06/03/2009 13:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλειωσε το ….άγιο φως;

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης, τάσσεται υπέρ της κατασκευής του εργοστασίου παραγωγής ρεύματος από τη ΔΕΗ με λιθάνθρακα στο Αλιβέρι. Σύμφωνα με το Μητροπολίτη, υπέρ της μονάδας έχουν ταχθεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι μηχανικοί της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ και η τοπική κοινωνία του Αλιβερίου. Εκείνοι που αντιδρούν, είναι μια ομάδα οικολόγων που ενισχύεται και από ομάδες εκτός της περιοχής. Ο κ. Σεραφείμ υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής επιζητεί το εργοστάσιο για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, να τονωθεί η αγορά και να γίνει ο τόπος πόλος έλξης και για άλλες επενδύσεις. Καλεί μάλιστα τον υπουργό να πάει στο Αλιβέρι και να συζητήσει με τους φορείς και τους εκπροσώπους του κόσμου για το θέμα, προκειμένου να έχει προσωπική άποψη, αφού κανείς κυβερνητικός υπεύθυνος δεν έχει έρθει να συζητήσει.

http://www.servitoros.gr/news/view.php/22230/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 06/03/2009 13:20:18

  Μετά το Βατοπαιδι ήρθε καιρός για το Αλιβέρι ….

 2. αλογοσκουφιτσα avatar
  αλογοσκουφιτσα 06/03/2009 13:33:24

  Xa, xa, xa, Θαναση! μ' εκανες και γελασα

 3. nikiplos avatar
  nikiplos 06/03/2009 13:35:16

  Δυστυχώς πολλοί μετά τον Χριστόδουλον, καβάλησαν το καλάμι και πράττουν ως λαϊκιστές πολιτικοί...

  Αντί να περιοριστεί στα θρησκευτικά του καθήκοντα ο ά-σεπτος μητροπολίτης, πράττει ωσάν περιφερειάρχης ή νομάρχης... προς τι ο λαϊκισμός? Οι ταγοί ιδίως οι θρησκευτικοί, δεν πρέπει να είναι πάντοτε αρεστοί...

  Δυστυχώς έχουμε τον κλήρο που μας αξίζει... κατώτεροι των περιστάσεων με παρασάγγας εξαίρεση του Τζερώνυμου.

 4. PetuniaIncomunicada avatar
  PetuniaIncomunicada 06/03/2009 13:40:46

  Πισσα και πουπουλα σε όλους...
  Πράσινα γιαουρτάκια για όλους (βλέπε Mandelson)...
  Είναι πλεον επικίνδυνοι...
  Πρεπει να ξεσηκωθούμε απο τους καναπέδες και τα πληκτρολόγια παιδιά, και δε το λεω με καμια διάθεση παρατήρησης, ευτυχώς που υπάρχουν και τα blog (και όχι μονο) και μαθαίνουμε, πληροφορούμαστε και συναθροιζόμαστε και συζητάμε... ήρθε η ώρα να τα πούμε και απο κοντα νομίζω, και το λέω για να το ακούσω κι εγώ... ωχχχχ παίδες είναι επικίνδυνοι το ξαναλέω, δεθα αφήσουν τίποτα όρθιο... σας φιλώ όλους

 5. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 06/03/2009 13:58:37

  Εχουν δίκιο στο αίτημά τους.
  ο λιθάνθρακας είναι ρυπαντικός παράγοντας, αλλά η ανεργία είναι η πιο βάρβαρη μορφή ζωής, και η δουλειά πρωτογενής διαδικασία επιβίωσης, που υπερβαίνει κάθε άλλο.
  Χθες λέγαμε για πράσινη ανάπτυξη( εκτός από τους ανεγκέφαλους νεοδημοκρατες που παρεπιδημούν εδώ μέσα- αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι νεοδημοκρατες είναι ανεγκέφαλοι...δεν είναι δηλ ορεστιοι, xase και σπατζιωτηδες..)
  Η πράσινη ανάπτυξη είναι μακροπρόθεσμη διαδικασία και θα αποτελεί ένα υποσύνολο της συνολικής πλήρωσης των ενεργειακών αναγκών της χώρας.
  Πριν από το περιβάλλον όμως προηγείται το ζειν.
  Αυτό στη συνέχεια θα αναζητήσει και θα παλέψει για το ευ ζειν.
  αυτονόητα θα πείτε. ναι, αλλά όχι πάντα

  ΥΓ: γιατί μίλησε άσχημα για τους νεοδημοκρατες που παρεπιδημούν εδώ μέσα? Απλώς, λόγω δουλειάς σχετίζομαι με αξιόλογους, μορφωμένους, καλλιεργημένους, μετριοπαθείς νεοδημαοκρατες. Εδω μέσα μας έτυχαν οι ρειτζερ, οι άσχετοι, οι εξυπνακηδες που δεν αρθρώνουν ποτέ ένα επιχείρημα. Σημείο αναφοράς τους είναι μόνο η κριτική στον ΓΑΠ, εν τη ανεπαρκεία τους …

 6. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 06/03/2009 13:59:34

  μιλησα*

 7. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 06/03/2009 14:16:45

  τρια πουλακια καθονταν - ΥΕΣ ΣΕΡ...

 8. Orestios avatar
  Orestios 06/03/2009 14:26:04

  @ 3π

  θα σου άρεσε να έχεις απέναντί σου μετριοπαθείς για να χάφτουν ότι κατεβάσει η κούτρα σου.
  Απορία: Τι δουλειά κάνεις?

  Υ.Γ.1: Θα δυσκολευόσουν να σχετιστεις μαζί μου λόγω της εργασίας μου.
  Υ.Γ.2: Παρομοίως σχετίζομαι λόγω εργασίας με μετριοπαθείς Πασόκους. Δεν μπορείς να φανταστείς τι λένε για την ανεπάρκεια του GAP.

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/03/2009 15:26:14

  Τι να κανει ο παππουλης σε κριση ειναι κ αυτος.

  Αν γινει το εργοστασιο θ αυξηθει ο πλυθησμος με αμεση συνεπεια ν αυξηθουν τα Μυστηρια !!!

  Εαν ειναι να φινει κανενα Αιολικο Παρκο ο παππουλης θα το εξορκισει ως συστημα του διαβολου. Βεβαια, δεν αναβει κερι η ανεμογεννητρια ουτε βαφτιζει ουτε παντρευεται..

  Δυσκολοι οι καιροι για το Ρευμα !!

  ΠΠ

 10. LEON avatar
  LEON 06/03/2009 16:03:23

  Μπράβο στόν Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ πού ζητάει δουλειά καί όχι ανεργία γιά όλους τούς κατοίκους τής επαρχίας του.

  Άν δήλωνε "κατά" τού εργοστασίου, θά τόν κατηγορούσανε οί διάφοροι περίεργοι ότι "αφιαφορεί γιά τά προβλήματα τής τοπικής κοινωνίας" καί "νά ποιά είναι ή Εκκλησία" καί "όξω οί παπάδες"..κλπ..

 11. LEON avatar
  LEON 06/03/2009 16:18:19

  Τό υπόλοιπο κείμενο από www.servitoros.gr

  "..Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο Μητροπολίτης καλεί τον κ. Χατζηδάκη να σκεφθεί το θέμα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή, να ακούσει την κραυγή αγωνίας των κατοίκων και να κάνει το σωστό, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το εργοστάσιο υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει το... ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας για το Αλιβέρι!"

 12. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 06/03/2009 17:02:39

  @6 τρια πουλακια καθονταν
  Είναι παλιά τακτική των πρασινοφρουρών να χαρακτηρίζουν ''δεξιό'', ''νεοδημοκράτη'', ''φασίστα'', ''αντιδραστικό'' (μέχρι εκεί - το πολιτικό τους λεξιλόγιο είναι περιορισμένο), οποιονδήποτε τολμήσει να αρθρώσει λόγο επικριτικό για τα έργα και τις ημέρες του πασοκ ή για την εμφανή (προφανή, μάλλον) ανεπάρκεια του Γιώργου Παπανδρέου. Η πολιτική τους αχρωματοψία και ο υπεραπλουστευτικός τους μανιχαϊσμός τους τους κάνει να βλέπουν τα πάντα γύρω τους ΤΟ ΠΟΛΥ δίχρωμα. Ενοχλούνται αν κάποιος αριστερός ενδιαφέρεται για τη γλώσσα (οι αριστεροί, κατ' αυτούς, μόνο κραυγάζουν και εκφράζονται με κλισέ και τσιτάτα), την πατρίδα (οι αριστεροί, κατ' αυτούς, έχουν εκχωρήσει τα πάτρια στη Δεξιά), τον πολιτισμό (οι αριστεροί, κατ' αυτούς, φτάνουν μέχρι Μπακαλάκο), την ιστορία (οι αριστεροί, κατ' αυτούς, πρέπει να φτύνουν την Ακρόπολη, γιατί τα μάρμαρά της... τα κουβάλησαν δούλοι), κι άλλα παρόμοια βολικά σχήματα για το χωρητικότητας πουλιού - αντε, τριών πουλιών - κρανιάκι τους.
  Γι' αυτό και σαστίζουν όταν διαπιστώνουν ότι πέρα από την ''αριστερά'' των παλαιοημερολογιτών του ΚΚΕ και των καιροσκόπων του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και η ακομπλεξάριστη, σύχρονη, πατριωτική Αριστερά, που αρθρώνει λόγο, συνδιαλέγεται, σμιλεύει καθημερινά το πρόσωπό της και βρίσκει βηματισμό πέρα από δόγματα και τυποποιήσεις.
  Δεν πειράζει. Σε τελική ανάλυση, ο δαλτονισμός κάνει κακό μόνο στους υποφέροντες από αυτόν και δεν αφαιρεί ούτε ένα χρώμα από τη γύρω φύση - τόσο την υλική, όσο και αυτή των ιδεών.
  Γι' αυτό, φίλε τρία πουλάκια (σιαμαία ''παπαγαλάκια'' μάλλον) η φτηνιάρικη λάσπολογία των πασόκων αφορά μονάχα τους ''λασπάδες'' που την κατασκευάζουν, έστω κι αν το κάνουν με λεπτεπίλεπτα πουλίσια ποδαράκια.

 13. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 06/03/2009 17:02:54

  @Orestios
  ολος ο κοσμος λεει κατα του ΓΑΠ. το θεμα ειναι οτι εσυ μονο ΑΥΤΟ λες.

 14. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 06/03/2009 17:03:50

  @Σπατζιώτης
  το αυτο και δι εσε.
  κανα πολιτικο -ιδεολογικό επιχείρημα υπάρχει?

 15. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 06/03/2009 17:05:31

  βρες τον εαυτο σου στο ρεσαλτο !!

 16. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 06/03/2009 17:36:40

  @ 16 τρια πουλακια καθονταν
  Βρε, άντε πάγαινε, εξαπτέρυγο (τρία πουλάκια=έξι φτερά), που έχεις το θράσος να μιλάς ύστερα από μπάχαλο που προκαλεσε το κόμμα σου (εξ ημισείας με τα άλλα κοράκια της νουδού) σ' αυτή την έρημη τη χώρα.
  Κάποιοι άλλοι έβρισκαν τον εαυτό τους σε έντυπα (π.χ. ''Αυριανή'') κι έχτισαν για χρόνια τη ζεστή φωλίτσα τους εκεί (τρεις φωλιές για σένα, να μην στριμώχνεσαι) κουτσουλώντας όχι μόνο όποιον τυχαινε να περάσει από κάτω, αλλά και όποιον δεν γουστάριζε το κελάδημά τους. Στο τέλος αρχίσατε να κουτσουλάτε και μέσα.
  ***
  Λέμε για κάποιον ''έχει λερωμένη τη φωλιά του''. Πώς είναι να έχεις λερωμένες τρεις φωλιές; Μεγάλο ζόρι, έτσι;

 17. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 06/03/2009 17:39:49

  Οι ιδέες του Παπανδρέου για την "Πράσινοι ανάπτυξη" είναι πίπες, όποιος είναι μηχανολόγος θα σας εξηγήσει και τεχνικά τις παπαρολογίες που ειναι όλα αυτά. Και ο Ομπάμα παπαρολογίες λέει..πολιτικός είναι τι περιμένετε να σας πει..ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.

  Άλλωστε παίδες εδω στο Ντουμπάι βγάζουμε ένα σωρό λεφτά απο τους υδρογονάθρακες, μην μας χαλάτε τις δουλειές!

 18. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 06/03/2009 18:57:37

  @Σπατζιώτης

  κανεις οτι κατηγορείς. σώνει και καλά όχι μόνο με εντάσσεις στο ΠΑΣΟΚ αλλα με θεωρείς και πρασινοφρουρό. δεν εχει νοημα να συνεχισω

 19. Orestios avatar
  Orestios 06/03/2009 20:47:08

  @ 3π aka εξαπτέρυγος παπαγάλος
  Γιατί σε πειράζει η κριτική μου στο GAP? Η μάνα του είσαι? Ή μήπως έχει το αλάθητο ως εκπρόσωπος του Θεού επί της γης? Δεν το ήξερα ότι θα έπρεπε να παπαγαλίζω σαν εσένα.

 20. thanos avatar
  thanos 06/03/2009 22:00:02

  6-τρια πουλακια καθονταν Says:
  March 6th, 2009 at 1:58 pm


  Right On.*****

 21. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 06/03/2009 22:24:34

  σε συ δεν με πειραζει η κρικη στον γαπ.με αφηνει παγερα αδιαφορο. με πειραζει η μονομερεια και η μονομανία. με τις μοναμανιες κι τις μονομεριες φτασαμε εδω

 22. old avatar
  old 07/03/2009 20:17:29

  Μην μαλωνετε, τι λογο θα δοσετε στα παιδια σας.μονο τον εαυτουλη σας σκεφτεστε ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.