρωθυπουργός λαμβάνει τα μηνύματα. Μπράβο και πάλι μπράβο. Να συνεχίσει έτσι. να παίρνει το παιχνίδι πάνω του.Οι υπουργού κουβαλούν τον σταυρό του μαρτυρίου και ως συνηθίζεται εδώ και χρόνια έχουν γονατίσει σ΄αυτά τα θέματα.

 28. Ratamahatta avatar
  Ratamahatta 24/08/2012 17:55:54

  Σε καλω τους ,γελασα παλι.
  πειτε τους να μας πουν κ το αλλο με τον τοτο.

 29. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 24/08/2012 20:38:44

  Πολύ εύστοχο το χιούμορ σας...

 30. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 24/08/2012 22:13:31

  Δεν κρύβω πως πανηγυρίζω γι αυτήν την απόφαση του Αντώνη! Επιτέλους, κάτι αρχίζει να κινείται και μακάρι να τον αφήσουν!

  Αλλά θα ήθελα και νομίζω πως το δικαιούμαι ως φορολογούμενη πολίτις αυτής της χώρας, να δοθεί στη δημοσιότητα και η ατέρμονη κατάσταση όλων όσων έχουν προσληφθεί στη βουλή τα τελευταία 35 χρόνια, τα προσόντα τους, ο χρόνος πρόσληψής τους, καθώς και με ποιά διαδικασία προσελήφθησαν. Δηλαδή, ποιός υπηρέτης του λαού τους επέλεξε και τους προσέλαβε.
  Γιατί πιστεύω πως αν γίνει αυτό, τότε πολλοί από τους πολιτικούς που μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δεν θα μπορούν να μας κοιτάξουν ξανά στα μάτια!

  Κατάντησαν το λεγόμενο "ναό της δημοκρατίας" ένα ρυπαρό βαρέλι χωρίς πάτο, όταν χιλιάδες παιδιά με πραγματικά προσόντα δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια τέτοια θέση, μέσα από νόμιμη προκήρυξη με αντικειμενικά κριτήρια και διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες!

  Όχι λοιπόν, δεν μου αρκεί μόνο το από εδώ και πέρα, γιατί τα όνειρα των παιδιών μου έχουν ναυαγήσει και θέλω να ξέρω ποιοί ήταν οι τυχεροί που διασώθηκαν προς το παρόν και ποιός «βολευτής» ως υπηρέτης του λαού, το βόλεψε το πράγμα!

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Aφροδίτη 24/08/2012 22:55:17

   Σιούφας λέγεται ο εθνικός ευεργέτης των εθνικών βλασταριών των εθνοπατέρων και μητέρων...
   Σαυτόν ομνύουν τα τιμημένα βλαστάρια μας...Ο Τραγάκης, ο λόρδος Βύρων, ο Κατακαμμένος και τα λοιπά, ακολούθησαν την οδό της νομιμότητας αντί της ηθικής ,κατά την βουλγαράκειο ρήση.

   Εγώ περιμένω να πανηγυρίσω όταν δω τον νόμο ,είμαι αισιόδοξος, και όταν φύγουν μερικοί απο εκεί μέσα , για λόγους υγείας...Κορέους θα πιάσουν απο τον συνωστισμό στα γραφεία και στις πολυθρονες...Μετά άντε να κατηγορούμε την δούρου που θα διαπιστωσει και αυτή συνωστισμό στους διαδρόμους και στα γραφεία της βουλής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.