06/09/2009 21:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος η ανωνυμία στο διαδίκτυο της Κίνας.Η κυβέρνηση του Πεκίνου εξέδωσε οδηγίες προς τους διαχειριστές των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων της αχανούς χώρας, σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι νέοι χρήστες αλλά και οι σχολιαστές θα πρέπει να συνδέονται με τα πραγματικά τους ονόματα. Το μέτρο αυτό θα εξασφαλίσει «κοινωνική υπευθυνότητα» σύμφωνα με την κυβερνητική άποψη. Αυτοί όμως που αντιδρούν στο μέτρο, βλέπουν πίσω από αυτό προσπάθειες φίμωσης των ελεύθερων απόψεων και ήδη η είσοδος στα εν λόγω σάϊτς έχει μειωθεί σημαντικά.

Η κινεζική κυβέρνηση κινήθηκε μέσα σε σχετική μυστικότητα, κυρίως διότι ήθελε να αποφύγει τις μεγάλες διεθνείς και όχι μόνο αντιδράσεις, που είχε συναντήσει στο παρελθόν, όταν επέβαλλε τα υποχρεωτικά «αντι πορνό» φίλτρα σε κάθε καινούργιο ηλεκτρονικό υπολογιστή που κυκλοφορεί στη χώρα. Οι χάκερς είχαν τότε αποδείξει πως τα ίδια φίλτρα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για τη παρακολούθηση πολιτικών αναρτήσεων. Oι διαχειριστές των ιστοσελίδων έχουν ήδη συμμορφωθεί με τις νέες οδηγίες, καθώς όπως ισχυρίζονται, δεν έχουν τρόπο να αντιδράσουν. Πάντως, αν και το νέο αυτό σύστημα είναι απλό, στη πράξη, οι αρχές πάντα είχαν τη δυνατότητα ταυτοποίησης των χρηστών μέσα από τις διευθύνσεις ΙΡ.

 New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 06/09/2009 21:14:55

    Πως το είπε η Διαμαντοπούλου για τα καθ'ημάς? "Διαφάνεια στο διαδίκτυο"?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.