#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/02/2011 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΤΟ ΔΝΤ άναψε το πράσινο φως για εκλογές την Άνοιξη;Ανταπόκριση Ειδικού Συνεργάτη

Ο... “θυμός” της κυβέρνησης Παπανδρέου, όχι επί της ουσίας, αλλά για τα διαδικαστικά γύρω από τους “κανόνες συμπεριφοράς” των εκπροσώπων της Τρόικας υποκρύπτει εκλογικούς σχεδιασμούς, σύμφωνα με αξιόπιστες αναλύσεις. Μάλιστα, από έγκυρο διεθνή αναλυτή και προ της εξελίξεως αυτής, είχε λεχθεί μετά βεβαιότητας πως ο Παπανδρέου βαδίζει την Άνοιξη για εκλογές.

Κατ’ αρχήν, απορρίπτεται κάθετα  η σκέψη που πέρασε από μερικούς ότι ο τρόπος που αντέδρασε η κυβέρνηση ήταν ερασιτεχνικός ή πως τάχα αιφνιδιάστηκε από τους εκπροσώπους της τρόικας. Ο Παπανδρέου έχει γύρω του “μάστορες” της παραπληροφόρησης και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που δεν αιφνιδιάζονται εύκολα και έχουν ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας.

Ποιά ήταν η τεχνηέντως δημιουργηθείσα ευκαιρία στην προκειμένη περίπτωση; Η υποτιθέμενη οργή της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού που για να τον ...”κατευνάσει” χρειάστηκε η “παρέμβαση” του γενικού διευθυντού του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

“Πρόκειται, επιεικώς, περί αστείου”,  γιατί ο Στρος-Καν μέχρι τούδε, έχει “κάνει πολιτικές πλάτες” στον Παπανδρέου και για άλλη μια φορά, τώρα, έκανε ακριβώς το ίδιο και ίσως με τη στάση του να του έδωσε το “πράσινο φως” για να προχωρήσει σε εκλογές “εφ’ όσον χρειασθεί”, ελέχθη από παράγοντα του ΔΝΤ.

Μάλιστα, οι μάστορες της παραπληροφόρησης του περιβάλλοντος Παπανδρέου διέρρεαν, μέσω Ουάσιγκτον, ότι δήθεν την ευθύνη της συμπεριφοράς της τρόικας φέρνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ολλανδός    Μπομπ Τράα, εξ ου και η αιτιολόγηση της “αναγκαίας” παρέμβασης του προϊσταμένου του, Στρος-Καν.

Εδώ υπάρχει μια αλήθεια, και η αλήθεια είναι πως ο Ολλανδός δεν είναι διατεθειμένος να “κάνει παιχνίδι” με τους συνομιλητές του στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό ήταν γνωστό εκ των προτέρων, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, το επιτελείο του Γιώργου επεδίωξε και κατόρθωσε να τον κρατήσει μακρά των Αθηνών για ενα ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα, για να αποφύγει τον στενό έλεγχο της εξέλιξης του προγράμματος διάσωσης.

Τώρα του αποδίδουν ευθύνες για την “συμπεριφορά” της τρόικας είτε για να τον ξεφορτωθούν είτε ως άλλοθι για τους εκλογικούς τους σχεδιασμούς (ΣΣ δείτε και σημερινά δημοσιεύματα κατά του Τράα στον φιλοκυβερντητικό Τύπο, για να μην μας περνάνε για ανόητους).

Στο  ΔΝΤ ούτως ή άλλως από τον περασμένο Οκτώβριο προέβλεπαν πρόωρες- μάλλον φθινοπωρινές- εκλογές γιατί, όπως έχει ειπωθεί, το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι τόσο βαρύ που ουδεμία κυβέρνηση θα μπορούσε να το αντέξει και σίγουρα θα προχωρούσε σε εκλογές, έκτος αν είχε τάσεις αυτοχειρίας.

Το ενδιαφέρον σ’ όλα αυτά τώρα είναι η άμεση αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών Ραγκούση και φερόμενου διαδόχου του Παπανδρέου που θέλησε πρώτος να δώσει το “στίγμα” του στις κυβερνητικές αντιδράσεις κατά της τρόικας. Δεν πρόλαβε, δε, να λαλήσει ο Ραγκούσης και κατά πόδας τον ακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας Βενιζέλος, με μια εξ ίσου σκληρή δήλωση κατά της τρόικας, κατά τρόπο που ήθελε να δείξει ότι είναι και αυτός παρών. Τα αυτονόητα παραλείπονται...

Αλλά ο Παπανδρέου, τι σκέφτεται ο Παπανδρέου; Είναι μια δύσκολη συναισθηματικά και ψυχολογικά απάντηση, αλλά το μόνο που μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι πως θέλει να “καθαρίσει” το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα και αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του...

Πρώτη του ενέργεια βέβαια το “καθάρισμα” του ΠΑΣΟΚ, γιατί από νεαρή ηλικία, από τότε που μάθαινε την Ελλάδα ως Έλληνας του εξωτερικού, έβλεπε τα “κακώς κείμενα” στη χώρα του πατέρα του και του παππού του, έστω και αν αργότερα, ως Υπουργός Εξωτερικών, συνέβαλε και ο ίδιος σ’ αυτά, με τις ανευ αποδείξεων χορηγίες του στους παρατρεχάμενους του για τις διάφορες αορίστου προορισμού και υποστάσεως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ( ΜΚΟ ).

Κάτι τέτοιο βέβαια προδικάζει πως ο Παπανδρέου θα πάει νωρίτερα και από τις προβλέψεις του ΔΝΤ για εκλογές. Μέσα στην Άνοιξη, με λίστα σ’ αυτή την περίπτωση.

Και θα πληρώσει η χώρα τα υπέρογκα ποσά για να κάνει ο Παπανδρέου τα “κέφια” του με τις πρόωρες εκλογές;

Αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαβουλεύσεις που θα έχει  με τους Αμερικανούς,  γιατί είναι εκείνοι που του έχουν ξεσηκώσει τα μυαλά πως πρόκειται για … διεθνή παίχτη και τους ακούει και ενεργεί κατά τρόπο που προφανώς  πιστεύει πως έχει ως “ιερή αποστολή” να σώσει την Ελλάδα. Και ‘κείνοι, επί του παρόντος τουλάχιστον και για μια 5ετια  τον θέλουν εκεί, εκτός βέβαια αν χρειαστεί να τον στείλουν στον ΟΗΕ νωρίτερα. Αυτό βέβαια μπορεί να επιτευχθεί μόνο με άμεσες εκλογές γιατί με την πάροδο του χρόνου εξανεμίζονται οι προοπτικές του. Όσο περνάει ο καιρός δεν τον ευνοούν οι δημοσκοπήσεις, όπως έδειξε και το πολιτικής σκοπιμότητας πυροτέχνημα του φράκτη στον Έβρο...

Αλλά, όπως λένε, κοντός ψαλμός......

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikos avatar
  nikos 13/02/2011 15:49:33

  Για τα επισοδεια στην κερατεα μουγκα στην στρουγκα, αραγε ποια ειναι η θέση της ΝΔ ???
  απ: βλέπε ΠΑΣΟΚ ούτε εμείς χαλάμε χατήρια

  • thanasis avatar
   thanasis @ nikos 13/02/2011 17:58:49

   εδω για τους νεκρους της marfin που ηταν ανθρωποι για την
   κερατεα ψαχνεισ.ειναι σαν να ψαχνει βελονα στα αχυρα

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ nikos 14/02/2011 12:57:51

   Για ποιό επεισόδιο είπατε; Την ιστορία με την έσχατη προδοσία, που αποδέχθηκε η ελληνική δικαιοσύνη μετά απο την μήνυση Αντωνίου και την εκκίνηση της διαδικασίας απο τον Εισαγγελέα στην Χαλκίδα την ξεχάσατε;

   'Αν εσείς την ξεχάσατε, τα ΜΜΕ δέν την ξέχασαν. Φυσικά δέν την αναμασσούν. Αλλά άν παρατηρήσατε, απο χθές αρχίζουν πλέον να αποστασιοποιούνται απο τον υπερατλαντικό λήστή της Ελλάδος. Γιατί πήραν χαμπάρι, είδαν, διάβασαν το χαρτί που υπέγραψαν αμοιβαία ο Παπακωνσταντίνου και το ΔΝΤ για όσα λίγη ώρα μετά προσπάθησαν να διαψεύσουν.

   Και για όσους προβληματίζονται

   > είναι προτιμότερο να φύγει πρίν απο τις εκλογές, τώρα, αύριο, μεθαύριο ή να περιμένει το αποτέλεσμα; Γιατί δέν ξέρω άν οι χειρισμοί στην απάτη της ελληνικής οικονομίας θα είναι πιο σωστοί απο τον ίδιο τώρα ή απο κάποιον άλλο μετά απο τις εκλογές. Και προς θεού. Να μήν ξεχνάμε το τσουνάμι των πρσφύγων που καταφθάνουν.

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. sauraki avatar
  sauraki 13/02/2011 16:14:34

  "Αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους Αμερικανούς, γιατί είναι εκείνοι που του έχουν ξεσηκώσει τα μυαλά πως πρόκειται για … διεθνή παίχτη.."
  Αν όντως του φούσκωσαν τα μυαλά ότι πρόκειται για διεθνή παίκτη τότε στον ίδιο σχεδιασμό ήταν ενταγμένη και η προώθηση του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Άλλωστε δεν είναι λίγο πράγμα να βάζεις το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη. Ίσως κάτι να του έχουν υποσχεθεί και για αυτό προσπαθεί να δείξει υπερεθνικό προφίλ τύπου Ερζερούμ. Έχουν μια λογική όλα αυτά. Το θέμα είναι τι θα γίνει αν τελευταία στιγμή ο διεθνής παράγοντας δεν σταθεί εντάξει απέναντί του. Ποιά θα είναι η αντίδραση Παπανδρέου?

 3. Έρεβος avatar
  Έρεβος 13/02/2011 16:18:16

  "Το ενδιαφέρον σ’ όλα αυτά τώρα είναι η άμεση αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών Ραγκούση και φερόμενου διαδόχου του Παπανδρέου"

  Ρε φάκτορα θες να μας πεθάνεις μεσημεριάτικα...

  Εαν ποτέ γίνει ο Ραγκούσης πρωθυπουργός πρέπει να αυτοεξοριστούμε στη Γυάρο ή στη Μακρόνησο και να κυρήξουμε ανεξάρτητο κράτος. Με τις ανύπαρκτες πλουτοπαραγωγικές πηγές των δύο αυτών ξερονησιών θα ζούμε απείρως καλύτερα από την ηπειρωτική Ελλάδα.

  Καλύτερα στη Γυάρο να τρωω σκορπιο κοκκινιστό παρά να έχω τον Ραγκούση για πρωθυπουργό...

  • thanasis avatar
   thanasis @ Έρεβος 22/02/2011 19:31:56

   ε οχι και ο ραγκουσης ο ανεπαγγελτος αποτυχημενος
   δημαρχος παρου δεν εχει τα φοντα για το θρονο
   του πεσοκ ειναι πολυ λιγος για αυτη την θεση

  • of8almos avatar
   of8almos @ Έρεβος 01/03/2011 03:01:22

   Γυάρο? Πολύ μπανάλ, εγώ έχω κλείσει ήδη για το νησί... Σπιναλόγκα!!

 4. Tem avatar
  Tem 13/02/2011 16:38:20

  Ναι έλεος , δεν τον μπορώ καθόλου αυτόν τον Ραγκούση. Δεν τον θέλω.

 5. spiros avatar
  spiros 13/02/2011 17:02:08

  Το άρθρο νομίζω ότι εκφράζει την πραγματικότητα. Η στάση της Τρόικας έδειξε τα αδιέξοδα και για να μην ειπωθούν ωμά από τους τροικανούς προτιμήθηκε η δήθεν κρίση. Η ΑΛΗΘΕΙΑ βλάπτει σοβαρά τηνΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΓΑΠ. Τα ερωτήματα είναι σε ποιό περιβαλλον θα διεξαχθούν . ΟΜΑΛΟ ή "ΑΝΟΜΑΛΟ"; Η ψηχραιμία και η αυτοσυγκράτηση πρέπει να κυριαρχήσουν.

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 13/02/2011 17:03:27

  Ο Ραγκούσης είναι συνηθισμένη περίπτωση μηδενικού που έχει γίνει ό,τι έχει γίνει χάρη στο άφθονο σάλιο που παράγει (μόνο η φάτσα του αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο χαμερπής και μηδαμινός είναι, κλασική φάτσα ποντικομαμής). Πιστεύω πως η πτώση του ΓΑΠ θα σημάνει και τη δική του εξαφάνιση, μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να τον δούμε επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ. Εκτός και αν τους έχουν ψεκάσει με τίποτα εκεί μέσα στην Ιπποκράτους και έχουν χάσει τα λογικά τους (για το ήθος τους δεν το συζητάμε, αυτό είναι χαμένο προ πολλών δεκαετιών, αν υπήρχε ποτέ τέτοιο πράγμα).

 7. nick avatar
  nick 13/02/2011 17:29:29

  Εκλογές;
  ΔΝΤ: Δε Νομίζω Τάκη (που λέει και η διαφήμιση)...

 8. tiramola avatar
  tiramola 13/02/2011 17:29:35

  Εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου ο Ραγκούσης που ταιριάζει με το πνεύμα του Παπανδρέου στον τρόπο άσκησης της πολιτικής.
  Δουλευταράς, έξυπνος, πατριώτης.
  Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν αυτόν.

  • Έρεβος avatar
   Έρεβος @ tiramola 13/02/2011 17:39:11

   Η μόνη περίπτωση πλέον να ψηφίσει κανένας ΠΑΣΟΚ είναι μόνο για σένα ρε tiramola!

   • tiramola avatar
    tiramola @ Έρεβος 13/02/2011 17:50:08

    Στο τέλος της τετραετίας που θα γίνουν οι εκλογές θα ψηφίσουν πολλοί, γιατί όπως έχω γράψει και πιστεύω σε άλλο ποστ, το αγγούρι θα το φάει όλο μόνος του μέχρι το τέλος ο Παπανδρέου.
    Μέχρι τότε μπορείτε να συνεχίζετε να βρίζετε με την άνεσή σας...

    • Σοσιαληστής avatar
     Σοσιαληστής @ tiramola 13/02/2011 18:31:22

     καλά να δω αν έχουμε τον Απρίλη εκλογές τι θα λες αν τους κάτσουν όσα θέλουν από eurogroup.

     Όσο για το αγγούρι αυτός το τρώει και δροσίζεται και εμείς το τρώμε και ζοριζόμαστε. Συνεπώς ο σοσιαλιστικότερος δεν το τρώει το τρώμε εμείς, αυτός το μόνο που κάνει είναι να κοροϊδεύει να λέει ψέματα και να εξαπατά τον κόσμο.

    • neotera avatar
     neotera @ tiramola 13/02/2011 18:52:57

     Πατριώτης της λέσχης Μπίλντεμπεργκ, θα συμφωνησω. Κάποιοι νομίζουν οτι η υβρις και το τοξικό θράσσος ελεύθερα μπορούν να διαχέονται στην κοινωνία χωρίς επιπτώσεις. Ελα όμως που πάντοτε, στον ιστορικό χρόνο, έρχεται ο καιρός της Νέμεσης.

     • tiramola avatar
      tiramola @ neotera 13/02/2011 21:56:49

      Από έχεις μάθει για τη σχέση Παπανδρέου-Μπιλντεμεργκ?
      Από τον Tsibouka, το φίλο του Σπίθα?
      .....

    • Μετανάστης στη χώρα μου avatar
     Μετανάστης στη χώρα μου @ tiramola 14/02/2011 09:14:10

     Τι μια μας λες για 2 ΠΑΣΟΚ, την άλλη είσαι με τα αυτιά πεσμένα και στέκεσαι σουζα να πάρεις το καρότο απ' το αφεντικό σου...Είσαι ελέυθερα σκεπτόμενος ή κλακαδόρος γλύφτης; Ξέρω, ξέρω, εδώ μέσα θέλεις να σπέρνεις δήθεν την ταραχή, σαν μοναχικός γαύρος στην Τούμπα (λέμε τώρα). Πάλι καλά που έπεσες σε μπαόκια οικολόγους και τιμητές της βιοποικιλότητας, γιατί από ζωολογικό ενδιαφέρον υπάρχει άφθονο στη στρούγκα σας...

     • ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΑΣ avatar
      ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΑΣ @ Μετανάστης στη χώρα μου 15/02/2011 16:06:30

      Μπαοκια οικολογοι...???και τι τρωτε ρε σεις εκει πανου...τη τροφη απο παιανια μερια, που σας δινει ο μεγαλος αδελφος...???

      Δεν μας ειπες ομως, απο που κι ως που ειναι χωρα σου, και εισαι μεταναστης της...την αγορασες...???

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ tiramola 13/02/2011 18:27:42

   Εσύ από να γλείφεις μέρα νύχτα το ΠΑΣΟΚ κάνεις και τίποτα άλλο, ακόμα και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κάπου διαφωνούν, εσύ δεν χαμπαριάζεις μία.

   Δύο πράγματα συμβαίνουν προβοκάρεις για να ανάβεις τα αίματα ή είσαι τσίρος.-

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ tiramola 13/02/2011 19:02:35

   Χαχααχαχα! καλό Τιραμόλα. Άκου πατριώτης. Αν αυτός είναι πατριώτης εγώ είμαι εξωγήινος. Θα εννοείς βέβαια τον "νέο(ταξικό) πατριωτισμό" αυτό του ΓΚΑΠ.

  • ΑΠ avatar
   ΑΠ @ tiramola 14/02/2011 12:28:43

   Τα ρουσφέτια του Ραγκούση, αφιερομένο στον τιραμόλα!

   "Έτσι το υπεύθυνο για τις αποσπάσεις των πρώην υπαλλήλων της Ολυμπιακής υπουργείο Εσωτερικών του κ Γιάννη Ραγκούση αποσπά έναν –έναν υπάλληλο με βάση μια πολιτική ρουσφετιού και πολιτικής ευνοιοκρατίας αντί να διανείμει υπαλλήλους με βάση κάποιο σχέδιο. Γίνονται σχέδια, εισηγήσεις και βγαίνουν αποφάσεις για να εξυπηρετηθούν αιτήματα για μεμονωμένους υπαλλήλους."

   http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=3856

  • ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς avatar
   ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς @ tiramola 27/02/2011 09:42:07

   Καραγκιοζάκι είναι κι αυτός καλέ μου!!!

  • of8almos avatar
   of8almos @ tiramola 01/03/2011 03:17:22

   Μπορεί να μην υπάρχουν πολλοί αλλά και αυτοί οι λίγοι που υπάρχουν πάνε την Ελλάδα μπροστά, με ευημερία, στόχους, όραμα, φλόγα, τσαγανό.

   Ας προσπαθήσουμε να είμαστε λίγο αντικειμενικοί και να μην μηδενίζουμε το σύνολο.

   Τιμής ένεκεν:
   Γιώργος Παπακωνσταντίνου
   Δημήτρης Δρούτσας
   Πεταλωτής
   Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
   Νίκος Σηφουνάκης
   Anna Diamantopoulou
   Φ. Γεωργίου Γεννηματά
   Γυναίκα Νταλάρα
   Μιλένα Αποστολάκη
   Παύλος Γερουλάνος
   Πάγκαλος θοδωρας

 9. man8os avatar
  man8os 13/02/2011 17:38:12

  Μα μολις 8 μερες πριν ελεγε οτι θα εξαντλησει την τετραετια....

  • thanasis avatar
   thanasis @ man8os 13/02/2011 17:56:03

   κανενας δεν πιστευη τον παπανδρεου διοτι μια του
   τσοπανη που φωναξε λυκος λυκος δυο το τσοπανη
   που ξαν φωναξε την τριτη ο λυκος εφαγε τα προβατα

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ man8os 13/02/2011 18:25:18

   Λεφτά υπάρχουν ρώτα και τον Τιραμόλα!!!

 10. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/02/2011 17:45:24

  Ωραία λοιπόν φτάσαμε στο παραπέντε.
  Πιστεύω ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πολιτικού πολιτισμού.
  Μήπως ήρθε η ώρα η ΝΔ να βγει μπροστά φουλ επίθεση και να ανακάμψει;
  Καλά κάνουμε όλη τη μέρα και βρίζουμε την πράσινη προπαγάνδα που από χθές προσπαθεί συντονισμένα να ξεγελάσει για πολλοστή φορά τον κόσμο,αλλά χρειάζονται και έργα για να πείσουμε ότι η ΝΔ πρώτον ΘΕΛΕΙ και δεύτερον ΜΠΟΡΕΙ να αναλάβει τη χώρα.
  Περιμένω ο Σαμαράς να ενεργοποιήσει τους κομματικούς μηχανισμούς στην περιφέρεια σε επίπεδο εκλογών και να δείξει ότι όντως επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός τώρα.

  • of8almos avatar
   of8almos @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 01/03/2011 03:20:59

   Γιατί να δείξει κάτι τέτοιο δεν καταλαβαίνω, αν θέλουμε ψεύτη ας αφήσουμε τον Γιωργάκι.

 11. Panos avatar
  Panos 13/02/2011 18:04:41

  Το να δημιουργείς κλίμα εντύπωση οτι θα πας σε εκλογές, ίσως να είναι και αυτό μία τεχνική παραπληροφόρησης... Κάτσε πρώτα να πουλήσουν τα νησιά και τα πετρέλαια και βλέπουμε μετά.

 12. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 13/02/2011 18:24:40

  Εδώ έστησαν ολόκληρη παράσταση μάλλον αυτό σχεδιάζουν.

 13. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 13/02/2011 18:32:24

  Μήπως τελικά όλο αυτό το "show" με τις εκπόιήσεις γίνεται, για να μας πουν στο τέλος "εκποίηση 'η συνεκμετάλλευση" και να δεχθούμε τετελεσμένα στη λογική του "το μη χείρον...". Από τους Πασοκους όλα να τα περιμένει κανείς.

  • Panos avatar
   Panos @ Bodinus1576 13/02/2011 22:25:49

   Διολου απίθανο. Τα λαμόγια ειναι ξύπνια...

 14. Παναγιώτης Ζ avatar
  Παναγιώτης Ζ 13/02/2011 18:44:28

  Πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς υπάρχουν πολλοί "Τιραμόλες" σε αυτή την χώρα πρόθυμοι να στηρίξουν για άλλη μια φορά το Πασόκ και τον ΓΑΠ. Ή όποιον άλλον διαδεχθεί τον ΓΑΠ. Αρκεί να μην βγεί η επάρετος Δεξιά που φταίει για όλα ως γνωστό.....

 15. NktrS avatar
  NktrS 13/02/2011 18:45:54

  Xm, η σημερινή επίθεση του "Π.Θέματος" στον Βενιζέλο μήπως εντάσσεται στο σχέδιο πρόωρων εκλογών? Καθαρίζει το μετεκλογικό χωράφι ο Γιώργος?

 16. ataktos avatar
  ataktos 13/02/2011 18:51:34

  πάνε να επικαιροποιησουν ..το ξεπούλημα της κρατικής περιούσιας

 17. Alter ego avatar
  Alter ego 13/02/2011 18:51:46

  Πάντως, αν μη τι άλλο, ο Tiramola κρατάει την ψυχραιμία του. Είναι απορίας άξιον βέβαια, πώς μπορεί να πετάει τέτοιες .."κοτρώνες" με τόση σοβαρότητα !

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Alter ego 14/02/2011 14:09:03

   ανάλογα με το τι κερδίζει κανείς

 18. anonymous avatar
  anonymous 13/02/2011 19:14:29

  Δεν πρέπει να ανησυχούμε ο Γκιούλ δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο οι πρεσβευτές τους να υπηρετούν περισσότερο από 5 χρόνια στο ίδιο πόστο, άρα έχουμε ελπίδες.

 19. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 13/02/2011 19:15:33

  Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά η Public Issue έχει άλλη γνώμη. 7,5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ στο βαρόμετρο της Καθημερινής.
  Το 68% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. Το 77% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή.
  Το 92% των πολιτών πιστέυει πως είναι αδύνατο να αποταμιεύσει χρήματα μέσα στο 2011.
  Το 79% πιστεύει πως έχει χειροτερέψει η οικονομική του κατάσταση.
  Το 83% αισθάνεται κοινωνικά ανασφαλές.

  Είναι προφανές ότι για όλα αυτά φταίει ο Σαμαράς και η ΝΔ γι' αυτό και το ΠΑΣΟΚ προηγείται τόσο πολύ.

  Περισσότερα: h--p://www.publicissue.gr/1649/varometro-feb-2011/

  Κατά τα άλλα, ο Βερέμης με τον Τατσόπουλο μετράνε κουφάρια Τούρκων στη Τροπολιτσά...

  • kiki avatar
   kiki @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/02/2011 20:19:58

   Το εχω ξαναγραψει, ο ΓΑΠ, ειναι ενα εξαιρετικα ανασφαλες ατομο, ευγενικα θα το ελεγα κυκλοθυμικο , αρα επικινδυνο.
   Αυτες οι φασιστικες αποφασεις , περι συναθροισεων , απαγορευση κυκλοφοριας κλπ, ειναι δικες του αποφασεις και του στενου του κυκλου,μετα βαζει τους λακεδες του να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα.
   Συν του οτι δεν μας συμπαθει καθολου, αυτος και το περιβαλον του, βαζω μεσα και τον Ραγκουση, ατομο με εμμονες, μηδεν γνωσεις, φασιστικο λογο, παραδειγμα , οποιος δεν συμφωνει δεν ειναι πατριωτης, πολυ φοβαμαι μπας και αλλαξει γνωμη και δεν παμε για εκλογες, παρ οτι ολα δειχνουν οτι θελει να το παιξει ηρωας , γιαυτο ας βγαινουν τα γκαλοπ και ας του λενε ζητω ζητω, δεν πειραζει, και ο κινεζος μεχρι τελους εβγαιναν με διαφορα υπερ του.
   Ας δυναμωσει η ΝΔ τον αντιπολιτευτικο της λογω, ας αραιωσουν οι αντιπαθεις τεως υπουργοι απο τα ΜΜΕ, εστω και με ανωθεν εντολη και ο Θεος να βαλει το χερι του.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/02/2011 11:51:40

   Ο Π.Τατσόπουλος ανησύχησε για τη ζωή του -δήλωσε σε συνέντευξη- ύστερα από το "χιούμορ" που έκανε για τον Κολοκοτρώνη και τα απειλητικά μηνύματα που έλαβε στην προσωπική του σελίδα ηλεκτρονικής δικτύωσης.

   Είπε επίσης ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για να τον καθησυχάσει και να τον ενθαρρύνει.

   Οι Δημόσιες σχέσεις για σεμινάριο.

 20. anonymous avatar
  anonymous 13/02/2011 19:20:41

  Εκλογές θα γίνουν όταν το ΔΝΤ τις αποφασίσει (Ο Στρος Καν τις εβλεπε το Φθινόπωρο του 2011), την άνοιξη ξεχάστε την. Σύμφωνα δε με τους σχεδιασμούς τους ισχύει το σενάριο 2+4, θέλουν τον ΓΑΠ μέχρι το 2015 για να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Μην το παίρνετε και προσωπικά ίσα-ίσα συμφέρει και το Σαμαρά γιατι να χρεωθεί αυτά τα μέτρα, θα του παραδώσουν μια καθαρή χώρα. Φυσικά δεν θα έχει να πουλήσει τίποτα, αλλα μπορεί να παίξει και Τζόρας. Αλοίμονο σε μας. Αν φυσικά βέβαια δεν έχουμε κανένα έκτακτο γεγονός.

 21. anonymous avatar
  anonymous 13/02/2011 19:36:49

  Εχω να κάνω μερικές σκέψεις σχετικά με αυτά που διαβασα στην Ελευθεροτυπία και δένουν με αυτά που γράφεις. Στην Ελευθεροτύπία αρθρογραφεί ένας δημοσιογράφος ονόματι Τασος Παπάς, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ακράιων φιλοπασόκων εκσυχρονιστών που παλαιότερα πλάσαρε την λύση Αλέκου Παπαδόπουλου πρωτού ο ίδιος με τις πράξεις κάψει αυτό το χαρτι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικών γνώσεων δημοσιογράφου, ίσως του πιο κατατοπισμένου και έξυπνου κατα την γνώμη μου.
  Σήμερα συντάσεται με τους αναθεωρητές της Ιστορίας και ξιφουλκεί υπέρ των Βερεμήδων-Τατσόπουλων-Αρηδων-Μπαμπηδων κλπ, όπου υιοθετεί άκριτα όλες τις ανιστόριτες απόψεις που διατυπώνει η έρευνα του παράνομα εκπέμποντος καναλιού Σκαι.
  Μάλιστα κατα τα φαινόμενα η όλη αυτή επιχείρηση έχει ευρύτερους στόχους, όπου μετά (όπως ο ίδιος αναφέρει) θα επιχειρηθεί διαστρέβλωση των γεγονότων του Εμφυλίου Πολέμου 46-49, τον οποίον το επεκτείνει στο 43-49, γιατι έτσι τον συμφέρει ή έτσι συμφέρει το ευρύτερο πλέγμα εξουσίας που απηχεί, βγάζοντας λάδι τους ταγματασφαλίτες.
  Εχουν να δούνε πολλά τα μάτια μας. Μήπως η θέση του εν λόγω δημοσιογράφου, ομολογουμένως πολύ διαβασμένου και κατατοπισμένου, είναι στο πλαϊ των λοιπών δημοσιογράφων του Σκαι? Δεν νομίζω ότι έχει θέση στην Ελευθεροτυπία.

 22. mojo62 avatar
  mojo62 13/02/2011 19:42:50

  Όταν ο Σαμαράς μιλούσε γιά αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τι εννοούσε άραγε;

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ mojo62 13/02/2011 23:40:49

   Υπόθεση Α.
   Το δημόσιο εκχωρεί (τζαμπέ) μια μεγάλη δημόσια έκταση στη Ρόδο για τη δημιουργία Mall, πακέτο με φορολογικές και πολεοδομικές -fast track- διευκολύνσεις. Έρχεται σε συνεννόηση με εθνικό εργολάβο, ο οποίος παίρνει τη δουλειά, την ολοκληρώνει και τη μοσχοπουλάει στις πολυεθνικές. Τα πρώτα χρόνια κυλάει λίγο χρήμα και υπάρχει μια ψευδαίσθηση ανάπτυξης και καλοζωίας. Σε λίγα χρόνια διαπιστώνουμε ότι κλείνουν επιχειρήσεις στο κέντρο και ότι τα ευρώ μεταναστεύουν στη Γερμανία.

   Υπόθεση Β.
   Το δημόσιο κτίζει το Mall με δικές του δαπάνες. Νοικιάζει τα καταστήματα σε επιχειρηματίες της πόλης. Κάθε χρόνο εισπράττει ενοίκια, δημιουργείται ανάπτυξη και το χρήμα ανακυκλώνεται μέσα στην τοπική αγορά. Το κράτος εισπράττει και από ενοίκια και από διευρυμένη φορολογική βάση.

   Και οι δύο υποθέσεις είναι φιλελεύθερες. Η Α λέγεται νεοφιλελεύθερη, η Β κοινωνική φιλελεύθερη. Η βασική τους διαφορά είναι ότι η υπόθεση Α. συνοδεύεται από μίζα αναλόγου μεγέθους και η ιστορία έχει αποδείξει ότι προτιμάται.

 23. η Dimi avatar
  η Dimi 13/02/2011 19:44:28

  Το Εnterprise τα Νεφελίμ
  και ο Παγκόσμιος Στόχος Χιλιετίας (3010)
  http://bit.ly/gznjL3

 24. kakofonix avatar
  kakofonix 13/02/2011 20:12:58

  Ο Σαμαράς έχει γίνει πλέον ότι ο στρατός στην Αίγυπτο.
  Αυτός θα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.
  Αν συνεχίσει στο ντιντήδικο στυλάκι, ''πονάει το μνημόνιο αλλά μου αρέσει'', ο κόσμος θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
  Όταν το πάρει απόφαση και διαολοστείλει τους Τρώες και όταν πει με δυό κουβέντες τι θα κάνει τις πρώτες 100 μέρες, θα τον ψηφίσουν ακόμα και οι αναρχικοί.
  Μέχρι τότε θα βλέπει δημοσκοπήσεις και θα τον λούζει κρύος ιδρώτας, οι δε Ραφηναίοι θα σκάνε στα γέλια.

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ kakofonix 13/02/2011 21:37:24

   Συμφωνώ 10000%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ avatar
  ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ 13/02/2011 22:03:03

  Σωστός Kakofonix ! Εαν γίνουν εκλογές την άνοιξη τις έχει πάρει με τα τσαρούχια το παιδί της διαφθοράς (αντί διασποράς που ήθελε να πει, συγχωρέστε το που δεν τα καταφέρνει καλά με τα ελληνικά). Όλες οι ενδείξεις και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι προς το παρόν αρνητικές για τη δεξιά όσο κι αν αυτό μας στενοχωρεί ..... υπομονή ...... θα περάσει κι αυτό ......

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ 13/02/2011 23:25:51

   Μην είσαι απαισιόδοξος, μπορεί τα γκάλοπ να είναι χάλια, αλλά οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν ότι υπάρχουν τράπεζες, ότι η οικονομία θα ανακάμψει, ότι δεν θα πάρει το παιδί νέα μέτρα. Αλλά μέρα με τη μέρα οι αφελείς λιγοστεύουν. Και όταν υπάρξει συγκροτημένη αντιμνημονιακή άποψη, οι συσχετισμοί θα αλλάξουν μέσα σε μια μέρα. Ο Σαμαράς ακόμα ζυγίζει. Αλλά από τον άνθρωπο που πρόταξε τον πατριωτισμό απέναντι στο προσωπικό του πολιτικό συμφέρον, έχουμε πολλές απαιτήσεις (και ελπίδες).

 26. Panos avatar
  Panos 13/02/2011 22:22:55

  Πάντως υπαρχούν ξεπουλήματα και ξεπουλήματα.
  πχ.
  Υπάρχει το νοικι νησιου σε εταιρία ειτε σε εταιρια.
  Ισως κανει και επενδύσεις.

  Υπάρχει όμως κα το ξεπούλημα δικαιωμάτων στα πετρέλαια κλπ...

 27. SKAIs avatar
  SKAIs 13/02/2011 22:44:11

  Με βάση την λογική του άρθρου, δέχεστε και σεις ότι:
  1. Ο Παπανδρέου θα μας κυβερνάει για 5 χρόνια ακόμη
  2. Το (1) θα γίνει με τις ευλογίες του Ελληνικού λαού μέσα από ελεύθερες εκλογές.

  Αν είναι έτσι τότε, και μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία ο λαός αποφασίζει ποιός θέλει να τον κυβερνήσει μετά από περικοπές μισθών, συντάξεων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, τότε είναι όλα καλώς καμωμένα. Οι εκλογές, που λέτε ότι θα γίνουν, δεν θα είναι βίας και νοθείας. Αλλά δημοκρατικά άψογες. Επομένως, ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα των εκλογών ευννοεί τους Αμερικανούς θα πρέπει να δεχθούμε την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.
  Έτσι γίνεται σε όλες τις δημοκρατικές χώρες, είτε είναι στον γύψο, είτε οχι!

  • Ακροβολιστής avatar
   Ακροβολιστής @ SKAIs 14/02/2011 14:37:59

   Μέσα στον Ελληνικό λαό υπολογίζεις και τους λαθρομετανάστες του Ραγκούση? Γιατί έτσι, σου βγάζω κι εγώ κυβέρνηση, αλλά ΟΧΙ από τον Ελληνικό λαό αλλά από τους κατοίκους της Ελλάδας. Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο.

 28. Alter ego avatar
  Alter ego 14/02/2011 00:15:02

  Άς όψεται ο αρχιολετήρας ( όπως έςλεγε και κάποιος φίλος μου), που έσπειρε μισσαλλοδοξία,φατριασμό εκφύλιση, φανατισμό και και αποβλάκωση !

 29. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 14/02/2011 09:53:06

  Την ώρα που η συζήτηση για τις εκλογές έχει φουντώσει, το «Βαρόμετρο» της «Public Issue», τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύονται στην «Καθημερινή της Κυριακής», δίνει «προίκα» 7,5% στο ΠΑΣΟΚ, με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 38%, και τη Νέα Δημοκρατία στο 30,5% και η διαφορά των δυο κομμάτων εξουσίας παρουσιάζει μείωση κατά 0,5%.
  Δηλ. αν πάρει & άλλα μέτρα ενδεχομένως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να πλησιάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα του Μουμπάρακ (90%).
  Έλεος!!!!!

 30. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 14/02/2011 10:22:15

  Μόνο με το δίλλημα ξεπούλημα ή Σαμαράς θα κερδίσει τις εκλογές.Αλλά για να γίνει κατανοητό αυτό το δίλλημα στους αναποφάσιστους και στους απέχοντες των εκλογών πρέπει να καθορίσει σκληρές αποφάσεις εναντίον των δοσίλογων Παπανδρέου Παπακωσταντίνου και Πάγκαλου με ευθεία αναφορά παραπομπής σε ειδικά δικαστήρια.

 31. Afroula avatar
  Afroula 14/02/2011 10:55:15

  Kάτι μου λείπει από όλη αυτή την εικόνα. Ή τσαμπουκαλεύεται ο Σαμαράς ή και πάλι Jeffrey? Κάτι μου λείπει από την εικόνα κι ακούει στο όνομα Dora. To ξεχάσατε το Ντοράκι.

 32. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 14/02/2011 11:28:48

  ΠΟΙΑ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΛΟΓΑ? ΠΑΝΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΑ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Ή ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ή ΧΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ¨ΑΦΕΝΤΙΚΟ¨ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

 33. N.Z. avatar
  N.Z. 14/02/2011 12:02:44

  Για να το πώ ευγενικά, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με το άρθρο.
  * Πρώτον όλη αυτή φιλολογία περί "μαστόρων της προπαγάνδας" είναι πολύ ...κολακευτική για το ΠΑΣΟΚ. Πράγματι, έχουν στήσει διαχρονικά ένα πολύ διεισδυτικό προπαγανδιστικό μηχανισμό. Τον οποίο όταν είχε ευκαιρία η ΝΔ δεν τον ξεδόντιασε. Αλλά μέχρις εκεί....
  Κάνουν πολλαπλά και αλλεπάλληλα σφάλματα. Και μέχρις στιγμής δεν τα "χρεώνονται" διότι από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει στοιχειώδης μηχανισμός αντίδρασης. Τώρα στήνεται, όπως φαίνεται...
  Παρουσιάζονται, λοιπόν, σαν "μαστόροι", όχι γιατί είναι τόσο ικανοί, αλλά διότι δεν είχαν ως τώρα άντίδραση, διότι δεν υπήρχε μηχανισμός αντίδρασης απέναντί τους...
  * Δεύτερον, όλο αυτό το "αναλυτικό σχήμα" ότι τάχα όλα τα έχουν σχεδιάσει κι όλα τα έχουν προβλέψει, κι ολα τα ελέγχουν, δημιουργεί τεράστια απογοήτευση. Αλίμονο αν τα πιστέψει ο κόσμος αυτά. Δεν θα έχει καμία διάθεση να αντιδράσει. Ηττοπάθεια δημιουργούν τέτοιες "προσεγγίσεις". Μόνον ηττοπάθεια! Και απολύτως αδικαιολόγητη ηττοπάθεια...
  * Τρίτον, για να καταλάβετε ότι "έχουν χάσει τη μπάλα" σκεφτείτε μόνο ότι τους πήρε... 14 ώρες την περασμένη Παρασκευή, από τις 2 το μεσημέρι όταν έγινε η Συνέντευξη των "Τροϊκανών" μέχρι τις 2 το (επόμενο) πρωί που αντέδρασαν! Όλες οι πληροφορίες που έχουμε διασταυρώνουν κι επιβεβαιώνουν ότι το κυβερνητικό επιτελείο είχε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Κανένα σχέδιο και κανένας έλεγχος. Προσπαθούν εκ των υστέρων να "ελέγξουν τα πράγματα" όπως-όπως. Μπορεί να τους βγεί. Μπορεί και όχι.
  Αλλά όχι να εκλαμβάνουμε τις επιδιώξεις των αντιπάλων μας ως πραγματικότητα...
  Έχουμε φτάσει στην πολύ-πολύ αρρωστημένη κατάσταση, αντί να σκεπτόμαστε και να συζητάμε πως θα τους νικήσουμε, να καταπιανόμαστε με περισπούδαστες "αναλύσεις" γιατί θα μας νικήσουν για μια ακόμα φορά!
  Ίσα-ίσα τη στιγμή που οι "απέναντι" τα... είδαν όλα και αντιδρούν σπασμωδικά, εμείς τους παρουσιάζουμε σε πλήρη έλεγχο!
  Αμάν πια, τέτοια ηττοπάθεια...
  * Τέταρτον, το Μνημόνιο δεν τους βγαίνει. Αυτοί σχεδίαζαν ότι θα τους έβγαινε. Και τώρα ήλθε η Τρόϊκα και προσχώρησε στην ιδέα περί αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, που την είχε παρουσιάσει η ΝΔ πρώτη, και τότε τη χλεύαζαν!
  Η Τρόϊκα την κατάλαβε αργά και στραβά.
  Και την επέβαλε στην Κυβέρνηση που δεν την κατάλαβε καθόλου και απλώς κάνει ό,τι της λένε.
  Κι επειδή οι μέν την έχουν καταλάβει στρεβλά και οι δέ δεν την έχουν καταλάβει καθόλου, κινδυνεύει να γίνει με το χειρότερο τρόπο.
  Να γίνει με ξεπούλημα! Όταν ο Σαμαράς προειδοποιούσε από τον περασμένο Ιούλιο ότι αξιοποίηση ΔΕΝ σημαίνει ξεπούλημα. Δεν σημαίνει πουλάω οικοπεδάκια όσο-όσο. Το είχε πεί, έτσι ακριβως. Με παραδείγματα και αντιπαραδείγματα. Η Τρόϊκα το κατάλαβε αργά. Η κυβέρνηση δεν το κατάλαβε καθόλου. Όλη αυτή η εξέλιξη που ΔΕΝ ήταν "σχεδιασμένη" ήταν αποτέλεσμα ότι έπεσαν έξω όλοι οι σχεδιασμοί τους.
  Ακόμα, όλη αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι η ΝΔ σωστά αρνήθηκε το Μνημόνιο και σωστά αντιπρότεινε άλλα πράγματα. Τα οποία δεν ήταν "μαγικές λύσεις" όπως τα παρουσίασαν αρχικά.
  Αλλά και τώρα που τα αποδέχθηκαν δεν μπορούν να τα υλοποιήσουν, γιατί ακόμα δεν τα έχουν καταλάβει.
  Κι αντί να αναδείξουμε αυτή την πλευρά, μιλάμε για "μαστόρους" του σχεδιασμού...
  Να ξέρετε, ότι αν είχαν την βεβαιότητα πως θα κερδίσουν τις εκλογές με 3 μονάδες διαφορά θα τις είχαν προγραμματίσει καιρό τώρα.
  Αλλά παρά το τι λένε οι "δημοσκοπήσεις" δεν έχουν τέτοια βεβαιότητα. Όλα είναι ανοιχτά...
  Με μια μεγάλη διαφορά: Ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, η ΝΔ αντέχει να χάσει με 3 μονάδες (που δεν θα χάσει με τέτοια διαφορά). Αυτοί δεν αντέχουν ούτε να κερδίσουν με μια μονάδα (που μάλλον θα χάσουν).
  Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνουν όλοι αυτοί που δηλώνουν είτε ότι δεν ψηφίζουν είτε ότι δεν έχουν αποφασίσει.
  Όπως έδειξαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, αυτοί κατευθύνονται περισσότερο υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και λιγότερο υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό και οι τότε δημοσκοπήσεις έδιναν τη ΝΔ 5,5% μονάδες πίσω και στο αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ήταν μόλις 2 μονάδες πίσω (από 10,4 ένα χρόνο πρίν)...
  Το μεγάλο ερωτηματικό, λοιπόν, είναι τι θα κάνει η μεγάλη αυτή δεξαμενή των αδιευκρίνιστων ψήφων και της αποχής, αν αποκαλυφθεί - όπως αποκαλύπτεται τώρα - ότι η ΝΔ είχε σχέδιο εξ αρχής στο οποίο προσχωρούν τώρα οι πάντες, αλλά δεν το κατανοούν. Και το Σχέδιο αυτό είναι πολύ λιγότερο ασφυκτικό και πολύ πιο αποτελεσματικό.
  Αυτό είναι το πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστούν οι "μαστόροι". Που τρώνε τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη, τα χάνουν εμφανώς, κι εμείς τους θεωρούμε ότι ...ελέγχουν τα πάντα!
  Μπορούμε να τους νικήσουμε! Εκεί που έφτασαν τα πράγματα μπορεί να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουμε. Αλλά μπορούμε.
  Φτάνει να μην προεξοφλούμε την... ήττα μας πριν τη μάχη, όταν οι άλλοι τάχουν ήδη χαμένα.
  Αμάν πια...
  Γι' αυτό και η απόφαση για εκλογές είναι δύσκολη (για τον ΓΑΠ). Και κάθε άλλο παρά "ειλημμένη".
  Κι αν γίνουν οι εκλογές δεν θα γίνουν "από σχεδιασμό". Θα γίνουν από ανάγκη!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ N.Z. 14/02/2011 13:30:43

   συμφωνώ σε όλα

 34. Factorx avatar
  Factorx 14/02/2011 12:53:13

  Τι λέμε παραπών για τον Τράα;

  "Αυτός που ενοχλεί πιο πολύ την κυβέρνηση είναι ο κος Τρα από ό,τι ακούω" είπε σημερα στο Megaο κ. Σαραντάκος; Απο που το ακούει; Από το Μαξίμου;

 35. Factorx avatar
  Factorx 14/02/2011 12:55:04

  Σωστή η Κοραή στην ίδια εκπομπή με τον Δαραντάκο:

  "Όταν ακούμε ανακοινώσεις μετά τα μεσάνυχτα σημαίνει ότι έχει επικρατήσει ένας πανικός.Από τον Ιούλιο η αντιπολίτευση λέει για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και είχε επικριθεί και η κυβέρνηση είχε αποκαλέσει Χάρυ Ποτερ τον Α. Σαμαρά.Γιατί δεν έγινε επανάσταση όταν έκαναν κριτική στη Ν.Δ.;"

 36. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 14/02/2011 13:28:09

  Ώστε η πρόταση της τρόικας προκάλεσε την αγανάκτηση ακόμη και των πιο θερμών υποστηρικτών της αναγκαιότητας του μνημονίου;
  Όπως αποκαλύπτεται από ειδική μελέτη που έχει εκπονήσει από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ,(πρόεδρος του οποίου είναι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας ΜΟΣΙΑΛΟΣ και αντιπροέδρος του που εκπόνησε την μελέτη για την εκποίηση των νησίδων ο Νίκος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ),με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας", προτείνεται η πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων, έκτασης από λίγα έως εκατοντάδες στρέμματα.

 37. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 14/02/2011 13:55:46

  Ν.Ζ. η προσέγγισή σου είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και τεκμαίρεται από τα πράγματα. Ανέδειξες ταυτόχρονα το πρόβλημα της ΝΔ. Αφορά στη διαμεσολάβηση της πρότασής της στον πολύ κόσμο. Όταν αρχίζουν και προσχωρούν έστω άτσαλα σ' αυτή οι "Μνημονιακοί" σημαίνει πολλά. Κυρίως την αναγνώρισή της. Ε, λοιπόν πρέπει να βγει δυναμικά προς τα έξω κωδικοποιημένη η διαφορετική πρόταση Σαμαρά για την οικονομία, την ανάπτυξη, την παιδεία, τα εθνικά θέματα,τη μετανάστευση, την υγεία και ούτω καθεξής. Έτσι θα αρχίσει να συζητιέται, να κεντρίσει το ενδιαφέρον των απεχόντων. Να καταρρίψει τον παραπλανητικά αποπροσανατολιστικό λόγο του συστήματος "σιγά όλοι ίδιοι είναι". Έχουμε το τελευταίο διάστημα αρκετές ενδείξεις σ΄αυτή την κατεύθυνση. Πιο συστηματικά, πιο δυναμικά και κυρίως ποιοτικά με λόγο σύγχρονο. Σημειώνω το τελευταίο, διότι αν αφεθεί το ξεδίπλωμα αυτής της στρατηγικής σε αγωνιστές με λόγο δεκαετίας '80, φοβάμαι ότι παρά τις καλύτερες προθέσεις τους δεν...

 38. karenin avatar
  karenin 14/02/2011 14:08:13

  Ετσι γινόνταν πάντα πριν την πώληση φιλέτων του δημοσίου. Μεγάλη αναταραχή για εκλογές,με μοναδικό διακύβευμα την διαχείρηση των πωλήσεων. Στην Ελβετία 600δισ. πατριωτικά κεφάλαια περιμένουν για την μεγάλη ευκαιρία. Αλλά ας μην γελιόμαστε, αν το σύστημα νιώθει καλά, εχει δηλ. ενθεν και εκείθεν πιασμενους αρκετούς δεν χρειάζονται εκλογές, αν θέλει να πιάσει καλύτερες θέσεις θα στηθουν κάλπες.

 39. Factorx avatar
  Factorx 14/02/2011 14:09:22

  ΝΖ: Πολύ μου αρέσει ο ενθουσιασμός σου και επιβραβεύω. Κάνεις όμως ένα ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ: Δεν έχουμε αντιμέτωπη την ανεκδιήγητη κυβέρνηση ΓΑΠ. Αλλά τον πανίσχυρο μηχανισμό του συστήματος ΠΑΣΟΚ με μπροστάρη τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ. Κι εκεί η ΝΔ θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Εδώ δίνουμε την μάχη των μαχών στο διαδίκτυο και ο Κεδίκογλου θέλει να κάνει ημερίδα για το διαδίκτυο με τον ...Κούλογλου. Και σήμερα όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και μπλογκάκια παίζουν την "προταση μομφής" με διαρροή μέσα απο την Συγγρού. Την στιγμή που όλοι ξέρουν οτι είναι λάθος ΤΩΡΑ επειδή θα συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ΄. Γιατί το λένε; Για να υποβαθμίσουν την ήδη σκληρη σταση του Σαμαρα

  • karenin avatar
   karenin @ Factorx 14/02/2011 14:28:01

   Ο πανίσχυρος αυτός μηχανισμός έχει πασοκοποιήσει σχεδόν όλα τα παλιά στελέχη της ΝΔ, με μεγάλα κόμπλεξ εναντι του πρωτότυπου.

 40. Wolf avatar
  Wolf 14/02/2011 14:13:45

  Ερώτηση για όσους γνωρίζουν:
  Στην περίπτωση που πάει σε εκλογές με λίστα -η οποία προθεσμία θυμίζω για το 18μηνο, εκπνέει στις 4 Απριλίου-, έχει δυνατότητα να προκηρύξει τις εκλογές μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία ή πρέπει να κάνει τις εκλογές μέχρι τότε?

  Ρωτώ γιατί και στους νομικούς που απευθύνθηκα, οι απόψεις τους διίστανται, ως πρός τη μετάφραση του νόμου.

 41. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/02/2011 14:18:51

  Ποιοι αποφασίζουν αν θα γίνουν εκλογές; Ο ΓΑΠ και η Τρόικα. Τι έχουν να χάσουν αν γίνουν εκλογές; Πάρα πολλά αν βγει η ΝΔ και δε σκοπεύει να συνεχίσει τον εγκλωβισμό στο Μνημόνιο (αν βέβαια σκοπεύει να τον συνεχίσει, το πράγμα αλλάζει τελείως). Τι έχουν να κερδίσουν; Ουσιαστικά τίποτα. Κι αυτό γιατί οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά ήπιες σε σχέση με το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται. Βλέπω τρεις πιθανές περιπτώσεις εκλογών. Πρώτον, αν υπάρξει πραγματική εσωτερική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ από βουλευτές που ανησυχούν για το μέλλον τους. Δεύτερον, αν η ΝΔ αφυπνίσει τους ψηφοφόρους της ώστε να αντιδράσουν δυναμικά και γίνει πολύ δύσκολη η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (το θεωρώ απίθανο). Τρίτον, αν το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώσει την αποστολή του ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο της Ελλάδας και κλείνοντας τις απαραίτητες συμφωνίες με τους Τούρκους (που δεν έχει γίνει ακόμη αλλά είναι θέμα χρόνου).

 42. N.Z. avatar
  N.Z. 14/02/2011 14:24:30

  Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου. Αλλά το παιγνίδι κερδίζεται!
  Γιατί αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει συρθεί στις απόψεις της Τρόϊκας, η οποία έχει αποδεχθεί - πολύ αργά και πολύ στρεβλά - αυτά που έλεγε η ΝΔ από τον Ιούλιο. Και που τότε τα κορόίδευαν. Κι εκείνο που φαίνεται - και το καταλαβαίνουν ακόμα και πολλοί "μνημονιακοί" - ότι πάνε να κάνουν κάτι που δεν καταλαβαίνουν και να το κάνουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο.
  Κι ότι όταν ο Σαμαράς τα έλεγε δεν ήταν... Χάρυ Πότερ! Τους άνοιγε τα μάτια, αλλά εκείνοι εξακολουθούν, οι μέν (Τρόϊκα) να βλέπουν αλλοίθωρα και οι δε (Κυβέρνηση) να τάχει εντελώς κλειστά.
  Αλλά υπήρχε - κι ακόμα υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Μόνο που αυτό που πρότεινε ο Σαμαράς ήταν για βγούμε από το Μνημόνιο.
  Ενώ το ξεπούλημα που προτείνει η Τρόϊκα είναι επειδή δεν βγαίνει το Μνημόνιο (και θέλουν να κατοχυρώσουν τα λεφτά που ήδη έδωσαν).
  Είναι πολύ επικίνδυνη συγκυρία για τό ΠΑΣΟΚ αυτή. Ασφαλώς, θα προσπαθήσει να τη γυρίσει. Αλλά τώρα είναι πιο δύσκολο από κάθε άλλη φορά.
  Ακόμα και τώρα αν κινηθεί η ΝΔ στοιχειωδώς σωστά, μπορεί να ρεφάρει για όλες τις "επικοινωνιακές" αδυναμίες της ως τώρα.
  -- Μέχρι στιγμής το ισχυρό στοιχείο της ΝΔ είναι ότι έκανε σωστή "στρατηγική τοποθέτηση" (strategic positioning) εναντίον του Μνημονίου - και όχι μόνο.
  -- Το αδύναμο στοιχείο της ΝΔ ήταν - αναμφίβολα - το "επικοινωνιακό" (σε αυτό όλοι συμφωνούμε, μόνο οι τυφλοί δεν το βλέπουν).
  Το ερώτημα είναι αν την κρίσιμη στιγμή, μπορεί να κυριαρχήσει το πολιτικό (όπου υπερέχει η ΝΔ) ή το "επικοινωνιακό" (όπου υστερούσε ως τώρα).
  Κατά τη γνώμη μου μπορεί να συμβεί το πρώτο.
  Αυτή είναι η δυνατότητα- ευκαιρία που έχει.
  Και δεν πρέπει να την απεμπολήσει.
  Στη μάχη αυτή πάει για να κερδίσει!
  Είτε γίνουν οι εκλογές άμεσα είτε (λίγο) αργότερα...

  • Wolf avatar
   Wolf @ N.Z. 14/02/2011 14:49:38

   Ν.Ζ., δε βλέπουμε μόνο το περιβάλλον της ΝΔ, αλλά και το ευρύτερο. Και στο ευρυτερο πολιτικό και επικοινωνιακό περιβάλλον ισχύει ο νόμος της διαπλοκής των ΜΜΕ, που κάνουν το παιχνίδι για την κυβέρνηση και λειτουργούν ως ο φυσικός της κυματοθραύστης, δημιουργώντας ενα αμορτισερ μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας.
   Αυτό στην πράξη σημαίνει οτι η ΝΔ πρέπει να χρησιμοποιήσει -έπρεπε δηλαδή να το έχει κάνει εδω και πολύ καιρό, ουσιαστικά μετά την παρουσιάση εξόδου απο την κρίση που είχε κάνει ο Σαμαράς- άλλους τρόπους επικοινωνίας με τους πολίτες αυτής της χώρας, γιατί στ΄αλήθεια η μόνη επικοινωνία που έχει η ΝΔ με την κοινωνία είναι μέσω διαδυκτίου. Ο μόνος ουσιαστικός δίαυλος μεταξύ των δυο είναι το site που μας φιλοξενεί και η αναπαραγωγή του στα social media.
   Άρα στο δίλημμα που βάζεις:
   "Το ερώτημα είναι αν την κρίσιμη στιγμή, μπορεί να κυριαρχήσει το πολιτικό (όπου υπερέχει η ΝΔ) ή το “επικοινωνιακό” (όπου υστερούσε ως τώρα).
   Κατά τη γνώμη μου μπορεί να συμβεί το πρώτο.",
   η απάντηση είναι ότι χρειάζεται -αφού όπως σωστα είπες, υπάρχει η στρατηγική τοποθέτηση- μια σύνθεση κινήσεων, τακτικών και δράσεων, ώστε να μπορέσει το πρώτο που περιγράφεις να συμβεί.
   Δηλαδή, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η ευκαιρία.

 43. N.Z. avatar
  N.Z. 14/02/2011 14:25:00

  Το ανωτέρω είναι απάντηση στο φάκτορα...

  • Factorx avatar
   Factorx @ N.Z. 14/02/2011 14:37:46

   Φυσικά και θα πάμε για να κερδίσει η ΝΔ του Σαμαρά. Το στρατηγικό διακύβευμα όμως δεν είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να αλλάξουμε την Ελλάδα και γι αυτό απαιτείται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. Αφού λοιπόν το έθεσες "στρατηγικά" κατά την γνώμη μου τακτικός στόχος σε αυτή την εκλογική μάχη είναι να βγεί ο Σαμαράς παντοδύναμος με νικη ει δυνατόν, ή με ελάχιστη διασφορά στην χειρότερη περίπτωση - ποιος θα μιλάει μετά; - για να κάνει αυτά που οραματίζεται. Και όπως έχουμε ξαναπεί εδώ ως πρωθυπουργός ο Σαμαράς θα τα αλλάξει όλα. Να μην καλλιεργούμε όμως αβασάνιστες προσδοκίες επειδή όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν απο τώρα οτι οι σκληρές μάχες θα αρχίσουν μετά την επικράτηση μας στις εκλογές. Το ξαναλέω λοιπόν: Κύριος στόχος είναι το ξήλωμα του συστήματος ΠΑΣΟΚ

 44. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/02/2011 14:33:30

  Μερικές παρατηρήσεις:

  Οποιος είδε χθές βράδυ το ....αναπληρωματικό δελτίο είδήσεων του MEGA, θα αντιλήφθηκε αν το ΠΑΣΟΚ έχει "μάστορες στην προπαγάνδα". Το είπαν πολύ ωραία! Για να μη κόβουμε άλλο μισθούς και συντάξεις, ας αξιοποιήσουμε την δημόσια περιουσία!
  Οχι οτι περιμέναμε το χθεσινό δελτίο για να πειστούμε!
  Και κάτι, επιπλέον, έσπευσαν μάλιστα να προεξοφλήσουν και τη συμφωνία της Ν.Δ. στο θέμα αυτό!
  Με την ευκαιρία θυμάσθε πώς είχαν αντιδράσει πέρυσι τον Ιούλιο όταν ο Σαμαράς πρωτοπαρουσίασε την πρόταση;

  Δεύτερον, όλος ο κόσμος ξέρει οτι το ΠΑΣΟΚ τα πάει καλύτερα από τη Ν.Δ. στον τομέα της προπαγάνδας. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη γιατί στήρίζεται σ' ένα ολόκληρο σύστημα ΜΜΕ, που ακόμα η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανέχθηκε και πριμοδότησε.

  Τρίτον, κατά τη γνώμη μου η ηττοπάθεια καλλιεργείται απο το γεγονός οτι μέχρι πρόσφατα η Ν.Δ. δεν τολμούσε να ψελλίσει τη λέξη εκλογές. Ακόμα και μετά την ομιλία του Σαμαρά στην Κ.Ο. που δήλωσε έτοιμος, βγήκε ο κ.Παναγιωτόπουλος στην "Ανατροπή" να πεί οτι η Κυβέρνηση έχει "νωπή εντολή".
  Να θυμίσω οτι ο κ. Παπανδρέου είχε καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης Καραμανλή τον Μάρτιο του 2008! Εξη μόλις μήνες μετά τις εκλογές!

  Τέταρτον, τις πρόωρες εκλογές τις χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου ενόψει δημοτικών για να συσπειρώσει τη βάση του. Και εν μέρει τα κατάφερε. Αμφιβάλλω, αν μπορεί να το επιτύχει ξανά, αλλά το αίτημα αυτό ήταν πάντα ένα χαρτί στα χέρια της αντιπολίτευσης για δηλώνει έτοιμη και κυρίως να κλιμακώνει την πίεση στην εκάστοτε κυβέρνηση. Επι πλέον δημιουργεί και στο εκλογικό σώμα προσδοκίες αλλαγής.

  Πέμπτον, όντως με μια οικονομία εκτός ελέγχου είναι πιθανόν οι εκλογές να μας προκύψουν ως ανάγκη. Αφού αυτό είναι πιθανό, η Ν.Δ. δεν πρέπει να επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της και να έχει έτοιμη και εναλλακτική πρόταση εξουσίας; Να τι θα έδιωχνε την ηττοπάθεια!

 45. crisis avatar
  crisis 14/02/2011 18:39:55

  1974 βουλευτικες εκλογες συνθημα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή ΤΑΝΚΣ
  2011 βουλευτικες εκλογες συνθημα G.A.P. ή ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ!!!!!!!!

  • ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς avatar
   ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς @ crisis 27/02/2011 09:40:19

   Καραγκιοζάκια, έτσι απλά!

 46. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 14/02/2011 19:28:50

  Ο Γιώργος θα βρίσκεται στην εξουσία όσος χρόνος απαιτείται για τη νομοθετική ρύθμιση των μισθών, συντάξεων του δημοσίου αλλά περισσότερο του ιδιωτικού τομέα. Η πρεμούρα του ΔΝΤ είναι ο εξευτελισμός του μεροκάματου των εργαζομένων στην ιδιωτική οικονομία γιατί όταν εκβιαστικά θελήσει να πάρει τις ζωντανές ελληνικές επιχειρήσεις, να έχει πολύ χαμηλό κόστος λειτουργίας με αυξημένα ακόμη περισσότερο τιμολόγια για τους καταναλωτές. Ο σαματάς γίνεται για τους δημοσίους υπαλλήλους δήθεν αλλά ο στόχος είναι το μικρεμπόριο και οι εργαζόμενοι. Ο Γιώργος έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει όλα αυτά με έπαθλο μια κάποια θέση καρικατούρας. Έχουν όμως υπολογίσει τον ''ξενοδόχο'' ; Γιατί τα καμένα χαρτιά συνήθως τα πετάνε στα σκ..

 47. BlueSky avatar
  BlueSky 14/02/2011 23:29:31

  Έλεος, εκλογές επιτέλους να φύγει η συμμορία!

  • ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς avatar
   ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς @ BlueSky 27/02/2011 09:39:40

   ΓΙΑΤΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ??? ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.

 48. Theoprovlitos avatar
  Theoprovlitos 16/02/2011 10:09:18

  Διόλου απίθανο. Για αυτό και μερικα Φιλελευθερα κομματα του "Μεσαιου χώρου" τελευταίως βαλλουν κατά των κομματων εξουσίας ΚΑΙ του ΠΑΣΟΚ ώστε να δημιουργηθει ρευμα αποχης και να αναδειχθουν αυτοι σε ρυθμιστικό παραγοντα που εκβιαστικά θα καπελωνει και τα μανιπουλάρει τα μεγάλα, όπως ΑΚΡΙΒΩΣ εγινε και στους Δημους Θεσσαλονικης και Αθήνας. ΔΡΑΣΗ (Μάνος) -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Κουβελης), οι οποίοι βεβαιως αποτελουν υπογειως συγκοινωνούντα δοχεία ως προς τους κινουντας τα νήματα παρασκηνιακά.

 49. ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ-ΗρΑκΛεΙο ΚρΗτΗς 27/02/2011 09:38:33

  Επιτέλους, ας μετονομάσουμε ΟΛΟΥΣ όσους "εμπλέκονται" με τα πολιτικά δρώμενα αυτής της...άτυχης χώρας (βλ. Ελλάδα), μα ΟΛΟΥΣ: ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ!!! σΧοΛιΑσΤε λοιπόν. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕΕΕ???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.